#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/12/2012 22:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μας τρελάνουν με τις λίστες καταθετών στο εξωτερικόΈχουν βαλθεί να μας τρελάνουν τελείως; Δε φτάνουν οι γκάφες με τη λίστα Λαγκάρντ και όλα όσα έχουν συμβεί με τους καταθέτες στο εξωτερικό, τώρα αποκαλύπτεται ότι υπάρχει κι άλλη λίστα, αυτή τη φορά με μεγαλοκαταθέτες σε Λιχτενστάϊν και Λουξεμβούργο. Μάλιστα, όπως αποκαλύπτεται από έγγραφο του Γ. Στουρνάρα στη Βουλή, η λίστα ήλθε τον Σεπτέμβριο αλλά δεν μπορούν να αποκαλυφθούν τα ονόματα από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας που καλύπτεται η έρευνα του ΣΔΟΕ.

Σύμφωνα με την ενημέρωση «τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ. Το ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, η οποία κατά τα λοιπά καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας».

Στην απάντηση του ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ότι στη Διεύθυνση Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών περιήλθαν από το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, στοιχεία που αφορούν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας με καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενσταϊν και του Λουξεμβούργου.

Τα μεν στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες του Λιχτενστάϊν διαβιβάστηκαν προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ. «Για τη διασφάλιση της πληρότητας της ελεγκτικής διαδικασίας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών έχει ζητήσει, πριν ολοκληρωθούν οι σχετικοί έλεγχοι, να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες επαλήθευσης και διασταύρωσης των διαθέσιμων στοιχείων», αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών και ενημερώνει ότι τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία το Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ.

Πέρα από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας, ο υπουργός επισημαίνει ότι οι φορολογικές δηλώσεις, τα φορολογικά στοιχεία, οι εκθέσεις, οι πράξεις προσδιορισμού αποτελεσμάτων, τα φύλλα ελέγχου και κάθε στοιχείο του φακέλου που έχει σχέση με τη φορολογία ή άπτεται αυτής είναι απόρρητα και δεν επιτρέπεται η γνωστοποίησή τους σε οποιονδήποτε άλλον εκτός από το φορολογούμενο στον οποίο αφορούν αυτά. Κατά συνέπεια, δεν μπορεί να γνωστοποιηθεί ποιους φορολογουμένους αφορούν οι εν λόγω υποθέσεις

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Karenin avatar
  Karenin 12/12/2012 23:59:21

  Η ευημερία πάει καιρός που έχει σταματήσει να πηγαίνει απο τα πάνω προς τα κάτω, γιατί οι έχοντες, με τους διάσπαρτους φορολογικούς παραδείσους, σταμάτησαν απλά να πληρώνουν φόρους.

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/12/2012 11:11:01

  Τίς εχουν και άλλοι αρμόδιοι αυτές τις λίστες, και τις χρησιμοποιούν καταλλήλως για τις δικές τους δουλειές.
  Χρήσιμες πληροφορίες για ρέκτες δημοσιογράφους (να μην μείνει ο Βαξεβάνης μόνος):
  Finanzministerium des Landes Nordrhein-Westfalen
  Presse- und Informationsreferat -Ingrid Herden (Leitung),
  Daniel Moritz, Peter Langer und Petra Kimmel
  Jägerhofstr. 6
  40479 Düsseldorf
  Bundesrepublik Deutschland
  Telefon: 0211 / 4972-0
  Fax: 0211 / 4972-2750

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 13/12/2012 12:00:01

  Χα, χα, μυστικότητα...
  Στη Γερμανία, όταν δεν δεχθούν απευθείας ρύθμιση με 41 % φορολόγηση + πρόστιμα, μόλις σταλεί το "γράμμα", μπουκάρει απευθείας σε γραφεία εταιριών και πολυτελή σπίτια η Kripo (Kriminal Polizei), με συνοδεία εισαγγελέα και 2 - 3 φοροτεχνικών του Finanzministerium Nordrhein-Westfalen (αυτοί είναι το ΣΔΟΕ). Μέσα κάνουν βίδες αρχεία και υπολογιστές. Απ' έξω τραβάνε φωτογραφίες και video ασταμάτητα οι παπαράτσι...
  Σημειωτέον, το Υπουργείο Οικονομικών της Β. Ρηνανίας στέλνει το "κομμάντο" φοροτεχνικών και σε κατοικούντες ή εδρεύοντες και σε άλλα Ομόσπονδα κράτη, αρκεί να είναι πολίτες της Β. Ρηνανίας - Βεστφαλίας. Έτσι μπουκάρουν πολύ συχνά στη Βαυαρία ή στην Φραγκφούρτη, κυνηγώντας φοροφυγάδες απο την Κολωνία...

  • maverick avatar
   maverick @ Ο Θείος 16/12/2012 01:50:40

   "Θείε", η Γερμανία για αυτό είναι Κράτος, με πολίτες που αισθάνονται ίσοι απέναντι στο Νόμο. Ενώ στην Ελλάδα, ακόμα αποτελεί ζητούμενο η φορολογική δικαιοσύνη. Και δεν θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά τα πράγματα, αφού διαχρονικά (π.χ. από τον Δρεττάκη μέχρι και σήμερα) δεν υπάρχει πολιτική βούληση να παταχθεί η φοροδιαφυγή. Αλήθεια, δεν μας ενημέρωσε κανένα ΜΜΕ ή κάποιος “αρμόδιος”, τί έγιναν τα ληξιπρόθεσμα και οι ιδιωτικές εταιρείες που θα αναλάμβαναν να τα εισπράξουν, εισέπραξαν έστω και ένα ευρώ, αφού αυτοί οι τεμπέληδες υπάλληλοι του Υπ. Οικονομικών, αφού καταλόγιζαν (καταλογιστικές πράξεις) τα οφειλόμενα ποσά, στη συνέχεια δεν μπορούσαν να τα εισπράξουν, επειδή ήταν ανίκανοι, κατά τα λεγόμενα "διαφόρων" παπαγάλων, παρόλο που υπάρχει το κατάλληλο νομικό πλαίσιο, υλικοτεχνική υποδομή και βέβαια το επαρκές και εκπαιδευμένο ανθρώπινο δυναμικό, το οποίο έχει απρόσκοπτη πρόσβαση σε βάσεις δεδομένων (ψηφιακό περιουσιολόγιο κλπ), ότι δλδ ισχύει και στην υπόλοιπη Ε.Ε. κλπ, ώστε να φέρει εις πέρας την αποστολή του και οι ιθύνοντες με τις πράξεις και τις παραλήψεις τους (για να μην μιλήσουμε περί “ασυμβίβαστου”) δεν το έχουν απαξιώσει - αποδυναμώσει σκοπίμως (βλέπε τα ονόματα στη λίστα lagarde, το λαθρεμπόριο καυσίμων, οι πολυτελείς θαλαμηγοί-ΝΕΠΑ, τον έλεγχο “ρευστών διαθεσίμων στα σύνορα”, το “ξέπλυμα χρήματος” τις υπεράκτιες εταιρείες, μέχρι και τα πολυτελή αυτοκίνητα που κυκλοφορούν μόνιμα στην χώρα έχοντας ξένες πινακίδες για ευνόητους λόγους κοκ) και όλα αυτά, για να κοιμούνται κάποιοι κύριοι ήσυχα το βράδυ και να μην φοβούνται ότι θα τους κτυπήσει τη πόρτα ο γαλατάς για να τους ρωτήσει το πόθεν. Γι’ αυτό κάποιοι (όχι βεβαίως οι εργαζόμενοι στο Υπ. Οικονομικών) δεν θέλουν να έρθουν στη χώρα Γερμανοί Εφοριακοί – Τελωνειακοί, επειδή θα έβλεπαν τα στραβά του συστήματος, για τα οποία “κάποιοι” είναι υπεύθυνοι!!!

 4. maverick avatar
  maverick 16/12/2012 01:57:48

  Και για να μην το ξεχάσω, για τους επιλήσμονες υπαλλήλους του Υπ. Οικονομικών, υπάρχει επαρκέστατη νομοθεσία, όπου τους επιβάλλει ποινές εις το διπλάσιο, σε περίπτωση που παρανομήσουν στο πλαίσιο των καθηκόντων τους (ανάλογη νομοθεσία δεν υπάρχει ούτε στα ειδικά μισθολόγια-εάν θέλετε μπορώ να σας παραθέσω και τη σχετική νομοθεσία) δλδ εισαγγελέας και φυλακή!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.