#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/11/2013 20:08
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μπορέσει να μαζέψει το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος;Στην κόψη του ξυραφιού, βρίσκεται σύμφωνα με πληροφορίες του antinews για άλλη μια φορά η κυβέρνηση εξαιτίας βεβαίως του «αδύναμου κρίκου», δηλαδή του ΠΑΣΟΚ. Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι στο άλλοτε κραταιό κόμμα επικρατεί πλήρης διάλυση, ο καθένας κάνει ότι θέλει, ο Βενιζέλος δεν μπορεί να «μαζέψει» τους βουλευτές του ενώ κάποιες κρυφές δημοσκοπήσεις που έρχονται στη Χαριλάου Τρικούπη δίνουν «πολικά» ποσοστά, ακόμη και κοντά στο 3%.

Κάποιοι, μάλιστα, εντός του ΠΑΣΟΚ αναρωτιούνται αν πρέπει να... καθαιρέσουν τον Βενιζέλο ενώ άλλοι ράβουν κοστούμια ηγεσίας του κόμματος, αν και το πολιτικό του ανάστημα είναι τουλάχιστον μικρό.

Οι ραγδαίες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ ανησυχούν ιδιαίτερα το Μαξίμου καθώς μια διάλυσή του αυτή τη χρονική περίοδο θα οδηγούσε ασφαλώς σε κατάρρευση της κυβέρνησης και σε πολιτική κρίση. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν ότι το βασικό «κρας τεστ» για την κυβέρνηση θα είναι αυτό της ψήφισης της ρύθμισης για τους πλειστηριασμούς. Στη Χ. Τρικούπη τρέμουν καθώς υπάρχουν βουλευτές που έχουν διαμηνύσει ότι δεν θα ψηφίσουν θετικά, απειλώντας ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση. Βεβαίως, κάτι τέτοιο ουσιαστικά θα διαλύσει πλήρως το ΠΑΣΟΚ και από τους 27 βουλευτές, λίγοι θα ξαναμπούν σε μια νέα Βουλή, αν πιάσει το κόμμα το όριο του 3%.

Ωστόσο, δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στον πασοκικό αχταρμά κάποιοι ξεκίνησαν την... αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και μάλιστα για ήσσονος σημασίας θέματα. Για παράδειγμα, λύθηκαν τα βασικά προβλήματα της χώρας και στο ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον υπ. Δικαιοσύνης, Χ. Αθανασίου την επέκταση του συμφώνου συμβίωσης στα ομόφυλα ζευγάρια; Ζήτησαν επίσης και αλλαγές στο αντιρατσιστικό. Συγκεκριμένα κατά τη συνάντηση με τον υπουργό τέθηκαν τα εξής θέματα:

1) Η ποινική προστασία του σεξουαλικού προσανατολισμού και της ταυτότητας φύλλου προσώπων ή ομάδων προσώπων από την εις βάρος τους υποκίνηση βίας ή μίσους.

2) Η πρόβλεψη αυξημένου πλαισίου ποινής και την επιβολή παρεπόμενης ποινής αποστέρησης πολιτικών δικαιωμάτων για όλα τα αδικήματα, όταν τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο.

3) Η θέσπιση γνωμοδοτικής αρμοδιότητας της Εθνικής Επιτροπής Δικαιωμάτων του Ανθρώπου για την επιβολή κυρώσεων σε νομικά πρόσωπα ή ενώσεις προσώπων.

4) Η απαλλαγή των παθόντων από την καταβολή παραβόλων μήνυσης και πολιτικής αγωγής, όχι μόνο για τα αδικήματα του συγκεκριμένου νόμου αλλά και για όλα όσα τελούνται με ρατσιστικό κίνητρο

5) Βελτιώσεις επιμέρους διατυπώσεων για τη φθορά πραγμάτων και την τέλεση πράξεων μέσω διαδικτύου.

Δεν είναι επίσης τυχαία η τοποθέτηση του πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και ανεξάρτητου σήμερα, Μίμη Ανδρουλάκη για τη συνέντευξη του Γ. Στουρνάρα.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατηγόρησε τον κ. Στουρνάρα  ότι κάνει διαπραγμάτευση «τσιριμπίμ-τσιριμπόμ», ενώ αναρωτήθηκε για τους εμπνευστές του success story λέγοντας: «Ποιος το σκέφτηκε;» είπε και πρόσθεσε «Ο Στουρνάρας ή οι μεγαλοφυείς του Μ. Μαξίμου; Μαυρίσατε την ΕΡΤ. Η άλλη μεγαλοφυής διαχείριση είναι αυτή με την Χρυσή Αυγή που την πάτε στο 10%».

Η κριτική αυτή εντάσσεται σε μια γενικότερη προσπάθεια προσέγγισης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που επιχειρούν κάποιοι στο κεντροαριστερό χώρο για τη δημιουργία ενός ευρύτερου, νέου κινήματος που θα αντικαταστήσει το ΠΑΣΟΚ.

Υπόγειες διεργασίες και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις γίνονται καθημερινά από πρώην Πασόκους που δε θέλουν να πάνε στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και βλέπουν ότι φθείρονται από την συμμετοχή τους στην κυβέρνηση ως «δεκανίκι» της ΝΔ.

Οι ημέρες μέχρι τον προϋπολογισμό θα είναι κρίσιμες, όπως και μέχρι το τέλος του έτους εξαιτίας ακριβώς ότι υπάρχουν κρίσιμες ψηφοφορίες. Ο κίνδυνος «ατυχήματος» από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ είναι πιθανός, με ότι αυτό συνεπάγεται για την πολιτική και οικονομική κατάσταση της χώρας. Και καλά. Να αποσυντεθεί το «πτώμα» του ΠΑΣΟΚ ίσως ήρθε η ώρα. Δε μπορεί να είναι πάντα «βρυκόλακας» της πολιτικής ζωής του τόπου. Αλλά να προκαλέσει χάος στη χώρα, αυτό θα είναι το τελευταίο μεγάλο έγκλημά του.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. vagelis avatar
  vagelis 26/11/2013 21:38:13

  ΤΟ ΠΑ.ΣΟ.Κ ΔΕΝ ΥΦΥΣΤΑΤΕ ΠΛΕΟΝ ΣΑΝ ΚΟΜΜΑ.ΩΣ ΠΑΝΝΕΛΗΝΙΟ ΣΟΚ ΙΣΩΣ ΝΑΙ..ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΟΜΑΔΑ-ΠΕΡΙΓΥΡΟΣ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ ΕΙΝΑΙ ,Ο ΟΠΟΙΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ (ΜΑΤΑΙΕΣ ΘΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΟΥΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΟΝΤΑΣ ΤΑ ΝΕΑ)ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ(ΛΕΩ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ).Ο ΣΟΣΙΑΛΗΣΤΗΣ Κ.ΧΡΥΣΟΧΟΊ΄ΔΗΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΕΙΣΕΙ ΤΗΝ ΕΠΑΝΕΚΛΟΓΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΡΑΒΑΕΙ ΓΙΑ ΝΔ,ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΤΡΕΙΣ ΑΚΟΜΗ.(ΤΟ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ??)ΤΟΝ ΒΕΝΙΖΕΛΟ ΔΕΝ ΤΟΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ, ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΤΕΛΟΣ ΞΕΚΑΘΑΡΟ.ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ(ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΡΚΕΤΑ)ΘΑ ΒΡΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΑΜΕΝΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ,ΕΙΤΕ ΑΜΕΣΑ ΕΙΤΕ ΕΜΜΕΣΑ.ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΤΙΜΕΝΟΣ ΝΑ ΘΑΦΤΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΟΥ Κ.ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ.ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΟΥ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΕΦΕΡΑΝ ΑΝΤΙΡΗΣΕΙΣ,ΕΦΕΡΑΝ ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΟ,ΕΦΕΡΑΝ ΠΟΛΛΟΥΣ ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΞΟΔΟ ΤΟΥΣ. Ο Π Ο Τ Ε,,,ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΕ ΠΛΕΟΝ,ΑΡΑ ΤΙ ΝΑ ΜΑΖΕΨΕΙ???ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΛΑΤΤΩΝΕΙ ΤΑ ΗΔΗ ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΣΥΡΡΙΚΝΩΜΕΝΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ..

 2. CHRIS avatar
  CHRIS 26/11/2013 21:42:06

  Δηλαδή οι Βουλευτές της ΝΔ είναι "ναι σε όλα" χωρίς κανένα ενδοιασμό;

 3. Magganas avatar
  Magganas 26/11/2013 22:04:45

  Είτε "αντέξει" είτε δεν "αντέξει" το ΠΑΣΟΚ, εάν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει εδώ και τώρα σε ΓΕΝΝΑΙΕΣ μεταρρυθμίσεις, ρήξεις και ανατροπές (απόλυση εκατοντάδων χιλιάδων "παραπανίσιων" δημοσίων υπαλλήλων, αποκρατικοποίηση αμαρτωλών και ζημιογόνων ΔΕΚΟ, άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων, πάταξη της φοροδιαφυγής) τότε θα την ρίξει ο κόσμος όχι οι βουλευτές...
  Επιπλέον, τους "βρυκόλακες" της πολιτικής ζωής του τόπου να μην τους αναζητούμε μόνο μέσα στο ΠΑΣΟΚ... Δόξα το Θεό κι εμείς στη Ν.Δ καλά πάμε...

 4. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 26/11/2013 23:01:01

  Κι όμως, κι όμως. Στις εκλογές των επαγγελματοβιοτεχνών της ΓΣΕΒΕΕ, η ΠΑΣΚΕ πήρε 48%! (τι πίνουν δε μας είπαν). Ούτε επί Ανδρέα τέτοια νούμερα. Κάτι τέτοια βλέπει ο Βαγγέλης και παίρνει κουράγιο

  • Άκρη Άκρη avatar
   Άκρη Άκρη @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/11/2013 04:40:43

   ''Μωραίνει Κύριος ον βούλεται απολέσαι......''
   Αρχαία ελληνική παροιμία που αναφέρεται στα έργα των Ευριπίδη και Σοφοκλή (Αντιγόνη στιχ. 620-623).
   Ο δε Βαγγέλης τι ακριβώς θα ...πάρει όταν έρθει η ώρα, δεν μπορεί να το φανταστεί καν!

   • Άφωνος... avatar
    Άφωνος... @ Άκρη Άκρη 28/11/2013 02:30:35

    Πάρ΄το αλλιώς!!!

    Είναι δυνατόν να πιστεύουν άνθρωποι και, μάλιστα, Ελληνες ότι ο Ευριπίδης, ή άλλος κλασικός, θα έγραφε, ποτέ, ..."Κύριος";

    Αντιγόνη του Σοφοκλή, στίχοι 620-3:

    "Σοφίᾳ γὰρ ἔκ του κλεινὸν ἔπος πέφανται· τὸ κακὸν δοκεῖν ποτ' ἐσθλὸν τῷδ' ἔμμεν, ὅτῳ φρένας θεὸς ἄγει πρὸς ἄταν",

    Έχει ειπωθεί ένας λόγος σοφός: Αν θέλει ένας θεός στη συμφορά να σπρώξει κάποιον, σκοτίζει το μυαλό του και το κακό το παίρνει για καλό.

    Οι Ρωμαίοι:

    "Stultum facit fortuna, quem vult perdere" (= μωραίνει η τύχη ον βούλεται απολέσαι)

    Quem Iuppiter vult perdere, dementat prius (= μωραίνει ο Δίας ...)

  • Γυναίκα της Πίνδου avatar
   Γυναίκα της Πίνδου @ Γιάννης Φαίλτωρ 27/11/2013 14:40:56

   αν μας έλεγες και τα ποσοστά συμμετοχής...

 5. tk avatar
  tk 27/11/2013 00:17:54

  Αυτός δεν μπορεί να μαζέψει ούτε τον εαυτόν του ρε παιδιά πλάκα κάνουμε! Κανονικά έπρεπε να τον στείλουν παρέα με τον Άκη αλλά βλέπεις αυτά τα "πολιτικά" παιχνίδια δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο!

 6. Πράσινη Σελήνη avatar
  Πράσινη Σελήνη 27/11/2013 05:48:15

  Αυτό το 3% που ψηφίζει ακόμα ΠΑΣΟΚ τι είναι? Τι ηλικιακά, μορφωτικά, επαγγελματικά χαρακτηριστικά έχει?

  • arcane avatar
   arcane @ Πράσινη Σελήνη 27/11/2013 11:45:15

   Επάγγελμα ΠΑΣΟΚ είναι, μόνο μερικοί από αυτούς μείνανε.

  • George avatar
   George @ Πράσινη Σελήνη 27/11/2013 11:52:01

   Συνοψίζοντας: χρήσιμοι μεν επαγγελματοβιοτέχνες αλλά με χαμηλό IQ, με ένα σημαντικό πρόβλημα με το timing και ασχολούμενοι με extreme και αιματηρά χόμπι παρά τον κύνδινο του AIDS. Ποιός θα το έλεγε ότι θα ήσαν τόσοι πολλοί με ένα τέτοιο προφίλ!

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ George 27/11/2013 13:36:47

    Καλόοο!

  • Βόρειος avatar
   Βόρειος @ Πράσινη Σελήνη 27/11/2013 12:25:38

   Όχι, όχι. Είναι αυτοί που γνωρίζουν πολύ καλά πως ό,τι και αν απόλαυσαν τα 25 χρόνια της ΠΑΣΟΚΟΚΡΑΤΙΑΣ απλά δεν τους ανήκε. Και δεν είναι αχάριστοι.

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 27/11/2013 07:32:57

  Γι' αὐτούς δέν ἔχει μπεῖ ἀκόμη τό 2010...

 8. Για τα Μπάζα Είμαστε. avatar
  Για τα Μπάζα Είμαστε. 27/11/2013 09:35:59

  Χρήσιμοι ηλίθιοι, που έλεγε και ο συχωρεμένος .

 9. Hawk avatar
  Hawk 27/11/2013 09:46:28

  Οι μόνοι που προφανώς ενδιαφέρονται για το μάζεμα του πασόκ είναι αυτοί που έχουν να φοβούνται κάτι....... κάτι λέμε τώρα, γιατί ως γνωστόν το καλό πασόκ είναι με τον μπένι και είναι αυτό που έχει σώσει την χώρα και είναι αγνό παρθένο μαλί, ενώ το κακό και διεφθαρμένο πήγε με τον σύριζα.
  Αλήθεια αυτός ο Παπαντωνίου, ο Ακης , ο Μαντέλης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Τσυκάτος, ο ΓΑΠ αλλά και τόσοι άλλοι με ποιό πασόκ είναι?
  Εάν είχαν, λέμε εάν, την παραμικρή τσίπα επάνω τους έπρεπε να έχουν σκάψει λαγούμια και να μπούνε μέσα και να μην ξανακυκλοφορήσουν, αλλά ποιός την έχασε την τσίπα να την βρουν αυτοί.

  • Άκρη Άκρη avatar
   Άκρη Άκρη @ Hawk 27/11/2013 15:48:22

   ''Αλήθεια αυτός ο Παπαντωνίου, ο Ακης , ο Μαντέλης, ο Παπακωνσταντίνου, ο Τσουκάτος, ο ΓΑΠ αλλά και τόσοι άλλοι με ποιό πασόκ είναι?''
   Με το υποτροπιαζόντως παραβατικό, αλλά κατά βάθος είναι τρυφεροί κι ευαίσθητοι και εντελώς ...αθωωμένοι! Τώρα που προσπαθούμε να σώσουμε την πατρίδα, που καιρός για καταλογισμό ευθυνών κι απόδοση Δικαιοσύνης; Δε συμφέρει.

 10. ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ avatar
  ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ 27/11/2013 09:48:44

  Οι επαγγελματοβιοτεχνες της ΓΣΕΒΕΕ πρεπει να ειναι.

 11. Θεμιστοκλής avatar
  Θεμιστοκλής 27/11/2013 12:03:42

  Δεν υπάρχει κίνδυνος αποσύνθεσης του Πασοκικού πτώματος. Μια χαρά το συντηρεί ο Σαμαράς.

 12. διον avatar
  διον 27/11/2013 12:13:22

  .......αμα συνεχισει κ βολευει με τον ιδιο ρυθμο τους πασοκους στο δημοσιο ,κατι μπορει να σωσει....κ.Σκραφνακη πρωην βουλευτης κρητης , Πρωτοπαπας,Καιλη,Μονεμβασιωτη κ πολλοι αλλοι που δεν θυμαμαι κ που δεν εχουμε μαθει ακομα.....αυτη ειναι η αξιοκρατια που ευαγγελιζεται η κυβερνηση ?

 13. Magganas avatar
  Magganas 27/11/2013 12:33:20

  H Ν.Δ το χρειάζεται το ΠΑΣΟΚ του Βενιζέλου, με οποιοδήποτε ποσοστό και αν πάρει αυτό...
  Δεν έχει αλλους συμμάχους.

  • TFEL avatar
   TFEL @ Magganas 27/11/2013 16:20:28

   Έχουμε...αν μπει στην βουλή ο Μάνος και ο Καρατζαφερης. Πρέπει να βοηθήσουμε.....

 14. διον avatar
  διον 27/11/2013 13:19:04

  ....οποτε τουμπεκι σε ολα !!! σκανδαλα,διορισμοι ,σπαταλες ,
  κτλπ..τελεια !!!!!!!!

 15. διον avatar
  διον 27/11/2013 13:25:25

  ........σαν Ελληνας θελω τον χοντρο στην φυλακη κ οχι στην κυβερνηση !

  • Magganas avatar
   Magganas @ διον 27/11/2013 13:31:01

   Κατάλαβα.
   Σαν "Έλληνας" θέλεις λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ στην Κυβέρνηση και μαζί του όλο το βαθύ ΠΑΣΟΚ...

 16. Spiros avatar
  Spiros 27/11/2013 13:36:58

  Το ΠαΣοΚ παραδίδει τα όπλα μόνο όταν δει ότι δεν υπάρχει άλλη διέξοδος. Τότε μεταλλάσσεται και προσπαθεί να παίξει ρόλο στην επόμενη κυβέρνηση. Προς το παρόν η κατάσταση είναι υπό έλεγχο...

 17. διον avatar
  διον 27/11/2013 13:52:16

  .....υπο ελεγχο ? ...δεν νομιζω

 18. διον avatar
  διον 28/11/2013 09:20:48

  magganas: o Bενιζελος σε ποιο Πασοκ ανηκει ? .....για μενα κ πολλους ελληνες η ελλαδα ειναι πανω απο ολα τα κομματα ...αλλα δεν μου απαντησες ,στη Γερμανια πχ που εχουν μονιμα συμμαχικες κυβερνησεις ,τα σκανδαλα τα κανουν αβαβα ? εδω σε θελω μαστορα .....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.