#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/02/2011 07:15
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μας χορέψουν στο ταψί με αυτή την κυβέρνηση που έχουμεΘα μας πατήσουν στο λαιμό μέχρις εσχάτων. Θα βλαστημήσουμε την ώρα και τη στιγμή που βρεθήκανε σ’ αυτή τη χώρα. Θα μας κάνουν να ικετεύσουμε μην μας πάρουν και τα… εσώρουχα.

Αυτό είναι το νέο δόγμα της Γερμανίας και των συμμάχων της σε ότι αφορά το σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Όταν πριν από μερικές ημέρες σας γράφαμε ότι κάτι μας κρύβουν στο παρασκήνιο σχετικά με το γερμανικό σχέδιο για δανεισμό της Ελλάδας με σκοπό την επαναγορά ομολόγων καθώς και την επιμήκυνση, τότε το ψυλλιαζόμασταν. Τώρα φαίνεται ότι είναι σχεδόν σίγουρο, άλλωστε το προβλέπουν και οι αγορές ανεβάζοντας τα spreads της περιφέρειας της ΕΕ.

Όπως όλα δείχνουν το σχέδιο ενίσχυσης του ευρωμηχανισμού με σκοπό τη διάσωση χωρών με υψηλό χρέος (στην ουσία την  Ελλάδα) θα καθυστερήσει πολύ. Ισως να μην υπάρξει λύση ούτε στις 11 Μαρτίου στην έκτακτη σύνοδο ούτε στις 24-25 Μαρτίου. Μέχρι τότε μπορεί να υπάρχουν γενικόλογες αναφορές, όμως, η δυστοκία για εξεύρεση λύσης που θα γίνεται αποδεκτή από όλους, είναι φανερή. Δεν γνωρίζουμε αν όλη αυτή καθυστέρηση υπάρξει επειδή θέλουν να διαλύσουν κάθε αντίσταση της Ελλάδας ή οι λόγοι έχουν να κάνουν με τις αντιδράσεις άλλων χωρών σε επιμέρους θέματα που βάζουν οι Γερμανοί. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι θα μας βασανίσουν τόσο πολύ μέχρι να μας δώσουν χείρα βοηθείας, που τα βασανιστήρια θα είναι χειρότερα από εκείνα των Ναζί στην Κατοχή.

Φυσικά η αδυναμία της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί με ό,τι όπλο της απέμεινε, είναι φανερή. Οι δήθεν κόντρες με την τρόικα δύσκολα περνούν, όπως και οι πομπώδεις δηλώσεις «δεν ξεπουλάμε, δεν κάνουν ότι θέλουν οι ξένοι» κ.λπ.

Η ουσία είναι ότι η Ελλάδα έχει μια διαλυμένη οικονομία που καταστράφηκε εντελώς και με το Μνημόνιο. Δεν έχει στηρίγματα πουθενά, δεν υπάρχει φως στο τούνελ παρά μόνο στο τι θα κάνει η Γερμανία και πότε. Με αυτή την κατάσταση θα μας χορέψουν στο ταψί μέχρι να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Αλλωστε, οι Γερμανοί έχουν τα δικά τους προβλήματα με τις εκλογές, δύσκολα θα λάβουν αποφάσεις προτού περάσουν οι αναμετρήσεις. Ηδη δημοσκόπηση δίνει σχεδόν ισόπαλους τους αντίπαλους συνασπισμούς, δηλαδή Μέρκελ με Φιλελεύθερους που καταρρέουν και Σοσιαλδημοκράτες με Πράσινους.

Αλλά και σε άλλες χώρες υπάρχουν εσωτερικά θέματα που πρέπει να λυθούν ώστε να ληφθεί μια ομόφωνη απόφαση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. drider avatar
  drider 17/02/2011 08:38:12

  Οι αποφάσεις που αναμένεται να παρθούν σε Ευρωπαϊκό επίπεδο κάθε άλλο παρά θα είναι χείρα βοηθείας στην Ελλάδα (άρθρο του κ. Δελαστίκ στα Επίκαιρα):
  http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=10840&category_id=100

  Αλήθεια, πότε αναμένεται να γνωμοδοτήσει το ΣτΕ για τις προσφυγές περί αντισυνταγματικότητας του Μνημονίου; Υπάρχει πιθανότητα να μην γίνει τελικά αποδεκτή η εισήγηση για απόρριψη των προσφυγών;

  • PELIAS avatar
   PELIAS @ drider 17/02/2011 13:34:39

   Ας ψάξει ο υπεύθυνος και αρμόδιος 'Ελλην Ελεγκτής

   1.- πόσα εκατομμύρια ταξιδεύουν απο την Ελλάδα στην Γερμανία για να πληρώσουν εκεί τους φόρους τους οι εδώ γερμανικές επιχειρήσεις, όπως ALDΙ,LIDl,Siemens κ.λ.π. επειδή η σχετική νομοθεσία της Ε.Ε. επιβάλλει την πληρωμή των φόρων στην "πηγή". Κάποτε μας είπαν ότι, πρόκειται για ποσά των 500 εκατομμυρίων την εβδομάδα !

   2.- Πόσα εκατομμύρια θα πλήρωναν σε φόρους όσες εβραίϊκες επιχειρήσεις βρίσκονται στην χώρα μας; Γιατί, ως γνωστόν, οι Εβραίοι στην χώρα μας δέν πληρώνουν ούτε μισό ευρώ για φορο. Ζήτω το Ολοκαύτωμα! και

   3.- με την ευκαιρία της εικόνας-φωτογραφίας πιο πάνω, ποιός σ'αυτόν τον έρμο τόπο έκατσε να υπολογίσει , πόσα εκατομμύρια θα έμπαιναν στον δημόσιο κορβανά, άν αυτός ο "ποιός" καθόταν να μετρήσει πόσοι παραβάτες του ΚΟΚ παράγονται ανα λεπτό στην Ελλάδα και πόσα μπορούν να αποφέρουν τα σχετικά πρόστιμα. Πληροφορώ τον κάθε ενδιαφερόμενο ότι, ύστερα απο ενδελεχή έρευνα και μετρήσεις προκύπτει πολύ εύκολα ανα μήνα πολύ περισσότερο χρήμα απο αυτό που αναλογεί στο 1/12 του χρέους μας. Και η σχετική οργάνωση έχει μηδαμινό κόστος. Κρίμα γιατί καθημερινά στην κατεύθυνση αυτή ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΙΠΟΤΕ συγκριτικά με τους ημιϋπαίθριους, τα διόδια και τα ... τριόδια.

   ΠΕΛΙΑΣ

   • Factorx avatar
    Factorx @ PELIAS 17/02/2011 14:20:53

    Array

 2. trans avatar
  trans 17/02/2011 09:01:18

  Την αλήθεια διαβάζω(δυστυχώς για όλους μας)

 3. η Dimi avatar
  η Dimi 17/02/2011 09:17:49

  Τα πάντα στην Ελλάδα και αν πωληθούν. Ολοι οι Ελληνες 24 ώρες το 24ωρο και αν εργασθούν. Αυτή η επάρατη και συνεχώς διογκούμενη Δουλεία του Χρέους, ΔΕΝ ΑΠΟΠΛΗΡΩΝΕΤΑΙ! Επειδή, έχουν υποθηκευτεί και οι αγέννητες γενεές Ελλήνων.

  Να ΕΚΒΙΑΣΤΟΥΝ στο έπακρο οι χολερικοί μεγαλο-οφειλέτες και νυν δανειστές της Ελλάδας. Να ΕΚΒΙΑΣΤΟΥΝ ότι θα χάσουν τα πάντα αν συνεχίσουν έτσι αισχρά να καταπιέζουν τους Ελληνες. "Αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων", δηλαδή.

  Μπανανισμός ΤΕΛΟΣ! Τυραννικό, χειραγωγούμενο πρασινο-σοβιέτ ΤΕΛΟΣ!
  Ακόμη και στη Μεση Ανατολή των πετρελαίων, οι κελεμπίες ξεχύθηκαν στους δρόμους! Και στα Βαλκάνια ωσονούπο. Τέσσερις οι νεκροί στο Bahrain, σήμερα. Aντιδράσεις παντού!

 4. Misha avatar
  Misha 17/02/2011 09:31:39

  ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ πλήν αυτής που λέει η Dimi και προτείνουν δεκάδες οικονομολόγοι, όσοι δεν τα παίρνουν από τράπεζες και το ΔΝΤ.
  ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ των «διεθνών αγορών» , των τραπεζιτών και των υπηρετών τους στα ΜΜΕ και στα κόμματα .
  «Την Ελλάδα θέλομεν κι ας τρώγωμεν πέτρες» όπως είπε ο Γέρος του Μωριά.

 5. στ.τακης avatar
  στ.τακης 17/02/2011 09:41:38

  oso yparxi gap tha mas liosi i merkel.

  • man8os avatar
   man8os @ στ.τακης 17/02/2011 10:29:35

   +++

  • http://neotera.wordpress.com avatar
   http://neotera.wordpress.com @ στ.τακης 17/02/2011 16:06:08

   Αυτό φώναξε το. έχει σπάσει το δικό μου λαρύγγι. Ο ΓΑΜΑΠ πρωσοποποιεί την απόλυτη απειλή για τους γαλλογερμανούς. Είναι αμερικανός οικονομικός εκτελεστής που μέχρι τώρα παρά την ομόψυχη υποστήριξη των μεγάλων μήντια απέτυχε να γκρεμίσει το ευρώ που η διάσωσή του σημαίνει γκρέμισμα του δολάριου, κάτι για το οποίο έχουν φάει τα λυσσακά τους οι περιούσιοι τραπεζαλητες Γκόλντμαν, Σόρος και το κάκιστο συναπάντημα...
   Αν αποτύχει ο γιωργάκης να σκλαβώσει τους έλληνες, να τους κάνεις να πάρουν τους δρόμους φορώντας ράκη αλλόφρονες εξαφανίζοντας την εθνική τους συνείδηση, αν ξεσηκωθούμε δηλαδή μαύρο φίδι που τον έφαγε.... ))

 6. Stalinikos avatar
  Stalinikos 17/02/2011 09:46:56

  Συγχαρητήρια στην κυβέρνηση της νομιμότητας που σκέφτηκε «αθώα» να δώσει τη δυνατότητα στους χρεωμένους δήμους να τα παίρνουν από τους κροίσους που έσπευσαν να δηλώσουν ημιυπαίθριους και ταυτόχρονα επιδεικνύει το ανθρώπινο πρόσωπό της αφήνοντας αναξιοπαθούντα συμπατριώτη μας να διατηρεί το γνωστό μικρομάγαζο στη Νερατζιώτισσα άνευ πολεοδομικής άδειας.

  Συγχαρητήρια και στην Κομισιόν που απαιτώντας την κατάργηση των ευνοϊκών μέτρων για τον επαναπατρισμό των κεφαλαίων αποδεικνύει πόσο δίκιο έχουν όσοι ισχυρίζονται ότι η ΕΕ μπορεί να γίνει ένας θεσμός για τα συμφέροντα των χωρών-λαών και όχι των μονοπωλίων αλλά και πόσο σοβαρή και μεθοδική δουλειά κρύβεται πίσω από τις νομοθετικές ρυθμίσεις που προωθεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

  Για τον Καρατζαφέρη που ζήταγε να βγει νόμος που να επιτρέπει σε αυτά τα κεφάλαια να έρθουν αφορολόγητα στην Ελλάδα δεν έχω να προσθέσω τίποτα. Δε δύναμαι να τον γελοιοποιήσω περισσότερο από όσο το κάνει η πραγματικότητα και ο ίδιος του ο εαυτός.

 7. kakofonix avatar
  kakofonix 17/02/2011 10:10:59

  Δε νομίζω ότι έχουμε κάτι να περιμένουμε ακόμα από τους Γερμανούς. Αυτό που κυοφορείται στην Ευρώπη αφορά σε χώρες όπως η Ισπανία και η Ιταλία. Άλλωστε οι Γερμανοί ήταν ξεκάθαροι στο ecofin: Ακόμα και η ισχνή αύξηση των κεφαλαίων του ΕΤΧΣ, θα ισχύσει από το 2013 και σαφώς δεν αφορά την Ελλάδα.

  Επειδή υπάρχει στρεβλή πληροφόρηση με ευθύνη της πλατείας συντάγματος, αναφέρω το εξής ιδιαίτερα σημαντικό:

  Η Γερμανία έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους, ότι η πρότασή της για την Ελλάδα (και την Ιρλανδία και Πορτογαλία) είναι μια άμεση αναδιάρθρωση του χρέους με τη συμμετοχή όλων (συμπεριλαμβανομένων των τραπεζών και των ταμείων). Μια τέτοια εξέλιξη όμως, θα προκαλούσε τον ξαφνικό θάνατο των ελληνικών τραπεζών και τον κλονισμό των Γαλλικών.

  (Για το ρόλο και την κατάσταση των τραπεζών έχω στείλει εμπεριστατωμένο άρθρο που βρίσκεται στα χέρια του Φάκτορα, έτοιμο προς δημοσίευση)

  Αυτός ο ξαφνικός θάνατος σε συνάρτηση με τη μείωση των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων που θα αποφέρει, θεωρείται από την κυβέρνηση μη πολιτικά διαχειρίσιμος.

  Εξ ου και οι φανφάρες με τα 50 δις.

 8. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 17/02/2011 10:17:22

  Δεν είναι μόνο η Ελλάδα που θα συζητηθεί στις 25 Μαρτίου.
  Είναι και η Ιρλανδία, όπου έχουν εκλογές στις 25 Φεβρουαρίου, γιατί έχει αναγκασθεί να ζητήσει νέο δάνειο δεκάδων δις από το μηχανισμό, και η Γερμανία θα γκρινιάξει άσχημα, αφού αν θα πρέπει να δώσει τα περισσότερα.

  Η ΕΕ όπως την ξέραμε πάει για διάλυση, παρά τα όσα λέει η Λαγκάρντ και ο Σόιμπλε.
  Το σχήμα που θα φτιάξουν είναι άγνωστο.

  Η Ισλανδία πρέπει να είναι το παράδειγμα για μας.
  - άρνηση χρέους, ήτοι εξωτερική σεισάχθεια, γκρίνιαξαν λίγο τα ασφαλιστικά funds, αλλά έτρεξε η ΕΚΤ να αναπληρώσει τη χασούρα,
  - έξοδος από το ευρώ-υποτίμηση νομίσματος πριν ξωπετάξουν αυτοί [στην Ισλανδία υποτίμησαν το νόμισμα 50%]
  - κοπή χρήματος, συνδυάζεται με εσωτερική σεισάχθεια,
  - θεαματική ανάκαμψη και ανάκαμψη εξαγωγών μετά από μια πρώτη, αναπόφευκτη φάση αύξησης του πληθωρισμού.

  Σημασία έχει τι λέει η οικονομική πραγματικότητα και όχι οι λέξεις που ονοματίζουν και συσκοτίζουν καταστάσεις.
  Σήμερα λέμε ότι έχουμε "εσωτερική υποτίμηση".
  Η οικονομική πραγματικότητα όμως λέει έχουμε πληθωρισμό, αλλά με σπάνι χρήματος!!!, σχήμα οξύμωρο και όμως, ναι, αυτό συμβαίνει, και το "ελληνικό" ευρώ έχει υποτιμηθεί τόσο πολύ εσωτερικά, που δεν πρόκειται ποτέ να ανακτήσει μια στοιχειώδη εσωτερική αγοραστική αξία ξανά.

  • drider avatar
   drider @ αλλενάκι 17/02/2011 11:49:42

   Μια μικρή τεχνική λεπτομέρεια: Στην Ισλανδία βγήκε ο κόσμος στους δρόμους και απαίτησε να γίνουν αυτά που αναφέρεις. Δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος εδώ πέρα ακόμα αναμένει ότι θα προκύψει μια "συνολική" Ευρωπαϊκή λύση για την Ελλάδα. Βεβαίως, η κοινή γνώμη "ταρακουνήθηκε" με την ωμή ομολογία του (χρεωκοπημένου) συστήματος εξουσίας περί σχεδιαζόμενων ιδιωτικοποιήσεων ύψους 50 δις. Αναμένουμε τις εξελίξεις...

   Μια άλλη σημαντική διαφορα: το πρόβλημα στην Ισλανδία προέκυψε, από όσο γνωρίζω, εξαιτίας των τραπεζών τους. Οι πολίτες της Ισλανδίας αρνήθηκαν να επωμιστούν τα "βάρη" των τραπεζών τους. Στην Ελλάδα, το δημόσιο έχει ήδη δεσμευτεί να αναλάβει αυτά τα βάρη όποτε και αν προκύψουν, αφού έχει παράσχει συνολικές εγγυήσεις για το δανεισμό των τραπεζών ύψους 110 δις ευρώ.

   Επίσης οι περισσότερες ελληνικές τράπεζες έχουν σημαντικο βαθμό έκθεσης στο ελληνικό χρέος (60 δις ευρώ σε ομόλογα - στοιχεία για το 2010). Αν με τον ένα ή άλλο τρόπο απαιτήσουμε και πετύχουμε "κούρεμα" του χρέους κατά ένα ποσοστό 30% αυτό θα έχει σαν συνέπεια να διαγράψουν οι ελληνικές τράπεζες από το χαρτοφυλάκιο τους περίπου 19 δις.

   Το ερώτημα μου είναι τί γίνεται στη συνέχεια αυτού του σεναρίου με τις τράπεζες, τις καταθέσεις των πολιτών σε αυτές καθώς και με τις εγγυήσεις που έχει ήδη παράσχει το Ελληνικό Δημόσιο;

   • Misha avatar
    Misha @ drider 17/02/2011 12:03:03

    Κοινωνικοποίηση, εθνικοποίηση ή όπως αλλιώς σε χρόνο dt.
    Τα λαμόγια της «νέας επιχειρηματικότητας» που έγιναν κοσκωτάδες στη θέση του Κοσκωτά και πινουν επί 20 συνεχή χρόνια το αίμα των καταχρεωμένων Ελλήνων να πάνε στην Καραϊβική και στο Μανάος να ξεκοκκαλίσουν τα κλεμμένα.

   • drider avatar
    drider @ drider 17/02/2011 12:14:35

    Διόρθωση, οι συνολικές εγγυήσεις που έχουν αναληφθεί από το κράτος είναι 85 δις.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ drider 17/02/2011 12:54:48

    Δίκιο έχεις για τους πολίτες της Ισλανδίας, μόνο που το καθοριστικό πλεονέκτημα της Ισλανδίας είναι η Κορώνα της.
    Που είναι τα 110 δις ευρώ εγγυήσεων στις ελληνικές τράπεζες, ήδη δεν εγκρίνεται κανένα δάνειο, εκτός από τα πράσινα.
    Οι καταθέσεις των πολιτών σε ευρώ διατηρούνται. Δεν χάνεται το ευρώ.
    Εξωτερική σεισάχθεια [κούρεμα χρέους] σε συνδυασμό με εσωτερική σεισάχθεια-διαγραφή των 19 δις όπως λες, ενώ η κοπή νομίσματος που είναι must πλέον, θα αναπληρώσει τη διαγραφή των κόκκινων δανείων.
    Δεν γίνεται διαφορετικά. Αυτό που γίνεται σήμερα στην Ελλάδα δεν διασώζει κανέναν, ούτε και τις τράπεζες μακροπρόθεσμα.
    Αν συνεχίσουν έτσι οι τράπεζες, η φούσκα των ακινήτων σκάει στα χέρια τους και τι θα τα κάνουν τα εκατοντάδες κατασχεμένα?
    Θα τους τα αγοράσει ο ξένος κοψοχρονιά, επομένως ζημία.
    Η ΕΕ αποκλείεται να μπορέσει να δώσει συνολική λύση για την Ευρώπη το Μάρτιο. Θα το ευχόμουν αλλά δεν πρόκειται να γίνει. Υπάρχουν δομικές ανισότητες μεταξύ των χωρών.

    • αλλενάκι avatar
     αλλενάκι @ αλλενάκι 17/02/2011 12:55:38

     ...εκατοντάδες χιλιάδες εννοείται, κατασχεθέντα

     • drider avatar
      drider @ αλλενάκι 17/02/2011 19:41:25

      @αλλενάκι, @misha: Συμφωνώ απολύτως μαζί σας. Οι τραπεζίτες βέβαια θα δώσουν λυσσαλέα μάχη για να μην συμβεί αυτό, αλλά θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει από τον λαό - είμαι αισιόδοξος.

      Εδώ που τα λέμε μέχρι σήμερα οι κ. τραπεζίτες έχουν χρησιμοποιήσει ελάχιστες από τις εγγυήσεις (δεν τους ενδιαφέρει να αυξήσουν τη ρευστότητα στην αγορά που υποφέρει), για να μην αποκτήσει το δημόσιο λόγο στα ΔΣ των "μαγαζιών" τους, και να μην αναγκαστούν να ψαλιδήσουν τα κέρδη τους και τα παχυλά μερίσματα που δινουν στους μετόχους τους (ακόμα και η Τρόικα τους εγκαλεί ως προς αυτό!!! - έχουν βέβαια ισχυρό σύμμαχο στο πρόσωπο του προέδρου της ΕΚΤ).

      Βέβαια εκτός από τους τραπεζίτες-επιχειρηματίες και τους πολιτικούς-ραγιάδες κάθε χρώματος, δεν θα πρέπει να ξεχνούμε πόσο "καλά" παίζει τον θεσμικό του ρόλο ο εκπρόσωπος τους και διοικητής της ΤτΕ (αλήθεια πώς γίνεται οι περισσότεροι να αγνοούν ότι η ΤτΕ δεν είναι δημόσια;).

      Υπάρχει και μια άλλη παράμετρος - τα ασφαλιστικά ταμεία (σε κάποιο post νομίζω το έθιξε ο Kakofonix σχετικά με τα σενάρια "κουρέματος"). Ξέρει κανείς το βαθμό έκθεσης τους στα ελληνικά ομόλογα;

 9. A.M. avatar
  A.M. 17/02/2011 10:30:14

  Επειδή όμως έξοδος απ την ΕΕ και το ΔΝΤ και κήρυξη της χώρας σε πτώχευση με λίγα λόγια ΔΈΝ γίνεται με τις σημερινές επονομαζόμενες «δημοκρατικές διαδικασίες» για τον απλούστατο λόγο ότι οι δανειστές έχουν εδώ μπόλικα τσιράκια για να σαμποτάρουν μια τέτοια κίνηση της χώρας η λύση εφαρμόζεται με άλλες πιο .. δημοκρατικές διαδικασίες απ τις σημερινές.

  Αναλαμβάνει κάποιος την εξουσία «διά των όπλων»
  Μαζώνει όλα τα εδώ τσιράκια των δανειστών και τα στέλενι στο .. Γουδί διά τα περαιτέρω.
  Βγάζει την Ελλάδα απ την ΕΕ.
  Διώχνει το ΔΝΤ απ την χώρα
  Κηρύσσει πτώχευση (τα λεφτά τους τάχουν ήδη βγάλει οι δανειστές και με το παραπάνω, δεν χρειάζεται να μας πάρουν και τα σώβρακα.. έλεος!)
  Τσακίζει αμείλικττα κάθε κίνηση εναντίον των παραπάνω επιλογών ακόμα και με όχι τόσο .. νόμιμες πρακτικές αν χρειαστεί (και σήμερα το ίδιο γίνεται)
  Πετάει έξω απ την χώρα όλο το λεφούσι που μας μάζεψαν εδώ τα τσιράκια των δανειστών μας και του Σόρος και της ΕΕ.
  Καταργεί τις ευεργετικές για τους πολιτικάντηδες συνταγματικές διατάξεις.
  Παίρνει πίσω τα λεφτά απ όσους τα άρπαξαν με μίζες απ τον ελληνικό λαό και χώνει τους ίδιους το υπόλοιπο της ζωής τους σε υποχρεωτική προσφορά κοινωνικής εργασίας, να καθαρίζουν δηλαδή τους δρόμους (όχι φυλακή, αρκετά τους ταΐσαμε τζάμπα)

  ..και αφού αποκατασταθεί η ομαλότης εις την χώραν..
  ξανακάνει εκλογές με απλή αναλογική που συνταγματικά θα έχει κατοχυρωθεί ως ο μόνος τρόπος διεξαγωγής εκλογών.

  Οψόμεθα.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ A.M. 17/02/2011 11:14:42

   Kαι, εννοείται, μία τέτοια κυβέρνηση θα διώξει, με το καλό ή με το ζόρι (δηλαδή ή απέλαση ή μπλουμ στα γαλανά νερά), την αφροασιατική πανώλη. Και όταν λέω για Αφροασιάτες, εννοώ ΟΛΟΥΣ, νόμιμους (γιατί και αυτοί με πλαστά χαρτιά και παράτυπες διαδικασίες νομιμοποιήθηκαν) και παράνομους. Να μην μείνει ούτε μισός Πακιστανός, ούτε 1/3 Νιγηριανού και Σομαλού και ούτε 1/4 Αλγερινού και Ιρακινού στη χώρα. Ούτε πρόσφυγες, ούτε ψευτοπρόσφυγες, κανείς. Μία χώρα σε πτώχευση δεν υποχρεούται να δίνει άσυλο σε κανένα, πολύ περισσότερο σε μουσουλμάνους. Να πάνε να πνιγούνε.
   Και στρατός στα σύνορα για να τα φυλάει όπως θα τα φυλούσε σε περίπτωση ένοπλης εισβολής, ο νοών νοείτω.

   Δεν το κρύβω ότι είμαι και εγώ μιας τέτοιας λύσης. Για να επανεκκινηθεί η χώρα. Μπορεί το καθεστώς Μεταξά να μας φαίνεται αστείο ως προς τις διακηρύξεις περί "Τρίτου Ελληνικού Πολιτισμού" και την προσωπολατρεία του (όχι φαινόμενα άγνωστα στον Μεσοπόλεμο, πάντως), αλλά αναδιοργάνωσε την άμυνα της χώρας και μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την ιταλική εισβολή. Θυμάται κανείς τί επικρατούσε πριν αναλάβει ο Μεταξάς, με το Λαϊκό Κόμμα ουσιαστικά ακέφαλο και τους διάφορους βενιζελικούς αρχηγούς και αρχηγίσκους να διαγκωνίζονται;
   Το θέμα είναι ότι μία τέτοια "ισχυρή" κυβέρνηση με χαρακτήρα μεταβατικό θέλει κότσια να την κάνεις και χρειάζεται ένα μίνιμουμ συμφωνίας μεταξύ των βασικών πολιτικών των αστικών κομμάτων.

  • Pikis avatar
   Pikis @ A.M. 17/02/2011 11:31:55

   Και μετά ξύπνησες και χάθηκε το όνειρο...
   Ποιος Έλληνας θα κάνει αυτά που λες;
   Μόλις αναλάβει την εξουσία θα αρχίσει να κάνει τα δικά του και θα κοιτάξει την τσεπάρα του όπως κάνουν και οι πατριώτες στρατηγοί του ΥΕΘΑ με τις μίζες των εξοπλισμών.
   Άσε που μόλις γίνει η "επανάσταση" θα γεμίσουν τα αστυνομικά τμήματα από χαφιέδες (το όνειρο κάθε Ελληνάρα) που νοιάζονται για τον τόπο.
   Η μόνη λύση είναι να ψηφίζουμε πραγματικά άξιους να μας εκπροσωπούν. Θα μου πεις δεν υπάρχουν. Ε τότε, καλά να πάθουμε. Τόσα χρόνια ψηφίζαμε ντιντίδες και ξανθιές.

   • ΒΙΣ avatar
    ΒΙΣ @ Pikis 17/02/2011 11:40:25

    Δυστυχώς, και η εκλογή πολιτικού είναι συνάρτηση παιδείας, με την ευρύτερη έννοια. Οπότε, δεν έχεις άδικο σε αυτά που λες.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ A.M. 17/02/2011 11:38:30

   Αγαπητέ Α.Μ. δεν αρκεί η συνταγματική ρύθμιση για εκλογές με απλή αναλογική. Το πολίτευμά μας πάσχει πολλαπλώς.
   1. Είναι μία αναρχία με στοιχεία κοινοβουλευτικής-πρωθυπουργοκεντρικής οιονεί δικτατορίας. Θα έπρεπε να υπήρχε πρόεδρος εκλεγμένος με καθολική ψηφοφορία, όχι αρχηγός κόμματος, ίσως όχι και μέλος κόμματος, ο οποίος να έχει ουσιαστικές αρμοδιότητες για να ρυθμίζει το πολίτευμα, ακόμα και δικαίωμα βέτο σε μείζονα θέματα, ώστε να ελέγχεται ο πρωθυπουργός. Δηλαδή, να γίνει προεδρική δημοκρατία.
   Η τωρινή "προεδρευομένη δημοκρατία" είναι μία γελοιότητα, με ένα ξοφλημένο ραμολί από κάποιο κόμμα που ανασύρουν κάθε φορά από τα αζήτητα, του φοράνε φράκο και το κάνουν πρόεδρο στα έσχατα της ζωής του. Χωρίς να έχει την παραμικρή αρμοδιότητα.

   2. Πρέπει να καθιερωθεί διά νόμου το δημοψήφισμα για μείζονα θέματα. Οπως γίνεται στην Ελβετία. Ακόμα και δημοψήφισμα σε επίπεδο περιφέρειας για μείζονα περιφερειακά θέματα.

   • A.M. avatar
    A.M. @ ΒΙΣ 18/02/2011 09:35:44

    @ΒΙΣ
    Συμφωνώ με όλα όσα έχεις γράψει.
    Και επαυξάνω.
    Συνεχίζω βέβαια να είμαι απαισιόδοξος ως προς το ότι θα βρεθεί κάποιος που νάχει τα κότσια - και όχι μόνον - να τα κάνει.

  • Blut und Tränen avatar
   Blut und Tränen @ A.M. 17/02/2011 13:33:34

   Μόνο που αυτά θα έπρεπε να γίνουν χθές. Άσε που όποιοι προσπαθήσουν να κινηθούν θα γίνουν αμέσως αντιληπτοί από τις ξένες υπηρεσίες πριν το σκεφτούν διότι τα πάντα είναι διαβρωμένα.

   Ό, τι είναι να γίνει θα πρέπει να γίνει με κοινοβουλευτικό μανδύα. Ζητείται ηγέτης και ηγετική ομάδα που θα εκμεταλλευθεί τα περιθώρια του συστήματος και θα παίξει σκληρό παιχνίδι μέσα και έξω.

   Το θέμα είναι ότι αυτός ο στρατός ατάκτων που δυνητικά μπορεί να γίνουν οι μετανάστες και οι αριστεροί νταβατζήδες τους θα είναι πρόβλημα σε τετοια περίπτωση. Η πρώτη κατραπακιά πρέπει να πέσει στην αριστερά, και να είναι τόσο άγρια που για μερικές δεκαετίες να μην μπορούν ούτε να σκεφτούν τις γνωστές αλητείες, πόσο μάλλον να τις εφαρμόσουν όπως κάνουν σήμερα σε καθημερινή βάση.

  • Ευάγγελος avatar
   Ευάγγελος @ A.M. 17/02/2011 14:34:00

   Ουστ Ρε Φασιστα !!Κοπρε,Ο Μπονανος εισαι?

   • Α.Μ. avatar
    Α.Μ. @ Ευάγγελος 18/02/2011 09:43:16

    @Ευάγγελος
    Φασίστας είναι όποιος αρέσκεται στο ξεπούλημα της χώρας και δεν διαμαρτύρεται όταν αυτή έχει γίνει προτεκτοράτο και «κυβερνάται» - εντός πολλών εισαγωγικών - από μισθοφόρους των δανειστών μας.
    Και εγώ ΔΈΝ είμαι ένας απ αυτούς.
    Και επίσης φασίστες είναι οι θλιβερή μειοψηφία που εδώ και 30 χρόνια κάνει ότι γουστάρει γράφοντας νόμους και σύνταγμα και όλους τους υπόλοιπους καθόλα νομιμόφρονες πολίτες στα παλιά της τα παπούτσια.
    Και εγώ ΔΈΝ ανήκω σε αυτήν την θλιβερή αλλά σχεδόν παντοδύναμη μειοψηφία.

    Δικαιούμαι λοιπόν το να επιθυμώ την επιβολή - ακόμα και διά της βίας αν δεν γίνεται διαφορετικά - της δημοκρατικής αρχής της πλειοψηφίας που η προαναφερθείσα μειοψηφία γράφει εκεί που δεν πιάνει μελάνι.

 10. factorx avatar
  factorx 17/02/2011 11:35:45

  Δείτε πως το παίζει η Καθημερινή:

  Παρασκηνιακές διαπραγματεύσεις διεξάγονται μεταξύ της Αθήνας και της τρόικας με σκοπό να αλλάξει το κείμενο του Μνημονίου σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Η κυβέρνηση θέλει να απαλειφθεί, ει δυνατόν, πλήρως από το κείμενο ο αριθμός των 50 δισ. ευρώ και, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ήδη υποβάλει σχετικό αίτημα στο ΔΝΤ. Στο επικαιροποιημένο Μνημόνιο που συμφωνήθηκε την περασμένη Παρασκευή δεσμευόταν η κυβέρνηση να παρουσιάσει πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων τουλάχιστον (at least) 50 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 δισ. τη διετία 2011 - 2012 και τα υπόλοιπα έως το 2015. Εν τω μεταξύ, το κλίμα για την Ελλάδα στις Βρυξέλλες, αλλά και στην Ουάσιγκτον όπου εδρεύει το ΔΝΤ είναι βαρύ, με αποτέλεσμα να εκφράζονται φόβοι ότι η στάση της τρόικας έναντι της χώρας θα είναι πολύ αυστηρότερη τους επόμενους μήνες. Οπως αναφέρουν πληροφορίες, οι δανειστές μας θα είναι εφεξής πολύ πιο πιεστικοί, κατά την αξιολόγηση της εφαρμογής του Μνημονίου, ενώ δεν αποκλείεται να ζητηθεί, σε περίπτωση απόκλισης από τους στόχους, η λήψη πρόσθετων μέτρων, ενόψει της χορήγησης των επόμενων δόσεων του δανείου των 110 δισ. ευρώ.

  Αφορμή για τα πυκνά σύννεφα στις σχέσεις της Αθήνας με την τρόικα δεν είναι μόνο οι πρωτοφανείς παλινωδίες της κυβέρνησης στο ζήτημα της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Στις Βρυξέλλες έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι η πλειονότητα των υπουργών δεν προωθεί τις απαιτούμενες διαρθρωτικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Επίσης, δυσφορία προκαλεί η αδυναμία κυβέρνησης και Ν.Δ. να δημιουργήσουν πεδία συναίνεσης για την εξυγίανση της ελληνικής οικονομίας.
  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_politics_100066_17/02/2011_432960

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ factorx 17/02/2011 11:42:59

   Μην ανησυχείτε καθόλου. Θα βγει στο κλαρί ο ΓΑΠ εναντίον της Τρόικας. Οι νέοι ΠΑΣΟΚαντινίστας θα κατατροπώσουν τους κακούς Τροϊκανούς.

 11. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 12:19:20

  το ΓΑΠ λεει στ Αγγλικα...
  ".... assets 270 billion, unexploited so far.We are launching an ambitious program transport, gaming, utilities, energy, teleocoms, banks, sales, aither through outright sales, consession agreements, holding companies, initial private offerings, privatisations, strategic partnerships.. "...
  Αυτα τα λεει ΕΞΩ !!!! δηλαδη εχω σχεδιο να πουλησω να συνεταιριστω τα παντα ολα. Ειχα γραψει παλια τι σημαινει ΠΑΣΟΚ..
  ΠΑΣΟΚ - Πουλαμε Αγοραζουμε Συνεταιριζομαστε Οτιδηποτε Κερδοφορο.
  Σημερα το ΓΑΠ λεει δεν πουλαω στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ !! χαχαχα
  το εχουμε πιασει το κανει?? αλλα λεει στα Ελληνικα εντος και αλλα στ Αγγλικα εκτος... εεε κυριοι του πατριωτικου ΠΑΣΟΚ ??

  "Στη χωρα μας εχουμε ενα τριτοκοσμικο μοντελο ιδιοτικοποιησεων...." ( Λιμανια-Αεροδρομια-Ενεργεια, θα ειναι ειτε σε χερια ιδιωτων ειτε σε χερια ξενων !!""
  ελεγε ο Παπακωνσταντινου ως αντιπολιτευση !!!
  διοτι η ΝΔ ηταν υπερ ιδιοτικ/ησης) χαχαχαχαχαχαχαα Ηξερε και το χρεος οποτε εστρωσε με το ΓΑΠ το χαλι μεσω GS, την ξεπουλα της Ελλαδας. ΣΗΜΕΡΑ ΤΙ ΚΑΝΕΙ ???? Ο ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ??

  ΓΑΠ και Παπακωνσταντινου εισαστε ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΙΕΣ... κατα Ακη και ΠΠ.

  ΠΠ

 12. Panagiotis anagnostopoulos avatar
  Panagiotis anagnostopoulos 17/02/2011 12:34:21

  Η Ελλάδα δεν είναι καθόλου φτωχή. Δυστυχώς όμως, αυτοί που μας κυβερνούν έχουν φτωχά μυαλά.

  • Γιώργος Μεσσηνία avatar
   Γιώργος Μεσσηνία @ Panagiotis anagnostopoulos 17/02/2011 12:37:59

   πολύ σωστός...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Panagiotis anagnostopoulos 17/02/2011 13:14:56

   Συμφωνώ ότι η Ελλάδα δεν είναι φτωχή.
   Κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι πρέπει να το παρουσιάσουν έτσι.

   Οι ελληνικές διπλωματικές αποστολές φυτοζωούν, οι ΜΚΟ των διαφόρων τυχοδιωκτών ευημερούν. Το Ελληνικό Κράτος έχει λεφτά, αλλά τα κατανέμει ασύμμετρα... στη φάση αυτή της κρίσης του συστήματος.

   Όπως γράφεται στο ''Καλάμι νετ'', οι διπλωμάτες προετοιμάζουν απεργία διαρκείας κατά τα πρότυπα των Ισραηλινών, εξαιτίας των περικοπών, ακόμα και σε βασικά λειτουργικά έξοδα Πρεσβειών και Προξενείων. Από τις 101 Πρεσβείες και Μόνιμες Αντιπροσωπείες σε Διεθνείς Οργανισμούς και τα 40 Γεν. Προξενεία, λέγεται ότι θα μείνουν 45-50. Πρεσβείες και προξενεία της Ελλάδας αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα (ακόμη και απειλές για έξωση), ενώ οι μισθοί Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, θα πληρωθούν το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου.
   h**p://www.kalami.net

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ Panagiotis anagnostopoulos 17/02/2011 23:18:41

   Δεν έχουν φτωχά μυαλά απλά ο αντρέας τά φαγε όλα με την μιμή και κάπως η πριγκιπική οικογένεια πρέπει να βρεί ξανά τα πακέτα τα απαραίτητα για την διαιώνιση της.

 13. Enzo avatar
  Enzo 17/02/2011 13:58:30

  «Η Ελλάδα χρειάζεται πραγματική ηγεσία», τιτλοφορείται άρθρο του συντάκτη της Wall Street Journal, Nick Skrekas

  οριστε, το λενε και οι Αμερικανοι. τον εχουνε παρει πρεφα το παιδι και την παρεα του οτι δεν καααααααανει. τι αλλο θελετε κυριοι στην ΝΔ? ενα φουυυυ αμα κανετε φυγανε, τοσο απλα..
  α ειναι και οι δανειστες μας! τους ξεχασα αυτους. This is Parta! τοσο απλα..

 14. ο ξένος avatar
  ο ξένος 17/02/2011 14:32:37

  50 δις πρότεινε ο Σαμαράς,
  50 δις προτείνει ο Παπανδρέου,
  50 δις η τρόικα.

  Γιατί δεν κάθονται ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σ' ένα τραπέζι, να συμφωνήσουν συγκεκριμένα, τί πωλείται, τί νοικιάζεται, τί παραμένει ως έχει, κόκκινες γραμμές κτλ ;
  Αν δεν συμφωνεί σε κάτι η ΝΔ, να βγει να πει συγκεκριμένα σε τι διαφωνεί, ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ (π.χ. στο χ ακίνητο, στο ψ, ΔΕΗ κτλ) και ο κόσμος να κρίνει.

  Όσο αυτό δεν συμβαίνει, προσωπικά είμαι βέβαιος 100% ότι ο καυγάς γίνεται για το πάπλωμα, δηλαδή η ΝΔ αντιδρά όχι γιατί διαφωνεί αλλά για να μην μείνει έξω απ' τις θηριώδεις μίζες πίσω απ΄αυτά τα 50 δις.

 15. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 15:03:05

  Mας εχουν βαλει στο φουρνο και μας ψηνουν σε χαλημους βαθμους.. ειμαστε μεσα ομως.. θα μας χορεψουν στο ταψι !!! ειναι αγριοι και επικινδυνοι...ειδικα ο Παπακωνσταντινου. Ειναι αδιστακτος ψευτης. ΞΕΠΟΥΛΗΜΑΤΙΑΣ.

  Αν δεν βγει ο Σαμαρας να πει στις Αγορες.. δεν εχω να πληρωσω τα νταβατζιλικια σας.. και το χρεος το οποιο εσεις κατα πρωτο λογο δημιουργησατε στη χωρα με τις υπερτιμολογησεις και τα οπλικα και τα παντα ολα... και τα κουρευω... κ ελατε να τα παρετε οταν εχουμε.. ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ !...
  Αν δεν τα κουρεψουμε και δεν πουμε ΔΕΝ ΕΧΩ και ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ νταβαδες... ΩΣ ΕΔΩ.- Αν δε μας κανετε τη χαρη ποιος χανει ?? η Ελλαδα?? χαμενη ειναι !!
  ΕΣΕΙΣ θα Χασετε παλιολαμογια των Αγορων.. Θα παει το ευρω στο 0.80 με το δολλαριο, και θα ειναι η Ελλαδα αυτη που θα βγει μπροστα. Ενας για ολους. Ολοι για εναν. Που ειναι ο Ντατρανιαν γ@μω την τυχη μου???

  Η Ελλαδα ανηκει στους Ελληνες. Γιατι δεν βγαινει η ΝΔ να το φωναξει?? ντρεπεται?? μην κλεψει το Πρασινο συνθημα?? τωρα, σημερα ειναι η ευκαιρια να το παρει και να το κανει σημαια της ΝΔ. ΘΑ εχουν ολο το λαο μαζι τους μεχρι τελευταιας σταγονας "αιματος".

  Πως να πληρωσει καποιος οταν δεν εχει αναπτυξη?? οταν ο λαος δεν εχει χρημα να ξοδεψει? Πως? Πως θ ανεβει η αγορα για ν αναιβουν τα εσοδα του κρατους και πως θα χτιστει η σχεση εμπιστοσυνης μεταξυ κρατους - ΝΔ ???

  Αναπτυξη με fast track των εμιρηδων στις πλατες των κακομοιρηδων δεν υπαρχει. Θα μπουν τσαμπα και θα βγουν παντελονιασμενοι. Δεν τους νοιαζει αν εχω να πληωρωσω τη ΔΕΗ και τα ΑΠΕ νταβατζιλικια...πχ.

  Εστι μας εβαλε και την τροικα το ΓΑΠ... σε τιτανικο και διαφθαρμενο κρατος και πολιτες... θα μας παρουν τα σωβρακα με την αδεια και τα παρακαλια μας !! οι γιατροι του ελεους.

  "Ειμαστε σοσιαλιστες και δημοκρατες" και σας βαλαμε στο γυψο.

  Να ηχησουν οι σειρηνες ..οχι του Σειρηνακη.. οι αλλες.. οι καλες!!! αυτες που τις ακους και σου σηκωνεται η τριχα !

  ΠΠ

 16. SABONIS avatar
  SABONIS 17/02/2011 15:57:09

  Η καλύτερη απάντηση είναι να βγείτε στον δρόμο μην ξεσπάτε από το pc ή παίρνοντας τηλέφωνα στο contra channel. Από το σπίτι όταν είμαστε και κάνουμε τα παράπονά μας δεν ιδρώνει κανενός το αυτί.

 17. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 16:05:06

  Η φυλακη θα συνυπολογιζεται στα συνταξιμα ετη???

  ΠΠ

 18. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 16:11:01

  Εφαρμοστεο Δικαιο το Αγγλικο !!! εκτος KfW οπου παζει το Γερμανικο.
  Τι εχει να δηλωσει ο πολυ βαρυς και οχι κ Καστανιδης ???

  ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 16:21:20

   9.Ο ορισμός του αγγλικού δικαίου ως εφαρμοστέου δικαίου για την Σύμβαση αποτελεί έγκυρη επιλογή δικαίου, που δεσμεύει το Δανειολήπτη σύμφωνα με το ελληνικό δίκαιο.
   10.Ο Δανειολήπτης υπάγεται νόμιμα, αποτελεσματικά και αμετάκλητα στην αποκλειστική αρμοδιότητα του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε σχέση με τη Σύμβαση και κάθε απόφαση του δικαστηρίου αυτού θα είναι οριστική και εκτελεστή στην Ελληνική Δημοκρατία.
   11.Ούτε ο Δανειολήπτης ούτε τα περιουσιακά του στοιχεία έχουν ασυλία λόγω εθνικής κυριαρχίας ή διαφορετικά λόγω της δικαιοδοσίας, κατάσχεσης – συντηρητικής ή αναγκαστικής - ή αναγκαστικής εκτέλεσης σε σχέση με οποιαδήποτε ενέργεια ή διαδικασία σχετικά με τη Σύμβαση.

   ΠΠ

 19. η Dimi avatar
  η Dimi 17/02/2011 16:32:08

  New York: Economic Club | Prime Minister’s speech
  (excerpt)

  PRIME MINISTER
  PRESS OFFICE
  New York, September 23, 2010

  ... «The state owns real estate assets worth over EUR270 billion – roughly equivalent to the public debt – that are largely unexploited, so we are launching an ambitious program which spans transport, energy, telecoms, gaming, real estate, utilities and banks, either through OUTRIGHT SALES, concession agreements, initial public offerings, privatization, strategic partnerships or holding companies.»

  ... Το κράτος έχει στην κατοχή του ακίνητα πάγια αξίας άνω των 270 Δις Ευρώ – περίπου αντίστοιχα με το δημόσιο χρέος – τα οποία σε μεγάλο μέρος είναι ανεκμετάλλευτα, έτσι ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο επεκτείνεται σε μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, τυχερά παιγνίδια, κτηματομεσιτικά, δημόσιες επιχειρήσεις κοινής ωφελείας και τράπεζες, είτε μέσω ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΩΝ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΩΛΗΣΕΩΝ, συμβάσεων παραχώρησης, αρχικών δημοσίων προσφορών, ιδιωτικοποιήσεων, στρατηγικών συνεργασιών ή συμμετοχικού κεφαλαίου χρηματο-οικονομικών εταιρειών.

  Ομιλία Πρωθυπουργού Γιώργου Α. Παπανδρέου στην πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Δια Βίου Μάθησης και Σύνδεσης με την Απασχόληση
  (απόσπασμα)

  ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
  Αθήνα, 15 Φεβρουαρίου 2011

  ... «Πάγια θέση μας είναι – και το επαναλαμβάνω για όσους, εντός ή και εκτός Ελλάδας, δεν το έχουν συνειδητοποιήσει – ότι ναι, θα αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιουσία. Θα αξιοποιηθεί για την ανάπτυξη. Θα αξιοποιηθεί για την αποκλιμάκωση του χρέους. Θα αξιοποιηθεί για να αντισταθμίσει μέτρα, όπως της μείωσης μισθών και συντάξεων, αλλά κανείς μας να μην συγχέει τον όρο «αξιοποίηση» με τον όρο «πώληση». Η Ελλάδα δεν πουλάει τη γη της.»

  Η Ελληνική Γη, ΔΕΝ είναι τσιφλίκι του. ΔΕΝ έχει δικαίωμα να την πωλήσει.

  Η Ελληνική Γη, ΔΕΝ τον αντέχει. ΔΕΝ τον θέλει. ΔΕΝ τον μπορεί.

  ΟUTRIGHT SALES = COMPLETE, UNCONDITIONAL SALES =
  ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΕΣ, ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ ΠΩΛΗΣΕΙΣ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ η Dimi 17/02/2011 16:35:51

   Οπως σημειωσα πιο πανω... αλλα λεει εξω αλλα μεσα!! αλλα στα Αγγλικα άλλα στα Ελληνικα !

   ΠΠ

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 17:59:20

    @ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ
    Η αλήθεια του ψεύδους.

 20. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/02/2011 16:45:37

  Εδωσαν επιδομα επικινδυνου επαγγελματος στους αντιπαραγωγικους??!!! αχχαχαα.. κ Θοδωρα εσεις το υπογραψατε !!!??? γιατι??

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.