31/07/2009 13:38
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα μας εμβολιάσουν όλουςΤον εμβολιασμό ολόκληρου του πληθυσμού της χώρας κατά της νέας γρίπης αποφάσισε η Κυβερνητική Επιτροπή, η οποία ενέκρινε το Εθνικό Σχέδιο Δράσης, κατά τη συνεδρίασή της, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, την Παρασκευή.

Μετά τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής, ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, κατά την οποία εμφανίστηκε εκ νέου καθησυχαστικός, δηλώνοντας χαρακτηριστικά «η ζωή συνεχίζεται».

Οι πέντε άξονες του σχεδίου

O πρώτος άξονας του σχεδίου για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης, είναι η ανοικτή και διάφανη ενημέρωση των πολιτών.

Ο δεύτερος άξονας έχει να κάνει με το στενό διυπουργικό συντονισμό των υπουργείων Υγείας, Παιδείας, Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας. Μεταξύ άλλων, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας, έχει εκπονηθεί σχέδιο για πρόγραμμα μάθησης εξ αποστάσεως, εφόσον χρειαστεί.

Τρίτος άξονας είναι η προμήθεια του αναγκαίου φαρμακευτικού και ιατρικού υλικού. Η Ελλάδα θα είναι από τις πρώτες χώρες που θα προμηθευθούν το εμβόλιο κατά της νέα γρίπης. uα γίνει εμβολιασμός όλων των πολιτών και κατοίκων της χώρας, ενώ προβλέπονται επίσης: αύξηση του αριθμού των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας και ενίσχυσή τους σε ανθρώπινο δυναμικό με επαναπρόσληψη προσωπικού που έχει σχετική προϋπηρεσία.

Ο τέταρτος άξονας αφορά στην ανταπόκριση του εθνικού συστήματος υγείας και όπως είπε ο υπουργός θα γίνουν προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού.

Πέμπτος άξονας είναι η συνεχής επιδημιολογική παρατήρηση και παρακολούθηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο νοών...νοείτω avatar
  ο νοών...νοείτω 31/07/2009 13:43:07

  Και εάν κάποιος δεν θέλει;

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ ο νοών...νοείτω 31/07/2009 13:53:26

   Αν κάποιος δεν θέλει, θα εξορίζεται στη Γυάρο.

   Έτσι γίνεται πάντα όταν επικρατούν μονοϊδεασμοί και ολοκληρωτικές πρακτικές σε μια κοινωνία.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ ο νοών...νοείτω 31/07/2009 14:03:41

   Είναι πολλοί εκείνοι που δεν θέλουν, εδώ και στην Ευρώπη και στην Αμερική.

   Εάν κάποιος δεν θέλει λοιπόν, θα τον σηκώσουν σε όλες τις χώρες με τη βία και με αστυνομική συνοδεία από το σπίτι, αυτό είναι αντισυνταγματικό αλλά μπορούν να ενεργοποιήσουν διατάξεις που να το παρακάμπτουν. Εδώ χρειάζεται νομική συνδρομή.

   Όταν κάποιος δεν θέλει να εμβολιαστεί τα επιχειρήματά του είναι δυνατά:
   1. χρειάζεται χρόνος δοκιμής του εμβόλιου, γεγονός που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιηθούμε ως πειραματόζωα, οι παρενέργειες άγνωστες, το διαδίκτυο γεμάτο από περιστατικά.
   2. Οι ασθενείς που παίρνουν άλλα χρόνια φάρμακα, οι ασθενείς με χημειοθεραπείες πως διασφαλίζονται από παρενέργειες.
   3. Επίσης πολλοί δεν θέλουν γιατί δεν είναι συνηθισμένοι στη λήψη φαρμάκων.
   4. Όσοι δεν ζουν στις πόλεις και δεν συγχρωτίζονται πολύ πολύ γιατί πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά;

 2. Vac avatar
  Vac 31/07/2009 14:36:08

  Εχει δίκιο το αλλενάκι,

  δεν μας λένε οι ειδικοί πόσα χρόνια πέρασαν για να αποδειχθεί ότι η ασπιρίνη είναι ασφαλής;

  Για κάντε ένα κόπο να μπείτε στον εοφ να δείτε πόσο συχνά αποσύρουν φάρμακα καινούργια και τους λόγους που γίνεται αυτό.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Vac 31/07/2009 14:46:41

   τώρα μόλις άκουσα στο Mega ότι στη Βρετανία ανησυχούν οι ειδικοί για τις παρενέργειες στα μικρά παιδιά, γιατί έδωσαν το γνωστό εμβόλιο τώρα σε παιδιά για τη "νέα γρίπη" και πολλά παρουσίασαν παρενέργειες - εμετούς πόνους ζαλάδες
   επίσης το πιστοποιητικό θανάτου του 15χρονου κοριτσιού δεν αποδίδει με σαφήνει τα αίτια στη γριπη - πάλι από το Mega

   διαβάστε και τι γράφει η κα Βίκυ Χρυσού στο ιστολόγιό της για τις παρενέργειες και την αντισυνταγματικότητα και τι συζητούν στην Ευρώπη

   ποιος γιατρός μπορεί να δώσει ελαφρά τη καρδία υπεύθυνη δήλωση ότι δεν θα συμβούν χειρότερα;
   το κράτος θα μας υπογράψει καμιά υπεύθυνη δήλωση για μη παρενέργειες;
   ή δεν θέλουν απλώς να "χρεωθούν" κι' άλλους θανάτους; ...
   και γαία πυρί μειχθήτω ύστερα

   δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβεί με αυτούς

 3. Orestios avatar
  Orestios 31/07/2009 14:44:10

  Εφ'όσον η συμπτωματολογία δεν διαφέρει από αυτή της κοινής γρίππης και η θνητότητα είναι ελάχιστη σε σχέση με την κοινή γρίππη, γιατί να εμβολιαστεί το σύνολο του πληθυσμού? Από πια μελέτη προκύπτει αυτή η απόφαση?

  • dimitris avatar
   dimitris @ Orestios 31/07/2009 14:52:22

   Είτε διότι 10 εκατομμύρια εμβόλια στοιχίζουν περισσότερο από 3 εκατομμύρια (σύνολο ευπαθών ομάδων), είτε διότι δεν μπορούν να πάρουν μια πολιτική απόφαση φοβούμενοι και τη σκιά τους.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Orestios 31/07/2009 15:03:09

   τι είναι αυτά που ρωτάς... ο Εθνικός Κρατικός Σχεδιασμός είναι, τον αμφισβητείς;

   • Orestios avatar
    Orestios @ archaeopteryx 31/07/2009 15:13:33

    Αρχαίε, γράφεις την λέξη Εθνικός και ακόμα δεν έχεις πάθει αναφυλαξία?

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ archaeopteryx 31/07/2009 16:46:24

    τι ήθελα και το είπα; είμαι στην εντατική με αναφυλακτικό σοκ, διασωληνωμένος με κορτιζόνη.

    Δεν έχω κανένα πρόβλημα με την λέξη Εθνικός. Ούτε με την λέξη Ελλάδα, απλά όπου κι αν κοιτάξω με πληγώνει (ποιός το είπε αυτό... οξυδερκής ήταν ή ποιητής;

 4. skeptiki avatar
  skeptiki 31/07/2009 14:47:09

  Μην λέτε ότι νάναι και μην ακούτε τους πολιτικούς. Υπάρχουν πολλές κατηγορίες πολιτών και ασθενών που δεν επιτρέπεται καν να εμβολιαστούν, άλλοι που παροδικά δεν θα μπορούν, και άλλοι που δεν μπορούν καθόλου, ανοσοκατασταλμένοι, άρωστοι με αυτοάνοσα, χίλια μύρια.... Εννοούν ότι θα αγοράσουν τα εμβόλια για όλους :))) τα υπόλοιπα είδομεν :)
  Και ο εμβολιαμός των παιδιών υποχρεωτικός είναι κι όποιος δεν θέλει απλά δεν στέλνει το παιδί στο σχολείο εκείνη τη μέρα.... σιγά τηρούνται οι άλλες πολιτικές εξαγγελίες και σχέδια να τηρηθεί κι αυτό..... Να δω τα κρεβάτια εντατικής που θα ανοίξουνε (και που ακόμα ανοίγουν εδώ και 4 χρόνια.....)

 5. Δήμος avatar
  Δήμος 31/07/2009 15:19:47

  Εχθές η washingtonpost είχε ένα άρθρο στο οποίο έλεγε πως αρκετα απο αυτά τα εμβόλια θα περιέχονται σε φιαλίδια τα οποία έχουν thimerosal=υδράργυρο.

  Μελέτες έχουν αποδείξει πως ο υδράργυρος προκαλεί αυτισμό στα παιδιά

  ΤΟ άρθρο εδώ:

  http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2009/07/29/AR2009072903607_2.html?wpisrc=newsletter&wpisrc=newsletter&wpisrc=newsletter&sid=ST2009072903827

  Η παράγραφος που το λέει (3η απο το τέλος της πρώτης σελίδας)
  "Some of the vaccine will be stored in multi-dose vials containing thimerosal, an antibacterial additive that contains mercury. But there will also be single-dose syringes without thimerosal, a substance that some assert is harmful to children"

  Γενικότερο άρθρο εδώ με αποδείξεις για τον αυτισμό και υδράργυρο στα εμβόλια.
  http://www.prisonplanet.com/washington-post-swine-flu-vaccine-will-contain-mercury.html

  Επίσης στο παρακάτω άρθρο, πρώην αστυνομικός του Κάνσας στην Αμερική εξηγεί το σχέδιο για μαζικούς εμβολιασμούς με γκαραντίνες, μπλόκα στους δρόμους και "μπρασελέ" στα χέρια. Ωραία..

  http://www.infowars.com/former-kansas-state-trooper-plan-for-vaccine-bracelets-at-roadblocks/

 6. mareli avatar
  mareli 31/07/2009 17:17:59

  To κλειδοκατσάβιδο μας λέει τι λέει το Mega... o αρχαίος μας λέει τι λέει το ΠΑΣΟΚ, που ως γνωστόν ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΘΑ τα έκανε καλύτερα και πιο... ΕΘΝΙΚΑ και λέω εγώ μήπως πρέπει να ακούσουμε επιτέλους τι λέει επίσημα η Ελληνική Πολιτεία; Λέω μήπως;
  Παράδειγμα, κανείς από εσάς δεν φαίνεται να γνωρίζει ότι γίνονται εμβολιασμοί στο Νότιο ημισφαίριο... κάποιος όμως ξέρει ότι η συσκευασία θα περιέχει υδράργυρο!!!... ΕΛΕΟΣ!!!

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ mareli 31/07/2009 18:59:40

   γειά σου μαρελί χιουμορίστα εσύ

 7. Χι avatar
  Χι 31/07/2009 17:28:04

  Όπως παραδέχονται αρκετοί επιστήμονες ιδιωτικώς, θα πρόκειται για το τρίτο πείραμα σε μεγάλη κλίμακα, μετά τις πυρηνικές βόμβες και την κινητή τηλεφωνία.

  Η "ανάγκη" για "επικοινωνία" ("έλα, Γιωργάκη, με ακούς; τιιι; δεν έχει καλό σήμα, αν ακούς να φας τη σούπα σου").
  Η "ανάγκη" για "αντιμετώπιση" της "τρομοκρατίας" (με τρομοκρατία).
  Η "ανάγκη" για εμβολιασμό (η γρίπη των πτηνών δεν έπιασε, που θα πάμε, θα τους πετύχουμε στη δεύτερη).

  Disclaimer: παρακαλώ, όχι θεωρίες τύπου Λιακόπουλου ή Alex Jones.

  • Δήμος avatar
   Δήμος @ Χι 31/07/2009 18:51:25

   Καταρχήν Alex Jones (καμοία σχέση με Λιακόπουλο).

   Αρκετά στοιχεία απο τα άρθρα που παρουσιάζονται είναι παρμένα απο τα λεγόμενα corporate media. Επίσης αν δεν υπήρχει ο Αλεξ, δεν θα είχα μάθει για το μεγάλο σκάνδαλο του 1913 που έγινε με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα (Federal Reserve), η κυρίως υπεύθυνη για την δημιουργία οικονομικής ύφεσης εδώ και πολλά χρόνια.

   Μια χαρά τα λέει ο Άλεξ.

   Εκεινο που αισθάνεσαι ειναι το "Cognitive dissonance", που δεν σε αφήνει να καταλάβεις πως αυτοί που ελέγχουν το κόσμο σήμερα ειναι τραπεζίτες-ελίτ που δεν δίνουν δεκάρα για την ζωή σου.

 8. ange=ta avatar
  ange=ta 31/07/2009 18:51:27

  όταν σε ποτίζουν με το ζόρι με κάποιο φάρμακο, τότε πρέπει να αρχίζεις να φοβάσαι στα σοβαρά!!!!!
  Στην Ινδία και στη Βραζιλία έχουν γίνει στειρώσεις σε κάτι εκατομμύρια γυναικών, εν αγνοία τους.
  Κάποιοι σκέφτονται ότι γίναμε πααααρα πολλοί σ αυτον τον πλανήτη. Η σκέψη για ευγονική υπάρχει και γίνονται μελέτες απο την εποχή του Χίτλερ, με την ευγενική χορηγία του ιδρύματος Ροκφέλλερ.

 9. Αθωος περαστικος avatar
  Αθωος περαστικος 31/07/2009 19:34:47

  Οτι σε ολα υπαρχει αντιλογος ειναι βεβαιο, αλλα η ευκολια των αντεπιχειρηματων σας για τον εμβολιασμο ειναι ανεκδιηγητη!
  Αν εβγαιναν και ελεγαν οτι θα προμηθευτουν εμβολια μονο για συγκεκριμενες πληθυσμιακες ομαδες, θα λεγατε παλι οτι το κρατος κανει οικονομια με κινδυνο τις ζωες των πολιτων, μπλα μπλα μπλα. Θα εβγαιναν και καποιοι να γραψουν οτι τα εμβολια θα γινουν με ρουσφετολογικα κριτηρια...
  Τωρα που θα καλυφθει ολος ο πληθυσμος, και παλι ο αντιλογος. Κατ' αρχην οποιος δε θελει να εμβολιασθει δε θα του επιβαλλει κανενας το αντιθετο. Ακομα και για τους επαγγελματιες της υγειας, που ειναι ιδιαιτερα εκτεθειμενοι, απιτειται απλα μια εγγραφη δηλωση οτι αρνεισαι τον εμβολιασμο και αυτο ειναι ολο. Μη φοβαστε, κανενας δε θα σας γραπωσει το μπρατσο με τη βια.
  Κατα δευτερο λογο, η προμηθεια των εμβολιων θα γινει το Σεπτεμβριο, αλλα εμβολιασμοι δε θα ξεκινησουν αν δεν υπαρξει ενα μινιμουμ προφιλ ασφαλειας και παντα σε συνεργασια με τις υγειονομικες υπηρεσιες της Ε.Ε.
  Το μετρο το κρινω υπερβολικο με καθαρα ιατρικα κριτηρια, θα αρκουσε ο εμβολιασμος των ευπαθων ομαδων και η προμηθεια μερικων χιλιαδων εμβολιων ακομα για ασφαλεια. Θα πεταξουμε αρκετα λεφτουδακια. Τουλαχιστον θα μεινουν τα επιπλεον κρεββατια στις εντατικες, που ειναι αμεσης αναγκης και με τη γριππη αλλα και χωρις αυτην...

 10. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 31/07/2009 19:53:45

  Το εχω εντοπίσει το εμβόλιό μου προσωπικά..

  ΓΡΑΨΑΡΧΙΔΙΝΗ.

  ΠΠ

 11. emily avatar
  emily 31/07/2009 20:08:41

  Ο αθώος περαστικός έχει δίκιο.Λίγη ψυχραιμία βρε παιδιά!

 12. babis lazarou avatar
  babis lazarou 31/07/2009 21:43:28

  AYTO EINAI TO ZHTOYMENO. ME ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΗ ΓΡΙΠΗ (ΠΟΙΑ ΓΡΙΠΗ; )ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ. ΤΙ ΣΚΑΡΩΝΟΥΝ ΠΑΛΙ ΟΙ ΛΕΠΡΟΙ ΕΓΓΕΦΑΛΟΙ; ΤΙ ΠΕΡΙΕΧΟΥΝ ΤΑ ΕΜΒΟΛΙΑ ΑΡΑΓΕ; ΜΗΠΩΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΟΙ; ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΩΣ ΤΗ ΓΛΥΤΩΣΑΝ ΤΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΣΥΝΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ; AKOY ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΣ!!!!!!!!!.ΣΤΑ ΥΠΟΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΜΟΥ. ΣΑΝ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΕ. ΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΗΜΕΡΙΝΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΟΥΝ ΕΝΑ ΕΘΝΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΤΟΥΣ . ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΧΡΩΤΙΚΑ ΕΜΒΟΛΙΑ .ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΙΣ TV ΓΙΑ ΝΑ ΓΛΥΤΩΣΕΤΕ ΤΗ ΓΡΙΠΗ .

  • mareli avatar
   mareli @ babis lazarou 01/08/2009 05:06:00

   Τι λες ρε φίλε; Λες να πάψουμε να λέμε το Χαρδαβέλιο "μας ψεκάζουν!", και να λέμε "μας εμβολιάζουν!"
   Μμμμ...ενδιαφέρον!

   • Δήμος avatar
    Δήμος @ mareli 01/08/2009 12:20:36

    Μην είσαι ειρωνικός γιατί δεν έχεις κάνει την δική σου προσωπική έρευνα για τους ψεκασμούς. Κάντη και θα δείς. Όπως αρκετοί γνωστοί μου που με κορόιδευαν και έπειτα δεν πίστευαν στα μάτια τους. Το "μας ψεκάζουν", το έχω δει με τα ίδια μου τα μάτια να συμβαίνει μέρα παρά μέρα. Στις μεγάλες αστικές περιοχές δεν φαίνεται τόσο γιατί οι άνθρωποι δεν κοιτούν ψηλά. Έπειτα απο τους ψεκασμούς, έχω παρατηρήσει να αρρωσταίνουν δικοί μου άνθρωποι (σινάχι κτλ), εντελώς τυχαία? Το φαινόμενο παρατηρείται εδώ και τα τελευταία 8 χρόνια. Αλουμίνιο, βάριο κτλ περιέχουν αυτοι οι ψεκασμοί. Ακόμη και ο Κος Κατσαρός καθηγηγητής απο την Δημόκριτο το έχει επιβεβαιώσει αυτό.
    Δες και εδώ http://www.enouranois.gr/

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.