23/09/2008 12:52
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα «παραιτηθεί» και ο κ. Ρουσόπουλος;

Κύκλοι της ΝΔ εκτιμούν ότι προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση, αλλά και να αναβληθεί προς το παρόν ο ανασχηματισμός, ο κ. Ρουσόπουλος δεν αποκλείεται να υποβάλει κάποια στιγμή την παραίτησή του. Το μεταφέρουμε με κάθε επιφύλαξη και ως δείγμα του προβληματισμού, αλλά και της προδήλου αγωνίας, που επικρατεί πλέον στη ΝΔ για τις αποφάσεις του Κ. Καραμανλή που δεν λαμβάνονται. Εκεί άλλωστε που έχουν φτάσει τα πράγματα οι σχέσεις του κ. Ρουσόπουλου με τον κομματικό μηχανισμό, αλλά και το κύρος του ως εκπροσώπου της κυβέρνησης, έχουν πληγεί, ανεπανόρθωτα μάλλον.

Η χθεσινή πάντως συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στον ΑΝΤ1 θεωρείται προάγγελος εξελίξεων στο Μαξίμου, επειδή πριν από λίγο καιρό παρόμοιες δηλώσεις του είχαν οδηγήσει και στην παραίτηση Βουλγαράκη. Ο υπουργός Άμυνας, τον οποίο ως γνωστόν ο Πρωθυπουργός εμπιστεύεται ζήτησε, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στον κ. Ρουσόπουλο, «να μην σπαταλούμε το κεφάλαιο του πρωθυπουργού για να καλύπτει προσωπικές υποθέσεις και συμπεριφορές». Και πρόσθεσε ότι  «ουδείς αναντικατάστατος».

Την εντύπωση ότι θα ακολουθηθεί και στην περίπτωση Ρουσόπουλου, η μέθοδος που επιλέχθηκε για τον κ. Βουλγαράκη («σε στηρίζω μέχρι να παραιτηθείς») ενισχύεται και από το εξής: Όταν ρωτήθηκε για την ακίνητη περιουσία που έχει αποκτήσει ο κ. Ρουσόπουλος, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας  παρέπεμψε στις δηλώσεις που είχε κάνει για τη στάση ζωής που ακολουθούσε ο πρώην υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, με την οποία είχε διαχωρίσει τη θέση του και είχε επισημάνει ότι παράδειγμα αποτελεί ο λιτός τρόπος ζωής του πρωθυπουργού.

Αναφερόμενος εξάλλου στον κ. κ. Αλογοσκούφη είπε ότι «αυτός που θα φέρει προϋπολογισμό πρέπει να τον εκτελέσει». Κι αυτό θεωρείται ως προαναγγελία της αντικατάστασης και του κ. Αλογοσκούφη, για την οποία ο υπουργός Άμυνας θεωρεί ότι πρέπει να γίνει πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού, πριν δηλαδή είναι πολύ αργά για την ΝΔ, αλλά νωρίτερα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GMnikgrek2456 avatar
  GMnikgrek2456 23/09/2008 13:01:40

  ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΑΚΟΜΗ κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΜΕΣΩ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΩΝ.

  ΑΠ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΒΓΑΛΤΕ ΤΟΥΣ

  factorx: δεν κουράσθηκες φίλες μας να κόβω τα ¨"κρεμάσματα"

 2. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 23/09/2008 13:37:44

  *** Eπειδή φίλοι μου δέν υπάρχει μέχρι στιγμής αναφορά σχετική με την απεργία των Τελωνειακών, επιτρέψτε μου να περάσω εδώ το δικό μου σχετικό πόνημα και ευχαριστώ εκ των προτέρων

  *************************************
  Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡΑΤΛΑΝΤΙΚΟΥ ΚΡΑΧ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ.

  Οι ειδήσεις ακούστηκαν και γράφηκαν επι λέξει ως εξής:

  - Σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες κατέβηκαν από τα ξημερώματα της Δευτέρας οι τελωνειακοί, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του υπουργού Οικονομίας Γ.Αλογοσκούφη να συμπεριλάβει στον προϋπολογισμό το επίδομα των Δικαιωμάτων Εκτελέσεως Τελωνειακών Εργασιών (ΔΕΤΕ).

  - Το επίδομα αυτό κυμαίνεται από 600 έως 1.250 ευρώ το μήνα.

  - Οι τελωνειακοί διαμαρτύρονται για την εξαγγελία να συμπεριληφθεί στον προϋπολογισμό το επίδομα των ΔΕΤΕ, το οποίο δεν είναι κοινωνικός πόρος αλλά συνδρομές δικαιούχων, όπως κρίθηκε τελεσίδικα από το ΣτΕ

  -Δεν γράφηκαν περισσότερα, αλλά ακούστηκαν δια στόματος Αλογοσκούφη ότι, τα επιδόματα αυτά βαρύνουν (πώς; πόσο; γιατί;) την εθνική μας οικονομία και ως εκ τούτου κόβονται.

  Και ο πλέον άσχετος με τα τελωνειακά, δηλαδή ο πολίτης ο έχων άγνοια περι το έργο, τις υποχρεώσεις και τα καθήκοντα των τελωνειακών υπαλλήλων της χώρας μας, το μόνο που καταλαβαίνει είναι ότι, αφαιρείται από την μισθοδοσία τους ένα ποσό, που δεν έφθασε εκεί ουρανοκατέβατο, αλλά μετά από αποφάσεις και υπογραφές σε συμβούλια και διαβούλια και ως εκ τούτου κρίθηκε νόμιμο και ηθικό.

  Και ό ίδιος αυτός πολίτης πονηρεύεται πλέον, - αν δεν υπάρχουν κάποια τινά, που έγιναν, αλλά κρύβονται από την εθνική μας ενημέρωση - και σκέπτεται και διερωτάται πόσο απέχει μία τέτοια απόφαση, που εξ αιτίας της η απεργία που άρχισε, αναμένεται να φέρει τα πάνω κάτω, από την αυθαίρετη περικοπή των συντάξεων, των μισθοδοσιών ΑΛΛΑ και των καταθέσεων εν ονόματι δικαιολογιών, που δεν έχουν ούτε χέρια ούτε ποδάρια πέραν από μία και μόνη. Την ανικανότητα του Υπουργού Οικονομικών να στήσει και να εκτελέσει έναν προϋπολογισμό από την αρχή μέχρι το τέλος.

  Με την ελπίδα ότι, η ειδησεογραφία για την ενημέρωσή μας θα δώσει τις απαιτούμενες εξηγήσεις, δεν θα αρχίσουμε από αύριο να σηκώνουμε τα ρευστά μας για να τα μετατρέπουμε σε λίρες κύριε Αλογοσκούφη. Εκτός αν συνεχίζετε να δικαιολογείτε την ανικανότητά σας με το κράχ στην άλλη οχθη του Ατλαντικού για να μήν αφήσετε ούτε ένα Ευρώ στα Ταμεία και στις Τράπεζες, πρίν ακολουθήσετε και εσείς την λεωφόρο της επιστροφής.

  ΠΕΛΙΑΣ

 3. Εξάκτινος avatar
  Εξάκτινος 23/09/2008 13:38:43

  Καιρός είναι να φύγει και ο Ρουσσό και ο Βασιλιάς να μείνει γυμνός. Εκεί να δούμε πόσα απίδια πιάνει ο σάκος.

 4. GMnikgrek2456 avatar
  GMnikgrek2456 23/09/2008 14:23:50

  ΓΙΑΤΙ ΦΙΛΕ ΣΒΗΝΕΙΣ ΤΟ ΚΡΕΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΡΧΗ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΗ ΕΝΟΙΑ ΤΟΥ ΟΡΟΥ

 5. salmonellas avatar
  salmonellas 23/09/2008 14:51:05

  Ποιος θα μας μιλησει για το χθεσινο αισχος στο Μεγκα οπου οι δημοσιογραφοι υπεβαλαν ταχα μου τυχαιες ερωτησεις και ο Στυλιανιδης ΔΙΑΒΑΖΕ τις απαντησεις απο κυλιομενο κειμενο. ΑΙΣΧΟΣ και απο τις δυο μεριες. Ποιον πανε να κοροιδεψουν, το κοινο που θα ζητησουν αυριο την ψηφο του?

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 23/09/2008 16:28:06

  Η ΤΥΡΑΝΝΙΑ ΤΗΣ "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των ΒΛΑΚΩΝ"

  "Ποιον πανε να κοροιδεψουν, το κοινο που θα ζητησουν αυριο την ψηφο του?": Απ' αυτό το κοινό, αναλογίσου, τι ποσοστό αντιστοιχεί στους ΒΛΑΚΕΣ. Και μετά δες, αν βγάζουν, easy κι εύκολα, ...αυτοδύναμη κυβέρνηση. Αν είναι του ..."Ολυμπιακού" ή του "Παναθηναϊκού", είναι η μόνη διαφορά και αυτό το αναλαμβάνει η Τηλεόραση, δηλαδή, οι "νταβατζήδες". Κανονικά, για κανάλια έπρεπε να ψηφίζουμε, κι όχι για κόμματα!

  Αν, τώρα, κάποιος ανήκει στην μειοψηφία των "εκτός ύπνου", -τι να κάνουμε;-, θα υφίσταται την κατα-πίεση της "Tηλεοπτικής Δημοκρατίας" τού Homo Teleopticus, ή "ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ των ΒΛΑΚΩΝ", ή "κοιμισμένων όρθιων". Το φαινόμενο, φυσικά, δεν είναι εθνικό, αλλά διεθνές. Αρχηγός, σήμερα, της αποχαυνωμένης, υπνωτισμένης και "ναρκωμένης" "Δικτατορίας" των Βλακών είναι ο Μπους:

  “«Εκτελώ αποστολή απ’ τον Θεό!», φέρεται να λέει ο πλανητάρχης. «Ο Θεός μου είπε: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να πολεμήσεις τους τρομοκράτες στο Αφγανιστάν’. Και το έκανα! Και μετά μου είπε: ‘Τζωρτζ, πήγαινε να τερματίσεις την τυραννία στο Ιράκ’. Και το έκανα! Και τώρα ξανά αισθάνομαι ότι ακούω τα λόγια του Θεού: ‘Δώσε στους Παλαιστίνιους κράτος’, μου λέει,‘δώσε στους Ισραηλινούς την ασφάλειά τους και στην Μέση Ανατολή ειρήνη’. Και, μα τω Θεώ, θα το κάνω!» ..

  Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά οι Παλαιστίνιοι επιβαιβαιώνουν όσα περιέγραψε ο Μπους στους Άραβες και Ισραηλινούς ηγέτες από συνομιλίες του με τον Θεό, κατά την Διάσκεψη Κορυφής του Σαρμ ελ Σέιχ. Την ύπαρξη του διαλόγου είχε για πρώτη φορά αποκαλύψει η ισραηλινή εφημερίδα «Χααρέτζ» την επομένη ημέρα της διάσκεψης”, («Ελευθεροτυπία», 8-1-05… «Ακόμα τίποτα δεν είδες, ειν’ οι κουρτίνες σου κλειστές…»).

  ΥΓ. Ερώτησις κρίσεως: ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ;

 7. περαστικος ξανα avatar
  περαστικος ξανα 23/09/2008 16:40:26

  Αν παραιτηθει ο Ρουσο ποιος θα πρωθυπουργευει αν αυτού???
  Σιγα να μην παραιτηθει ο Ρουσό. Ολες οι κινησεις του δειχνουν οτι προσπαθει να κρατηθεί παση θυσία.

 8. salmonellas avatar
  salmonellas 23/09/2008 17:35:45

  Δεν εχει την παραμικρη ελπιδα απο τη στιγμη που τον παρελαβε ο Νεκροθαφτης υπουργων απο την Μειμαρη. Το ζητημα ειναι τελειωμενο διοτι πρεπει να ανανηψει ο αρχηγος και χρειαζονται κινησεις αλλα - Ινκας (ξερετε εσεις, ανθρωποθυσιες).

 9. ο μετρητής avatar
  ο μετρητής 23/09/2008 17:37:04

  Από το Σάββατο της Εκθεσης μέχρι σήμερα: ημέρες 18.

  (Μετράω πότε θα πάει σπίτια του ο Ρουσό).

 10. Factorx avatar
  Factorx 23/09/2008 17:52:05

  Μετά το Νικήτα Κακλαμάνη και ο Θανάσης Γιαννόπουλος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ALPHA, έδειξε την πόρτα της εξόδου στον Θόδωρο Ρουσόπουλο. Όπως είπε ο κ. Γιαννόπουλος συμφωνώ με τον Ν. Κακλαμάνη. Ο Θ. Ρουσόπουλος θα μπορούσε να διευκολύνει την κυβέρνηση». Αιχμηρός και ο υπουργός Άμυνας Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Μιλώντας στον Antenna τόνισε με νόημα: «Ουδείς αναντικατάστατος»: ¨Όπως είπε χαρακτηριστικά «εγώ δεν είμαι αναντικατάστατος και δεν θεωρώ ότι μπορεί υπουργός να είναι αναντικατάστατος. Να μην σπαταλάμε το κεφαλαίο του πρωθυπουργού για κάλυψη των προσωπικών μας συμπεριφορών».
  Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης εξαπέλυσε βολές και κατά του Γιώργου Αλογοσκούφη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι το οικονομικό επιτελείο πρέπει να ανασχηματιστεί μέχρι το Δεκέμβριο, προκειμένου να εκτελέσει το νέο προϋπολογισμό: «Ο υπουργός που θα καταθέσει τον προϋπολογισμό θα πρέπει και να τον εκτελέσει».
  Ο Γιώργος Αλογοσκούφης σήκωσε το γάντι απαντώντας ότι η οικονομική πολιτική διαμορφώνεται από την συγκυρία.
  Μέσα σε αυτό το κλίμα εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών αντιπαραθέσεων την Παρασκευή ο πρωθυπουργός συγκαλεί την Κεντρική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας στη σκιά των αποκαλύψεων για το σκάνδαλο της μονής Βατοπεδίου. Σύμφωνα με πληροφορίες στις αρχές Οκτωβρίου θα συγκληθεί και η κοινοβουλευτική ομάδα της κυβερνητικής παράταξης.

 11. ΕΡΑΤΩ avatar
  ΕΡΑΤΩ 23/09/2008 18:55:18

  κρατα με να σε κρατω ν' ανεβουμε στο βουνο

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.