#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
26/06/2013 09:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα κερδίσει το στοίχημα της προσέλκυσης επενδυτών η κυβέρνηση;



Ένα πολύ κρίσιμο στοίχημα καλείται να κερδίσει άμεσα η κυβέρνηση, αυτό της προσέλκυσης επενδυτών, ένας τομέας που παρατηρείται κινητικότητα, αλλά και που κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτε. Σήμερα είναι η μεγάλη ημέρα για τον αγωγό του αζέρικου αερίου και θα μάθουμε πιθανότατα αν θα μας… ΤΑΡ-ώσουν οι Αζέροι ή θα είμαστε οι νικητές.

Ωστόσο, δύο ακόμη μέτωπα είναι ιδιαίτερα κρίσιμα. Την Τρίτη ανακοινώθηκε ότι οι δύο μεγάλοι τηλεπικοινωνιακοί οργανισμοί, Vodafone και Wind θα προχωρήσουν στη σύσταση κοινής εταιρείας που σκοπό θα έχει την κοινή χρήση κεραιών και υποδομών δικτύου. Η επένδυση θα φτάσει τα 200 εκατ. ευρώ και από πολλούς θεωρείται ως πρόκριμα για μια πιθανή συγχώνευση των δύο εταιρειών στην Ελλάδα. Όσο για τα οφέλη στους καταναλωτές; Καλύτερες υπηρεσίες για τους πολίτες κυρίως σχετικά με το ίντερνετ και το λεγόμενο 4G.

Οι επικεφαλής των δύο εταιρειών θα πάνε το μεσημέρι στο Μαξίμου προκειμένου να ενημερώσουν τον Αντ. Σαμαρά καθώς, εκτός από την επένδυση και τις προοπτικές που ανοίγονται, θα δημιουργηθούν και 600 νέες θέσεις εργασίας.

Παράλληλα  στην Αθήνα βρίσκεται το αφεντικό της Cosco group, ο καπετάνιος Γουέι Ζιαφού ο οποίος θα επισκεφτεί τον πρωθυπουργό για να του ανακοινώσει το ενδιαφέρον της εταιρείας του για την Ελλάδα. Στις 6 το απόγευμα σήμερα θα πάει στο Νέο Ικόνιο για τα εγκαίνια των εγκαταστάσεων της προβλήτας ΙΙΙ. Σημειώνεται, ότι στις 17 Μαϊου εγκαταστάθηκαν στο συγκεκριμένο χώρο πέντε από τις πιο σύγχρονες γερανογέφυρες στον κόσμο, τύπου super post panamaχ, ενώ αναμένονται άλλες δύο, προκειμένου η θυγατρική της Cosco, ΣΕΠ ΑΕ, να θέσει σε πλήρη λειτουργία τον προβλήτα ΙΙΙ από την 1η Ιουλίου 2013, ταχύτερα από ό,τι προβλέπεται στις συμβατικές της υποχρεώσεις με το ελληνικό δημόσιο, δηλαδή το 2016.

Οι νέες γερανογέφυρες έχουν ανυψωτική ικανότητα 65-85 τόνους, μπορούν εξυπηρετούν πλοία έως και 360 μέτρα και να αδειάζουν περίπου 4.000 κοντέινερ μέσα σε 24 ώρες.

Η κινεζική εταιρεία (που κάποιοι δεν ήθελαν όταν πρωτοήρθε στον Πειραιά) φέρεται να ενδιαφέρεται και για το λιμάνι που διαχειρίζεται ο ΟΛΠ, θέλοντας να φτιάξει ένα τεράστιο κόμβο για τα κινεζικά προϊόντα προς την Ευρώπη.

Οι παραπάνω συναντήσεις του πρωθυπουργού και οι κρίσιμες αποφάσεις που θα ληφθούν, μπορούν να αλλάξουν το κλίμα στην Ελλάδα, ειδικά μετά την αποτυχία του διαγωνισμού για τη ΔΕΠΑ και τη φυγή των Ρώσων. Αν και τα τρία γεγονότα έχουν θετική κατάληξη για την Ελλάδα, τότε θα είναι το καλύτερο «δώρο» στη νέα κυβέρνηση και θα δώσει ανάσα για τη δύσκολη συνέχεια στην οικονομία.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. George avatar
  George 26/06/2013 10:42:38

  Ίσως το μόνο στοίχημα που έχει νόημα αλλά πέρα από υπηρεσίες χρειάζεται βαριά βιομηχανία. Μόνο τα μεγάλα φουγάρα γενούν μικρά και αυτά γενούν υπηρεσίες αλλιώς απλά τρυπάμε το νερό. Πιο πολύ από την Cosco θα έπρεπε να μας ενδιαφέρουν οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες. Οι Βρετανοί πήραν (για την Ευρώπη) τις Ιαπωνικές και τις Ινδικές, οι Ισπανοί και οι Τσέχοι πήραν τις Γερμανικές, οι Τούρκοι και οι Ρουμάνοι τις Ιταλικές και τις Γαλλικές, οι Σλοβάκοι τις Κορεάτικες. Εμείς γιατί να βάζουμε τον πήχη τόσο μα τόσο χαμηλά? Ένας αγωγός, ένα λιμάνι, μια κοινή προσπάθεια στις κεραίες για περικοπή κόστους δεν κάνουν κάτι βιώσιμο. Με 1,5 εκ άνεργους δεν έχουμε την πολυτέλεια να μείνουμε εκεί.

 2. Panagiotis avatar
  Panagiotis 26/06/2013 10:48:55

  Αν υπηρχε εθνικη πολιτικη, ισως .
  Προς το παρων κλεινουν επιχειρησεις και οι προσληψεις που γινονται αφορουν μισθους πεινας .

 3. Νεοθουλίτης Γερμανοτσολιάς avatar
  Νεοθουλίτης Γερμανοτσολιάς 26/06/2013 11:05:30

  το άλλο με τον Μπέννυ το ξέρετε?

 4. ΓΙΑΝΝΗΣ avatar
  ΓΙΑΝΝΗΣ 26/06/2013 11:35:53

  Για ποιούς επενδυτές γράφετε; Εδώ δεν μπορούνε να κρατήσουν τις εταιρείες που ήδη υπάρχουν... Γιατί έκλεισε ο Κατσέλης; Πόσο βοήθησε το κράτος με τα χαράτσια και τις έκτακτες εισφορές, το άνοιγμα των μεταφορών (που ποτέ δεν έγινε) και το υψηλότατο κόστος της ενέργειας (βλέπε τιμολόγια ΔΕΗ στις βιομηχανίες) στο να κλείσει;
  Τι ψάχνουν δηλαδή και δεν κοιτάνε το πρόβλημα που έχουν μπροστά τους; Γιατί αυτά που τόσο εύκολα γράφονται μέσα σε μια παράγραφο είναι τόσο δύσκολα για την κυβέρνηση; Από που περιμένουν μετά την ανάπτυξη; Από έξω;

  • Mihalis avatar
   Mihalis @ ΓΙΑΝΝΗΣ 26/06/2013 11:39:27

   Μα ακριβώς έτσι προσελκύονται οι επενδυτές από το εξωτερικό! Η εγχώρια βιομηχανία κλείνει από την ασφυκτική οικονομική πίεση, η πολυεθνική έρχεται.

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Mihalis 26/06/2013 11:59:44

    ΟπωσδήΠΟΤΈ !

   • Πέτρος avatar
    Πέτρος @ Mihalis 26/06/2013 12:03:44

    ...και οι τιμές των προϊόντων ανεβαίνουν ενώ οι μισθοί μειώνονται.

 5. Darki avatar
  Darki 26/06/2013 11:36:10

  http://www.youtube.com/watch?v=7AEcgfiukfc

 6. Μανώλης Πετράκης avatar
  Μανώλης Πετράκης 26/06/2013 11:52:36

  Ναι, να τους περιμένετε. Τώρα που με τον καινούργιο φορολογικό νόμο του Θεοχάρη θα μπορεί ο κάθε πασοκοσυριζαίος έφορος να επιβάλει πέρα από τον λογιστικό φόρο και τον "κατ' εκτίμηση φόρο" και τον "προληπτικό φόρο" και θα είναι ανοικτές και απαράγραπτες οι φορολογικές χρήσεις ΑΙΩΝΙΩΣ (20 χρόνια λένε με δυνατότητα παράτασης) ουρές θα κάνουνε. Σιγά να μην πάνε στην Βουλγαρία που η εκκαθάριση της χρήσης γίνεται στο τέλος του χρόνου και μετά πάπαλα, ό' τι φόρο σου βάλει ο έφορος εκείνη την στιγμή πληρώνεις και καθάρισες, μετά πάνε για ανακύκλωση τα πάντα. Εδώ στην Ελλάδα, να συσσωρεύει μία επιχείρηση κεφάλαια 30-40 χρόνια και να κάνει επενδύσεις σε πάγια, γήπεδα κ.λπ. και μετά να έρθει ο έφορας του Ernesto-Aleksis και να κάνει έλεγχο σε βάθος 40-ετίας και να τα παίρνει όλα μαζί με τον "προληπτικό φόρο" που θα βάλει. Κύριοι ξεκινήστε από τα απλά, προσπαθήστε για αρχή, όχι να προσελκύσετε αλλά να συγκρατήσετε τους ανθρώπους που φεύγουν και θα φεύγουν με ολοένα επιταχυνόμενους ρυθμούς. Αφήστε την προσέλκυση επενδύσεων - αυτά είναι για μεγάλα παιδιά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.