Θα μπουν μέσα οι Τούρκοι και οι Συριζαίοι θα μιλάνε για δικαιώματα !!!
22/04/2014 11:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μπουν μέσα οι Τούρκοι και οι Συριζαίοι θα μιλάνε για δικαιώματα !!!

Πολύ επικίνδυνα «πράγματα» συμβαίνουν στην Θράκη με αφορμή τις υποψηφιότητες και καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να τα ξεκαθαρίσουν

Υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Δημήτρης Χριστόπουλος δηλώνει μετά την απομάκρυνση από το ευρωψηφοδέλτιο της Σαμπιχά Σουλεϊμάν: «Από τη στιγμή που η ελληνική πολιτική στη Θράκη άλλαξε και από πολιτική διακρίσεων έγινε «ισονομία – ισοπολιτεία» οι διάφοροι μηχανισμοί ελαφρού και βαθέος κράτους βάλθηκαν να μας πουν ότι η μειονότητα δεν είναι ένα ενιαίο συμπαγές τούρκικο πράμα, αλλά δύο και τρεις εθνοτικές ομάδες, «πομάκων, τσιγγάνων και τουρκογενών». Με το «γένος» δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος στο portal XanthiPress.gr

«Στο επίδικο της υποψηφιότητας που ευτυχώς ανακλήθηκε και δηλώνω δημοσίως ότι δούλεψα για αυτό, λέω πως ένα πράγμα είναι να λέει ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος», και άλλο να λέει η κυρία ότι «με καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός». Ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να καταλάβει την απλή αλλά κρίσιμη διαφορά που καθιστά κάποιους μειονοτικούς σύμβολα έκφρασης συντροφικής συνύπαρξης και αλληλεγγύης και κάποιους άλλους (κάποιες εν προκειμένω) δούρειους ίππους του ενός εθνικισμού στον άλλον» καταλήγει στην συνέντευξή του ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ.

Δηλαδή και επισήμως ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι εκεί στην Θράκη υπάρχει ένα.. ενιαίο τουρκικό πράμα και η Σαμπιχά έλεγε ότι το καταπιέζει ο τουρκικός εθνικισμός;

Πολύ επικίνδυνα «πράγματα» και καλά θα κάνει ο κ. Τσίπρας και η παρέα του να τα ξεκαθαρίσουν. Αν δεν ξέρουν για τι μιλάνε καλύτερα να σιωπήσουν. Με τέτοια μυαλά θα κυβερνήσουν τη χώρα; Με τέτοιους τύπους θα ασκήσουν εξωτερική πολιτική στην ευαίσθητη εριούχοι της Θράκης; Θα μπουν μέσα οι Τούρκοι και οι Συριζαίοι θα κοιμούνται με τα τσαρούχια και θα μιλάνε για δικαιώματα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. iconology2009 avatar
  iconology2009 22/04/2014 11:30:49

  Πιστεύω ότι έχει την πολλή μεγάλη σημασία του να αναφερθεί ότι ο Χριστόπουλος έχει υπάρξει σύμβουλος του απολύτως εμβληματικά αρνητικού, ειδικά για τέτοια ζητήματα, Γιώργου Παπανδρέου. Άλλος ένας λοιπόν από τον ανυπόληπτο κύκλο των παπανδρεοειδών στο ευρωψηφοδέλτιο. Η Ρεπούση και η Δραγώνα σε τρελές χαρές!

  • xmmm avatar
   xmmm @ iconology2009 23/04/2014 09:28:35

   ειναι σπουδαία προσωπικότητα. Ειναι και ... αντιπροεδρος της διεθνους ενωσης για τα ανθρωπινα δικαιωματα κλπ. Α. Η εν λογω ενωση εχει ... 15 (!!!) αντιπροεδρους!!! ετσι για να μην μενει παραπονεμενος κανενας!

 2. Eva avatar
  Eva 22/04/2014 12:26:49

  Δεν θα κυβερνήσουν τη χώρα ακριβώς γιατί έχουν τέτοια μυαλά. Απο τα λεγόμενα εθνικά θέματα θα τη βρείτε κύριοι πολιτικοί. Όλοι σας.

 3. Naruto avatar
  Naruto 22/04/2014 13:06:54

  Τελικά αυτοί οι αριστεροί εχουν την τάση να μπερδεύουν την πραγματικότητα με την φαντασία.Γιά ποιά πολιτική διακρίσεων μιλάει? οι οποιες διακρίσεις υπήρχαν και υπάρχουν είναι αποτέλεσμα της γκετοποίησης που επέβαλαν στόν εαυτό τους οι ίδιοι και τό προξενείο γιά να μην χάσουν τόν τουρκισμό τους και αφομοιωθούν . Ολα τά άλλα ειναι αριστερίστικες επικίνδυνες φαντασίες .Η δε μειονότητα μόνο συμπαγές πράμα δέν είναι, όχι μόνο ρομά και πομάκοι δέν εχουν καμία σχέση μέ τους τουρκογενείς αλλά και οι ίδιοι οι τουρκογενείς έχουν σοβαρές διαφορές μεταξύ τους. Αν το έχετε προσέξει στή διαλεκτική του Συριζα ο αριστερισμός πάει να γίνει κάτι σάν θρησκεία ,εθνικότητα ή καταγωγή .Ειλικρινά δέν ξέρω τι θα δούμε ακόμα.

  • ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ avatar
   ΚΑΠΠΑΔΟΚΗΣ @ Naruto 22/04/2014 13:49:23

   Oι περισσότεροι που συστηματικά στην Ελλάδα ασχολούνται με θέματα ρατσισμού και ανθρωπίνων δικαιωμάτων πρώτα είναι ανθέλληνες και μετά ανθρωπιστές. Δεν τους ενοχλεί ο εθνικισμός, τους ενοχλούν οι Έλληνες εθνικιστές. Στην προσπάθεια να επιτεθούν στην Ελλάδα και τους Έλληνες πατριώτες υιοθετούν αδιάκριτα ότι παράγει η αναθεωρητική και επεκτατική τουρκική προπαγάνδα ή ότι ανιστόρητη βλακεία εκστομίσουν τίποτε Γκρουέφσκι

 4. ιεραξ avatar
  ιεραξ 22/04/2014 13:55:48

  Προυπόθεση για να κυβερνήσει η αριστερά είναι να αποκτήσει σαφή εθνικά χαρακτηριστικά. Πράγμα που η αριστερά στη χώρα μας όχι μόνο στερείται, αλλά τα πολεμά με ρατσιστικό Ελληνοφοβικό μίσος. Κρίμα για τους ρομαντικούς αριστερούς που εθελοτυφλώντας αρνούνται να δούν την πραγματικότητα.......

 5. alako avatar
  alako 22/04/2014 16:49:06

  Υπάρχει μια αντίφαση στις δηλώσεις του κ. Χριστόπουλου. Ένας αριστερός μειονοτικός της Θράκης που δηλώνει ότι «δεν είμαι μουσουλμάνος διότι είμαι άθεος» δεν είναι μειονοτικός εφόσον η μειονότητα είναι μουσουλμανική και αυτός είναι άθεος. Η μειονότητα στη Θράκη όπως γνωρίζουμε είναι θρησκευτική (μουσουλμανική) όχι εθνοτική, δηλαδή, υπάρχουν Πομάκοι, Ρομά και με τούρκικες ρίζες μουσουλμάνοι. Δεν καταλαβαίνω τι εννοεί πραγματικά ο κ. Χριστόπουλος. Κατά τη γνώμη του η μειονότητα πρέπει να μετονομαστεί σε τουρκική μειονότητα έτσι ώστε ν’ αφορά μόνο όσους έχουν τούρκικη καταγωγή; Δεν αναγνωρίζει ότι υπάρχουν Ρομά και Πομάκοι οι οποίοι δεν έχουν καμιά σχέση με τη Τουρκία άλλα διδάσκονται τα τουρκικά μόνο επειδή είναι μουσουλμάνοι; Αυτός ο άνθρωπος είναι αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και από ότι βλέπω αναγνωρίζει μονομερώς κάποια δικαιώματα. Χρειάζονται πραγματικά λεπτοί χειρισμοί με βαθιά γνώση των συνθηκών που επικρατούν στη περιοχή με γνώμονα τις ανάγκες των ανθρώπων που ζουν και πορεύονται στον συγκεκριμένο τόπο και όχι μικροπολιτικές σκοπιμότητες που μόνο να διχάσουν μπορούν. Και μια παρατήρηση για το άρθρο: Αναφέρεται ότι «στο χώρο του ΣΥΡΙΖΑ στην περιοχή επικρατεί «πόλεμος» ανάμεσα σε Πομάκους και Μουσουλμάνους..» και οι Πομάκοι μουσουλμάνοι είναι. Εννοείται, να υποθέσω, ανάμεσα στους Πομάκους μουσουλμάνους και μουσουλμάνους με τούρκικες ρίζες. Επίσης δεν βλέπω ποιος προσυπογράφει το άρθρο.

 6. Χρήστος avatar
  Χρήστος 22/04/2014 17:22:14

  Μήπως θα μπορούσαμε να μάθουμε και τις σπουδές του κυρίου γιατί ο λόγος του μας οδηγεί σε άλλα ..πράγματα;;

 7. Lichnee avatar
  Lichnee 22/04/2014 17:53:06

  Ο τύπος αυτός είναι ένα τραγικό πιόνι του προξενείου. Γνωστές οι απόψεις του εδώ και χρόνια,προκαλεί ασύστολα. Αλλά τι περιμένει κανείς από σύμβουλο του ΓΑΠ; (!!!???!!!) Οι σωστοί Έλληνες μουσουλμάνοι πάντως,τον έχουν γραμμένο. Η δε αριστερά (λεγόμενη,γιατί αυτό το τουρλουμπούκι μόνο αριστερά δεν είναι),ακριβώς και μόνο για αυτά τα λεπτά θέματα δεν θα δει αυτοδυναμία ποτέ.

 8. βαγόνι avatar
  βαγόνι 22/04/2014 18:05:21

  Στη δεκαετία '80 είχε αρχίσει μιά προσπάθεια προσέγγισης των μή Τούρκων μουσουλμάνων, ώστε να μήν καταφεύγουν στην αγκαλιά του προξενείου...δεν ήταν πάντα απολύτως επαρκής...ήταν,όμως,μια καλή αρχή, σε σχέση με παλιότερες ισοπεδωτικές συμπεριφορές που έστελναν Πομάκους και Ρομά στην Τουρκική κηδεμονία...απο τα μέσα του '90, η γνωστή αδράνεια και ιδού σήμερα,η υποταγή στο μοιραίο! Ο εν λόγω καθηγητής θα ήταν κατανοητός,άν στην Ελβετία, η κυρίαρχη γερμανική "συνιστώσα" προσπαθούσε να διασπάσει την νότια ιταλική...στην περίπτωση μας δεν λαμβάνει καθόλου υπ'όψιν του τις, πολύ πρόσφατες ιστορικά,εμπειρίες...όπως,επίσης,το τί διακυβεύεται ακόμη...! Η αποδοκιμασία αυτών των θέσεων είναι αυτονόητη στάση...δεν είναι εθνικιστική αντίδραση...παραμένει το ερώτημα: πόσο μπορεί να συνεχιστεί μιά αφ'υψηλού ακαδημαϊκή στάση, που αγνοεί βασικές παραμέτρους; Και δεν είναι μόνο ο σύριζα,είναι πολλοί!

  • βαγόνι avatar
   βαγόνι @ βαγόνι 23/04/2014 09:52:02

   Άν αληθεύει η είδηση, ότι η μειονότητα στη Θράκη κατεβάζει δικό της ξεχωριστό ψηφοδέλτιο,με την καθοδήγηση του προξενείου ("deb"),...έ, τότε η ανεπάρκεια μας δεν περιγράφεται!...οι εμμονές και η άχρηστη εκλογολογία ανοίγουν τις κακές πόρτες!

 9. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 22/04/2014 18:48:07

  Aυτός ο κ.Χριστόπουλος δεν είναι ο σύζυγος της Μ.Κατσίμη που μαζί με τον Αρβανίτη παρίσταναν τους ανεξάρτητους ενώ είναι πιο συριζαίοι και από τον Παπαδημούλη; Πάντως δεν φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ. Οσοι περίμεναν απο το γνωστό κόμμα αριστεριστών εθνομηδενιστών υπεύθυνη συμπεριφορά στο ευαίσθητο θέμα της Θράκης, προφανώς αγνοούν το DNA του μορφώματος αυτού. Και να τελειώνειο κάποτε η ιστορία πως ο ΣΥΡΙΖΑ φούσκωσε από την δίκαιη κοινωνική αγνάκτηση. Φούσκωσε γιατί οι γνωστοί ολετήρες, δηλαδή το 30%+ του ελληνικού λαού, αφού έφεραν στην εξουσία τον ΓΑΠ για να μασουλήσουν τις αυξήσεις που τους έταζε και να συνεχιστεί η παρασιτική τους διαβίωση στο κράτος, τώρα μετανάστευσαν μαζικά στον έτερο Καππαδόκη των αυξήσεων, του συνδικαλισμού αλά γκρέκα, του παρασιτισμού και του αρμέγματος του κράτους. Σιγά μην τους νοιάζει τους συριζαίους ψηφοφόρους( = παλαιοπασόκους) η Θράκη...Εδώ οι άνθρωποι ψήφισαν ΓΑΠ και του έδωσαν 45%!!!

  • ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ avatar
   ΠαναγιώτηςΖ74Μεσ @ Κώστας ΜΠ 22/04/2014 19:33:06

   +10000000000000

  • Eva avatar
   Eva @ Κώστας ΜΠ 23/04/2014 13:35:11

   Αυτή την κυρία Κατσίμη ποιός την έχωσε στην τότε ΝΕΤ? Όπως και τον Αρβανίτη? Ποιός τους έχωσε???????

   • Κράντωρ avatar
    Κράντωρ @ Eva 23/04/2014 13:58:08

    o πατέρας της Δημήτρης Κατσίμης διετέλεσε διευθυντής ειδήσεων στην ΕΡΤ και κατόπιν διευθύνων σύμβουλος κατά την δεκαετία του ΄80. Αυτός προώθησε τη δεύτερη σύζυγο του Έλλη Στάη σε εκφωνήτρια του δελτίου ειδήσεων.

 10. airman avatar
  airman 22/04/2014 19:49:41

  "Με το «γένος» δεν τα πάω καλά, όχι διότι δεν μου αρέσει το Πατριαρχείο αλλά διότι είμαι πολίτης ενός νεωτερικού σύγχρονου κράτους. Έτσι νομίζω τουλάχιστον» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Χριστόπουλος" Ο άνθρωπος έτσι νομίζει και το τονίζει ο ίδιος. Τώρα τι εννοεί ο ποιητής με το γένος, το Πατριαρχείο και το νεωτερικό σύγχρονο κράτος μάλλον ούτε ο ίδιος καταλαβαίνει. Έτσι νομίζω τουλάχιστον.

 11. Βούλα Ελευθεριάδου avatar
  Βούλα Ελευθεριάδου 23/04/2014 01:29:48

  πόσο καιρό λέμε αναδείξτε τις θέσεις του Συριζα για τα εθνικά θέματα και ειδικά για τη Θράκη;

 12. dakegenop avatar
  dakegenop 23/04/2014 08:45:58

  Αν αγαπάνε ακόμα την πατρίδα εκει στην Συγγρού κάντε κίνηση ματ και βάλτε την σουλειμαν στο ευρωφηφοδέλτιο

 13. Καβαλιώτης avatar
  Καβαλιώτης 23/04/2014 10:36:30

  ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ δίνει σήμερα στον ΣΥΡΙΖΑ, και ειδικά στον κ. Χριστόπουλο, για τις θέσεις του, ο γκουρού του εν Ελλάδι "φιλελευθερισμού" Tάκης Μίχας. Η -στη βάση του εθνομηδενισμού- ώσμωση μεταξύ των χώρων αυτών, στα ζητήματα εθνικού ενδιαφέροντος, είναι παραπάνω από προφανής. Εξ ού και η έκδηλη αμηχανία, μπροστά στα γεγονότα, όλου του κεντρο-αριστερο-φιλελέ προοδευτικαριού (Δημάρ, ΔΞ/ΔΡ, Ποταμιού, αδέσποτων "διανοουμένων" κλπ.). Πώς να επικρίνεις (μολονότι σου δίνεται τέτοια τεράστια ευκαιρία) τον, κατά τα λοιπά, "αντίπαλο" ΣΥΡΙΖΑ, όταν συμφωνείς ουσιαστικά μαζί του? Αν μάλιστα είσαι και "ζηλωτής" (τύπου TM), τότε φθάνεις στο σημείο να τον υπερασπιστείς ...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.