#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
18/04/2012 14:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα δώσουμε κι αυτή την φορά την μάχη, με βαριά καρδιά, αλλά θα την δώσουμε!Στηρίξαμε και στηρίζουμε τον Σαμαρά και μόνο, πιστεύοντας ότι αποτελεί την τελευταία ελπίδα για την πατρίδα, κόντρα σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις για το κόμμα της ΝΔ.

Δεν μας είναι άγνωστα τα βαρίδια του παρελθόντος και οι ανυπέρβλητες οργανωτικές αδυναμίες που αντιμετώπισε μέχρι σήμερα.

Ούτε είμαστε οι ανυπόμονοι ψηφοφόροι, που θέλουν μέσα σε δυόμισι χρόνια να ανατραπεί το σύμπαν.

Και φυσικά δεν  παραγνωρίζουμε το τιτάνιο έργο που ανέλαβε εκλεγόμενος αρχηγός της ΝΔ. Τότε που ύστερα από μια βαριά ήττα παρέλαβε ένα κόμμα σε κατάσταση διάλυσης, με άδεια τα ταμεία και τον κόσμο του σε κατάθλιψη. Και  κλήθηκε να το αναδιοργανώσει και να το αναζωογονήσει σε συνθήκες πρωτόγνωρης οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής κρίσης. Έχοντας να αντιμετωπίσει τις συνεχείς υπονομευτικές κινήσεις είτε της Αγίας Οικογένειας, είτε των νεοφιλελεύθερων εξαπτέρυγων, είτε απλώς  ηλίθιων κομματικών δεινόσαυρων. Και πάνω απ όλα τις επιθέσεις της κρατικοδίαιτης διαπλοκής, του εκδοτικού κατεστημένου και του ξένου παράγοντα.

Όμως κανείς μας  εδώ δεν περίμενε ότι η αυτή η εκλογική μάχη θα δινόταν υπό τόσο δυσμενείς συνθήκες για το μέλλον.

Δεν μιλώ για τις αντικειμενικές συνθήκες, την κρίση, το Μνημόνιο, την κατάσταση που μας οδήγησαν οι ανεκδιήγητοι Παπανδρέου και Βενιζέλος, το όλον ΠΑΣΟΚ.

Μιλώ για τις οφθαλμοφανείς πλέον  και εντελώς απαράδεκτες αδυναμίες και ανεπάρκειες ενός κομματικού μηχανισμού που αδυνατεί να επικοινωνήσει έστω και στοιχειωδώς με την κοινωνία και να την καταλάβει.

Μιλώ για την ακατανόητη εντέλει επιβίωση στον κομματικό μηχανισμό των φθαρμένων υλικών του παρελθόντος και κυρίως της αυτοκαταστροφικής λογικής του παρελθόντος. Τη  λογική ενός κόμματος βουλευτοκεντρικού και παραγοντο-κεντρικού, ξεκομμένου από την κοινωνία και τις ανάγκες της.

Μιλώ για τους νεοδημοκράτες που αισθάνονται πίκρα και απογοήτευση επειδή παρά τις ελπίδες τους βλέπουν να υπάρχουν ακόμα στα ψηφοδέλτια του κόμματος πρόσωπα του πλήγωσαν την παράταξη και την έφθειραν στην συνείδηση του κόσμου.

Η αλήθεια είναι πικρή, αλλά μόνο αν την λέμε βοηθάμε. Αν την κρύβουμε γινόμαστε συνένοχοι του παλιού και όχι υπερασπιστές του νέου.

Και θα το πούμε καθαρά: Δεν ήταν τόσο η απόφαση του να ψηφίσει τη δανειακή και να στηρίξει η ΝΔ την κυβέρνηση Παπαδήμου που ανέκοψαν την θριαμβευτική πορεία του Σαμαρά και της παράταξης προς την εξουσία. Ήταν κυρίως το γεγονός ότι οι κινήσεις αυτές αιφνιδίασαν την κομματική βάση και εξηγήθηκαν πολύ αργά. Αν ο Σαμαράς έβγαινε τότε και εξηγούσε στον κόσμο από πριν τι θα κάνει, αν έλεγε τότε αυτά που επαναλαμβάνει τώρα στις συνεντεύξεις του, είμαι σίγουρος ότι οι κλυδωνισμοί θα ήταν λιγότερο επώδυνοι και θα μπορούσαν να αφομοιωθούν πιο εύκολα. Και ο ίδιος δεν θα έχανε το αντιμνημονιακό φωτοστέφανο. Κι ας μην έχουν αυταπάτες όσοι συνεχίζουν να τον συμβουλεύουν. Οι περισσότεροι από εκείνους τους νεοδημοκράτες που λένε τώρα ότι θα ψηφίσουν άλλα κόμματα και αποκόμματα το κάνουν επειδή αισθάνονται ότι έχουν πληγωθεί από τον Σαμαρά που πίστεψαν και αγωνίστηκαν. Το κάνουν επειδή είναι εξοργισμένοι με αυτά που γίνονται στο κόμμα

Έπειτα, όλοι γνωρίζουμε ότι δεν ήταν το ... αντιμνημονιακό μένος που οδήγησε τους διαγραμμένους να φύγουν από τη ΝΔ και να κάνουν δικό τους κόμμα. Τα σχέδια και οι μεθοδεύσεις βρήκαν πρόσφορο έδαφος στην απαράδεκτη κατάσταση που επικρατούσε στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο τείχος απομόνωσης που είχαν ορθώσει μερικοί ανάμεσα στον Σαμαρά και σε βουλευτές. Και καλά διαγράφηκαν όσοι δεν πειθάρχησαν. Από εκείνους που δεν είχαν πάρει χαμπάρι τι γίνεται στην κοινοβουλευτική ομάδα και πιάστηκαν να κοιμούνται μακαρίως τιμωρήθηκε κανείς; Ή παριστάνουν ακόμα τους σπουδαίους συμβουλάτορες;

Πριν από δυο χρόνια είχαμε προειδοποιήσει ότι η Ν.Δ. είναι  ένας  βαριά άρρωστος οργανισμός που θέλει χρόνο πολύ για να αναταχθεί, αν μπορεί να επιβιώσει. Και ότι θα έχανε τον καιρό του ο Σαμαράς αν εγκλωβιζόταν σε διαδικασίες ανανέωσης ενός “σπιτιού” που κτίστηκε από άλλον και για άλλους σκοπούς. Είναι σαν να πάρεις το θωρηκτό Αβέρωφ και να το ανανεώσεις βάζοντάς του σύγχρονα ηλεκτρονικά και οπλικά συστήματα. Θα χαλάσεις λεφτά, θα σπαταλήσεις χρόνο και κόπο και στο τέλος το “Αβερωφ” θα είναι το ίδιο δυσκίνητο και αργό όπως τότε. Θα μπορεί να το βυθίσει ακόμα και ένα ... σκοπιανό υποβρύχιο.

Τι έπρεπε να κάνει ο Σαμαράς;  Έπρεπε να οικοδομήσει το πρόγραμμά διακυβέρνησης του, ένα νέο "συμβόλαιο με το λαό", ένα "μνημόνιο με τον λαό" αν θέλετε, να ισχυροποιήσει την ιδεολογική κυριαρχία του και να κτίσει συμμαχίες με ευρύτερα κοινωνικά στρώματα και πολιτικές δυνάμεις – να ασχοληθεί δηλαδή  με την οικοδόμηση της “κοινωνικής πλειοψηφίας” με την οποία θα αλλάξει την Ελλάδα. Έπρεπε να συνεχίσει να κινείται με τον  κινηματικό τρόπο που εξελέγη αρχηγός, να απεγκλωβιστεί από τα γραφεία και τους γραφειοκράτες και να ξαναβρεί όσους τον ανέδειξαν αρχηγό.  Για  να δημιουργήσει με αυτούς ρεύμα στην κοινωνία που αναζητά απελπισμένα όραμα να ακουμπήσει. Να εκφράσει την λαϊκή δυσαρέσκεια και να δώσει ελπίδα.

Έκανε το αντίθετο:

1. Δεν προχώρησε  σε μια ριζική ανανέωση του κόμματος, αλλά προτίμησε να αναλώνεται καθημερινά κάνοντας μαθήματα διοίκησης σε ένα  ανεπίδεκτο μάθησης στελεχικό ακροατήριο. Εξαντλούσε έτσι τον εαυτό του και την δυναμική του.

2. Έδωσε περισσότερο βάρος όχι στην δυναμική των μαζών, αλλά στα παιχνίδια ισορροπιών με πολιτικούς τυχοδιώκτες. Οδηγήθηκε έτσι σε μια «ανατολίτικη» διαπραγμάτευση με τους δανειστές και το ντόπιο σύστημα που έβαζαν διαρκώς προσκόμματα και εμπόδια και παραπληροφορούσαν μαζικά για τις προθέσεις του, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε να αμυνθεί λόγω της "λευκής απεργίας" των  περισσότερων κοινοβουλευτικών και πολιτικών στελεχών της ΝΔ.

Στο τέλος όμως οφείλουμε να αναγνωρίσουμε ότι ο Σαμαράς πήρε το μέγιστο που μπορούσε - κι αυτό είναι δείγμα των ικανοτήτων του. Παρά τις απώλειες, οδήγησε τον τόπο σε πρόωρες εκλογές σε συνθήκες διάλυσης του ΠΑΣΟΚ, κατάρρευσης του πολιτικού συστήματος και αδιαμφισβήτητης πολιτικής κυριαρχίας της ΝΔ.

Ο Σαμαράς ήταν και είναι η μοναδική ελπίδα του ελληνικού λαού. Οι βερμπαλισμοί και τα μεγάλα λόγια είναι εύκολα. Ποιος, όμως, θα κάτσει αύριο στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές; Η συντρόφισσα Αλέκα, ή ο συναγωνιστής Αλέξης; Ποιός έχει πρόταση διακυβέρνησης; Ο κ. Καμμένος, ή ο κ. Κουβέλης; Μήπως το ΠΑΣΟΚ;

Και θα πούμε και κάτι άλλο: Αυτή τη στιγμή δεν προέχει η ανακατασκευή ενός πολιτικού χώρου ,αλλά η σωτηρία της πατρίδας μας.Σε μια τέτοια στιγμή κρίσιμη για το μέλλον αυτού του τόπου, που οι εξελίξεις τρέχουν ανεξέλεγκτα, είναι πρώτιστο ο Σαμαράς να γκρεμίσει το σαράβαλο; Έχει έτοιμο καινούριο; Στο μυαλό του ίσως ναι! Στην πράξη, όχι! Γι αυτό προσπαθεί να στερεώσει το παλιό με τσιμεντενέσεις

Θέλουμε την αποδόμηση ενός μεγάλου κόμματος εξουσίας αυτή τη στιγμή; Να αναστήσουμε και κάποιους ανύπαρκτους ενισχύοντας τις πιθανότητές τους να μπούν στην Βουλή; Θα τους κάνουμε το χατίρι  να βουλιάξει κι άλλο η χώρα; Όχι δα!

Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι,  με την ψήφο μας εμείς οι ίδιοι,  να του εξασφαλίσουμε τα καλύτερα παλιά και νέα υλικά, έτσι ώστε να τον διευκολύνουμε στο έργο του.

Έχουμε δυόμισι βδομάδες μπροστά μας μέχρι τις κάλπες. Όλα παίζονται και όλα γίνονται.

Ο Σαμαράς πρέπει πρώτα απ΄ όλα να εξηγήσει στον κόσμο την τακτική του. Γιατί αναγκάστηκε να ψηφίσει τη δανειακή και να στηρίξει τον Παπαδήμο.

Έπειτα να μιλήσει όχι μόνο για το πρόγραμμά του, αλλά και για το όραμά του για το νέο κράτος που πρέπει να πάρει την θέση αυτού του σάπιου και διεφθαρμένου.

Να μιλήσει για την άμυνα και την ασφάλειά μας, για τα παιδιά μας, γι αυτά που μας ενώνουν μπροστά στον κίνδυνο και μας κάνουν να μεγαλουργούμε.

Να πει και να δεσμευθεί ότι θα κάνει ρήξεις, ότι θα πατάξει την διαπλοκή και την διαφθορά, ότι θα βάλει τις βάσεις για μια υγιή και όχι κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα με κύριο γνώμονα το όφελος του πολίτη.

Ο κόσμος δεν έχει αυταπάτες. Δεν περιμένει ούτε τον Μεσσία, ούτε τον θεόσταλτο ηγέτη.

Τον Αντώνη Σαμαρά περιμένουν. Τον Πατριώτη. Τον Οραματιστή.

FactorX

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 18/04/2012 14:43:16

  ΕΝΑ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΗΤΑΝ Ο ΕΝΤΟΠΙΣΜΟΣ ΟΣΩΝ ΦΑΛΚΙΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ, ΚΑΙ Η ΕΥΛΟΓΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥΣ.
  ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΩΝ ΠΟΝΗΡΩΝ, ΠΟΥ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΒUSINESS, ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ ΚΑΙ Ο ΕΞΟΣΤΡΑΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΚΤΑΙΝΟΜΕΝΑ.
  ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΗΤΑΝ Η ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΦΘΑΡΜΕΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥΣ ΜΕ ΥΓΙΕΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΕΣ.
  ΣΕ ΠΟΙΟΝ ΒΑΘΜΟ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΘΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΓΙΑ ΑΥΤΑ, ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ...
  ΟΜΩΣ ΣΙΓΟΥΡΑ Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΠΑΡΕΛΑΒΕ Ο,ΤΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΥΠΗΡΧΕ ΚΑΙ ΕΝΩ ΕΚΑΝΕ ΣΥΝΕΧΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΛΟΙ ΕΚ ΤΩΝ ΣΗΜΑΙΝΟΝΤΩΝ ΔΕΝ ΣΤΑΘΗΚΑΝ ΑΞΙΟΙ ΝΑ ΤΗΝ "ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΟΥΝ" ΣΤΙΣ ΜΑΖΕΣ.
  ΕΑΝ ΔΕΝ ΜΕΙΩΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΑΡΡΟΕΣ ΠΡΟΣ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΚΕΝΤΡΟΔΕΞΙΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΛΘΗ.
  ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΕΝΤΙΜΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ.

  • αντωνης avatar
   αντωνης @ ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 22/04/2012 19:12:16

   Απο εμας εξαρταται να φυγουν οσοι εκαναν ζημια στην ΝΔ ... Ψηφο σε νεους υποψηφιους με προσοντα , να αναλαβουν καιρια ποστα στα δυσκολα καθηκοντα που θα τους αναθεσουν . Δεν υπαρχει χρονος οι Ελληνες περιμενουν να πουν Δοξα τον Θεο ..... οχι μονιμως , βοηθα Παναγια .....

   • Chris Theocharis avatar
    Chris Theocharis @ αντωνης 23/04/2012 11:44:13

    Όλα καλά και άγια, όταν όμως βγαίνουν τύποι σαν τον Δούκα στον ΑΝΤ1 Radio και ανοίγουν το στόμα τους, τι να κάνει και ο κόσμος; Πόσοι έχουν το "στομάχι" να κάνουν την υπέρβαση;

 2. ΝΙΚΟΣ Π avatar
  ΝΙΚΟΣ Π 18/04/2012 14:48:02

  ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΜΟΝΟ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ,ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ .ΟΥΤΩΣ Η' ΑΛΛΩΣ ΣΤΑ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ Ν'ΑΚΟΥΣΤΕΙ ,ΑΠΟΣΠΑΣΜΑΤΙΚΑ ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΡΑΣΕΙΣ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΣΥΓΧΥΣΗ ΘΑ ΦΕΡΟΥΝ ,ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΧΛΑΓΩΓΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ.

 3. Lichnee avatar
  Lichnee 18/04/2012 14:54:27

  Σας παρακαλω θερμα να χρησιμοποιειτε μικρα στοιχεια και οχι κεφαλαια.
  Αφενος βγαζουν ματια και αφετερου δηλωνουν οτι ο γραφων φωναζει. (Οπως εχει καθιερωθει απο την εποχη του IRC και του ICQ εδω και 12-15 χρονια)
  Ευχαριστω. :)

  • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
   ΑΜΟΡΓΟΣ @ Lichnee 18/04/2012 15:36:33

   ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΞΟΙΚΕΙΩΜΕΝΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ.

   • νικος π. avatar
    νικος π. @ ΑΜΟΡΓΟΣ 18/04/2012 17:30:47

    Οντως κι επισης δεν γνωριζω τι ειναι το IRC IRQ

   • Γιάννης Στ. avatar
    Γιάννης Στ. @ ΑΜΟΡΓΟΣ 19/04/2012 00:09:23

    Παρά ταύτα, θα ήταν καλύτερο να πατάτε το "Caps Lock" όταν βλέπετ ότι οι χαρακτήρες είναι κεφαλαίοι. Με αυτό το κουμπί η γραμματοσειρά μετατρέπεται από κεφαλαία σε μικρά και αντιστρόφως.

    Πατώντας το Shift και όποιο γράμμα θέλεται να χρησιμοποιήσετε αλλάζει το συγκεκριμένο στοιχείο/πλήκτρο από κεφαλαίο σε σε μικρό και αντίστροφως

 4. Wolf avatar
  Wolf 18/04/2012 14:59:05

  FactorX, σε λίγες αράδες, τα είπες όλα!!!
  Προσυπογράφω!!!

 5. Joao avatar
  Joao 18/04/2012 15:11:09

  η λαθος επιλογες στο κομμα μπορει να στοιχισουν καποιες χιλιαδες ψηφους.. η λαθος επιλογες στην πολιτικη στοιχιζουν πολλα περισσοτερα.. Η αποψη μου ειναι οτι το πασοκ επεσε μονο του αφου τελειωσε το εργο του..

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Joao 18/04/2012 17:48:00

   Το ΠΑΣΟΚ δε θα έκανε εκλογές με καμιά δύναμη αν δε τους είχε κάνει να συμφωνήσουν ο ΑΣ μπροστά στον πρόεδρο της δημοκρατίας και με πρακτικά. Αυτά φοβήθηκαν και πήγαμε σε εκλογές. Δε το ήθελαν με ΤΙΠΟΤΑ!

 6. Γριά avatar
  Γριά 18/04/2012 15:12:41

  Λοιπόν το 81 το μέλλον ήταν ο Παπανδρέου,μετά ο Μητσοτάκης ,έπειτα ο Σημίτης , μετά ο Καραμανλής ξανά ο υιός Παπανδρέου και τώρα ο Σαμαράς.Φέρανε τους ξένους επίτροπους με την αχρηστοσύνη τους και ενώ τους έχουμε χρυσοπληρώσει χωρίς να λαμβάνουμε υπόψη τις μίζες απο ζήμενς κλπ.Συνεπώς αφου τα έκαναν σκατά (συγνώμη για τη λέξη σε όσους θίγονται) θα επιστρέψουν όσα τους έχουμε πληρώσει και μέχρι να ορθοποδήσουμε δεν θα πάρουν φράγκο .Όχι μόνο ο λαός περικοπές (αλλιώς δε τα τρώμε μαζί φιλαράκια μου).Έτσι δέχομαι προτάσεις από πολιτικούς σχηματισμούς.Γιατί σε λίγους μήνες που δε θα έχω να φάω θα τρώω πολιτικούς και άλλους συνεργαζομενους μαζί τους.Γκέγκε?

  • avanti avatar
   avanti @ Γριά 18/04/2012 15:21:06

   Μάλλον θα φας πολλούς πασόκους γιατί κυβέρνησαν τα περισσότερα χρόνια από το 1981, άρχισε από τώρα λοιπόν γιατί έχει μπόλικο πράγμα..... αν και δεν ξέρω αν μπορείς να καταπιείς τον πάγκαλο, θάχεις θέμα.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Γριά 18/04/2012 15:27:24

   Ἒνεκα ἡλικίας,ἒχετε γερή μασελοδαγκώστρα,γιατί τά πολιτικά εἶναι παχύδερμα καί σκληρόπετσα...,μή σᾶς μείνει καμμία ἀδαγκανέα σέ κάνα ξύγκι...

  • palmyra avatar
   palmyra @ Γριά 18/04/2012 17:43:24

   σωστός και απόλυτα κατανοητός...στη ροή των πραγμάτων.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ Γριά 18/04/2012 17:49:49

   Πότε πήρε αποφάσεις ο Σαμαράς δηλαδή που τον τσουβαλιάζεις μαζί με τους λοιπούς;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ Γριά 18/04/2012 21:16:27

   ΚΑΛΩΣ ΤΗΝ ΕΛΕΝΑ ΤΣΑΟΥΣΕΣΚΟΥ.
   ΜΑΖΙ ΣΟΥ ,ΕΝΑ ΟΝΟΜΑ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ.

 7. kas avatar
  kas 18/04/2012 15:14:08

  "κόντρα...σε προσωπικές πολιτικές πεποιθήσεις"

  εδώ είναι το ζουμί φάκτορα
  η νουδούλα ως νουδούλα είναι προσωπικά για εμένα όπως και πολλούς άλλους αδιάφορη
  η νουδούλα υπό τον Σαμαρά έχει την υποστήριξή μου (για πρώτη φορά άλλωστε θα πάει στη ΝΔ η ψήφος μου)

  ως εκ τούτου μου είναι αδιάφορο αν το "κόμμα" θα έχει βαρίδια ή απίδια
  ή νέα λίγα ή παλαιά βαριά και τούμπαλιν πρόσωπα

  αυτά αφορούν του νουδούληδες που...λακίζουν όπως ακριβώς επιθυμεί το σύστημα ώστε να αποτραπεί για ακόμα μία φορά η κυβέρνηση ή έστω διακυβέρνηση της χώρας από τον σωστό άνθρωπο την σωστή στιγμή

  το θέμα είναι η ηγεσία Σαμαρά._ και όχι οι ρούληδες και οι ράλληδες or whatever

  λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο όμως οι του συστήματος κομμουνιστές, αριστεροί, σοσιαλδημοκράτες, νεοφιλελεύθεροι, φιλελεύθεροι, οακκεδες, ουρανιοτοξίτες, δρασίτες και χρυσαυγουλίτες...φιλοαμερικανοί, φιλορώσοι, φιλογάλλοι, φιλογερμανοί από όλα έχει ο μπαξές της Ωραίας Ελένης


  που δεν είναι ο περίφημος αριστροθρεμμένος ελλαδικός λαός, αλλά τα "τυχαία" ή τα μη "τυχαία" που ίσως να λάβουν χώρα

  Ούτε οι μπουκς...δεν έχουν κατεβάσει στοιχήματα, ακριβώς λόγω της τεραστίας αβεβαιότητας
  και ούτε και οι δικές μας εταιρείες...γκάλλοπ, θα τολμήσουν να κατεβάσουν εξιτ πολ/ς

  ουδείς γνωρίζει τι μπορεί να γίνει
  και επιτέλους θα μάθουμε τι γίνεται...αργά το βράδυ από το ΥΠΕΞ

  όπως τον παλιό καλό καιρό

 8. Inno avatar
  Inno 18/04/2012 15:16:48

  Φάκτορα, σε χαίρομαι όταν χτυπάς γροθιά στο μαχαίρι. Δεν ξέρω αν το έγραψες εν θερμώ, μάλλον τριγυρίζει το κείμενο αυτό καιρό στο μυαλό σου. Μην το ανακαλέσεις ποτέ, γιατί περιγράφει όλη την αλήθεια, έστω μεγάλο μέρος αυτής.

 9. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 18/04/2012 15:17:28

  φίλε φάκτορ αν αποδεσμευότανε ο λόγος σου από κομματικές σκοπιμότητες πιστεύω θα είχες δημιουργήσει το καλύτερο φόρουμ πολιτικού προβληματισμού στην Ελλάδα ...

  πάντως ακόμα κι έτσι είναι πάντα πολύ χρήσιμες (food for thought που λέμε) οι αναρτήσεις σου αρκεί να καταφέρνει κάποιος να διαβάσει μεταξύ των λέξεων ... περιττό να πω ότι συμφωνώ στις περισσότερες από τις παραπάνω διαπιστώσεις σου (αν και διαφωνώ με τον τίτλο)

  • factorx avatar
   factorx @ EVANGELOS 18/04/2012 21:01:16

   Evangelos, σχολιάζεις εδώ τόσον καιρό και μ΄ενοχλεί που δεν έχεις καταλάβει ακόμα τίποτα. Προφανως εγώ φταίω. Κομματικές σκοπιμότητες έχει όπως ενδιαφέρεται για θέσεις και οφίτσια. Πράγμα που δεν συμβαίνει ούτε θα συμβεί με κανέναν απο εμάς.

   • man8os avatar
    man8os @ factorx 19/04/2012 00:59:18

    Εχεις δικιο Φακτορα, ειδα απαραδεκτη εικονα σημερα στα γραφεια της ΟΝΝΕΔ. Ντροπη. Στηριζω τον ικανοτατο Σαμαρα αλλα να μην ξεχνα τη βαση και να θυμαται ποιος ειναι καρεκλοκενταυυρος αποδεδειγμενα ανικανος, και ποιους πρεπει να αντικαταστησει. Γιατι δεν μπορει τα συντριμια του Καραμανλη να αναλαβουν ξανα κεντρικες θεσεις κυβερνητικες.

 10. S.P. avatar
  S.P. 18/04/2012 15:27:15

  Ωραίο το άρθρο σας αλλά τι να πω βρε παιδί μου; τα έχω χαμένα. Πάντως τον παγίδευσαν τον Σαμαρά στην πολιτική του μνημονίου και κινδυνεύει να γίνει κολυμβήθρα του Σιλωάμ για το πασόκ, ιδίως αν συγκυβερνήσει. Και κατά του μνημονίου να είναι κανείς: αδιέξοδο, εδώ που φτάσανε τα πράγματα.
  Και από βαρίδια... άμα βλέπω τον Βαρβιτσιώτη, τον Μητσοτάκη, τον Σπηλιωτόπουλο, τον Χατζηδάκη, αυτοί είναι γαλάζιο πασόκ. Τι να πω; Αν αντέξει αυτό τον πόλεμο που του κάνουν το έχω ξαναπεί: Ο Σαμαράς θα γίνει ήρως.
  Ας όψεται ο ελληνικός λαός που ψήφιζε τους χειρότερους για να κάνει την δουλειά του και δημιούργησε παράδοση στην διαφθορά και στην συναλλαγή εκτρέφοντας ένα άθλιο πολιτικό σύστημα. Αυτός είναι ο κύριος αίτιος και δεν έχει κανένα ελαφρυντικό.

  • avanti avatar
   avanti @ S.P. 18/04/2012 15:46:43

   @ S.P.: Αν το δεις πέρα από τα δικά μας σύνορα ετοιμάζεται να παγιδευτεί όλη η νότια ευρώπη στα πλοκάμια του ΔΝΤ & των μνημονίων..... εμείς είμασταν η αρχή πως το λένε το ορεκτικό, χαχα!
   Η μονόδρομη πολιτική της λιτότητας δεν οδηγεί πουθενά, αργά ή γρήγορα ή Μέρκελ θα το καταλάβει, εξάλλου οι Γερμανοί συνήθως πέφτουν μέσας στις παγίδες που στήνουν στους άλλους, και τώρα τα ίδια θα πάθουν.
   Αλλο όμως ήθελα να πω, γιατί είναι βαρίδια ο υιός Βαρβιτσιώτης και ο Χατζηδάκης? Εμένα αξιοπρεπείς μου φαίνονται, όσο για τον Κυριάκο φταίει το όνομα, τι να κάνει ο άτυχος να το το αλλάξει? Για τον ΄Αρη όντως θα έβαζα αρκετά ερωτηματικά.

   • S.P. avatar
    S.P. @ avanti 18/04/2012 17:36:07

    Ο Βαρβιτσιώτης είναι πράγματι γόνος παλαιοκομματικού που δεν έδωσε τίποτα, αλλά πήρε από τον τόπο. Πήγαινε μα την λογική "οι δικοί μου" (1978...). Ο Χατζηδάκης δεν έχει πυγμή, και οι δύο δεν εργάσθηκαν ποτέ και δεν διακρίθηκαν σε κάτι.
    Ο Κυριάκος, τι σπουδές έκανε που όταν ήρθε από τις ΗΠΑ, ο μακαρίτης Καρατζάς (αρχιτέκτων της φούσκας του χρηματιστηρίου και σημητικομητσοτακικός) τον έβαλε στην ΕΤΕ με υψηλότατο μισθό ως "σύμβουλο". Αν κάποιοι θεωρούν το κράτος ως λάφυρο να μας το πουν.

    • JKAL avatar
     JKAL @ S.P. 18/04/2012 21:51:28

     Ήμαρτον βρε άνθρωποι.
     Ο Χατζηδάκης δεν έλυσε τον γόρδιο δεσμό της Ο.Α;
     Δεν αιμορραγούσαμε χρόνια ολόκληρα με τις ζημίες και τα πρόστιμα.
     Υπήρξε πολύ αποτελεσματικός. Υπήρξαν πολλοί άλλοι;

  • ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ avatar
   ΑΓΙΟΣ ΠΕΙΡΑΙΩΤΗΣ @ S.P. 18/04/2012 21:20:12

   ΜΙΑΝ ΕΡΗΜΗ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ,
   ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ Ο ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ. ΤΙ ΣΑΣ ΕΧΕΙ ΠΙΑΣΕΙ ?
   η ΤΑΧΑ ΜΟΥ ΠΑΡΙΣΤΑΝΕΙΣ ΤΟΝ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ?

 11. Δ.Λ. avatar
  Δ.Λ. 18/04/2012 15:28:16

  Συμφωνώ απόλυτα με το άρθρο, αλλά είναι δυνατόν να βάλει τον Συμπιλίδη;;;!!!Μήπως δεν θέλει την αυτοδυναμία;;;Αναλογίστηκαν πόσες φήφοι θα χαθούν;;;!!!Και γιατί;;;!!!Δεν ξέρω τι να εικάσω...

  • sofia or8h avatar
   sofia or8h @ Δ.Λ. 18/04/2012 18:21:03

   Αναρωτιέμαι τι σας έκανε ο Σιμπιλίδης...
   Εγω τον πάω με 1000 γιατι δεν μάσησε και παραιτήθηκε και αναγκάστηκε ο τραμπακουλας να πάει σε εκλογές τις οποίες και φυσικά έχασε γιατί ενα χρόνο μετά τις εκλογές του 1990 ηδη ειχε χάσει το 20% των ψηφοφόρων της η ΝΔ με πρόεδρο τον Μητσοτάκη και απόλυτη υπερυπουργό την Ντόρα ,που για να πήγαινες σε ένα υπουργό σαν πολίτης η σαν στέλεχος της ΝΔ έπρεπε να περάσεις πρώτα απο το γραφειο της ,να υποχρεωθείς και μετά να πάρεις είσοδο,,,Μεγάλα κόλπα ,εξουσια η Ντόρα και τα Ντοράκια ..
   Ευτυχώς λοιπόν που μας γλύτωσε απο αυτό το διδυμο,πατέρα και κόρης ,με 2 χερια λοιπόν Συμπιλίδη

   • Κώστας Χ. avatar
    Κώστας Χ. @ sofia or8h 18/04/2012 19:00:49

    Για να μαθαίνεις, ο Συμπιλίδης έκανε τα εξής πολύ απλά:
    1. Κατέστρεψε ότι παλέψαμε να φτιάξουμε με τρεις διαδοχικές εκλογικές αναμετρήσεις και με ένα νόμο τέρας που έδινε αυτοδυναμία μόνο σε καθεστώτα τύπου Τσαουσέσκου.
    2. Μας τσάκισε ηθικά όταν μέσα στο ίdιο το κόμμα είχαμε και ένα σωρό άλλους "καραγκιόζηδες", να κάνουν ότι γουστάρουν, με συνέπεια κανένας από αυτούς να μην επομιστεί το βάρος των ατομικών στρατηγικών που εφήρμοζε, αφού ποτέ δεν κρίθηκε για την πολιτική του. Κάποιοι από αυτούς αποτελεούν και τα σημερινά βαρίδια που δε μπορέσαμε τότε να ξεφορτωθούμε.
    3. Κατέστησε τη ΝΔ "Δεξιά Παρένθεση" με τα γνωστά αποτελέσματα της περιόδου Σημίτη.

    Τι άλλο θέλεις να κάνει για να τον απεχθάνεσαι;
    ΥΓ. Ποτέ δεν ήμουν μητσοτακικός, αλλά όταν ψήφισα το 89-90 δεν ευελπιστούσα σε έναν Συμπιλίδη για να αλλάξει η ηγεσια του κόμματος και φυσικά δεν ήθελα η ΝΔ να μην ολοκληρώσει το κυβερνητικό της έργο ώστε κριθεί σωστά.
    Συνεπώς ΝΑΙ ο Συμπιλίδης είναι κόκκινο πανί και ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗ ΝΔ.

    Σε τελική ανάλυση, η μαλ...ία έγινε, ας μην προκαλούμε και αυτούς που έζησαν την εποχή αυτή.

    • factorx avatar
     factorx @ Κώστας Χ. 18/04/2012 21:02:56

     Με συγχωρείς, αλλά ποιοί "παλέψατε"; Εσύ και ο Μητσοτάκης με τη Ντόρα;

    • sofia or8h avatar
     sofia or8h @ Κώστας Χ. 19/04/2012 02:06:06

     δεν την εζησες μονο εσυ,και εγω και ολοι μας
     αλλα στο δικο μου μυαλό αλλιως ειναι καταγεγραμμενα τα πραγματα οπως λεω και στο παρακατω σχόλιο,και εχω 100 δικαιωματα να μιλαω διοτι απο το 1987 εως το 1993 συντηρουσα τα εξοδα της τοπικης οργανωσης ΝΔ απο τα δικα μου χρήματα ,ως ελευθερος επαγγελματιας που ειμαι.
     Οσο για την ολοκληρωση του κυβερνητικού του εργου ασε....
     δεν προλαβε να κανει κιαλλες εξαγωγες με τον Μαμιδακη και να ολοκληρωσει τις ιδιωτικοποιησεις με την Καλτερστιουτσι
     Καλο βραδυ

     • Κώστας Χ. avatar
      Κώστας Χ. @ sofia or8h 19/04/2012 21:33:21

      Και εγώ ελεύθερος επαγγελματίας είμαι και οργανωμένος στη ΝΔ (ΟΝΝΕΔ τότε) από το 1982, οπότε κάτι θυμάμαι και εγώ.
      (Συγνώμη που άργησα να απαντήσω αλλά τώρα γύρισα σπίτι).
      Καλό βράδυ

   • Μικρασιάτης avatar
    Μικρασιάτης @ sofia or8h 18/04/2012 20:01:18

    @Σοφια... Εισαι ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ή αντιΜητσοτακικη, αντιΝτορικη κτλ?? Γιατι εκεινη η ιστορια με την ανατροπη της ΝΔ το 1993, εδωσε 3 τετραετιες (κι οχι μια) στο ΠΑΣΟΚ, και εκανε οριστικα ΟΛΟ το κρατικο τομεα πρασινο λαφυρο. Ωστε μεχρι και σημερα να ελεγχει σχεδον καθε κινητοποιηση πχ απεργιες κτλ. Κι οχι μονο αυτο, αλλα καταφερε να δημιουργησει μια midle-uper κοινωνικη ταξη περιπου 2.000.000 ΠΑΣΟΚων , οι οποιοι εχοντας ακρες, δυναμη και χρημα, επιρρεαζαν αμεσα τη ζωη των υπολοιπων 9.000.000 lower-midle (και κατω) φουκαραδων αυτης της χωρας (σε αυτους βαζω μεσα τον εαυτο μου και τη πλειοψηφια των σταθερων ΝεοΔημοκρατων).
    Οποτε ενθυμουμενοι αυτα, δεν μας βγαζει και μεγαλη συμπαθεια ο κ. Σιμπιλιδης, κι ας εχουμε οι περισσοτεροι αρκετη αντιπαθεια για τη Ντορα και τους γυρω της. Κι ας στηριξαμε Σαμαρα στις εσωκομματικες. Απο κατι τετοια εχουν πικραθει παρα πολλες χιλιαδες πιστοι ΝεοΔημοκρατες, και αλλοι απ αυτους δεν εχουν διαθεση για αγωνα, αλλοι εχουν στραφει στο Καμμενο ή στη Χρυση Αυγη, κι αλλοι ειναι ΑΜΗΧΑΝΟΙ και αναποφασιστοι, ενω ταυτοχρονα εχουν βιαια φτωχοποιηθει απ τα ΧΑΡΑΤΣΙΑ και τις περικοπες μισθων και συνταξεων, και τις απολυσεις κυριως στον ιδιωτικο τομεα. Αυτα τα ολιγα, για να μιλαμε ρεαλιστικα, και πρακτικα.

    • factorx avatar
     factorx @ Μικρασιάτης 18/04/2012 21:05:05

     Μικρασιάτη, η προπαγάνδα σου είναι χοντροκομένη και για παιδάκια δημοτικού. Κατηγορείς τον Συμπιλίδη για αποστασία και στηρίζεις τον Καμένο; Ελεος. Και σε εποχές διάλυσης των παντων χρησιμοποιείς την κομματική νομιμοφροσύνη για να κτυπήσεις τον Σαμαρά;

    • sofia or8h avatar
     sofia or8h @ Μικρασιάτης 19/04/2012 01:56:14

     Συγνωμη απουσιαζα και δεν ειδα τα σχολια σας
     Μικρασιάτη
     ακου να σου πώ σε εκείνες τις απανοτές εκλογες του 89 εγω εκλεισα το γραφειο μου και ετρεχα σε καθε χωριουδακι σε ομιλιες και αλλα για να καταφέρομε να εκλεξομε τον μητσοτακη και θυμησου 3 εκλογες και στο τελος μας στηριξε ο Κατσίκης,που σημαινει δεν ημουν αντιμητσοτακικια,έγινα ομως μετα απο ενα χρόνο ,και προσωπικα αν σε αυτό βοηθησε και ο Σιμπιλιδης ,που δεν ειναι και ακριβές εγω θα τον ευγνομονώ
     Τωρα για τις 3 τετραετιες που αβασανιστα φορτωνεις στον Σιμπιλίδη,κανεις λάθος ,η στρατολογημενοι πασόκοι ξεκίνησαν απο το 74 και αρχισαν να τρωνε με χρυσα κουτάλια απο το 81 και δεν έδιναν σε κανεναν δεξιο ουτε κοκαλάκι,και οταν με τόσο αγωνα καταφεραμε να τους διωξομε το 1990 ,η Ντόρα και τα Ντοράκια στο ιερό περνουσαν μονο τους κολητούς και πάλι τους Πασοκους και ΚΚΕ και εγω και πολλοι ΝΔκρατες της γενιας μου ,55 χρονων ειμαι,αυτην την τετραετια θελουμε να διαγραψουμε απο το μυαλο μας,Αντι ο Μητσοτακης να διαλυσει το μαγαζι του πασοκ εστησε ενα μαγαζακι στην κορουλα του και απο εκει περνουσαν μονο οι κολητοί της,ασε ρε φιλε μην τα θυμαμαι,εγω ειμαι ελευθρερος επαγγελματιας δεν ζητησα καμμια θεση στο δημοσιο τιποτα για μενα ,αν ηταν μια πετυχημενη κυβερνηση νασαι σιγουρος κανενας Σιμπιλιδης δεν θα την εριχνε ,ηταν μια κακογραμμενη επαναληψη του συστηματος πασοκ,εγω ηθελα και συνεχιζω να θελω αξιοκρατια και ισες ευκαιριες για ολον τον κοσμο,συχαθηκα τα μαγαζακια σε αυτό μονο ελπιζω και η μόνη ελπίδα μου ειναι ο Σαμαρας ,καθότι και τοτε το 93 με εκανε να νοιώσω περηφανη Μακεδόνισα ,και δεν υπολογησε καμμια καρέκλα και τα τιναξε ολα στον αερα,ναι για το ονομα,και σημειωσε οτι ακομη ειναι ανοιχτο το θεμα του ονόματος χαρην αυτού,αρα ο Σαμαρας μου απέδειξε οτι πανω απο τον εαυτό του και την βολεψη του βαζει την Πατριδα και οχι τις θεσουλες του ,και εφοσον μια φορά μου απεδειξε τον πατριωτισμό του δεν εχω καμμια αμφιβολια οτι και τωρα με την θεση του για το μνημονιο εκανε το ιδιο ,του εχω απολυτη εμπιστοσυνη ,περισσότερο απο οτι εχω στον εαυτό μου.
     Στα ειπα ολα μαζι να σε ταρακουνησω καπως φιλε νεοδημοκρατη μηπως και πριν πας να δωσεις την ψηφο σου αλλου το ξανασκεφτεις και ψηφισεις ΝΔ

     • juliet avatar
      juliet @ sofia or8h 19/04/2012 08:27:00

      sofia op8h,
      φίλε (η),δεν είσαι ακριβώς σοφία ,κεραυνός του Ηφαίστου είσαι ,τιμή μας η άποψή σου.
      Καλή σου μέρα ,τα ''καλά'' να λέγονται.:)

     • juliet avatar
      juliet @ juliet 19/04/2012 08:30:30

      sofia or8h,
      συγνώμη για το ότι δεν πρόσεξα ότι είσαι φίλη.:)

     • sofia or8h avatar
      sofia or8h @ juliet 19/04/2012 11:46:06

      ευχαριστώ για το σοφία :)
      θα σου ομολογήσω κατι,οταν ημουν στο δημοτικό μου είπε η δασκάλα μου,οτι εχω βαρυ όνομα και πρπει να το τιμάω,εκ τοτε λοιπον πάντα προσπαθώ για αυτό,αν η ελαχιστη ταπεινότητα μου σε έκανε να δεις κατι σοφό ,ειμαι πολυ ευτυχής για αυτό.

   • JKAL avatar
    JKAL @ sofia or8h 18/04/2012 21:47:33

    Εκλογές 1993, αποτελέσματα:
    ΠΑΣΟΚ 46,5%, Ν.Δ 39,3%, ΠΟΛΑΝ 4,9%.
    Επειδή στην πολιτική 1+1 κάνουν πάντα κάτι παραπάνω από δύο, για σκέψου να μην υπήρχε η διάσπαση. Η λαίλαπα ΠΑΣΟΚ δεν θα είχε ξανακάτσει στο σβέρκο της Ελλάδας.

    • sofia or8h avatar
     sofia or8h @ JKAL 19/04/2012 02:13:07

     Εγω ξερεις ειμαι καλη στα Μαθηματικα,αλλα η πολιτικη δεν ειναι μαθηματικα,η συσπυρωση που πέτυχε ο Μητσοτάκης τότε ηταν πολυ μεγάλη διοτι το κόλπο περι προδοσίας κτλ τοτε έπιασε
     Η Πολιτικη Ανοιξη ειχε πανω απο 12% λιγες μερες πριν τισ εκλογες,το πόσοι εκβιασμοι έπεσαν ειναι ανομολογητο ,και ο νοων νοειτο
     Ο λαος ομως τότε το καταπιε το δόλωμα ,αλλα του το χρώσταγε και του το ανταπέδωσε τον νοεμβριο του 2009

     • JKAL avatar
      JKAL @ sofia or8h 19/04/2012 07:43:59

      1.- Επί της ουσίας του σχολίου μου, έχεις να πεις κάτι;
      2.- Δεν του χρωστάγαμε απολύτως τίποτα. Τον εκλέξαμε γιατί τον προτιμήσαμε από την Μπακογιάννη.

     • sofia or8h avatar
      sofia or8h @ JKAL 19/04/2012 11:50:27

      1.απαντησα αλλα δεν πειραζει που δεν το καταλαβες
      2.αν τον ψηφισες,εσυ μπορει να μην του χρώσταγες αλλά του χρωστούσε η ιστορία ,και το δίκιο.

   • Θύμιος avatar
    Θύμιος @ sofia or8h 19/04/2012 16:51:59

    Αναρωτιέμαι τι σας έκανε ο Σιμπιλίδης…
    Εγω τον πάω με 1000 γιατι δεν μάσησε και παραιτήθηκε και αναγκάστηκε ο τραμπακουλας να πάει σε εκλογές τις οποίες και φυσικά έχασε γιατί ενα χρόνο μετά τις εκλογές του 1990 ηδη ειχε χάσει το 20% των ψηφοφόρων της η ΝΔ με πρόεδρο τον Μητσοτάκη
    επαυξάνω!

    • Mara avatar
     Mara @ Θύμιος 19/04/2012 17:02:26

     Έτσι ακριβώς.

     Ο.Κ. ο Συμπιλίδης έριξε την κυβέρνηση της Ν.Δ. του Μητσοτάκη.
     Όταν γίνανε λοιπόν οι εκλογές, γιατί ο κόσμος δεν επικρότησε την πολιτική Μητσοτάκη?
     Γιατί δεν τον ψηφίσανε παρά ψηφίσανε και έκαναν πρωθυπουργό τον "πεθαμένο" Ανδρέα???????????

     Άντε... γιατί θα τρελλαθούμε τελείως...

 12. theodosis avatar
  theodosis 18/04/2012 15:31:40

  Είναι αλήθεια ότι αυτή τη στιγμή η κεντροδεξιά είναι πλήρως κατακερματισμένη και νιώθω ότι αυτός ήταν ο στόχος τους. Πολύ φοβάμαι τα ποσοστά θα είναι μικρά με πιθανό το σενάριο κάποιοι να θέσουν θέμα ηγεσίας, και μετά ποιος τον κρατάει τον Καραμανλή...

  • S.P. avatar
   S.P. @ theodosis 18/04/2012 15:44:49

   Αυτό μας έλειπε, μα αυτός δεν μπορούσε (και βαριόταν) να κυβερνήσει.

  • thanasis avatar
   thanasis @ theodosis 18/04/2012 18:07:40

   μην σπερνουμε καινα δαιμονια ο καραμανλης
   ειναι ο εγγυητης και οχι ο διασπστης οπως
   ηταν ο επιτιμος

 13. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 15:39:36

  ΧΡΙΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΑΔΑ: Αυτά περιμένει ο κόσμος φάκτορα. Αυτά δεν θα μας τα φέρει κανένας Σαμαράς και κανένας άλλος πολιτικός. Μόνοι μας θα τα φέρουμε. Γι αυτό αδελφοί μου ψηφίστε ότι σας λέει η συνείδηση σας. Προτιμάτε τον Σαμαρά; Ψηφίστε Σαμαρά. Προτιμάτε κάποιον άλλον; Ψηφίστε αυτόν τον άλλον. Το λέω αυτό φάκτορα γιατί είναι λάθος η άποψη σου που λέει ότι ο Σαμαράς είναι η μοναδική ελπίδα για την πατρίδα μας. Το λάθος του ισχυρισμού σου είναι αυταπόδεικτο αφού αν η μοναδική ελπίδα μιας χώρας είναι ένας μόνο άνθρωπος τότε η χώρα αυτή είναι ήδη κατεστραμμένη. Και μην ξεχνάς πως ο ίδιος ο Σαμαράς μας υπενθύμισε πως οι Έλληνες είναι ο σπόρος που δεν πεθαίνει. Γι αυτό, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα των εκλογών, οι Έλληνες θα βρουν τον τρόπο για να μεγαλουργήσουν.

  • ΕΥΑ avatar
   ΕΥΑ @ Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 16:28:36

   Κ. Δημάρη, για μια ακόμη φορά αποδεικνύετε την αξιοπρέπειά σας μέσω των σχολίων σας! (Εύχομαι βέβαια να στηρίζατε τον Σαμαρά, χαχα!)
   Καλή σας μέρα!

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ ΕΥΑ 18/04/2012 18:20:13

    Σε ευχαριστώ Εύα για τα καλά σου λόγια. Είσαι δασκάλα. Και εγώ δάσκαλος των μαθηματικών είμαι. Το χρέος μας είναι μεγάλο. Και να μιλάμε στους μαθητές μας για τον Χριστό και την Ελλάδα πρέπει και το κυριότερο: Να δίνουμε το παράδειγμα!

    • EVANGELOS avatar
     EVANGELOS @ Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 18:40:45

     φίλε μου η δουλειά σου αν είσαι "δάσκαλος των μαθηματικών" είναι να μαθαίνεις τα παιδάκια μαθηματικά ... όχι να μιλάς για τον χριστό !!! ... έλεος δεν είμαστε (ακόμα) Ιράν

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ EVANGELOS 18/04/2012 19:28:19

      ΜΩΡΕ ΤΙ ΜΑΣ ΛΕΣ; Αν δεν υπήρχαν οι παπάδες μας στην Τουρκοκρατία, Ελλάδα δεν θα υπήρχε σήμερα. Και για τα μαθηματικά και τον Χριστό μην ανησυχείς. Πριν λίγες μέρες πήρα την απόφαση να γίνω παπάς. Αν με αξιώσει ο Θεός την Εκκλησία θα την κάνω και φροντιστήριο μαθηματικών (χωρίς λεφτά εννοείται). Να δούμε τότε τι θα έχεις να μου πεις!!!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 21:04:34

      Εύγε..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

     • EVANGELOS avatar
      EVANGELOS @ Χρήστος Δημάρης 19/04/2012 00:34:45

      Φίλε μου δεν είναι ΔΙΚΗ σου απόφαση τι θα διαδάξεις ... δεν είναι ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ το σχολείο ... πληρώνεσαι για να κάνεις τη δουλειά σου ... το τι άποψη έχεις για τις θρησκείες και τους παπάδες ΥΠΟΧΡΕΟΥΣΑΙ να την κρατάς για τον εαυτό σου ...

      αλλίως αν δε σου αρέσει ΠΑΡΑΙΤΗΣΟΥ και κάνε τον παππά όπως λες ή ότι άλλο γουστάρεις ... τα παιδάκια του κόσμου ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ να τα μάθεις μαθηματικά ΑΝ είσαι διορισμένος ως μαθηματικός

      άντε να συνερχόμαστε λίγο

     • Χρήστος Δημάρης avatar
      Χρήστος Δημάρης @ EVANGELOS 19/04/2012 01:12:54

      ΤΟ ΚΑΘΕ ΠΡΑΓΜΑ ΣΤΗΝ ΩΡΑ ΤΟΥ: Μάλλον εσύ πρέπει να συνέλθεις. Όλοι οι δάσκαλοι είναι παιδαγωγοί. Δεν είμαι διορισμένος και ούτε είπα ότι την ώρα των μαθηματικών πρέπει να μιλάμε για τον Χριστό. Την ώρα του μαθήματος μπορούμε να μιλάμε για την Ελλάδα μιλώντας για τους μεγάλους μας επιστήμονες μας (όποτε βέβαια μας δίνεται η ευκαιρία). Για τον Χριστό μπορούμε να μιλάμε στα παιδιά (και μάλιστα χωρίς να αναφέρουμε καθόλου το όνομα του) όταν έρχονται και ζητάνε τις συμβουλές μας στα διάφορα προβλήματα τους. Και σου υπενθυμίζω πως ο καλύτερος τρόπος να μιλήσεις για τον Χριστό είναι να δώσεις το καλό παράδειγμα. Και τα κρατικά σχολεία, στα οποία αναφέρεσαι, καιρός είναι να γίνουν όπως θέλει η πλειοψηφία του Ελληνικού λαού και όχι όπως θέλει μια μικρή ομάδα μηδενιστών.

     • EVANGELOS avatar
      EVANGELOS @ Χρήστος Δημάρης 19/04/2012 07:11:25

      φίλε μου ο Σοπενάουερ έλεγε : "οι θρησκείες είναι σαν τις πυγολαμπίδες ... για να λάμψουν χρειάζεται ΑΠΟΛΥΤΟ σκοτάδι" ... κατά τα άλλα καθείς εφ ω ετάχθει ...

     • romeo avatar
      romeo @ Χρήστος Δημάρης 19/04/2012 08:42:01

      Δεν ξέρω τελικά αν θα ψηφίσεις τον Αντώνη Σαμαρά (πρόσεξε Χρήστο, δεν σου λέω τη Νέα Δημοκρατία), όμως η ταύτιση των απόψεών σου με τον πρόεδρο σε θέματα αξιών και αρχών, είναι λες και να βγήκαν από την ίδια ψυχή! Τελικά δε γίνεται εσύ να είσαι μακριά από τον Αντώνη Σαμαρά... Καλή σου ώρα...

     • noldor avatar
      noldor @ EVANGELOS 19/04/2012 11:57:19

      Πράγματι, (ενδεχομένως να) πληρώνεστε κ. Δημάδη για να μαθαίνετε στα παιδιά μας ότι στην Σμύρνη προέκυψε συνωστισμός στην αποβάθρα γιατί είχε μία καθυστέρηση το πλοίο της γραμμής.

    • Γιαννης Ν. avatar
     Γιαννης Ν. @ Χρήστος Δημάρης 19/04/2012 01:15:55

     κ. Δημάρη θερμά συγχαρητήρια. Μπράβο σας. Ευτυχώς που υπάρχουν τέτοιοι εκπαιδευτικοί.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 16:36:56

   Κύριε Δημάρη,συμφωνῶ μαζί σας σέ ὃσα λέτε,ἐκτός ἀπό ἓνα: ὁ κ. Σαμαρᾶς δέν εἶναι ἡ ἐλπίδα τῆς χώρας μας,εἶναι ὃμως ὁ ἂνθρωπος πού μπορεῖ νά ἠγηθεῖ τῆς ἐλπίδας πού ἒχουμε σάν λαός γιά νά σωθοῦμε, ἑάν ἀγωνισθοῦμε μέ σθένος καί ἐνωμένοι χωρίς διχόνοιες καί ἀλληλοσπαραγμούς.

  • spiros avatar
   spiros @ Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 16:59:55

   Συν Αθηνά και χείρα κίνει . Επί του πρακτέου τι προτείνεις το ΧΑΟΣ; , τα ΘΟΛΑ ΝΕΡΑ ,τι; Ποιός ο στόχος της υποκίνησης; Στην μάχη υπάρχει μόνο μια διέξοδος . ΝΙΚΗ και μόνο ΝΙΚΗ.

   • Χρήστος Δημάρης avatar
    Χρήστος Δημάρης @ spiros 18/04/2012 18:38:27

    ΑΠΛΗ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ: Προτείνω να ψηφίσει ο καθένας το κόμμα που είναι πιο κοντά στις αρχές του. Προτείνω την απλή αναλογική και κυβερνήσεις συνεργασίας. Ο λαός θα υποδεικνύει κάθε φορά ποιά κόμματα θέλει να συνεργαστούν.

 14. axis avatar
  axis 18/04/2012 15:41:03

  Να υποστηριχθούν νέοι άνθρωποι, με επαγγελματική εμπειρία, καταξιωμένοι στην κοινωνία αλλά και σκληροί πολιτικά. Με αυτούς να πορευτεί ο Σαμαράς. Όχι στους φιλοπασόκους. Όχι στα δεκανίκια. Όχι στους πράσινους γλάρους. Χρέος όλων μας είναι να ανανεώσουμε στην πράξη το στελεχιακό δυναμικό της ΝΔ. Και αυτοί μαζί με τον πρόεδρο να μας απαλλάξουν επιτέλους από το πασοκικό κράτος.

 15. στεφανος γραγας avatar
  στεφανος γραγας 18/04/2012 15:44:14

  φάκτορα αν και ψηφοφόρος άλλου κόμματος που εσύ το ειρωνεύεσαι συχνά έχω να σου πώ οτι το κείμενο σου είναι σωστό ως προς τις παραδοχές του..τώρα ως προς τη λύση λυπάμαι αλλά διαφωνώ...εφαρμογή δεσμέυσεων και μνημονίων οδηγούν μαθηματικά σε καταστροφή...νομίζω οτι το γνωρίζεις και εσύ καταβάθος αλλά διστάζεις να το παραδεχθείς...ίσως να ελπίζεις οτι όλα θα αλλάξουν μετά...μπορεί και να σε κρίνω λάθος...πάντως είναι θαυμάσιο να γίνεται κριτική σε ένα κόμμα απο τους ίδιους τους υποστηρικτές του...είναι θετικό βήμα...όσο για το ποιός θα διαπραγματευτεί με δανειστές, άσε να κρίνει ο λαός...

 16. ΚΩΣΤΑς Β avatar
  ΚΩΣΤΑς Β 18/04/2012 15:53:04

  Φάκτορα συγχαρητήρια, και λίγα είπες, κι άς με χλεύασες πριν ένα μήνα που έκανα προτάσεις για την αυτοδυναμία.

 17. vagkalf avatar
  vagkalf 18/04/2012 15:59:44

  μην φαγωνεστε.....αρχιστε να αποθηκευετε κονσερβες για το καλοκαιρι.....

  • avanti avatar
   avanti @ vagkalf 18/04/2012 16:32:32

   Ναι καλά, το είδαμε και στην έξοδο του Πάσχα, και επειδή δεν υπάρχει σάλιο, την Δευτέρα τα μποτιλιαρίσματα στην Εθνική θύμιζαν παλιές καλές εποχές ..... άσε που οι μισοί δεν είχαν γυρίσει. Εχει καβάτζες ο Ελληνας, δεν μπορεί, εξάλλου τόσα χρόνια μαζί τα φάγαμε που είπε και ο συγγραφέας .

   • vagkalf avatar
    vagkalf @ avanti 18/04/2012 16:37:35

    καλα ντε....για μπεν μαρι μιλουσα....

   • Στέργιος avatar
    Στέργιος @ avanti 18/04/2012 17:13:48

    Avanti, μην μπερδεύεις το ένα εκατομμύριο ζάμπλουτων Αθηναίων των Βορείων και Νοτίων Προαστίων με τους υπόλοιπους Έλληνες. Αυτό το ένα εκατομμύριο όχι μόνο δεν κατάλαβε κρίση, αλλά έγινε και πλουσιότερο.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ avanti 18/04/2012 18:02:29

    Η μεγάλη καβάτζα του Έλληνα είναι η ιδιοκτησία στην πρώτη κατοικία που του γλιτώνει 300-500Ε το μήνα. Για αυτό λύσσαξε ο χοντρομπένι με το χαράτσι και η τρόικα με τους φόρους να μας το πάρουν κι αυτό το πλεονέκτημα για να φτάσουμε στην τελική εξαθλίωση. Σαμαράς λοιπόν που σέβεται το λαό. Τα άλλα αποβράσματα είτε τον δουλεύουν με ιδεατές αλλά ανέφικτες προτάσεις είτε τον δουλεύουν μόνο όπως ο μπένι...

    • αγθ avatar
     αγθ @ Γεώργιος Τ. 21/04/2012 06:43:38

     ...που σέβεται το λαό: κάνοντας το χαράτσι (και όχι μόνο...) Μόνιμο φόρο ιδιοκτησίας! Αυτός είναι ...σεβασμός!

 18. o deksios avatar
  o deksios 18/04/2012 15:59:44

  Δυστυχως, οφειλω νασ προσγειωσω στην ελληνικη πραγματικοτητα...
  ο κοσμος περιμενει να ψηφισει τον οποιον τυχαιο λαικιστη του στυλ "λεφτα υπαρχουν" του πει οτι θα συνεχισει να ζει με δανεικα, να βολευεται στο δημοσιο, να παιρνει επιδομα μυρμηγκιου, γιατι στη δουλεια του εχει μυρμηγκια, να φοροδιαφευγει, να παιρνει εσπα για να στηνει "επιχειρησεις σαλιγκαριων!!"..
  μηπως περιμενει να του πει καποιος οτι πρεπει να ιδιωτικοποιηθουν οσε, δεη με παμπολλες απολυσεις πρασινων συνδικαλιστων?
  μηπως περιμενει να του πει καποιος οτι αν φοροδιαφευγει θα παει φυλακη?
  μηπως περιμενει να του πει καποιος οτι πρεπει να κλεισουν ολες οι δημοτικες επιχειρησεις?
  μηπως περιμενει να του πει καποιος οτι διορισμος συμβασιουχου απ' το παραθυρο δεν ειναι πουθενα στον κοσμο μηχανισμος παταξης της ανεργιας?

  • kimon avatar
   kimon @ o deksios 18/04/2012 17:50:30

   τους ξεμπροστιάζεις....αυτά είναι που χρειάζεται ο τόπος και που δυστυχώς οι ηγεσίες των κομμάτων αρνούνται να καταλάβουν.

 19. spiros avatar
  spiros 18/04/2012 16:14:26

  NAI μάχη με αυτούς. Τί έχουν ; Αν δεν σου αρέσουν έχεις και άλλες επιλογές . Στην ΝΔ δεν είναι μόνο αυτοί . Υπάρχουν πάρα πολλοί άλλοι. Η γενίκευση βλάπτει.

  • loretta avatar
   loretta @ spiros 18/04/2012 17:04:19

   Φιλε Σπυρο ....απο οτι φαινεται πολλοι δεν εχουν καταλαβει οτι εχουμε την δυναμη της ψηφου μας, και ειναι πασιφανες οτι δεν εχουν καταλαβει οτι δινουμε μαχη επιβιωσης της πατριδας μας....αλλα ξερεις ειναι πολυ ευκολο να γκρινιαζεις και τελειως ανεξοδο.Το να σκεφτεσαι απαιτει και καποιες βασικες υποδομες στην προσωπικοτητα και στο χαρακτηρα ενος ανθρωπου.Οι μιζεροι στο τελος τελος δεν χωρουν πουθενα ΑΥΤΟ ας το καταλαβουν.

 20. spiros avatar
  spiros 18/04/2012 16:16:44

  Στο ΠΑΣΟΚ υπάρχουν χιλιάδες λάθος επιλογές και δεν γίνεται καμμία διαμαρτυρία. Μάλιστα επιθυμούν και την πρωτιά . Στην ΝΔ μ΄΄ονο γίνονται αυτά!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Οπισθοχώρηση δεν υπάρχει η πέφτει το φρούριο ή χανόμαστε.

 21. Νοήμων avatar
  Νοήμων 18/04/2012 16:21:02

  H επιλογή του Συμπιλίδη είναι ο ορισμός του ‘’πολιτικού αυτισμού’’ και απώλειας πολιτικού αισθητηρίου, για αυτούς που την εμπνεύστηκαν και την υλοποίησαν. Δεν είναι δυνατόν να δίνεις ‘’όπλα΄΄ στην επικοινωνιακή μονοτονία και ένδεια της Φώφης και λαβή για κάθε είδους πικρόχολα σχόλια και συνειρμούς στους Τσιμο-Χατζη-Πρετεντέρηδες, μόλις 18 μέρες πρίν τις εκλογές.

  • vagkalf avatar
   vagkalf @ Νοήμων 18/04/2012 16:36:22

   ο σιμπι περιπατο θα κανει.....

   • JKAL avatar
    JKAL @ vagkalf 18/04/2012 21:38:56

    Και η Ν.Δ όπισθεν ολοταχώς.

    • vagkalf avatar
     vagkalf @ JKAL 19/04/2012 13:35:23

     ειδαμε και τον κιλτιδακο ......η επιλογη σιμπιλιδη θα φερει κοσμο στο κομμα....βεβαια το παρελθον βαραινει...αλλα για την ουσια του αποτελεσματος σε τοπικο επιπεδο ηταν σωστη,,,

 22. avanti avatar
  avanti 18/04/2012 16:25:41

  Να αγιάσει το στόμα σου!

 23. ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
  ΑΜΟΡΓΟΣ 18/04/2012 16:26:17

  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ
  ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΤΕ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΤΟ '09,ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΤΟΣΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΝΙΚΗ ΟΣΟ ΤΟ ΞΕΣΠΑΣΜΑ,ΤΟ ΣΚΟΥΞΙΜΟ ΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥ,ΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ(ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΣΟ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΕΠΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ,ΠΟΥ ΦΡΟΝΤΙΖΕ ΝΑ ΤΟΝ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΕΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΚΙ ΑΥΤΟΙ ΕΚΕΙ ΤΑΓΜΕΝΟΙ,ΑΣΑΛΕΥΤΟΙ).
  ΣΥΝΕΠΩΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΔΕ ΘΑΠΡΕΠΕ ΝΑ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΝ ΑΓΡΑΦΟ ΧΑΡΤΙ.ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΚΙ ΟΧΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΞΕΣΚΑΡΤΑΡΕΙ ΤΗΝ ΗΡΑ ΑΠ' ΤΟ ΣΤΑΡΙ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ.
  ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ''ΛΥΣΤΕ ΜΟΥ ΤΑ ΧΕΡΙΑ'',''ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ''.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ ,ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΝΑΙ ,ΝΑ ΣΟΥ ΤΑ ΛΥΣΟΥΜΕ.ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΜΕ ΞΕΡΕΤΕ,ΑΠΟ ΠΟΥ ΣΕ ΞΕΡΟΥΜΕ ,ΑΠΟ ΧΘΕΣ?ΜΑ ΤΟ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ ΘΟΛΟ ΚΑΙ ΜΕ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΤΥΠΟΥ ΣΥΜΠΙΛΙΔΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΚΟΤΑΔΙ.
  ΘΕΛΩ ΠΟΛΛΑ ΝΑ ΓΡΑΨΩ,ΑΛΛΑ ΕΠΕΙΔΗ ΕΙΜΑΙ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΓΙΑ ΜΕΡΙΚΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΝΑ ΜΕΤΑΝΙΩΣΩ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΣΤΑΜΑΤΩ ΕΔΩ.

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΑΜΟΡΓΟΣ 18/04/2012 18:15:55

   Τι είναι θολό; Το ότι ο Μησοτάκης έδιωξε το Σαμαρά από ΥΠΕΞ επειδή δεν ενέδωσε στο να συνεργαστεί για συμφωνία παράδοσης του ονόματος Μακεδονία στα Σκόπια του Σόρος; Που παραιτήθηκε (δεν ανεξαρτητοποιήθηκε όπως άλλοι) από βουλευτής επειδή δε μπορούσε η συνείδησή του να στηρίζει την προδοσία της χώρας από το σόι των κολλητών του Χριστοφοράκου (μπαμπά και υιού);

   Από την άλλη ο Σιμπιλίδης έριξε την απεχθέστερη κυβέρνηση μετά τη μεταπολίτευση και πριν το ΓΑΠ; Μόνο που τότε δεν υπήρχε ΔΝΤ και ο Δρακουμέλ πήρε αντίστοιχα μέτρα που και πάλι δε μείωσαν καθόλου το χρέος. Όπως και τώρα μόνο που τον έριξε ο Σαμαράς με τη συμφωνία μπροστά στον Παπούλια...

   • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
    ΑΜΟΡΓΟΣ @ Γεώργιος Τ. 18/04/2012 22:07:18

    ΝΑ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΑΝΕΚΟΠΗ Η ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ,Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΜΕ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΠΩΛΗΣΗ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ,ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΘΑ ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ,ΟΙ ΑΣΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑ ΠΑΣΑ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ ΕΠΑΝΑΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΘΕΙ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑΧΕ ΚΥΡΙΩΣ ΔΙΑΤΑΡΑΧΘΕΙ Η ΣΥΝΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ.

    • factorx avatar
     factorx @ ΑΜΟΡΓΟΣ 18/04/2012 23:38:40

     Αυτα φίλε να τα πεις σε τίποτα άσχετους. Τον ΟΤΕ ο Μητσοτάκης ηθελε να τον δώσει στον Κόκκαλη, την ΔΕΗ στον Κυρατσάκη και γενικώς ηθελε να ξεπουλήσει τα πάντα

     • ΑΜΟΡΓΟΣ avatar
      ΑΜΟΡΓΟΣ @ factorx 19/04/2012 01:07:30

      ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΘΥΜΑΜΑΙ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΙΧΕ ΒΟΥΙΞΕΙ Η ΠΙΑΤΣΑ ΟΤΙ Ο ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΕΒΑΛΕ ΤΟ ΧΕΡΑΚΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ(ΑΡΘΡΟ ΜΑΝΟΥ ΣΤΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ),ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΗΓΑΙΝΕ,ΞΕΡΩ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΑΛΛΑΓΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΦΕΤΟ ΤΩΝ ΚΡΑΤΙΚΟΔΙΑΙΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ,Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΘΑ ΕΙΧΕ ΦΕΡΕΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ,ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ(ΖΙΜΕΝΣ-ΟΤΕ)ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΧΡΕΟΣ.

 24. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 18/04/2012 16:33:56

  Φάκτορα, ''έπιασες'' τον παλμό..το φόβο, την πικρία, την απογοήτευση..μακάρι ο Πρόεδρος να είχε συμβούλους ανθρώπους που ζουν, κινούνται κι εργάζονται μέσα στον πραγματικό κόσμο..

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ ΕΥΑ 18/04/2012 18:04:35

   να τελειώνουμε επιτέλους με την πιπίλα των συμβούλων!
   οι αρχηγοί κρίνονται για τις δικές του επιλογές!αλλιώς να βάλουμε τους συμβούλους αρχηγούς!!!!!!!

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ Κατερινα 18/04/2012 18:18:18

    Κατερίνα...η σωστή ενημέρωση φέρνει και το σωστό πρόγραμμα και τη σωστή τακτική...

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ ΕΥΑ 18/04/2012 18:38:42

     τι κρίμα να κρύβουμε τον αρχηγό πίσω από συμβούλους, αποδιοπομπαίους τράγους!

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Κατερινα 18/04/2012 19:12:02

      Πλάκα κάνεις; μα μπορεί ΕΝΑΣ άνθρωπος να γνωρίζει τα πάντα; οφείλει ο Πρόεδρος να επιλέξει τους κατάλληλους βοηθούς για το δικό μας και για το δικό του καλό..

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ΕΥΑ 18/04/2012 19:54:34

      καθόλου πλάκα!
      η κριτική δεν γίνεται για τα υδραυλικά της βρυσούλας της Κάτω Ποταμιάς που μπορεί και δικαιούται να μην έχει γνώση, αλλά για το Μνημόνιο και την κατάρτιση των ψηφοδελτίων!
      Να καταλαβαινόμαστε...

     • ΕΥΑ avatar
      ΕΥΑ @ Κατερινα 18/04/2012 20:00:41

      Και γι΄αυτά που αναφέρεις μιλάω...

     • Κατερινα avatar
      Κατερινα @ ΕΥΑ 18/04/2012 20:21:13

      με συγχωρείς πολύ αν ενας αρχηγός που από τα 26 του είναι στο κόμμα, δεν ξέρει την ανθρωπογεωγραφία του, σηκώνω τα χέρια ψηλά!
      και αν ο ίδιος οικονομολόγος, περιμένει και πάλι τους συμβούλους, άφωνη...

 25. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 18/04/2012 16:35:59

  To άρθρο τα λέει όλα.
  Τώρα είναι η ώρα της μάχης και στηρίζουμε Σαμαρά γιατί το ισοζύγιο είναι θετικότατο.
  Μόνο που μερικοί μένουμε με το παράπονο, Φάκτορα.
  -Όταν φωνάζαμε για την ατυχέστατη πρώτη ανακοίνωη της 28/10/2011("όχλος") μας λέγατε για θεσμούς κλπ.
  -Όταν μιλάγαμε για συμμετοχή της ΝΔ σε ένα μίνιμουμ κινητοποιήσεων μας λέγατε η ΝΔ δεν είναι ΚΚΕ.
  -Όταν αλώνιζαν Καψής, Γιαννίτσης κλπ παπαδήμιοεξαπτέρυγα, προκαλώντας με δηλώσεις τους , με τον Αντώνη να σιωπά και κάποιοι φώναζαν ακούγαμε "δεν θέλει να δώσει λαβές". Όλα εξωραίζονταν, όλα δικαιολογούνταν . Και η αφωνία και η απαράδεκτη ανοχή.
  -Όταν επισημαίνονταν οι αντιφάσεις (κυβέρνηση τεχνοκρατών και μετά οι αντιπρόεδροι μέσα) θεωρούμασταν δυσάρεστοι όσοι τα επισημαίναμε.
  -Όταν φωνάζαμε για τη ζημιά που κάνει η εμμονή στον υιο Ψυχάρη μας λέγατε πως είναι ολοκληρωτική ιδεολογία η οικογενειακή ευθύνη και λοιά άσχετα με την ουσία που εν προκειμένω είναι οι εντυπώσεις και η αλγεινή εντύπωση που δημιουργείται( παρεμπιπτόντως πρέπει να πέσει τροπικό μαύρισμα στον υιο του αρχιδιαπλεκόμενου!).
  Και κάτι ακόμη ακόμη πιο μελαγχολικό. Η συγκυβέρνηση πιθανώς να ήταν εξ αρχής απόφαση του Σαμαρά. Ήδη από το καλοκαίρι του 2011, όταν υποτίθεται κράτησε στη θέση του τον ΓΑΠ ο Νίκος. Δηλαδή για να καταλάβω: ΑΝ δεν είχαν παρέμβει Νίκος, Βάρτζελη και λοιποί στον κλονισμένο ΓΑΠ θα είχαμε από το καλοκαίρι συγκυβέρνηση ε; Γιατί; Με τους ενόχους δεν συγκυβερνάς! Τουλάχιστον όχι πριν την λαική ετυμηγορία. Αυτά τα λάθη πληρώνουμε τώρα.
  Και αυτά ρίχνουν σκια στον πυρήνα των θέσεων του Σαμαρά που είναι ολόσωστες και δικαιωμένες.

 26. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 18/04/2012 16:44:09

  Έχω ξαναπει ότι "Το Αντινιους φταίει!" για την αντιμνημονιακή -ΟΡΘΟΤΑΤΗ- γραμμή δύο ετών (αναρτήσεων και σχολιαστών).

  Το Αντινιους πρέπει να αιφνιδιάστηκε το βράδι του Νοεμβρίου 2011 με την ξαφνική αναγγελία ψήφισης της δανειακής και προσπάθησε να βρει χίλιες μύριες αιτιολογήσεις της στροφής, εμφορούμενο ασφαλώς από τα καλά του συναισθήματα και τη χρόνια φιλική συμπόρευση με τον πρόεδρο της ΝΔ.

  Στο σημείο αυτό σκάλωσαν τα πράγματα, αντί να ενταθεί η κριτική και να ταρακουνηθεί κάποιος, επιχειρήθηκε να δικαιολογηθεί το ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΟ να κατανοηθεί το ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ και να επικοινωνηθεί το ΑΚΟΙΝΩΝΗΤΟ, γιατί ένας έβαλε μόνος του τα χέρια του και έβγαλε τα μάτια του.

  Χρησιμοποιήθηκε το επιχείρημα: "με αυτό το λαό που είναι καλοσυνηθισμένος και έτσι και γιουβέτσι, σήμερα θα τον σηκώνουν στα χέρια και αύριο θα τον 'σταυρώνουν' "

  Ερώτημα:
  Γιατί δεν "δοκίμασε" το λαό αυτό;
  Γιατί προεξόφλησε τη μη ανταπόκριση;
  Ο λαός αυτός "σταυρώνεται" τώρα και μπορεί να "σταυρώσει" και το Σαμαρά και το αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ for both of them...
  Και θα τον "σταυρώσει" γιατί δεν τον δ ο κ ί μ α σ ε.

  Επίσης έχω ξαναγράψει ότι ήταν λάθος ότι θέλησε ή έλπιζε να ανακατασκευάσει τον πολιτικό του χώρο μέσα από την κρίση της Πατρίδας μας, να κάνει και τα δύο ταυτόχρονα, το ένα μέσα από το άλλο (η κρίση ως ευκαιρία...)

  Το θίγετε "αυτή τη στιγμή δεν προέχει η ανακατασκευή ενός πολιτικού χώρου, αλλά η σωτηρία της πατρίδας μας", ήθελε να κάνει και τα δύο μαζί, μάλλον δεν πέτυχε

  ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: ήσασταν πολύ ΗΠΙΟΙ και αυτό δεν έκανε καλό.
  Σε κανέναν.

  • victoria (true) avatar
   victoria (true) @ αλλενάκι 18/04/2012 17:27:54

   Αλλενάκι, την εργολαβία των δήθεν πιο θυμωμένων την πήραν παραμάσχαλα άλλοι και το πήγαν αλλού το πράγμα. Και φάνηκε πόσο τζάμπα μαγκιά είναι.
   Έπρεπε να την πάρει το τιμόνι την στροφή καλύτερα, όμως στροφή έπρεπε να γίνει, γιατί μας πετούσαν έξω από την Ευρώπη πια και γιαυτό την έκανε. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο.

   Και από ότι ξέρω, οι νεοδημοκράτες δεν λένε έξω από την Ευρώπη. Λένε πως πρέπει κι η Ευρώπη να επαναπροσδιοριστεί, όμως "έξω" δεν λένε, στην πλειοψηφία τους τουλάχιστον.

  • factorx avatar
   factorx @ αλλενάκι 18/04/2012 21:07:50

   Σε λίγο θα μας κατηγορήσεις και για το Μνημόνιο. Και για να μην ψάχνεις σου αποκαλύπτω ότι ο Μικρός Οδυσσέας έφερε το ΔΝΤ.

   • ΕΥΑ avatar
    ΕΥΑ @ factorx 18/04/2012 21:28:24

    Για τα μάτια της ρημαδοΣκάρλετ έγιναν όλα..

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ factorx 18/04/2012 21:42:43

    το αντίθετο, δεν σας κατηγόρησα

    πολύ ορθά έκανε το Αντινιους και ήταν αντιμνημονιακό, αυτό εκτιμούσε και αυτό έκανε, γαλουχήθηκε ένας κόσμος για μια διετία σχεδόν, αλλά όταν απροσδόκητα το τιμόνι πήρε τη στροφή πολύ απότομα όπως έγραψε και η Victoria (true), το βαπόρι (η βάση) τραντάχτηκε άσχημα όταν κλήθηκε να επεξεργαστεί τα νέα δεδομένα (σικ...)

    είναι αδιόρατα χιουμοριστική η νύξη "το αντινιούς φταίει!" (..."που ήταν αντιμνημονιακό" είναι το συμπλήρωμα)

    τέλος πάντων, τα έχουμε πει, και δεν εξαρτάται από μένα, ότι είναι να γίνει θα γίνει

    • factorx avatar
     factorx @ αλλενάκι 18/04/2012 23:42:28

     Δεν κατάλαβα; Μας θεωρείς "μνημονιακούς" επειδή δεν στηρίζουμε ....Καμμένο; Ξεχνάς τι γράφαμε τότε;

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ factorx 19/04/2012 00:17:18

      δεν σας θεωρώ (το αντινιους) φιλομνημονιακούς!
      πόσες φορές θα το πώ;
      ούτε ήσασταν, ούτε γίνατε, αυτή την αίσθηση έχω

      από που βγαίνει ότι σας θεωρώ φιλομνημονιακούς;

      όταν λέω "το αντινιούς είναι ο φταίχτης!" (που μιλούσε αντιμνημονιακά στον κόσμο, επειδή έτσι εκτιμούσε ότι είναι το σωστό) είναι ΧΙΟΥΜΟΡ (αυτό υποδηλώνει το θαυμαστικό (!) , για να ελαφρώσει λίγο η "βαριά καρδιά" του τίτλου... μόνοι σας το λέτε...)

      "με βαριά καρδιά"... κάτι θέλετε να πείτε... κάτι δεν αρέσει και σε σας...

      αν από την αρχή η ιδεολογική ναυαρχίδα του αντινιούς είχε φιλομνημονιακή γραμμή, τα πράγματα θα ήταν πιο εύκολα για να εξηγηθεί αυτή η στροφή (που δεν την κάνατε εσείς τη στροφή αυτή, επαναλαμβάνω, δεν στρίψατε σεις το τιμόνι, αλλος πηδαλιουχεί)

      είναι προς τιμή σας ότι δύο χρόνια γράφατε αντιμνημονιακά και αυτό δυσκόλεψε και δυσκολεύει την αλλαγή πλεύσης που επιχείρησε ο αρχηγός (πόσο πιο απλά να το πώ;)
      το αντινιούς γαλούχησε τη βάση της ΝΔ αντιμνημονιακά

      από κεί και πέρα, στο μυαλό ενός αρχηγού/προέδρου δεν είναι κανείς...

      ο Θεός να τον φωτίσει...

     • αλλενάκι avatar
      αλλενάκι @ factorx 19/04/2012 00:47:35

      και για τον Καμμένο έχω τη γνώμη ότι δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το βάρος που ανέλαβε

      είναι ένας μεσαίος πολιτικός που απλά "καβάλησε το αντιμνημονιακό κύμα" και "αφέθηκε να τον πάει"

      δεν ξέρω αν διατηρήσει τη δυναμική αυτή διότι λέει μερικά σωστά λέει και αρλούμπες ("τσέκια", ακόμα δεν τα είδαμε τα κοιτάσματα χρυσάφι τα βαφτίσαμε)

      μάλλον άλλος είναι ο χώρος που ανέρχεται σταθερά και μεθοδικά...

     • Pyrros avatar
      Pyrros @ αλλενάκι 19/04/2012 02:04:38

      Αλλενάκι, είσαι παλιά εδώ μέσα και εκτιμώ το λόγο σου. Δε συμφωνώ απολύτως μαζί σου όμως. Ο Σαμαράς δε χάνει μόνο από το μνημόνιο. Χάνει και απο την οσμή της σαπίλας που εκπέμπει η ΝΔ. Τελευταίο παράδειγνα τα ψηφοδέλτια του νεποτισμού που παρουσίασε σήμερα. Άλλα περιμέναμε το Νοέμβριο 2009 κι άλλα βλέπουμε. Θα καταλάβει ίως την επόμένη των εκλογών τι είχε και τι έχασε.

     • JKAL avatar
      JKAL @ αλλενάκι 19/04/2012 07:53:07

      Ο Καμμένος κάνει εκλογική αρπαχτή και τίποτα άλλο.
      Αλλά, ποιος τον δυνάμωσε έτσι;

  • Aris avatar
   Aris @ αλλενάκι 19/04/2012 01:02:39

   +10000000

 27. juliet avatar
  juliet 18/04/2012 16:57:47

  Φάκτορα ,
  μαζί σου .....για τη Πατρίδα ,ρε γαμώτο!Στο έχω ξαναπώ ,σε παραδέχομαι!!!!

 28. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/04/2012 16:59:02

  Δεν ξέρω τι συνθήκες είχε να αντιμετωπίσει τότε (το Νοέμβριο) ο Σαμαράς.
  Δεν ξέρω τι θα μπορούσε να δημοσιοποιήσει από αυτά που ήξερε.

  Η στροφή όμως παραήταν απότομη.
  Ως πολίτης αισθάνθηκα κι εγώ ότι κάποιος μου τράβηξε το χαλί και ήμουν πια ευάλωτη στην κριτική που ...επήλθε στη συνέχεια. Μόνο η πίστη μου στο ότι ο Σαμαράς δεν παλάβωσε ξαφνικά να μην είναι πατριώτης, με κράτησε ακλόνητη. Όμως δεν περιμένω αυτήν την πίστη να την έχουν όλοι.
  Ούτε τα μήντια φυσικά θα πουν ποτέ πως αυτός ο άνθρωπος αν ήθελε να στηρίξει πάντα μνημόνια, γιατί να μην το έκανε από την αρχή και να τρώει το ξύλο τσάμπα.
  Υπάρχουν επιχειρήματα, αλλά η στροφή ήταν πιο θεαματική (αναγκαστικά εγώ το δέχομαι) και προσφερόταν για σπέκουλα πανταχόθεν, σε σχέση με τα νηφάλια επιχειρήματα που έτσι κι αλλιώς πλέον ακούγονται ...αρνητικά ψύχραιμα σε μια εποχή που θέλει αγώνα και νεύρο από την πολιτική, αν θέλουμε να είναι ψύχραιμοι οι πολίτες... αλλιώς δεν το βλέπω... εδώ εμένα μου γυρνάνε τα λαμπάκια με την ψυχραιμία, την ώρα που ο κόσμος καίγεται. Μου αρέσει που ο Σαμαράς δεν είναι Καμμένος και αυτό τον ανεβάζει φυσικά στην εκτίμησή μου. Αλλά δεν ξέρω μήπως και το πολύ ...σικ, δεν βοηθάει μερικές φορές.
  Αντί να τους χτυπάμε, μας έβαλαν σε φάση απολογίας.

  Είναι καιρός να ειπωθούν και να γίνουν πράγματα, χοντρά.
  Νέα μεταπολίτευση πώς αλλιώς;
  Στον αγώνα λοιπόν.

 29. Gik avatar
  Gik 18/04/2012 17:00:51

  Εύγε ! φάκτορ & Αντινέα για το άρθρο σας.

 30. spiros avatar
  spiros 18/04/2012 17:06:05

  Τι ώρα είναι αύριο το Ζάπειο;

  • factorx avatar
   factorx @ spiros 18/04/2012 21:08:24

   Κυριακή 11.30 λοω απεργίας τεχνικών τηλεόρασης

 31. svetlana avatar
  svetlana 18/04/2012 17:08:43

  Γιατί να χαθούν ψήφοι? Ο Συμπιλίδης έμεινε εκτός πολιτικής για πάρα πολλά χρόνια... Ποιο δηλαδή ήταν το αμάρτημά του? Αυτά τα ψέμματα που διαδίδονται περί πτώσης της κυβέρνησης Μητσοτάκη? Ο Μητσοτάκης μόνος του έριξε τη κυβέρνηση του, το έχει δηλώσει μόνος του, εξάλλου σε συνεντεύξεις του... Εάν ήθελε να κυβερνήσει, μπορούσε, είχε τη δεδηλωμένη... Για τι άλλο μπορεί κάποιος να κατηγορήσει τον Συμπιλίδη? Έκλέψε? Υπέγραψε συμβάσεις? Χρηματίστηκε? Αγόρασε ανάκτορα? Πήρε μίζες? Για ρωτήστε το λαό του Κιλκίς και μάλλον θα διαψευσθείτε οικτρά.
  Ο κ.Συμπιλίδης, ως γιατρός, τα τελευταία χρόνια ασκεί πραγματικά λειτούργημα, πολλές φορές χωρίς να πληρώνεται...
  Σας πειράζει τώρα ο Συμπιλίδης...
  Κάτι άλλα λαμόγια της πολιτικής τα κάνουμε γαργάρα...

 32. Γεώργιος Τ. avatar
  Γεώργιος Τ. 18/04/2012 17:46:30

  Εμένα ο Συμπιλίδης μου φαίνεται για "εθνικός ευεργέτης" μιας που απάλλαξε τον τόπο από τέτοιον πρωθυπουργό που απέπεμψε τον ΑΣ επειδή δε συμφώνησε στην πώληση της Μακεδονίας μας. Για σκεφτείτε 10 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να έριχναν το ΓΑΠ πριν ψηφιστεί το μνημόνιο Α... Δε θα τους είχαμε κάνει προτομές; Κάτι τέτοιο είναι ο περί ου ο λόγος. Και πολύ το χάρηκα μάλιστα που λύσσαξε η κόρη του μπαμπά σήμερα!

  • olga avatar
   olga @ Γεώργιος Τ. 18/04/2012 23:27:25

   Θυμαστε ομως ποιος μας κυβερνησε μετα; Η Μιμη μεσω του αρρωστου Ανδρεα. Θυμαστε τις ξεματιαστρες, τους παπαδες που μπαινοβγαιναν στο...ανακτορο και ολη τη σιχαμερη αυλη τους; Τα Ιμια που ακολουθησαν; Τι να πρωτοθυμηθει κανεις, ειναι πολυ πονεμενη ιστορια.

 33. Κώστας ΜΠ avatar
  Κώστας ΜΠ 18/04/2012 17:49:50

  Θα το πω ωμά και συγνώμη αν ακούγεται επιθετικό.
  Άλλης τάξης ζήτημα η κριτική στον ΑΣ που αρκετοί θεωρούμε δίκαια και άλλο η ψήφος στον Καμμένο.
  Μήλια με πορτοκάλια.
  Δεν ψηφίζουμε δημοκόπους, λαικιστές, συνομιλητές του Τσαρλς Ρις, χρηματιστηριάκηδες, ψευδόμενους συνωμοσιολόγους που τάχα θα πουν στην Ευρώπη σας χρωστάμε μόνο 110 δις αλλά και συγχρόνως θα παραμείνουμε δήθεν στο ευρώ(!).
  Στηρίζουμε τη μόνη διέξοδο , τον Αντώνη Σαμαρά κριτικά. Αλλά όσοι ρμηνεύουν την κριτική ως δικαίωση της αναίσχυντης δημοκοπίας του κάνουν λάθος. Με ασόβαρους δημοκόπους οι μάζες της κεντροδεξιάς δεν έχουν σχέση. Να συζητάνε με τον ...Δημαρά. Όχι με μας.

 34. Σικελιανος avatar
  Σικελιανος 18/04/2012 17:53:42

  Προσωπικα την κινηση του Σαμαρα την κατανοω...
  ηταν σε εξαιρετικα δυσκολη θεση.. ετοιμοι ολοι να του χιμηξουν και να τον κατηγορησουν εφοσον η Ελλαδα χρεωκοπουσε... αλλοι τα εκαναν..με πρωτομαστορα το ΠΑΣΟΚ ,ο Σαμαρας θα την πληρωνε.... αλλοι αλλαξαν στοιχεια για να μας βαλουν στην ΟΝΕ, χωρις να εχουμε τη δυνατοτητα να διαχειριστουμε το σκληρο νομισμα του ευρω, αλλοι αλλαξαν τα στοιχεια στην ΕΛΣΤΑΤ για να μας βαλουν στον βρογχο του ΔΝΤ, αλλοι εκανανα επι δεκαετιες κομπινες, κομματικους διορισμους, μιζες, ολυμπιακα εργα.. ο Σαμαρας θα ηταν το προβατο επι σφαγη για τα διαπλεκομενα ΜΜΕ, και το καθεστωτικο ΠΑΣΟΚ που οριζε και συνεχιζει να οριζει δυστυχως τους κανονες του παιχνιδιου....
  Ο Σαμαρας εκτος απο πατριωτης ειναι και ενας εξαιρετικα εξυπνος ανθρωπος.. γνωριζει οτι μονο μια πατριωτικη ευρωπαικη δεξια θα μπορεσει να βγαλει το καρο απο την λασπη που βρισκεται σημερα.. φροντισε λοιπον να κερδισει πολιτικο χρονο αλλιως θα τον τελειωναν απο χθες αν γινοταν η στραβη... ακομη και μεσα στο μνημονιο αν γινουν σωστες κινησεις με πρωτιστη φροντιδα το σεβασμο της εθνικης κυριαρχιας αλλα και το μελλον των νεων ανθρωπων (αφου αν ζησει το παιδι υπαρχει ελπιδα), με σωστες κινησεις ως προς την εθνικη και εξωτερικη μας πολιτικη, με σωστες ισορροπημενες συμμαχιες, και με προσωπικο αγωνα απο ολους τους συνελληνες μπορουμε να δωσουμε προοπτικη στην πατριδα μας... ο Σαμαρας ειναι ο κρυφος μας ασσος.. διοτι ειναι ο μονος που μπορει να δωσει οραμα.. που μπορει να εμφυσησει εκ νεου τα μεγαλα ιδανικα της πατριδας και του εθνους στο λαο...και ο Ελληνικος λαος ενωμενος και με οραμα ειναι καταδικασμενος να μεγαλουργησει...
  ΥΓ.. κατα την γνωμη μου πρεπει να δοθει μεγαλο βαρος και στους Ελληνες της διασπορας..ειναι ευκαιρια να κερδισουμε ξανα το χαμενο κεφαλαιο των ελληνικων μυαλων που εφυγαν για την Εσπερια και την Αμερικη και που εχουν καλα φωλιασμενη την Ελλαδα στην καρδια τους... και να προστατευτει η Ελλαδα απο την μεταναστευση των νεων μας που τεινει να γινει μαστιγα.. απο το περιβαλλον μου καθε μερα ακουω 2-3 ατομα οτι ετοιμαζονται ή οτι εφυγαν ηδη για το εξωτερικο... δεν υπαρχει ελπιδα ετσι για τον τοπο.. πρεπει πασει θυσια να βρεθει τροπος (μεσω αναπτυξης) να κρατησουμε την νεολαια μας και τα κοφτερα μυαλα μας εδω περα... διοτι το μεγαλο κεφαλαιο για την Ελλαδα δεν ειναι ουτε ο ηλιος ουτε οι θαλασσες... δεν ειναι ο τουρισμος και η φολκλορ μπανανιστικη οπτικη που εχουμε για αυτον... το μεγαλο κεφαλαιο της Ελλαδας ειναι ο λαος της, ειναι η δημιουργικοτητα του λαου της, ειναι ο πολιτισμος της (δεν εννοω μονο τον αρχαιο..εννοω τον συγχρονο νεο ελληνικο πολιτισμο που τον εχουμε αμελησει και ειναι σπουδαιος), ειναι οι νεες ιδεες σε επιπεδο επιστημονικο, τεχνικο, φιλοσοφικο... ειναι η γη μας , η μητρικη ραχοκοκκαλια που εξεθρεψε με τα μοναδικα της προιοντα γενιες Ελληνων, ειναι η βιοτεχνιες μας και οι μικρες ή μεγαλυτερες βιομηχανιες που θα μπορουσαν να ανταγωνιστουν και να κερδισουν τις διεθνεις αγορες... διοτι μυαλα υπαρχουν..ιδεες υπαρχουν, εξυπναδα υπαρχει, εργατικοτητα υπαρχει.. και φυσικα η ναυτοσυνη μας και το εμποριο που ειναι τα μεγαλα μας ατου..

  Ακομα δεν εχει χαθει τιποτα.. και με συνετη πατριωτικη πολιτικη και με την συμπαρασταση ολων των Ελληνων η πατριδα μας μπορει να ανορθωθει...

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Σικελιανος 18/04/2012 19:00:44

   Χρόνια πολλά , Σικελιανέ!! Πως τα πας; Πολύ καλό σχόλιο. Συμφωνώ και επαυξάνω!!

   • Σικελιανος avatar
    Σικελιανος @ Diamond Angel 18/04/2012 23:45:29

    Χρονια πολλα διαμαντενιε αγγελε..... καλα ειμαι...διατηρω την αισιοδοξια μου... και ως παροιμιωδης μεσος ανθρωπακος αναζητω στα ονειρα μου επαναστασεις...
    εσυ εισαι καλα; πως τα περασες τις αγιες μερες του Πασχα;

    • Diamond Angel avatar
     Diamond Angel @ Σικελιανος 19/04/2012 00:31:55

     Ε, όχι και μέσος ανθρωπάκος ένας Σικελιανός και μάλιστα γιατρός! Τέτοια μόρφωση δεν βρίσκεται εύκολα ! Και εγώ αναζητώ αυτό το κάτι που θα κάνει τη διαφορά ...... και το έχω μέσα στο μυαλό μου και το πιστεύω, αλλά φαίνεται ότι μόνο εγώ το υποστηρίζω....... Απαισιόδοξη ε ; Εμείς οι καλλιτεχνικές ψυχές ,πάντα παλεύουμε για το όνειρο, ότι και να γίνει! Το Πάσχα το πέρασα ήσυχα ,μαζί με την αδερφή μου και την οικογένειά της ,που ζει και εργάζεται στην Αθήνα, αλλά κατέβηκαν στην Πάτρα αυτές τις μέρες. Τις ευχές μου και στη γυναίκα σου !!

     • Σικελιανος avatar
      Σικελιανος @ Diamond Angel 19/04/2012 09:26:51

      Γιατρος ειμαι.. μορφωμενος δεν ειμαι.. δεν θα μπορουσα να ισχυριστω οτι εχω μορφωθει απο την στιγμη που ακολουθω στην πραξη την μικροαστικη πεπατημενη, οταν δεν ειμαι απελευθερωμενος απο ολες τις εκεινες τις συντεταγμενες που καθοριζουν με ακριβεια χιλιοστου το τροπο ζωης του συγχρονου ανθρωπου.. βασικα νιωθω ανελευθερος και απο την στιγμη που δεν εχω σπασει τα δεσμα της ανελευθεριας υποδηλοι οτι δεν εχω μορφωθει αρκετα...διοτι η μορφωση απελευθερωνει ... και εγω ακομη δεν νομιζω οτι εχω ξεφυγει απο την μοιρα του αιχμαλωτου...
      χαιρομαι που περασες καλα διαμαντενιε αγγελε... εισαι ενας πολυ ευγενικος ανθρωπος μια καλλιτεχνικη ψυχη οπως πολυ ευστοχα λες... με βαθος και ηθος..
      εγω εμεινα σπιτι..μαλιστα τοσο την Μεγαλη Παρασκευη οσο και την Κυριακη του Πασχα η γυναικα μου εφημερευε και εγω τσουγκρισα αυγα μονο μου.. το ενα στο αριστερο χερι και το αλλο στο δεξι... μαντεψε..νικησε το δεξι!
      Πολλα φιλια γλυκια Ελληνιδα...

     • juliet avatar
      juliet @ Σικελιανος 19/04/2012 09:33:56

      Σικελιανό,
      καλημέρα ,Χρόνια Πολλά δεν τ΄είπαμε και εγώ εδώ στην Αθήνα.
      Τα χαλάμε ....εγώ αριστερόχειρας είμαι δηλ. δεν είναι δεξιά;Δεν ήσουν μόνος ....οι άνθρωποι που ονειρεύονται ποτέ δεν είναι μόνοι...ζήλεψα και είπα να πω μια καλημεεεεέρα.

     • Σικελιανος avatar
      Σικελιανος @ juliet 19/04/2012 10:00:10

      Καλημερα Ιουλιεττα... και χρονια πολλα και καλα και σε σενα.. εσυ τουλαχιστον θα μπορουσες να πεταχτεις εις Παρισιους αφου εχεις εκει και την κορακλα σου... να πιεις ενα καφεδακι στο καφε ντε φλορ.. θα μπορουσες και αρνι να ψησεις στις οχθες του Σηκουανα αγνατευοντας τους ερωτευμενους..και να τους φιλευες και λιγο πετσα ξεροψημενη....
      μα το δεξι αυγο δεν νικησε επειδη ειμαι δεξιοχειρ, αλλα νικησε επειδη ασυνειδητα το δεξι χερι επελεξε το καλυτερο αυγο.. σκεψου μια συγκρουση αναμεσα στον Σαμαρα της οξυαιχμης σκεψης και τον Βενιζελο του ευθραστου λαικισμου..αν ηταν αυγα ποιος θα κερδιζε?
      Να σαι παντα καλα..φιλακια πολλα..

     • juliet avatar
      juliet @ Σικελιανος 19/04/2012 10:07:57

      Σικελιανό,
      χαχαχαχα,δεν είναι Γαλλία ,είναι Ελβετία ...μου έλεγε ότι τους εχει φάει η βρώμα από την κοπριά ,φυτεύουν αυτή την εποχή.Στην Ερέτρια όταν ήτανε μικρά τους βρώμαγε η κοπριά στα δέντρα ,τώρα της λέω απόλαυσέ την και μη μιλάς.Να σου πω ,για ταξίδια είμαστε ή για ...ξύδια,καταλα-βαίνεις τι εννοώ ,αν πήγε να κερδίσει πέντε φράγκα θα τα φάμε στα εισητήρια; άστο ....όταν πάρω μέρισμα από τις οφσορ να είσαι σίγουρος ότι θα τα μοιράσω ...Φιλάκια και καλό κουράγιο .

     • Diamond Angel avatar
      Diamond Angel @ Σικελιανος 19/04/2012 14:55:51

      Την καλημέρα μου! Τώρα ανοίγεις μεγάλη κουβέντα γιατρέ μου....! Πάντως όταν έλεγα για μόρφωση, πρωτίστως αναφερόμουν στην παιδεία και την καλλιέργεια που φαίνεται μέσα από τα γραπτά σου πως έχεις και δευτερευόντως στην ιατρική, η οποία είναι εξαιρετικά απαιτητική επιστήμη. Οταν συνειδητοποιούμε τις αλήθειες , είμαστε στο δρόμο να προσπαθήσουμε να τις κάνουμε πραγματικότητα.... Σημαδιακό το τσούγκρισμα.......! Juliet, γειά χαρά! Στην αποστειρωμένη Ελβετία είναι το κορίτσι; Καλά να είναι , όπου είναι και σύντομα να τη χαρείς στην πατρίδα , γιατί κι αυτό μόνο του είναι εκεί έξω.

     • juliet avatar
      juliet @ Σικελιανος 19/04/2012 15:20:46

      Diamond Angel,
      Τα παιδιά τ΄έχω μάθει να ζουν και μόνα του ,εγωΐστικό;δεν ξέρω .Ηδη έχει αρχίσει και μαθήματα σχεδίου ,γιατί ζωγραφίζει πολύ καλά προσωπογραφίες .Είναι προσαρμόσιμη και πάνω απ΄όλα ξέρει ότι είναι φιλοξενούμενη στη νέα πατρίδα ,βασικό αυτό .Προσαρμόζεσαι στα δικά τους .Εχει ζήσει πολλά χρόνια μόνη στη Γαλλία .Ελπίζω ότι θα ξαναγυρίσει ,δεν ξέρω πια τι να πω.Μου λέει τις προοπτικές που της προσφέρονται και δεν μιλάω.Τι φταίει σ΄αυτή τη ρημάδα χώρα δεν μπορώ να καταλάβω; Μιζέρια ,ο πιο κλέφτης και καπάτσος ο καλύτερος της πιάτσας.Κατεβαίνουν καλοί είδα .Είσαι καλά;

 35. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 18:15:53

  ΟΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟΙ ΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΙ ΙΩΑΝΝΗΣ: Σεβαστή η γνώμη σας. Όμως κάποιοι άλλοι Έλληνες έχουν διαφορετική άποψη. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο πατριώτες από αυτούς που πιστεύουν τον Σαμαρά. Προσωπική μου άποψη είναι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχει κάποιος μεγάλος ηγέτης. Οι μεγάλοι ηγέτες θυσιάζονται για τον λαό τους και οι θυσίες που ζητούν από τον λαό τους είναι ελάχιστες μπροστά στις δικές τους. Πρώτος έδωσε το παράδειγμα ο Χριστός και στην συνέχεια οι Άγιοι μας. Οι πολιτικοί μας έχουν μεγάλη ιδέα για τον εαυτό τους και είναι όλοι τους όπως ήταν σε κάποια φάση της ζωής τους οι Απόστολοι Ιάκωβος και Ιωάννης: Θέλουν μόνο τα πρωτεία!!! Τό ακούσαμε αυτό πρόσφατα στην Ευαγγελική περικοπή στην Έ Κυριακή των Νηστειών. Για δε την αριστερά η πίκρα μου είναι μεγάλη. Σε όποιο αριστερό site μπήκα ούτε ένα Χριστός Ανέστη δεν υπήρχε.

  • ΚΥΘΗΡΙΟΣ avatar
   ΚΥΘΗΡΙΟΣ @ Χρήστος Δημάρης 18/04/2012 21:09:33

   Συμφωνῶ μαζί σας κ.Δημάρη,στά ἀριστερά sites δέν εἶναι δυνατόν νά ὑπάρχει κάτι σχετικό μέ τήν θρησκεία μας,ἀφοῦ οἱ περισσότεροι ἀριστεροί εἶναι ἂθεοι καί ἡ ἐπίσημη ἰδεολογία τους στηρίζεται στήν ἀθεία,ὁπότε μήν περιμένετε τίποτα ἀπό αὐτούς. Θέλω νά σᾶς δώσω πολλά συγχαρητήρια γιά τήν ἀπόφασή σας πού περιγράφετε πιό πάνω,γιά τήν παρρησία μέ τήν ὁποία τό ἀποκαλύπτετε καί εὒχομαι ὁ Χριστός μας νά σᾶς ἀξιώσει νά τόν ὑπηρετήσετε.

 36. victoria (true) avatar
  victoria (true) 18/04/2012 18:18:14

  Καμμένος ο αδέσμευτος τιμωρός.
  Έλα τώρα.

 37. FALCON avatar
  FALCON 18/04/2012 18:19:12

  ΄΄Ο Αντώνης Σαμαράς είναι η μοναδική ελπίδα του ελληνικού λαού΄΄.
  Οι υποψηφιότητες βασίζονται στην αξία των δεξιοτήτων, τα προσόντα, την εμπειρία, το υπόβαθρο και την επαγγελματική φήμη για τους περισσότερους, και για άλλους για την προσφορά τους προς την πατρίδα. Είναι επίσης επιτακτική ανάγκη για κάθε υποψήφιο και μετέπειτα βουλευτή να έχει το θάρρος της γνώμης για την εφαρμογή των νόμων και όχι τη σιωπή για την ενίσχυση της διαφθοράς.
  Ο πρόεδρος ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ πήρε τις αποφάσεις του, ο λαός θα κρίνει και θα επιλέξει τον καλλίτερο και αυτόν που εμπιστεύεται για το μέλλον της χώρας.
  Η Ελλάδα χρειάζεται σήμερα όσο ποτέ , μια ισχυρή αμερόληπτη ηγεσία που θα μπορέσει να αναπτερώσει το ηθικό των Ελλήνων και να δώσει ελπίδα για το αύριο. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ.

 38. Aris. A avatar
  Aris. A 18/04/2012 18:36:26

  Προσωπικά όσον αφορά τις πολιτικές ικανότητες αλλά και προθέσεις του Σαμαρά υπάρχουν σημεία της πολιτικής του πρακτικής που με προβληματίζουν ιδιαίτερα:

  Ο ίδιος δεν έδειξε καμία διάθεση να αγκαλιάσει τον κόσμο που ξεροστάλιασε για να τον ψηφίσει αλλά αντίθετα έδειξε ότι νοιώθει ποιο άνετα με την κομματική καμαρίλα. Για παράδειγμα αναφέρω:

  Την διαγραφή Λυμπερόπουλου ενός σωφέρ επειδή είχε ακρότητες ο λόγος του.
  Καλά στην Συγγρού τι περιμένανε από τον Λυμπερόπουλο να εκφράζεται με λεξιλόγιο φιλόλογου ή θεολόγου.

  Αντίθετα ο Σαμαράς ανέχθηκε συμπεριφορές των γνωστών υπονομευτών όταν έδειχνε υπερβολική σκληρότητα σε άλλα στελέχη.

  Πολλές επιλογές προσώπων των προηγούμενων περιφερειακών εκλογών που ήταν επιλογές κομματικών ισορροπιών πχ Δράκος καταψηφίστηκαν χαρακτηριστικά από τον κόσμο.

  Η ηγεσία όμως δεν πήρε το μήνυμα ότι ο κόσμος αναζητά το νέο και 2,5 χρόνια μετά δεν βλέπει ούτε ένα δυνατό όνομα που να συμβολίζει την ανανέωση στα ψηφοδέλτια.

  Ειδικά τα ψηφοδέλτια της Α και Β Αθήνας είναι τραγωδία.

  Ποια είναι τα νέα πρόσωπα που μας είχε υποσχεθεί ο Σαμαράς που έχουν επιτύχει στον επαγγελματικό τομέα έχουν διάφανη πορεία και θα βοηθήσουν στην ανάταξη της χώρας;;

  Ο τρόπος με τον οποίο χειρίσθηκε η ηγετική ομάδα τόσο την στροφή υπέρ της πολιτικής μνημονίου όσο και τους 21 βουλευτές που διαγράφηκαν ήταν υπερβολικά αλλαζονική.

  Για την υποψηφιότητα Ψυχάρη που σουλατσάρει τα κανάλια ως σύμβουλος του προέδρου ποιός φταίει;;

  Γιατί απαλλάξαμε το Πασόκ από την παρουσία Παπανδρέου.

  Ο Σαμαράς ήθελε και εγκλωβίστηκε στην κομματική θαλπωρή και όλες οι κινήσεις του δείχνει ότι πολιτεύεται με την παλιά νοοτροπία.

  • Κατερινα avatar
   Κατερινα @ Aris. A 18/04/2012 19:49:34

   επιβεβαιωτικά των όσων γράφετε το ακόλουθο:
   "Το έριξε το καρφί της η Μαριέττα Γιαννάκου για τον Συμπιλίδη. Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, κληθείσα να σχολιάσει την επιστροφή στα «γαλάζια» ψηφοδέλτια του ανθρώπου που πρωταγωνίστησε στην πτώση της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ανέφερε με νόημα: «Ο κ. Συμπιλίδης συνδέθηκε συμβολικά με την πτώση της κυβέρνησης. Αλλά η πτώση της κυβέρνησης έχει σχέση με την σημερινή ηγεσία της ΝΔ, τότε. Οπότε…»

   • Aris. A avatar
    Aris. A @ Κατερινα 18/04/2012 21:48:08

    H Μαριέττα που την μαύρισε ο κόσμος αλλά την επανέφερε ο Καραμανλής ως επικεφαλή ευρωβουλευτή.

    Τέτοια επαφή είχε και ο Καραμανλής με τον μέσο πολίτη που έφυγε νύχτα χάνοντας από τον καθυστερημένο.

    • Κατερινα avatar
     Κατερινα @ Aris. A 19/04/2012 01:13:18

     το ίδιο δεν γίνεται και τώρα με τον Κακλαμάνη;
     ελπίζω όμως και εύχομαι αυτή να είναι και η τελευταία του φορά!
     να γίνει κακιά ανάμνηση κι' αυτός!!!

     • juliet avatar
      juliet @ Κατερινα 19/04/2012 09:03:03

      Κατερίνα
      καλημέρα ,συνυπογράφω!!!!!πιστεύω ότι μετά θα τελειώσομε μια και καλή ,αν σκεφτείς ότι το γραφείο που κάνει τον πολιτικό του αγώνα ανήκει σε υποψήφιο της Ντόρας!!!!

 39. Tabachaniotika avatar
  Tabachaniotika 18/04/2012 18:58:24

  Factor οταν εγραφα κατι παρόμοια πριν μερικές ημέρες , τα έτρωγε το ...σκοτάδι!
  Κάλιο αργά παρά ποτέ που το...ασπάστηκες...ή το είπες φωναχτά .
  ΕΓΩ ΠΑΡΑΜΕΝΩ ΣΑΜΜΑΡΙΚΟΣ
  Ευχαριστώ

 40. Pluto avatar
  Pluto 18/04/2012 19:13:58

  Ωραίο καί γενναίο άρθρο Φάκτορα!
  Εύχομαι το καλύτερο ,δηλ. να εκλεγούν όσοι περισσότεροι υποψήφιοι που συμμερίζονται τις αγωνίες καί τους προβληματισμούς του Antinews.
  Mιά μάχη είναι οι εκλογές καί βέβαια όχι η τελευταία. Μετά θα ισχύσει πλήρως αυτό που έλεγε ο Τσώρτσιλ για τις Κοινοβουλευτικές ομάδες καί τα κόμματα : "Απέναντι οι αντίπαλοι!Οι εχθροί ανάμεσά μας!"
  Καλή δύναμη ,καλό βόλι!

 41. Ιωάννης33 avatar
  Ιωάννης33 18/04/2012 19:33:49

  Ούτε καράβι θα αλλάξουμε,ούτε καπετάνιο.Πάρτε το χαμπάρι.Κανείς δεν είπε οτι ο εκλογικός αγώνας θα είναι εύκολος και φυσικά δεν αλλάζει σε λίγους μήνες κατάσταση πολλών ετών.
  Εκτός απο την ιδεολογική σύγκρουση των τελευταίων ημερών και την διαμάχη μνημονιακών και αντί-,έρχεται να προστεθεί και η γκρίνια για τους υποψήφιους.Δυστυχώς δεν μπορεί να στελεχωθεί ένα ψηφοδέλτιο με βάση τις προτιμήσεις και τις φιλίες μας,στο κάτω-κάτω έχουμε την δύναμη του σταυρού.
  Θα δώσουμε και αυτήν την μάχη,ίσως την κρισιμότερη.Θα ακολουθήσουν και άλλες και χρειάζεται ομοψυχία.Οταν τα εχτρέμ της πολιτικής,τα άκρα δηλαδή,αριστερά και δεξιά ενισχυθούν θα γίνει η κατάσταση μη αναστρέψιμη.

 42. TopGunZ avatar
  TopGunZ 18/04/2012 19:35:17

  Εμ βέβαια, σας χαλάνε οι δεσμεύσεις του Σαμαρά, γιατί είναι μόνο απέναντι στους Έλληνες, όταν ο Ελικοπτεράκιας έχει δεσμεύσεις απέναντι στα αγαπημένα σας αφεντικά, πρεσβείες, Σόρους και Μητσοτακέικα.

  • Mάνια avatar
   Mάνια @ TopGunZ 19/04/2012 04:05:08

   ΣΟΡΟΥς;
   Are you sure about that?
   (ειλικρινης ερώτηση, )

   • TopGunZ avatar
    TopGunZ @ Mάνια 19/04/2012 17:21:43

    Τον... ποιητική αδεία εξελληνισμό του ονόματος Σόρος μέμφεστε ή την έννοια αυτή καθ' αυτή των λεγομένων μου?

 43. Aλμωπιευς avatar
  Aλμωπιευς 18/04/2012 19:35:22

  Ακατανοητη μανια με το Συμπιλιδη .Εκτος απο τον Τσιτουριδη και Συμπιλιδη αλλα δυο ατομα εχει ο νομος Κιλκις .Ολοι εδω μεσα εκει ψηφιζουμε?

  • pen-pen avatar
   pen-pen @ Aλμωπιευς 19/04/2012 14:42:11

   Πολύ καλό ! χχχχχχχχχ! Όχι δεν ψηφίζουν αλλά ούτε τους ενδιαφέρει η ΝΔ και η αυτοδυναμία ή ο αγώνας που είναι δραματικός και αφορά την Ελλάδα και όχι τα πρόσωπα, μάλλον άλλες σκοπιμότητες υπάρχουν σε αυτά που φράφονται. Θα τον κάνουν ακόμη πιο ήρωα τον Συμπιλίδη, βρε μπας και είστε βαλτοί για να τον βγάλετε πρώτο με μαύρη διαφήμιση? Εάν πολλοί ξέρανε να κάνουν εκλογές όπως ο γιατρός και εάν είχαν τη διεισδυτικότητά του, η ΝΔ θα έκανε περίπατο. Ας αφήσουμε τη γκρίνια και ας βγούμε έξω για να πείσουμε τον κόσμο να ψηφίσει Σαμαρά, ελάχιστος χρόνος απέμεινε.

 44. ΑΡΚΑΣ avatar
  ΑΡΚΑΣ 18/04/2012 19:37:05

  ... και ο Μηταράκης πάει βόλτες από τον Καμίνη... ρε παιδιά, ληγμένα τον ταϊζουν;;;;;

  Κακό πράγμα οι πολυσπουδαγμένοι.... χωρίς ένσημα "βαρέων" και ανθυγιεινών....

 45. JKAL avatar
  JKAL 18/04/2012 20:00:12

  FactorX,
  δυστυχώς για την παράταξη και το μεγάλο κόμμα της Ν.Δ, φθάσαμε στο σημείο να επίκειται εκλογική πανωλεθρία του 20, max 25%.
  Το άρθρο σου στα θέματα πολιτικών λαθών που θέτεις μοιάζει πολύ με το προ εβδομάδος γλαφυρό σχόλιό μου περί "καπετάνιου".
  Όμως, ρε factor, για την ανυπαρξία πολιτικής στρατηγικής, τη διάχυτη εντύπωση πολιτικής ανασφάλειας, την επιλογή λάθος προσώπων σε καίριους τομείς (πρωινός καφές, οργανωτική, επικοινωνιακό, γραμματείες κόμματος και Κ.Ο) και για όλα αυτά τα αλλεπάλληλα και χοντροκομμένα πολιτικά λάθη που οδηγούν στο εκλογικό ναυάγιο υπάρχει αποκλειστικός υπεύθυνος με ονοματεπώνυμο.
  Ο τραγικός καπετάνιος αποδεικνύεται για άλλη μια φορά, το μοιραίο πρόσωπο για το κόμμα.
  Κρίμα, γιατί είχαμε καλλιεργήσει μεγάλες προσδοκίες.

  • romeo avatar
   romeo @ JKAL 18/04/2012 20:13:32

   Πολύ βιάζεστε κύριέ μου... Κι απ' ότι καταλαβαίνω, άχτι εναντίον του καπετάνιου έχετε! Αλλά περιμένετε και θα δείτε...

   • JKAL avatar
    JKAL @ romeo 18/04/2012 20:48:34

    Όταν μιλάμε για πολιτική δεν υπάρχει άχτι, υπάρχει μόνο ανάλυση και αξιολόγηση δεδομένων. Μην εθελοτυφλείτε.
    Αυτό το "περιμένετε και θα δείτε", ξέρετε πόσες φορές το έχουν επαναλάβει αρθρογράφοι και σχολιαστές στο forum. μετά τον Νοέμβριο του '11; Πάρα πολλές, αλλά όχι μόνο δεν υπήρξε "φως", αλλά τα πράγματα διαρκώς χειροτέρευαν για το κόμμα.

    • GreekInLux avatar
     GreekInLux @ JKAL 19/04/2012 02:14:37

     εσείς έχετε πάρει εδώ και καιρό εργολαβικά το σχολιασμό των δήθεν κακών κειμένων. Αλλά η κριτική σας, με τον τρόπο που την ασκείτε, από την προβοκάτσια απέχουν απείρως λιγότερο από μία τρίχα!

     • JKAL avatar
      JKAL @ GreekInLux 19/04/2012 08:00:10

      Τι απ' ότι σχολιάζω δεν είναι ακριβές;
      Για τα περί προβοκάτσιας τα αντιπαρέρχομαι. Η Ν.Δ δεν έχει χάσει ψήφο μου από τις εκλογές του μακρινού 1977 που πρωτοψήφισα, ούτε συμμετοχή μου, ως νεαρός ΟΝΝΕΔίτης, στους αγώνες από το ακόμα πιο μακρινό 1974.

  • Aris. A avatar
   Aris. A @ JKAL 18/04/2012 22:21:01

   jkal

   Ας σοβαρευτούμε η ΝΔ είναι στα ποσοστά που είναι γιατί συνολικά το στελεχιακό της δυναμικό είναι ανάπηρο εδώ και τριάντα χρόνια.

   Ο Σαμαράς φταίει το λιγότερο για τα σημερινά χάλια του κόμματος.

   Για αυτό που τον κατηγορούμε είναι ότι έχασε τν μάχη της ανανέωσης την οποία ούτε καν έδωσε με σοβαρούς όρους.

   Και ας ξυπνήσουμε αν η ΝΔ δεν πάει καλά στις εκλογές μετά τον Σαμαρά δεν θα υπάρχει καν ΝΔ.

   ΘΑ γελάσει ο κάθε πικραμένος με όσους σήμερα πιστεύουν ότι είναι άξιοι δελφίνοι εάν ακούσουν τι λέει ο κόσμος για αυτούς.

   • Κατερινα avatar
    Κατερινα @ Aris. A 19/04/2012 01:16:34

    αφήστε που θα σφαχτουν τα παληκάρια πρώτα μεταξύ τους!
    βαλτε και λογαριάστε: Αρούλης, Κυριάκος, Χατζηδάκης, Βαρβιτσιώτης, Στυλιανίδης και όλα τα καλόπαιδα απέναντι στο Βορίδη!!!!!

   • JKAL avatar
    JKAL @ Aris. A 19/04/2012 08:03:17

    Και τότε γιατί τον Δεκέμβριο του '11 βρισκόταν δημοσκοπικά στο 32% με ανοδικές τάσεις;

 46. Σακης avatar
  Σακης 18/04/2012 20:02:38

  Γιατι νομιζω οτι υποτιμουν την νοημοσυνη καθε δεξιου οσοι μιλουν για....αυτοδυναμια Σαμαρα την στιγμη που αθροιστικα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ φτανουν δεν φτανουν το 38%?

  • factorx avatar
   factorx @ Σακης 18/04/2012 20:09:36

   Εσύ γιατί υποτιμάς την νοημοσύνη σου διαβάζοντας δημοσκοπήσεις αν οχι στημένες, ανευ αντικειμένου στις οποίες οι οκτώ στους δέκα δεν απαντάνε;

 47. yianna avatar
  yianna 18/04/2012 20:45:10

  Η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα και είναι προφανείς οι λόγοι για κάποιες επιλογές.
  Στο χέρι μας είναι να ψηφίσουμε ή να μην ψηφίσουμε κάποια πρόσωπα και να τα "εξαφανίσουμε" κοινοβουλευτικά τουλάχιστον.
  Με κάποιες επιλογές της η ΝΔ περιορίζει σημαντικά τη πιθανότητα ψήφισής της από μη παραδοσιακούς ψηφοφόρους της, με αποτέλεσμα να απομακρύνεται ο στόχος της αυτοδυναμίας.
  Υπό τις παρούσες συνθήκες με επτά ή δέκα κόμματα στη Βουλή, εάν επαληθευθούν οι δημοσκοπήσεις, όσο πριμ και να πάρει το πρώτο κόμμα, δεν θα έχει ισχυρή κοινοβουλευτική δύναμη.
  Μην κοροϊδεύουμε τους εαυτούς μας, ακόμα και εάν η ΝΔ είχε 160 βουλευτές με αυτά που θα κληθεί να εφαρμόσει μετά από 3 μήνες θα έχει 130. Άρα καλόν είναι να σκεφθούμε ψύχραιμα, να κατανοήσουμε την κατάσταση της Χώρας, και να αρχίσουμε να συνειδητοποιούμε ότι το πρώτο διάστημα θα πάει με κυβερνήσεις συνεργασίας ή μια κυβέρνηση τεχνοκρατών με την στήριξη κάποιων κομμάτων.
  Αυτό δεν σημαίνει κατ'ανάγκη και ήττα του Σαμαρά, για μένα τουλάχιστον.
  Έξυπνος είναι, θα έχει επεξεργασθεί εναλλακτικές λύσεις.

 48. Παύλος avatar
  Παύλος 18/04/2012 20:58:31

  Πολύ καλά τα λες Φάκτωρα, αλλά, αν μου επιτρέπεις, αυτό το "βαριά καρδιά" πολύ βαρύ μου έχει κάτσει από την ώρα που το πρωτοδιάβασα.
  Το σπουδαίο είναι ότι το άρθρο σου - ούτε λίγο ούτε πολύ- τεκμηριώει, το γιατί δεν πρέπει να πάμε να ψηφίσουμε τον Σαμαρά με βαριά καρδιά, αλλά με καρδιά ανάλαφρη από την συναίσθηση ότι κάνουμε το σωστό !!!!
  Άλλωστε :
  Όποιος στη μάχη πάει για να πεθάνει.............
  ........!

 49. Δημήτρης avatar
  Δημήτρης 18/04/2012 21:24:53

  Καλώς ή κακώς η Λαγκάρντ και ο Τρισέ δεν πείστηκαν με τα Ζάππεια. Οπότε όποιος έχει το χρήμα θέτει και τους κανόνες. Οι κανόνες λοιπόν τέθηκαν από τους Ευρωπαίους.

  Ο Σαμαράς έπρεπε να κρατήσει ΣΤΑΘΕΡΗ ΓΡΑΜΜΗ. Ή με το μνημόνιο ή χωρίς το μνημόνιο. Ο Σαμαράς στην αρχή είπε ΟΧΙ, έχω άλλο μίγμα πολιτικής και μετά ΝΑΙ, στηρίζω τον Παπαδήμο.

  Η δικαιολογία ήταν ότι η οικονομική κατάσταση ήταν διαφορετική το 2010 και το 2012. Δεν πείθει γιατί δεν ισχύει. Το δίλημμα παραμένει το ίδιο. Ή παίρνεις τα λεφτά που σου δίνουν με τους όρους που σου δίνουν ή δεν τα παίρνεις και ακολουθείς ότι δρόμο νομίζεις.

  Δεν γίνεται να θέλεις και το παράσημο της υπευθυνότητας και το παράσημο της αντίστασης.

 50. partyman avatar
  partyman 18/04/2012 21:41:05

  λυπάμαι που το λέω αλλά αυτό το κείμενο έπρεπε να είχε γραφεί τον Νοέμβριο και να αναρτείται (<- το έγραψα σωστά? έχω αρχίσει να ξεχνάω και τα λίγα που ήξερα) σε καθημερινή βάση...

  • factorx avatar
   factorx @ partyman 18/04/2012 23:44:18

   Για μια ακόμα φορά συλλαμβάνεσαι και ανενημέρωτος και προκατειλημμένος, Μεταξύ άλλων, τότε:

   http://www.antinews.gr/2011/11/10/132873/

   • partyman avatar
    partyman @ factorx 19/04/2012 01:18:55

    δεκτόν το ανενημέρωτος
    προκατειλημμένος όμως γιατί?

    για εμένα προέχει ΥΠΕΡΑΝΩ όλων το καλύτερο για την πατρίδα και μου ήταν αδιανόητο τον Νοέμβριο να πιστέψω την υπερψήφιση του μνημονίου 2 απο τον ΑΣ και την ΝΔ

    κάπου εκεί, και επειδή έζησα και ζω καθημερινά τον απόλυτο εξευτιλισμό μας στο εξωτερικό, άρχισα να γίνομαι πολύ επιφυλακτικός σε οτιδήποτε άκουγα

    τα "ναι μεν το ψηφισαμε, αλλά" "κάτσε να δούμε την συνέχεια" "ελιγμός τακτικής" "να σωθεί η χώρα" που γράφατε συνεχώς και στο antinews, μάλλον μπέρδευαν την κατάσταση παρά βοηθούσαν..

    και όπως σου έχω ξαναγράψει, δεν χωρούσανε/χωράνε πλέον διφορούμενες εξηγήσεις.. καθαρή και απόλυτη θέση απέναντι στα τεκταινόμενα και όσο αυτό δεν γίνεται, τότε αδυσώπυτη κριτική

    τώρα είναι(?) αργά..

 51. adespotos avatar
  adespotos 18/04/2012 22:32:53

  Εχω την εντυπωση οτι καιγεται το δασος(αυτοδυναμια) κ ολοι οι αρθρογραφοι κ σχολιαστες παλευουν να σβησουν το δεντρο(ΑΣ κ Συμπιλιδης)

 52. ΚΠ avatar
  ΚΠ 18/04/2012 22:52:18

  Factorα, πράγματι το "βαριά καρδιά" είναι άτοπο. Δεν υποστηρίζω ότι ο Σαμαράς είναι άγιος ή ο ηγέτης που έλειπε επί σειρά ετών ή το ότι η τακτική του είναι το first best. Απλώς, αντικειμενικά αυτή την στιγμή ο ίδιος και οι συν αυτώ είναι ότι καλύτερο έχουμε από πλευράς πολιτικού προσωπικού. Είναι εξ' άλλου αυταπόδεικτο ότι αν η ΝΔ δεν "πείσει", θα φάμε στην μάπα για μια ακόμη φορά Βενιζέλους, Παπαδήμους, Καμένους και λοιπούς ηγέτες. Και θα είναι η τελευταία φορά. Μετά νομοτελειακά θα πάμε σε φουλ κοσοβοποίηση. Ουδείς αναμάρτητος._Κ.Π.

 53. LambrosG avatar
  LambrosG 18/04/2012 23:39:29

  Ο κ. Συμπιλίδης ΔΕΝ έχει θέση στην Ν.Δ. Όποιος δεν μπορεί να καταλάβει πως μετά από αυτήν την κίνηση του κ. Συμπιλίδη το 1993 άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την επάνοδο και εγκαθίδρυση του ΠΑ.ΣΟ.Κ στην εξουσία, ή εθελοτυφλεί, ή "δεν θυμάται" ή ...
  Ο κόσμος της Ν.Δ. αγκάλιασε τον Αντώνη Σαμαρά όταν αυτός επανήλθε στις τάξεις της Ν.Δ. παρά τα γεγονότα του '93 (...).
  Ο κόσμος της Ν.Δ. τίμησε τον Αντώνη Σαμαρά τοποθετώντας τον αρχηγό του κόμματος με εντυπωσιακό τρόπο.
  Ο κόσμος της Ν.Δ. συσπειρώθηκε γύρω από τον Αντώνη και έκανε την Ν.Δ. να πατά ξανά στα πόδια της, δίνοντας ταυτόχρονα ελπίδα για την απαλλαγή της Χώρας από τον Γιωργάκο.
  Έκανε, όμως, λάθη ο Αντώνης (ίδε σχόλιό μου επί του άρθρου "Η ανάκληση του Γερμανού πρέσβη στο Βερολίνο και ο αντιγερμανισμός στην Ελλάδα" εδώ: http://www.antinews.gr/2012/04/09/155382/#comment-951595 και σχόλιό μου επί του άρθρου “Ο εντολοδόχος της Τρόικα θα μας ζητήσει και τρίτο Μνημόνιο πριν από το Πάσχα” εδώ: http://www.antinews.gr/2012/04/01/154215/#comment-945764). ΔΕΝ τεκμηρίωσε ο Αντώνης ούτε εξήγησε επαρκώς τις κινήσεις του με αποτέλεσμα διττό: φαίνεται ότι "πιάστηκε κορόιδο" από τον Γιωργάκο, ότι εγκλωβίστηκε ενώ ταυτόχρονα - μετέχοντας και συγκυβερνώντας στην Παπαδήμειο κυβέρνηση - υπέγραψε ΟΛΑ τα δεινά της νέας δανειακής σύμβασης και απεδέχθη τα τραγικά προγράμματα του δεύτερου μνημονίου.... Δεν θα επεκταθώ, είναι γνωστό το τι πέρασε από την Βουλή κατά τους τελευταίους μήνες ΚΑΙ με τις ψήφους της Ν.Δ.

  Και τώρα; Τώρα, κάποιες μέρες πριν από τις πολυπόθητες, πολυαναμενόμενες και ελπιδοφόρες εκλογές, τι έκανε ο Αντώνης; Επανέφερε τον κ. Συμπιλίδη... Με ό,τι αυτό συνεπάγεται... και είναι πολλά τα συνεπαγόμενα...

  Δεν είμαι βέβαιος ότι υπάρχει επαρκής χρόνος για επανορθώσεις, είμαι όμως βέβαιος ότι υπάρχει επαρκέστατος χρόνος για ειλικρινή, καθαρό και έντιμο λόγο προς τους Έλληνες.
  Αν δεν εκμεταλευθεί ο Αντώνης τον εναπομείναντα μέχρι τις εκλογές χρόνο, ας μην εκπλαγεί με το αποτέλεσμα των εκλογών. Ο κόσμος της Ν.Δ. προϋπήρχε του Αντώνη και θα υπάρχει και μετά από αυτόν. Ο κόσμος της Ν.Δ. έχει κατανόηση και μνήμη, όμως κάποια πράγματα ΔΕΝ μπορούν ούτε να παραβλεφθούν ούτε να δικαιολογηθούν...

  ΔΕΝ θα μας έλειπε ο κ. Συμπιλίδης εάν δεν ήταν υποψήφιος σε αυτές τις εκλογές, θα πηγαίναμε στις κάλπες και χωρίς να είναι αυτός υποψήφιος...

 54. η Dimi avatar
  η Dimi 18/04/2012 23:48:11

  Ο φόβος είναι ο #1 χειρότερος εχθρός, το θανάσιμο «οδόφραγμα» στο δρόμο προς την Επιτυχία μας. Οταν ο φόβος τυλίγει τα πλοκάμια του γύρω μας και μάς κρατά αιχμαλώτους υπό καθεστώς δουλείας, δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τους στόχους και τα όνειρά μας. Μετωπικά χρειάζεται ν’ αντιμετωπίσουμε και να ξορκίσουμε τον φόβο, αυτή τη παθογένεια του νου, που απονευρώνει κι εμποδίζει με πίστη και πάθος ν’ ακολουθήσουμε τα όνειρά μας και να πετύχουμε τους μετρήσιμους στόχους μας.

  Νικώντας τα φοβικά σύνδρομα και κάνοντας μικρά, αλλά σταθερά βήματα για την επίτευξη των στόχων και των ιδεών μας, είναι οι προϋποθέσεις για την Επιτυχία μας. Τι φοβόμαστε περισσότερο; Τι εμποδίζει την υλοποίηση των στόχων και των ονείρων μας; Μόνον όταν αναγνωρίσουμε και αποδεχθούμε τι ακριβώς είναι αυτό που μας φοβίζει, τι μας αυτοσαμποτάρει, μόνο τότε, σταματά η αγωνία της αναποφασιστικότητας και των διλλημάτων. Μόνο τότε, μπορούμε να πάρουμε κρίσιμες αποφάσεις και μέτρα δραστικά και διαμετρικά αντίθετα με τον φόβο για την απελευθέρωσή μας, για τη ζωή μας, για τον σταθερό βηματισμό μας προς τη σωστή κατεύθυνση.

  Διατηρούμε τις σταθερές στη ζωή μας, αυτές τις δύσκολες ώρες. Τις Αξίες μας οι οποίες, πυροδοτούν την εσωτερική μας δύναμη για σθεναρή αντίσταση στο εισαγόμενο και ντόπιο ΑΓΟΣ. Μας απασχολούν τα θέματα που έχουν σημασία για τις ελευθερίες της πατρίδας μας, η οποία χωρίς αυτές, θα παραμορφωθεί σε χώρα-έκτρωμα, άγνωστη στους πάντες. Γινόμαστε επιλεκτικά βαρήκοοι με τους αμφισβητίες-φίλαρχους που απορρίπτουν τα πάντα, χωρίς να έχουν ούτε μία πρόταση, ούτε μία εναλλακτική λύση για τον Ελληνισμό, σήμερα. Αντιδρούμε μ’ αυτούς που δήθεν δεν βλέπουν ότι αν δεν προσέξουμε χάνουμε τη πατρίδα μας, ότι η παγκόσμια αταξία θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε χώρα άβουλων δούλων-υποταγμένων στο ατέρμονα ανεξόφλητο χρέος, σε συνθήκες τριτοκοσμικής ένδειας και ανύπαρκτης προοπτικής.

  Οι ενεργοί πολίτες, που και θέλουμε και μπορούμε και κάνουμε πράγματα να συμβαίνουν, διατηρούμε την αυτοπεποίθησή μας, για να κερδίσουμε ΠΡΙΝ καν αρχίσουμε. Ο Χρόνος, είναι το πιό πολύτιμο περιουσιακό πάγιο που έχουμε. Και δεν πρόκειται να το αφήσουμε να χαθεί, δεν πρόκειται να το αναλώσουμε άσκοπα. Επενδύουμε Αϋλες Προστιθέμενες Αξίες, σ’ αυτό.

  Η αδράνεια ορισμένων Ελλήνων, είναι καθ’ όλα τρομακτική και είναι αυτή η οποία τελικά αλώνει, καταστρέφει, διαλύει, θανατώνει. Η αδράνεια ορισμένων Ελλήνων, είναι υπεύθυνη για αμέτρητα από τα δεινά που ταλανίζουν τον Ελληνισμό, σήμερα. Η αδράνεια ορισμένων Ελλήνων, αποθρασύνει τους παγκόσμιους ταραξίες οι οποίοι λυσσαλέα (αλλά μέχρι στιγμής μάταια), πασχίζουν να μας υποβιβάσουν σε άβουλα, διαχειρίσιμα, στερημένα, ετερόφωτα όντα, τα οποία κατά το δοκούν, θα μπορούν να μας “πεθαίνουν” στα 40 και να μας κηδεύουν στα 80.

  Ως πότε ορισμένοι Ελληνες έχουν τη ψευδαίσθηση ότι στο άρμα της αδράνειάς τους, μπορούν να σέρνουν τον Ελληνισμό όπου γης;

  • αγθ avatar
   αγθ @ η Dimi 21/04/2012 06:38:45

   Πολύ θετικό! Δεν αρκεί όμως: πρέπει και οι φορείς-εκφραστές μας να μη σπαταλούν τον πολύτιμο Χρόνο και υπονομεύουν τις Αξίες μας! Όπως γίνεται συστηματικά εδώ και πάνω από 20 χρόνια...

 55. factorx avatar
  factorx 19/04/2012 01:26:45

  Γράφουμε για ελιγμό τακτικής και επιμένουμε επειδή ο Σαμαράς ενηργησε για αυτό που θεώρησε το καλύτερο για την Πατρίδα. Καθαρές κουβέντες.

 56. factorx avatar
  factorx 19/04/2012 01:28:31

  Μην ασχολέισαι σε παρακαλώ, δεν ξέρεις και εκτίθεσαι. Ο Κόκκαλης πηγαινοερχόταν στον Μάνο με τον μακαρίτη τον εκδότη του Ελεύθερου. Ο Κόκκαλης ήθελε γι αυτόν τον ΟΤΕ και ο Μητσοτυάκης τον έπαιζε με τους Ιαπωνες. Τα έχω γραψει δεκάδες φορες. διαβασε τα

  • GreekInLux avatar
   GreekInLux @ factorx 19/04/2012 02:05:29

   που είναι τώρα ο πολύς JKAL να βάλει τις φωνές γιατί τέλειωσε μια ώρα αρχύτερα ο Δρακουμέλ το '93 λέγοντας ότι ο Σιμπιλίδης και η πράξη του ευθύνονται για την μετέπειτα παντοδυναμία ΠΑΣΟΚ; Ας του θυμίσει κάποιος ότι ο ίδιος ο "επίτιμος" παραδέχθηκε χρόνια μετά ότι βλακωδώς έριξε την κυβέρνησή του ενώ θα μπορούσε να κυβερνήσει ακόμα και με 150.

   • JKAL avatar
    JKAL @ GreekInLux 19/04/2012 07:50:10

    Τόσο δύσκολο είναι να καταλάβεις ότι αυτά ήταν λόγια πολιτικού εγωισμού;
    Μη με κάνεις να υπερασπίζομαι τον Μητσοτάκη.

 57. Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
  Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 19/04/2012 03:24:26

  Στὰ Ζάππεια θὰ παιχτοῦν πολλά. Πρέπει νὰ ἀνοίξει τὰ χαρτιά του, νὰ ἀποδείξει καὶ γιὰ τοὺς ἀπίστους κατὰ πόσον ἔχει πλήρη καὶ συγκεκριμένη ἐναλλακτικὴ πρόταση διακυβέρνησης ἀπ' αὐτὴν τοῦ ΠΑΣΟΚ καὶ τῆς μνημονιακῆς διαχείρισης τῆς κρίσης, μὲ ὁσεσδήποτε παραλλαγὲς μοτίβων. Αὐτὸ εἶναι ἕνα ἀνοιχτὸ στοίχημα. Καλά, ἐμεῖς "τοῦ ἔχουμε ἐμπιστοσύνη". Οἱ ὑπόλοιποι;

  Ἦρθε ἡ ὥρα νὰ ἀνοίξουν τὰ χαρτιά.

 58. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 19/04/2012 09:34:18

  Διάβασα σχεδόν όλα τα σχόλια που ακολούθησαν το άρθρο.Έχω να πω τα
  παρακάτω.Αυτό που ενδιαφέρει σ'αυτή την χρονική στιγμή τον κόσμο που
  έχει καταρρακωθεί ,έχει καταπατηθεί και έχει δεί να πηγαίνουν στράφι όλα
  τα όνειρα του ,η ζωή του,δεν είναι αν επέστρεψε στο κόμμα ο Συμπιλίδης.
  Αυτό που τον ενδιαφέρει τούτη την στιγμή είναι να φύγει από την μέση το
  ΠΑΣΟΚ που είναι το κόμμα που μας οδήγησε σ'αυτό το χάλι ,να μπεί ένα
  φρένο ,όσο θα μπορέσει να βάλει ο Σαμαράς ,όσο τον αφήσουν.
  Επειδή ήμουν ανάμεσα σ'αυτούς που φώναζαν εναντίον του Σαμαρά το 1993,
  έχω να πω ότι μετά από τα χρόνια που πέρασαν, με ωριμότητα βλέποντας τα
  πράγματα,ο Σαμαράς σε σχέση με Ντόρα ,Καμμένο κι άλλους τυχόν νεόκοπους
  "προέδρους" κομμάτων υπήρξε ΚΥΡΙΟΣ με κεφαλαία.Παρέδωσε την έδρα του,
  άφησε να εξελιχθούν κατά πως ήθελε η οικογένεια Μητσοτάκη τα πολιτικά
  πράγματα και όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι {ιδιωτικοποίηση ΟΤΕ,κ.λ.π.
  άραγε προς όφελος ποίου,του ελληνικού λαού άραγε;}τότε δήλωσε ότι αυτό δεν
  θα αφήσει να γίνει με τις ψήφους που διέθετε εντός βουλής.Θα μου πείς ότι
  αυτό εγένετο αργότερα επί ΠΑΣΟΚ.
  Αυτό που αναγνωρίζω στον Σαμαρά είναι ότι έβαλε φρένο στις δύο οικογένειες
  ,δυναστείες,που καταταλαιπώρησαν για 50 και χρόνια την ελληνική πολιτική σκηνή.Μητσοτάκηδες και Παπανδρέου.Και μόνο γι αυτό το γεγονός πρέπει οι
  Έλληνες να τον τιμήσουν .Το έχω ξαναπεί ,φαντάζεστε αρχηγός της Ν.Δ. σε
  αυτή τη συγκυρία να ήταν η Ντόρα;Από τον Μάιο του 2010 ,πλήρης ταύτιση
  των δύο κομμάτων,χωρίς αντιπολίτευση για τα όσα τράβηξε και τραβά όλος
  ο λαός.Βάλτε καλά στο νου σας όλα αυτά.Ο Γιώργος στη θέση του,η Ντόρα
  ανεξέλεγκτη,εκλογές αφού θα μας είχαν αποτελειώσει τον Οκτώβρη του 2013.
  Αυτό το σενάριο θάταν ο εφιάλτης.
  Ας αφήσουμε λοιπόν τις γκρίνιες .Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει Πρωθυπουργός
  ο Σαμαράς για να εφαρμόσει αυτά που πιστεύει.Άρα δεν με ενδιαφέρει ποιός
  θα βγει στο Κιλκίς.Εκεί θα το αποφασίσουν οι πολίτες του Κιλκίς.Αν φέρει
  ψήφους ο Συμπιλίδης καλοδεχούμενος.Στό χέρι μας είναι να βγάλουμε τους
  καλύτερους.Σε όλους τους νομούς μας ενδιαφέρει να δώσουν όλοι τον αγώνα τον καλό,χωρίς διαμάχες,να φέρουν ψήφους και όχι να διώξουν.
  Προσωπικά εγώ θα ψηφίσω αυτούς που θα διαπιστώσω ότι παλεύουν για την Ν.Δ. και όχι για πάρτη τους.Ας κάνουν και οι υπόλοιποι χωρίς φανατισμό τα
  δέοντα.

  • juliet avatar
   juliet @ Χωρις Μασκα 19/04/2012 09:49:59

   !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
   Kαλημέρα!

  • Mara avatar
   Mara @ Χωρις Μασκα 19/04/2012 13:56:40

   ...άμα τους βρώ... και εγώ αυτούς... θα τους σταυρώσω.
   Αλλιώς... ξερό και άνευ σταυρού θα πέσει στην κάλπη.

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ Χωρις Μασκα 19/04/2012 15:09:52

   !!!!!!!!! Συμφωνώ!! Αρκετά με τη γκρίνια ! Να σταματήσουμε να δίνουμε λαβές στους αντιπάλους! Εχουμε σοβαρά προβλήματα , μην αναλωνόμαστε στα μικρά! Εχουμε δύναμη και αυτή είναι η ψήφος μας. Ας την χρησιμοποιήσουμε ,για να στείλουμε στη Βουλή αυτούς που θα παλέψουν για τους πολίτες και τη χώρα και θα στηρίξουν τον Α.Σ. στα δύσκολα που τον και μας περιμένουν.

 59. Χωρις Μασκα avatar
  Χωρις Μασκα 19/04/2012 09:44:03

  To Mania
  I'm sure.Διάβασες τα WikiLeaks που αποκαλύπτουν τις εμπιστευτικές
  συνομιλίες του "ανεξάρτητου Έλληνα";Εφημερίδα "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ"
  Κυριακή 8-4-2012 σελίδα 9.Βρες το .Διάβασε το.

 60. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 19/04/2012 09:56:08

  Άλλη μια φορά χρειάζεται να πούμε και να ΕΠΙΜΕΙΝΟΥΜΕ, ώστε να γίνει κατανοητό επιτέλους, ότι οΣαμαράς δρα και ενεργεί ΠΑΝΤΑ με γνώμονα το ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ.
  Και στο πρώτο μνημόνιο τοποθετήθηκε εθνικά με το ¨όχι¨, και το εξήγησε, ότι αυτό θα ήταν η αιτία του κακού και της ύφεσης και ΔΥΣΤΥΧΩΣ επαληθεύτηκε και στο δεύτερο μνημόνιο - δανειακή - κούρεμα, πάλι εθνικά τοποθετήθηκε και με την αποδοχή της μεταβατικής κυβέρνησης Παπαδήμου. Το αποτέλεσμα της τελευταίας στάσης του, είναι το κατόρθωμα της παραμονής μας στο ευρώ και στην ΕΕ, η αποφυγή της άτακτης χρεοκοπίας, η εκδίωξη του ΓΑΠ από το πολιτικό σκηνικό και ότι σήμερα πάμε με ομαλότητα σε εκλογές.
  Ο Σαμαράς δεν κάνει λάθη που θα βλάψουν τη χώρα, ίσα ίσα το αντίθετο, κάνει πράξεις που ωφελούν και διασώζουν τη χώρα, αλλά επειδή δεν γίνεται κατανοητό αυτό, βλάπτεται κομματικά και προσωπικά ο ίδιος.
  Αυτό όμως είναι η υπέρτατη αδικία, απέναντι σ΄έναν ΑΛΗΘΙΝΟ ΗΓΕΤΗ, όπως είναι ο Σαμαράς.
  Το ν΄αγωνίζεσαι και να τα βάζεις ακόμα και με τους ομοιδεάτες σου (ΕΛΚ), βάζοντας πάνω απ΄όλα το εθνικό συμφέρον, είτε μπροστά σου έχεις την Μέρκελ, τον Πούτιν, τον Νετανιάχου, τον Μπαρόζο, τον θεό τον ίδιο ή τον διάβολο... και να απαξιώνεται από τον κόσμο, δεν είναι μόνο άδικο, είναι ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ!

 61. GO avatar
  GO 19/04/2012 12:24:05

  Πάντως, να κάνετε μια εξέταση DNA. Κάποια, ισχυρή σχέση έχετε.

 62. Νίκος Θ. avatar
  Νίκος Θ. 19/04/2012 12:28:46

  FactorX: Τα ε’ιπες όλα με τ'όνομά τους. Θερμά συγχαρητήρια. Στον αγώνα τούτη την ώρα χρειάζονται οι γενναίοι. Εμπρός λοιπόν ΝεοΔημοκράτες. Δώστε την απάντηση για την Ελλάδα μας.

 63. juliet avatar
  juliet 19/04/2012 12:34:07

  GO,
  αποκλείεται.....χαχαχα.ν΄είσαι καλά!!!!!
  Μας ενώνει η Πατρίδα !!!!!και σένα θέλουμε ,μαζί ΟΛΟΙ.

 64. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 19/04/2012 18:26:02

  Σοφια, το εκτιμω οτι μπηκες στο κοπο κι εγραψες και 2 λεξεις παραπανω, ως απαντηση. Απλα για να σου δωσω το κλιμα που μαλλον επικρατει σε πολλες μαζωξεις ανθρωπων. >> Ειμαστε μια πολυ μεγαλη παρεα ανθρωπων που στηριζουμε απο παλια τη Ν.Δ χωρις να εχουμε ΠΟΤΕ ζητησει κατι ή να εχουμε ωφεληθει. Ομως πρωτη φορα, ειμαστε σε τετοια κατασταση ''αμηχανιας''. Μαζευομαστε, συζηταμε για να γραψουμε παρεα ενα σχολιο στο ιντερνετ, και εχουμε αρκετες διαφορετικες γνωμες (στο κεντροδεξιο-δεξιο φασμα ολες). Οποτε τελικα ο καθενας σχολιαζει-γραφει διαφορετικα, αν και ΟΛΟΙ ειμασταν μεχρι ΠΡΟΣΦΑΤΑ σταθερα στη Ν.Δ απ τη δεκαετια του 80'. Ειναι πολλα που μας εχουν ''αδειασει''. Μην τα ξαναλεω, αφου αρκετοι αλλοι τα εχουν αναφερει.
  Απ' την αλλη, δυσκολευομαι να μιλησω υποτιμητικα για τους ΑΝ.ΕΛ (που δεν ψηφισαν το Μνμ-2) , ή για τους αρκετους φιλους παλιους ΟΝΝΕΔιτες που τωρα θα ψηφισουν Χ.Α, ή για αυτους που πανε προς Ντορα. Τους ΑΝ.ΕΛ. τους θεωρω ενδεχομενο αναχωμα για να μην φυγουν κεντροδεξιοι ψηφοι, (οι οποιοι προς το παρων ειναι χαμενοι για τη ΝΔ) οι οποιοι ισως μετα δεν θα ξαναγυριζαν πισω. Η Χ.Α δειχνει την ΟΡΓΗ του κοσμου για καποια θεματα, κι αυτο πρεπει να το δει η ΝΔ !! Η Ντορα δεν αξιζει σχολιασμου... >> Παντως ειναι απιστευτο οτι μετα τη διαλυση-προδοσια-ληστεια της χωρας απο τη πρασινη λαιλαπα, ο κοσμος να ειναι ακομα επιφυλακτικος προς τη ΝΔ. Καποιες επιλογες της ΝΔ ειναι λες και δεν θελει την αυτοδυναμια τελειωνοντας μια και καλη το πασοκ.
  Δεν ξερω αν ειναι καλυτερο η ΝΔ να ειναι μια ''περιχαρακωμενη'' & καπως ''συρρικνωμενη'' παραταξη του 27-28%, ή μια πλατια κεντρο-δεξια του 45% (οπου θα εκπροσωπουνται 2-3 τασεις), αλλα θα υπαρχει μια κυριαρχια της λαικης δεξιας. Ισως αυτο να ειναι ουτοπικο. Αυτα, ως σκορπιες σκεψεις (συγνωμη αν ειναι για παιδια του δημοτικου). Μακαρι να παει καλα η Ν.Δ, γιατι οσο δυσαρεστημενοι (ορθως ή εσφαλμενα) κι αν ειμαστε καποιοι, το αιμα νερο ΔΕΝ γινεται.

 65. sofia or8h avatar
  sofia or8h 19/04/2012 20:45:29

  Μπραβο !
  απλή λογική και ταυτοχρονα δυνατη αναλυση ...
  Σχεδον 20 χρονια μετα το 93 κατάλαβες ,οτι ο Σαμαράς ήταν ο καλλιτερος ,μας δικαιωσες τα ειπες ολα :)
  Αγαπητέ μου ετσι πιστευω οτι αυτοί που φωναζουν τωρα εναντιον του σε 20 χρονια θα παραδεχθουν,οτι προέτρεχαν,και τους ελεγε ο δασκαλος ,μην προτρεχέτο η γλωττα της διανοιας,αλλα το κακο θα εχει γινει και δεν ξερω πόσο αργα θα ειναι.
  νασαι καλα ευχαριστω για την ειλιρινεια σου

 66. Κώστας Χ. avatar
  Κώστας Χ. 19/04/2012 21:30:11

  Για να μην τρελαθείς τζάμπα σου απανάω:
  Γιατί ως γνωστό, αν ρίξεις μία κυβέρνηση στο μέσον μίας θητείας, προτού προλάβει να πάρει τα φιλολαϊκά μέτρα που ακολουθούν πάντα μία περίοδο λιτότητας, τότε οι πολίτες δεν έχουν κάτι καλό να θυμηθούν.
  Δοκιμασμένη συνταγή από τη μεταπολίτευση και μετά, με απόλυτη εφαρμοστική επιτυχία από το ΠΑΣΟΚ (δε λέω ότι με εκφράζει, απλά έτσι δούλευε το πράγμα).
  Δεν υπερασπίζομαι το Μητσοτάκη, αλλά δεν κρίθηκε η κυβέρνηση εκείνη για το έργο της (και ας βρισκόταν σκάρτη), αλλά έπεσε από μέσα και αυτό στοίχισε σε όλους μας και όχι μόνο ηθικά αλλά και πολιτικά και οικονομικά, αφού εδραιώσαμε μόνοι μας την παντοδυναμία της λαίλαπας του ΠΑΣΟΚ. Αυτό χρεώνω στο Συμπιλίδη.

  ΥΓ. Σας βλέπω όλους αγριεμένους εντελώς αναίτια. Κανένας δε χρεώνει στο Σαμαρά αυτό που χρεώνονται στο Συμπιλίδη. Το πρόβλημα είναι πολύ απλό. Θεωρώ (όχι μόνο εγώ) ότι η επιλογή Συμπιλίδη θα κοστίσει στη ΝΔ σε ψήφους που έχει ανάγκη και επίσης τη θεωρώ εντελώς άκαιρη και χρονικά άστοχη. Τελεία και παύλα.

 67. ΘΟΔΩΡΟΣ Κ avatar
  ΘΟΔΩΡΟΣ Κ 19/04/2012 22:15:20

  Μετά από την παραίτηση του Χαλκίδη και πιθανά του Βαγιωνά, αν δεν παραιτηθεί έως αύριο το μεσημέρι ο Συμπιλίδης , τότε στη Μακεδονία τη βάψαμε !!!

 68. γεωργιος Γεωργιάδης avatar
  γεωργιος Γεωργιάδης 19/04/2012 22:54:03

  Ήταν κυρίως το γεγονός ότι οι κινήσεις αυτές αιφνιδίασαν την κομματική βάση και εξηγήθηκαν πολύ αργά.
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΙΜΗΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΑΜΕ??
  ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΛΕΓΕ ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΕΓΚΡΙΝΑΜΕ ή ΟΧΙ ΟΣΑ ΜΑΣ ΕΞΗΓΟΥΣΕ??
  ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΧΟΥΝΤΙΚΟΣ ΝΑ ΤΗΝ ΘΕΛΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ!!!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.