30/09/2010 22:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μας τρελλάνει το ... ΔΝΤ

ΔΝΤ: Τα μέτρα λιτότητας επιβραδύνουν την ανάπτυξη
Η πολιτική λιτότητας τόσο στην Ευρώπη, όσο και αλλού, θα επηρεάσει άμεσα την οικονομική ανάπτυξη, αλλά και την απασχόληση, σύμφωνα με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ΔΝΤ .

«Οι θυσίες θα είναι άμεσες, ενώ τα οφέλη θα είναι μακροπρόθεσμα», ανέφερε ο οικονομολόγος του ΔΝΤ Ντάνιελ Λέι, μιλώντας στο συμπόσιο «Προοπτικές της παγκόσμιας οικονομίας».

Σύμφωνα με τον Λέι, η δημοσιονομική εξυγίανση θα έχει βραχυπρόθεσμα αρνητικές συνέπειες για την οικονομία, οι οποίες θα είναι περισσότερο αισθητές σε σχέση με το παρελθόν.

Αυτό οφείλεται, όπως εξήγησε, στο γεγονός ότι αφ' ενός οι κυβερνήσεις στην ευρωζώνη δεν έχουν δικά τους επιτόκια, αλλά το επιτόκιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, και αφετέρου δεν μπορεί να υπολογίσουν στις εξαγωγές τους σε αναπτυσσόμενα κράτη, όπως άλλοτε, καθώς τώρα όλα τα μέλη της ευρωζώνης έχουν περίπου τα ίδια δημοσιονομικά προβλήματα, αντιμετωπίζουν δηλ. τις ίδιες δυσχέρειες.

Κατά το ΔΝΤ, για κάθε μείωση του ελλείμματος κατά 1% του ΑΕΠ, μειώνεται κατά μισή μονάδα η ανάπτυξη, ενώ αυξάνεται η ανεργία κατά 1/3 της ποσοστιαίας μονάδας (0,3%).

http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1874726

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 30/09/2010 23:04:58

  Οι άνθρωποι δεν κρύβονται

 2. flow motion avatar
  flow motion 30/09/2010 23:10:03

  ΜΠΡΑΒΟ! κανουν και οι μηχανες καζουρα?

 3. ένας Άμλετ avatar
  ένας Άμλετ 01/10/2010 07:58:28

  Πρωτοφανές το αίσθημα ευθύνης του εσμού των απατεώνων!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.