14/02/2009 19:20
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα είναι και στο επόμενο συνέδριο ο Αλέξης;


____________________________________________________________________________________________
Ποιο είναι το συμπέρασμα από τις μέχρι στιγμής εργασίες του Συνεδρίου του ΣΥΝ; Με όση αντικειμενικότητα μπορεί να έχει κανείς, αφού ποτέ δεν είμαστε «τάμπουλα ραζα», θα μπορούσε μετά λύπης του να ισχυριστεί ότι πριν από το τέλος του δικομματισμού έρχεται και το τέλος του Α. Τσίπρα, ως προέδρου του ΣΥΝ.

Ο σημερινός πρόεδρος του ΣΥΝ νόμισε ότι η κοινωνία, έστω απολιτική, είναι το φοιτητικό αμφιθέατρο όπου μπορούσε ο καθένας να συναγωνιστεί τον άλλο σε μεγαλοστομίες και ατεκμηρίωτες θέσεις, χωρίς αντίλογο. ..Έλα όμως που η κοινωνία σε περνάει από κρησάρα ....

Κατά τα άλλα ήταν εντυπωσιακό να παρακολουθεί κανείς σήμερα τους συνέδρους: «Λιώνανε» με τα γεγονότα του Δεκεμβρίου. Πως ο έφηβος ανακαλύπτει τα ..γεννητικά του όργανα; Ε, κάπως έτσι και ο ΣΥΝ ανακάλυψε την εξέγερση. Μέχρι και απόψεις ότι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου έπρεπε να μπει ένας «νέος του Δεκέμβρη» ακούστηκαν (Μαίρη Ματσούκα σε επανέκδοση)

Η μεγάλη διαμάχη αφορά βέβαια τις θέσεις, τις συνεργασίες, το ευρωψηφοδέλτιο,

Ο Δ. Παπαδημούλης ( ευρωβουλευτής και ανανεωτικός) κατήγγειλε ότι ορισμένοι από τα ηγετικά κλιμάκια αποφάσισαν και επιδιώκουν τον παραγκωνισμό του, επειδή «δεν τον θεωρούν δικό τους». Θέλει την πρώτη θέση στο ευρωψηφοδέλτιο, λόγω πετυχημένης πορείας ενώ το Αριστερό Ρεύμα προωθεί τον δικό του, το Ν. Χουντή. Την δεύτερη θέση θα την πάρει κάποιος εκ των συνέταιρων στον ΣΥΡΙΖΑ (το ΔΗΚΚΙ ήδη την διεκδικεί) και θα πάει τρίτος, άρα η εκλογή του δεν είναι σίγουρη. Παρεμπιπτόντως, στατιστικά αποδείχθηκε ο έλληνας ευρωβουλευτής με τις μακράν περισσότερες ερωτήσεις στο ευρωκοινοβούλιο.

Του απάντησε ο Νίκος Βούτσης του Ρεύματος, ότι ο ΣΥΝ δεν έχει πανίσχυρους μηχανισμούς, ώστε να μπορεί να παραγκωνίζει και από το μόνο που κινδυνεύει είναι ο μηχανισμός των μήντια (όταν δεν μας χαϊδεύουν έτσι είναι).

Οι ανανεωτικοί τα βρίσκουν σκούρα στο να ψηφίσουν «λευκό» στο πρόγραμμα καθώς μερικοί εξ επαρχίας ερχόμενοι, θα ψήφιζαν τις θέσεις, όποτε κινδυνεύουν με πανωλεθρία.

«Έγραψε» ο Δημήτρης Χατζησωκράτης, όταν κάνοντας κριτική στο μεγαλεπήβολο κυβερνητικό τους πρόγραμμα είπε ότι  θέλει ...πέντε προϋπολογισμούς για να υλοποιηθεί!!!

Μεγάλο μέρος των εργασιών απασχόλησε το ερώτημα αν ο ΣΥΝ θα ταχθεί με την οικονομία των αναγκών ή της αγοράς .Το στίγμα το έδωσε χθες το απόγευμα ο Τσίπρας, τασσόμενος υπέρ της οικονομίας των αναγκών και προτρέποντας να «μην συμφιλιωθούν με ένα μοντέλο ανάπτυξης που διοχετεύει τεράστιους πόρους στην έρευνα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης την ίδια στιγμή που έχει αφήσει πενήντα χρόνια πίσω την έρευνα για τη θεραπεία της ελονοσίας».

Του απάντησαν οι ανανεωτικοί ότι όπου υπήρξε κεντρικός σχεδιασμός της οικονομίας (Σοβιετία) είχαμε τραγικά αποτελέσματα..

«Τρία πουλάκια κάθονταν..ΣΥΝαινετικά»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 14/02/2009 19:52:19

  Όποιος σπέρνει ανέμους θερίζει θύελλες.
  Εμπρός λοιπόν στο δρόμο που χάραξε ο Δεκέμβρης! 2.2% και πολύ θα είναι. (Η Ματσούκα θα μεταγραφεί στον ΣΥΡΙΖΑ τελικά;)

 2. donaE avatar
  donaE 14/02/2009 19:57:25

  Το λαθος του συνασπισμου ειναι οτι θυμηθηκαν το life style οταν αυτο ειχε πια ξεθωριασει.Και εφαρμοσανε τους κανονες του managment οταν αυτο αμφισβητειται παντου.Πολυ ετερεχρονισμενοι,κριμα.

 3. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 14/02/2009 20:24:04

  "..Έλα όμως που η κοινωνία σε περνάει από κρησάρα …."

  Η κοινωνία ποτέ δεν είχε σωστή κρίση. Ο κ. Τσίπρας ήταν το αγαπημένο παιδί το μμε. Τώρα αγαπήσανε τον Γ.Α. Παπανδρέου, οπότε χυλόπιτα στον Α.Τσίπρα. Το κακό με τα μμε είναι ότι είναι πολυγαμικά. Η εξουσία (έστω και μελλοντική) ειναι το καλύτερο αφροδισιακό.

 4. Ferdinand Lassale avatar
  Ferdinand Lassale 14/02/2009 20:25:59

  Όπου η κομμουνιστογενής αριστερά αποξενώνεται από τη σοσιαλδημοκρατική (κεντρο)αριστερά, κερδίζει η δεξιά και ακροδεξιά (εκτός από την Ελλάδα, δήτε και την Ιταλία του Μπερλουσκόνι ή τη Γαλλία του Σαρκοζύ).
  Το "ανανεωτικό ρεύμα" του ΣΥΝ έχει το δίκιο με το μέρος του, ως "φύλακας' του αριστερού ορθολογισμού. Η ίδια η ιδέα του "μωσαικού" - ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόλυτη μπαρούφα. Οι του "αριστερού ρεύματος", με την ανερμάτιστη πολιτική τους, κατέστρεψαν την ευκαιρία πού είχε ο ΣΥΝ να γίνει ισχυρή δύναμη στην Ελληνική πολιτική.
  Τώρα, οι δυνάμεις του αριστερού ορθολογισμού μέσα στον ΣΥΝ έχουν την ευθύνη να σώσουν ότι μπορεί να σωθεί. Για το καλό της χώρας και της αριστεράς.

 5. donaE avatar
  donaE 14/02/2009 20:39:46

  Ο Συριζα απλως δεν ειχε κανενα ερεισμα στον λαο,που εκλεγει στην τελικη.Ακουγοτανε σαν ανεκδοτο οτι ο Τσιπρας κατεβαινε στους χωρους εργασιας. Να πει τι?

 6. αντί avatar
  αντί 14/02/2009 20:44:42

  Επί Κωνσταντόπουλου ο ΣΥΝ ήταν η ελιτίστικη αριστερά του καναπέ που δεν έπειθε.
  Επί Αλαβάνου έγινε η υπερδραστήρια αναρχοαυτόνομη αντιδραστική πτέρυγα, η οποία επίσης δεν έπειθε.

  Φυσικά οι πολιτικές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ πείθουν περισσότερο...

 7. ink avatar
  ink 14/02/2009 20:52:30

  προς Ferdinand Lassale

  Τι μου λές???
  " Όπου η κομμουνιστογενής αριστερά αποξενώνεται από τη σοσιαλδημοκρατική (κεντρο)αριστερά, κερδίζει η δεξιά και ακροδεξιά (εκτός από την Ελλάδα, δήτε και την Ιταλία του Μπερλουσκόνι ή τη Γαλλία του Σαρκοζύ)"
  Πες μας για την Γαλλία του Νέου Αντικαπιταλιστικού Κόμματος (ΝΡΑ)!!!
  Πές μας κάτι για τον LAFONTEN στην Γερμανία!!!
  Κατα τα άλλα ο "τρία πουλάκια κάθονταν" λέει
  θα μπορούσε μετά λύπης του να ισχυριστεί ότι πριν από το τέλος του δικομματισμού έρχεται και το τέλος του Α. Τσίπρα, ως προέδρου του ΣΥΝ.
  Ωστε λυπάστε ε???Τι κρίμα !!!! Μήπως το blog θα ήταν προτιμότερο να άλλαζε θεματολογία π.χ.
  Περιγραφή αγώνων αυτοκινήτου και μοτοσυκλέτας ίσως!!
  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11381&subid=2&tag=8334&pubid=2390737

 8. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 14/02/2009 21:36:19

  Αν υποψιασθω ότι ο νονός του τσίπρα ο Αλαβάνος είναι λαμόγιο θα πεθάνω.......Πάντως ο κόσμος έχει σιχαθεί τον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ και ότι ακολουθεί,ίσως η μόνη που χαίρεται για το κατασκεύασμα Τσίπρας να είναι η Παναγιωταρέα.

 9. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 21:39:10

  το όλο κείμενο ενήκει στη συλλογιστική "αφου ειμαι χειριστος, τουλαχιστον ας κοντυνω και κανενα αλλο (ιδιως οταν δεν καταδικαζει εξεγερσεις) μπας και φανω λιγοτερο χαλιας"

  το πετύχατε αγαπητέ κύριε!

  αμε!

 10. duckk23@lavabit.com avatar
  duckk23@lavabit.com 14/02/2009 21:39:45

  Ολα φουμαρα.πρέπει και επιμένω ο Φακτωρ να ανοίξει καθημερινό φάκελλο για τις εκλογές που θα έρθουν.οκόσμος πρέπει να ψηφίσει με μεγάλη μαεστρία.ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ.

 11. Ενας Αλλος avatar
  Ενας Αλλος 14/02/2009 21:43:47

  @ Ο Φυγάς Says::Η κοινωνία ποτέ δεν είχε σωστή κρίση

  - Υπάρχει μια αριστοκρατική αντίληψη στην Αριστερά: Η κοινωνία,ο λαός, η μάζα(αυτό παλαιοπασοκικο-τριτοκοσμικό)δεν καταλαβαίνει ότι εμείς δίνουμε τον αγωνα τον υπερ πάντων για χάρη της. ...Δεν καταλαβαίνει γιατί είναι ασυνειδητοποίητη (!)επειδή είναι αποπροσανατολισμένη,επειδή δεν της επιτρέπει το σύστημα να κατανοήσει,το οποίο άλλωστε μας αποκλείει από το να της μεταδώσουμε τις σωτήριες -γιαυτήν- ιδέεας μας.
  ΑΛλά αφού για αυτή αγωνιζόμαστε , κάποτε θα καταλάβει...και θα προσέλθει μαζικά στις τάξεις μας ώστε- με εμάς πρωτοπορία- να καταλάβει τροπαιούχα τα χειμερινά ανάκτοτρα ΄
  Ο Τσίπρας δεν επένδυσε στο λαιφ σταιλ. Εδειξε αυτός που ήταν. Ενα παιδι του -μην ξεχνάτε- κνίτικου κομματικού σωλήνα που ξαφνικά βρέθηκε να διαχειρισθεί μια πραγματικότητα και μια κοινωνία που δεν ανταποκρινόταν στα απλοικά σχήματα της ΚΝΕ, ούτε και στην κουλτούρα τη ανανεωτικής Αριστεράς, της οποία εκλείθη να ηγηθεί
  Δεστε τις αυριανές δημοσκοπήσεις τι θα γίνει αν πάμε σε δεύτερη εκλογή. Κάποι τα περίμεναν και τα έλεγαν. Οι του ρεύματος και ο Τσίπρας έχουν μείνει εκληκτοι.. απο κει που περίμεναν να είναι το ΠΑΣΟΚ του 21ου αιώνα!!

 12. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 21:46:50

  "Πάντως ο κόσμος έχει σιχαθεί τον ΣΥΝ και ΣΥΡΙΖΑ και ότι ακολουθεί"

  κατα το νταβατζηδικόν : εγώ θα σας πω τι θελετε να ψηφισετε και τι σας αρέσει.

  έχουμε την καταπληκτική συγκυρία, ένμας χώρος, να τα βαζει και να νικάει μερικώς έτσω πανίσχυρα συμφέροντα, σε μια νταβατζοκρατούμενη χώρα (υποθεση βωβού) και τα ΜΜΕ αμεσως μετά πτωτικές δημοκσοπήσεις (παρεπιπτώντος ανήκουν σε νταβαδες)

  δεν κάνουμε το διδυμάκι του μεγαλύτερου αυθαιρέτου στα Βαλκάνια (Μόλ); Πάρε 1.5% κάτω!

  Εμείς θα σας πούμε τί σας αρέσει!

 13. Ανώνυμους avatar
  Ανώνυμους 14/02/2009 22:03:22

  ""Μεγάλο μέρος των εργασιών απασχόλησε το ερώτημα αν ο ΣΥΝ θα ταχθεί με την οικονομία των αναγκών ή της αγοράς .Το στίγμα το έδωσε χθες το απόγευμα ο Τσίπρας, τασσόμενος υπέρ της οικονομίας των αναγκών και προτρέποντας να «μην συμφιλιωθούν με ένα μοντέλο ανάπτυξης που διοχετεύει τεράστιους πόρους στην έρευνα για τη θεραπεία της τριχόπτωσης την ίδια στιγμή που έχει αφήσει πενήντα χρόνια πίσω την έρευνα για τη θεραπεία της ελονοσίας».""

  Βρε για δες από που εμπνεύστηκε ο αρχηγός! Να ναι τυχαίο σε τόσο κοντινό χρονικό διάστημα δεν πιστεύω!

  http://www.thelab.gr/showthread.php?t=60483 (δείτε και την τρίτη παρ. από το τέλος)

  Α να λοιπόν ο φανατικός οπαδός της οικονομίας των αναγκών! (χιουμορ μη μου την πέσετε πάλι ως δεξιό κλπ κλπ!). Τουλάχιστο φαίνεται πως ενημερώνεται πολύπλευρα ο Τσίπρας, ή μάλλον η ομάδα που ετοιμάζει τις ομιλίες του!

 14. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 14/02/2009 22:09:41

  Ισως να είναι στο επόμενο συνέδριο ο Αλέξης . Ομως το λυκόφως έχει αρχίσει να αχνοφαίνεται.
  Νεαρός ρεπόρτερ του ραδιοσταθμού ΣΚΑΙ ρωτούσε τον κόσμο αν έχουν διαψευσθεί στις προσμονές τους. Ολοι έλεγαν «ναι» αλλά δικαιολογούσαν τον Τσίπρα για το νεαρό της ηλικίας του –μόνο στην Ελλάδα στα 35 σου είσαι νεαρός..
  Απλά δεν διαχειρίστηκε αυτή την τεράστια «πρόσοδο» που του έφερε πριν ένα χρόνο η διχόνοια στο ΠΑΣΟΚ. Και δεν σεβάστηκε αυτόν τον κόσμο που όλος σχεδόν έφευγε τρομαγμένος από το κόμμα του
  Τον θεώρησε δεδομένο- μέγιστη ύβρις- γιατί, επί τέλους, είδε το φως το αληθινό, και ήρθε στον ιερό άμβωνα της αριστεράς!
  Δεν έδωσε εξετάσεις σε αυτό τον κόσμο. Με την οίηση της αριστερής καθαρότητας έδινε εξετάσεις μόνο στην πρώην γραμματέα του: Την Αλέκα, την οποία και παρακαλούσε για συνεργασία .
  Ειρωνευόταν τον Γιωργάκη, του …απαγόρευε να δηλώνει αριστερός ξεχνώντας και την βασική αρχή της ανανεωτικής αριστεράς, τον αυτοπροσδιορισμό. (επεξήγηση: είναι άλλο να λες ΕΜΕΙΣ δεν σε θεωρούμε αριστερό κ Παπανδρέου και άλλο να του …απαγορεύεις να δηλώνει έτσι..)
  Αυτά προς ώρας . έτσι κι αλλιώς ζέουσα η πολιτική επικαιρότητα στο εξής

 15. tony avatar
  tony 14/02/2009 22:14:21

  Εμείς θα σας πούμε τί σας αρέσει!
  this is the marketing
  μουσικές και συνεντεύξεις
  κι όσο αντέξεις
  κι όσο αντέξεις

  Τζιμάκος.
  Μουσικές ταξιαρχίες

 16. αυτόνομος avatar
  αυτόνομος 14/02/2009 22:17:38

  Dagkoto syriza Tha ksanapsifizo gia proti fora meta to 1993. Roufiana Papariga ta kataferes!

 17. olympiada avatar
  olympiada 14/02/2009 22:17:52

  Βρε Φάκτορα άσε τα παιδιά ήσυχα να παίξουν... απόκριες έχουμε!

 18. Ο Φυγάς avatar
  Ο Φυγάς 14/02/2009 22:33:20

  Αναμένεται η σταύρωση του Α. Τσίπρα απ' αυτούς που τον θεοποίησαν.

 19. Δ. Σ. avatar
  Δ. Σ. 14/02/2009 22:40:13

  Τουλάχιστον όσους δεν έχουμε την εμπειρία των γκουλάγκ μας αφορά οπωσδήποτε.

 20. Δ. Σ. avatar
  Δ. Σ. 14/02/2009 22:43:29

  Όσο για την κρησάρα που σε περνάει η κοινωνία: έγραψες φάκτορα. Απο ποιά κρησάρα; απο αυτή του Λαμπράκη, του Μπόμπολα ή του Αλαφούζου;
  Απο αυτή που ανεβοκατεβάζει καταλληλλότερους όπως τον Σημίτη και τον Καραμανλή, ή αυτή που λιώνει στην αρχή με τον Γιώργο, τον μετατρέπει σε Γιωργάκη και τον ξανακάνει Γιώργο για να του εμπιστευθεί το μέλλον της. Έλεος!

 21. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 14/02/2009 22:50:31

  @ 18 Anonymous

  τα έγραψα σε προηγούμενο ποστ. Δεν τα είδες. δυστυχώς θα επαναληφθω συντόμως:
  "η οπορτουνιστική στροφή που συντελέστηκε στο 20ο συνέδριο του ΚΚΣΕ το 1956(σ.σ. αποκαθήλωση Στάλιν από τον χρουτσόφ) και η μετέπειτα σταδιακή απώλεια των επαναστατικών χαρακτηριστικών του κόμματος ..(από τις θέσεις του κειμένου για την αριστερά.)

  Στάλιν ζεις, εσυ μας οδηγείς...

 22. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 14/02/2009 22:55:43

  @Δ. Σ.
  δεν φταίει ο φάκτορας. απλώς το ανάρτησε. άλλος το υπογράφει.
  Τόσο σέβεσαι τον κόσμο.. δεν ξέρει πως ν α κυβερνηθεί . δεν έχει στοιχειώδες αισθητήριο εκτός από αυτό που του επιβάλει ο Λαμπράκης και οι άλλοι!!!
  Τότε γατί έχασε ο Σημίτης? τότε γιατί δεν βγήκε ο Βενιζέλος? Τοτε γιατί χάνει με τόσες μονάδες ο χαλαρός της Ραφήνας?

 23. τρια πουλακια καθονταν avatar
  τρια πουλακια καθονταν 14/02/2009 22:58:47

  ανεβοκατέβαιναν γιατί αποφάσιζαν οι εκδότες..
  Μηπως αποφασιζε ο λαός και οι εκδότες εξ αναγκης ακολουθουσαν?
  τερμα για σημερα .γεια

 24. Factorx avatar
  Factorx 14/02/2009 22:59:40

  @ΔΣ. Καταρχήν, δεν ανέβασε η κοινωνία τον Αλέξης, ούτε που τον ήξερε. Ο Λαμπράκης και ο Μμπομπολας τον ανέβασαν για να παίξουν με το ΠΑΣΟΚ.

 25. Ferdinand Lassale avatar
  Ferdinand Lassale 14/02/2009 23:00:44

  @ ink 7
  1. Σιγά λίγο με το NPA, ο Μπεζανσενό δεν έγινε ακόμα Μιτεράν ή Τορέζ. Όταν πλησιάσει λίγο προς τα εκεί, ΟΚ, θα συμφωνήσω μαζί σου. Ρεφορμιστής είμαι, όχι μεταμφιεσμένος τροτσκιστής.
  2. Lafontaine? (quo vadis Herr ?). Προς το παρόν, μέχρι και άν ξεκαθαρίσει το πράμα (τότε θα σού πώ νεώτερα), προτιμώ σαφώς τον Müntefering και τον Steinmaier. Και ακόμα περισσότερο, την Claudia Roth και τον Cem Özdemir, άν ξέρεις. Ισχύει ότι είπα παραπάνω, σύν τα συμπεράσματα λόγω φαινομένου του θερμοκηπίου (ο Lafontaine είναι κατάλοιπο του βιομηχανικού πολιτισμού).
  3. Για το πνεύμα και το γράμμα των υπολοίπων σου παρατηρήσεων, μάλλον συμφωνώ.

 26. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:13:21

  Factorx

  εννοείς οτι ανέβασαν τα ποσοστά του, η οχι?

 27. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:14:05

  τρια πουλακια καθονταν

  απο ποτε αν τη λες στο γιώργο δεν "σέβεσαι τον κόσμο?".

 28. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:19:37

  ο τρίπσρας δεν τον σέβεται η ο γιώργης που ξεσήκωσε "τον κόσμο"οτι θα τον φάνε οι διαπλεκόμεοι και οι βρωμοβενιζέλοι, κέρδισε τις εσωκομματικές και σήμερα απολαμβάνει την παρέα του βγενόπουλου, του βενιζέλου και του Έθνους(μπομπολα-βωβού);

  οταν το νο2 του κόμματος σου είναι ο Βενιζέλος είσαι "αριστερός";

  οταν υπόσχεσαι συμμετοχική δημοκρατία και μετά κάνεις μοκο όταν σε μαλώνουν οι νταβατζήδες είσαι"αριστερός"? έτσι ΄"σέβεσαι τον κόσμο"?

  @19
  το κοντράτο που υπέγραψε η παπαρήγα με τον καραμαν-αλη για στήριξη της κυβέρνησης του μπόμπολα και όλου του οχετού που λέγεται πολιτικό σύστημα με αντάλλαγμα εκλογές μετά το συνέδριο του στάλιν μπας και βγει τρίτο κόμμα το κόμμα του ανντι-σόρος,

  ήταν καλο? ωραία γραμμένο; σου αρέσει;

 29. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:22:31

  @26
  ανέβασαν τα ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, εννοείς προφανώς, κάτι που προδηλώνει παραδοχή οτι οι δημοσκοπήσεις είναι ψιλοφόλα...

 30. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:39:46

  33
  "Η εξαφάνιση του ΣΥΡΙΖΑ από το πολιτικό σκηνικό της χώρας είναι ότι καλύτερο μπορεί να μας συμβεί."

  τάδε έφη Αδόλφος Στάλιν(του καραμανλέως, βεβαίως βεβαίως)

 31. Xase avatar
  Xase 14/02/2009 23:41:23

  Ο ΣΥΡΙΖΑ μου θυμιζει την παροιμια: Οπου λαλουν πολλα κοκορια αργει να ξημερωσει.
  Ο Τσιπρας ηδη εχει την σφραγιδα του "λιγου" και επομενως ειναι υπο προθεσμια. Το ποιος θα αναλαβει.. ειδομεν.

 32. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:42:02

  "Εργατικών Κομμάτων και Εθνικοαπελευθερωτικών Κινημάτων"

  κουκουεδες στα "εθνικοαπελευθερωτικά είναι και ο Αμπάς, που πήγε και επισκλεφτηκε η Αλέκα Στάλιν; Γιατί οι παλαιστίνιοι ταλένε αλλιώς απο΄εσάς και στηρίζουν τη Χαμάς "του Σόρος"? ΄

  Ε?

 33. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 14/02/2009 23:42:16

  Λέγονται πολλά περι Δεκεμβρίου ή θεωρητικά και αποφευγεται να αναφερεται η μεγαλύτερη αντιφαση του ΣΥΝ.Ενω εμφανιζεται πιο επαναστατικός και απο το ΚΚΕ την ιδια στιγμή παραμένει υπερ της παραμονης στην ευρωζωνη.Αλλά εφ όσον παραμένουμε με το ευρω ελάχιστες αλλαγές στην ακολουθουμενη πολιτική μπορει να γινουν.
  Ο Τσιπρας κατηγορησε τον Καραμανλη οτι κρυβεται πίσω από το Συμφωνο Σταθερότητας.Ο ιδιος δηλαδη τι θα έκανε;Θα έστελνε τους κουκουλοφορους στις Βρυξέλλες να απειλησουν τον Αλμούνια για να μας δωσει άδεια για μεγαλύτερα ελλείμματα;
  Ουσιωδως αλλη πολιτική μπορει να γινει μονο με την επάνοδο της δραχμής.Στην περιπτωση αυτή θα αρχισουμε με μια υποτιμηση 30% τουλάχιστον και το δημοσιο χρεος που ειναι σε ευρω στο 150% του ΑΕΠ και σουμπιτοι για το Διεθνές Νομισματικο Ταμείο.
  Εκτός αν φυγουμε και από την ΕΟΚ εκτός από την ευρωζωνη,κλεισουμε τα σύνορα στην εισαγωγη ξένων αγαθων και καλέσουμε μερικους οικονομολόγους των πρωην σοσιαλιστικών Βαλκανιων που ειναι συνταξιουχοι για να ζησουμε και εμεις έστω καθυστερημένα αυτο που εζησαν οι γειτονες Βούλγαροι,Αλβανοι και Ρουμάνοι και δυστυχώς δεν το περάσαμε εμείς λόγω της Βάρκιζας που όμως οι αναρχικοι δηλωνουν ότι έληξε.

 34. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:43:41

  τώρα πώς γίνεται να έχει διπλασιάσει τα ποσοσ΄τα του ΣΥΡΙΖΑ και να θεωρείται κάποιος "λίγος", αυτό μάλλον τα΄κέντρα που βαφτίζουν τον Γιώργο γιωργάκη και ξανατούμπαλιν γιώργο, γνωρίζουν.

 35. μιχ. νικολούδης avatar
  μιχ. νικολούδης 14/02/2009 23:52:42

  Ρε παιδιά,βαρέθηκα να διαβάζω οτι για όλα φταίνε ο Μπόμπολας,ο Λαμπράκης,ο Αλαφούζος,ο Πρετεντέρης κλπ.σαν άλοθι στη δική μας αφασία.Αν όλα τα σχεδιάζουν,τα προβλέπουν,τα εφαρμόζουν τότε...τους βρήκαμε τους ηγέτες. ΕΛΕΟΣ!

 36. ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ avatar
  ΠΑΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ 14/02/2009 23:53:21

  ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΤΙ ΛΕΕΙ?
  ΠΑΝΤΩΣ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΦΑΝΗΚΕ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ
  ΚΑΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΗΣ ΝΔ ΜΟΙΑΖΟΥΝ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΑΛΛΩΣΤΕ ΤΑ ΑΔΕΛΦΙΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΟΥΝ
  ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ
  ΠΡΩΤΟΚΛΑΣΑΤΟ ΣΤΕΛΕΧΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΑΝ ΓΙΝΟΥΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙ ΘΑ ΑΝΤΕΞΟΥΝ ΒΙΑ 6 ΜΗΝΕΣ
  Η ΚΡΙΣΗ ΤΟΥ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΥ ΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΞΕΛΙΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΣΑΝ ΦΥΣΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ.
  ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ ΑΥΤΗ ΕΦΕΡΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΛΟΥΣΚΟΝΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ..
  ΑΙΝΤΕ ΘΥΜΑ ΑΙΝΤΕ ΨΩΝΙΟ ΑΙΝΤΕ ΣΥΜΒΟΛΟ ΑΙΩΝΙΟ
  ΧΟΜΟ ΠΑΣΟΚΟΥΣ.

 37. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:54:49

  37

  Δέν ειναι έκπληξισ οτι καθεστωτικός θα υποστηρίξει καθεστωτικό, έστω και εαν ο ένας υποστηρίζει (τάχα μου)'εξοδο απο την ΕΕ.

  Ψυχραιμία και καλά δεν καταλαβες οτι ο δεκέμβρης απευθύνθηκε σε ολο το πολιτικό ΄συστημα και τους εμετικούς εκπροσώπους του, και τις πρακτικές τους και όχι στο "ευρώ"?

  πες στο είδωλο σου τον μπόμπολα να και το λάτση να αφήσουν τη χώρα ήσυχη και να σπάσουν τα καρτέλ τους, και μετά ξαναρίξε ζαριά

 38. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 14/02/2009 23:57:20

  νικολούδης-

  ε,και τι φωνάζεις; πες στα αφεντικά σου να φτιάξουν ένα κόμμα, να κβερνήσουν και άμεσα και όχι απο το παρασκήνιο, και εδώ είμαστε να δούμε τι θα γίνει

 39. Xase avatar
  Xase 15/02/2009 00:02:24

  @38 χαραλαμπο-π Says
  Και το χρηματιστηριο ειχε φτασει στι 6500 και μετα ξεφουσκωσε. Ποσο κανεις σημερα το ποσοστο του συν φιλε μου;;

 40. Ferdinand Lassalle avatar
  Ferdinand Lassalle 15/02/2009 00:10:28

  Αφήστε το Ευρώ εκεί που είναι κι ετοιμάστε με προσοχή τα ψηφοδέλτιά σας.
  Δείτε τι έκανε ο Βγενό χθές. Πήγε στου Παπανδρέου (που του είχε κάνει... αγωγή). Και σίγουρα δεν πήγε για να παίξουν στο υπόγειο μπιλιάρδο ή ποδοσφαιράκι ή να συζητήσουν για τους αριστεροπόδαρους στη μεσαία γραμμή του Παναθηναικού.
  Game is over, το καταλάβαμε; Άλλος θα χειριστεί την εδώ κρίση του καπιταλισμού, ούτε ο Παπαθανασίου, ούτε ο ... Σαμαράς. Τα λοιπά, καλά για φιλοσοφίες της αμπέλου.

 41. neoinileias avatar
  neoinileias 15/02/2009 00:17:48

  Είναι γεγονός ότι εδώ και αρκετό καιρό η χώρα έχει μπει σε τροχιά ευρωεκλογών, προς στιγμήν από άποψη προγράμματος και πολιτικών στόχων φαίνεται να επιδιώκεται η ανανέωση και αναδιάρθρωση των κοινωνικών δομών και των πολιτικών σχέσεων, τα οποία όμως κατά τη γνώμη ορισμένων αναλυτών ακόμη δεν έχουν διακηρυχθεί με σαφήνεια , επειδή η διεθνής κρίση είναι ένα ζήτημα ιδιαίτερα σοβαρό και μέσω της αντιμετώπισης της θα συγκεκριμενοποιηθούν οι επιμέρους στόχοι, κατά άλλους. Μέσα σε αυτή την πολιτική ατμόσφαιρα βλέπουμε ότι τον τελευταίο χρόνο έγινε και μια προσπάθεια αλλαγής των πολιτικών δεδομένων προς την κατεύθυνση αλλαγής του πολιτικού χάρτη της χώρας. Σύμφωνα με τη γνώμη αρκετών αναλυτών η κατεύθυνση της προσπάθειας έχει χαρακτήρα μετάβασης από τον πολυκομματισμό στο δικομματισμό με βάση το πλαίσιο κεντροδεξιά - κεντροαριστερά.
  Βέβαια το «εγχείρημα», (χαρακτηριστικά παραδείγματα που δείχνουν αυτή την κατεύθυνση- τάση του συστήματος είναι, η περσινή δημοσκόπηκη άνοδος του Συριζα στο 20% με ταυτόχρονη ανάπτυξη έντονης αντιπολιτευτικής δραστηριότητας, αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις αρκετών πολιτικών στελεχών για συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ), δεν φαίνεται στην παρούσα φάση να βρίσκει μεγάλη αποδοχή ως ιδέα στην κοινή γνώμη επειδή, δεν ανανεώνει το πολιτικό προσωπικό, δεν αμβλύνει τις προυπάρχουσες ανισότητες και κοινωνικές αντιθέσεις που αυτή την εποχή ενισχύονται κτλ, δηλαδή με λίγα λόγια δεν έρχεται ως αρμονικό συμπέρασμα ευρύτερων κοινωνικών τάσεων. Από την άλλη πλευρά και δεδομένης της μεγάλης απόκλισης που παρουσιάζουν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων από τα περσινά εκλογικά αποτελέσματα, προβλήματα εμπιστοσύνης για τους γνωστούς λόγους αντιμετωπίζουν και οι υφιστάμενες πολιτικές δομές.
  Κατά πολλούς, σε μακροπρόθεσμο ορίζοντα η συνέχιση της σύγχυσης, της αντιφατικότητας και των εσωτερικών οικονομικοκοινωνικών αντιθέσεων, τα χρόνια δυσεπίλυτα προβλήματα, κτλ θα δημιουργήσουν σύμφωνα με αρκετούς αναλυτές αν δεν αλλάξει κάτι ως προς τον τρόπο αντιμετώπισης των προβλημάτων με νέες γραμμές σκέψης μεγάλα κοινωνικά αδιέξοδα και η κατάσταση θα οδηγήσει με μεγάλες πιθανότητες, εξαιτίας και των συγκυριών, σε ουσιαστική και αμετάβλητη εξασθένιση τον κοινωνικό ιστό της χώρας.
  Επιπλέον, στην παρούσα φάση και παρατηρώντας τις εικόνες που φτάνουν από τον υπόλοιπο κόσμο σε σχέση με το πλαίσιο εξέλιξης της παγκόσμιας κρίσης και τις επιπτώσεις της στα υποσύνολα, προκύπτει το συμπέρασμα ότι τα δεδομένα αλληλοεπηρεάζονται σημαντικά από τα αντιφατικά στοιχεία που ενυπάρχουν στο πολιτικοοικονομικό σύστημα και επηρεάζουν τη σχέση δομής, κοινωνικού γίγνεσθαι.
  Τέλος και σε μια προσπάθεια για να αξιολογηθεί σωστά η επίδραση των παραγόντων της συγκυρίας σε σχέση με την επίδραση της στην πολιτικό- οικονομικοκοινωνική κατάσταση της χώρας δεν έχουμε παρά να δούμε την εικόνα που παρουσιάζει σήμερα ο κοινωνικοοικονομικός χάρτης της χώρας..

 42. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 15/02/2009 00:19:56

  Xase

  ο μπόμπολας λέει 7% και ο αλαφούζος λέει 10%. έτσι αντιλαμβάνεσαι εσύ την πολιτική; ως δημοσκόπηση του μπόμπολα;
  η σαν χρήμα;

 43. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 15/02/2009 00:21:25

  45

  και καλά τώρα. δεν ξε΄ρεις τι γνω΄μη έχουν οι παλαιστινιοι για τον αμπάς που πηγε και είδε η αλέκα;
  Αντιστέκεται ο Αμπάς στις ΗΠΑ; Αλλα είπαμε. η χαμάς είναι "του σόρος"

 44. μιχ. νικολούδης avatar
  μιχ. νικολούδης 15/02/2009 00:23:18

  Βρε Χαραλάμπη, πολύ γέλασα,ειδικά με τα"αφεντικά"μου.Ξέρεις,είμαι πολύ μεγάλος για να έχω αφεντικά.Αν είχα θα είχαν ήδη πεθάνει.Την δική μας ευθύνη για όσα συνέβησαν και συμβαίνουν στη χώρα μας πάντα σε άλλους τη μεταθέταμε.Παληά,στις Μεγάλες Δυνάμεις,μετά στον κομουνισμό,στο καπιταλισμό,στους νταβατζήδες κ.ο.κ Όταν συνειδητοποιήσουμε οτι οι δικές μας αποφάσεις,του καθενός ξεχωριστά και όλων μαζί συλλογικά είναι η αιτία για όλα οσα συμβαίνουν στο τόπο.Οταν αυτό κατανοηθεί απο τη πλειοψηφία της κονωνίας τότε θα έλθει καιη ανατροπή και η λύτρωση.

 45. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 15/02/2009 00:28:04

  πασόκ-σύριζα/συνασπισμός-κκε
  μαλώνουν για το ποιος είναι
  πιο αριστερός από τον άλλο
  δεν θα μπορούσε να είναι για μια φορά
  ΠΑΣΟΚ+ΣΥΡΙΖΑ/ΣΥΝ+ΚΚΕ+ΕΞΩΚΟΙΝ.

  αφού η δεξιά θα είναι σίγουρα
  ΝΔ+ΛΑΟΣ;

 46. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 15/02/2009 00:28:46

  κυρ νικολούδη,

  είναι προφανές οτι δεν έχετε γνώση του πως λειτουργούν τα ΜΜΕ και πως "διαμορφώνουν" άποψη, διεταγμένα απο τα αφεντικα τους που τυγχάνουν να ελέγχουν, 3-5 άτομα ολη την οικονομία. δεν παρεξηγώ, λοιπόν εαν ειστε μιας ηλικίας. Αλλο να λες φταίει μια ιδεολογία και άλλο ν αβλεπεις να διοικείσαι απο 5 οικογένειες. τη χάρη αυτων των 5 κανετε οταν τα ρίχνουμε στο λαό.
  κι αυτοί το ίδιο κάνουν

 47. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 15/02/2009 00:36:00

  Η Χαμάς δεν ειναι του Σορος.Ειναι μια οργανωση που αν υπηρχε στην Ελλάδα όλος ο ΣΥΡΙΖΑ θα την έλεγε θεοκρατική ακροδεξιά φασιστική και διάφορα παρόμοια.
  Εάν η κυπριακη Εκκλησία φανάτιζε παιδιά προσφυγων απο τα κατεχόμενα στα κατηχητικά υποσχόμενη τον παραδεισο και μετα τα εστελνε ζωσμένα με δυναμιτες να ανατινάζονται σε καφενεια της Κωνσταντινουπολης για να "απελευθερωσει" την Κύπρο αδυνατω να φαντασθω τι θα έλεγαν εδω οι προοδευτικοι διανοουμενοι υποστηρικτες του σχεδιου Ανάν.

 48. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 15/02/2009 00:46:13

  ψυχραιμια

  ευτυχώς που την απάλλαξες απο τη χρηματοδότηση του σόρος! αλλιώς θα είχαν μαραζώσει...

  ναι, μονο που συγκρίνεις εντελώς ανόμοιες κοινωνίες, με εντελώς διαφορετικε΄ς προτεραιότητες και εντελώς διαφορετικά πλαίσια "πολιτείας".

  κοινώς, έχει τόση σχέση το παράδειγμα της Χαμάς με τη θεοκρατία σε μια προηγμένη ευρωπαική χώρα (τρομάρα μας), όση ο καραμαν-αλη και η ομήγυρης του με την αλήθεια

 49. Ξενητεμενος avatar
  Ξενητεμενος 15/02/2009 00:53:02

  @10 Duckk: Ορθοτατη η συσταση προς τον Φακτορα να ανοιξει καθημερινο φακελο εκλογων που ερχονται ταχυτατα, ωστε να ενημερωθουν οσο το δυνατον περισσοτεροι πολιτες και οχι "ο κοσμος", οπως εγραψες και οπως ανεπιτρεπτα, κατα την ταπεινη μου γνωμη, συνηθιζουν αρκετοι να αποκαλουν τους πολιτες - εργαζομενοι, συνταξιουχοι, υπαλληλοι, αγροτες, εμποροι, βιοτεχνες, ολοι ειμα3τε πολιτες, πολιτες της Ευρωπης και οχι καποιας αγγλοσαξωνικης χωρας.

 50. μιχ. νικολούδης avatar
  μιχ. νικολούδης 15/02/2009 00:54:09

  Αυτές τις πέντε οικογένειες που μας κυβερνούν ποιός τις εκλέγει;Αν μια κοινωνία επιτρέπει να της "διαμορφώνουν" τη γνώμη πέντε κανάλια και μερικοί δημοσιογράφοι, η κοινωνία έχει πρόβλημα.Θα συμφωνήσω οτι υπάρχει πρόβλημα.Παγκόσμια.Γιαυτό και η σημερινή οικονομική και κοινωνική κρίση.Όμως αυτή η κρίση μπορεί να σηματοδοτήση μια καινούργια μέρα έπειτα απο μια μακρυά νύχτα.Το κακό είναι ότι τα βλέπουμε τα πράγματα με ορίζοντα την ανθρώπινη ζωή ενώ η ανθρωπότητα εξελίσεται με χιλιετίες.ΓΙΑ ΤΟΝ 51

 51. χαραλαμπο-π avatar
  χαραλαμπο-π 15/02/2009 04:03:32

  56

  τους συνεργάτες του αμπάς που είχαν συννενόηση με το ισραήλ για να αντικαταστήσουν τη χαμάς στη γάζα, τους κάλεσε η αλέκα;είναι κρίμα να κάνει τόσο κόπο μέχρι τη ραμάλα, να συναντ'αει την ηγεσία τους, και ν αμηνκαλέι τους δωσίλογους αυλικούς του φαγιάντ και του αμπάς.

  τι κρίμα! εμείς του σόρος πραγματικά έχουμε βγει απο τα ρούχα μας με την απρέπεια της τιμητού του νταβατζή Κόκκαλη...

 52. apostolos34s avatar
  apostolos34s 15/02/2009 05:52:51

  @ 11 Ενας Αλλος: Τα ρέστα μου! Συμφωνώ μέχρι κεραίας με ότι έγραψες, και να προσθέσω.
  Όσον αφορά τον ΣΥΝ και τον ΣΥΡΙΖΑ, να τελειώνει επιτέλους το παραμύθι με την "Αριστερά των Κινημάτων" που κόπτεται μονίμως για την "γενιά των 700 ευρώ". Φίλοι μου ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων εθνικών εκλογών
  Διαβάζοντας ένα site (νομίζω το press-gr ανά δήμο και περιφέρεια για να δείτε από που αντλεί τη δύναμή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Καταρχήν η μεγάλη δύναμή του είναι στα μεγάλα αστικά κέντρα. Με μία απλή αναζήτηση στο Υπουργείο Εσωτερικών θα δείτε πως στην Επικράτεια ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 5,04% στην Α' Αθήνας 9.27 %, και στην Β' Αθήνας 8.94 %. Αν όμως νομίζεται ότι αυτό συμβαίνει γιατί απλά στις πόλεις υπάρχουν πολλοί εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα κτλ. κάνετε λάθος. Ιδού που συγκεντρώνει τα υψηλότερα ποσοστά:
  Νέο Ψυχικό: 10.46%, Μαρούσι: 10,19%, Αγία Παρασκευή: 10,11%, Βριλήσσια: 11,13%,Ελληνικό: 10,64%, Μελίσσια : 10,39%, Νέα Πεντέλη: 13.81%, Πεντέλη: 9,78%, Πεύκη: 10,85%, Χαλάνδρι: 10,66%, Χολαργός: 11.38 %, Ψυχικό: 9.17 %
  Θέλετε τώρα και τα ποσοστά στις λαϊκότερες περιοχές; Διαβάστε τι πήρε το 2007:
  Αγία Βαρβάρα: 5,77%, Άγιοι Ανάργυροι: 7,24%, Αιγάλεω: 7,68%, Ίλιον: 7,28%,Καλλιθέα: 7,40%, Καματερό: 6,60%, Περιστέρι: 7,52%, Ταύρος: 7,55%
  Επίσης το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στη Β' Πειραιώς που περιλαμβάνει Κερατσίνι, Πέραμα και τις λοιπές περιοχές ανεργίας είναι στο 6,41% (με πανύψηλα ποσοστά για το ΚΚΕ βέβαια)

 53. toml avatar
  toml 15/02/2009 11:20:44

  Δεν με λέτε σύντροφοι.. στο συνέδριο θα έλθουν και οι κολλητοί της Λιάνας Βγενόπουλος , Πάτρέρας, Βαρδινογιάννης κλπ;Ελπίζω να τους καλέσατε...αλλιώς σας καταγγέλνω για συνοδοιπόρους του ρεφορμιστή Τσίπρα που κτυπά ύπουλα τον δίκιο αγώνα των Παναθηναϊκώνκαι του Βωβού για τον Βοτανικό ..όσο αφορά τα ποσοστά γιατί ασχολείστε με τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν κυττάτε τα δικά σας που δεν λένε να ξεκολλησουν ούτε στο ελάχιστο;

 54. Anonymous avatar
  Anonymous 15/02/2009 12:48:29

  σιγά μην άφηναν τον Τσίπρα και την παρέα του να σηκώσουν κεφάλι και να τα χάσουν όλα....εδώ τον ΓΑΠ με τα μικρά βήματα του εφικτού του δίνουν και καταλαβαίνει γιατί δεν τον έχουν δέσει χεροπόδαρα εκ των προτέρων.
  το μεγαλύτερο μέρος του λαού είναι προβληματισμένο και σκεπτόμενο.μετράει το τώρα του σύντομου χρόνου ζωής του με τα καθημερινά προβλήματά,μετράει το αύριο με τις διεθνείς συγκυρίες και παίρνει αποφάσεις γνωρίζοντας ότι ζει στην εξαρτώμενη μπανανία....
  όσο για το ΚΚΕ παίζει το δεκανίκι του ΚΚ για να κρατήσει την 'καθαρότητά' του,πρωτοκαθεθρία κατά τα 'νομίσματά' του στον αριστερό χώρο και φυσικά αν δεν εξασφαλίσει την τρίτη θέση... για εκλογές ούτε να ακούσει......

 55. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 15/02/2009 17:49:42

  Όσο είμαι εγώ αστροναύτης είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα. Οι επιλογές του δεν θα άντεχαν ούτε διήμερο σε κομμουνιστικό καθεστώς. Και δεν ενοοώ αποκλειστικά καθεστώς τύπου πρωην ανατολικού μπλόκ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.