06/12/2008 06:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης ο Καραμανλής;

Μετά την χθεσινή ομιλία του Κ. Καραμανλή στην Βουλή κατά τη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε, όπως περιγράφουμε στο προηγούμενο post, να παραδεχθεί, όπως πιέζεται, έστω και εμμέσως την ύπαρξη πολιτικών ευθυνών για το Βατοπέδι αναμένεται νέα ένταση της εσωκομματικής αμφισβήτησης.

Αναμένονται επίσης και νέες δημόσιες δηλώσεις γαλάζιων στελεχών που θα μιλούν για πολιτικές ευθύνες, όπως έκανε προσφάτως ο Β. Μειμαράκης, που άνοιξε τον δρόμο.

Η κατάσταση είναι τόσο άσχημη στο εσωτερικό της ΝΔ που όπως επίσης μαθαίνουμε θεωρείται πλέον πολύ σοβαρό το ενδεχόμενο να ζητηθεί ψήφος εμπιστοσύνης από τον Πρωθυπουργό κατά την ψηφοφορία του προϋπολογισμού στην Βουλή - η να μετατραπεί η ψηφοφορία σε ψήφο εμπιστοσύνης.

Η άποψη αυτή φαίνεται ότι κυριαρχεί στο Μέγαρο Μαξίμου. Αν όμως αυτοί που την υποστηρίζουν επιμείνουν δεν θα είναι σαν να παραδέχονται οι ίδιοι ότι υπάρχει θέμα αμφισβήτησης του προέδρου του κόμματος;  

Για να γνωρίζετε επίσης τις παιχνίδια παίζονται, σας ενημερώνω ότι την πληροφορία για έκτακτο συνέδριο προκειμένου να επανεκλεγεί ο Κ. Καραμανλής, που κυκλοφορεί τελευταία στον Τύπο, την διακινεί και ο διαχρονικός σύμβουλος του Γιάννης Λούλης. Θυμίζω επίσης ότι η πρόταση Τατούλη για προγραμματικό συνέδριο είχε καταψηφιστεί στην τελευταία συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Όσο πάντως διαρκεί η συζήτηση περί συνεδρίου, τόσο συντηρείται η συζήτηση περί διαδοχής. Και συνεπώς έχει ενδιαφέρον ποιοι θα συντηρήσουν αυτή τη συζήτηση.

Καθοριστικό ρόλο θα διαδραματίσουν για όλα αυτά και οι εξαμηνιαίες «τάσεις» της ΜRΒ που αναμένονται την Τρίτη. Υπάρχουν ενδείξεις ότι σε δημοσκοπήσεις του αμέσως προσεχούς διαστήματος ο Γ. Παπανδρέου θα ξεπεράσει τον Καραμανλή στον δείκτη της καταλληλότητας.

ΥΓ. Δεν ξέρω πότε ακριβώς άρχισε να μιλά για «έκτακτο συνέδριο» ο κ. Λούλης, αλλά εμείς το προτείναμε από τις 30 Νοεμβρίου: Μπορεί ο Καραμανλής να κάνει την υπέρβαση; Λέτε να μας διαβάζει;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 06/12/2008 07:57:45

  Οι πολιτικές ευθύνες είναι δεδομένες από τη στιγμή που ακυρώθηκαν οι αποφάσεις και το ζήτημα πήγε σε εξεταστική, τα όσα θα πει ο πρωθυπουργός, δεν μπορεί να αντικαταστήσουν το πόρισμα της εξεταστικής θα ήταν σα να αναιρεί τις εργασίες της εξεταστικής επιτροπής, και ολ αυτά τη στιγμή που κατά τη διαδικασία αναδύονται και συγκρούονται αλληλεπιδράσεις προσέγγισης που το υποκείμενο των παραμέτρων που τις γεννά είναι αδιευκρίνιστο, η κατάσταση καθώς διαχύετε , σε μεγάλο βαθμό αναμενόμενο, έχει επηρεάσει σε «μορφή ομοκέντρων κύκλων» το σύνολο όλων όσων έχουν «κοινά χαρακτηριστικά» έτσι αφενός μεν σε μεγάλο βαθμό χάνεται η συλλογικότητα και λειτουργεί στο πλαίσιο των υποομάδων εντός και εκτός συσπειρωτικά.

  Απ όλα αυτά το το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι, το πλαίσιο επιλογής πρέπει να έχει σημείο εκκίνησης μια νέα κατάσταση απαλλαγμένη από το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που είναι ο καθ υλην αρμόδιος να αποδώσει πολιτικές ή άλλες ευθύνες.

  Η κατάσταση έχει φτάσει, εδώ που έφτασε, κατά τη γνώμη μου για ένα και μοναδικό λογο, για μακρύ χρονικό διάστημα κάθε δημιουργική παρέμβαση αποκλείονταν για αδιευκρίνιστους λόγους ( πχ έλεγαν βουλευτές κτλ επήγαμε στο χ υπουργείο και βρήκαμε κλειστές πόρτες κτλ) ετσι, οι εναλλακτικές επιλογές ήταν 2 η υπακοή ή η ανταρσία, σε αυτή την κατάσταση κάποιος που αισθάνεται ικανός η έχει δίκιο υπήρχε περίπτωση να μείνει αμέτοχος; Κατ΄αυτό τον τρόπο δημιουργήθηκαν αδιέξοδα.
  Η επανάκαμψη στην κοινωνία είναι σίγουρο ότι θα κριθεί στο κομμάτι οικονομία, ως αναφορά το εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος είναι δύσκολο να επελθει εσωκομματική ισορροπία επειδη με όσους έχουν αναπτύξει συμπεριφορές που είναι υπό κρίση δεν μπορούν να γίνουν από δω και πέρα « ανταλαγες», το γεγονός θα παράγει συνεχώς, με ότι συνεπάγεται αρνητική ψυχολογία και διαφοροποίηση ανάλογα με τις επιδιώξεις.
  Όπως αντιλαμβάνεστε η « δημογραφία» δεν αφήνει πολλά περιθώρια ελιγμών συνειδητά ή ασυνείδητα! Ο μη έχων πλήρη γνώση της κατάστασης καταλήγει στο συμπέρασμα ότι μέσα σε αυτό το συνονθύλευμα απόψεων και στάσεων όλα είναι πιθανά, το βασικό όμως πρόβλημα σήμερα δεν είναι κομματικό είναι κοινωνικό, για αυτό όλα πρέπει να τύχουν προσεκτικότερης θεώρησης με γνώμονα τις προσδοκίες και το συμφέρον του συνόλου.

 2. Διοτίμα avatar
  Διοτίμα 06/12/2008 09:52:12

  Με τη φόρα που έχουν πάρει οι δημοσκοπήσεις και το ΜΜΕ-κλίμα, θα συνεχίσουν να είναι αρνητικά για την ΝΔ και τον Καραμανλή, ανεξάρτητα από το τί θα συμβαίνει στην πραγματικότητα (λ.χ. ακόμα και αν πάρει κάποια θετικά μέτρα για την οικονομία). Μέχρι τις ευρωεκλογές, έχοντας εν τω μεταξύ φροντίσει με κάποιον τρόπο να περιορίσει το εύρος της ήττας, οπότε θα υπάρξει και μια λίγο - πολύ πραγματική δημοσκόπηση. Κατά συνέπεια, μέχρι τότε, και εφ' όσον το Βατοπέδι δεν κυριαρχεί στο πεδίο της πολιτικής, ούτε ανασχηματισμός θα γίνει ούτε κάτι άλλο επικοινωνιακά συνταρακτικό για "αλλαγή του κλίματος". Εις πείσμα μάλιστα των ΜΜΕ κτλ., πράγμα που θα επιβεβαιώνει (λέμε τώρα) ότι "ο πρωθυπουργός δεν σύρεται κτλ.". Θα αντέξει μέχρι τις ευρωεκλογές; Με το τσουνάμι της οικονομικής κρίσης;

 3. Koumparoi_blue avatar
  Koumparoi_blue 06/12/2008 10:31:24

  Φεύγοντας ας κλείσουν και την πόρτα!

 4. ο βουνισιος avatar
  ο βουνισιος 06/12/2008 10:36:03

  Aν πάει έτσι η κατάσταση μέχρι τις ευρωεκλογές… καλά κρασιά! Πως έλεγαν κάποτε Αλβανός τουρίστας, το ανέκδοτο στις μέρες μας θα μετεξελιχθεί, θα λέμε « Νεοδημοκράτης ψηφοφόρος»…

 5. δημοσθενης avatar
  δημοσθενης 06/12/2008 13:10:36

  Αυτοί δεν είναι για ψήφο εμπιστοσύνης αλλά κακόγουστη θεατρική επιθεωρήσει

 6. Lara avatar
  Lara 06/12/2008 13:40:55

  Μα αναμφιβολα Θα τον ψηφισουμε.
  Τωρα που το κολπο της μεγαλης ρημουλας επιασε, ελπιζουμε να παρει σβαρνα ολες τις μονες για διελευκανση οθωμανικων και σερβικων χρυσοβουλων.
  Οι Εφρεμηδες θα ειναι οπως παντα στην πρωτη γραμμη για παροχη βοηθειας και νοου χαου.
  Οσο για τον προυπολογισμο θα τον βαλει στον αυτοματο των Βρυξελλων με εξασφαλιση εξτρα πιστωτικων πακετων αμεσης δρασης και ενισχυσης απορων κορασιδων και μερακιων.
  Δανεια με χρυσοβουλο τοκο ως αρμοζει σε μοναστηριακα χρηματηστηριακα ιδρυματα
  λαρα

 7. Factorx avatar
  Factorx 06/12/2008 15:47:26

  Είδατε που σας έλεγα για δηλώσεις γαλάζιων περι πολιτική ευθύνης. Υπάρχουν στο αυριανό Πρώτο Θέμα απο τους βουλευτές Θόδωρο Καράογλου, Θανάση Γιαννόπουλο, Γιάννη Μανώλη, Κώστα Γκιουλέκα, Γιώργο Σαλαγκούδη, Αργύρη Ντινόπουλο, Αδάμ Ρεγκούζα, Γιώργο Ορφανό, Αναστάσιο Καραμάριο, Αντώνη Καρπούζα.

  Αυθορμήτως προσελθέντες

 8. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 06/12/2008 15:54:16

  Για να δούμε και ποτέ παρόμοιες δηλώσεις των ΠΑΣΟΚ ων μην μας τρελάνουν .Αυτοί πιστεύουν στον ΓΑΠ και στον «δημοκρατικό συγκεντρωτισμό» .ΧΧΑ ΧΑΑ ΧΑΑ θυμάστε περσινές δηλώσεις τους στα κανάλια .

 9. βαγγελης avatar
  βαγγελης 06/12/2008 20:30:23

  δυστυχως, οτι και να ζητησει και να κανει ο Καραμανλης εχει απωλεσει το μανδυα του 'ατεγκτου', του 'αδιαφθορου' και του 'μεταρρυθμιστη' ... Οχι μονο δεν εκανε καμια καλη ενεργεια για την βελτιωση της δημοσιας μηχανης, αλλα αντιθετα εγινε ενας 'βαμπιρ' των μικρομεσαιων με τα διαφορα εμμεσα ή αμεσα φοροεισπρακτικα μεσα και απλα εδωσε (οχι ακομα)λιγα ψιχουλα σε λιγους φτωχους....
  Αν δεν καταλαβει η κυβερνηση οτι δεν την εβλαψε τοσο το βατοπεδι οσο η κακιστη διακυβερνηση τοτε δεν προκειται να δουμε ασπρη μερα...μεχρι να φυγει.
  Βεβαια, οχι οτι με ΠΑΣΟΚ ειναι δεδομενη η .... πετυχημενη πορεια της χωρας. Ισα ισα τρεμω στην ιδεα οτι ισως το ΠΑΣΟΚ αρχισει τα προ 2004 καμωματα....
  Αλλα οχι και να χτυπουν ολοι το ΠΑΣΟΚ, Συριζα ή ΚΚΕ οποτε τιθεται θεμα ΝΔ .... Κυριοι ΝΔιτες, καντε και λιγη πραγματικη αυτοκριτικη διοτι αυτη η παρωπιδα δεν θα πας παει πουθενα (αυτο ισχυει βεβαια κ για τους υπολοιπους κομματικα ταγμενους)

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.