#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/07/2012 14:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα δούμε και τη "νέα 17Ν" της εποχής του Μνημονίου;Υπάρχουν πολλά θέματα που αρκετές φορές αν και μοιάζουν ασύνδετα, έχουν μεγάλη σχέση μεταξύ τους και ίσως θα πρέπει να τους δώσουμε μεγαλύτερη προσοχή.

Ένα από αυτά είναι ορισμένα περιστατικά που συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες και που έχουν ως βασική συνιστώσα την εγχώρια τρομοκρατία. Έχουμε και λέμε λοιπόν:

1, Η 17 Νοέμβρη έρχεται ξανά στο φως της δημοσιότητας με την αίτηση που έκανε ο Σάββας Ξηρός για την αποφυλάκισή του για λόγους υγείας. Πράγματι ο Ξηρός πέτυχε να βγει για πέντε μήνες από τον Κορυδαλλό καθώς όντως έχει σοβαρά προβλήματα με τα μάτια του κι όχι μόνο ως αποτέλεσμα της βόμβας που έσκασε στα χέρια του πριν 10 χρόνια.

2. Επίσης, η οργάνωση έγινε ξανά πρωτοσέλιδο καθώς την προηγούμενη εβδομάδα το Mega έκανε ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ όπου παρουσίαζε στοιχεία που δεν είχαμε δει ποτέ. Επίσης στην Κυριακάτικη Καθημερινή υπάρχει ρεπορτάζ για τους ανοικτούς φακέλους της οργάνωσης και υπάρχει κι ένα έγγραφο που λέει ότι γνώριζαν για πιθανή εμπλοκή του Αλ. Γιωτόπουλου πολλά χρόνια πριν συλληφθεί. Κάποιοι στην Αστυνομία άνοιξαν τα υπόγεια της ΓΑΔΑ και έδωσαν στοιχεία και φωτογραφίες από το… άλμπουμ της «17 Νοέμβρη».

 

3. Η τρομοκρατία ήρθε ξανά στην επικαιρότητα και με την εξαφάνιση των Ν. Μαζιώτη και Π. Ρούπα. Οι βασικοί κατηγορούμενοι για τον Επαναστατικό Αγώνα χάθηκαν από τα μάτια και τα αυτιά της Αστυνομίας, της Αντιτρομοκρατικής και της ΕΥΠ. Μυστήρια πράγματα συμβαίνουν τελευταία και εξαφανίζονται άνθρωποι.

4. Επίσης, είχαμε και δύο άλλα σοβαρά περιστατικά: Το φορτηγό – βόμβα στη Microsoft, όπου μυρίζει καραμπινάτη τρομοκρατία από επαγγελματίες του είδους. Και η περίεργη συμπλοκή στο Νέο Κόσμο όπου τρεις άγνωστοι πέταξαν χειροβομβίδα χωρίς φόβο και πάθος κατά αστυνομικών.

 

Όλα αυτά τα στοιχεία και οι υποθέσεις μας κάνουν να πιστεύουμε ότι κάτι περίεργο υπάρχει. Κι ελπίζουμε να μη γίνουμε μάντεις κακών αλλά το έδαφος είναι πρόσφορο για… επαναστατικές επιλογές. Ίσως κάποιοι θέλουν να ξαναζωντανέψουν το μπαμπούλα της τρομοκρατίας.

Θα επιμείνουμε επίσης στα ρεπορτάζ του Mega και της Καθημερινής, επειδή εν προσκομίζουν κάποια καινούργια, σοβαρά και εντυπωσιακά στοιχεία. Οπότε γεννιούνται  ερωτήματα για την σκοπιμότητα των διαρροών. Σε εμάς τουλάχιστον

 

 

δημιουργείται η εντύπωση ότι κάποιοι πάνε να κάνουν κάτι και οι αρμόδιες αρχές τους λένε "σας ξέρουμε, μην το κάνετε".

Υπάρχουν πολλά ακόμα που θα μπορούσε να πει κανείς για όλα αυτά τα περίεργα, όπως να ξανανοίξει την συζήτηση για το περίφημο "κέντρο τρομοκρατίας" κι αν αυτό εξαρθρώθηκε ποτέ.

Ελπίζουμε μόνο να μην ξαναδούμε τη “νέα 17Ν” σε δράση, υπό συνθήκες μνημονίου.

Πολύ πιθανόν επίσης, να έχουν βρεί στοιχεία για κάποια άτομα και το κομμάτι αυτό να είναι το προεόρτιο για συλλήψεις.

Προσέξτε τώρα μερικά επίμαχα σημεία από το ρεπορτάζ της χθεσινής Καθημερινής
Τα ανοιχτά ζητήματα στον φάκελο της 17 Ν
 

Ένα παλαμικό και πέντε δακτυλικά αποτυπώματα: δέκα χρόνια μετά την εξάρθρωση της «17 Νοέμβρη», αυτές είναι σύμφωνα με τις διωκτικές αρχές, οι εκκρεμότητες στον φάκελο της υπόθεσης. Ή τουλάχιστον οι χειροπιαστές εκκρεμότητες διότι, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι που χειρίστηκαν την υπόθεση, υπάρχει πάντοτε το ζήτημα του καθοδηγητικού οργάνου της 17Ν, ενός άτυπου «πολίτμπιρο», το οποίο οι ίδιοι πιστεύουν ότι υπήρξε και λειτούργησε, χωρίς αυτό ποτέ να αποδειχθεί δικονομικά.

Το παλαμικό αποτύπωμα είναι, ίσως, το πιο ενδιαφέρον από τα «ορφανά» ευρήματα, καθώς εντοπίσθηκε στην μπανιέρα της γιάφκας της οδού Δαμάρεως, στο Παγκράτι. Εκτιμάται ότι ανήκει σε πρόσωπο που βρέθηκε εκεί λίγες ημέρες πριν εισβάλλει η Αντιτρομοκρατική και βοήθησε τον Δημήτρη Κουφοντίνα να καθαρίσει τον χώρο. Ο άγνωστος προσπάθησε να μην αφήσει ίχνη της παρουσίας του στον χώρο και το αποτύπωμα εντοπίσθηκε μισοσβησμένο.

Τα υπόλοιπα «ορφανά» αποτυπώματα ήταν συνολικά επτά και βρέθηκαν είτε σε αντικείμενα μέσα στις γιάφκες ή σε επιφάνειες. Η έρευνα για την ταυτοποίησή τους ουσιαστικά δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί. Έγινε διασταύρωση με στοιχεία από καρτέλες ταυτοτήτων και αρχεία υποθέσεων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και ορισμένες περιοχές, που θεωρήθηκαν «ειδικού» ενδιαφέροντος όπως, για παράδειγμα, η Ικαρία. Η έρευνα αυτή απέδωσε δύο ταυτοποιήσεις, άσχετες, όμως με τη δράση της οργάνωσης. Το ένα αποτύπωμα -είχε εντοπισθεί σε βιβλίο- όπως αποδείχθηκε ανήκε σε Αιγύπτιο, υπάλληλο περιπτέρου. Το δεύτερο, ήταν το αποτύπωμα Πολωνού υδραυλικού, ο οποίος, προφανώς, είχε κληθεί για επισκευή βλάβης στη γιάφκα της Δαμάρεως.

Όσον αφορά το άτυπο καθοδηγητικό όργανο της 17Ν, εκτιμάται ότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες σε αυτό, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να ασκούν ρόλο πολιτικού καθοδηγητή ορισμένων εκ των καταδικασθέντων. Το αντικείμενο της καθοδήγησης έχει μετατοπισθεί σε άλλο επίπεδο πλέον και αφορά το πώς θα μπορούσαν να διαμορφωθούν όροι συνέχειας του ένοπλου αγώνα και πώς μπορεί να αξιοποιηθεί η παρακαταθήκη της οργάνωσης. Πάντως, η πληροφορία για την ύπαρξη ενός τέτοιου άτυπου οργάνου, μαζί με ορισμένα άλλα στοιχεία, φαίνεται ότι είχαν περιέλθει στις αρχές πριν από την έκρηξη που οδήγησε στην εξάρθρωση της οργάνωσης και μάλιστα από κάποιον που γνώριζε πρόσωπα και πράγματα. Όπως χαρακτηριστικά λέει αξιωματικός με κεντρικό ρόλο στην έρευνα, «όλα τα κάστρα πέφτουν από μέσα».
Τι μας λέει μέχρι εδώ το ρεπορτάζ;
1. Ότι η 17Ν προδόθηκε από μέσα

2. 'Ότι ετοιμάζουν συνέχεια με το ιστορικό 45αρι και την σφραγίδα της 17Ν, όπως υπαινίσσεται το οπαρακάτω απόσπασμα

Από τη «συλλογή» (πειστήριων της 17Ν) στην ΕΛ.ΑΣ. πάντως υπάρχουν δύο «ηχηρές» απουσίες: το ιστορικό 45άρι της οργάνωσης με το οποίο έγιναν οι πρώτες δολοφονίες και η γραφομηχανή στην οποία δακτυλογραφήθηκαν οι πρώτες προκηρύξεις της 17Ν. Ανακρινόμενος ο Δ. Κουφοντίνας φέρεται να αρνήθηκε να αποκαλύψει πού βρίσκεται το ιστορικό όπλο χαρακτηρίζοντάς το «κειμήλιο», ενώ πειστήρια φέρεται να εξαφάνισε και ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος, ο οποίος, σύμφωνα με μαρτυρίες, για 2 εβδομάδες μετά τη σύλληψη Ξηρού μετέφερε αντικείμενα σε ερημική παραλία των Λειψών. Χαρακτηριστικά, στο σημείο είχαν βρεθεί 80.000 ευρώ, προερχόμενα πιθανόν από ληστεία.

 

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θ.Δ. avatar
  Θ.Δ. 09/07/2012 14:41:58

  Φωτιες,τρομοκρατια και μολοτωφ θα ειναι η απαντηση της αριστερας στον Σαμαρα!Εδω ειμαστε και θα τα δουμε παρεα!
  Οσο και να μην θελουν καποιοι να το πιστεψουν η αριστερα θα προσπαθησει να παρει την ρεβανς του εμφυλιου τωρα που ειναι η μεγαλη ευκαιρια.
  Με αυτο το ονειρο ζουν αλλωστε!
  Εχουν και για ταγμα υποστηριξης την γνωστη πρεσβεια που θελει να ξεμπερδευει με τα ανοιχτα (γεωπολιτικα) θεματα της περιοχης αλλα και να διαλυσει την ευρωζωνη.

  • Λιογκος avatar
   Λιογκος @ Θ.Δ. 09/07/2012 15:29:34

   Αντί για Θ.Δ. άλλαξε το σε Θ.Β.

   • Θ.Δ. avatar
    Θ.Δ. @ Λιογκος 09/07/2012 15:41:34

    Εκει στην ομαδα τρολινγκ του συριζα πρεπει καποιος να σας ενημερωσει πως τελειωσε η προεκλογικη περιοδος!
    Ολη μερα με το antinews ασχολειστε!

 2. Φλου avatar
  Φλου 09/07/2012 14:58:39

  Φάκτορα,

  να σου προσθέσω και ένα πέμπτο (5);

  Η εκτέλεση από 29χρονο "αντιεξουσιαστή", μέσα σε 7΄΄ (!!!), με 13 στις 14 σφαίρες να βρίσκουν στόχο, κεφάλι ή θώρακα (!!! !!!), πέντε μπράβων (!!! !!! !!!) στην Κύπρο.
  Τον οποίο τον έσπασαν στο ξύλο οι φυλακισμένοι των "Πυρήνων" και του "ΕΑ", ως ρουφιάνο της ΓΑΔΑ, όταν πήγε στον Κορυδαλλό!!! Τώρα, τον έβαλαν δίπλα στον Άκη!!!

  Ο οποίος είχε συλληφθεί και απελευθερωθεί για ναρκωτικά, μαζί με τον συνεργό του, που είχε συλληφθεί και απελευθερωθεί κι αυτός για κατοχή προς ιδίαν χρήση ποσότητας κοκαΐνης ...83 κιλών (!). Είναι γνωστό ότι, οι πρεζάκηδες- τοξικοεξαρτημένοι είναι οι πιο ευάλωτοι σε "συνεργασίες"- εξαρτήσεις με την Αστυνομία...

  Για το Θεό! Είναι δυνατόν τέτοια άτομα- επαγγελματίες δολοφόνοι να μην έχουν κάνει άλλο κτύπημα; Είναι δυνατόν, δε, να μην τους ήξερε η ΓΑΔΑ;;;
  Τι τρέχει;

  ΥΓ. Δεν ανησυχώ, καθόλου, πάντως. Θα μας λύσει τον γρίφο ο ...Δένδιας, από το μπαλκόνι της Μ. Βετάνιας... Όχι;

  • ΜΕΤΟΙΚΟΣ avatar
   ΜΕΤΟΙΚΟΣ @ Φλου 11/07/2012 23:17:26

   NA ΣΕ ΔΙΟΡΘΏΣΩ ΑΝ ΕΠΙΤΡΈΠΕΤΑΙ. ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ . ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ Σ.Π. ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ.

 3. tak avatar
  tak 09/07/2012 18:52:36

  Και τι θέλεις βρε Φλου να κάνει ο Δένδιας; να πηδήξει από το μπαλκόνι της Μεγάλης Βρετάνιας;

  • Φλου avatar
   Φλου @ tak 10/07/2012 00:40:08

   Είναι τέτοια η γκαντεμιά μας, tak, αυτή την εποχή,
   που και να πηδήξει, απλώς, θα ...σκονιστεί!

   (Συγνώμη, αλλά δεν μπορώ να τον βλέπω αυτόν τον τύπο. Χειρότερος κι από τον Αδιάβαστο, τον Χρυσοχοΐδη, είναι).

 4. Berlousconication avatar
  Berlousconication 10/07/2012 02:58:00

  Απόσπασμα από άρθρο του ΣΑΚΗ ΠΕΧΛΙΒΑΝΗ στο περιοδικό ΖΕΝΙΘ

  Ο Άνθρωπος Από τη Γαλλία…

  Η 17 Ν έστειλε την πρώτη της προκήρυξη, μετά την δολοφονία του Ρ. Γουέλς το 1975, όχι στην Ελλάδα αλλά στη Γαλλία! Η πρώτη προκήρυξη της 17 Ν, δημοσιεύτηκε τότε στη γαλλική αριστερή εφημερίδα Liberation, που είχε ιδρύσει το 1968 ο διάσημος φιλόσοφος Ζαν Πωλ Σάρτρ (1900-1980). Ο Σάρτρ αρνήθηκε να αποκαλύψει πως έφτασε εκείνη η επιστολή στη Liberation. Όπως είναι γνωστό όμως, ο Αλ. Γιωτόπουλος γεννήθηκε στη Γαλλία το 1944, αργότερα βρέθηκε στη Γαλλία για σπουδές, παρουσιαζόταν ως Ελληνο-Γάλλος με το γαλλικό όνομα Μισέλ και συζούσε στην Ελλάδα με μία Γαλλίδα τη Μαρί Τερέζ Πεϊνό του γαλλικού ινστιτούτου. Αν λοιπόν εμπλέκονται ξένες μυστικές υπηρεσίες στην υπόθεση 17 Ν έχουμε κάθε λόγο να πιστέψουμε πως είναι οι… γαλλικές (των οποίων το όνομα δεν είναι και πολύ γνωστό). Πολλά χρόνια αργότερα ανακαλύφθηκε πως την πρώτη προκήρυξη της 17 Ν μετέφερε στη Liberation ένας Γάλλος δημοσιογράφος. Η πληροφορία αυτή δεν θα είχε πολύ ενδιαφέρον, αν αυτός ο άνθρωπος δεν ήταν πολύ σημαντικός, όπως αποδείχθηκε. Όμως αυτός ο Γάλλος δημοσιογράφος έπειτα από λίγα χρόνια τοποθετήθηκε από τον Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσούα Μιτεράν στην ηγεσία των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών! Επί χρόνια δε, φαίνεται πως οι γαλλικές αρχές αρνούνταν να δώσουν πληροφορίες στις ελληνικές αλλά και στις αμερικανικές Αρχές για τη 17 Ν.

  Ο Μιτεράν εξελέγη Πρόεδρος το 1981, ο δημοσιογράφος ανέλαβε ηγετικό στέλεχος στις μυστικές υπηρεσίες το 1982 και η 17 Ν από το 1983 άρχισε πυκνή δράση. Είναι δύσκολο να θεωρηθούν όλα αυτά απλές συμπτώσεις. Πιο λογικό είναι να συμπεράνουμε πως ο Γιωτόπουλος ήταν ο σύνδεσμος ανάμεσα στην 17 Ν και τους Γάλλους, ενώ τα άλλα μέλη δεν γνώριζαν τίποτα. Πιθανότατα στη διάρκεια της επταετούς δικτατορίας, όταν ήταν στη Γαλλία, είχε έλθει σε επαφή –άγνωστο πως– με τις μυστικές υπηρεσίες. Ίσως ακόμη και να τον εκβίαζαν, αλλά το ζήτημα αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό. Το σημαντικό είναι πως εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει, όπως φαίνεται, ένας άγνωστος πόλεμος Γαλλίας-Αγγλίας-ΗΠΑ που αποτελούν τις ισχυρότερες χώρες του Δυτικού Κόσμου.
  Ο Άγνωστος Πόλεμος Γαλλίας-Αμερικής

  Οι σχέσεις της Γαλλίας με την Αγγλία χαρακτηρίζονταν από παλιά από ανταγωνισμό, παρά τη συμμαχία τους στη διάρκεια των δύο παγκοσμίων πολέμων. Οι Γάλλοι νιώθουν μειονεκτικά που υποσκελίσθηκαν πρώτα από την Αγγλία και έπειτα από τις ΗΠΑ και από το ότι η αγγλική γλώσσα έγινε οικουμενική αντί της γαλλικής.

  Προπολεμικά, η γαλλική επιρροή στην Ελλάδα ήταν μεγάλη, αλλά εξαιτίας της γαλλικής ήττας του 1940 από τον Χίτλερ περιορίσθηκε. Έτσι μεταπολεμικά κυριάρχησε στην Ελλάδα η αγγλο-αμερικανική επιρροή για πολλά χρόνια. Κύριος πυλώνας της αγγλικής επιρροής υπήρξε φυσικά το παλάτι. Ο μεγάλος Γάλλος ηγέτης Σαρλ Ντε Γκωλ ήδη στη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου είχε έρθει αρκετές φορές σε προστριβές με τους Άγγλους και τους Αμερικανούς. Ο στρατηγός Ντε Γκωλ έγινε πρωθυπουργός το 1944, αλλά παραιτήθηκε το 1946. Εκείνη την εποχή είχε αρχίσει ο πόλεμος της Ινδοκίνας(πρώτος πόλεμος του Βιετναμ). Η Γαλλία προσπαθούσε να καταπνίξει το επαναστατικό κομμουνιστικό κίνημα των Βιετμίνχ και να κρατήσει την Ινδοκίνα ως κτήση της. Οι ΗΠΑ όμως ήταν αντίθετες στη διατήρηση των αποικιών και αρνήθηκαν να συνδράμουν στους Γάλλους συμμάχους τους. Έτσι εκείνος ο πόλεμος έληξε το 1954 με την αποχώρηση των Γάλλων και το διαμελισμό του Βιετνάμ.

  Το 1956 η Γαλλία και η Αγγλία επενέβησαν στρατιωτικά στην Αίγυπτο για να αποτρέψουν την εθνικοποίηση της διώρυγας του Σουέζ, αλλά η Ουάσιγκτον καταδίκασε την ενέργεια αυτή που κατέληξε σε αποτυχία. Από το 1954 είχε ξεσπάσει μία επανάσταση στην Αλγερία που ήταν γαλλική αποικία από το 1830. ΟΙ ΗΠΑ και πάλι αρνήθηκαν να βοηθήσουν. Το 1958 ο Σαρλ Ντε Γκωλ έγινε πρόεδρος της Γαλλίας με νέο σύστημα που του έδινε αυξημένες εξουσίες. Ο στρατηγός Ντε Γκωλ(1890-1970) ήταν αποφασισμένος να δώσει νέα αίγλη στη Γαλλία και έτσι εγκατέλειψε την Αλγερία. Ας σημειωθεί πως εκείνη την εποχή η Γαλλία, εξόπλιζε το… Ισραήλ. Το 1960 ο Ντε Γκωλ ανακοίνωσε μία νέα εθνική πολιτική για τη Γαλλία που απέκτησε πια και πυρηνικά όπλα. Η πολιτική του Ντε Γκωλ στρεφόταν εναντίον των… ΗΠΑ και της Αγγλίας(!). Η Γαλλία αρνήθηκε την είσοδο της Βρετανίας στην Κοινή Αγορά που είχε ιδρυθεί το 1957 και ανακοίνωσε την πρόθεση της να αποχωρήσει από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ στα επόμενα χρόνια, προκαλώντας μεγάλο ρήγμα στη Δυτική Συμμαχία. Το Παρίσι όμως ενδιαφέρθηκε και να ανακτήσει την παλιά επιρροή που είχε στην Ελλάδα.


  Ένας Φίλος από τα Παλιά…

  Το 1960 στην Ελλάδα πρωθυπουργός ήταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Είχε τοποθετηθεί στη θέση αυτή το 1955 από το Βασιλιά Παύλο. Αν και είχε θεωρηθεί αρχικά από τους πολιτικούς αντιπάλους του όργανο της μοναρχίας, ο δυναμικός χαρακτήρας του έφερε τον πρωθυπουργό σε προστριβές με το θρόνο. Αιτία ήταν τα τεράστια έξοδα της βασιλικής οικογένειας, οι πολιτικές επεμβάσεις της και η αλαζονική συμπεριφορά της. Ειδικά με το νεαρό διάδοχο Κωνσταντίνο και τη μητέρα του Βασίλισσα Φρειδερίκη, οι σχέσεις τους δεν ήταν καθόλου καλές. Οι Γκλύξμπουργκ επέμεναν να θεωρούν τον Καραμανλή… υπάλληλο τους! Δυστυχώς για την Ελλάδα, πρωθυπουργό το παλάτι είχε την υποστήριξη των Αγγλο-αμερικανών. Όμως η άνοδος του προέδρου Κένεντι στις ΗΠΑ το 1960 έφερε αλλαγές. Η νέα αμερικανική κυβέρνηση προσανατολιζόταν προς την ανάδειξη μίας νέας κυβέρνησης στην Ελλάδα, από τον κεντρώο χώρο, με επικεφαλής τον Γεώργιο Παπανδρέου, του οποίου ο υιός Ανδρέας, καθηγητής από χρόνια στην Αμερική, διατηρούσε φιλική σχέση με τους Κένεντι.

  Ο Καραμανλής αντιλήφθηκε πως οι Αμερικανοί ευνοούν τους πολιτικούς του αντιπάλους και δυσαρεστήθηκε πολύ τόσο μ’ αυτούς όσο και με τους Βρετανούς προστάτες του παλατιού. Τότε γύρω στο 1962, άρχισε να στρέφεται προς τη Γαλλία του Ντε Γκωλ. Την Άνοιξη του 1963 ο Ντε Γκωλ επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα. Αμέσως ακολουθεί η ρήξη του Καραμανλή με τους Βασιλείς, η παραίτηση του και η αναχώρηση του για το Παρίσι (φυσικά) με ψεύτικο όνομα! Διαδόθηκε τότε, πως κατά τη διάρκεια οξύτατης λογομαχίας, ο πρωθυπουργός χαστούκισε τη Βασίλισσα Φρειδερίκη και πως ο διάδοχος απείλησε να βάλει να τον δολοφονήσουν.

  Ο Καραμανλής έζησε στη Γαλλία τα επόμενα έντεκα χρόνια ως το 1974. Σ’ αυτά τα έντεκα χρόνια (1963-1974),συνέβησαν πολλές εξελίξεις στην Ελλάδα και στον κόσμο. Η γαλλο-αμερικανική διαμάχη άρχισε να λαμβάνει διαστάσεις. Το 1966 η Γαλλία αποχώρησε από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Το αρχηγείο του ΝΑΤΟ, που έδρευε ως τότε στο Παρίσι, αναγκάστηκε να μεταφερθεί στις Βρυξέλλες. Ο Ντε Γκωλ δεν υποστήριξε την αμερικανική εκστρατεία στο Βιετνάμ και απαίτησε να ανταλλάξουν οι ΗΠΑ σε χρυσάφι τα δολάρια που είχε συγκεντρώσει η Τράπεζα της Γαλλίας(!) απειλώντας άμεσα τη σταθερή νομισματική συμφωνία του Μπρέτον Γουντς(1944).

  Στην Ουάσιγκτον αποκαλούσαν «τρελόγερο»τον Ντε Γκωλ. Ο Στρατηγός κυβέρνησε τη Γαλλία ως το 1969 και απεβίωσε το 1970, αλλά η πολιτική που είχε χαράξει συνεχίσθηκε από τους διαδόχους του στην προεδρία για πολλά χρόνια.

  Το 1974 η ελληνική δικτατορία καταρρέει και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής επιστρέφει ως σωτήρας με το προσωπικό αεροπλάνο του Γάλλου προέδρου Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν. Εξαιτίας της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, ο Καραμανλής αποφασίζει στις 16 Αυγούστου 1974, την αποχώρηση της Ελλάδας από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ (όπως είχε κάνει και η Γαλλία). Οι σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ επιδεινώνονται αλλά και με την Αγγλία επίσης που αρνήθηκε να αποτρέψει την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, όπου διατηρεί βάσεις. Τόσο η ελληνική κοινή γνώμη όσο και οι εθνικόφρονες Δεξιοί πολιτικοί και στρατιωτικοί ηγέτες εξοργίζονται με τη στάση της Αμερικής και της Αγγλίας στο Κυπριακό και στρέφονται ενάντια στις Η.Π.Α. Ο Γάλλος πρόεδρος Ζισκάρ Ντ’ Εσταίν έρχεται στην Ελλάδα το Σεπτέμβριο του 1974 και προσφέρει οικονομική και στρατιωτική βοήθεια. Ακούγεται το σύνθημα Ελλάς-Γαλλία Συμμαχία. Ιδρύεται το ΠΑ.ΣΟ.Κ, νομιμοποιείται το Κ.Κ.Ε. και καταργείται με δημοψήφισμα η μοναρχία…

  Η αμερικανο-βρετανική επιρροή στην Ελλάδα δέχθηκε τεράστιο πλήγμα με την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ και την κατάργηση της μοναρχίας. Φαίνεται όμως πως οι Άγγλο-Αμερικάνοι δεν ήθελαν να δεχθούν την ήττα τους στην Ελλάδα. Ο Κ. Καραμανλής έγραψε στα απομνημονεύματα του που εκδόθηκαν το 1997, πως ο βασιλιάς Κωνσταντίνος σχεδίαζε πραξικόπημα για να επανέλθει στο θρόνο. Ο βασιλιάς είχε διαφύγει στο εξωτερικό από το Δεκέμβριο του 1967 μετά από τη ρήξη του με τη Χούντα. Φυσικά, το σχεδιασμένο πραξικόπημα για το 1975 θα γινόταν με την καθοδήγηση των Αμερικανών. Δεν έγινε κανένα πραξικόπημα το 1975, δολοφονήθηκε όμως ένας Αμερικανός διπλωμάτης, ο Ρ. Γουέλς που εφέρετο να είναι αρχηγός κλιμακίου της C.I.A. Άρα τα αγγλοαμερικανικά σχέδια για την επαναφορά της μοναρχίας απέτυχαν με την παρέμβαση «τρίτων».

  Η κυβέρνηση Καραμανλή, αν και Δεξιά, περιέργως στράφηκε εναντίον του επιχειρηματικού ομίλου του βιομηχάνου-εφοπλιστή-τραπεζίτη Στρατή Ανδρεάδη (Ιονική-Λαϊκή Τράπεζα), που ήταν γνωστός φιλοβασιλικός. Πολλές επιχειρήσεις του Ανδρεάδη, όπως η τράπεζα του και τα ναυπηγεία του …κρατικοποιήθηκαν! Έγινε τότε λόγος για… σοσιαλμανία της κυβερνήσεως Καραμανλή. Επρόκειτο όμως για ένα πλήγμα σ’ ένα όμιλο συμφερόντων… φιλοβρετανικό.

  h**p://zenithmag.wordpress.com/2012/07/03/%CE%B7-17-%CE%BD%CE%BF%CE%AD%CE%BC%CE%B2%CF%81%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BF-%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8C%CF%82-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CE%BC%CF%85/

 5. Garibaldi avatar
  Garibaldi 10/07/2012 12:16:11

  Αχ βρε Δεξιοί, παντού φαντάσματα βλέπετε. Κύριοι να είστε βέβαιοι ότι η Αριστερά (του Τσίπρα, η όποια άλλη τέλος πάντων) δεν έχει κανένα μα κανένα λόγο να ενεργοποιήσει για άλλη μια φορά τα συντηρητικά αντανακλαστικά του κόσμου και να ξεκινήσει νέο γύρο τρομοκρατίας. Η Αριστερά σας περιμένει σιωπηλά να πέσετε σαν ώριμο φρούτο και να αναλάβει την εξουσία. Άλλωστε το "πουλόβερ" όπως λέει και ο (δεξιός) Τράγκας έχει αρχίσει να ξηλώνεται (βλ. Ράπανος, Βερνίκος, Νικολόπουλος). Και βέβαια μην ξεχνάτε και τη συστημική Αριστερά της ΔΗΜΑΡ που θα σας τη φέρει σύντομα αφήνοντάς σας στα κρύα του λουτρού. Όλα τα άλλα περί εμπλοκής Αμερικανών κλπ είναι ιστορίες γι' αγρίους κι ευφάνταστοι πόθοι του Φαήλου και του Χρύσανθου. Και όχι δεν είμαι το κακό τρολ του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθε να σας ταράξει, απλά σκεπτόμενος είμαι βλέπω και κρίνω. Οποιοδήποτε τρομοκρατικό χτύπημα αυτόν τον καιρό θα έχει άρωμα προβοκάτσιας και θα ωφελήσει τα συστημικά κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και αυτό η Αριστερά απλά δεν το θέλει. Καλημέρα σας...

  • ΚατΑγωγη... avatar
   ΚατΑγωγη... @ Garibaldi 11/07/2012 15:52:54

   καμια φορα το προφανες ειναι και το αληθες!
   γι αυτο η προβοκατσια μπορει να ειναι πολιτικη πραξη εκεινων που επιθυμουν την εξελιξη που τους σχεδιασαν οι Εργοδοτες τους!
   Κι η Αριστερατζα ειναι γνωστο οτι επαιξε στην ΕΚΑΤΟΝΤΑΧΡΟΝΗ ιστορια της το ρολο που οι Διεθνιστικες , Παγκοσμιοποιητικες κλικες καθε φορα της εδιναν!
   Το προσωπειο που καθε φορα φορουσε η ...Εργοδοσια, εχει ταυτοποιηθει πολλακις! και της εχει φκιαξει εεεενα προφιλλλλ!
   Μουρλ(ι)α!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.