#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/12/2012 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα λύσει υπαρκτά προβλήματα η κυβέρνηση, ή θα αναλωθεί σε επί μέρους διευθετήσεις;

Οικονομία και ασφάλεια στην κορυφή της ατζέντας Σαμαρά για το 2013Ο Τόμας Τζέφερσον έλεγε ότι «η καλύτερη κυβέρνηση είναι αυτή που κυβερνά λιγότερο». Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς μάλλον δεν συμφωνεί: Ο ίδιος ασχολείται πολύ περισσότερο από τους τελευταίους πρωθυπουργούς που είχε η χώρα και η κυβέρνησή του έχει πολύ πιο γρήγορους ρυθμούς από άλλες του παρελθόντος.

Παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός τρέχει, το θέμα είναι αν οι υπουργοί γνωρίζουν επακριβώς τι σημαίνει περισσότερη διακυβέρνηση. Το παρελθόν δεν είναι συνήγορός τους. Οι περισσότεροι κινούνται με πολύ αργούς ρυθμούς και δεν πιάνουν το ρυθμό του Σαμαρά.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι εάν τη νέα χρονιά, η κυβέρνηση βρεθεί ενώπιον του ερωτήματος: Θα λύσει υπαρκτά προβλήματα, ή θα αναλωθεί σε επί μέρους διευθετήσεις;

 Η συνειδητοποίηση της διαφοράς ανάμεσα στον υπουργό και στον... κάβουρα εξελίσσεται σε κρίσιμο στοίχημα. Και είναι γεγονός ότι ο Σαμαράς αρχίζει πλέον και διαπιστώνει καθημερινά ορισμένες πλευρές στη δραστηριότητα του κόμματος και της κυβέρνησής του που δεν τον ευχαριστούν ιδιαιτέρως, επειδή  «αλλοιώνουν τους ρυθμούς που θα επιθυμούσε να δώσει στην κυβέρνηση και στον κομματικό μηχανισμό», κατά την έκφραση κυβερνητικού στελέχους

Οι συζητήσεις που έγιναν τον τελευταίο καιρό στον κύκλο των στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού κατατείνουν στην επιλογή να αναλάβει ο ίδιος ο κ. Σαμαράς ορισμένες πρωτοβουλίες.

«Ο Σαμαράς θα επιβάλει τις αποφάσεις με τη στάση του», λέει ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του και αναμένονται προσωπικές παρεμβάσεις του. Είτε για να αποκτήσει ταχύτητα το κυβερνητικό όχημα είτε για να αναπτύξει στοιχειώδεις πολιτικές δραστηριότητες η Ν.Δ.

Σε αυτό το κλίμα, κυριαρχεί η αίσθηση ότι «άνευ της παρουσίας του αρχηγού ελάχιστα πράγματα γίνονται». Και προφανώς έχουν δίκιο που θα αποδειχθεί τώρα που ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κάνει όλο και πιο συχνή την παρουσία του κατά τομέα. Αλλά και στις μικρές «κρίσεις» που διαδέχονται η μία την άλλη.

Η προώθηση των μεταρρυθμίσεων και των διαρθρωτικών αλλαγών αποτελεί το μείζον στοίχημα της κυβέρνησης για το πρώτο τρίμηνο του 2013.

Η πορεία εκτέλεσης του μνημονίου και του προϋπολογισμού είναι ένα κρίσιμο τεστ για τις αντοχές της ελληνικής οικονομίας και τις αναπτυξιακές προοπτικές της αλλά και ένα σημαντικό εργαλείο κοινωνικής πολικής και περιορισμού των ανισοτήτων, για την εδραίωση του κοινωνικού κράτους και της κοινωνίας αλληλεγγύης, του νέου «κοινωνικού συμβολαίου».

Από την υλοποίηση των όσων έχουν ψηφισθεί πολλά θα κριθούν για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, κάτι που δεν επιθυμεί ο Πρωθυπουργός.

Παράλληλα με την οικονομία, πολύ υψηλά στην ατζέντα θα είναι η  ασφάλεια των πολιτών που αξιολογείται ως μείζον κοινωνικό αγαθό και προσλαμβάνει ιδιαίτερες διαστάσεις.

Η ατζέντα της κυβέρνησης θα διευρυνθεί με νέα μέτρα προαγωγής της αστυνόμευσης που θα θέσουν υπό έλεγχο το αναμενόμενο νέο κύμα λαθρομετανάστευσης εξ Ανατολών και θα καταστήσουν τον ­ ανύπαρκτο μέχρι πρότινος ­ τομέα των πληροφοριών βασική παράμετρο διασφάλισης της κοινωνίας από τους ποικίλους κίνδυνους που την απειλούν.

Σε αυτούς, πλην του κοινού εγκλήματος, συγκαταλέγονται πλέον η τρομοκρατία και η αντιμετώπιση των νέων μορφών εγκληματικότητας, όπως είναι ο συνδυασμός διακίνησης όπλων, ναρκωτικών και ανθρώπων.

Ο εκσυγχρονισμός των συστημάτων και των μεθόδων καταπολέμησης του εγκλήματος πρέπει να συνδυασθεί με το «νέο πρόσωπο» της Αστυνομίας, στην οποία ο πολίτης πρέπει να αντικρίζει την εγγύηση της ζωής, της περιουσίας και της καθημερινής του δραστηριότητας.

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ανεμος11 avatar
  ανεμος11 31/12/2012 14:14:27

  "Και είναι γεγονός ότι ο Σαμαράς αρχίζει πλέον και διαπιστώνει καθημερινά ορισμένες πλευρές στη δραστηριότητα του κόμματος και της κυβέρνησής του που δεν τον ευχαριστούν ιδιαιτέρως".
  Αρα εμείς εδώ στο antinews τον έχουμε ξεπεράσει, αφού αυτές τις διαπιστώσεις τίς είχαμε κάνει μέσα στις πρώτες 50 μέρες της κυβέρνησής του. Δεν διαβάζει antinews ή του το κρύβουν οι "σύμβουλοι" με τις παχυλές αμοιβές?

 2. blue nile avatar
  blue nile 31/12/2012 14:16:02

  Τώρα σιγά σιγά λέγονται τα πράγματα με το όνομα τους:
  ...Από την υλοποίηση των όσων έχουν ψηφισθεί πολλά θα κριθούν για το εάν θα υπάρξουν νέα μέτρα, κάτι που δεν επιθυμεί ο Πρωθυπουργός...

  Μα η προσπάθεια να εφαρμοστούν τα ψηφισμένα θα μας βγάλει εκτός στόχων.

  Γι'αυτό και συμφωνήσαμε στο να επιβάλλονται νέα μέτρα χωρίς κύρωση από το κοινοβούλιο.

  Μόνο που η τρικομματική κυβέρνηση λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο.

  Από τη στιγμή που θα υπάρξουν νέα μέτρα θα έχει δεν θα έχει έξη μήνες ζωής.
  Ελπίζω να το αντιληφθούν αυτό οι κρατούντες και μην βάλουν τη χώρα σε ροζ περιπέτειες των συνιστωσών που ψάχνονται

 3. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 31/12/2012 17:53:57

  Ερευνούν τον οίκο Bulgari για φοροδιαφυγή. Τα "έβγαζε" στο Λουξεμβούργο;
  Είδατε οι Ιταλιάνοι;
  Ακούει κανείς εδώ (με τόσους κοσμηματοπώλες Αθηνών και Θεσσαλονίκης στην Ελληνική λίστα "Λαγκάρντ");

 4. dim avatar
  dim 31/12/2012 18:54:41

  Ο κύριος στόχος, που για κάθε πατριώτη ηγέτη, και για κάθε αληθινό πατριώτη ψηφοφόρο, είναι η σωτηρία της πατρίδας, ακόμα και αν αυτό συνεπάγεται προσωπικό κόστος για το κάθε ένα από εμάς, δείχνει να έχει πλέον εξασφαλιστεί... Αυτός ήταν ο κύριος στόχος του πρώτου εξαμήνου της διακυβέρνησης Σαμαράς και φαίνεται ότι η πατρίδα μας προς το παρόν σώθηκε από βέβαιη καταστροφή... Μας περίμεναν στη γωνία, να μας θυσιάσουν ως Ιφιγένεια, αλλά εμείς με κόστος προσωπικό, που όμως υπαγορεύεται πάντα από το πατριωτικό μας καθήκον, κάναμε το χρέος μας προς τη πατρίδα, και δεν κάναμε τη χάρη ούτε σε όσους πόνταραν στη χρεωκοπία της χώρας μας, ούτε φυσικά στους πάντα ατομικιστές "αριστερούς" που έτσι κι αλλιώς έχουν στο πυρήνα της ιδεολογίας τους ότι το άτομο είναι πάνω από το σύνολο...

  Το 2013 θα κρίνει πολλά... Είναι η ώρα η πατρίδα, διαμέσου της κυβέρνησης που στην ουσία εκπροσωπεί τη χώρα, να πράξει και αυτή αντίστοιχα το καθήκον της απένταντι στους πολίτες της, που δεν είναι άλλο από το να εφαρμόσει όλα εκείνα που θα διασφαλίσουν ότι όλες αυτές οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες... Το ποιά είναι αυτά, όλοι πλέον τα γνωρίζουμε και τα έχουμε αναλύσει πολλές φορές (μεταρρυθμίσεις, πάταξη γραφειοκρατίας, κλίμα σταθερότητας, προσέλκυση επενδύσεων, πάταξη φοροδιαφυγής, απονομή δικαιοσύνης – κάθαρση, αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης, κήρυξη ΑΟΖ, δημιουργία πρωτογενών πλεονασμάτων και μοίρασμα του 70% αυτών προς αποκατάσταση αδικιών κλπ κλπ κλπ)... Ας ευχηθούμε ο Σαμαράς να δείξει την αποφασιστικότητα που πρέπει, δεν υπάρχει καιρός για χάσιμο, τώρα όλα θα κριθούν από τα έργα... Τα λόγια του είναι πάντα καίρια, συγκινητικά, πατριωτικά, εύστοχα και χτυπάνε κέντρο... Θυμίζω: «Στις εκλογές οι Έλληνες απόφασίζουν για το μέλλον τους... Σκεφτείτε, την επομένη των εκλογών σε ποια Ελλάδα θελεις να ξυπνήσεις?» «Το χρέος για τη πατρίδα, είναι το μόνο χρέος που δε θέλεις να ξεχρεώσεις ποτέ», «Δώστε μας τη δύναμη ενός έθνους, για να δώσουμε μαζί τη μάχη για τη πατρίδα», «Η Ελλάδα μπορεί, η Ελλάδα θα τα καταφέρει»... Τώρα είναι η ώρα των έργων... Αντώνη, είμαι σίγουρος ότι και το ξέρεις, και το θες, και το μπορείς... Χρειάζεται Αποφασιστικότητα και Συντονισμός, με Διαφάνεια και Δικαιοσύνη πάνω από όλα...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.