#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
20/01/2010 00:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μας κυβερνήσουν οι... Γερμανοί;Του Γιώργου Δελαστίκ

Eμβρόντητος μένει κανείς διαβάζοντας θέσεις που προωθούν τελευταία ορισμένα σοβαρά γερμανικά έντυπα. Παίρνοντας αφορμή από την οικονομική κατάσταση της Eλλάδας και γενικεύοντας όλο και συχνότερα εσχάτως με τρόπο που να συμπεριλαμβάνει και τις υπόλοιπες μεσογειακές χώρες της ευρωζώνης (Iταλία, Iσπανία, Πορτογαλία), προπαγανδίζουν χωρίς περιστροφές την... κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας αυτών των κρατών-μελών της EE στον οικονομικό τομέα! Γράφουν ανενδοίαστα, μάλιστα, ότι θα περνάμε καλύτερα, αν αποφασίζουν αυτοί στο Bερολίνο απευθείας ή με το φύλλο συκής των Bρυξελλών. «Oλες οι χώρες -όχι μόνο η Eλλάδα- θα έπρεπε να ανέχονται επεμβάσεις απέξω», διακηρύσσει ευθέως π.χ. η εφημερίδα «Nτι Tσάιτ», η οποία μάλιστα πρόσκειται στο Σοσιαλδημοκρατικό Kόμμα της Γερμανίας, που βρίσκεται πλέον στην αντιπολίτευση. Πού να κυβερνούσε κιόλας το SPD, το «αδελφό» κόμμα του ΠAΣOK!

H λογική της εφημερίδας είναι απίστευτα ωμή και το γεγονός ότι τολμάει να γράφει τέτοια πράγματα υποδηλώνει πόσο επιθετικό έχει γίνει το γερμανικό κατεστημένο και πόσο αλαζονικά ισχυρό αισθάνεται, αδιαφορώντας για την οργή και τις αντιδράσεις που αντικειμενικά προκαλούν παρόμοιες θέσεις.

«Tο ερώτημα δεν είναι απλώς μήπως οι Γερμανοί θέλουν να σώσουν τους Eλληνες, αλλά και αν οι Eλληνες θέλουν να σωθούν. Γιατί «σώζω» σε αυτή την περίπτωση σημαίνει επίσης «συγκυβερνώ»», γράφει η «Nτι Tσάιτ» και συνεχίζει: «Tα διασωζόμενα κράτη χάνουν την κυριαρχία τους που περιέρχεται στο εξωτερικό ή σε διεθνείς οργανισμούς. Για τη φορολογία και για τα έξοδα για σχολεία και δρόμους δεν θα λαμβάνονται πλέον οι αποφάσεις στις αντίστοιχες πρωτεύουσες, αλλά στις Bρυξέλλες, στο Bερολίνο ή στο Παρίσι. Eκεί θα αποφασίζεται και το ύψος του προϋπολογισμού, η κορωνίδα του Kοινοβουλίου σε μια δημοκρατία. Φρίκη για κάθε αρχηγό κυβέρνησης, ταμπού για κάθε έθνος. Πολλοί οικονομολόγοι, όμως, υποστηρίζουν ακριβώς αυτό».

Kαθόλου δεν φαίνεται να διαφωνεί η «Nτι Tσάιτ» με την άποψη αυτή. Tο αντίθετο: «Πραγματικά, πολλές χώρες θα βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση, αν η κυβέρνηση παρέδιδε την εθνική κυριαρχία», υποστηρίζει ευθέως η σοσιαλδημοκρατική, υπενθυμίζουμε, εφημερίδα.

Oλες οι γερμανικές αναλύσεις καταλήγουν τελικά στο ότι η βαθύτερη αιτία της κακοδαιμονίας των χωρών της Mεσογείου είναι ότι οι κυβερνήσεις τους έδωσαν στους εργαζόμενους αυξήσεις μισθών... μεγαλύτερες ποσοστιαία από εκείνες που έδωσαν οι γερμανικές κυβερνήσεις!

«Στις νότιες χώρες οι μισθοί ανέβηκαν ισχυρότερα από όσο στη Γερμανία», γράφει με εμφανή φρίκη η συντηρητική «Φράνκφουρτερ Aλγκεμάινε», παρουσιάζοντας μελέτη της γερμανικής τράπεζας Kομέρτσμπανκ - της δεύτερης σε μέγεθος ιδιωτικής τράπεζας της Γερμανίας που η κυβέρνηση της έδωσε δεκάδες δισεκατομμύρια ευρώ και την εθνικοποίησε εν μέρει τον Iανουάριο του 2009, για να τη διασώσει από τη βέβαιη χρεοκοπία.

«Tελευταία, κυβερνήσεις χωρών-μελών της EE φοβούνται να προχωρήσουν ακόμη και σε περιορισμένες περικοπές μισθών», γράφει με απέχθεια και η «Nτι Tσάιτ», για να μας πληροφορήσει ότι ακριβώς «γι’ αυτό η Kομισιόν υποστηρίζει μια στενότερη ακριβή προσαρμογή των εθνικών οικονομικών πολιτικών... Oλες οι χώρες θα έπρεπε να συντονίζουν τους φόρους, τους μισθούς και τις κρατικές δαπάνες».

Tο σκεπτικό είναι εν τέλει σαφέστατο: να καταλυθεί η εθνική κυριαρχία των χωρών της Mεσογείου, για να μη δίνουν οι κυβερνήσεις τους αυξήσεις στους εργαζόμενους μεγαλύτερες από όσο αποφασίζει η καγκελάριος Mέρκελ! Aπό πού αντλούν το θράσος να γράφουν τέτοια πράγματα;

Eίναι εκπληκτικό, δε, ότι η «Nτι Tσάιτ» υποστηρίζει αυτή την πολιτική, παρόλο που στο ίδιο άρθρο της ομολογεί ότι ο συνασπισμός Σοσιαλδημοκρατών - Πράσινων εκδιώχθηκε από το εκλογικό σώμα, γιατί με την αντεργατική «Aτζέντα 2010» του πρώην καγκελάριου Σρέντερ, «παρόλο που η οικονομία κάλπαζε, οι πολίτες είχαν λιγότερα χρήματα στο πορτοφόλι τους». Tι να πει κανείς.

 H Eνιαία Eυρώπη δεν είναι Pάιχ

Oι γερμανικές θεωρίες περί κατάλυσης της εθνικής κυριαρχίας ορισμένων κρατών-μελών της EE, με πρόσχημα την οικονομική τους κατάσταση, είναι πολύ επικίνδυνες. Mε καμία δικαιολογία δεν επιτρέπεται να αφήνονται να κυκλοφορούν, χωρίς να καταδικάζονται απερίφραστα. Tο παρελθόν της Γερμανίας, ιδίως κατά τον περασμένο αιώνα, όταν προσπάθησε δύο φορές διά της βίας να μετατρέψει την Eυρώπη σε γερμανικό Pάιχ, δεν αποτελεί φυσικά παράγοντα εφησυχασμού. Yποτίθεται ότι η EE αποτελεί χώρο συνεργασίας ανεξάρτητων και κυρίαρχων κρατών και λαών, όχι στρατόπεδο με Γερμανούς αξιωματικούς που δίνουν εντολές και με Eυρωπαίους φαντάρους που τις εκτελούν.

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11826&subid=2&pubid=9600869

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Longobardus avatar
  Longobardus 20/01/2010 00:18:32

  Εύστοχη προσέγγιση.

 2. Orestios avatar
  Orestios 20/01/2010 00:21:07

  Τί προτιμάτε?
  Τιάρα ή σαρίκι?
  Ελληνική εθνική κυριαρχία με το GAP ξεχάστε την. Εδώ δεν την πιστεύει ο ίδιος.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/01/2010 00:22:39

  Το λέω εδώ και πολλούς μήνες, ή μάλλον χρόνια: στην κατάσταση στην οποία έχει περιπέσει η Ελλάδα, ίσως να είναι πια αναγκαία η υπαγωγή σε ευρωπαϊκή επιτροπεία, όσο κι αν θα είναι εθνικά ταπεινωτική. Και μάλιστα όχι μόνο για οικονομικά θέματα αλλά και για τη γενική διοίκηση/διακυβέρνηση, ακόμα και σε τοπικό επίπεδο. Γερμανός υπουργός, Γάλλος δήμαρχος, Τσέχος νομάρχης και πάει λέγοντας. Είναι πια η μόνη αναγκαία και ικανή συνθήκη για να μπορέσουμε να κάνουμε την "κοινωνική επανεκκίνηση" που απαιτείται ωστε να ξεφύγουμε κάποτε από την τυραννική φούσκα του αδικαιολόγητου αποχαυνωτκού ευδαιμονισμού (με δανεικά) στην οποία έχουμε εγκλωβιστεί εδώ και πολλά χρόνια.

  • Demetrios avatar
   Demetrios @ Αυριανιστής 06/04/2010 00:20:26

   ΝΑ ΑΠΟΦΕΥΧΘΕΊ ΜΕ ΚΆΘΕ ΤΡΌΠΟ Ο ΙΣΟΠΕΔΩΤΙΣΜΌΣ ΚΑΙ Η ΜΑΖΟΠΟΊΗΣΗ

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/01/2010 00:24:38

  Θελω να συμπληρώσω στην περιγραφή του κου Δελαστίκ "πόσο επιθετικό έχει γίνει το γερμανικό κατεστημένο και πόσο αλαζονικά ισχυρό αισθάνεται, αδιαφορώντας για την οργή και τις αντιδράσεις που αντικειμενικά προκαλούν παρόμοιες θέσεις" ότι η αλαζονεία αυτή έχει αρχίσει και εκδηλώνεται και στο επίπεδο των εταιρειών που λειτουργούν στην Ελλάδα, σε επίπεδο εργασιακών σχέσεων και σε επίπεδο ακραίας εφαρμογής FLEXICURITY, σε επίπεδο συμπεριφοράς γερμανοτραφών διευθυντικών και μεσαίων στελεχών προς Έλληνες συναδέλφους.

  Και συνεχίζω από τον Νοών...Νοείτω (Σκεφτικός):
  "Η οικονομική μας, και όχι μόνον, σύνθλιψη που επιχειρείται, απαιτούσε τρεις παράγοντες.
  Τον "καλό" άρπαγα, και τις διαχρονικά υπόδουλες κυβερνήσεις.
  Ο τρίτος παράγοντας σε αυτό το βλεγδυρό σενάριο, οι πολίτες, οδηγήθηκαν με μαεστρία κατ΄ αρχάς στην αποδοχή του πρώτου και στην συνέχεια στην ανάδειξη και διατήρηση των δεύτερων, εξαντλώντας όλα τα εισιτήρια που εκδόθηκαν για αυτήν την παράσταση.
  Και δεν ήταν καν δωρεάν.

  Οι λόγοι που οι πολίτες συμμετέχουν κοιμισμένοι στο έργο της ντροπής εδώ και 29 χρόνια, έχουν αναφερθεί από πολλούς ειδικούς και μη, ανατρέχοντας σε ιστορικά, πολιτικά, κοινωνικά και οικονομολογικά στοιχεία.
  Από αυτά, ελάχιστες αναφορές έγιναν ή ακόμα καλύτερα εκτενώς και διαχρονικώς τονίζονταν, στην έλλειψη ενδιαφέροντος των πολιτών για αληθινή ενημέρωση που προκύπτει από την πολιτική συνείδηση, την συνεχή αποφυγή ανάληψης πολιτικών ευθυνών, την παντελή έλλειψη ικανότητας αντίληψης του τι μέλλει γεννέσθαι, και τέλος στην πλήρη απουσία ενστίκτου επιβίωσης.

  Εάν οι υπόδουλες κυβερνήσεις των τελευταίων 29 ετών είναι υπαίτιες για την αισχρή σημερινή κατάσταση σε όλα τα επίπεδα, τότε η συντριπτική πλειοψηφία των κοιμισμένων πολιτών αυτής της χώρας, είναι υπεύθυνη για αυτές τις κυβερνήσεις.
  Εάν οι ευθύνες των κυβερνήσεων είναι διπλάσιες διότι διαχειρίστηκαν «προδοτικά» την εξουσία, τότε οι ευθύνες των πολιτών είναι διπλάσιες διότι διαχειρίστηκαν «προδοτικά» την ίδια τους την Ιστορία άρα και ύπαρξη.

  Όλοι μαζί, κυβερνήσεις και πολίτες, αποτελούν το ενιαίο σύνολο που λέγεται κράτος.
  Ίδια συστατικά, αντίθετα μεταξύ τους ως προς τους ρόλους, ενός συνόλου που απέχει μεταξύ των σε νοοτροπία, σκέψη, λόγο, πράξη.

  Και εάν στις κυβερνήσεις αρέσκεται:
  Να αυτομαγεύονται,
  Να αυτοπροβάλλονται,
  Να αυτοενεργούν,
  Να ιδιοτελούν και,
  Να πορεύονται.

  Τότε και οι πολίτες είναι υποχρεωμένοι:
  Να σκέπτονται και όχι να κοιμώνται,
  Να θυμούνται και όχι να θυμώνουν,
  Να βλέπουν και όχι να ονειροβατούν,
  Να τολμούν και όχι να δειλιάζουν,
  Να ανατρέπουν και όχι να βολεύονται,
  Να ενημερώνονται και όχι να χαζεύουν,
  Να συμμετέχουν και όχι να ιδιωτεύουν.

  Η σχέση μεταξύ Γερμανίας και κρατών-μελών της Ε.Ε, είναι παρόμοια με την σχέση που έχουν κτίσει οι κυβερνήσεις με τους πολίτες όχι μόνον σε οικονομικό επίπεδο.
  Άρχοντες και υποτελείς.

  Η αφορμή των οικονομικών πραγμάτων είναι το αίτιο για εν γένει ενδοσκόπηση, αφού για την πλειοψηφία των πολιτών το αιτιατό για την ζωή τους είναι τα φράγκα και τα σέντσια.
  Η αιτιώδης όμως συνάφεια που τα διέπει είναι η ίδια η ύπαρξή τους σε αυτόν τόπο , που λαμβάνει χώρα μόνο όταν επιτελείται η οιαδήποτε πράξις.

  Αρκεί λοιπόν να αντιληφθούν και να κατανοήσουν ότι αυτό που διακυβεύεται, δεν είναι εάν αύριο, θα έχουν το γάλα του παιδιού τους, ή το χαρτζιλίκι του κανακάρη τους, ή την καλοπέρασή τους οι εργαζόμενοι, ή την σύνταξή τους οι γέροντες.

  Αυτό που διακυβεύεται είναι η Ελευθερία σκέψης, λόγου, και επιλογής τρόπου αξιοπρεπούς διαβίωσης, που κάποιοι παλαιότεροι μας εμφύσησαν, μας δίδαξαν πως αποκτώνται, θυσιάστηκαν για να τα διατηρήσουν, και δεν μας τα μεταβίβασαν απλά, αλλά μας τα άφησαν παρακαταθήκη για να τα μεταβιβάσουμε και εμείς με την σειρά μας στις επόμενες γενιές.

  Άρα, δεν έχουμε δικαίωμα να τα σπαταλήσουμε, όπως τις δραχμές κάποτε και τα ευρώ σήμερα, σε ατομικές ικανοποιήσεις φευγαλέων παθών και ονειρικών ηδονών.
  Όσο πιο γρήγορα το καταλάβουμε τόσα περισσότερα θα διασώσουμε."

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 20/01/2010 00:31:49

   Όλα αυτά καλά και άγια, αλλενάκι. Με μια "μικρή" ένσταση: όταν κάποιος -κάποα χώρα, εν προκειμένω- γυρνάει δεξιά κι αριστερά με το χέρι απλωμένο, δεν μπορεί το ίδιο χέρι να το κάνει γροθιά για να το χτυπήσει διεκδικητικά στο τραπέζι.

   Ας χαλαρώσουμε λοιπόν, κι ας απολαύσουμε ό,τι δεν μπορούμε (πια) να αποφύγουμε...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/01/2010 00:35:39

   To θέμα είναι Αυριανιστή ότι τα έλεγε από πριν το καλοκαίρι εδώ ο Αρχαίος και ακούγονταν περίεργα.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ αλλενάκι 20/01/2010 00:36:18

   σωστόν και σαφές

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 20/01/2010 00:42:50

   Ήδη δυνάμωσαν, ακόμα και από Έλληνες δημοσιογράφους (κυρίως οικονομικών εφημερίδων), οι φωνές για κλωτσηδόν, ταπεινωτικό ξωέταγμα από την Ευρωζώνη. Ξεκίνησαν δειλά-δειλά και πλέον γενικεύονται. Και ναι μεν τεχνικά δεν είναι καθόλου εύκολη μια τέτοια αποπομπή, έχει όμως τεράστια συμβολική σημασία το ότι τη ζητούν ολοένα και περισσότεροι, ολοενα και εντονότερα. Είναι το πρώτο βήμα για την περαιτέρω εκχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων.

   (Λυπάμαι, αλλά όπως στρώσαμε τόσα χρόνια -νομίζοντας ότι η ΕΕ θα ήταν μονίμως η αγελάδα που θα αρμέγαμε-, ας κοιμηθούμε.)

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 20/01/2010 00:43:20

   Εγω ομως μονο με την Ελλαδα βλεπω να γινονται τα καραγκιοζιλικια αυτα.Ουτε με την Ισπανια και την Πορτογαλια που μπηκαμε μαζι ουτε καν με τους πρωην ανατολικους.
   Για να καταλαβουμε τα συμβαινοντα η Ελλαδα μπηκε στην ΕΟΚ το 1980 και η Ισπανια το 1984.Το 1986 η Ισπανια ειχε μπει στο ΕΝΣ -το Ευρωπαικο Νομισματικο Συστημα που ηταν προδρομος του ευρω - ενω η Ελλαδα εψαχνε τον τριτο δρομο προς το σοσιαλισμο.
   Στο ΕΝΔ εμεις μπηκαμε με την υποτιμηση Σημιτη το 1998 γιατι δε γινοταν αλλιως αν θελαμε το ευρω.Δηλαδη μεταξυ ενταξης στην ΕΟΚ και ΕΝΣ μεσολαβησαν 18 χρονια για την Ελλαδα και 2 για τους αλλους.
   Επομενως με διχασμενες προσωπικοτητες δε γινεται δουλεια.
   Τελικα ισως καλυτερα να μην ειχαμε μπει εκει μεσα γιατι θα περναγαμε μια σοσιαλιστικη φαση ,θα πηγαινε η δραχμη στα ταρταρα και θα βαζαμε μυαλο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 20/01/2010 00:50:15

   @ψυχραιμια:
   Γιατί, σάμπως βάλαμε μυαλό με δύο -ή τρεις, έχω χάσει και το λογαριασμό!- "σοσιαλιστικές" υποτιμήσεις επί Αντρέα στη δεκαετία του '80; Ίσα-ίσα, τότε ήταν που το αποχάσαμε τελείως!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/01/2010 00:51:25

   Ψυχραιμία τι ψάχνεις όταν σου κρατάει το 70% τοις οικονομίας με τις τηλεπικοινωνίες, τη μίζενς, τον κλάδο του αυτοκινήτου και δεν θυμάμαι τι άλλο ακόμα; Δεν θα αναπτυχθούν σχέσεις συναλλαγής με το πολιτικό κατεστημένο; Τι λές τώρα; Τι συζητάμε εδώ μέσα τόσους μήνες; Βέβαια εσύ προστατεύεις την εκλεκτή σου...

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ αλλενάκι 20/01/2010 00:58:42

   Δεν προκειται να βρεθει ακρη για ενα πολυ απλο λογο : Αλλοι εβαλαν την Ελλαδα στην ΕΟΚ και αλλοι κυβερνησαν οσο ηταν αυτη μεσα τον περισσοτερο καιρο που τελικα δεν πιστευαν σε αυτη.
   Αρα ο καθενας μπορει να κατηγορει αυτο που νομιζει.Να ξερεις παντως οτι η εναλλακτικη της ΕΕ σημερα ειναι η Μεση Ανατολη με την Τουρκια μαζι και οχι η Αν.Ευρωπη γιατι αυτη μπηκε στην ΕΕ και ειναι αποφασισμενη να μεινει.
   Ισως λοιπον οι πολιτογραφησεις να ειναι και μια προετοιμασια για το μελλον αυτο.

 5. PasUnSou avatar
  PasUnSou 20/01/2010 00:26:37

  "αλλά και αν οι Eλληνες θέλουν να σωθούν. ..... «Tα διασωζόμενα κράτη χάνουν την κυριαρχία τους που περιέρχεται στο εξωτερικό ή σε διεθνείς οργανισμούς. "

  Το καλλίτερο ειναι να ξαναθυμηθει κανεις πως διαλυθηκε η βυζαντινή αυτοκρατορία, ιδιαίτερα τις καταστάσεις τον 11ο αιώνα που οδήγησαν στη Μεγαλη Αλωση του 1204, και τους λόγους που οδήγησαν στην πλήρη διαλυση τον 14ο αιώνα που καταληξε στην εγκαταλειψη της Πολης το 1453.

  Mutatis mutandis... και "o tempora o mores..."

  http://www.vimeo.com/8150226

 6. Orestios avatar
  Orestios 20/01/2010 00:33:32

  Το κρίμα είναι που δεν βγήκε αμερικανική εφημερίδα να τα γράψει αυτά. Θα είχαμε πανηγυρισμούς από το ΠΑΣΟΚ. Μα να βγούν τα αδέρφια τους οι σοσιαλιστές της Γερμανίας και να γράψουν τέτοια πράγματα?
  Το αίμα τους το ίδιο που είναι? Γιατί δεν πρόλαβαν οι Αμερικανοί?
  Δεν είναι αυτός λόγος για μια πορεία στην πρεσβεία? Δηλαδή τί πρέπει α κάνει το GAP? Να πάει γονυπετής μέχρι τον Αη Γιάννη της Ουασινκτόνης?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 20/01/2010 00:39:59

   Θα δούμε πολλά ακόμα και πολύ σύντομα, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Οι φίλοι μας οι Γερμανοί είναι ασυγκράτητοι.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 20/01/2010 00:44:57

   Τί κοπετός που οι Αμερικανοί μας εγκατέλειψαν σε αυτούς τους άξεστους αλλεμάνους, που βρωμούν τα χνώτα τους λαρδί. Θρήνος απλώθηκε στην Ιπποκράτους.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Orestios 20/01/2010 00:53:29

   Μα τα έχει πει και ο Νταντόν εδώ, μόνο αυτόν να διαβάσεις μοντάρεις όλα τα κομμάτια της ιστορίας που κρύβουν επιμελώς.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Orestios 20/01/2010 01:03:24

   Καλά τα λέει ο ΝΤΑΝΤΟΝ.
   Εγώ πάντως λυπάμαι το GAP. Μα να τον αφήσουν οι ομοεθνείς του με αυτούς τους μέθυσους από μπύρα? Είναι unacceptable!
   Γι'αυτό καίγεται να παραχωρήσει ιθαγένεια? Πως φανερώνονται σιγά σιγά τα πράγματα!

 7. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/01/2010 00:36:08

  Ε καλά ρε παιδιά τά ιδια ακριβώς γράφουν και οι γνωστοί ΄φιλέλληνες΄στην Ελλάδα..

  Copy-paste εκαναν οι Γερμανοί απο τούς εδώ ΄εκσυγχρονισταράδες΄

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σπύρος 20/01/2010 00:43:10

   Μα τί λες Σπύρο? Υπάρχουν στην Ελλάδα άνθρωποι που θέλουν τέτοια πράγματα? Πέφτω από τα σύννεφα? Λες να είναι καμιά δόλια κίνηση του κοντού?
   Τζαμαχαρίγιες εσείς? Ράϊχ εμείς!
   Σχίσμα βλέπω. Αλλά ένας χοντρός έχει λακίσει.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Σπύρος 20/01/2010 00:46:10

   Πες τους όπως θέλεις, είναι ό,τι είναι. Μπορεί, για λόγους τόνωσης του εθνικού μου εγωισμού, να συμφωνώ κι εγώ με τους χαρακτηρισμούς που τους αποδίδεις. Ας κοιταχτούμε όμως στον καθρέφτη κι ας αναρωτηθούμε: άδικο έχουν;

  • Anomymous avatar
   Anomymous @ Σπύρος 20/01/2010 01:59:58

   Πες τα Σπύρο!

 8. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/01/2010 00:49:24

  @Ορέστιε

  Μπάαααα.Στην ελλάδα τέτοιοι άνθρωποι??
  Αλλοίμονο..
  Παρέλαση θα κάνουν τά παρατηρητήρια και οι Μ.Κ.Ο πού μόνον γιά το 2005-2006(δές οτι συνεχιζόταν και επί Κωστάκη η χρηματοδότηση)πήραν 220εκατ.ευρώ(σκέψου τί έπαιρναν και έχουν πάρει απο το 1996-σήμερα)..
  Βάλε και τούς ΄διεθνιστές΄πού θα υποδεχτούν χαρωπά τά ΄αδέλφια΄τους τούς Γερμανούς...
  Προβλέπω σημαιάκια Γερμανικά στο Σύνταγμα,οπως έκαναν κάποτε οι Κροάτες....................

  • Orestios avatar
   Orestios @ Σπύρος 20/01/2010 00:56:11

   Θα είναι όμως οικολογικά σημαιάκια, έτσι δεν είναι? Δεν θα επιβαρύνουν με CO2 το περιβάλλον. Το έχω μεγάλη αγωνία ξέρεις, γιατί οφείλω να συγκινούμε στιγμιαία με κάτι τέτοια για να δείχνω και up to date.
   Θα είναι η μεγαλύτερη ξεφτίλα από ιδρύσεως του Ελληνικού κράτους. Επιστροφή στον Όθωνα για να φτιάξει κράτος δηλαδή. Το GAP το είπε άλλωστε.

 9. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/01/2010 00:50:27

  Μας κυβερνούν οι Γερμανοί μάλλον από την επανένωση των Γερμανιών... Ποιάς χώρας ήταν πρωθυπουργός ο Σημίτης;

  Ο ΟΤΕ; Πως το "διαμάντι του λαού" έκανε τράμπα μέσω MIG και χωρίς να κουνηθεί φύλλο βρέθηκαν οι γερμανοί με το μανατζμεντ;

  Το αεροδρόμιο; Ας μας πει ο Επίτιμος. Κατηγόρησε τον Λαλιώτη ότι άλλαξε την σύμβαση παραχώρησης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου και προς όφελος της Χοκτηφ. Βρέθηκε και μοια επαίσχυντη εταιρία συμβούλων και δικάιωνε τον Λαλιώτη, αλλά γιατί δεν ρωτάει ο κύριος Χ-νικολάου τον Επίτιμο να μας πει... Εγω λέω ότι είχε δίκιο ο Επίτιμος

  Μην φοβάστε σύντροφοι, δεν είμαστε μέλος του Δ' Ράϊχ. Είχα αναρτησει πριν 10 περίπου μέρες τον χάρτη της Ευρώπης σύμφωνα με το Γ' Ράϊχ. Δεν είμαστε ΡάΪχ. Είμαστε Περίοικοι. Όχι Είλωτες, Περίοικοι. (Οι είλωτες είναι πιο βορειοανατολικά)

  Η θλιβερή Κυβέρνησή μας... ποιόν πρωτο-εξυπηρετεί; Τον Γερμανό; Τον Αμερικάνο; τον Ισπανό; τον Ιταλό; τον Γάλλο; Έχω χάσει λογαριασμό.

  Αλλενάκι, φοβάμαι ότι και εσύ έχει παραμυθιαστεί. Ποιά "ελευθερία σκέψης"; Κόλπο ήταν για να κουρδίσουν τους απανταχού κομμουνιστές και την τότε Σοβιετική Ένωση. Τώρα δεν χρειάζεται ελευθερία σκέψης. Τώρα χρειάζεται μάχη κατά του κακού (;) και απόταξη του Δαίμονα.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 20/01/2010 00:55:53

   Μάλιστα. Αυτό πάντως με την ελευθερία σκέψης το γράφει ο σκεφτικός.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ archaeopteryx 20/01/2010 01:05:48

   @ archaeopteryx

   Tertia deducta

   "Quo melius emptum sciatis, tertia deducta"

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 20/01/2010 01:12:01

   tertia deducta
   Ανάλογα πως το δείς.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ archaeopteryx 20/01/2010 01:18:34

   @ Orestios

   και με τις δυο έννοιες... κατάχρηση και προαγωγή

   Προγαγωγή του κράτους
   Διασπάθιση της περιουσίας του λαού

  • Orestios avatar
   Orestios @ archaeopteryx 20/01/2010 01:30:47

   Προαγωγικοί οι "δημοκράτες"? Έλα νινί στον τόπο σου!

 10. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/01/2010 00:53:03

  Αρχαίε@
  Εγραψες με την διακριση Περιοίκων vs Ειλώτων..Αψογο.

 11. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 20/01/2010 00:53:30

  Θα μου επιτρέψετε να επιμείνω, σύντροφοι: δείτε το λίγο πιο αποστασιοποιημένα το θέμα. Ως πότε θα ανέχονταν να πληρώνουν αδιαμαρτύρητα τα γ***σιάτικα τα δικά μας;

 12. Νικόλας avatar
  Νικόλας 20/01/2010 00:54:50

  Είδε κανείς από εσάς την εκπομπή του Τσίμα απόψε για την Ιρλανδία;
  Τα πιο πολλά από αυτά που πάθανε και αυτοί ήταν σαν να άκουγες την κατάσταση εδώ.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Νικόλας 20/01/2010 01:01:13

   Ανάλογη εκπομπή είχε και χθες ο Παπαχελάς στους "Φακέλους". Τν εκπομπή του Τσίμα δεν την είδα, αλλά μπορούμε να τη δούμε κι αυτή (υποθέτω μετά από λίγες μέρες) στην ιστοσελίδα της "Έρευνας".

  • Νικόλας avatar
   Νικόλας @ Νικόλας 20/01/2010 01:09:02

   Ναι είχε χθες και ο Παπαχελάς, αλλά του Τσίμα η αλήθεια είναι ήταν πιο αναλυτική στο θέαμα της Ιρλανδίας.

 13. Σπύρος avatar
  Σπύρος 20/01/2010 00:55:33

  «Η Γερμανία φταίει για την κρίση στην Ελλάδα», αλλά και για τα συναφή προβλήματα που αντιμετωπίζουν και άλλες χώρες του Νότου, λέει στα «Νέα» ο Γερμανός Χάινερ Φλάσμπεκ, κορυφαίος οικονομολόγος του ΟΗΕ. Και εξηγείται: «Το πρόβλημα αυτό έχει μια αιτία: την έντονη συμπίεση (ντάμπινγκ) των μισθών που ακολούθησε η Γερμανία στο πλαίσιο της Ευρωζώνης». Και συμπληρώνει: «Αγνοήστε τους οίκους αξιολόγησης» διότι είναι αστείο να δέχεται η Ευρώπη να της υπαγορεύουν τι επιτόκια θα πληρώσει η Ελλάδα»

 14. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 01:12:02

  Αλλενάκι, συγχαρητήρια για το σχόλιο. Συμφωνώ σε όλα, με μια μικρή ενσταση. Δεν πιστεύω ότι πρσπαθούν να μας συνθλίψουν οικονομικά, άλλοστε στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγεις και εσύ. Μόνοι μας, όλοι μαζί, φθάσαμε εδώ που φθάσαμε.
  Ορέστιος,
  Τι οίστρος είναι αυτός ρε αδερφέ. Αλήθεια σκέφτεσαι καθόλου πριν γράψεις;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ karenin 20/01/2010 01:14:30

   όχι, το σχόλιο είναι του Νοών...Νοείτω, δεν το πρόσεξες, εγώ έγραψα μονο μια συμπλήρωση για τον κο Δελαστίκ. Προσυπογράφω φυσικά.

  • Orestios avatar
   Orestios @ karenin 20/01/2010 01:27:03

   Ενώ εσύ σκέφτεσαι πάρα πολύ karenin. Ειδικά με το τσουβάλιασμα που κάνεις, πως φταίμε όλοι, είσαι τί να πω? Και καθηγήτρια πανεπιστημίου. Τόση γνώση μαζεμένη σε δυό κουβέντες. Από οπαδό του GAP δεν περίμενα κάτι καλύτερο. Μόνο κλισεδιές.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ karenin 20/01/2010 01:27:11

   @ karenin @ αλλενακι

   Δρυος πεσούσης κλπ

   Αν δεν το καταλάβαμε, ακόμα και εαν είμασταν οι ακριβείς κλώνοι των ενδοξότερων αρχαίων, οι άλλοι έχουν αυτοπεποίθηση για το παρόν τους, για την θέση τους στον κόσμο, όπως την οικοδομούν μέσα στις χώρες τους.

   Ναι, θα μας πάρουν τα πάντα, ακόμα και την ταυτότητα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, διότι εμείς ζουμε οικονομικά παρασίτικά, με δάνεια, και πνευματικά ετερόφωτα, ζητώντας λίγη δόξα από τον αγώνα των ιδιοφυών παιδιών που η πατριδα μας ξεβράζει στην ξενιτιά.

   Κανείς σε αυτό τον κόσμο δεν δίνει έλεος στον ζητιάνο.

   Στην Αϊτή δεν έδειξαν, σε εμάς θα δείξουν;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ karenin 20/01/2010 01:31:34

   Giorgos_T δεν έχουμε συλλογική ευθύνη για τις πράξεις των κυβερνώντων.
   Και το σύστημα σου αφήνει ορισμένες μόνο δικλείδες αντίδρασης.
   Μετά ΤΟΙΧΟΣ.

   Η άλλη επιλογή είναι δυναμική αντίδραση άλλου τύπου με αυτούς που έχουμε μπλέξει. Η οποία επίσης είναι αδιέξοδη.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ karenin 20/01/2010 01:58:45

   @ αλλενάκι

   "Στην Ελλάς του 2000, γίναν όλοι βασιλάδες".

   Επιλέγω το πρώτο πληθυντικό, για να μου θυμίζω πάντα, πως όλοι μπορούμε να κάνουμε περισσότερα.

   Δεν είμαστε νταντάδες των άλλων, ούτε υπόλογοι για τα έργα τους, όμως πάντα γίνεται κάτι παραπάνω.

   Τον τοίχο τον χτίσαμε με τα χέρια μας. Τώρα, είτε βάλαμε ένα χαλικάκι με τη μη ολόψυχη δράση μας, είτε ένα κυκλώπειο τμήμα με τα λάθη μας, ή τον ρίχνουμε ή θαβόμαστε μέσα.

   Ακόμα και όσοι δεν φταίνε, έχουν ευθύνη να προιφυλάξουν τον εαυτό τους.

   Παρά το ότι θα μπορούσα να μιλώ με το δικαίωμα του διωχθέντος, διότι στη εργασία μου ήμουν έντιμος και άνθρωπος.

   Προσωπικά, ρίχνω ευθύνες στον λαό.

   Στους νέους που φυτοζωούν στον κόσμο τους και δεν αγκαλιάζουν τις ανεξάρτητες φωνές αλλά μένουν σπίτι. Όχι μόνο τώρα. Πάντα.

   Στους διανοούμενους που σιωπούν για να μη λερωθούν στη διαμάχη για αλήθειες.

   Στους δικαστές που σκύβουν το κεφάλι στους νταβαντζήδες.

   Στους πολίτες που ψηφίζουν αχρείους δημάρχους και νομάρχες.

   Στούς αγρότες που τα @@@@παιδά τους κάθονται τις καφετέριες και μετά τα ενοχλέι που φτιάχνουν περιουσίες οι Αλβανοί στα 30 τους.

   Στους κατοίκους των τουριστικών νησιών που παρασιτούν στονν τουρισμό και δεν μπαίνουν στα πανεπιστήμια αλλά συντηρούν κυκλώματα φτηνής εργασίας.

   Σε όλους όσους κλέβουν, στους καθηγητές που δεν δίνουν φλόγα στα παιδιά, στους ΑΕΙ - τζήδες καθηγητές που έχουν πνίξει το πανεπιστήμιο στη διαφθορά.

   Σε όσους κλαίγονται οτι δεν δουλεύουν αλλά δεν πιάνουν τη βούτσα να βάψουν μέχρι να βρουν κάτι άλλο.

   Σε όλους όσους τέλος, δεν διακινύνευσαν να χάσουνπράγματα για να σώσουν ανθρώπους και δίκαια.

   Να είσαι βέβαιη, ότι εαν η ΝΔ, π.χ. με την Μπακογιάννη ή τον Καραμανλή, ψήφιζε αυτή τον ψηφοθηρικό -και απάνθρωπο για όσες δοκιμάσουν νά ερθουν εδώ όπως εξήγησα σε άλλο post- νόμο για την ιθαγένεια, θα την ψήφιζαν οι 90 στους 100 νεοδημοκράτες και όλοι οι αγρότες ανάμεσα τους.

 15. Γ Καισάριος avatar
  Γ Καισάριος 20/01/2010 01:22:09

  Εμ πώς να μην μας κυβερνήσουν, αφού είμαστε άχρηστοι.

  http://www.market-talk.net/index.php/id/7938

  (πολύ πλάκα)

  • Orestios avatar
   Orestios @ Γ Καισάριος 20/01/2010 01:32:44

   Εξαιρετικό! Με αυτή την ηθική ήρθαν για να κυβερνήσουν στο ΠΑΣΟΚ

 16. Shalai avatar
  Shalai 20/01/2010 01:25:03

  Αρχαιοπτέρυγα, μας έχεις τάξει ένα σχόλιο που θα αναλύει πόσο "φιλέλληνες" είναι οι Γερμανοί και πόσο εύκολα επιλέγουμε σαν λαός να ξεχνάμε.

  Θα ήθελα πολύ να το δω άρθρο στην κεντρική σύντομα.
  Μαζί με τους χάρτες σου πάλι, και έξτρα μπόνους τις σχέσεις Γερμανίας-Τουρκίας από τις πρώτες δεκαετίες του περασμένου αιώνα.

  • Orestios avatar
   Orestios @ Shalai 20/01/2010 01:28:31

   Να μας πεί και για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, που είναι ιδανικό για τους Γερμανούς. Μακεδονία ελεύθερη.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Shalai 20/01/2010 01:33:09

   Οι Έλληνες πάσχουν από λήθη, λησμονιά... Θα το γράψω Shalai, το έχουν γράψει και άλλοι πριν από έμενα...

  • Shalai avatar
   Shalai @ Shalai 20/01/2010 01:50:25

   Πολύ χαίρομαι Αρχαίε, θα το περιμένω.

 17. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 20/01/2010 01:29:48

  Εμείς φταίμε, εμείς θα διορθώσουμε, δεν θέλουμε άλλα "ευχαριστώ" τύπου Σημίτη. Αλλα πρέπει να κυβερνήσουν οι πρασινοφρουροί, και δεν κυβερνούν, τουλάχιστον όχι στα δημοσιονομικά. Στις ΑΠΕ τρεχουν σφαίρα.

  Εμείς φταίμε, και φταίνει οι Κυβερνήσεις που ΕΜΕΙΣ στην βλακεία μας και τον αναχρονιστικό διχασμό μας εκλέγουμε.

  Να ξέρουμε όμως, οτι οι BMW, οι Καλατράβες, τα μετρό, τα Ρία, τα Audi Miele Porsche, Bosch, Siemens και λοιπά σκατά, η μέχρι τώρα ευημερία μας είναι τα δανεικά μας, και το ΑΕΠ "ΤΟΥΣ"

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ archaeopteryx 20/01/2010 02:29:29

   @ archaeopteryx


   + 10 υψωμένο σε νιοστή δύναμη

   όπου ν = κ / λ με λ -> 0 και κ Ε Ν*

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ archaeopteryx 20/01/2010 08:43:24

   Με τις δύο τελευταίες αράδες τα είπες όλα, αρχαίε. Ας το πάρουμε χαμπάρι ότι "ο παροιμιώδης μέσος ανθρωπάκος", δηλαδή εμείς οι ίδιοι, φταίμε πρώτοι και πάνω απ' όλους. Θέλαμε τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αναλογία Porsche Cayenne στον κόσμο. ΟΚ, αυτή όμως έχει και κόστος. Ας το πληρώσουμε τώρα.

 18. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 01:42:07

  Giorgos T.
  Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα βόσκαμε εσαεί στα λιβάδια της ευτυχίας, σε καθεστώς γενικευμένης ανευθυνότητας, ατιμώρητοι. Αντίθετα πιστέυω πως και άλλες σφαλιάρες έπονται.Το τίμημα είναι μεγάλο, και απο ότι φαίνεται αυτή την φορά θα πληρωθεί εξολοκλήρου.

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ karenin 20/01/2010 02:13:04

   @ karenin

   Το ξέρω οτι δεν βόσκεις στα λιβάδια της ευτυχίας

   αλλά οτι βαδίζουμε μαζί στο τέλμα της πραγματικότητας.

   Έγραψα κάτι στο αλλενάκι, για την κοινή ευθύνη.

   Υ.Γ: Την στιγμή που συνειδητοποίησα τι ήταν ο Διαγωνισμός Γενικών Γραμματέων, αναρωτήθηκα ένα πράγμα: "Ο άνθρωπος αυτός, μπορούσε απλά να κάνει ότι όλοι οι προηγούμενοι. Και θα θεωρούνταν και φυσικό και λειτουργικό. Αλλά αυτός προσβάλει ευθέως και χωρίς ενοχές τα ικανά νιάτα της Ελλάδας που ετοιμάζονται για το τελειωτικό μεταναστευτικό κύμα προς την Ευρώπη, μόλις η Ευρώπη συνέλθει από την κρίση.

   Εαν αυτό το δουν οι Ευρωπαίοι ελεγκτές, τι θα μας συμβεί κατόπιν; Πως θα τον εμπιστευτούν; Κυρίως, πως θα εμπιστευτούν κάποιον που τα κάνει αυτά ενώ ΞΕΡΕΙ ότι τον παρακολουθούν σε κάθε βήμα και ενώ έχει ανάγκη ακριβώς αυτούς που προσβάλει τόσο ωμά;".

   Αυτό εννοώ ότι όλοι έχουν ευθύνη - και ικανότητα να προβλέψουν πριν ψηφίσουν.

   Λυπάμαι που δικαιώθηκα. Κάι εύχομαι να μην δικαιωθώ κι άλλο.

 19. karenin avatar
  karenin 20/01/2010 01:56:59

  achaopteryx,
  Πολύ θυμό και σπαραγμό δια κρίνω στα σχολιά σου.
  Αλήθεια, τι σε ενοχλεί περισσότερο;

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 20/01/2010 02:19:47

   το spread, o ΓΔ, και οι βρώμικες φήμες στάσης πληρωμών, έκτακτων φόρων, εξόδου από το €. Και αυτή η άρρωστη υποψία ότι το μεταναστευτικό είναι προπέτασμα καπνού για να μην με ανησυχούν τα παραπάνω. Με ανησυχεί επίσης ότι ο ΓΔ πήγε από 2100 στα 2010 και ξανά στα 2100. Αυτό μυρίζει παρέμβαση, η παρέμβαση καίει πολύτιμο μετρητό... Και αναρωτιέμαι... Βρε μήπως αγοράζουν χρόνο τα παιδιά... και με τι σκοπό.... Βρε μπας και τακτοποιούν τα προσωπικά τους οικονομικά, πριν το μπουμπουνίσουν...

   Τι ήθελες και ρώτησες; Η απάντηση είναι πολύ χειροτερη από τον θυμό και σπαραγμό... Υπαινίσσεται, σε πέείπτωση που δεν το κατάλαβες, ότι βγάζουν τα λεφτα τους έξω πρίν το ντού. Λέμε τώρα... Όπως με τις γονικές παροχές...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ karenin 20/01/2010 02:30:03

   εσύ, ελπίζω, είσαι καλά; Θα κάνεις παιχνίδι με την αγορά, ή απλά φυλάς τσίλιες να δεις τι μπαινοβγαίνει;

 20. man8os avatar
  man8os 20/01/2010 03:05:44

  Επαναλαμβανω, δυστυχως η ευτυχως, μια Ευρωπαικη Γερμανια συνεπαγετε μια Γερμανικη Ευρωπη.

 21. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 20/01/2010 03:11:22

  Γιατί όχι; Κράτος με ελληνικό όνομα, γερμανική κυβέρνηση και μουσουλμανικό πληθυσμό. Άλλη μια αρνητική παγκόσμια πρωτοτυπία. Πάντως ας έχουμε υπόψη ότι κρατική κυριαρχία εντός της ΕΕ ούτως ή άλλως δεν υφίσταται (φυσικά δεν το λέω για να δικαιολογήσω τις μόνιμες εδώ και 150 χρόνια προσπάθειες των Γερμανών για ευρωπαϊκή ηγεμονία). Ακόμη και για τις χώρες εκτός ΕΕ είναι πια πολύ δύσκολο να διατηρήσουν την κυριαρχία τους, εκτός από τις πολύ ισχυρές, λόγω των παγκόσμιων κανόνων που επιβάλλονται στο πλαίσιο της παγκοσμιοποίησης, την οποία και προωθούν, από θεσμούς όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου. Γιατί δεν υπάρχει εθνική κυριαρχία χωρίς εθνική οικονομική αυτοκυβέρνηση.

 22. Κάποιος που σκέφτεται... avatar
  Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 03:17:29

  Μετά από αρκετό καιρό χαιρετώ τους συμμετέχοντες στο blog... Στο ψητό, τώρα: γιατί σας προβληματίζει η συμπεριφορά των Γερμανών; Όπως οι αμερικάνοι "περιποιήθηκαν" το Σημίτη με τα Ίμια από την πρώτη εβδομάδα πρωθυπουργίας (και μετά το "παλληκάρι" μας, "έστρωσε" και όλα κύλησαν ρολόι...), έτσι ξέρει κι άλλη μεριά να κάνει παιχνίδι σε κάτι αγοράκια σαν τον George που άρχισαν τις "μαγκιές"... Όσο για τον Δελαστίκ, σπάω πολλή πλάκα με την πάρτη του: από "σύμβουλος" του Γιωργάκη (χέρι-χέρι με τον άλλο ...αριστερό, τον Κοτζιά), στην καθοδήγηση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ... μάλιστα... Αντί να συμβουλεύει το ΠΑΣΟΚ με ποια συνθηματολογία (αυτά τα περί "εθνικής κυριαρχίας") να τρομοκρατήσει τον εργατόκοσμο, μήπως να ξεκουμπιζόταν και να προσπαθούσε να στήσει καμιάν απεργία, να γλυτώσουμε κανένα μεροκάματο που θα μας τα πάρουν όλα; Τώρα τους πήρε εκεί στο "Έθνος", τα "Νέα", το "Βήμα" και την "Ελευθεροτυπία" ο πόνος για την εθνική κυριαρχία; Τριάντα χρόνια ΕΟΚ και ΕΕ δεν έβγαλαν κανένα συμπέρασμα; Ή πρώτη φορά ακούνε για "επικυρίαρχους", "επιτήρηση" κλπ.; Μα καλά, σε ηλίθιους νομίζουν ότι απευθύνονται;

  ΣΤΙΣ 10 ΦΛΕΒΑΡΗ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

  • man8os avatar
   man8os @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 03:21:23

   Και τι θα καταφερετε αγαπητε/η αν βγειτε στους δρομους?
   Θα αποσεισετε το χρεος? Η θα βρειτε πεερισσοτερα λεφτα?

  • Κάποιος που σκέφτεται... avatar
   Κάποιος που σκέφτεται... @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 03:26:56

   Τα λεφτά υπάρχουν: 12 δισ. ευρώ τα λειτουργικά κέρδη του 2009 από τις εισηγμένες στο ΧΑΑ. Και το 75% από αυτά, μόνο από 15 ΑΕ. Τα παράσιτα του συστήματος κερδίζουν και ο λαός στην πείνα; Οχι, φίλε, σε γελάσανε! Τέρμα αυτά! Θα κάνουμε το παν να ξυπνήσει ο κόσμος και να πάρει ό,τι του ανήκει... τον πλούτο που παράγει ο ίδιος! Και το χρέος, να το βάλουν οι τραπεζίτες της ΕΕ εκεί που ξέρουν! Δεν το δημιουργήσαμε εμεις, να πάνε να τα ζητήσουν από αυτούς που το δημιούργησαν...

  • man8os avatar
   man8os @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 03:30:15

   Ειναι στο ονομα του κρατους το χρεος. Και ειναι κοντα 300 δις.
   Οσο για τα 12 δις, με το τροπο που θα τα παρεις, και αν τα παρεις, δεν αρκουν ουτε για να σου κλεισουν το ελειμα του προυπολογισμου που ειναι κατι λιγοτερο απο 20 δις.
   Αυτο σημαινει οτι για μια χρονια το πολυ πολυ να εχεις ισοσκελισμενο προυπολογισμο... Την επομενη χρονια ομως θα πρεπει να το ξανακανεις απο την αρχη, και μαλιστα χωρις να εχεις χρηματιστηριο να κλεισεις...

  • man8os avatar
   man8os @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 03:31:08

   Και αν εχεις την καλοσυνη, πες μου, απο που να το ζητησουν το χρεος να τους πληρωθει?

  • Giorgos_T avatar
   Giorgos_T @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 04:08:05

   @ Κάποιος που σκέφτεται @ man8os

   Κοίτα, ένα θέμα με την κοινωνική δικαιοσύνη υπάρχει.

   Η ανομία έχει ξεπεράσει κάθε όριο.

   Έχουμε γίνει Χιλή: προχθές εξέλεξε πρόεδρο το κόμμα των επιγόνων του Πινοσέτ.

   Επειδή λοιπόν δεν μιλούμε ούτε για κυρίαρχο, ούτε για ευρωπαϊκό κράτος, και σας παρακαλώ ας απεκδυθούμε αυτή την ψευδαίσθση, θα ήταν σκόπιμο να δούε τις εναλλακτικές που μένουν ενάντια στην Κλεπτοκρατία- και που ίσως θα ενθάρρυνε η Ε.Ε.

   Σε άλλη χώρα - ή σε άλλο πλανήτη- θα είχε γίνει μια σοβαρή, αναίμακτη κοινωνική εξέγερση. Είτε σταδιακά πολιτικά είτε με κορύφωμα μια αιφνίδια με λαϊκή κινητοποίηση και ανάδειξη δυνάμεων που θα είχαν ξεκινήσει ένα υγιές μαζικό κοινωνικό κίνημα.

   Η πρώτη εκδοχή είναι η μάλλον πιο πιθανή, θεωρητικά. Η δεύτερη θα γίνει ελκυστική στις μάζες αν υπάρξουν αβάσταχτες δημοσιονομικές εκτροπές*, αλλά θα εκτραπέι σε σποραδική, βλακώδη βία.

   θα έκλειναν τα σύνορα, χερσαία και θαλάσσια.

   Μερικές εκατοντάδες καρχαρίες και μερικές χιλιάδες καρχαριάκια θα καλούνταν αν δόσουν λόγο για τα άνομα κέρδη τους, που αυγατίζουν στα Καϋμάν, σε βάρος του λαού.

   Κατόπιν, θα εξαγόραζαν τις βαρύτατες ποινές τους με ΟΛΑ τα κλεμμένα, κινητά και ακίνητα, εκτός από τα έξοδα για τα εισιτήρια τους για να φύγουν από τη χώρα.

   Εαν με εννοείτε ή γίνεται έτσι μεσοπρόθεσμα ή πληρώνουμε εμείς.

   Και, όποιος αντέξει.


   * οι οποίες το πιο πιθανό είναι να προκαλέσουν μαζική έξοδο νέων από τη χώρα και τελική κατάρρευσή της.

  • yangoolas avatar
   yangoolas @ Κάποιος που σκέφτεται... 20/01/2010 07:26:35

   @Κάποιος που σκέφτεται... Λέω ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Καλά κοροϊδεύεις τα Νεα το Βημα και το Εθνος. ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΓΙΔΑ του ταξικού διχασμού. ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ έχουν το πρόβλημα. Και οι εργάτες φυσικά. Τα λεφτά είναι αυτά που όλοι πληρώνουμε. οι πεταμένες θυσίες, η ρεμούλα και η μάσα.

   ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ!

 23. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/01/2010 07:50:14

  Βρε τι είστε εσείς, που χαίρεστε επειδή θα κυβερνηθείτε από Γερμανούς. Αυριανιστή, μπορεί να το είχες ξαναγράψει, αλλά δεν το περίμενα από εσένα να έχεις τέτοιες ξενόδουλες απόψεις. Όχι! Όχι, όχι, όχι, χίλιες φορές όχι! Η κακοδαιμονία αυτού του έθνους προέρχεται από το ότι πάντοτε ψάχνει για ξένους σωτήρες. ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΣΩΘΟΥΜΕ, όχι επειδή έτσι πρέπει, αλλά επειδή δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

  Το κράτος αυτό το έφτιαξαν Γερμανοί (Βαυαροί), γι' αυτό και δεν μας εκπροσωπεί και είναι σε μια μόνιμη μιζέρια. Φτιάξαμε ένα κράτος που δεν ταιριάζει στην ψυχοσύνθεση του λαού μας. Μετά τη δολοφονία Καποδίστρια έπρεπε να μας αφήσουν στο χάος και στην αναρχία για λίγον καιρό, θα σκοτωνόμασταν λίγο, αλλά τελικά θα βρίσκαμε ένα δικό μας δρόμο. Μας έδωσαν ξένο βασιλιά, απόλυτο μονάρχη με το ζόρι, και τελικά δεν γίναμε ποτέ ανεξάρτητοι. Μέχρι σήμερα παραμένουμε ως σύνολο υποταγμένοι, ψάχνουμε πάντοτε κάποια Αμερική, κάποια Αγγλία, κάποια ΕΟΚ, κάποια Γερμανία, κάποια Ε.Ε., κάποιο ΔΝΤ να μας σώσει. Και φυσικά, οι πιο υποταγμένοι από όλους είναι οι κυβερνώντες μας, αυτοί οι ανίκανοι άνθρωποι που ζουν εις βάρος μας χάρη στους ξένους προστάτες.

  Δεν μπορούμε ωρέ να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας; Φυσικά και μπορούμε! Θα ζήσουμε πιο περιορισμένα, θα δώσουμε κάτι περισσότερο στον κρατικό κορβανά, θα κοιτάξουμε, τώρα ειδικά που υπάρχει το Ίντερνετ και όλα μαθαίνονται, να μάθουμε ποιοι κλέβουν και εδώ είμαστε για ακόμη καλύτερα. Λιγότερη γκρίνια, ναι, τι να κάνουμε, πάλι οι τίμιοι θα πληρώσουμε, πάντοτε οι τίμιοι πλήρωναν, αλλά αυτή τη φορά θα κοιτάξουμε να πιάσουμε όσους τρώνε. Και κυρίως, αυτούς που τρώνε "νόμιμα".

  Θέλουν λεφτά στα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών, "Εθναρχών" και μη; Ντου εκεί, πάμε για διαμαρτυρία εκεί, κάνουμε κατάληψη εκεί. Μέχρι να σταματήσει η επιχορήγηση. Πόσο κοστίζει να χρηματοδοτήσει κανείς ατομικά μια έκδοση αφίσας που να λέει "όχι στη χρηματοδότηση ιδρυμάτων πρώην πολιτικών"; Πεντακόσια ευρώ; Ίσως και λιγότερα. Θα τα δώσει για καλό σκοπό, όποιος τα έχει και αρκετοί τα έχουν, από αυτούς που γκρινιάζουν. Κάνει μετά μια έκκληση μέσα σε ένα μπλογκ να έρθουν άλλοι πέντε-έξι να κολλήσει αφίσες έξω από τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών. Να το κάνουμε για μέρες, για εβδομάδες να κολλάμε την αφίσα έξω από ΟΛΑ τα ιδρύματα των πρώην πρωθυπουργών.

  Ενδεικτικά τα λέω αυτά και βέβαια δεν θα σωθεί η χώρα αν εξοικονομηθούν κάποια πέντε-έξι εκατομμύρια ευρώ από τα συγκεκριμένα ιδρύματα, όμως αυτό που θα έχει σημασία είναι Η ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΚΛΙΜΑΤΟΣ, ότι δηλαδή νοιαζόμαστε τη χώρα και κάνουμε περικοπές από εκεί που υπάρχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΠΑΤΑΛΗ. Τι άλλο είναι εκτός από σπατάλη αυτό το πράγμα;

  Χιλιάδες άλλα κονδύλια μπορούν να κοπούν με αυτόν τον τρόπο. Πολλά από αυτά θα αφορούν εμάς τους ίδιους, που θα πρέπει να ζήσουμε με λιγότερα χρήματα και λιγότερη γκλαμουριά και δόξα. Εδώ όμως είναι που πρέπει να γίνει η θυσία, για να μην έρθουν οι Γερμανοί. Τα κάθε είδους λαμόγια (και οι εαυτοί μας μέσα) προτιμούμε να μας κυβερνήσουν οι Γερμανοί με την ψευδαίσθηση ότι θα κρατήσουμε έτσι τα προνόμιά μας, να μας ταϊζουν άλλοι. Κούνια που μας κούναγε! Δεν ΥΠΑΡΧΕΙ περίπτωση να συμβεί αυτό. Μόνοι μας θα κόψουμε τα προνόμιά μας, αλλιώς μαύρο φίδι που μας έφαγε!

  Αλλά να σας πω κάτι; Χθες το πρωί με σταμάτησε ένας λαθρομετανάστης, μάλλον Πακιστανός στην όψη, και μου είπε "Φίλε, εγώ καθαρίζει σκάλες, ντεν τέλω λεφτα, εγώ μόνον φαγητό". Ειλικρινά δεν ξέρω αν σκοπός του ήταν να καθαρίζει σκάλες ή να μπει κάπου για να κλέψει. Όμως ξέρω ότι αν δεν δείξουμε εμείς την ίδια αποφασιστικότητα να ΖΗΣΟΥΜΕ όπως δείχνει αυτός ο Πακιστανός, που δίνει με ένταση των αγώνα της επιβίωσης, ατομικής και συλλογικής, τότε, ναι, στο τέλος θα μας καταλάβουν οι λαθρομετανάστες.

  Θέλει γενναιότητα, θέλει θυσίες. Είναι μεγάλο πρόβλημα ότι ο σοσιαλισμός έχει εμφυσήσει ακόμη και σε μη σοσιαλιστές την πεποίθηση ότι πάντα κάποιοι άλλοι φταίνε και πάντα κάποιοι άλλοι πρέπει να πληρώνουν, εκτός από εμάς τους ίδιους, που πάντοτε έχουμε δίκιο, αλλά αυτή την αντίληψη πρέπει να την αποδιώξουμε από το συλλογικό υποσυνείδητό μας και να αποφασίσουμε ότι ΦΤΑΙΜΕ ΕΜΕΙΣ. Για τότε που μας διόρισε αναξιοκρατικά το κόμμα μας στο δημόσιο, για τότε που πήραμε εκείνη την παράνομη επιδότηση, για τότε που δεν κόψαμε απόδειξη στο γραφείο μας, για τότε που δώσαμε μίζα για να πάρουμε κρατικό έργο, για τότε που πήραμε μίζα όντες δημόσιοι λειτουργοί, για τότε που ψηφίσαμε ΠΑΣΟΚ το 1981, για τότε που ψηφίσαμε Μητσοτάκη το 1990, για σήμερα, για πάντα που δικαιολογούμε τους εαυτούς μας και φταίνει όλοι εκτός από εμάς. ΦΤΑΙΜΕ λοιπόν ΟΛΟΙ. Διότι, αν δεν φταίγαμε όλοι, δεν θα είχαμε φτάσει εδώ που φτάσαμε.

  Θέλουμε εθνική ανεξαρτησία, δεν θέλουμε Γερμανούς; Τότε θέλει θυσίες από όλους. Να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε με σοσιαλιστικού τύπου ιδιοτέλεια, με καπιταλιστικού τύπου λαμογίστικη νοοτροπία και να σκεφτούμε συλλογικά, για το κοινό καλό. Να το καλλιεργήσουμε ως ιδέα και να το πάρουμε σιγά σιγά απόφαση ότι δεν θα βρούμε ησυχία και ανάπαυση, αν θέλουμε ελευθερία. Ο Τζέφερσον είχε πει το πολύ ωραία: the price of freedom is eternal vigilence. Να φύγουμε από το βόλεμά μας, αυτό είναι όλο. Αλλιώς, θα παρακαλάμε μετά τους εκάστοτε Γερμανούς να μας σώσουν. Αλίμονο σε μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ Επώνυμος 20/01/2010 08:58:00

   Επώνυμε, πολύ σωστά τεκμηριώνεις όσα γράφεις, αλλά λησμονείς τη βασικότερη παράμετρο του προβλήματος. Ότι, ακόμα κι αν μας χτυπάνε κάτω σα χταπόδια, ΔΕΝ είμαστε διατεθιμένοι να ζήσουμε πιο περιορισμένα, να απεμπολήσουμε τη γκλαμουριά, φύγουμε από το βόλεμά μας, να ξεκολλήσουμε τους παχύσαρκους κώλους μας από τον καναπέ της τρυφηλότητας. Ο Ελληναράς διαποτίστηκε μέχρι το μεδούλι στο νεοπλουτισμό και, ό,τι κι αν κάνουμε, ΔΕΝ του τον βγάζεις από μέσα. Ας αναλάβουν λοιπόν ρόλο "χειρουργού" οι όποιοι Γερμανοί, μπας και αφαιρεθεί το απόστημα. Κάποτε ο Παπαδόπουλος, τώρα οι Γερμανοί. Εκεί φτάσαμε. Με ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ δική μας ευθύνη.

  • Soustom avatar
   Soustom @ Επώνυμος 20/01/2010 12:46:57

   Είσαι "φωνή βοώντος εν τή ερήμω" Επώνυμε....
   ΑΛΛΑ ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ.

 24. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 20/01/2010 09:11:26

  O Αrchaeopteryx ορισε το σύνθημα, όρισε και την "κατάρα" μας:
  ...Να ξέρουμε όμως, οτι οι BMW, οι Καλατράβες, τα μετρό, τα Ρία, τα Audi Miele Porsche, Bosch, Siemens και λοιπά σκατά, η μέχρι τώρα ευημερία μας είναι τα δανεικά μας, και το ΑΕΠ “ΤΟΥΣ”

  ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΕΠ ΣΑΣ ΜΑΓΚΕΣ!!!

  @Giorgos_T: τα ίδια λέμε:
  σου παραθέτω ένα σχόλιό μου χθεσινό:
  Οι λύσεις είναι παραδειγματική φυσική (κάτεργα και μπάλα στο πόδι να σπάνε πέτρες) και υλική τιμωρία για την πολιτική άρχουσα τάξη η οποία λεηλάτησε συστηματικά συνεργαζόμενη με την επιχειρηματική κάστα, ώστε να πειστούν ΟΙ ΑΠΟΚΑΤΩ, εμείς οι υπόλοιποι δλδ να κατεβάσουμε τις άμυνες που βαστάμε και να συμμετέχουμε στην κοινή προσπάθεια, δεχόμενοι την άγρια φορολογία.
  Να υπάρξει κοινό εσωτερικό μέτωπο συνοχής δλδ.
  Αυτό ειναι το τρωτό μας σημείο.
  Για να γίνει αυτό θα πρέπει να έχουμε κατανοήσει ότι η γραμμή που χωρίζει την ψευτο-ευημερία μας από τη δυστυχία, τη ζωή από το θάνατο, τον πόλεμο από την ειρήνη είναι ανύπαρκτη. Ένας διακόπτης μεταγωγής είναι, on-off, αλλά αρνούμαστε πεισματικά να μεταχθούμε στην άλλη αναγκαία κατάσταση για τη
  συνέχιση της ύπαρξής μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 20/01/2010 09:22:31

   Ακριβώς επειδή όμως δεν είμαστε διατεθιμένοι να γυρίσουμε αυτόν τον "διακόπτη μεταγωγής", αλλενάκι, ήρθε η ώρα να το κάνουν κάποιοι άλλοι με το ζόρι. "Λίγο καθυστερημένα βέβαια, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ" (όπως έλεγε και η Βουγιουκλάκη).

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/01/2010 09:41:57

   ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΩΡΑ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΤΗ ΛΕΥΚΗ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑ;

   ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΝΟ;

   ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΡΩΤΗΜΑ!!!

   ΟΙ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΓΙΝΟΝΤΑΝ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΕΣ ΜΕ ΤΑ ΒΡΥΞΕΛΛΙΩΤΙΚΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΛΟΜΠΙ;
   Η λογική λέει ότι σε κάθε πάρε-δώσε συμμετέχουν δύο [ή και περισσότερα] μέρη.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ αλλενάκι 20/01/2010 09:58:53

   Ναι, πράγματι συμμετέχουν δύο μέρη στο πάρε-δώσε. Η ανάγκη συνέχειας, όμως, αναγνωρίζεται μόνο στο κράτος, όχι και στη μίζα...

   Κοινώς: αν κάποιοι τα έβρισκαν ποικιλοτρόπως κάτω από το τραπέζι (π.χ. κάποιοι υπουργοί με τους οικονομικούς πάτρωνες της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών), αυτό δεν σημαίνει ότι ως χώρα απαλλαχτήκαμε εσαεί από τα βάρη μας. Απλώς, αυτά τα βάρη δεν παραγράφονται. Μόνο "μετατίθενται" (τοκιζόμενα, βεβαίως-βεβαίως) για το μέλλον, αφού φυσικά γίνουν οι "κατάλληλες κινήσεις" υποτέλειας.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ αλλενάκι 20/01/2010 10:02:20

   ως χώρα όχι, αλλά όπως πάντα καλούνται και τα υποζυγια να σύρουν το κάρο, και αυτό που με εξοργίζει είναι ότι οι εδώ κυβερνώντες με το ζόρι θέλουν να αποσπάσουν συλλογική ομολογία συνενοχής,

   ε αυτό δε γίνεται,

 25. George avatar
  George 20/01/2010 10:56:55

  Deutschland über Alles !
  Ούστ !!

 26. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 20/01/2010 10:59:17

  Με αφορμή την παράθεση του σχολίου μου από το αλλενάκι το οποίο για μία άλλη φορά ευχαριστώ, θα ήθελα να διευκρινήσω μερικά πράγματα.
  Το σχόλιο αυτό προήλθε μετά από ανάγνωση άρθρου του κ. Βασίλη Βιλάρδου, οικονομολόγου στον διαδικτυακό τόπο Σοφοκλέους 10.
  Ο σύνδεσμος εδώ:
  http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2010-01-17-23-25-27-2010011718870/

  @Αυριανιστή,
  Εάν θεωρείς ότι και τα δύο χέρια της χώρας μας ανήκουν στο κράτος, τότε ας κάτσουμε όπως συνηθίσαμε αναπαυτικά στον καναπέ μέχρι να μας τον πάρουνε και αυτόν.
  Εγώ αντίθετα υποστηρίζω ότι ήρθε πλέον ο καιρός να πάρουμε τον έλεγχο των χεριών.

  @Αρχαίε,
  Ενώ συμφωνώ σχεδόν σε όλα με τον τρόπο σκέψης και με τον λόγο που εκφέρεται αυτός από εσένα, θα διαφωνήσω στο σημείο που λες ότι παραμυθιαζόμαστε στο θέμα ελευθερία σκέψης.
  Εάν παρατήρησες δεν το ανέφερα αυτόνομο αλλά σε συνδυασμό με την ελευθερία λόγου και την ελευθερία επιλογής αξιοπρεπούς διαβίωσης και όχι επιβίωσης.
  Δεν είναι φιλοσοφική αναφορά για να ξεχνιόμαστε και να ταξιδεύουμε.
  Η μάχη κατά του κακού (;) και κατά του Δαίμονα δεν μπορεί να γίνει από ζόμπι.
  Ελευθερία σκέψης σημαίνει επί του προκειμένου, απεγκλωβισμός από σκέψεις που καθορίζονται από ..."BMW, οι Καλατράβες, τα μετρό, τα Ρία, τα Audi Miele Porsche, Bosch, Siemens και λοιπά σκατά"

  @Επώνυμος,
  Τα έκανες πιο λιανά και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μέχρι κεραίας.

  Αντίδραση, δεν σημαίνει μόνο συζήτηση.
  Θέση, δεν σημαίνει μόνο λόγος.
  Πράξη σημαίνει κίνηση.
  Αρκετά κουράστηκαν μόνον τα δάχτυλα.

 27. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 20/01/2010 11:39:08

  Άστο βρε αυριανιστή , η ορθολογική επιχειρηματολογία δεν πιάνει σε ανθρώπους που δεν θέλουν να κατανοήσουν ότι ευθύνονται 100%.

  Φταίνε οι Γερμανοί που εμείς ζητάγαμε και αγοράζαμε ελικόπτερα και μούφα καλώδια για τον ΟΤΕ με τα δανεικά κι όχι αυτοί που εμείς ψηφίζουμε τα τελευταία 30 χρόνια.

  Φταίει η Siemens που λάδωνε τη μισή Ελλάδα (κι όχι μόνο πολιτικούς) κι όχι η μισή Ελλάδα που τα έπαιρνε.

  Φταίει ο Άκτωρας για τα υπερτιμολογημένα έργα και οι κυβερνήσεις αλλά όχι εμείς που τους ψηφίζαμε τα τελευταία 30 χρόνια.

  Και τι πάει να πει δεν ήξεραν για το φόνο ??

  Και να ήξεραν δηλαδή ότι π.χ τα παίρνει το Πασόκ από τη Siemens και τον Άκτωρα και υπερκοστολογούν τις δημόσιες προμήθειες τι μπορούσαν να κάνουν?
  Να έρθουν να καταγγείλουν οι Βρυξέλες την δημοκρατικά εκλεγμένη από ΤΟ ΛΑΟ κυβέρνηση ?

  Σοβαρευτείτε και σταματήστε να βαυκαλίζεστε συμπατριώτες.

  Ο φόνος έχει ένα μόνο όνομα : ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΊΡΙΣΗ

  ποιος διαχειρίζεται αλλενάκι μου όμως ??? Μήπως η ορισμένη από το λαό της κυβέρνηση ?

  • tiramola avatar
   tiramola @ greekpoliticalreview 20/01/2010 12:14:15

   "Μούφα" καλώδια από την Γερμανία δεν αγόρασε ποτέ ο ΟΤΕ.
   "Μούφα" καλώδια δεν μπορούν να εγκατασταθούν , έχουν κατστρεπτικές δοκιμές , ή δουλεύει ή πάει για ανκύκλωση...
   Όταν μιλάμε για μούφα στα καλώδια εννοούμε το σημείο της ένωσης των αυτοτελών μηκών μεταξύ τους.
   Στα υπόλοιπα έχεις δίκιο.
   ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ!!!!!

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 20/01/2010 13:07:50

   Καλά σόρρυ , μούφα τεχωολογικό εξοπλισμό , σε καλύπτει ?

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ greekpoliticalreview 20/01/2010 14:06:19

   Και μήπως, σε τελική ανάλυση, ο λαός που ορίζει κυβερνήσεις τις ορίζει με βάση το αν τελικά θα κάνουν το (μικρό ή μεγάλο) ρουσφετάκι ενός εκάστου ψηφοφόρου;

   Άρα, πού επιστρέφουμε; Ποιος φταίει τελικά; Μήπως ΕΜΕΙΣ οι ίδιοι λοιπόν;

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ greekpoliticalreview 20/01/2010 14:18:23

   Αν έχουν πείσει και ΣΕΝΑ greek political review να υπογραψεις δήλωση συνενοχής σ'ενα φονο που δεν έκανες εγώ δεν θα επιμείνω.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ greekpoliticalreview 20/01/2010 14:34:32

   @αλλενάκι:
   Ξαναρίξε μια ματιά στο πιο πάνω σχόλιο του Giorgos T., για να δεις μερικά μόνο από τα πάμπολλα παραδείγματα της δικής "μας" συνενοχής στο φόνο:
   http://www.antinews.gr/?p=31614&cpage=1#comment-387051

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 20/01/2010 14:48:24

   Τι παει να πει δεν έκανες βρε αλλενάκι? Τι δεν έκανες?
   Και ποιος είναι ο φόνος?

   Επειδή δηλαδή έχουν πάθει παράκρουση οι περισσότεροι εδώ μέσα και θέλουν σώνει και καλά έξοδο από το ευρώ και οικονομικές πολιτικές παπατζήδων (τύπου φέρτε τις αποζημιώσεις του Β'ΠΠ) θα τρελαθούμε κι εμείς οι λίγο πιο ορθολογικοί που λέμε ότι δεν φταίει κανείς άλλος από τον ίδιο μας το εαυτό ?

   Σε παρακαλώ δηλαδή...

   Το κάθε κράτος κοιτάει το συμφέρον του , κι αν το συμφέρον του λέει πάτα το γείτονα το κάνει , αν ο γείτονας είναι μαλάκας όμως και λέει κι ευχαριστώ τότε φίλη μου τις ευθύνες να τις ρίχνεις στο μαλάκα γιατί αλλιώς εναντιώνεσαι την ίδια τη φύση...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ greekpoliticalreview 20/01/2010 14:59:52

   Αν δεν το έχεις αντιληφθεί, την κλωτσιά από το ευρώ στην έχουν ΕΤΟΙΜΗ. Το timing μόνο δεν έχουν αποφασίσει. Αν για σένα είναι παπατζήδες όσοι λένε φέρτε τις αποζημιώσεις τότε είμαστε σε άλλο μήκος κύματος. Δεν ανήκουμε όλοι σε αυτούς που έπαιρναν δωράκια και επαγγελματικούς εξοπλισμούς και εκβιαστικά τριχίλιαρα από τη μισθοδοσία εταιρειών για να ρυθμίζουν θεματάκια. Θεωρώ ότι ούτε και εσύ ανήκεις σε αυτούς. Γιατί αυτο-ενοχοποιείσαι;

   ΔΕΝ ΣΟΥ ΑΡΚΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΕΧΡΙ ΤΑ ΔΙΣΕΓΓΟΝΑ ΣΟΥ;

   ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΗ ΜΕΤΑΝΟΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΟΤΑΓΗΣ; Έ όχι, αυτή δεν δίδεται!

   ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΩ ΜΠΟΡΩ! ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΩ ΔΕ ΜΠΟΡΩ!

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:06:22

   Φταίμε και μεις, φταίνε και αυτοί, φταίνε και οι άλλοι, λέει το τραγούδι.
   Το να μπαίνουμε στην διαδικασία ποιος φταίει περισσότερο, ρίχνει νερό στον μύλο τους.
   Υιοθέτηση ενοχικών συνδρόμων μόνο από τον λαό δεν σημαίνει αυτογνωσία ούτε ορθολογισμό.
   Αν δεχτούμε ότι είμαστε οι μόνοι ένοχοι για τις κυβερνήσεις και τις ενέργειές τους, και ότι οι κυβερνήσεις είναι έρμαιες των δικών μας αποφάσεων (ψήφος κάθε τέσσερα χρόνια), τότε χ...σε ψηλά κι΄ αγνάντευε.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:10:32

   "την κλωτσιά από το ευρώ στην έχουν ΕΤΟΙΜΗ"

   ποιος , με ποιον μηχανισμό , και κυρίως με τι κέρδος ? Γνωρίζεις τις συνέπειες τυχούσας χρεοκωπίας της Ελλάδας για χώρες όπως Ισπανία,Ιταλία,Ρουμανία κτλ ?? (υπ'όψιν το μόνο που προβλέπεται είναι η συνδιαχείριση με τις Βρυξέλλες και όχι η έξοδος απ΄την ΟΝΕ)

   "Αν για σένα είναι παπατζήδες όσοι λένε φέρτε τις αποζημιώσεις τότε είμαστε σε άλλο μήκος κύματος."

   Αν ταυτίζεσαι με τον Καρατζαφέρη και τον Αυτιά (αυτοί λένε κάτι τέτοια) τότε είμαστε όχι μόνο σε άλλο μήκος κύμματος αλλά και άλλη διάσταση καλή μου φίλη.

   Αλλά για πες μου αλήθεια ποιος ευθύνεται για το ότι θα πληρώνουν μέχρι κ τα δισέγγονά μου?

   ο πελάτης που αγοράζει με πίστωση ή ο μαγαζάτορας που του την δίνει?

   Και τέλος για ποιες υπογραφές μιλάς ?? (αυτό δεν το χω καταλάβει ακόμα)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:19:18

   GEORGE ORWELL. To άσπρο γίνεται μαύρο.
   Δεν βλέπω τηλεόραση, δεν ξέρω τι λέει ο Αυτιάς και ο Καρατζαφέρης στο συγκεκριμένο. Αν έχεις την καλωσύνη διάβασε το σχόλιο του Νοών...Νοείτω αμέσως από πάνω για να αντιληφθείς τι εννοώ με "υπογραφές". Σου ζητούν όχι μονο να πληρώσεις για λάθη στα οποία δε συμμετείχες αλλά και να παραδεχτείς ότι φταις εξ αντανακλάσεως.

  • donaE avatar
   donaE @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:19:32

   Παντως αν βγουμε απ το ευρω πρεπει να βγουμε και απο την ΕΕ δεν γινεται αλλιως.Θα χαλασει το μαγαζι ομως και εναι και δικο τους.Γιατι μας πιανει ηττοπαθεια παντα.

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:21:38

   Γιατί σώνει και καλά ενοχικό σύνδρομο κι όχι αυτογνωσία δε κατάλαβα?

   Από που κι ως που ενοχικό σύνδρομο η αποδεδειγμένη ανικανότητα αυτής της χώρας για οργάνωση?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:23:43

   Μα donaE δεν προπαγανδίζει κανείς από μας την έξοδο από το ευρώ, αυτοί στην ΕΕ επεξεργάζονται διάφορα σενάρια.

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:28:53

   Πραγματικά πιστεύει κανείς ότι ο «λαός» μας κινδυνεύει από τον εγκλωβισμό του σε ενοχικά σύνδρομα; Σε μια κοινωνία, η οποία είναι

   α. Γαλουχημένη με το «ιδανικό» ότι κανένας σ΄αυτή τη χώρα δεν τιμωρείται και δεν πληρώνει ποτέ για οιοδήποτε έγκλημα και

   β. Βέβαιη για τη δυνατότητα να μην αναλαμβάνει ποτέ καμμιά ευθύνη για τίποτε και κυρίως για το ότι δεν τίθεται ποτέ θέμα ανάληψης προσωπικής ευθύνης για το παραμικρό,

   με συγχωρείτε, αλλά ένας τέτοιος κίνδυνος ευρίσκεται σε άλλον πλανήτη και μάλιστα από αυτούς που δεν έχουν ανακαλυφθεί ακόμη.

   Το αν η (αυτο)ενοχοποίηση αποτελεί προϋπόθεση κατανόησης, αυτογνωσίας κι εξορθολογισμού είναι ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ. Και, δυστυχώς, η απάντηση είναι ότι ΝΑΙ αποτελεί αναγκαία (αλλά όχι και ικανή) συνθήκη εφ΄όσον από την ανάγνωση της πραγματικότητας προκύπτει έστω και η υποψία ότι για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει έχει τουλάχιστον συνδιαμορφωθεί και από τη δική του συμμετοχή ή μη συμμετοχή (που είναι εν προκειμένω το ίδιο!). Αλλά αυτό δεν ονομάζεται αυτοενοχοποίηση, ονομάζεται δυνατότητα αυτοστοχασμού.

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:32:04

   Ενοχικό σύνδρομο για μένα σημαίνει η άνωθεν εντολή "σκάσε και πλήρωσε".
   Για να δεχτώ να πληρώσω, σημαίνει ή ότι αντιλαμβάνομαι το μερίδιο του λάθους μου (αυτογνωσία), ή αναγκάζομαι να πληρώσω το όλον, ασχέτως βαθμού ενοχής.
   Η εντολή μπορεί να δίδεται στην κυβέρνηση, αλλά αφορά εμάς.
   Η ενοχή μας της ανάδειξης τέτοιων κυβερνήσεων ως διαχειριστών και συνομιλητών, δεν απεμπολεί την ενοχή των εμπλεκομένων κυβερνήσεων στην "συναλλαγή" που διενεργείται, λόγω της παραποίησης στο ΟΛΟΝ της εντολής που τους δόθηκε με την ψήφο (κάθε τέσσερα χρόνια).

  • donaE avatar
   donaE @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:33:59

   Μπα αλλενακι,νομιζω οτι κερδοσκοπουν.Το ζητημα παρατραβα για να ειναι
   πραγματικο.Σερνεται τοσο καιρο τωρα που κονομησε κοσμος και κοσμακης σε διαφορα επιπεδα οχι μονο οικονομικα.
   Ενθεν και ενθεν...

  • antiathlitikos avatar
   antiathlitikos @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:55:38

   Αγαπητέ ο νοών...νοείτω,

   η εντολή, οποιαδήποτε εντολή, δε συνεπάγεται αυτομάτως ενοχικό σύνδρομο. Η εντολή δίδεται και είτε εκτελείται είτε όχι. Και το «σκάσε και πλήρωνε» σημαίνει κατ΄αρχάς είτε ότι χρωστάς είτε ότι σε βρήκαν κορόιδο και θεωρούν ότι θα στα πάρουν. Δεν πρόκειται περί «λάθους» ούτε για την ενοχική του «αναγνώριση». Πρόκειται για σύμβαση απέναντι στην οποία έχεις άνοιγμα (και το παραδέχεσαι, το διαπραγματεύεσαι ή το αρνείσαι) ή για το παράρτημα μιας σύμβασης η οποία αυθαιρέτως αναπροσαρμόζεται και καλείσαι να υπογράψεις την αναπροσαρμογή. Και πάντως πριν οποιοδήποτε ενοχικό σύνδρομο προηγείται η (ορθο)λογική αποδοχή ή όχι της οφειλής ή της «οφειλής».

   Επίσης, οι δύο «ενοχές» στις οποίες αναφέρεσαι είναι άλλης τάξης: η ενοχή μιας κοινωνίας είναι ψυχαναλυτικής υφής, των κυβερνήσεων θεσμικής. Η μία απαιτεί ομαδική θεραπεία ή άλλη πολιτική αντιμετώπιση (ή ... εκτελεστικό απόσπασμα)

  • greekpoliticalreview avatar
   greekpoliticalreview @ greekpoliticalreview 20/01/2010 15:56:36

   Έχετε μπερδέψει Ε.Ε , ΟΝΕ , ιδιωτικό κεφάλαιο και κερδοσκοπικό ιδιωτικό κεφάλαιο.

   Η Ε.Ε αν το δει κανείς οικονομολογικά σε περίπτωση χρεοκωπίας της Ελλάδας (ή της κάθε χώρας στα μεγέθη της Ελλάδας) βγαίνει περισσότερο χαμένη κι από την ίδια την χρεοκωπημένη χώρα.

   Το κόστος δανεισμού π.χ της Ισπανίας,Ιταλίας και μερικών ακόμα θα εκτοξευτεί με συνέπεια κίνδυνο ντόμινο χρεοκωπιών κι άλλων κρατών της Ε.Ε.

   Βρείτε μου εσείς τώρα έναν λόγο να θέλουν οι Γεμρανοί κι οι Γάλλοι ένα τέτοιο σενάριο.

   Αυτοί που ουσιαστικά λέει το αλλενάκι οτι επεξεργάζονται τέτοια σενάρια ΔΕΝ είναι η Ε.Ε ούτε οι Γερμανοί ούτε κανείς.Είναι ιδιωτικά κεφάλαια που κερδοσκοπούν βασιζόμενοι σε χρηματοοικονομικά μοντέλα με συμμάχους τα εκκάστοτε πληρωμένα άρθρα.Αυτοί όμως υπήρχαν και τότε με την Αργεντινή και πιο πρόσφατα με την Ισλανδία.Είδατε εσείς κανέναν να μιλάει για βρώμικο πόλεμο από τους συμμάχους του? Αυτά είναι ελληνικής φύσεως προτερήματα...

   Και σαφώς δεν υποστηρίζω πως η οικονομική πολιτική της Γερμανίας βαίνει προς όφελος της Ελλάδας αλλά αυτό βρε Νεοέλληνες είναι το αυτονόητο και λογικό , τα κράτη οφελούν τον εαυτό τους.

   Αν εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε το ίδιο για το δικό μας κράτος κακό του κεφαλιού μας , όχι των άλλων...

  • ο νοών...νοείτω avatar
   ο νοών...νοείτω @ greekpoliticalreview 20/01/2010 16:25:23

   Αγαπητέ antiathlitike,

   Ο τρόπος που δίδεται η εντολή, σε συνδυασμό με την εκτενή αλλά συναισθηματικά φορτισμένη αναφορά της αιτιολογίας της, των κραυγών που την συνοδεύουν, και τέλος μαζί με την διεθνή περιφορά της καταγγελίας της «σύμβασης», ξεφεύγει από τα ολόσωστα και στενά όρια των όρων μία οιασδήποτε σύμβασης που περιγράφεις.
   Βλέπεις ακόμα και εδώ μέσα, δεν μιλάμε με στυγνούς οικονομικούς όρους.
   Αλλά συζητάμε και τις κατηγορίες που μας προσάπτουν ως, αναξιόπιστοι, ψεύτες, απατεώνες κ.λ.π.
   Το σκάσε σημαίνει ότι εκ προοιμίου σου αφαιρώ το δικαίωμα διαπραγμάτευσης και απευθύνεται στην κυβέρνηση.
   Το πλήρωνε σημαίνει αυτά που λες, και απευθύνεται στους πολίτες, αφού η κυβέρνηση είναι απλά «διαχειριστής» της εντολής αλλά και των χρημάτων των πολιτών.
   Το ότι στερούμαστε ορθολογικής εξέτασης και αποδοχής της οφειλής ή της «οφειλής», δυστυχώς οδηγεί αυτόματα σε ενοχικό σύνδρομο, ή τουλάχιστον αυτό προσπαθούν να επιτύχουν.
   Απευθύνονται στην κυβέρνηση, γιατί με αυτήν σ»συνδιαλέγονται», αλλά στοχεύουν στους πολίτες.

   Η απενεχοποίηση μίας κοινωνίας είναι πολιτικής υφής, και απαιτεί πολιτική συνείδηση ως το μόνο μέσον ομαδικής θεραπείας.
   Η ενοχή των κυβερνήσεων είναι θεσμική, στο βαθμό που οι θεσμοί πηγάζουν και από τους πολίτες και όχι μόνον από τους κυβερνώντες.
   Η πολιτική αντιμετώπισή τους είναι άλλοτε πολιτική καταδίκη, άλλοτε ποινική καταδίκη, και καμμιά φορά αγνό πρόβειο γιαουρτάκι.

 28. DION FROM HLEIA avatar
  DION FROM HLEIA 20/01/2010 14:30:13

  Επιτέλους βρέθηκε κι ένας δημοσιογράφος και μάλιστα γνωστού συγκροτήματος να πει με τ΄ όνομά τους τα πράγματα, που συμβαίνουν στην Ελλάδα τον τελευταίο καιρό. Άραγε κ. Παπανδρέου θα πείτε στους Γερμανούς ότι είμαστε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κι όχι του Τέταρτου Ράιχ, που ονειρεύεται η Γερμανία;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ DION FROM HLEIA 20/01/2010 14:36:27

   Εξαρτάται από το ποιος πληρώνει, αγαπητέ. Γιατί, τις τελευταίες δεκαετίες, άλλος πληρώνει (το "Τέταρτο Ράιχ", όπως το αποκαλείς) κι άλλος...

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ DION FROM HLEIA 20/01/2010 14:43:50

   Το έχω διαβάσει το σχόλιο. Να πληρώσω μπορώ. Να υπογράψω δε μπορώ.

 29. donaE avatar
  donaE 20/01/2010 15:38:46

  antiathlitikos
  και ομως,απεναντι στους ξενους εχουμε κομπλεξ κατωτεροτητας που δημιουργει ενοχες οτι δεν ειμαστε τελειοι οσο πρεπει για την παρεα τους.
  Ουτε αξιοι των προγονων μας κτλ
  Για αυτο και ο ρολος του καομαθημενου που τα σπαει...

  • thespieys avatar
   thespieys @ donaE 20/01/2010 15:48:24

   Πίστεψέ με, όσοι από μας έχουμε ζήσει μερικά χρόνια στο εξωτερικό, δεν έχουμε κανένα κόμπλεξ κατωτερότητας. Συμφωνώ ότι δεν είμαστε άξιοι των προγόνων μας.

  • donaE avatar
   donaE @ donaE 20/01/2010 16:12:13

   Επιτελους αυτο με τους προγονους πρεπει να τελειωνει.Αλλο ενα παραμυθι των Γερμανων και των Αγγλοσαξονων γιατι αυτοι δημιουργησανε τους αρχαιους που θελανε και εμεις τρεχουμε να μοιασουμε.
   Με αυτες τις νευρωσεις κυβερνουν χρονια τον κοσμο.

 30. isnogood avatar
  isnogood 20/01/2010 16:15:58

  ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΖΩΗΣ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ;
  ΜΙΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΑΠΟΨΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ...
  ΣΑΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ;΄
  '...ο Αλέξανδρος Tyler, ένας Σκωτσέζος καθηγητής ιστορίας στο Πανεπιστήμιο
  του Εδιμβούργου, είπε τα παρακάτω για να εξηγήσει την πτώση της αθηναϊκής Δημοκρατίας περίπου 2.000 χρόνια νωρίτερα:
  "Μια δημοκρατία έχει πάντα προσωρινό χαρακτήρα! Απλά δεν μπορεί να υπάρξει ως
  μόνιμη μορφή διακυβέρνησης. "
  "Μια δημοκρατία θα εξακολουθήσει να υφίσταται μέχρι τη στιγμή που οι ψηφοφόροι ανακαλύψουν...

  οτι μπορούν να ψηφίσουν οι ίδιοι να παίρνουν γενναιόδωρες δωρεές από το δημόσιο ταμείο. "

  "Από εκείνη τη στιγμή, η πλειοψηφία πάντα ψηφίζει εκείνους τους υποψηφίους που

  υπόσχονται τα περισσότερα οφέλη από το δημόσιο ταμείο, με αποτέλεσμα

  κάθε δημοκρατία τελικά να καταρρεύσει λόγω χαλαρή δημοσιονομικής πολιτικής, η οποία

  ακολουθείται πάντοτε από μια δικτατορία. "
  "Η μέση ηλικία των μεγαλύτερων πολιτισμών του κόσμου από την αρχή

  της ιστορίας, έχει περίπου 200 χρόνια. "
  "Κατά τη διάρκεια των 200 ετών, τα έθνη πάντα προχώρησαν μέσα απο την

  ακόλουθη σειρά:
  1. από τη δουλεία στην πίστη την πνευματική

  2. από την πίστη την πνευματική στο μεγάλο θάρρος

  3. από το θάρρος στον αγώνα για ελευθερίας

  4. από την ελευθερία στην αφθονία

  5. από την αφθονία στον εφησυχασμό

  6. από τον εφησυχασμό και την αυταρέσκεια στην απάθεια

  7. από την απάθεια στην εξάρτηση

  8. Από την εξάρτηση πίσω στη δουλεία "

  ΣΧΟΛΙΟ
  Εμείς βρισκόμαστε στο στάδιο της ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΕ ΓΟΡΓΟ ΡΥΘΜΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΡΤΗΣΗ...
  Τι έρχεται μετά;
  Διαβάστε περισσότερα: http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_4048.html#ixzz0dA6Dpwlz

 31. Kurosaki Ichigo avatar
  Kurosaki Ichigo 20/01/2010 17:15:44

  Δεν μπορώ να καταλάβω για ποιό λόγο ότι καλό γίνεται σε αυτό τον τόπο (τέχνες, γράμματα) πιστώνεται στα μεγέθη «λαός» και «κοινωνία», ενώ για ότι άσχημο συμβαίνει αναζητούμε ευθύνες από το «κράτος», τους «υψηλόβαθμούς», τους «μεγαλοεπιχειρηματίες» και τους «εξωτερικούς παράγοντες».
  Το βρίσκω ναρκισσιστική υποκρισία. Δεν μπορείς να κάνεις συνεχώς επιλεκτική εξύμνηση της ιδιοσυγκρασίας ενός λαού παραβλέποντας τα αρνητικά που τον συνοδεύουν ή αποδίδοντάς τα επιμελώς σε στρατευμένη ανθελληνική δράση.
  Θεωρώ ότι κάθε τι έχει τα καλά του και τα στραβά του. Αυτό συμβαίνει και με την ποιότητα μας ως Ελλαδική κοινωνία. Έχουμε τα καλά μας και μπράβο μας για όσα έχουμε καταφέρει. Ας είμαστε όμως και τίμιοι να παραδεχθούμε οτι η ποιότητά μας είναι τέτοια που αναπόφευκτα, εκτός από αυτά τα θετικά τα οποία απορρέουν από την πολιτισμική μας ταυτότητα, οδηγεί και εκεί που φτάσαμε τώρα.

 32. Alkimos avatar
  Alkimos 20/01/2010 18:56:45

  «Οι σκέψεις της κυρίαρχης τάξης είναι σε κάθε περίοδο οι κυρίαρχες σκέψεις, δηλαδή η τάξη που αποτελεί την κυρίαρχη υλική δύναμη της κοινωνίας είναι ταυτόχρονα η κυρίαρχη πνευματική της δύναμη. Η τάξη που διαθέτει τα μέσα για την υλική παραγωγή, διαθέτει έτσι ταυτόχρονα και τα μέσα της πνευματικής παραγωγής, ώστε με τον τρόπο αυτόν της υποτάσσονται κατά μέσο όρο οι σκέψεις εκείνων που δεν διαθέτουν τα μέσα της πνευματικής παραγωγής. Οι κυρίαρχες σκέψεις δεν είναι τίποτε άλλο από την ιδεατή έκφραση των κυρίαρχων υλικών σχέσεων, οι κυρίαρχες υλικές σχέσεις που έχουν συλληφθεί ως σκέψεις· δηλαδή οι σχέσεις που καθιστούν ακριβώς μια τάξη κυρίαρχη, δηλαδή οι σκέψεις της κυριαρχίας της. Τα άτομα που αποτελούν την κυρίαρχη τάξη, έχουν μεταξύ άλλων και συνείδηση και συνεπώς σκέφτονται· εφόσον λοιπόν κυριαρχούν ως τάξη και καθορίζουν το συνολικό εύρος μιας ιστορικής περιόδου, είναι αυτονόητο ότι το κάνουν αυτό σε πλήρες εύρος, δηλαδή μεταξύ άλλων κυριαρχούν επίσης ως διανοητές, ως παραγωγοί σκέψεων, καθορίζουν την παραγωγή και κατανομή των σκέψεων της περιόδου τους· δηλαδή οι σκέψεις τους είναι οι κυρίαρχες σκέψεις της περιόδου.» -[«Γερμανική ιδεολογία» - Κ.Μαρξ, Φ. Ένγκελς], (και οι δύο, ορκισμένοι εχθροί της ελληνικής επανάστασης του 1821).

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Alkimos 20/01/2010 23:38:28

   φαίνεται ότι το «Μεγάλο Κεφάλαιο» την έχει εμπεδώσει αυτήν την παράγραφο

 33. ΙΑΒΕΡΗΣ 84 avatar
  ΙΑΒΕΡΗΣ 84 20/01/2010 23:32:07

  Ενώ τώρα μας κυβερνάνε οι Έλληνες;Μακάρι να έρθουν οι Γερμανοί να ξεβρωμίσει ο τόπος απο την σαπίλα.Χίλιες φορές η Μέρκελ παρά ο Τζέφρυ και η αμερικανόδουλη κουστωδία του.Ποιά εθνική κυριαρχία λέτε και χαζομάρες.Αυτά τα έχουμε απεμπολήσει εδώ και χρόνια,κουμάντο στο Αιγαίο κάνει η Τουρκία,η Ελλάδα χάρη στον Σημίτη έχει αναγνωρίσει γκρίζες ζώνες,στη Θράκη ουσιαστικά κυβερνάει ο Τούρκος Πρόξενος.Μακάρι να γίνουμε επικράτεια του Δ,Ε,ΣΤ, ΡΑΙΧ παρά αποικία του Πακιστάν και της Σομαλίας.Πάρτε το χαμπάρι η Ελλάς πέθανε,κάναμε και τα σαράντα.Πλέον είναι αργά για δάκρυα και λυγμούς.Ζωή σε λόγου μας....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΙΑΒΕΡΗΣ 84 20/01/2010 23:36:13

   κτύπα «μπλόκο κοκκινιάς» στην μηχανή αναζήτησης...

  • ΙΑΒΕΡΗΣ 84 avatar
   ΙΑΒΕΡΗΣ 84 @ ΙΑΒΕΡΗΣ 84 20/01/2010 23:46:35

   Πατάω και πηγάδα Μελιγαλά.Εκεί βέβαια δεν ήταν οι κακοί Γερμανοί...

  • donaE avatar
   donaE @ ΙΑΒΕΡΗΣ 84 20/01/2010 23:48:58

   Το ιδιο διλημμα ειχαμε και το 1450.Πλακα εχουμε τελικα,βρηκαμε μια μηχανη και επιβιωνουμε...

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ ΙΑΒΕΡΗΣ 84 20/01/2010 23:54:50

   μάλλον τον Μεγάλο Αδερφό βρήκαμε... και την εικονική ύπαρξη

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ ΙΑΒΕΡΗΣ 84 20/01/2010 23:56:44

   Μεταξύ μιας γερμανικής χριστιανοδημοκρατικής κυβέρνησης και κυβέρνησης GAP στην Ελλάδα, δαγκωτό στην πρώτη. Δεν το συζητάω. Τουλάχιστον, θα καταλαβαίνουν τον κίνδυνο του ισλάμ για τη χώρα. Άσε που θα βάλουν - ελπίζω - μία τάξη οι Γερμανοί σε αυτό το απίστευτο μπ...

 34. 2121 avatar
  2121 21/01/2010 01:32:08

  makari na mas kyvernisoun oi germanoi.
  ekei katanthsame...
  na to poume ki afto....
  brosta sta lamogia tou pasok...

 35. ΜΑΚΕΔΝΟΣ avatar
  ΜΑΚΕΔΝΟΣ 21/01/2010 13:35:52

  γιατι μεχρι τωρα ποιοι μας κυβερνουσαν ρε μαγκες για να καταλαβω

 36. Κώστας avatar
  Κώστας 05/03/2010 17:33:01

  Ας ελπίσουμε να μας κυβερνήσουν οι Γερμάνοι οι κάποια ξένοι χώρα γιατί τα δικά μας τα Ελληνόπουλα μας εχούνε κλέψει τα πάντα, σε λίγο θα μας πάρουν και την ψυχή!
  1000 φόρες οι ξένοι τουλάχιστον δεν θα μας κλέβουν, καταλαβένεται ότι μας κλέβει το ίδιο μας το αίμα (Ελλήνες).
  Φυσικά το μεγάλητερο όνειρο μου (και πιστεύω ότι δεν είμαι ο μόνος) είναι να τα καταφέρω και να φύγω από το Ελλαδιστάν οπώς καταντήσαμε, καντέ καμιά βόλτα στο κέντρο της Αθήνας και θα καταλάβεται.
  Αισθάνομαι άτυχος που γεννήθηκα στην Ελλάδα
  Πολύ κουράγιο σε όλους και με μεγάλη υπομόνη!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.