#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/10/2012 13:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα πληρώνουμε και για να πεθάνουμε !!!

Προκλητικό δωράκι Βρούτση στους ΣυμβολαιογράφουςΑπό τις αρχές του νέου έτους αναμένεται να τεθεί σε εφαρμογή από το υπουργείο Εργασίας το πρόγραμμα «Αριάδνη» με σκοπό να εξαλειφθούν οι συνταξιούχοι «μαϊμού». Βάσει αυτού οι ασφαλισμένοι θα είναι υποχρεωμένοι πριν από την τέλεση μίας κηδείας, ενός γάμου ή πριν την κατάθεση διαζυγίου να εξασφαλίζουν μία συμβολαιογραφική πράξη. Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο αναμένεται να παρουσιαστεί τις επόμενες ημέρες, έχει σαν σκοπό την πάταξη της παραβατικότητας σε ότι αφορά τις συντάξεις χηρείας και τις συντάξεις που λαμβάνουν οι άγαμες θυγατέρες.

Μέχρι τώρα γάμοι και κηδείες δηλώνονταν στα ληξιαρχεία, αλλά λόγω του γεγονότος ότι δεν υπάρχει on-line σύνδεσή τους με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα στοιχεία δεν μπορούσαν να διασταυρωθούν άμεσα με αποτέλεσμα να συνεχίζεται να δίδονται συντάξεις σε ασφαλισμένους που δεν το δικαιούνταν.

Από εδώ και στο εξής, πριν από κάθε κηδεία, γάμο ή κατάθεση διαζυγίου θα είναι υποχρεωτικό να γίνεται και η ανάλογη συμβολαιογραφική πράξη την οποία εν συνεχεία ο συμβολαιογράφος θα διαβιβάζει στην Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, από όπου θα ενημερώνονται άμεσα τα ασφαλιστικά ταμεία και οι οικονομικές υπηρεσίες για οποιαδήποτε μεταβολή.

Ο συμβολαιογράφος θα αμείβεται από τον ασφαλισμένο και το κόστος της πράξης δεν θα ξεπερνά τα 45 ευρώ. Δεν είναι και άσχημο μεροκάματο για να αλλάζεις σε μια φόρμα το όνομα αλλά και το επίθετο.

Μετά θα πρέπει και να την υποβάλουν. Κασκαντέρ οι συμβολαιογράφοι…

Τα έξοδα θα βαραίνουν τους ασφαλισμένους και θα επιστρέφονται από τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία μιας και είναι εύρωστα θα τσοντάρουν κάτι για τη στήριξη του κατατρεγμένου κλάδου των συμβολαιογράφων.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις του υπουργείου Εργασίας, το κόστος του προγράμματος Αριάδνη θα είναι το 1% των απωλειών από τις συντάξεις «μαϊμού».

Εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ έχουν δοθεί για πληροφοριακά συστήματα των υπηρεσιών του δημοσίου και ακόμη δεν έχει επιτευχθεί η περίφημη διαλειτουργικότητα.

Όσοι σχεδιάζουν αυτές τις παρεμβάσεις, διαιωνίζουν το αναχρονιστικό κράτος, συναινούν στην ταλαιπωρία των πολιτών αφού προηγουμένως έχουν υποτιμήσει τη νοημοσύνη τους και ταυτόχρονα κάνουν και τα δωράκια τους στις συντεχνίες που επιθυμούν.

Έλεος  κύριοι, έλεος…

Μ.Ο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. akisenv avatar
  akisenv 11/10/2012 13:04:34

  Να την χαιρεται την υπουργαρα της η κυβερνηση! Αυτος θα διαπραγματευτει με την τροϊκα για να εξασφαλισει τα ελαχιστα πλεον, εργασιακα, ασφαλιστικα και κοινωνικα δικαιωματα;;; Αξιος συνεχιστης του Loveρδου....

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ akisenv 12/10/2012 08:51:35

   Είναι δυνατόν να είναι ακόμα υπουργός αυτός ο πώς τον λένε Βρούτσης; Δικά του είναι τα ασφαλιστικά ταμεία και δίνει χρήματα στους συμβολαιογράφους;;;;;Τα ΚΕΠ γιατί υπάρχουν;; Οι συμβολαιογράφοι είναι on line συνδεδεμένοι; Καυμένη ΝΔ πού κατήντησες να έχεις Βρούτση και Μουσουρούλη υπουργούς.Και εγώ ο αφελής τα "βάζω" με την Μέρκελ και τον Σοιμπλε. Εκατό Βρούτσηδες και Μουσουρούληδες θέλει για πρωινό η Μέρκελ. Και η πλάκα είναι ότι βρέθηκαν έλληνες που ψήφισαν και περιμένουν έργο από αυτούς τους γίγαντες πολιτικούς!!!!

 2. Aggelos avatar
  Aggelos 11/10/2012 13:05:44

  γιατι απλα εν συνδεουν τα ληξιαρχεια με το συστημα ηλεκτρονικα?

  • Master avatar
   Master @ Aggelos 11/10/2012 13:08:38

   Γιατί δεν είναι ικανοί κι αν ακόμη το κάνουν δεν θα δουλέψει...

 3. alex avatar
  alex 11/10/2012 13:06:09

  Το επάγγελμα του συμβολαιογράφου δεν θα άνοιγαν;Ε, το άνοιξαν! Όλοι πλέον θα πηγαίνουμε εκεί. Ζωντανοί ή πεθαμένοι

 4. Δράκουλας avatar
  Δράκουλας 11/10/2012 13:06:41

  Δεν καταλαβαίνω γιατί χρειάζεται on line σύνδεση των ληξιαρχείων με τα ασφαλιστικά ταμεία. Ένα απλό email την κάνει μια χαρά τη δουλειά και δεν κοστίζει και τίποτα.

  • Master avatar
   Master @ Δράκουλας 11/10/2012 13:10:50

   Και ποιός θα ανοίγει το ρημάδι το μαίλ να το διαβάσει και να το καταχωρήσει; Πως θα γίνει η δουλειά άνευ διαγωνισμού και σχετικών προμηθειών;

  • xzetta avatar
   xzetta @ Δράκουλας 11/10/2012 13:21:02

   όντως, για το ρεζιλίκι ενός "κράτους" που δεν είναι ικανό (ή δεν θέλει?) να δημιουργήσει μια απλούστατη ληξιαρχική βάση δεδομένων και αντί αυτού επιλέγει το 2012, να προσθέσει ένα ακόμη κομματι στο γραφειοκρατικό τέρας (επικερδές και επωφελές μόνο για τους μεσάζοντες) τι να πει κανείς? αλλά για τέτοιες μαιμουδιές δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τους δανειστές...

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ xzetta 11/10/2012 13:40:39

    Και όμως, η Μέρκελ είπε στον Σαμαρά να το κάνει αυτό (αποκλειστικές μου πληροφορίες, δεν μπορώ να φανερώσω την πηγή...). Μάλιστα, στη Μέρκελ της το υπαγόρευσε ο ίδιος ο σατανικός Σώυμπλε.

 5. brase_ryzi avatar
  brase_ryzi 11/10/2012 13:07:44

  δεν θα επιστρεφεται το ποσο

 6. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 11/10/2012 13:24:14

  Μόνη λύση είναι οι πεθαμένοι να πρέπει να πάνε να απογραφούμε .όπως οι συνταξιούχοι!

  Μα έχουμε τρελαθεί τελείως? ¨Εχει χάσει ο άλλος τον άνθρωπό του και θα πρέπει να ψάχνει να κλείνει ραντεβού με συμβολαιογράφο πριν τον κηδέψει?

  Και όλα αυτά εξ'αιτίας της ολοκληρωτικής διάλυση του Δημοσίου! Αλλα εμείς ,το νού μας ,μην τυχόν και απολυθεί κανένας Δ.Υ και έχουμε...κοινωνικό πρόβλημα!!

  Επιτέλους ,το ανίκανο, διαλυμένο και διεφθαρμένο Δημόσιο δεν είναι απρόσωπο , οι ΔΥ το αποτελούν, μέχρι πότε θα τους χαιδεύουμε?

 7. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 11/10/2012 13:25:29

  Εγώ απορώ, τι κυρώσεις θα έχει ο τεθνεώς του οποίου οι συγγενείς θα αρνηθούν να πληρώσουν το νταβατζηλίκι υπέρ συμβολαιογράφων. Θα του κλείσει την πόρτα στη μούρη ο Άγιος Πέτρος;

  Αλλά, από πρώην αρχισυνδικαλιστή των εφοριακών, περιμένατε καλύτερες ιδέες;

 8. monomaxos avatar
  monomaxos 11/10/2012 13:25:30

  Το πιο ωραίο του Υπουργείου είναι που έδωσε και συγκεκριμένο ποσοστό του εξόδου που θα επιβαρυνθούν τα ταμεία: κόστος 1% των μαϊμου συντάξεων.

  Αυτό για εφέτος γιατί του χρόνου που θα έχουν καταγραφεί και παύσει οι περισσότερες μαϊμου συντάξεις αλλά τα ταμεία θα εξακολουθούν να πληρώνουν συμβολαιογράφους, το κόστος θα είναι π.χ. στο 30% των τότε μαιμού συντάξεων και σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε μαϊμου συντάξεις αλλά μαϊμού Υπουργούς, που θα χορεύουν όπως θα τους βαράει το ντέφι ο κάθε διαπλεκόμενος επαγγελματικός κλάδος (άραγε μήπως και σήμερα έτσι δεν κάνουν οι Υπουργοί μας?)

 9. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/10/2012 13:26:46

  Φαντάζομαι ό,τι αυτό θα γίνει μέχρι να συνδεθούν (όταν, τέλος πάντων) τα ληξιαρχεία ονλάιν με τα ασφαλιστικά ταμεία.

  • xzetta avatar
   xzetta @ Βούρδουλας 11/10/2012 14:13:36

   δηλαδή ποτέ ώστε να μην χάσουν το έκτακτο βοήθημα οι συμπαθείς συμβολαιογάφοι, λαμπρό σύμβολο του τεχνολογικού μεσαίωνα μας. άλλωστε και οι εφορίες που κλείνουν, ξανανοίγουν (όπως διαβάζω) ως παραρτήματα..... ντροπή.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ xzetta 11/10/2012 14:17:44

    Και φυσικά, ως "παραρτήματα" θα έχουν προϊσταμένους. Αντί να παίρνει π.χ. επίδομα θέσης προϊσταμένου ΔΟΥ 1000 ευρώ, θα παίρνει τα μισά ως επίδομα θέσης προϊσταμένου "παραρτήματος".

    Ξεσκιστήκαμε στην εξοικονόμηση πόρων, δεν το βλέπετε;!

 10. Κονιορτοποιός avatar
  Κονιορτοποιός 11/10/2012 13:27:40

  Ο συγκεκριμένος υπουργός που προτείνει το αναπτυξιακό αυτό μέτρο για την κάστα των συμβολαιογράφων αποδεικνύει καθημερινά την ανικανότητα του στην παραγωγή έργου για την κυβέρνηση. Οι 2 αναβολές - αποσύρσεις φιάσκο του νομοσχεδίου περι εργ. εισφορών ,η εμμονή του να νομοθετεί το κράτος τον κατώτερο μισθό (πάγια σοβιετική εμμονή αλλά κατά τα άλλα μας φταίει ο κρατισμός) και τώρα με αυτή την ''εξυπηρέτηση'' ,γιατί περί εξυπηρέτησης πρόκειται, σε κάποιους φίλους και κολλητούς ,έχει κάνει τον κόσμο να αναπολεί -άκουσον άκουσον - τον πρώην Υπ. Εργασίας....

 11. KOSTAS avatar
  KOSTAS 11/10/2012 13:33:24

  Ε είναι πιο δύσκολο να συνδέσουν 150 ληξιαρχεία παρά 2500 χιλιάδες συμβολαιογράφους....
  Παντόφλα που τους χρειάζεται...
  Είναι που θα άνοιγαν το επάγγελμα του συμβολαιογράφου...
  Και γιατί τα ληξιαρχεία δεν μπορούν να ενημερώνουν την Γ.Γ.Π.Σ.;;;
  Mου αρέσει που βρίσκουν και ονόματα στα προγράμματα όπως "Αριάδνη".
  Πρέπει να το σκέφτηκε πολύ η Υπουργάρα.
  Αλλά καλά να πάθουμε αφού στην κυβέρνηση μπερδέψανε τις βούρτσες να μην πω με τι και γίνω χυδαίος.

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ KOSTAS 11/10/2012 19:58:12

   Άνετα μπορούν τα ΚΕΠ με το χαρτί από το ληξιαρχείο που θα προσκομίζει ο καθένας, να ενημερώνουν την Γ.Γ.Π.Σ. μέχρι να ολοκληρωθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση των Ληξιαρχείων.

   Η΄ ακόμα και τα ληξιαρχεία τα ίδια με e-mail και σκαναρισμένες αιτήσεις και υπογραφές θα μπορούσαν να το κάνουν αυτό.

   Ρε παιδιά στο Antinews επικοινωνήστε με το Σαμαρά να το αποσύρουν αυτό το ανέκδοτο και να μαζέψει τον Βρούτση.

   Τι θέλουν δηλαδή με αυτά που κάνουν, ΣΥΡΙΖΑ με 50% και Χρυσή Αυγή με 45% και εμφύλιο πόλεμο?

 12. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 11/10/2012 13:37:53

  Είμαστε για γέλια! Αντί να είναι υποχρεωμένα τα ληξιαρχεία, έστω με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (το έγραψε σχολιαστής πιο πάνω) να κοινοποιούν τις αλλαγές στα ασφαλιστικά ταμεία, εμείς σκεφθήκαμε τους συμβολαιογράφους! (Άλλη τάξη αδικημένων, ζητάνε και μαύρα λεφτά για κάθε συμβόλαιο για τους βοηθούς, μπαξίσι....).
  Δηλαδή το κράτος, επειδή δεν εμπιστεύεται τους υπαλλήλους του, βάζει ιδιώτες να κάνουν τη δουλειά, που είναι όμως άσχετη με τα πραγματικά καθήκοντά τους. Και μπαίνει ένα ακόμα γραφειοκρατικό λιθαράκι στον δρόμο της ταλαιπωρίας....
  Θυμίζει κάτι μεσαιωνικές κοινωνίες, όπου στον νοτάριο (συμβολαιογράφο) έτρεχαν για ψύλλου πήδημα. Εξ ου και η σημαντικότατη θέση που κατείχαν στην κοινωνική ιεραχία οι νοτάριοι.
  Εδώ βλέπω σε λίγο, λόγω και οθωμανικής κληρονομιάς, να επανασυστήνονται τα ιεροδικεία....Όπισθεν ολοταχώς....
  Θυμάμαι στη Γαλλία, αρχές δεκαετίας '90, απλά ταχυδρομούσα στο Ασφαλιστικό Ταμείο τα κολλημένα από το φαρμακείο στη συνταγή κουπόνια και σε λίγες μέρες τα χρήματα ήταν στον λογαριασμό μου. Δεν είχα πατήσει το πόδι μου στον αφαλιστικό φορέα, ούτε ήξερα πού είναι.

 13. ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
  ΚΥΘΗΡΙΟΣ 11/10/2012 13:45:15

  Θά μποροῦσε τό κράτος καί ἀλλιῶς νά βγάλει λεφτά.Ἄς ἀνοίξει μιά τηλεφωνική γραμμή,ὅπως στόν ΕΟΠΥΥ,γιά νά δηλώνει ὁ κόσμος τίς κηδείες.Τά 0,34 λεπτά 1,07εὐρώ...π.χ....
  Μά εἴμαστε σοβαροί,τά εὔκολα τά κάνουμε δύσκολα;

 14. Balafara Hunter avatar
  Balafara Hunter 11/10/2012 13:47:35

  Από 1-1 2013 αλλάζει η φράση: «Ο αποθανών δεδικαίωται»
  σε: «Ο αποθανών απεγράφη» (...σε παρακείμενο συμβολαιογραφείο).

 15. striftompolas avatar
  striftompolas 11/10/2012 13:48:50

  Αντί να συνδέσουμε τα ληξιαρχεία φτιάχνουμε ένα καινούργιο χαρτί που χρειάζεται για να θάψεις κάποιον ! οι άνθρωποι που το σκέφτηκαν έχουν κατανοήσει πλήρως την τεχνολογία, απεχθάνονται την "γραφειοκρατία" και σίγουρα μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον της Ελλάδος.

  Είναι εκπληκτική η δημόσια διοίκησή μας που μας θεωρεί εκ των προτέρων ύποπτους κλοπής. Δεν είναι κι άσχημα αν υπήρχε μια αμοιβαιότητα, ένας έλεγχος του ΣΔΟΕ για οποιονδήποτε πρόκειται να αναλάβει υπουργός, δήμαρχος, κλπ.

 16. kotstak avatar
  kotstak 11/10/2012 13:52:11

  Κύριε Σαμαρά, πριν κάνετε κάποιον υπουργό, καλό είναι να του κάνετε πρώτα ένα τεστ ευφυΐας.

 17. NIKOS avatar
  NIKOS 11/10/2012 13:52:55

  Εάν περάσει αυτή η αστεία ρύθμιση, γιατί πρέπει ο κόσμος να πληρώνει πρώτα τον συμβολαιογράφο και μετά να στήνεται σε ουρές για να πάρει τα χρήματα από το ταμείο; Δεν μπορούν τα ταμεία να πληρώνουν περιοδικά τον κάθε συμβολαιογράφο για τις πράξεις που έχει υποβάλλει, όπως γίνεται με τους φαρμακοποιούς; Αλλά έχει στηθεί κανένας τους σε ουρά ποτέ να δουν την γλύκα;

 18. roadrunner avatar
  roadrunner 11/10/2012 13:54:40

  Εγώ προτείνω "ληξιαρχική βεβαίωση ζωής (μη-θανάτου)" που θα εκδίδεται από τον αρμόδιο δήμο μια φορά το χρόνο για κάθε συνταξιούχο. Υποχρεωτικά θα την προσκομίζει για έλεγχο στο ασφαλιστικό ταμείο του, σε ένα είδος "απλής" ετήσιας απογραφής (πχ στην αρχή του έτους), ώστε να συνεχίσει να εισπραττει τη σύνταξη για το έτος. Αυτό δεν κοστίζει τίποτε και σε κανέναν. Γιατί όχι λοιπόν ;

 19. Ζωροάστρης avatar
  Ζωροάστρης 11/10/2012 14:13:27

  Δεν μπορεί να φταίει ο κύριος υπουργός.
  Δεν μπορεί.

  Δεν έχει το χρόνο άλλωστε.
  Που να προλάβει.

  Το πρωί έχει να σηκωθεί νωρίς, να διαβάσει τις εφημερίδες, να χαζέψει κανένα παραπολιτικό στο διαδίκτυο, να δει τα πρωϊνάδικα στην τηλεόραση μέχρι την ώρα να φύγει και να πάει και αυτός σε κανένα "πάνελ" να παρλάρει!
  Που χρόνος.

  Δώστε τα ονόματα των υπαλλήλων που σκαρφίστηκαν αυτό το χαρατσάκι (μπρος στα υπόλοιπα, -άκι, πταίσμα).

  Να απολυθούν πάραυτα!
  Οι αναιδείς που αμαύρωσαν το όνομα του υπουργού μας με την πράξη τους!

 20. Γιαγκούλας avatar
  Γιαγκούλας 11/10/2012 14:45:11

  Το "Κύριε συμβολαιογράφε, σε λίγο πεθαίνω. Μπορείς να μου συντάξεις, σε παρακαλώ, τη σχετική πράξη;", θα μπορούσε να αποτελεί καθημερινότητα, κ. Βρούτση;
  Μα πού τον βρήκαν αυτόν. Μήπως ζήλεψαν τη δόξα της -σύγχρονης αρσενικής- Μάρθας Βούρτση, που πέρασε από το ίδιο Υπουργείο και διέλυσε τις εργασιακές σχέσεις (όπως και στο Υγείας, όπου σχεδόν διέλυσε το ΕΣΥ);
  Και επειδή μας έχουν ζαλίσει με το περιβόητο "άνοιγμα" (για να κυριαρχήσουν στα αντίστοιχα επαγγέλματα, αρκετά από αυτά δήθεν κλειστά, μεγάλες εταιρίες, ημεδαπές και ξένες), πώς και δεν άνοιξαν το πιο κλειστό από από τα κλειστά επαγγέλματα, αυτό του συμβολαιογράφου;

  • Κονιορτοποιός avatar
   Κονιορτοποιός @ Γιαγκούλας 11/10/2012 15:55:32

   ''Και επειδή μας έχουν ζαλίσει με το περιβόητο “άνοιγμα”...πώς και δεν άνοιξαν το πιο κλειστό από από τα κλειστά επαγγέλματα, αυτό του συμβολαιογράφου;''
   Α - Επίσημη εκδοχή : Είναι δημόσιοι λειτουργοί με εκτελεστική ισχύ σε πράξεις που κάνουν.
   Β - Ανεπίσημη εκδοχή : Το 60 % των ανθρώπων που έχουν περάσει απο την Βουλή απο το 1974 και έπειτα ,είναι οι ίδιοι συμβολαιογράφοι ,είναι σύζυγοι αυτών , είναι απόγονοι ή επίγονοι συμβολαιογράφων, είναι πρώην συμμαθητές -απο την νομική -συμβολαιογράφων.

   Διάλεξε και πάρε. και εσύ γιατί γκρινιάζεις .Άνοιξαν τον κλάδο των περιπτεράδων...

   • xmm avatar
    xmm @ Κονιορτοποιός 11/10/2012 16:07:45

    εφοσον ειναι δημοσιοι λειτουργεοι να τους κοψουμε ενα μισθο καλο δεν λεω, 2.500 μικτα και να σκασουν επιτελους με τις ποσοσταρες που παιρνου.
    το καθε λαμογιο την εχει δει δημοσιος λειτουργος - τερμα τοτε τα ποσοστα μονο μισθος.

 21. arcane avatar
  arcane 11/10/2012 14:47:06

  Μάλιστα, οπότε γεννάται η ιδανική ευκαιρία να δημιουργηθεί ειδικό "Σώμα Διενέργειας Ελέγχου Ευφυΐας Υπουργών", που φυσικά θα πρέπει να λαμβάνει ειδικό "Επίδομα Συγχωτισμού με Ηλιθίους", ενώ μετά το πέρας της δοκιμασίας θα καταχωρεί τα αποτελέσματα του ελέγχου σε συμβολαιογράφο σε 8 αντίγραφα.

  Αυτή η κατάσταση όμως έχει μία πολύ απλή λύση, να βγεί ο Σαμαράς απόψε στη τηλεόραση και να αποπέμψει δημόσια τον κρετίνο υπουργό του, αναφέροντας ρητά ότι αποπέμπεται λόγω βλακείας, και φυσικά ανακαλώντας την ίδια στιγμή το βλακώδες μέτρο. Αν γίνει αυτό μιά φορά να δεις πως κόβονται οι κουταμάρες. Αν πάλι δεν γίνει να μην παραπονιέται κανείς γιά εξευτελιστικά ποσοστά που θα έχει η ΝΔ στην επόμενη δημοσκόπηση.

 22. George avatar
  George 11/10/2012 14:53:42

  Τελικά ο Α.Σαμαράς είναι υπέρ της απελευθέρωσης της οικονομίας ή υπέρ της σοβιετικοποίησης; Αν είναι έτσι είχαμε κι άλλους να ψηφίσουμε. Ντροπή!

 23. Q-Nihilism avatar
  Q-Nihilism 11/10/2012 14:59:54

  Θεός!! Πράγματι το ανοιξαν στη μετά θάνατο ζωή!

 24. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/10/2012 15:09:25

  Νίκο, είσαι και από τους αισιόδοξους. Περιμένεις πως τα ταμεία θα σου γυρίσουν χρήματα πίσω.

 25. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/10/2012 15:13:49

  'Και γιατί τα ληξιαρχεία δεν μπορούν να ενημερώνουν την Γ.Γ.Π.Σ.;;;'. Θα κολλάνε στο πόσα εκατομμύρια θα κοστίσει το πρόγραμμα και πως θα ανεβάσουμε το κόστος ώστε να βάλουμε κάτι παραπάνω στην τσέπη.

  Τα ΚΕΠ δεν μπορούν να παίξουν ενδιάμεσο ρόλο? Αυτά είναι συνδεδεμένα με τους πάντες

 26. George avatar
  George 11/10/2012 15:34:23

  Αποκλειστικό: Μετά από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την ανακοίνωση της διαμεσολάβησης συμβολαιογράφου για την δήλωση γάμων το υπουργείο ανακοίνωσε με εγκύκλιό του αντισταθμιστικά (sic) οφέλη: Ο συμβολαιογράφος στον οποίο θα γίνεται η δήλωση θα γίνεται επίσημα ο κουμπάρος και θα αναλαμβάνει τα όποια έξοδα (βέρες, στέφανα κλπ).

  • Φανη avatar
   Φανη @ George 12/10/2012 14:32:28

   και στη κηδεια τι θα αναλαμβανει; τα κολλυβα;

 27. xmm avatar
  xmm 11/10/2012 16:08:46

  ειχα να ψηφισω ΝΔ απο το 2004. Στις τελευταιες ψηφισα γιατι ο κινδυνος σοβιετοπιησης ηταν ορατος. Με αυτους τους γελοιους με το ακομα γελοιοδεστερο υφος αν περασει αυτο το μετρο το υποσχομαι: καλυτερα τσιπρας και σοβιετια.

 28. Tasos avatar
  Tasos 11/10/2012 17:06:01

  Ρεσίταλ πρόκλησης από 2-3 υπουργούς σε καθημερινη βάση, και μετά ακούω, είναι δύσκολη η διαπραγμάτευση και υπάρχει φως στο τούνελ και κάντε πάλι θυσίες αλλά τώρα - ναι - θα πιάσουν τόπο κλπ.
  Αδυνατώ να πιστέψω ότι όλη βλακεία της 35ετούς μεταπολίτευσης έχει μαζευτεί σατανικά σε 1 κυβερνητικό σχήμα οπότε απλά εκτελούν ξεδιάντροπα σχέδιο κι ας έρθει τώρα κάποιος να πει ότι όλα αυτά τα ανοσιουργήματα είναι ιδέες του Τόμσεν.

 29. chrisss avatar
  chrisss 11/10/2012 17:27:18

  Λέτε αστειότητες..ο θάνατος θα πληρώνεται από τα ασφαλιστικά ταμεία..ΚΑΜΙΑ ΜΑ ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΣΤΙΕΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ!!!
  Ο Σαμαράς προεκλογικά είχε πει πως αν δεν μπορεί να αλλάξει ένα σύστημα, θα το παρακάμψει..(προσθέτω πως έτσι θα το απαξιώσει και ύστερα θα το κλείσει..έτσι θα μειωθεί το δημόσιο)
  Για ακόμη μία φορά ο Σαμαράς είναι πιστός στις προεκλογικές του δεσμεύσεις, άλλωστε η ΠΡΩΤΗ και πιο ισχυρή( ακόμα και από τα υφεσιακά μέτρα που έλεγε πως δεν θα πάρει, αλλά αναγκάζεται να πάρει) του δέσμευση είναι οτι θα μείνουμε στο ευρώ και την Ευρώπη και αυτό φαίνεται να το πετυχαίνει. Τέλος, ο Βρούτσης είναι ο μόνος υπουργός που δουλεύει και μπράβο του..

  • xmm avatar
   xmm @ chrisss 11/10/2012 18:03:03

   οτι να ναι.

   • chrisss avatar
    chrisss @ xmm 11/10/2012 18:11:49

    να σαι καλά..και στα δικά σου

  • xzetta avatar
   xzetta @ chrisss 11/10/2012 18:27:03

   ο δήμος είναι εστία διαφθοράς, η εφορία είναι εστία διαφθοράς, η εκκλησία να δεις, κοκ. Θα βάλουμε παντού συμβολαιογράφους για να πατάξουμε την διαφθορά λοιπόν. Να κάτι που δεν το έχει σκεφτεί κανένα άλλο κράτος στον πλανήτη. Γιατί δεν βάζουμε και 300 συμβολαιογράφους στη βουλή και να διορίσουμε παντου αδιάφθορους συμβολαιογράφους που όταν γεννιώνται έχουν πέσει στην χύτρα με την τιμιότητα?

  • Α.Κ avatar
   Α.Κ @ chrisss 11/10/2012 19:47:50

   Μπορείς να αναφέρεις δύο ενέργειες του Βρούτση που να έγιναν Νόμος και να οδηγούσαν στην ανάπτυξη αυτού του Λαού?

  • Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ avatar
   Ο ΚΑΙΡΟΣ ΓΑΡ ΕΓΓΥΣ @ chrisss 11/10/2012 20:03:31

   Ενώ οι συμβολαιογράφοι είναι όλοι Άγιοι?

   Τι γινόταν τόσα χρόνια με τις αντικειμενικές και πραγματικές αξίες στα συμβόλαια?

   Ας τον μαζέψει επιτέλους ο Σαμαράς τον Βρούτση.

   Α ρε Αντώνη μόνος σου παλεύεις....

 30. νικος1610 avatar
  νικος1610 11/10/2012 17:37:38

  Πολυ θαθελα να μαθω το επαγγελμα της κυρίας Βρουτση και των κοντινων συγγενων του κ. κ. υπουργού. Μα τρελαθηκαμε τελειως! ολα αυτα μονος του τα σκεφθηκε ΗΜΑΡΤΟΝ >>> Ερωτω αν πεθανω Παρασκευη 11/8 πριν το 15αυγουτο που ειναι Δευτερα που θα τον βρω/βρουν τον συμβολαιογραφο για να με θαψουν? θα περιμενω στην καταψυξη μεχρι να με θαψουν ΕΛΕΟΣ Και ειναι υπουργος ο κυριος πω πω πω με τι μπλεξαμε Η μπογια επηρεάζει και το μυαλο?

  • George avatar
   George @ νικος1610 11/10/2012 19:27:05

   Θα υπάρχουν εφημερίες συμβολαιογράφων (ή διανυκτερεύοντες). Θα υπάρχει και νέα στήλη στις εφημερίδες δίπλα στα φαρμακεία...

   • κάποιος avatar
    κάποιος @ George 12/10/2012 09:43:11

    Εννοείται ότι θα υπάρχουν εφημερίες. Απλά θα πρέπει να πληρώνεις κάτι παραπάνω για τα νυχτερινά

  • Φανη avatar
   Φανη @ νικος1610 12/10/2012 14:47:08

   Καλο, να μη βγαλουν και τα ψυγεια;

 31. ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ avatar
  ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 11/10/2012 17:39:55

  Τον αράπη και να πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Φεύγει ο ένας ‘σοφός’ και αναλαμβάνει την καρέκλα του ένας άλλος ευφυής. Ένα απλό e-mail να φεύγει από το κατά τόπον θανάτου ληξιαρχείο του αποβιώσαντος σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία και στον ΕΟΠΥΥ, στην εφορία και στις τράπεζες και να κλείνει η ασφαλιστική, συνταξιοδοτική μερίδα του καθενός πολίτη. Παράλληλα να ενημερώνονται και οι οικονομικές υπηρεσίες του κράτους (εφορία) και οι τράπεζες για να ενημερώσουν τα όσα δικά τους αρχεία με τον εκλιπόντα υπάρχουν. Την ενημέρωση στο ληξιαρχείο θα πρέπει να την υποβάλουν πρωτίστως των συγγενών, ταυτόχρονα και ανεξάρτητα το νοσοκομείο, το νεκροτομείο, η αστυνομική/λιμενική αρχή, και το νεκροταφείο. Έτσι που όλοι είναι αλληλοενήμεροι και ταυτόχρονα υπεύθυνοι της αναγγελίας του θανάτου του πολίτη. Η δε αστυνομική /λιμενική αρχή θα πρέπει παράλληλα να ενημερώνει και την εισαγγελία και τα ασφαλιστικά ταμεία επίσης. Την εισαγγελία θα πρέπει άμεσα αυθημερόν να ενημερώνει και το ληξιαρχείο. Με αυτό το δίκτυ e-mail πληροφόρησης και ο πολίτης δεν επιβαρύνεται με συμβολαιογραφικά και μπαίνει τοίχος για κυκλώματα λαδοπόντικων μεταξύ συμβολαιογράφων και υπαλλήλων ληξιαρχείων. Θα σταματήσουν και τα άθλια γεγονότα όπως ζωντανός που τον είχαν καταχωρήσει για νεκρό προ δεκαετίας και άλλα πολλά κατορθώματα της ελληνικής δημοσιοϋπαλληλικής γραφειοκρατίας . Παράλληλα από την ίδια ημέρα να κλείνει και η στρόφιγγα ροής χρήματος στον λογαριασμό του συνταξιούχου, ή αυτομάτως να αρχίσει να καταβάλλεται η μειωμένη σύνταξη στην σύζυγο του εκλιπόντος, εφ όσον ζεί και αυτή και την δικαιούται. Εδώ τώρα τι έγινε; Τρέξαμε να δώσουμε ζεστό ψωμάκι στους συμβολαιογράφους που λόγω πτώσης στο μηδέν σχεδόν των αγοραπωλησιών στην κτηματαγορά κλαψούριζαν όπως ο Σάιλοκ ότι καταστρέφονται. Τι στον κόρακα θα γίνει επιτέλους με αυτό το κράτος αν είναι κράτος δηλαδή. Θα υποχρεωνόμαστε όλοι μας μετά από διάφορους κανονισμούς εντολές -στην ουσία κάτι σαν διατάγματα τα βλέπω, - να συνεισφέρουμε χορηγία χαράτσι στην κάθε επαγγελματική τάξη που αντιμετωπίζει οικονομικά ζόρια; Το ότι οι πολιτικοί για κάθε λύση βρίσκουν είκοσι προβλήματα για να διαιωνίζεται η γραφειοκρατία, η διαφθορά και η ρουσφετολογία είναι γνωστό. Είναι όμως επίσης γνωστό ότι για τον κάθε απαράδεκτο πολιτικό που φεύγει, δύο έρχονται να πάρουν την θέση του. Ορθολογισμός, μελέτη, ανάλυση και συναίσθηση, χρειάζεται και μετά βγαίνει η απόφαση.

  • Φανη avatar
   Φανη @ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΛΑΤΟΣ 12/10/2012 14:50:42

   Λεω τωρα, μηπως γνωριζουν οτι σε λιγο δεν θα εχουμε ουτε internet;

 32. Βούρδουλας avatar
  Βούρδουλας 11/10/2012 18:35:15

  4 εκ. ευρώ κάνει η εφαρμογή!! Σημαίνει πως ετοιμαζόταν από καιρό, δεν ήταν απόφαση των τελευταίων ημερών. Τη δουλειά που μπορούν να κάνουν πανεύκολα τα ΚΕΠ, την πλήρωσε σε κάποιους 4 εκ.

 33. Γιώργος Γεωργίου avatar
  Γιώργος Γεωργίου 11/10/2012 18:38:01

  Tουλάχιστον ρε παίδες αυτός το παλεύει, συνέχεια προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις για να μειώσει τις σπατάλες στο υπουργείο του! Ηδη έχει συμμαζέψει οτι δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι μαζί. Αντίθετα, κάποιοι άλλοι έχουν αναλάβει 4 μήνες τώρα υπουργείο και δεν έχουν εξοικονομίσει ούτε ένα σεντ...

  • xzetta avatar
   xzetta @ Γιώργος Γεωργίου 11/10/2012 18:54:11

   αν είναι να το παλεύει έτσι καλύτερα να πάει σπίτι του και γρήγορα. και κάποιος νοήμων άνθρωπος στην κυβέρνηση να φροντίσει άμεσα να πάρει πίσω την αριάδνη παρακαλώ. προκαλεί ο κ. υπουργός.

  • Μακεδόνας avatar
   Μακεδόνας @ Γιώργος Γεωργίου 12/10/2012 12:37:52

   "Tουλάχιστον ρε παίδες αυτός το παλεύει, συνέχεια προσπαθεί να βρει κάποιες λύσεις για να μειώσει τις σπατάλες στο υπουργείο του! Ηδη έχει συμμαζέψει οτι δεν έκαναν όλοι οι προηγούμενοι μαζί" Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις;;;; Και ο Μαυρογιαλούρος έργο έκανε.

 34. Νίκος avatar
  Νίκος 11/10/2012 19:23:30

  Επρεπε και οι συμβολαιογράφοι μετά την απελευθέρωση του επαγγέλματος να βρούν ισοδύναμα μέτρα!!

  • νικος1610 avatar
   νικος1610 @ Νίκος 11/10/2012 23:26:34

   Ποια επελευθερωση>? αυτη που θαρθει!!οψεποτε

 35. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 11/10/2012 19:55:58

  Προσωπικά συμφωνώ με το μέτρο αρκεί η τιμή να μείνει χαμηλή (45 ευρώ) και να είναι προσωρινό δηλ. να καταργηθεί σε ένα δύο χρόνια όταν θα έχει επιτευχθεί online σύνδεση ληξιαρχείων και ασφαλιστικών ταμείων μέσω ΑΜΚΑ.

  • κάποιος avatar
   κάποιος @ ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 12/10/2012 09:45:56

   Τι εννοείς χαμηλή; Νομίζω ότι κάποιοι εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουν ότι δεν μας περισσεύει μία, κυριολεκτικά ούτε για να πεθάνουμε.

   Και κάτι άλλο. Οι συμβολαιογράφοι θα περνάνε υποτίθεται τα συμβόλαια αυτά σε μια online εφαρμογή. Γιατί να μην κάνουν ακριβώς το ίδιο οι υπάλληλοι των ληξιαρχείων, και τσάμπα;

 36. Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ avatar
  Ο ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ 11/10/2012 20:07:21

  ΑΙΩΝΙΑ ΑΣΧΕΤΗ ΕΛΛΑΔΑ ! ΟΤΑΝ ΑΥΤΗ Η ΥΠΟΥΡΓΑΡΑ Ο ΑΝΑΜΟΡΦΩΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ Ο ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΕΒΑΛΕ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΕΞΑΚΟΣΙΑ (600) ΕΥΡΩ ΤΟ ΧΑΡΤΙ ΜΕ ΤΑ "ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΑ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ" ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙΣ Ή ΝΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΕΝΑ ΣΠΙΤΑΚΙ ΚΑΙ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΟΤΙ ΣΕ ΜΙΑ ΓΑΙΔΟΥΡΟΚΥΛΙΣΤΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗ ΓΡΑΨΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΗΘΕΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΕΚΕΙ ΔΕΝ ΜΙΛΗΣΕ ΚΑΝΕΙΣ !!!!! ΚΑΝΕΙΣ ΕΠΙΣΗΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΠΟΥ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΚΟΙ ΛΟΓΩ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ (ΔΙΚΑΙΑ ΔΕΝ ΛΕΩ) ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΟΠΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ "ΔΙΚΑΙΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑ" ΜΗ ΜΠΟΡΩΝΤΑΣ ΟΥΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΟΥΤΕ ΝΑ ΕΝΟΙΚΙΑΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΧΑΡΤΙΑ !!!!

 37. Elena avatar
  Elena 11/10/2012 20:19:08

  Τι το συζητάτε ρε παιδιά? Δωράκι στους συμβολαιογράφους είναι για να ξαναβγάζουν λεφτά...γιατί με την καθίζηση των συμβολαίων των ακινήτων ...πεινάσανε οι άνθρωποι....(είχαν συνηθίσει σε μεγάλο φαγοπότι τόσα χρόνια)Σιγά μην είναι μέτρο για την πάταξη των μαιμού συντάξεων...όταν παραπάνω αναφέρονται "χίλιες λύσεις " για να λύσουν το θέμα...και δεν τους φτάνουν οι κηδείες βάζουν και τους γάμους και τα διαζύγια που σ΄αυτά δεν θα επιστρέφεται το 50ρικο που θα σκάς για να σου συμπληρώσουν μια φόρμα με τα στοιχεία ....
  Δεν είδατε τον ...βαψομαλλιά..πρόεδρο των συμβολαιογράφων δίπλα στον Βρούτση τι χαμόγελο χαράς και ευτυχίας είχε ..που θα" ξανακονομήσει".....

 38. Hase avatar
  Hase 11/10/2012 21:02:10

  Η βλακεια προσωποποιημενη.
  Ερωτημα..
  Μεχρι τωρα η συζηγος (λεω τωρα) δεν δηλωνε τον θανατο του συζηγου στο ΙΚΑ. Γιατι να παει στον συμβολαιογραφο να τον δηλωσει;;; Δεν τον δηλωνει και τωρα και μαιμουδιζει περνοντας την συνταξη του.
  Το πιο απλο θα ηταν οι πεθαμενατζηδες, τα γραφεια κηδειων δηλαδη να υποχρεουνται να κρατουν τα βιβλιαρια ασθενειας του θανοντος με το ΑΜΚΑ του και το ΑΦΜ του (με αποδειξη βεβαια) και να υποχρεουνται να τον απογραψουν απο το ταμειο του καταθετοντας το βιβλιαριο αυτο.
  Αλλος τροπος θα ηταν να κανουν την δουλεια τα νεκροταφεια. Κανεις δεν θαβεται στον δρομο.
  Ο τροπος που επιλεχτηκε ειναι μονο για την κονομα των συμβολαιογραφων
  Επισης οι γαμοι οι γεννησεις παιδιων και τα διαζυγια να δηλωνονται απο την εκκλησια (βαπτισια) η τους δημαρχους η τους ληξιαρχους.
  Ολα για την κονομα
  Ο αγων δια την σιαγων.

 39. NSP avatar
  NSP 11/10/2012 21:05:47

  1984
  The big brother is here!

 40. critical avatar
  critical 11/10/2012 22:28:25

  Μωραίνει Κύριος ους βούλεται απολέσαι....
  Ο Σαμαράς τι περιμένει ....

 41. AMARYLIS avatar
  AMARYLIS 11/10/2012 22:55:42

  Τα Ληξιαρχεία θα πρέπει στα συγκεκριμένα πιστοποιητικά να αναγράφουν
  - τον ΑΜΚΑ
  -το ΑΦΜ
  -τον αριθμό Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας
  και να στέλνουν ηλεκτρονικά αντίγραφο της πράξης στην ΓΓΠΣ
  Ούτε συμβολαιογράφοι χρειάζονται ούτε πράσινα άλογα. Τόσο δύσκολο είναι να το καταλάβουν τα Σαϊνια του Υπουργείου Εργασίας ....? Έλεος πιά!!!!!!!!!!!!!!!!

 42. Θέμις avatar
  Θέμις 11/10/2012 23:13:36

  Όντας εργαζόμενη σε τράπεζα και μάλιστα αγαπημένο τραπεζικό ίδρυμα των συνταξιούχων, όταν πριν 2 περίπου χρόνια ξεκίνησε η διαδικασία απογραφής των συνταξιούχων, έχοντας όρθιους πάνω από το κεφάλι μου 15-20 παππούδες συνεχώς να τσακώνονται ποιος έχει σειρά για να απογραφεί, οι οποίοι μου ζητούσαν να παρέμβω αστυνομικά και να καθορίσω ποιος προηγείται, εξέφραζα την άποψη ότι είναι γελοίο να στέλνουν κουτσούς και στραβούς (κυριολεκτικά)και υπέργηρους στις τράπεζες να αποδείξουν ότι ζουν, έπαιρνα συχνά την απάντηση ότι καλά κάνει το κράτος που αποφάσισε τη διεξαγωγή απογραφών, για να μην εισπράττουν συντάξεις όσοι δεν δικαιούνται. Και διερωτόμουν το αυτονόητο, που σήμερα το άκουσα πλέον από όλα τα μέσα ενημέρωσης: γιατί δεν συνδέονται ηλεκτρονικά τα ληξιαρχεία με τα ασφαλιστικά ταμεία και επαφίεται στην εντιμότητα των συγγενών του θανόντος συνταξιούχου να δηλώσουν τον θάνατο του οικείου τους στα ασφαλιστικά ταμεία;
  Και 2 χρόνια μετά –ρητορικά μάλλον- αναρωτιέμαι: αφού διαπιστώθηκε το πρόβλημα, εδώ και πολύ καιρό, αντί να το διορθώσουμε με τον προφανή τρόπο, υποβάλλουμε τους ανθρώπους σε πρόσθετη ταλαιπωρία και έξοδα διότι αποδεχόμαστε δημοσίως ότι είμαστε ανίκανοι ή διότι -παράλληλα με την ανικανότητα- εξυπηρετούμε συμφέροντα μιας ακριβοπληρωμένης επαγγελματικής κατηγορίας που δεν έχει κανένα ουσιαστικό λόγο ύπαρξης;

 43. Πρ.βου avatar
  Πρ.βου 11/10/2012 23:16:31

  Ηδικα αε..υποτίθεται ότι είναι η εταιρεία που θα απέδιδε άμκα σε όλους.. Πήρε τα λεφτακια της απο το κράτος..και.. την βρώμικη δουλειά δηλαδή την απογραφη-έκδοση -μεταβολές - επανεκδοσεις ποιοι το έχουν επομιστει; Οι υπάλληλοι των ΚΕΠ και κατ'επεκτασγ οι δήμοι.
  δεν υποστηρίζω τους δήμους..όμως για τόσο χαρτί μελάνι κ.α.δεν θα έπρεπε η Ηδικα να συνισφερει για τα αναλωσιμα και μονο στα κορόιδα που κάνουν τη δουλειά της.ουτε κάρτες του άμκα δεν είναι ικανοί να δώσουν στον κόσμο αυτοί που περνούν τα λεφτά..μήπως κι αυτές τελικα να τις εκδώσουν τα ΚΕΠ με λεφτά των ίδιων των δημοτών...
  Ας πουν να δηλώνονται οι γάμοι θάνατοι κτλ μέσω ΚΕΠ κι ας πουν στο κόσμο να δίνει ένα ευρω..για το χαρτί που πάλι θα χρειαστεί να εκτυπωθει είμαι σίγουρη...γιατι τα ασφαλιστικά ταμεία δεν ξέρουν ουτε πως να διασταυρωσουν ένα άμκα...θα ανοίξουν e-mail?
  Τότε ο κόσμος ίσως διαμαρτυρηθεί για το ένα ευρω..για να δούμε τώρα με τα 50 και 60€ ποιος θα διαμαρτυρηθεί και τι θα καταφέρει...
  Α παρεμπιπτόντως επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία ή υπό πίεση για το καλο μας δήθεν...πρέπει ήδη οι συμβολαιογραφοι να έχουν πάρει της ηλεκτρονικές ψηφιακές υπογραφές.
  Η ιστορία έχει ήδη γραφτεί και απλώς μας αναγιγνωσκεται..

 44. ΝΕΚΚ avatar
  ΝΕΚΚ 12/10/2012 00:06:42

  Ο κλινικα νεκρος θα καταβαλλει "εναντι";

 45. ES avatar
  ES 12/10/2012 00:22:59

  Ένα ακόμη "δωράκι" στους Συμβολαιογράφους .....
  Έτσι κάποιοι αντιλαμβάνονται την τόνωση της αγοράς!
  Όμως το πρόβλημα είναι γενικότερο και η αδυναμία-ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης και των υπαλλήλων που την υπηρετούν, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας, είναι η βάση του κακού.
  Στην εποχή της Πληροφορικής, λύσεις υπάρχουν πολλές και πάντως περισσότερες από μία. Όμως μπορεί σε κάθε γραφείο να φιγουράρει και ένας υπολογιστής και βέβαια αυτό δε σημαίνει τίποτε πρακτικό γιατί πρέπει να δούμε όχι μόνο πόσο κόστισε η αγορά του υπολογιστή αλλά και τι εφαρμογές (προγράμματα) υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες και το κυριότερο αν αυτοί που θα τα χρησιμοποιήσουν έχουν επιμορφωθεί επαρκώς για να μπορούν να είναι αποδοτικοί.
  Σε μια επένδυση πληροφορικής το 20% είναι ο εξοπλισμός, το 40% τα προγράμματα και 40% η εκπαίδευση του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.
  Συμβαίνει εδώ κάτι ανάλογο; ή το 20% πάει για τον εξοπλισμό και το υπόλοιπο 80% σε μίζες;
  Και τώρα φταίει η διοίκηση, οι υπάλληλοι ... και το mail έχει σταλεί αλλά θα έφτανε γρηγορότερα με το ταχυδρομείο, και οι υπάλληλοι σερφάρουν στο facebook και όχι μόνο και προσπαθούμε με τον αραμπά να πετύχουμε υπερηχητικές ταχύτητες...
  Και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι η χρήση του υπολογιστή είναι να πατάμε πλήκτρα, κατήργησαν και δεν διδάσκεται η Πληροφορική στα Λύκεια ...

 46. Φανη avatar
  Φανη 12/10/2012 14:43:53

  Εισαι πραγματι σπιθα, θα βαλουν να το βεβαιωνει ...το γραφειο κηδειων.
  Ολα αυτα γινονται για δωρακι στους συμβολαιογραφους, οπως εγινε με τα ενεργειακα πιστοποιητικα με τους μηχανικους γιατι επεσε η οικοδομη.
  Γνωριζετε οτι το κρατος θεσπισε κατωτατο οριο αμοιβης για αναγνωριση αυθαιρετου χωρου η σπιτιου τα 1500 ευρω; ενω πχ το προστιμο μπορει να ειναι 300 ευρω; Σκοτωνονται οι μηχανικοι να παιρνουν τηλ/να το κοσμο και να του λενε οτι δεχονται με τη μιση τιμη.Τι να πει κανεις, οντως test ευφυίας χρειαζεται.....και μετα απορουν γιατι αραγε δε δηλωνει ο κοσμος τα αυθαιρετα.

 47. ES avatar
  ES 12/10/2012 16:32:14

  Ένα ακόμη “δωράκι” στους Συμβολαιογράφους …..
  Έτσι κάποιοι αντιλαμβάνονται την τόνωση της αγοράς!
  Όμως το πρόβλημα είναι γενικότερο και η αδυναμία-ανικανότητα της δημόσιας διοίκησης και των υπαλλήλων που την υπηρετούν, να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις και τις ανάγκες της εποχής μας, είναι η βάση του κακού.
  Στην εποχή της Πληροφορικής, λύσεις υπάρχουν πολλές και πάντως περισσότερες από μία. Όμως μπορεί σε κάθε γραφείο να φιγουράρει και ένας υπολογιστής και βέβαια αυτό δε σημαίνει τίποτε πρακτικό γιατί πρέπει να δούμε όχι μόνο πόσο κόστισε η αγορά του υπολογιστή αλλά και τι εφαρμογές (προγράμματα) υπάρχουν για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένες ανάγκες και το κυριότερο αν αυτοί που θα τα χρησιμοποιήσουν έχουν επιμορφωθεί επαρκώς για να μπορούν να είναι αποδοτικοί.
  Σε μια επένδυση πληροφορικής το 20% είναι ο εξοπλισμός, το 40% τα προγράμματα και 40% η εκπαίδευση του προσωπικού για να μπορεί να ανταποκριθεί στο ρόλο του.
  Συμβαίνει εδώ κάτι ανάλογο; ή το 20% πάει για τον εξοπλισμό και το υπόλοιπο 80% σε μίζες;
  Και τώρα φταίει η διοίκηση, οι υπάλληλοι … και το mail έχει σταλεί αλλά θα έφτανε γρηγορότερα με το ταχυδρομείο, και οι υπάλληλοι σερφάρουν στο facebook και όχι μόνο και προσπαθούμε με τον αραμπά να πετύχουμε υπερηχητικές ταχύτητες…
  Και επειδή κάποιοι νομίζουν ότι η χρήση του υπολογιστή είναι να πατάμε πλήκτρα, κατήργησαν και δεν διδάσκεται η Πληροφορική στα Λύκεια …

 48. η Dimi avatar
  η Dimi 14/10/2012 00:52:27

  Ζήτω η δύναμη του έρωτα! που σώζει τον εκπεσόντα άγγελο
  κι εξοστρακίζει τον θάνατο που παραμονεύει με το σπαθί
  http://tinyurl.com/9mab35p
  (συγκλονιστική ερμηνεία Lara Fabian-Johnny Hallyday)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.