#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
24/02/2012 12:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα κουρέψουν και τα ομόλογα της κ. ΜαρίκαςΑπό τότε που αποφασίστηκε το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, στο υπουργείο Οικονομικών διαβεβαίωναν ότι οι μικρο-ομολογιούχοι, δηλαδή όσοι είχαν 20,30 χιλιάδες ευρώ σε ελληνικά ομόλογα (και μέχρι 100 χιλ. ευρώ), θα γλίτωναν τις απώλειες από το PSI.

Οι περισσότεροι από αυτούς είναι φυσικά πρόσωπα που είχαν κάποια στιγμή αποταμιεύσεις και αντί να τα έχουν στην τράπεζα, αγόρασαν ελληνικά ομόλογα. «Δάνειζαν» έτσι τη χώρα τους με την ελπίδα σε βάθος χρόνου να κερδίσουν κάτι και για τα παιδιά τους.

Επίσης, πολλοί από αυτούς είναι πρώην εργαζόμενοι στην Ολυμπιακή που πήραν αποζημιώσεις και εφάπαξ σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, αντί για ρευστό.

Τέλος είναι και πολλοί προμηθευτές φαρμάκων και ιατρικών υλικών (οι περισσότεροι μικρομεσαίες επιχειρήσεις) που προκειμένου να εξοφληθούν κάποια στιγμή από το υπουργείο Υγείας διευκόλυναν τον Α. Λοβέρδο προκειμένου να μην πάνε στα δικαστήρια.

Άκουγαν λοιπόν όλο αυτό τον καιρό ότι μέχρι 100.000 δε θα πέσει κούρεμα. Και το ποσό αυτό μπήκε με το σκεπτικό πως και οι καταθέσεις στις τράπεζες προστατεύονται από το κράτος σε περίπτωση που μπει λουκέτο.

Τώρα λοιπόν ο κ. Βενιζέλος κάνει κωλοτούμπα και αποδεικνύεται πόσο άσχετος είναι με την ... αλήθεια. Θα κουρευτούν όλα τα ομόλογα, λέει, αλλά θα υπάρξει μέριμνα για τους μικρο-ομολογιούχους. Πιάσε το αυγό και κούρευτο δηλαδή.

Οι άνθρωποι που εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το ελληνικό κράτος (όχι τα κερδοσκοπικά funds και οι τράπεζες) βρίσκονται στον αέρα και χάνουν την όποια περιουσία τους γιατί ο υπουργός τους κάνει...κωλοτούμπες.

Έχει, άραγε, νόημα να μπορεί κανείς να εμπιστευτεί ξανά αυτή τη χώρα; Και γιατί να ακούσει τον κ. Βενιζέλο ή τον κάθε πολιτικό που θα του ζητήσει να βάλει πλάτη για τη χώρα, να μη φυγαδεύσει τα λεφτά του στο εξωτερικό, να αγοράσει ομόλογα.

Σκεφτείτε πως ούτε οι βουλευτές δε εμπιστεύονται τον κ. Βενιζέλο και φυγαδεύουν στο εξωτερικό τα εκατομμύριά τους.

Γιατί λοιπόν ο δύσμοιρος αποταμιευτής που δούλευε μια ζωή κι αγόρασε ομόλογα, να ξαναπιστέψει όλους αυτούς που του λένε ότι σώζουν την πατρίδα;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/02/2012 12:22:04

  Εγώ πάντως ξέρω κάποια κ. Μαρίκα που δεν πήρε ποτέ ομόλογα του δημοσίου. Μονο με κάτι αρχαία είχε πάθος ο άντρας της, αλλά νομίζω ότι τελικά τα "δώρισε" στο υπουργείο Πολιτισμού...

 2. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ 24/02/2012 12:29:29

  Αυτά να τα διαβάσουν όσοι σκέφτονται να ψηφίσουν ΠΑΣΟκ και Βενιζέλο στις ερχόμενες εκλογές. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Ο Βενιζέλος είναι έτσι και χειρότερα και το ΠΑΣΟκ, το κόμμα της χρεοκοπίας και της διαφθοράς.
  Ο κ. Βενιζέλος έχει μπροστά του το βατερλώ των εσωκομματικών του εκλογών. Νομίζει ότι θα καταφέρει να ενώσει το (πρώην) ΠΑΣΟκ αλλά γελιέται. Ο Παπανδρέου δεν εγκαταλείπει με τίποτα την οιογενειακή επιχείρηση και θα πάθει πατατράκ ο Βενιζέλος. Ακόμα και πρώτος να βγει θα είναι αποδυναμωμένος και θα διασπαστεί το κόμμα. Εδώ θα είμαστε

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 24/02/2012 12:30:44

  Μια και αναφέρθηκε το παράδειγμα των προμηθευτών φαρμάκων και ιατρικών υλικών, ελπίζω τώρα να καταλαβαίνουν όλοι σε τι οφείλονται οι υπερκοστολογήσεις προς τα κρατικά νοσοκομεία. Όταν επί χρόνια οι προμηθευτές αυτοί είχαν μετατραπεί σε άτοκους δανειστές ενός κράτους-μπαταχτσή, επόμενο δεν ήταν να τα πουλάνε στο κράτος 2 και 3 φορές περισσότερο από όσο στην υπόλοιπη αγορά, για να ρεφάρουν;

  • Ermippos avatar
   Ermippos @ Αυριανιστής 24/02/2012 13:24:00

   Οι φαρμακευτικές πουλούσαν και πωλούν ακόμη με τιμές φίξ που καθορίζονταν από το ίδιο το κράτος με βάση τις τρείς χαμηλότερες τιμές της ευρωπαϊκής αγοράς ή παραλλαγές αυτής της μεθόδου. Οι υπερτιμολογήσεις γινόντουσαν σε συγκεκριμένες κατηγορίες όχι φαρμάκων αλλά εμφυτεύσιμων και διάφορων άλλων ιατρικών προϊόντων (στεντς, φίλτρα αιμοκάθαρσης, βηματοδότες, ορθοπεδικά κ.λ.π.).

   Σε κάθε περίπτωση υπάρχουν και αυτοί που δεν υπερτιμολογούσαν. Μεταξύ αυτών και κάποιες ελληνικές μικρομεσαίες βιομηχανίες - βιοτεχνίες. Αυτοί λοιπόν πρέπει να τιμωρηθούν επίσης, με δήμευση της περιουσίας τους και οικονομική καταστροφή τους, για λόγους της ελληνοπρεπούς δικαιοσύνης. Και όλο αυτά για να προστατευτούν 10 πολιτικά στελέχη (και των δύο μεγάλων κομμάτων) που εάν η ιστορία είχε διερευνηθεί και τα χρήματα των υπερτιμολογήσεων είχαν επιστραφεί θα έπρεπε να υποστούν τις ανάλογες συνέπειες.

 4. ΓΣΠΥΡΟΥ avatar
  ΓΣΠΥΡΟΥ 25/02/2012 22:27:16

  Τα περί ΜΗ κουρέματος των ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες μέχρι τις 100,000€, είναι άλλη μια πολιτική μπαρούφα του ΥΠΟΙΚ. Δηλαδή το αμοιβαίο που έχει κάποιος ιδιώτης σε ομόλογα ελληνικού δημοσίου θα το αποζημιώσει για την απαξίωσή του εξαιτίας του κουρέματος; Ο Ιταλός, Άγγλος κλπ Ιδιώτης θα έχει την ίδια αντιμετώπιση με τον Ελληνα; Δηλαδή μπαρούφες του ΥΠΟΙΚ.
  Κατά τη γνώμη μου ο ΥΠΟΙΚ ουσιαστικά κλείνει το μάτι σε μεγαλοστελέχη του Δημοσίου που τους έδωσε αντι για χρήμα ομόλογα για εξόφληση απαιτήσεων τους. Π.χ. Αναδρομικά διαφόρων ομάδων που κέρδισαν εις βάρος του δημοσίου με δικαστικές αποφάσεις(πχ βουλευτές , φαρμακέμποροι κλπ.). Αυτοί είναι οι κάτοχοι Ελληνικών ομολόγων απο την πρωτογενη αγορά. Πονηριες του λαλίστατου ΥΠΟΙΚ για να έχει την εύνοια των θιγομένων.
  Οι πολιτικοί που μοιράζουν και υπόσχονται την παράδοση του δημόσιου ταμείου για λίγους ψήφους είανι το αίτιο της κρίσης και η αδυναμία εξόδου από αυτήν. Μικρομματισμός και φθηνός καιροσκοπισμός και μέσα στην κρίση.
  Πρόθεση του ΥΠΟΙΚ, σε αυτές τις δύσκολες στιγμές για το λαό, είναι να προστατεύσει την Ελίτ (πολιτικοι και καθε είδους αξιωματούχοι) του δημόσιου βίου, παρά τις προφανείς ευθύνες της για τη δημιουργία της κρίσης.
  Καμία Μαρίκα δεν αγόρασε Ελληνικά ομόλογα από την πρωτογενή αγορά. Η Μαρίκα αγόρασε μέσω του ασφαλιστικού της ταμείου και θα κουρευτεί.
  Εν κατακλειδι η αποζημίωση δεν θα γίνει και ο ΥΠΟΙΚ θα εξαγοράσει με μια υποσχεση, που δεν θα κληθει να υλοποιησει, την "εύνοια" των θιγομένων. Η απόδοση στους ιδιώτες Έλληνες όμολογιουχους του ποσού που θα διαγραφεί πως θα δικαιολογηθεί απέναντι σε κάποιο ξενο ιδιωτη ή ασφαλιστικό ταμείο ξένου ή ελληνικού που θα ζητήσει το ίδιο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.