09/12/2009 16:51
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα θρηνήσουν κι άλλα θύματα στο «κοφτήρι» της Κηφισίας;

Την προηγούμενη Παρασκευή το βράδυ, τέσσερις πιτσιρικάδες -15χρονοι μαθητές της Α Λυκείου-, βγαίνοντας από ένα πάρτι στο Κολλέγιο Ψυχικού και πηγαίνοντας προς το Starbuks, που είναι απέναντι από την κεντρική είσοδο του κολλεγίου – φανάρι Πηνελόπης Δέλτα & Κηφισίας- στην προσπάθεια τους να διασχίσουν την Κηφισίας , αφού περίμεναν να ανάψει πράσινο και να περάσουν, ένας ηλίθιος που έτρεχε με ιλιγγιώδη ταχύτητα στην Κηφισίας, παραβίασε το κόκκινο, την ώρα που τα παιδιά περνούσαν και παρέσυρε τον τελευταίο στη σειρά που διέσχιζε το δρόμο και τον εγκατέλειψε.

Ο νεαρός ήταν ο Σόλωνας Καρυδάκης, ο οποίος σήμερα το πρωί και αφού όλες τις προηγούμενες ημέρες ήταν εγκεφαλικά νεκρός στο νοσοκομείο, εξέπνευσε. Το συγκεκριμένο σημείο είναι κοφτήρι και έχουν γίνει πολλά ατυχήματα.

Την Παρασκευή το πρωί 11/12. στις 8πμ, οι μαθητικές κοινότητες θα κάνουν καθιστική διαμαρτυρία και θα κλείσουν την Κηφισίας μπας και ξυπνήσει κανένας και πάρουν μέτρα, όπως να φτιάξουν μια αερογέφυρα. Εμπλέκονται οι όμοροι Δήμοι Ψυχικού, Νέου Ψυχικού, Φιλοθέης και Χαλανδρίου καθώς επίσης και η όποιος έχει την ευθύνη του εν λόγω δρόμου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Orestios avatar
  Orestios 09/12/2009 17:20:31

  Κάμερες στα φανάρια. Όταν γίνεταιο πορτοκαλί ενεργοποιείται η κάμερα και καταγράφει. Στην Κύπρο υπάρχει, στην Ν.Αφρική επίσης. Πρόστιμα 20χιλιάδων ευρώ στους παραβάτες και κατάσχεση του αυτοκινήτου. Μόνο έτσι η χώρα θα πάει μπροστά. Όλα τα άλλα είναι περιττά

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Orestios 09/12/2009 17:25:56

   Θα πάνε τα "παιδιά" του Νιότη και θα τις σπάσουν... παρέα με τον Βούγια.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Strange Attractor 09/12/2009 17:33:08

    Και μετά θα βγεί ο Αντιπρόεδρος να μας κάνει μαθηματα οικογενειακής διαχείρησης κατηγορόντας τον Χρυσοχοϊδη. Ο θάνατος του νεαρού αυτού παιδιού δεν είναι αποτέλεσμα βίαιης και αντικοινωνικής συμπεριφοράς. Σαν δεν ντρέπονται οι....άντε να μην πω.

    • mafalda avatar
     mafalda @ Orestios 11/12/2009 00:48:05

     Ναι....μήπως φταίνε οι αντιεξουσιαστές και γι'αυτό; Μάθαμε τώρα...

 2. spm avatar
  spm 09/12/2009 17:36:08

  Το ξέρω το περιστατικό.
  Τα παιδιά όλων των όμορων σχολείων είναι ανάστατα. Αύριο θα γίνει η κηδεία του μικρού Σόλωνα.
  Κανένας δε νοιαζεται για το φανάρι-καρμανιόλα.
  Καθημερινά περνουν εκατοντάδες παιδιά απο αυτό το σημείο και καθημερινά διατρέχουν τον ίδιο κίνδυνο.
  Κατι πρέπει να γίνει άμεσα.
  Εχω δει περιστατικό με τα μάτια μου, που πατέρας διέσχιζε το δρόμο με τον πιτσιρικο του και ενα καμπριο παραβιάσε το κοκκινο κάνοντας ελιγμούς. Αν ο άνθρωπος δεν βελεπε τι πηγαινε να γίνει και δε σηκώνε το μικρό στον αέρα από το χέρι, το παιδάκι θα του σκότωνε μπροστά στα μάτια του.
  Δεν ξέρω αν η λεοφωρος ειναι ευθύνη των δήμων ή κάποιου άλλου, Νομαρχία, ΥΠΕΧΩΔΕ, αυτό που ξέρω είναι οτι κάθε φορά που βλεπω παιδιά να περιμένουν στο φαναρι, κοιτάζω τους καθρέπτες μου να δω αν ερχεται κανένας τρελός με χίλια.

 3. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 09/12/2009 17:45:33

  Δὲν ὑπῆρχε μεγαλύτερη ἠλιθιότης ἀπὸ τὸ νὰ κάνουν κάποιοι τὴν Κηφισίας ἄξονα ταχείας κυκλοφορίας, ἀγνοῶντας ὅτι διασχίζει κατοικημένες περιοχές. Στὴν οὐσία θυσιάστηκαν οἱ "νότιότεροι" γιὰ νὰ πηγαίνουν σπίτι τους σὲ ὑποφερτοὺς χρόνους οι "βόρειότεροι".

  Στὸ Μαρούσι ἔχουν κατ' ἐπανάληψιν χτυπηθεῖ νεαρὰ παιδιά, ἀκόμη καὶ σὲ σημεῖα μὲ ἀερογέφυρες. Γιὰ νὰ μὴν ἀναφέρω τοὺς ἀδικοχαμένους λόγῳ διαφημιστικῶν πινακίδων ποὺ γιὰ κάποιο λόγο ἂν καὶ παράνομες στέκουν πάντα στὴ θέση τους. Ἢ αὐτοὺς ποὺ χτυπιοῦνται σὲ διαβάσεις ἐπειδὴ - πχ. λόγῳ ἠλικίας δὲν προλαβαίνουν νὰ διασχίσουν τὸν δρόμο στὸν ἐλάχιστο χρόνο ποὺ ἀνάβει πράσινο.. Ἔχω ἠλικιωμένη μητέρα στὴν περιοχὴ καὶ κάθε φορὰ ποὺ βγαίνει τρέμω...

  Ἡ Κηφισίας εἶναι κίνδυνος γιὰ τοὺς πεζούς. Ποιὰ εἶναι ἡ λύση; Δὲν εἶμαι πολεοδόμος οὔτε συγκοινωνιολόγος, ἄρα, μὲ ἐπιφύλαξη θὰ ἔλεγα ὅτι ἕνας δρόμος ποὺ ἔχει ἑκατέρωθεν κινηματογράφους, κλάμπ, γραφεῖα, ἀγορές, καὶ ὅ,τι βάλει ὁ νοῦς τοῦ ἀνθρώπου πρέπει νὰ πάψει νὰ εἶναι δρόμος ταχείας κυκλοφορίας. Ἂς καθίσει ἕνας ὑπερτοπικὸς φορέας νὰ δεῖ τὸ θέμα συνολικά καὶ νὰ βρεῖ λύση νὰ πηγαίνουν οἱ "βορειότεροι" στὰ σπίτια τους ἀλλιῶς. Ἀπὸ τοὺς δημάρχους μὴ περιμένετε τίποτε. Τὸ θέμα δὲν φέρνει ψήφους.

  • Strange Attractor avatar
   Strange Attractor @ Κοινὸς νοῦς 09/12/2009 18:27:16

   Απ ότι θυμάμαι το ζήτημα που θόγεις το είχε αναλύσει η 17Ν σε προκήρυξή της, Το ενέτασσε νομίζω στο ότι θα πρέπει οι πλούσιοι αστοί των Β προαστείων να έχουν άνετη και γρήγορη δυνατότητα μετακίνησής τους στο εμπορικό και οικονομικό κέντρο, εις βάρος των άλλων και λιγότερο προνομιούχων, ή κάπως έτσι... Βέβαια ο Βαρδινογιάννης και λοιποί, διαθέτουν πλέον και ελικόπτερα.

   • Κοινὸς νοῦς avatar
    Κοινὸς νοῦς @ Strange Attractor 09/12/2009 20:37:20

    Δέν ἔχει νόημα νὰ ψάχνουμε νὰ βροῦμε ταξικὰ χαρακτηριστικὰ στὰ πάντα. Ὅσο ἡ πόλη ἁπλώνεται, τόσο αὐξάνεται καὶ ἡ πίεση γιὰ ταχεία πρόσβαση στὴν ὅλο καὶ ἀπομακρυνόμενη ἀπὸ τὸ κέντρο περιφέρειά της.
    Τὸ θέμα παραμένει: Θὰ περνοῦν οἱ δρόμοι ταχείας κυκλοφορίας ἀπὸ γειτονιὲς μὲ σχολεῖα, ἀγορές, κατοικίες, κλπ; Ἢ θὰ κάνομε ἕναν - ἐπὶ τέλους - ἐπαγγελματικὸ σχεδιασμὸ τῶν ἀξόνων ὥστε αὐτοὶ νὰ μὴν περνοῦν ἀπὸ τὶς περιοχὲς ὅπου συστηματικὰ κυκλοφοροῦν πεζοὶ καὶ μάλιστα ἀδύναμοι;

 4. anonyma avatar
  anonyma 09/12/2009 17:50:40

  ΡΑΦΗΝΑ:
  ΝΑ ΕΛΕΓΧΘΕΙ ΠΟΙΟΣ ΕΔΩΣΕ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΤΡΙΑΞΟΝΙΚΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΜΕ ΥΨΗΛΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΡΚΙΝΓΚ ΜΕΓΑΛΟΥ ΣΟΥΠΕΡΜΑΡΚΕΤ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗΣ ...

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ anonyma 10/12/2009 01:27:16

   Γιατί, μήπως καταργήθηκε η διάταξη της εισόδου των τριαξονικών στο κέντρο μέχρι στις 6 το πρωϊ; τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια καταστρατηγείται ασύστολα. κάτσε και μέτρα στην Βασ. Σοφίας να δεις πόσα περνάνε μέσα σε μία ώρα...

 5. Justin Case avatar
  Justin Case 09/12/2009 18:16:22

  και όλα αυτά τα ανεγκέφαλα που είναι οι πολιτικοί που έχουν τελείωσει και το συγκεκριμένο σχολείο ή που στέλνουν τα παιδιά τους εκεί δεν κάνουν κάτι να φτιάξουν μια αερογέφυρα πεζών. Μιλάμε για τέτοια αδιαφορία...

 6. Anonimi avatar
  Anonimi 09/12/2009 19:51:11

  Diladi o typos mallon ti glitose, den prokeitai na ton vroun.

 7. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 09/12/2009 20:37:48

  και ομως αυτο το πραγμα που δεν πρεπει να λεγεται ανθρωπος παραδοθηκε απο μονος του.

 8. Ανώνυμος συμμαθητής θύματος avatar
  Ανώνυμος συμμαθητής θύματος 09/12/2009 21:17:04

  Μερικές διορθώσεις για το άρθρο (που καμία σημασία δεν έχουν απλά τις αναφέρω για να προσφέρουμε σωστή πληροφόρηση):
  1) Τα παιδιά πήγαιναν στον ετήσιο χορό του σχολείου
  2) Το σημείο αυτό είναι Στεφάνου Δέλτα και Κηφησίας
  (επαναλαμβάνω δεν στέκομαι σε αυτά, απλά τα σημειώνω)

  Επίσης προσθέτω: Το φανάρι αυτό καθημερινά χρησιμοποιείται -χωρίς υπερβολή - από καμιά 100τοστή παιδιά το πρωί (8.00-9.00) και από περίπου τα διπλάσια τα απογεύματα (15.00-16.00) και Παρασκευές ή παραμονές Αργιών από πολύ περισσότερα.

  Δυστυχώς και να καταφέρουμε να κατασκευαστεί μια αερογέφυρα στο σημείο αυτό, προσφέρεται ασφάλεια στα περίπου 2.000(δεν ειμαι σίγουρος για το νούμερο αυτό) παιδιά που φυτούν στο σχολείο συν τους διερχόμενους πολίτες. Όμως το φανάρι αυτό δεν είναι η μόνη καρμανιόλα, καθώς υπάρχουν δεκάδες άλλα παρόμοια ή ανάλογα σημεία που καθημερίνα εκατοντάδες πολίτες διασχίζουν.

  Επιπλεόν, μιλάμε για μια αηδιαστική ασυνειδησία οδηγών αφού, εγώ ο ίδιος περνούσα φανάρι με διάβαση και με φανάρι πεζών σχετικά στενού δρόμου (Λ.Πεντέλης, φανάρι πριν την Ναυτική Βάση) και για να μην σας κουράζω, αν πολύ απλά περπατούσα λίγο γρηγορότερα ή ήμουν σκυφτός θα με είχε χτυπήσει μετωπικά σχεδόν αυτοκίνητο τζιπ στα 60-70χλμ.

  Βαθιά συλληπητήρια στην οικογένεια του αδικοχαμένου παιδιού.

 9. Z avatar
  Z 10/12/2009 00:41:48

  Στο συγκεκριμένο σημείο της Κηφισίας έχουν τραυματιστει πολλά παιδιά αρκετά από τα οποία θανάσιμα. Πόσα θα θρηνίσουμε ακόμα για να ληφθούν μέτρα? Ο Σόλων ήταν ένα γελαστό παιδί που έφυγε άδικα και τόσο πρόωρα που δεν το αντέχει ο νους μας. Εύχομαι δύναμη στους γονείς και στον δίδυμο αδελφό του που καλούνται να αντέξουν όσα ο άνθρωπος δεν αντέχει. Πονάμε όλοι μας και να που δεν υπάρχουν πάντα χειρότερα.

 10. B.K.Σ. avatar
  B.K.Σ. 10/12/2009 01:30:35

  Σε αυτό το φανάρι και στο φανάρι του Υγεία γίνονται συνεχώς φρικτά δυστυχήματα, διαμελισμοί κυριολεκτικά των σωμάτων λόγω της ταχύτητας. Είμαι σίγουρη πως υπάρχουν επιχειρηματίες που θα επιχορηγούσαν την δημιουργία μιας αερογέφυρας σε αυτά τα σημεία, αλλά πως να το κάνουμε σε κάτι τέτοια παραμένουμε ακόμα κουμμουνιστικό κράτος.

 11. δρόμος avatar
  δρόμος 10/12/2009 11:14:46

  Διαβάζοντας τι έγραψαν οι νέοι και,σαν στερνό χαιρετισμό στον Σόλωνα που έφυγε άδικα, ιδού παιδιά πεδίο δόξης λαμπρό, ευκαιρία διοχέτευσης της μαχητικότητάς σας σε διεκδίκηση παρεμβάσεων που βελτιώνουν τη ζωή - ευκαιρία να αγωνισθείτε θετικά, σαν αυριανοί πολίτες αυτής της χώρας

 12. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 10/12/2009 11:19:09

  "Μην εμπιστεύεστε κανέναν που τρέχει με πάνω από 120".
  Το σύνθημα το έχω δει γραμμένο στη Γερμανία.
  Έχουν ή δεν έχουν δίκιο αυτοί που το δημιούργησαν;
  Ισόβια αφαίρεση διπλώματος (εκτός των άλλων) στους γκλαμουρό-καφρους!

 13. ΙΑΝΟΣ avatar
  ΙΑΝΟΣ 10/12/2009 11:53:13

  ΔΙΑΒΑΖΑ ΣΕ ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ - ΟΔΗΓΟΣ ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΝΑ ΟΔΗΓΗ ΜΙΑ PORSCHE ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ 160 Μ/ΡΗ ΣΕ ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ (MOTORWAY) KAI ΟΔΗΓΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΑΥΤΟΦΟΡΟ (MAGISTRATE'S COURT) -Ο ΔΙΚΑΣΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΟΔΗΓΟΥΣΕ ΜΕ ΤΑΧΥΤΗΤΑ Η ΟΠΟΙΑ ΗΤΟ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΗ ΑΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ ΕΠΕΒΑΛΕ ΑΜΕΤΑΚΛΗΤΑ ΕΞΗ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΦΥΛΑΚΙΣΗ , ΚΑΤΑΣΧΕΣΗ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΟΔΗΓΗΣΕΩΣ.
  ΑΦΗΝΩ ΣΕ ΣΑΣ ΤΗΝ ΣΥΓΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ !!!

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ΙΑΝΟΣ 10/12/2009 11:59:07

   Είδες οι ...κουτόφραγκοι (Sorry dear Lords, σχήμα λόγου, οι Φράγκοι είναι ακόμα στην απέναντι πλευρά της Μάγχης);

   • zonitis avatar
    zonitis @ Sic transit gloria mundi 10/12/2009 13:45:15

    Δεν ειναι μονο αυτοι στην απεναντι πλευρα της Μαγχης. Στην Ελβετια πριν 2 περιπου χρονια κατασχεθηκαν 9 πολυτελη αυτοκινητα (Porsche, Ferrari, Audi) 9 πλουσιοπιτσιρικαδων (Ρωσσοι, Κινεζοι, Αγγλοι) που ετρεχαν με περιπου 200 σε δρομο που το οριο ειναι 120. Φυλακη μεχρι να γινει το δικαστηριο, το οποιο επεβαλε ποινη χρηματικη και απελαση απο την χωρα.

 14. Πήλιος Γούσης avatar
  Πήλιος Γούσης 10/12/2009 11:55:40

  Δεμ υπάρχει τροχαία. Έτσι Απλά.
  Μόνο που και που κανένα μπλοκο. Κατά τα άλλα η τροχαία απουσιάζει πανηγυρικά.

 15. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 10/12/2009 12:03:15

  Ἐπειδὴ βλέπω πολλοὺς νὰ θεωροῦν ὡς λύση τὶς ἀερογέφυρες, ἐπιτρέψτε μου νὰ ἐπισημάνω ὅτι αὐτὲς δὲν καλύπτουν τὴν ἄλλη ἀδύναμη ὁμάδα πληθυσμοῦ, τοὺς ἠλικιωμένους, στοὺς ὁποίους συνήθως συνίστᾶται περπάτημα, ἀλλὰ δὲν προσφέρονται οὔτε ἀσφαλῆ πεζοδρόμια οὔτε ἀσφαλεῖς διαβάσεις. Στὴν ἴδια κατηγορία ὑπάγονται καὶ οἱ μητέρες μὲ τὰ καρότσια, κλπ.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ Κοινὸς νοῦς 11/12/2009 01:15:22

   Θα μπορούσαν να μπουν ασανσέρ όπως έχει στο Μετρό, γι΄ αυτές τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού. Πάντως σε αυτό το σημείο, λόγω της ευθείας είναι εφικτή η δημιουργία υπόγειας διάβασης τροχοφόρων, ενώ στο Υγεία λόγω της προηγηθείσας υπέργειας είναι ανέφικτη.

 16. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 10/12/2009 13:08:41

  Επειδή κυκλοφορώ με μικρά παιδιά, πραγματικά νιώθω εξαιρετικά επισφαλής για τα παιδιά μου. Αντίθετα, όταν κυκλοφορούσα με τα μικρά στον Καναδά, ένοιωθα εξαιρετικά ασφαλής. Οι διαβάσεις είναι διαβάσεις, τα πεζοδρόμια είναι πεζοδρόμια. Εδώ τα μηχανάκια έχουν καταλάβει ΟΛΟΚΛΗΡΗ τη διάβαση, ο τροχονόμος είναι μπροστά και δεν τους λέει απολύτως τίποτα.

  Ο Σόλωνας Καρυδάκης μήπως θα πρέπει να γίνει ένα σύμβολο της αλητείας των ελλήνων οδηγών και της ελεϊνής μοίρας των πεζών στη χώρα αυτή;
  Δεν είδα όμως κανένα "διαμαρτυρόμενο" αυτών των ημερών να αναφερθεί στο παιδί αυτό και να θυμώσει με το παιδί αυτό. Μήπως γιατί η πλειοψηφία τους - ή οι γονείς τους, που τους ταϊζουν πλουσιοπάροχα - οδηγούν αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού και οδηγούν με τον ίδιο τρόπο όπως ο εγκληματίας που παρέσυρε και εγατέλειψε το παιδί;

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Μάρκο Τ 10/12/2009 15:09:56

   μόλις επέστρεψα από την κηδεία του Σόλωνα. Το νεκροταφείο ήταν πλημμυρισμένο από ένα βουβό πλήθος και αμέτρητους συνομηλίκους του, που παρακολουθούσαν την εξόδια τελετή συντετριμένοι, κλαίγοντας. Νομίζω ότι αυτή η μαζική συμμετοχή τους σε ένα κοινωνικό γεγονός, που ξαφνικά βρεθήκαν στο επίκεντρό του, δεν θα είναι χωρίς (θετικές) επιπτώσεις στα τεκταινόμενα στην πόλη μας.

 17. anapofasistos avatar
  anapofasistos 10/12/2009 13:29:44

  Ο δολοφόνος κυκλοφορεί ελευθερος. AUDI σκουρο μπλε τρακαρισμένο

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ anapofasistos 10/12/2009 15:10:54

   όχι, παραδόθηκε

 18. fv avatar
  fv 10/12/2009 18:50:18

  Πώς λέγεται;

  Πού βρήκε το αυτοκίνητο;

  Ποιος του επέτρεψε να κυκλοφορεί όπως κυκλοφορεί;

  Ως πότε θα συνεχίζεται αυτή η ιστορία; Χτύπησε και εγκατέλειψε το θύμα του αβοήθητο. Δεν τον έλεγξε κανείς αν οδηγούσε κάτω από την επήρρεια ουσιών, δεν προφυλακίστηκε, δεν φυλακίστηκε, και σύμφωνα με την "κείμενη νομοθεσία" δεν πρόκειται να τιμωρηθεί.


  Να αλλάξει ΤΩΡΑ ο νόμος για τους οδηγούς που δεν σταματούν ενώ έχουν προκαλέσει ατύχημα, και μάλιστα θανατηφόρο. Να τους επιβάλλονται ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ οι αυστηρότερες ποινές που προβλέπονται για μεθυσμένους οδηγούς γιατί δε νομίζω να χολοσκάνε και πολύ για το τι έκαναν.

  Δεν είναι οι οικογένειες που τον μεγάλωσαν και τον πόνεσαν, δεν είναι οι σύντροφοι που τον σήκωσαν από την άσφαλτο, δεν είναι οι φίλοι που τον είχαν ανάγκη, δεν είναι οι συμμαθητές που σήμερα βλέπουν το άδειο θρανίο. Δεν έχουν και δεν θα έχουν ποτέ το κενό της απώλειας μέσα τους.

 19. adio_solona avatar
  adio_solona 10/12/2009 18:59:21

  mia dior8osi.. den itan o xoros tou kolegiou psixikou alla tou kolegiou a8inon

  den 8a se skexaso pote solon.. panta 8a eise mesa stin kardia mou..
  kouragio ston aderfo tou armado!!

 20. Μαθητής avatar
  Μαθητής 10/12/2009 20:27:15

  Κατ'αρχάς, θα ήθελα να πω συλλυπητήρια στους γονείς του Σόλωνα και στον αδερφό του. Δεν θα έπρεπε όμως να σκοτωθεί για να γίνει κατανοητό πως αυτός ο δρόμος είναι επικίνδυνος. Η Κηφισίας είναι ο δρόμος με την μεγαλύτερη κίνηση στην Αθήνα και κανονικά θα έπρεπε να έχει τουλάχιστον μία στον δρόμο αυτόν. Ντροπή...

 21. Μαθητής avatar
  Μαθητής 10/12/2009 20:49:50

  Αυτός ο αθεόφοβος, πώς κοιμόταν τα βράδια, μου λέτε;

 22. DK avatar
  DK 10/12/2009 21:50:48

  o solwn itan prwtos 3adelfos mou... o tupos p ton skotwse pragmati paradothike dn einai eleutheros k zitame tn timwria tou...
  euxaristw osous summetexoun stin kathistiki diamarturia k osous itan stin kideia smr...
  S AGAPAME G PANTA KAI THA SE THYMOMASTE SOLWNAKO

 23. Αλεξ avatar
  Αλεξ 10/12/2009 23:10:13

  συγγνώμη, αλλά θα διαφωνίσω για το πόσο αυστηρές πρέπει να είναι οι ποινές. Και αποκεφαλισμός να είναι η ποινή, αν πιάνονται ένας στους 10.000 δεν κάνουμε τίποτα. Η αστυνομία σταματάει σε μπλόκα μόνο, και κυρίως μηχανάκια για κράνος και αυτοκίνητα για ζώνη. Αυτό βέβαια συνήθως πριν τις γιορτές, και είναι ξεκάθαρα εισπρακτικό μέτρο. Στη δυτική Μασαχουσέττη, αν κάνεις σαχλαμάρες για πάνω από 2 χιλιόμετρα, κάποιος αστυνομικός θα σε σταματήσει. Τρία παραπτώματα, και έπρεπε να ξαναδώσεις εξετάσεις για δίπλωμα. Άλλα τρία, και γειά σου δίπλωμα για 6 μήνες. Οι Ελληνάρες φοιτητές που προσπάθησαν (όταν ήμουν στο πανεπιστήμιο 90'-94') να οδηγήσουν με "Ελληνικό τρόπο" εκεί, κατέληξαν σύντομα σε δικαστήρια ή με άδειο πορτοφόλι, και αναγκάστηκαν να προσαρμοστούν. Τα πρόστιμα ήταν φυσιολογικά, αλλά η συχνότητα που τους έπιαναν ήταν αυξημένη. Αυτό έκανε τη διαφορά. Το να ξέρεις ότι οδηγείς απερίσκεπτα λίγο πιο κάτω θα σε σταματήσουν. Στην Ελλάδα πρέπει να είσαι γκαντέμης για να εισπράξεις 3 κλήσεις σε ένα χρόνο. Εγώ έχω πάρει μία κλήση για υπερβολική ταχύτητα (20χλμ πάνω από το όριο στον Καρέα) στα 9 χρόνια που βρίσκομαι στην Ελλάδα. Δεν οδηγώ ιδιεταίρως επικίνδυνα, αλλά με την ίδια οδήγηση στην Αμερική θα είχα φάει 3 κλήσεις την ίδια μέρα.

  • xayate avatar
   xayate @ Αλεξ 11/12/2009 11:49:29

   oi poines prepei na einai idia me to ti prokaleis......

 24. pennyton avatar
  pennyton 10/12/2009 23:19:57

  Καλό Ταξίδι Σόλωνα, πραγματικά λυπήθηκα. Γέφυρες για τους πεζούς η μόνη λύση κάθε 300 μέτρα και μπαριέρες οπουδήποτε αλλού...Επίσης Κάμερες στα φανάρια που γράφουν όταν περνάει κάποιος με κόκκινο σε τέτοια σημεία.....και ας φωνάζουν όλοι οι ηλίθιοι για big brother και μπούρδες...απλά μόνο η σκέψη ότι μπορεί να καταγραφεί να σταματήσει κ κάποιους ηλίθιους που την έχουν δει Νίκι Λάουδα μες την Αθήνα...

 25. ark avatar
  ark 11/12/2009 11:25:11

  na dothei sti dimosiotita to onoma tou "kyriou" autou kai na min tou epitrapei na xanaodigisei autokinito

 26. ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ avatar
  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ 11/12/2009 19:54:02

  tixainei o solon na htan simathiths mu!!! Simera egine mia ka8istikh diamartiria gia na ftiaxthei mia aerogefyra kai eftyxos o ypourgos desmeutike...to kako omws einai pws eprepe mia athoa pshxh na xathei gia na koinitopioithei h kivernish..afto mas 8imwse giafto klapsame!!! KANTEE KATI den ginenteee piaa afti h katastashh.. o solwn htan h aformhh drasthropoihtheitee , apo mas exartate an tha epanalifthoun parwmoia peristatika!! to mono pu efxome eine na anpaythei en eirinh o solwn ...ala rwtaw exei ontws anapauthei en eirhnh??????

 27. Δεν πάει άλλο avatar
  Δεν πάει άλλο 26/12/2009 19:26:04

  Δυστυχώς έτσι λειτουργούν τα πράγματα σε αυτήν τη χώρα. Για να γίνει ένα αναγκαίο έργο πρέπει πρώτα να χυθεί αίμα. Κρίμα για το παιδί. Και κρίμα και για όλους εμάς τους υπόλοιπους που διασχίζουμε άλλα σημεία-σκοτώστρες της Κηφισίας (βλέπε διασταύρωση Αμαρουσίου, διασταύρωση Μελισσίων). Αν δεν χυθεί αίμα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Η μάλλον θα συνεχίσει να μη γίνεται τίποτα γιατί και εκεί χύνεται αίμα, αλλά δυστυχώς δεν υπάρχει κάποιος ευεργέτης (όπως σε αυτήν την τραγική περίπτωση). Έχω προ πολλού απωλέσει τις ελπίδες μου στο Δήμο και το ΥΠΕΧΩΔΕ βλέπετε...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.