#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/04/2013 20:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα διαγράψει ο Βενιζέλος τον ΓΑΠ;Ακόμη και το ενδεχόμενο της διαγραφής του από το ΠΑΣΟΚ, αντιμετωπίζει ο πρώην πρωθυπουργός, Γ. Παπανδρέου, καθώς το ραντεβού με τον Ευ. Βενιζέλο εξελίχθηκε σε σύγκρουση μέχρι εσχάτων. Ο λόγος φυσικά είναι ότι οι διαρροές της Ιπποκράτους κάνουν λόγο για απίστευτη κακοδιαχείριση στο ΠΑΣΟΚ που οδήγησε σε μαύρη τρύπα ύψους 116 εκατ. ευρώ και ζητούν εξηγήσεις από τον Γ. Παπανδρέου. Στη συνάντηση σχεδόν 50 λεπτών επιχειρήθηκε να βρεθεί μια μέση λύση προκειμένου να μην οδηγηθεί η παράταξη σε εμφύλιο, αλλά τελικά φαίνεται ότι επικράτησε ο πόλεμος, Ο κ. Παπανδρέου έκανε λόγο για άθλιες και απαράδεκτες διαρροές και μίλησε για ανήθικους που διαδίδουν ψεύδη.

Σε ανακοίνωσή του ο πρώην πρωθυπουργός επισημαίνει ότι κάποιοι με τα δημοσιεύματα στοχεύουν στην ηθική απαξίωσή του και θυμίζει ότι τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ όπως και των άλλων κομμάτων έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση του κ. Παπανδρέου, η Ιπποκράτους εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία τονίζει ότι αν ο πρώην πρόεδρος έχει πρόβλημα να πάει στη Δικαιοσύνη.

Όπως σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Παπανδρέου πως τα ζητήματα οικονομικής διαχείρισης θα συζητούνται αναλυτικά στα συλλογικά καταστατικά όργανα του ΠΑΣΟΚ. Η ενότητα και η προοπτική του ΠΑΣΟΚ μπορούν να βασιστούν μόνο στη διαφάνεια, την αλήθεια, την συλλογικότητα και τις καταστατικές δημοκρατικές διαδικασίες. Τα  όργανα που ανέδειξε το πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ είναι αρμόδια και υπεύθυνα για την πορεία της παράταξης και ίδιος ο κ. Παπανδρέου που  ως πρώην Πρόεδρος, αλλά και ως βουλευτής, μετέχει στην ΚΠΕ, θα έχει τη  δυνατότητα να μετάσχει στη σχετική συζήτηση.

Όποιος κι αν έχει δίκιο, πάντως, φαίνεται ότι κάποιοι την είχαν «στημένη» στον Γ. Παπανδρέου προκειμένου να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς τους. Το μοίρασμα των τιμαρίων του ΠΑΣΟΚ, πάντως, θα είχε νόημα πριν μερικά χρόνια. Τώρα δεν έχει κανένα.

Η ανακοίνωση Παπανδρέου:

Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε σήμερα το μεσημέρι, στη Βουλή, με τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στη συνάντηση, ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε την οργή του για τις απαράδεκτες, άθλιες και ανήθικες διαρροές, που στηρίζονται σε ψεύδη, σχετικά με την οικονομική διαχείριση στο Κίνημα την περίοδο της Προεδρίας του.

Υπογράμμισε ότι, το κλίμα που έχει δημιουργηθεί, διαλύει το ΠΑΣΟΚ και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό.

Τα σχετικά δημοσιεύματα στοχεύουν, στην ηθική απαξίωση του Γιώργου Παπανδρέου, με ανήθικες πρακτικές.

Πρακτικές που μετατρέπουν σε δήθεν "μαύρη τρύπα" τις γνωστές δανειακές υποχρεώσεις του ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα και ανέρχονται σε περίπου 110 εκατομμύρια ευρώ -τη στιγμή που και άλλα κόμματα έχουν ανάλογα ή και μεγαλύτερα οικονομικά δεδομένα να επιδείξουν- ή σχεδόν δεκαπλασιάζουν αυθαίρετα το κόστος ενός ταξιδιού του Προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενώ, σκοπίμως αποσιωπούν το γεγονός ότι, τα οικονομικά στοιχεία του ΠΑΣΟΚ, όπως και των άλλων κομμάτων, έχουν ελεγχθεί από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, στην οποία συμμετέχουν και ορκωτοί λογιστές.

Όσοι συνεργούν στην παραγωγή και αναπαραγωγή των ανήθικων χαλκευμένων διαρροών και των ψευδών, θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη.

Την ώρα που καταρρέουν όλα τα σενάρια συνωμοσίας που στηθήκαν για να χτυπήσουν το ΠΑΣΟΚ, κάποιοι μεταφέρουν αυτά τα νοσηρά σενάρια στο εσωτερικό του Κινήματος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου σήκωσε το βάρος της ανασυγκρότησης και αναδιοργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, προκειμένου να καταστεί δυνατό, να αναλάβει εκ νέου την ηγεσία της χώρας και να πρωταγωνιστήσει διεθνώς, πάντα στην υπηρεσία της Πατρίδας και της Δημοκρατικής Παράταξης.

Αγωνίστηκε με αρχές και αξίες, όπως αυτή της διαφάνειας, για την όποια πάλεψε από την πρώτη στιγμή να εμπεδώσει και στα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Ο Γιώργος Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ, σήκωσαν στην πλάτη τους το τεράστιο βάρος μιας ηράκλειας προσπάθειας που κράτησε τη χώρα ζωντανή.

Προσπάθεια που, πλέον, έχουν υιοθετήσει πολλοί από αυτούς που πριν την κατήγγειλαν.

Η σύγκρουση του Γιώργου Παπανδρέου με όσους αμφισβητούν αυτές τις αλήθειες θα είναι και διαρκής και σκληρή. Γιατί αφορά τους Έλληνες, τη χώρα, τη Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ.

Και η πλευρά Βενιζέλου:

Ο κ. Παπανδρέου επανέλαβε ότι δεν υπάρχουν στελέχη τα οποία έχουν εξουσιοδοτηθεί να μιλούν εκ μέρους του και πολύ περισσότερο να αναλαμβάνουν πολιτικές πρωτοβουλίες στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ.

Αυτό, αν όντως ειπώθηκε σχολιάστηκε ως άδειασμα του πρώην πρωθυπουργού σε πολλούς συνεργάτες του, οι οποίοι συμμετείχαν στην οικονομική διαχείριση του κόμματος επι προεδρίας του.

Τονίζεται επίσης ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θεώρησε αναγκαία τη συνάντηση, λόγω της απουσίας του Γ. Παπανδρέου τους προηγούμενους μήνες στο εξωτερικό.

Όπως λένε από το ΠΑΣΟΚ, ο δανεισμός της περιόδου 2003-2011 (που έφτασε στα 116,5 εκ) σε συνδυασμό με τη δραστική μείωση της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατά 90%, (από περίπου 22 εκ. στα περίπου 2,5 εκ. –που είναι ούτως ή άλλως εκχωρημένα στις τράπεζες-) αφήνει το ΠΑΣΟΚ με μηδενική ουσιαστικά επιχορήγηση προκειμένου να καλύπτει τις δραστικά μειωμένες λειτουργικές του δαπάνες.

Προσθέτουν ότι το ζήτημα διογκώνεται διότι διασταυρώνεται με την αντιμετώπιση του προβλήματος των εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ για τους οποίους εφαρμόζεται τώρα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο.

Η κατάσταση αυτή καθιστά αναγκαία την εφαρμογή αυστηρών κανόνων διαφάνειας στην οικονομική διαχείριση.

Σύμφωνα με τις οδηγίες του κ. Βενιζέλου, πριν υποβληθεί η έκθεση των έξι μεγάλων ελεγκτικών εταιριών που έχουν κληθεί να ελέγξουν τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ, θα ζητηθεί από τα πρόσωπα τα οποία έχουν κατά καιρούς αναμιχθεί στη διαχείριση να συνεργαστούν με τους ελεγκτές ώστε να είναι πλήρη τα λογιστικά στοιχεία και τα παραστατικά των δαπανών.

Από το ΠΑΣΟΚ είπαν επίσης ότι αντικείμενο συζήτησης ήταν και τα θέματα που συνδέονται με την «λίστα Λαγκάρντ» και την κατάρρευση της πολιτικής σκευωρίας που οργάνωσε η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στις τεράστιες ευθύνες ορισμένων προσώπων που έπαιξαν δυστυχώς ρόλο στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2012.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Aris. A avatar
  Aris. A 30/04/2013 21:25:27

  Είναι σίγουρο ότι ο Βενιζέλος είναι ποιο έξυπνος από τον Γιώργο;;;

 2. Δρυς avatar
  Δρυς 30/04/2013 21:38:48

  Μια απορία που ποτέ δε μου λύθηκε, είναι πως τον ξαναεξέλεξαν οι Αχαιοί. Πραγματικά το αναρωτιέμαι.

  • Βαγγέλης Π avatar
   Βαγγέλης Π @ Δρυς 30/04/2013 22:58:09

   Ως πρώην πρωθυπουργός εκλέγεται χωρίς σταυρό σε oποια περιφερεια βαλει υποψηφιοτητα αρκεί να εκλέξει εδρα το κομμα του εκει ....

 3. ΑΠΟΛΛΩΝ avatar
  ΑΠΟΛΛΩΝ 30/04/2013 22:33:57

  Οι Πόντιοι έχουν το όνομα και οι Αχαιοί τη χάρη !
  σ.σ. Είτε τον διαγράψει είτε όχι το ΠΑΣΟΚ ολόκληρο έχει διαγραφεί από τη συνείδηση του λαού, είναι ένα πολιτικό πτώμα, απομένει το επίσημο μνημόσυνο που δεν θα αργήσει κι αυτό.

 4. δημης avatar
  δημης 30/04/2013 23:02:34

  ΘΑ....ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΙΑ ΔΗΜΕΥΣΗ ΝΑ ..ΠΕΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟ...ΚΟΡΒΑΝΑ;;;;;;

 5. δημης avatar
  δημης 30/04/2013 23:04:31

  ΚΑΙ ΕΝΑ ΔΕΥΤΕΡΟ..
  -ΤΑ ΘΕΑΤΡΑ ΔΕΝ ΑΡΓΟΥΝ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ;;;;

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ δημης 01/05/2013 00:21:07

   Τα θέατρα ναι, τα τσίρκα όχι....

   • δημης avatar
    δημης @ ΒΙΣ 01/05/2013 11:55:39

    +++++++++

 6. GO avatar
  GO 30/04/2013 23:24:43

  Αυτός, τουλάχιστον, δεν του την χαρίζει.

  • B.Q avatar
   B.Q @ GO 01/05/2013 11:17:21

   Σιγά τον ....αδέκαστο!! Την ουρά του προσπαθεί να τραβήξει εκτός πεδίου ευθύνης - για τα μάτια του κόσμου- ο υποκριτής και να επικρατήσει σε εσωκομματικές διενέξεις. Μιλάμε για την απόλυτη γλίτσα!
   O.....άλλος που του τη...χάρισε :-), έτσι όπως τα κατάφερε, αν μπορούσε ας έκανε κι αλλιώς....

 7. roadrunner avatar
  roadrunner 30/04/2013 23:42:07

  «Μόνο ο ένοχος φοβάται να καθίσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου.
  Για τον αθώο, αυτό μεταβάλλεται σε βήμα.»
  (Εμίλ Οζιέ).

 8. Karenin avatar
  Karenin 01/05/2013 00:14:29

  Είναι ανήθικο ο Βενιζέλος να κάνει τον αμερικανό που δεν γνώριζε πως λειτουργούσαν τα ελληνικά κόμματα μέχρι να αναλάβει ο ιδιος. Μπορούν όλα να αντέξουν έλεχο απο την βουλή, δηλ. απο δικούς μας, αλλά κανένα απο ανεξάρτητη λογιστική αρχή. Γιατί λοιπόν παίζει με την φωτιά ο άνθρωπος που ακόμα νομίζει πως η ιστορία του χρωστάει;

 9. Μικρασιάτης avatar
  Μικρασιάτης 01/05/2013 00:15:04

  ΦΑΕ τον ΓΑΠ, ρε Βαγγο. Και μετα το ΠΑΣΟΚ θα πλησιασει το 15%...

  • B.Q avatar
   B.Q @ Μικρασιάτης 01/05/2013 11:21:20

   χαχαχαχαχα! Φάε τον ρε Βάγγο (αφού έχεις κι ευχέρεια στην βρώσιν) κι έχουμε ράμματα μετά ΚΑΙ για τη δική σου τη γούνα. Έτσι κι αλλιώς, όσο πας και καταβαραθρώνεσαι. Πάρτους όοοολους μαζί σου στον πάτο, να τελειώνουμε!!!
   --Μία άλλη οπτική--

 10. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 01/05/2013 00:18:46

  Τι κατάσταση είναι αυτή! Σε λίγο θα ζητήσουν να διαγραφεί και η Αλ Σάλεχ και ο ελληνοποιημένος μουλάς Ομάρ (επίσης μέλος του ΠΑΣΟΚ, ως γνωστό)....

 11. Κώστας Ε.Χριστοδούλου avatar
  Κώστας Ε.Χριστοδούλου 01/05/2013 00:49:59

  ............. Τής Χαλιμάς τά παραμύθια ..............................

 12. Επισκέπτης avatar
  Επισκέπτης 01/05/2013 11:40:34

  >Θα διαγράψει ο Βενιζέλος τον ΓΑΠ;<

  Θα χάσω τον ύπνο μου από την αγωνία...

 13. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 01/05/2013 20:12:52

  Τα πεπραγμενα δεν διαγραφονται....Διαγραφουν !

  Και Μπενυ και Γ.Α.Π.

 14. Kynikos avatar
  Kynikos 02/05/2013 10:56:32

  Ο ΓΑΠ σίγουρα είναι αντιπαθέστατος και έχει πολύ χαμηλή αποδοχή στον κόσμο αλλά και ο Βενιζέλος μετά απο πολύ αγώνα δρόμου κοντεύει να τον ξεπεράσει, θα το τολμήσει άν καταλάβει απο τις κρυφές δημοσκοπήσεις οτι έχει κέρδη αλλά μάλλον δέν θα γίνει γιατί άν χάσει το ΠΑΣΟΚ ακόμα και τους Παπανδρεικούς δέ μπαίνει ούτε βουλή.

 15. Αιρετικός avatar
  Αιρετικός 02/05/2013 11:33:33

  Βαγγέλας κατά Mr. Γκούφι ή αν προτιμάτε σουμίστας κατά Σπαϊντερμαν...Μόνο για αγώνας κατς ακούγεται ωραία...Ντεκαντάνς...Σε ποιό κοινό απευθύνονται οι κύριοι?

 16. Η Αλήθεια avatar
  Η Αλήθεια 02/05/2013 18:00:00

  Η Ελλάδα θα λυτρωθεί μετά την τελική σφαγή που θα επακολουθήσει
  μεταξύ Σοσιαλιστών και πρώην - Σοσιαλιστών!
  Ignazio Silone

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.