#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/02/2013 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα πάνε φυλακή κι άλλοι διαπλεκόμενοι πολιτικοί και λαδιάρηδες επιχειρηματίες;

Θα υπάρξει συνέχεια στη διάλυση του μεταπολιτευτικού άγους της Ελλάδας;Τώρα που υπάρχει καταδίκη του δικαστηρίου για τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο μπορούμε να πούμε ορισμένα πράγματα για την υπόθεσή του και για αντίστοιχες υποθέσεις.

Οι δικαστές τον έκριναν ένοχο για υπεξαίρεση και μάλιστα η επιβολή της ισόβιας κάθειρξης στηρίχθηκε στο γεγονός ότι εκτίμησαν πως και στο παρελθόν πρέπει να έβγαζαν χρήματα ο δήμαρχος και η παρέα του εκμεταλλευόμενοι τη θέση τους. Κι εδώ πρέπει να σταθούμε ιδιαίτερα.

Η περίπτωση Παπαγεωργόπουλου είναι αυτό που λέμε η επιτομή της διαφθοράς στη μεταπολίτευση. Εκατοντάδες είναι οι κρατικοί αξιωματούχοι, υπουργοί, βουλευτές, δήμαρχοι και τόσοι άλλοι που έχουν κάνει απίστευτα οικονομικά εγκλήματα όλα αυτά τα χρόνια, ίσως και μεγαλύτερα από του «φτερωτού γιατρού». Απλά την πάτησε ο Παπαγεωργόπουλος. Πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη σε μια χρονική περίοδο για την Ελλάδα όπου ο κόσμος ζητά κάθαρση, ζητά να πάνε πολιτικοί στη φυλακή. Όχι αθώοι, αλλά ένοχοι πολιτικοί και αξιωματούχοι που έκλεψαν αποδεδειγμένα.

Ο πρώην δήμαρχος είναι ο κλασικός αντιπρόσωπος μιας γενιάς πολιτικών στην Ελλάδα που πίστευαν πως ότι κι αν κάνουν θα μείνουν ατιμώρητοι. Ζούσαν στο παραμύθι της μεταπολίτευσης, στο σύστημα αυτό που έστησαν οι ίδιοι οι πολιτικοί προκειμένου να πλουτίζουν αλλά ποτέ να μην τιμωρούνται. Και ο κόσμος να βράζει στο ζουμί του διότι έβλεπε ότι για μια κλήση μπορείς να πας φυλακή, για μερικά δισ. το πολύ – πολύ να κάνεις διακοπές στη Μύκονο και την Αράχοβα.

Ο Παπαγεωργόπουλος και δεκάδες άλλοι ήταν αντιπρόσωποι μιας εποχής που ανεχόταν τη διαφθορά, το μαύρο πολιτικό χρήμα, το οικονομικό έγκλημα. Και κάπως έτσι έγιναν μεγάλοι και τρανοί με τα λεφτά του ελληνικού λαού. Με υπεξαιρέσεις, μίζες, κλοπής κρατικής περιουσίας. Ίσως η ανοχή να πήγαζε από το γεγονός ότι μοιράζονταν και ψίχουλα στον κόσμο, κι όταν ο λαός έχει χρήμα να κινηθεί λέει «ας πάει στο διάολο ο πολιτικός που τα παίρνει, σιγά μην ασχοληθώ μαζί του». Τώρα που η κρίση σάρωσε τα πάντα, πήρε μαζί του και αυτές τις νοοτροπίες.

Ο κόσμος που πεινάει δεν ανέχεται άλλο τους διεφθαρμένους πολιτικούς και ζητά «αίμα».Θα πει κανείς: Και το πολιτικό σύστημα προκειμένου να επιβιώσει του δίνει λίγο «αίμα» για να καταλαγιάσουν τα πάθη. Ίσως είναι κι έτσι, αλλά δείτε τι συμβαίνει.

Σε άλλες εποχές ο Παπαγεωργόπουλος θα ήταν Θεσσαλονικάρχης παρά τις υπεξαιρέσεις ενώ τώρα θα είναι... φτερωτός φυλακισμένος.

Ο Άκης θα ήταν συνταξιούχος υπουργός που θα έπινε τα ουισκάκια του στην Ελβετία και δε θα ήταν στον Κορυδαλλό να τρώει φακές.

Ο συνταξιούχος βουλευτής της ΝΔ που πρόσφατα καταδικάστηκε γιατί έπαιρνε λεφτά επειδή έταζε διορισμούς θα ήταν ήρωας στην περιοχή του και κομματάρχης, όχι στιγματισμένος.

Ο Γιάννος που περιμένει έντρομος τη δική του υπόθεση, θα ήταν επίτιμος καλεσμένος σε μεγάλα οικονομικά φόρουμ κι όχι υποψήφιος για τον Κορυδαλλό.

Ο Λαυρεντιάδης, ο Ψωμιάδης, ο Σαχπατζίδης και πολλοί άλλοι μόνιμοι κάτοικοι φυλακών θα ήταν έξω και θα περνούσαν ζωή και κότα.

Τα ψέματα τέλειωσαν, μαζί με την εποχή της ατιμώρητης ρεμούλας. Τουλάχιστον η κρίση ξύπνησε συνειδήσεις και ο κόσμος πλέον ζητά δικαιοσύνη. Για να δούμε θα υπάρξει συνέχεια στη διάλυση του μεταπολιτευτικού άγους της Ελλάδας; Θα πάνε φυλακή κι άλλοι διαπλεκόμενοι πολιτικοί, λαδιάρηδες επιχειρηματίες ή εθνικοί προμηθευτές;

Α.Ψ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. tpe avatar
  tpe 28/02/2013 07:26:52

  2 Σχόλια.
  1. Ένας κούκος ΔΕΝ φέρνει την άνοιξη.
  2. Ο Σαμαράς καλό είναι να προσέχει τι λέει και ποιον στηρίζει. 2/2 αποτυχία στη Θεσσαλονίκη.

  • Στάθης Σαραφόπουλος avatar
   Στάθης Σαραφόπουλος @ tpe 01/03/2013 04:21:46

   Η Bίβλος των μεγάλων οικονομικών σκανδάλων από το 1981 μέχρι σήμερα
   ΤΑ «ΞΕΧΑΣΜΕΝΑ» ΣΚΑΝΔΑΛΑ
   Τα μεγάλα σκάνδαλα των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, σκάνδαλα πολλά εκ των οποίων παραμένουν χωρίς να έχουν διερευνηθεί και χωρίς βέβαια να αποδοθούν οι ευθύνες από τη Δικαιοσύνη σε εκείνους που πρωταγωνίστησαν σε αυτά έρχονται ξανά στο προσκήνιο μετά την καταδίκη σε ισόβια κάθειρξη για υπεξαίρεση δημοσίου χρήματος του πρώην βουλευτή της ΝΔ και δημάρχου Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλου...
   http://www.emprosdrama.blogspot.gr/2013/02/b-1981.html

 2. sok avatar
  sok 28/02/2013 07:58:29

  Να βάλουν χέρι και τους εν ενεργεία πολιτικούς που δεν τολμούν ή δεν θέλουν να φέρουν μπροστά στην δικαιοσύνη , και όχι μόνο τους ''συνταξιούχους...

 3. Νίκος Α avatar
  Νίκος Α 28/02/2013 08:22:47

  Όλο το άρθρο μια στο καρφί και μια στο πέταλο.
  Αλλά όχι και έτσι: "Ο πρώην δήμαρχος είναι ο κλασικός αντιπρόσωπος μιας γενιάς πολιτικών στην Ελλάδα που πίστευαν πως ότι κι αν κάνουν θα μείνουν ατιμώρητοι"..... Ο κλασικός αντιπρόσωπος!!!!!!!. Ούτε ο Αλέξης έφτασε μέχρι εκεί.
  Την ώρα που όσοι έκαναν την απιστία από κακούργημα πλημμέλημα, απολαμβάνουν τα κλοπιμαία, ο Γιάννος που δεν ήξερε για τις καταθέσεις της συζύγου του την αράζει στο νησί, οι Μαντέλης και Τσουκάτος κυκλοφορούν ελεύθεροι, ο ΠΑΠ έτσι απλά έχει χάσει το πρωτότυπο της λίστας Λαγκάρντ, ο ΓΑΠ διδάσκει στο USA, εκείνη η μια και μοναδική επιτροπη - για το πως αλυσοδέθηκε η Πατρίδα - κατέληξε στο φιάσκο της κοινής γραμμής με τον Μπένυ, εμείς εμπρός στο δρόμο που χάραξαν οι Αράπογλου, Μπουτάρης και Σια.
  Φοβική, ενοχική Νέα Δημοκρατία. Αμέσως μετά το χαριτωμένο σχόλιο του Αλέξη, αναστολή της κομματικής ιδιότητας. Την ώρα που όλοι οι διαχρονικοί λαδιάρηδες αράξανε άνετοι στο ΣΥΡΙΖΑ, έτοιμοι για νέους "αγώνες".
  Παρά τα τόσα σχόλια σε άλλες αναρτήσεις, προσπαθείτε, τραβώντας από τα μαλλιά, να πείσετε ότι άρχισε η κάθαρση.

  • tzagerCrete avatar
   tzagerCrete @ Νίκος Α 28/02/2013 09:08:11

   Φίλε Νίκο,

   Άλλαξε τους φακούς στα γυαλιά σου... Σε θαμπώνει ο ήλιος και σου κρύβει τη φλόγα απ'τη δάδα...

   • Μάνια avatar
    Μάνια @ tzagerCrete 28/02/2013 12:14:32

    Μια χαρά τα λεει ο Νίκος,,
    Τσιμπαμε την μαρίδα και αφηνουμε τους καρχαριες εξω!

    • Tryphoon avatar
     Tryphoon @ Μάνια 28/02/2013 14:15:11

     Οπότε? Να αφήσουμε και την μαρίδα? Δεν το καταλαβαίνω αυτό το σκεπτικό.

   • Φωτεινή avatar
    Φωτεινή @ tzagerCrete 28/02/2013 14:24:57

    Μᾶλλον ἐσύ εἶσαι αὐτός πού πρέπει ν᾿ ἀλλάξης φακούς, Κρητικέ συμπατριώτη. "Πράσινη" Κρήτη γυμνή ἀπό πράσινο ὅμως!

    • Νίκος Α avatar
     Νίκος Α @ Φωτεινή 28/02/2013 15:18:42

     Φωτεινή,
     Χαιρετώ. Ασχολίαστη η αφέλεια (να μη πω μικρόνοια), αυτής της παράταξης.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ Νίκος Α 28/02/2013 18:30:42

      Νῖκο,

      ᾿Εσκεμμένη ἡ ἀφέλεια;; Ποιόν ὑπηρετοῦν ἄραγε;;; Προβληματισμός, ἀγανάκτηση, καί θυμός. . .δέν ξέρω τί νά πιστέψω πλέον καί ποῦ βαδίζομε, κάποιοι πρέπει μᾶς μιλήσουν ξεκάθαρα. . .

    • tzagerCrete avatar
     tzagerCrete @ Φωτεινή 28/02/2013 16:49:54

     Φωτεινή μου,

     Το οπαδικό πνεύμα που διέπει όλα τα σχόλια σου είναι παροιμιώδες.

     Εσείς θα είσασταν μάλλον ευτυχείς αν αθωωνόταν ο Παπαγεωργόπουλος και συλλάμβαναν αντ'αυτού τον Μπουτάρη...

     Βλέπετε το δέντρο και χάνετε το δάσος, τυφλομένοι από τον κομματικό ρεβανσισμό σας.

     Βγάλε τις παρωπίδες συμπατριώτισσα κι άσε λίγο φως να μπει στον σκοτεινό πολιτικό σου μικρόκοσμο.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ tzagerCrete 28/02/2013 18:35:18

      "Βγάλε τις παρωπίδες συμπατριώτισσα κι άσε λίγο φως να μπει στον σκοτεινό πολιτικό σου μικρόκοσμο."

      Look who is talking!!! ᾿Ελάχιστοι Κρητικοί δέν ἀσπάθηκαν τόν παπανδρείσμό!!!

     • tzagerCrete avatar
      tzagerCrete @ Φωτεινή 28/02/2013 20:29:24

      Κι ένας από αυτούς είμαι κι εγώ. Είτε σου αρέσει είτε όχι.

      Αλλά εδώ αγαπητή μου δεν αποδίδουμε πιστοποιητικά δεξιοφροσύνης. Εκφράζουμε τις απόψεις μας και διαλεγόμαστε.

      Αν το εξετάσεις πάντως ιστορικά, η Κρήτη ποτέ δεν ασπάστηκε τον συντηρητισμό και τον εθνικισμό. Ηταν πάντα πατριωτική, προοδευτική και φιλελεύθερη! Αν αισθάνεσαι άβολα που είσαι Κρητικιά... Λυπάμαι.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ tzagerCrete 28/02/2013 21:30:47

      Σάν χέλι γλυστρᾶς! Πάντως ἐγώ ΕΝΟΧΕΣ γιά τά ΔΕΞΙΑ πολιτικά μου πιστεύω δέν εἶχα, οὔτε ἔχω!

     • Γιώργος avatar
      Γιώργος @ tzagerCrete 28/02/2013 18:48:16

      Τελικά τα λεφτά που είναι;;;; Ο Σαξώνης έκανε κάποια περίεργα έξοδα (που δεν έφτασαν πάνω από εκατομμύριο), οι άλλοι δυο όμως ΤΙΠΟΤΑ. Τα θάψανε στο πάρκο Σέιχ Σου;; Ούτε παιδιά έχει ο Παπαγεωργόπουλος, ούτε εγγόνια. Αχ...

  • άγρυπνη avatar
   άγρυπνη @ Νίκος Α 28/02/2013 20:27:51

   @ΝίκοςΑ,πολύ καλά τα λέτε.

 4. Διογένης avatar
  Διογένης 28/02/2013 08:29:10

  Η απάντηση στο ερώτημα του άρθρου νομίζω ότι είναι ξεκάθαρα "όχι". Δεν υπάρχει περίπτωση, καμία περίπτωση. Έτυχε και πιάστηκε το σκάνδαλο του Δήμου Θεσσαλονίκης και ο Παπαγεωργόπουλος καταδικάστηκε εντέλει με απλές υπόνοιες και επειδή "έτσι έπρεπε", για λόγους τηλεοπτικούς, πολιτικής ορθότητας κλπ.

  Αλλά η δικαιοσύνη που καταδίκασε τον Παπαγεωργόπουλο είναι η ίδια που δεν έχει καταδικάσει κανέναν για την "μητέρα όλων των σκανδάλων", δηλαδή την Ζήμενς, η ίδια που δεν καταδίκασε κανέναν για την αποδεδειγμένη εθνική ληστεία του χρηματιστηρίου, η ίδια που - με την τιμητική εξαίρεση Πεπόνη/Μουζακίτη, παρά το ότι οι προϊστάμενοί τους δικαστές αποπειράθηκαν να τους σταματήσουν - δεν είδε εσχάτη προδοσία στην σκόπιμη υπαγωγή της Ελλάδας στο Μνημόνιο. Η ίδια που δεν αντιλαμβάνεται π.χ. τη συνεχιζόμενη κλοπή των χρημάτων μας μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ δια της διεθνούς απάτης των "ανανεώσιμων πηγών ενέργειας". Τα χρήματα που έκλεψε ο Σαξωνής (17,9 εκ. ευρώ) είναι αρκετά λιγότερα από τη μέση επιδότηση (καθόλα νομότυπη, βέβαια!) ενός μεσαίου μεγέθους αιολικού πάρκου. Επιδότηση, που αποτελεί κανονική κλοπή των χρημάτων μας.

  Ας μην τρέφουμε ψευδαισθήσεις. Δεν έχει την ηθική επάρκεια, ούτε τον αναγκαίο ηρωισμό, αυτή η δικαιοσύνη, να καταδικάσει κανέναν πραγματικά ένοχο για αυτό που συμβαίνει. Η καθαρή κλοπή των 17,9 εκ. ευρώ από τον Σαξωνή είναι απλή παρωνυχίδα, σε ποσότητα, μπροστά στο πάρτυ που απολύτως νομότυπα ακόμη γίνεται στα δημόσια ταμεία. Η καταδίκη Παπαγεωργόπουλου είναι "ξεκάρφωμα" της δικαιοσύνης στην συνεχιζόμενη αδράνεια απέναντι στο διαρκές πλιατσικολόγημα της πατρίδας μας. Πόσα έβγαλε π.χ. η διεθνής των τραπεζιτών και των κερδοσκόπων από το σκόπιμα και επί τούτου μεθοδευμένο PSI της Ελλάδας εις βάρος όλων μας; Αν υπολογιστούν τα νούμερα θα δούμε ότι πρόκειται για ασύλληπτων διαστάσεων σκάνδαλο, για το οποίο ποτέ δεν θα τιμωρηθεί κανένας. Ούτε που έχει καταλάβει η δικαιοσύνη τι έγινε.

  Το έτος 2000 μου είχαν πει ένα ανέκδοτο: Ήταν ο Βρετανός, ο Γάλλος και ο Έλληνας υπουργός δημοσίων έργων. Πηγαίνουν στην Αγγλία και τους δείχνει ο Άγγλος ένα καινούργιο λιμάνι: "Αυτό, συνάδελφοι, είναι το μεγαλύτερο λιμάνι της Αγγλίας. Το έκανα εγώ. Και το κυριότερο ξέρετε ποιο είναι; Πήρα προμήθεια για τον εαυτό μου 20% του προϋπολογισμού του έργου!" "Αααα, συγχαρητήρια κύριε συνάδελφε, έτσι μπράβο, πάντοτε τέτοια κλπ.", άρχισαν οι άλλοι. Πηγαίνουν στη Γαλλία, δείχνει ο Γάλλος ένα αεροδρόμιο. "Κοιτάξτε", λέει, "αυτό είναι το μεγαλύτερο αεροδρόμιο της Γαλλίας. Εγώ το έφτιαξα. Και ξέρετε ποιο είναι το κυριότερο; Πήρα 50%!" "Αααα, συγχαρητήρια συνάδελφε, έτσι μπράβο κλπ.", του έλεγαν οι άλλοι. Πηγαίνουν και στην Ελλάδα και τους δείχνει ο Έλληνας κάτι κατσάβραχα. "Αυτός είναι ο νέος μας αυτοκινητόδρομος". "Ποιος αυτοκινητόδρομος;" τον ρωτάνε οι άλλοι, βλέποντας τα κατσάβραχα. "Εεεε, 100%!", τους απάντησε ο Έλληνας!

  Αυτή νομίζω ότι είναι και η διαφορά Παπαγεωργόπουλου με τους λοιπούς ελλαδίτες πολιτικάντηδες. Αν έκλεψε (κάτι που δεν αποδείχθηκε από την διαδικασία), πάντως έκλεψε έχοντας κάνει και κάτι. Η Θεσσαλονίκη άλλαξε προς το καλύτερο στην δωδεκαετία Παπαγεωργόπουλου, έγιναν πάρα πολλά έργα, αλλά και οι υπηρεσίες του Δήμου (καθαριότητα κλπ.) λειτουργούσαν εκπληκτικά. Η διαφορά φάνηκε αμέσως με την εκλογή Μπουτάρη. Ο ελλαδικός πασοκισμός (είτε με ΠΑΣΟΚ, είτε, τυπικά, με ΝΔ), όμως, είναι η διαρκής και γενικευμένη διασπάθιση και κλοπή του δημόσιου πλούτου, χωρίς παράλληλα να γίνεται ουσιαστικά και τίποτε υπέρ της χώρας. Πήραν π.χ. τα διόδια οι εργολάβοι το 2008 για να κάνουν αυτοκινητοδρόμους. Τώρα οι αυτοκινητόδρομοι δεν γίνονται και η κυβέρνηση σήμερα προσανατολίζεται να τους κατασκευάσει ως... δημόσιο έργο! Μα.... τα διόδια που εισέπρατταν επί πέντε χρόνια οι εργολάβοι, για τους αυτοκινητοδρόμους δεν υποτίθεται ότι τα εισέπρατταν; 100%, σύμφωνα με το ανέκδοτο;;; Και, by the way, ο κυρ-Γιώργης Σουφλιάς (αυτός που έδωσε τους αυτοκινητοδρόμους στους εργολάβους) τι να κάνει άραγε, πώς να τα περνάει;

  Θα μου πείτε, επειδή έκανε και κάτι ο Παπαγεωργόπουλος πρέπει να μην καταδικαστεί, ΑΝ έκλεψε; Ασφαλώς και όχι, να καταδικαστεί, ΑΝ έκλεψε και, κυρίως, αν αποδειχθεί ότι έκλεψε. Απλώς η απάντηση στο ερώτημα του άρθρου, εάν θα πάνε φυλακή κι άλλοι, είναι ότι οι, τηρουμένων των αναλογιών, "κλεφτοκοτάδες" τύπου Σαξωνή και οι πολιτικοί προστάτες τους, πολιτικοί του "20%" και του "50%", κατά το ανέκδοτο, ναι, μπορεί να πάνε φυλακή, αλλά οι πραγματικοί δραγάτηδες της διαφθοράς και του πλιάτσικου του "100%" δεν θα πάνε ποτέ φυλακή και θα ξεκοκκαλίζουν το μερίδιό τους από τα νομοτύπως αρπαχθέντα κλοπιμαία, μέσα στην ασφάλεια και τη θαλπωρή του νόμου και της δικαιοσύνης...

  • Ρηνα avatar
   Ρηνα @ Διογένης 28/02/2013 12:24:25

   Αγαπητε Διογενη, γενικα συμφωνω, και γω τα ιδια πιστευα περι Πασοκ που βουτηξε το χερι μεχρι τη μασχαλη ενω η ΝΔ εστεκε πιο καλα σ αυτον τον τομεα, ΑΛΛΑ μετα τα πολλα χρονια ατιμωρησιας καπου ξεθαρεψαν κι αυτοι και ειπαν -χαζοι ειμαστε εμεις; οι αλλοι να τρωνε δις; ας τσιμπησουμε και μεις κατι....και βουτηξαν το δαχτυλο στο μελι. Εκει βρισκομαστε απλα η ΝΔ ειναι λιγο ......μπουνταλοκομμα ενω το Πασοκ πεζοδρομιο. Τωρα στο χερι του καθε αρχηγου ειναι να διαμορφωσει καταστασεις. Αν πχ τολμουσε να αλλαξει το νομο περι ευθυνης υπουργων και να αρει ασυλιες, να δεις πως μαζευοντουσαν ολοι. Στο κατω κατω να ξεφορτωθουμε και τα βαριδια που θα φανουν αργοτερα.....Ο κοσμος εχει αλλαξει και μην φοβουνται οτι θα εκτεθουν. Ξερει οτι η διαφθορα ερπει γυρω του. Ισα ισα που θα εκτιμησει και τις εκκαθαρισεις, κι αν δεν εχει αποδειξεις ας το κανει διακριτικα βγαζοντας τους απ τα ψηφοδελτια ,απλα και με το αν ακουστηκε κατι. Να ειναι και περισσοτερο προσεκτικοι.
   Η γυναικα του Καισαρα πρεπει και να φαινεται τιμια....

  • αιρετικός avatar
   αιρετικός @ Διογένης 28/02/2013 15:21:16

   Πρέπει να παρατηρηθεί ότι η Δικαιοσύνη ναι μεν είναι μία ως θεσμός, αλλά (βασικά) την συναποτελούν πολλοί διαφορετικών αντιλήψεων δικαστές, που (και κυρίως) ερμηνεύουν και εφαρμόζουν όσα οι νομοθέτες έχουν νομοθετήσει...

 5. anonymous avatar
  anonymous 28/02/2013 08:39:16

  Σημαντικό ρόλο σε όλα αυτά παίζει η παραλυσία της διοικητικής δικαιοσύνης που ελέγχει το κράτος. Στο ΣτΕ το 90% των αιτήσεων ακυρώσεως απορρίπτονται. Δηλ. έχεις που έχεις να παλέψεις με τη διαφθορά, ακόμη κι αν προσφύγεις στα δικαστήρια πάλι θα χάσεις.

 6. Θόδωρος XVII-VI-MMXII avatar
  Θόδωρος XVII-VI-MMXII 28/02/2013 08:55:32

  http://www.greektube.org/content/view/136387/2/

  Οι παπατζήδες - 1954

 7. tzagerCrete avatar
  tzagerCrete 28/02/2013 08:55:51

  Αριστερέ Ψάλτη,

  Μακάρι!!!

  Πολύ φοβάμαι όμως ότι το 'τελειωμένο' μεταπολιτευτικό σύστημα στον τρόμο του να μην αποκαθηλωθεί πλήρως προσφέρει 'Ιφιγένειες' προς θυσία για να ικανοποιηθεί προσχηματικά και πρόσκαιρα το κοινό περί δικαίου αίσθημα.

  Πάντως η χθεσινή ετυμηγορία ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

  Αν σκεφτούμε τι συμβόλιζε για χρόνια ο Παπαγεωργόπουλος στη συμπρωτεύουσα κι ο Ψωμιάδης στη Μακεδονία για την κεντροδεξιά, η ΝΔ τοπικά και κεντρικά δεν θα πρέπει να αισθάνεται ιδιαίτερα υπερήφανη για τις επιλογές της...

  Όπως ,φυσικά, άνετα δεν αισθάνονται οι Πασόκοι για το κατάντημα Τσοχατζόπουλου, που για χρόνια υπήρξε το Νο2 του πάλαι ποτέ πανίσχυρου 'κινήματος' τους.

  Η κραυγαλέα δε σιωπή και η πρόδηλη αφάνεια πρώην μεγαλο-υπουργών και πρώην πρωθυπουργών δεν τιμά ούτε τους ίδιους, ούτε το σύστημα που τους ανέδειξε. Κυρίαρχα όμως αναδεικνύει ενοχή και ανοχή για ζητήματα διαφθοράς και διάσπαθησης δημόσιου χρήματος!

  Γι'αυτό και τα δύο κόμματα εξουσίας, όπως είναι σήμερα, δεν μπορούν να εκφράσουν το καινούργιο, το άφθαρτο και το ελπιδοφόρο. Και γι'αυτό όσο θα βρίσκονται υποθέσεις τύπου 'Παπαγεωργόπουλου' στην επικαιρότητα, τόσο το παλιό πολιτικό κατεστημένο θα αποσαρθρώνεται.

  Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δε θα μακροημερεύσουν. Πρέπει να αντικατασταθούν. Κι αυτό θα γίνει.

 8. mimikos avatar
  mimikos 28/02/2013 09:23:21

  .....ο λογ/μος του Π¨γεωργοπουλου ειχε 1 μυρριο μεσα που τα βρηκε ? σκληρη η ποινη ....αλλα καλυτερα να δωσει τα λεφτα πισω κ να κανει κοινωνικη εργαασια.....λεφτα εχει ετσι αλλιως .......ας δωσει τα λεφτα κ ας μεινει εξω ! 2 συνταξεις επαιρνε ! βουλευτικη κ δικηγορικη !+ τον μισθο του δημαρχου ! κ μετα λεμε γιατι πεσςαμε εξω !!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ mimikos 28/02/2013 18:57:06

   Το 1 εκατομμύριο δεν είναι εκατομμύριο τελικά, αλλά 500.000 που μετρήθηκε δυο φορές. Και μην ξεχνάμε ότι και οι δυο είναι επιτυχημένοι οδοντίατροι, ο Παπαγεωργόπουλος πολιτικός χρόοοοονια τώρα με μισθούς υπουργού, βουλευτή και δημάρχου... Δικαιολογήθηκαν απόλυτα τα λεφτά αυτά. Από κει και πέρα δεν βρήκανε ΤΙΠΟΤΑ που να συνδέει τον Παπαγεωργόπουλο με τα λεφτά αυτά, πέραν του ότι σαν δήμαρχος έπρεπε να ξέρει τι γίνεται με τα οικονομικά...

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ mimikos 28/02/2013 19:50:48

   Οδοντίατρος ήταν ο Παπαγεωργόπουλος, όχι δικηγόρος

 9. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 28/02/2013 10:31:44

  Η ουσία είναι ότι ΠΡΕΠΕΙ να μπει τάξη στην λειτουργία του συνόλου της κοινωνίας.
  Δηλαδή εφαρμογή του Νόμου.
  Η σήψη είναι τόσο βαθιά που μόνο με έξωθεν πίεση μπορούμε να προχωρήσουμε στην ομαλή λειτουργίας μιας κοινωνίας πολιτικά δημοκρατικής, οικονομικά παραγωγικής και κοινωνικά αξιοκρατικής.
  Η Τρόικα πρέπει να αξιοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση.
  Σε όλες της πολιτικές δυνάμεις της χώρας υπάρχουν αυτοί που θέλουν την πραγματική αναγέννησή της. Πρέπει να στηριχθούν και να υποστηριχθούν.
  Οι εχθροί του Στουρνάρα προέρχονται κύρια από τη διαπλοκή.
  Οι οποίες διαφωνίες τεχνικού χαρακτήρα στην ασκούμενη οικονομική πολιτική μπορούν να συζητηθούν. Όμως, πολλάκις πρόκειται για μάχες άμυνας των διαπλεκομένων. Αυτοί είναι παντού στην κοινωνία μας. Επιχειρηματίες, δημόσιοι υπάλληλοι, νομενκλατούρα κτλ. Θα αντισταθούν με νύχια και δόντια.
  Η μάχη στη χώρα μας δεν είναι μεταξύ μνημονιακών και αντιμημνομονιακών.

  Είναι μάχη σκληρή μεταξύ διαπλοκής και ξεκαθαρίσματος.

  Ο πρωθυπουργός θέλει. Και τα υγιεί τμήματα όλων των κομμάτων θέλουν.
  Ή τώρα ή ποτέ.

  Η διαπλοκή δεν είναι ζήτημα μόνο νομικό και ηθικό. Είναι πρώτιστα ζήτημα οικονομικό και παραγωγή.
  Η διάλυση της οικονομικής ικανότητας της χώρας μας είναι αποτέλεσμα της διαπλοκής.
  Ανάπτυξη πραγματική δεν μπορεί να υπάρξει χωρίς πάταξη της διαπλοκής.
  Η οικονομία. είτε σοσιαλιστική, είτε ελεύθερης αγοράς, λειτουργεί αποτελεσματικά ΝΟΜΟ σε κοινωνίες με διαφανή και καθολική εφαρμογή του Νόμου και με αξιοκρατικές πρακτικές.

 10. Θοδωρής avatar
  Θοδωρής 28/02/2013 12:23:57

  Ρε παιδιά να πάει μέσα Παπαγεωργόπουλος οκ
  μια ερώτηση απλή να κάνω
  πριν κανα χρόνο όλη η αστυνομία κράτος εφημερίδες κανάλια κηνυγούσαν τον Μπέο και τον Ψωμιάδη και τώρα είναι έξω και πίνουν το καφεδάκι τους . Γιατί αυτό , μήπως γιατί θα στήσουν κανά παιχνίδι να κονομίσουν όλοι !
  Δεν λέω για Τσουκάτο, Γιάννο, Μαντέλη, Πάχτα κ.ο.κ που τώρα πίνουν στην υγειά τον Κορόιδων

 11. ειδωλοκλάστης avatar
  ειδωλοκλάστης 28/02/2013 12:29:17

  Ελλάς η Νεωτέρα, εκ γενετής εταίρα!

 12. Svart Drottning avatar
  Svart Drottning 28/02/2013 13:18:15

  Τα χρήματα που υπεξαιρέθηκαν θα μας επιστραφούν; Οι περιουσίες των καταχραστών θα δημευθούν; Τσουκάτος, Παπακωνσταντίνου, λήσταρχοι των αμέτρητων λιστών που έφαγε το μαύρος σκότος, θα πληρώσουν τα οφειλόμενα; ΓΑΠ, Σημίτης θα καταδικαστούν για την προδοσία τους;
  Η μακροχρόνια φυλάκιση (που με καλό δικηγόρο θα ακυρωθεί σύντομα) και η παρέλαση με χειροπέδες, ικανοποιεί τους μικρόψυχους φτωχοδιαβόλους.
  Το ρεαλιστικό ζητούμενο είναι να επιστραφούν τα κλοπιμαία.

 13. τοξο avatar
  τοξο 28/02/2013 13:23:45

  Σύμφωνα με το Λαικό Σύνταγμα.ο Παπαγεωργόπουλος έπρεπε να αποδείξη ότι είναι αθώος .Δεν τα κατάφερε,άρα είναι ένοχος.

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ τοξο 28/02/2013 13:49:18

   Όταν άνθρωποί ΣΟΥ στο δήμο έφαγαν 20 εκατομμύρια (!!!!!) τότε ΝΑΙ πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι δε γνώριζες τίποτα και είσαι εκ προοιμίου ΕΝΟΧΟΣ. Αν δεν καταφέρεις να αποδείξεις ότι εσύ δε φταις και ότι από διαβολική σύμπτωση έγιναν όλα αυτά πας μέσα._

   • Νίκος Α avatar
    Νίκος Α @ Νικόλας 01/03/2013 00:45:46

    Ισόβια;

 14. pakor avatar
  pakor 28/02/2013 13:26:48

  Καλο ειναι να αφησουν την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΝΕΠΑΦΗ να κανει τη δουλεια της και μετα θα εχουμε μεγαλες εκπληξεις για το τι εχει καταχραστει στην Ελλαδα. Ο κοσμος θελει ΔΗΜΕΥΣΕΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΩΝ αλλα αυτα τα κλεμμενα να τα διαχειριζετε επιτροπη δικαστικων, γιατι τα λαμογια θα τα ξαναφανε. Στις λιστες γινετε το μεγαλο παρτυ των κλεμμενων και αμφιβαλλω αν τις ανοιξουν.ΟΙ ΠΕΠΟΝΗΣ-ΜΟΥΖΑΚΙΤΗΣ ειναι ευκαιρια να γραψουν αν θελουν με ΧΡΥΣΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ τα ονοματα τους στην ιστορια και να ξεσκεπασουν τους ΚΛΕΦΤΕΣ.

 15. Tassos avatar
  Tassos 28/02/2013 14:01:26

  Εγώ θα πιστέψω ότι ο Παπ είναι ένοχος όταν μας δείξουν τους λογαριασμούς με τα λεφτά. Τα "πρέπει να είχαν κάποιο τρομερό μυστικό με τον Λεμούσια" και τα "είχε ροπή στο έγκλημα" του Κλουζώ δικαστή, ας τα τρώνε οι χαχόλοι.

  • KOSTAS70 avatar
   KOSTAS70 @ Tassos 01/03/2013 18:50:42

   Πές τα, Tassos, δεν αθωώνω κανένα αλλά οι ένοχοι αποδεικνύονται δε συμπεραίνονται.

 16. Προμαχος avatar
  Προμαχος 28/02/2013 14:32:05

  Eπρεπε να δηλωσει οτι τα πηρε για να τα δωσει στο κομμα οπως ο ΤΣουκατος. Ζητω ο ΜΠενιζελος που στηριζει την κυβερνηση της καθαρσης. Ζητω και ο Μπουταρης που εκλεχθηκε με τις ψηφους των πεντακαθαρων που μας πεταξαν στα σκυλια του ΔΝΤ.

 17. Zugzwang avatar
  Zugzwang 28/02/2013 15:55:52

  Δεν καταλαβα καλα. Δηλαδη εχει δικιο ο ΣΥΡΙΖΑ που λεει οτι η ΝΔ ειναι η μητρα της διαφθορας; Πρωτη φορα συνεβη στην Ελλαδα να καταδικαστει σε ισοβια για υπεξαιρεση πολιτικος και αντι να επαινεσουμε τη ΝΔ που δεν επενεβη στο εργο της δικαιοσυνης και αφησε να καταδικαστει σημαντικο στελεχος της, θα της ζητησουμε και τα ρεστα; Την ωρα που ο Σημιτης ελισσεται για να γινει προεδρος της Δημοκρατιας και εισeπραξε, ως θυμα τρομοκρατιας, 25.000 ευρω αποζημιωση απο το φαλιρισμενο δημοσιο; Την ωρα που ο ΓΑΠ, σαν να μην συμβαινει τιποτε, γυριζει ανα την υφηλιο και δινει μαθηματα για το πως ν'αντιμετωπιζονται οι κρισεις; Την ωρα που ο Βενιζελος ελεγχει ακομα τον κρατικο μηχανισμο, κουναει το δακτυλο απο το βημα της Βουλης και περιμενει ποτε θα ερθει η στιγμη για να μπηξει το μαχαιρι στην πλατη της ΝΔ; Τρελαθηκαμε τελειως; Εγω παντως, σαν απλος πολιτης αυτης της χωρας και σαν θυμα των Μνημονιων, αν δεν δω να καταδικαζονται πιο αυστηρα απο τον πρωην δημαρχο Θεσσαλονικης οι μεγαλοι ενοχοι, που συμβαινει να ειναι Πασοκοι, θα θεωρω τον Παπαγωργοπουλο ως εξιλαστηριο θυμα και την καταδικη του σαν σταχτη στα ματια του κοσμου.

  • ειδωλοκλάστης avatar
   ειδωλοκλάστης @ Zugzwang 28/02/2013 17:16:55

   Νόμος ήταν πάντα τό συμφέρον τού τραπεζίτη, πλέον καί μέ τή βούλα τής ΕΚΤ πού, όπου νάναι, θά ελέγχει καί τό νομοθετικό έργο κάθε υποτελούς καταχρεωμένου κρατιδίου τών τεμπέληδων τού Νότου.

   Sieg Heil.

  • tzagerCrete avatar
   tzagerCrete @ Zugzwang 28/02/2013 18:09:42

   Ο ΓΑΠ, αγαπητέ, γυρνάει ανά την υφήλιο απόλυτα δικαιωμένος!

   Και εξηγούμε.

   Όταν οι δύο κυβερνήσεις που διαδέχθηκαν τη δική του εφάρμοσαν και εφαρμόζουν την ίδια ακριβώς πολιτική αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας, γιατί να μην αισθάνεται δικαιωμένος;;;;

   Όταν η κυβέρνηση Παπαδήμου και κυρίως αυτή του Σαμαρά τηρούν πιστά τις δεσμεύσεις του μνημονίου, γιατί να μην αισθάνεται ότι οι αποφάσεις που κλήθηκε να πάρει η κυβέρνηση του ήταν μονόδρομος;;;;

   Όταν σφοδρός υπερασπιστής των σημερινών κυβερνητικών επιλογών αναδεικνύεται ο διάδοχος του στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ, γιατί να μην διατείνεται ότι οι αρχικές επιλογές ήταν οι αρμόζουσες στις τότε δύσκολες περιστάσεις;;;;

   Όσο για τη διαφθορά, μην κουράζεσαι για το ποιο από τα δύο κόμματα είναι πιο χωμένο στη σαπίλα. Σε έναν συνεχή ιδιότυπο ανταγωνισμό σήψης και διαπλοκής είναι και τα δύο τα τελευταία 20 χρονάκια. Γι'αυτό στα δύσκολα είπαν να συμπράξουν μπας και είναι πιο αποτελεσματική η αγωνιώδης προσπάθεια τους για συγκάλυψη...

   • Zugzwang avatar
    Zugzwang @ tzagerCrete 28/02/2013 21:52:35

    Δεν διαφωνω για τις πολιτικες αυτες. Περαν ομως απο τις συγκεκριμενες πολιτικες,ν υπηρξαν και αλλοι χειρισμοι που εκαναν ο Σημιτης και ο ΓΑΠ και δεν εκανε ο Καραμανλης και που ελπιζω οτι δεν θα κανει ουτε ο Σαμαρας. Γι'αυτους τους χειρισμους πρεπει επισης να ελεγχθουν. Οσο για το πλιατσικο, ας περιμενουμε ν'ανοιξουν οι λιστες και τοτε θα δουμε αν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ βρισκονται στον ιδιο παρανομαστη. Παντως ο μονος πολιτικος που καταδικαστηκε μεχρι σημερα σε ισοβια για υπεξaiρεση ηταν στελεχος της ΝΔ και εχουμε πρωθυπουργο της ΝΔ! Ελπιζω ν'ακολουθησουν συντομα καποιοι του ΠΑΣΟΚ και με βαρυτερες ποινες! Διαφορετικα θα φανει οτι η ΝΔ ειναι το κοροιδο της υποθεσης.

 18. Zame avatar
  Zame 28/02/2013 19:37:02

  η ωρα των πραγματικων Αυτουργων-Τραπεζιτων & Σια..ποτε θα ερθει..?

  Kρητικε.. αυτός είναι και ο ρόλος "αυτού" του συγκεκριμενου Ήλιου..
  να σε θαμπώνει & να θολώνει..
  δημιουργώντας την απαραίτητη ( γενικευουσα γενικουρα..)
  που εφερε αυτο το γνωστο
  ..ολοι μαζι να τα φαγανε..
  ετσι ωστε να λειτουργει ανετα το περιφημο ρητο
  -να ψοφισει η κατσικα του γειτονα-
  μια χαρα Βολευει εκει στο σοσιαλιστ (ρ) ικο ..κλπ
  Αλλα & αυτη H Φοβική, Ενοχική & Κομπλεξικη Νέα Δημοκρατία ξαναζωντανεψε τα απεχθει ζομπι ..
  και μας υποχρεωνει να τους ξανατρωμε στην μαπα.. στα διαφορα ΜΜΕ

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ Zame 28/02/2013 20:45:46

   1+++++++++++++++++ Κατά τά ἄλλα ὁ tzagerCrete κάνει ὑποδείξεις γιά κομματικούς φακούς καί ΠΡΑΣΙΝΑ ἄλογα! ῎Ισως εἶναι ἕνας ἐκ τῶν 75 πού θέλουν νά γυρίση ὁ γαπ στήν ἀρχηγία τοῦ πασοκ!!! ῾Εφτάψυχο κόμμα πού μοῦ θυμίζει φοίνικα.

 19. Zame avatar
  Zame 28/02/2013 20:37:19

  μετα το βρωμικο 89..
  εξιδανικεύτηκε η λαμογια..
  για να ερθει το ξεσαλωμα το 2004..
  & οταν ο βουλευτης Πολυζος μιλησε πως καποιοι τα περνουν..
  τον εστειλαν αδιαβαστο..
  για να δωσουν το δικαιωμα σημερα στον Βενιζελο να μιλα πως ειναι ΓΑΤΑ....!!! το πασοκ.

 20. Γιώργος avatar
  Γιώργος 28/02/2013 21:06:51

  Να ρωτήσω κάτι; Εντάξει, άδικα ή δίκαια, καταδικάστηκε σε ισόβια ο Παπαγεωργόπουλος... ποιος αποφασίζει σε ποια φυλακή θα εκτίσει την ποινή του όμως; Ο Τσοχατζόπουλος ξέρω π.χ. ότι είναι σε vip κελί στον κορυδαλλό, ευάερο και ευήλιο που λένε, μόνος του, με τηλεόραση, σκάκι, βιβλία κλπ κλπ. Ο Παπαγεωργόπουλος προς το παρόν θα είναι μαζί με άλλους 7-8 Νιγηριανούς και Καμερουνέζους, απ'όσο βλέπω στα διάφορα sites, που έχουν κάνει διάφορα εγκλήματα, ληστείες, δολοφονίες, λαθρεμπόριο, ναρκωτικά και που καπνίζουν σαν αρ... φουγάρα, συγνώμη. Και απ'όσο ξέρω η φυλακή Διαβατών έχει σχεδιαστεί για φιλοξενία 250 κρατουμένων και τώρα μέσα είναι 600 και πλέον, και μάλιστα στο ίδιο κελί μπορεί να είναι ένας βιαστής και δολοφόνος με έναν λογιστή που έκανε μια απάτη ή κάτι αντίστοιχο... Καλά μην πω τώρα ότι κάποιοι συγκεκριμένοι τύποι που βρέθηκαν με offshore, με περίεργους λογαριασμούς και εμβάσματα, με αγορές υπερπολυτελών αυτοκινήτων και σπιτιών, με ράβδους χρυσού κλπ είναι έξω και κάνουν ακόμα δουλειές με το ελληνικό δημόσιο... αυτό το αφήνω στην... δικαιοσύνη...

 21. Μανιάτης avatar
  Μανιάτης 01/03/2013 08:13:12

  Πολύ ενημερωτικό το δημοσίευμα, όμως, ΔΕΝ πρέπει να συνεχίσουμε στην λογική του "εμείς, εσείς".
  Ή φτιάχνουμε Κράτος με καθολική εφαρμογή των κανόνων και του Νόμου, με διάφανη λειτουργία των μηχανισμών του και των θεσμών του ή θα καταρρεύσουμε πλήρως.

  Και επ΄ αυτού κρίνεται το μέλλον μας ως Έθνος.

  • Στάθης Σαραφόπουλος avatar
   Στάθης Σαραφόπουλος @ Μανιάτης 01/03/2013 10:18:42

   Συμφωνώ μαζί σας!
   Εγώ πάντως, σαν απλός πολίτης αυτής της χώρας , αν δεν δω να καταδικάζονται πιο αυστηρά από τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης οι μεγάλοι ένοχοι, που συμβαίνει να είναι Πασόκοι,
   θα θεωρώ τον Παπαγωργόπουλο ως εξιλαστήριο θύμα και την καταδίκη του σαν στάχτη στα μάτια του κόσμου.

   • Μανιάτης avatar
    Μανιάτης @ Στάθης Σαραφόπουλος 01/03/2013 10:41:48

    Συμμερίζομαι την θέση σου. Κι εγώ έτσι θα αιστανθώ.
    Δυστυχώς έχουν διαμορφωθεί στη χώρα μας νοοτροπίες αρρωστημένες. Μέσα από την κρεατομηχανή νοοτροπιών πνευματικός αχταρμάς.

 22. Στέργιος avatar
  Στέργιος 03/03/2013 15:21:20

  Άμα είσαι Αθηναίος Εκαλοκολωνακιώτης δεν πας μέσα ποτέ. Καρατσεκαρισμένο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.