01/12/2008 02:56
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα δεχθεί ή δεν θα δεχθεί η ΝΔ «πολιτικές ευθύνες»;

 Γράφουμε εδώ για τους υπουργούς της ΝΔ που μελετά να παραπέμψει σε Προανακριτική το ΠΑΣΟΚ. Στο μεταξύ μεγάλη κουβέντα (για να το πω κομψά) γίνεται στη ΝΔ για το αν το δικό  της πόρισμα (το κάθε κόμμα θα υποβάλει το δικό του) για την Εξεταστική θα αναφέρεται σε «πολιτικές ευθύνες».

Υπουργοί όπως οι κ. Μεϊμαράκης, Σπηλιωτόπουλος κ.α. επιμένουν να υπάρξει αναφορά στο πόρισμα της ΝΔ σε «πολιτικές ευθύνες», γενικώς και αορίστως βεβαίως. Αντιθέτως, άλλοι όπως ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος διαφωνούν. Ο υπουργός Εσωτερικών, συγκεκριμένα, διαφωνεί επειδή δεν επιθυμεί να ανοίξει νέος γύρος συζήτησης για το ποιοι και ποιες ευθύνες έχουν σχετικά με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Δεν αντιλαμβάνεται, δηλαδή, ότι ένα απολύτως αθωωτικό πόρισμα θα προκαλέσει από θυμηδία μέχρι οργή στη βάση της παράταξης. Ειδικά εάν το ΠΑΣΟΚ στο δικό του πόρισμα αναγνωρίσει ευθύνες δικών του υπουργών, τα αδικήματα των οποίων πάντως έχουν παραγραφεί (σαν την είπα την είδηση).

Στο μεταξύ, βουλευτές της ΝΔ, όπως ο κ. Θ. Ρουσόπουλος, επιμένουν ότι ματαιοπονεί το ΠΑΣΟΚ επειδή το ΚΚΕ, στη μυστική ψηφοφορία για την Προανακριτική, δεν θα υπερψηφίσει. Έτσι, λένε, όσες και αν είναι οι διαρροές από το κυβερνητικό στρατόπεδο, δεν υπάρχει περίπτωση να μαζευτούν τα «κουκιά».

Είναι όμως δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι μπορεί ο Περισσός να κάνει κάτι τέτοιο. Και όσοι διαρρέουν τέτοιες πληροφορίες ας θυμηθούν ότι τα ίδια έλεγαν για το ΚΚΕ και πριν από την σύσταση της Εξεταστικής και τελικά την «πάτησαν». Ας προσέχουν λοιπόν να μην την πατήσουν και τώρα γιατί αυτή τη φορά το γλίστρημα θα είναι μεγάλο και μπορεί να τους πάει μέχρι την πόρτα του Ειδικού Δικαστηρίου

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΑΤΑΚΤΟΣ avatar
  ΑΤΑΚΤΟΣ 01/12/2008 11:03:24

  δυσκολα ως αδυνατο να το δουμε

 2. stelios avatar
  stelios 01/12/2008 11:43:58

  ΝΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ, ΝΑ ΠΕΙΣ ΣΕ ΔΙΑΒΑΛΛΕΙ, ΑΥΤΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΟΥΣ ΤΑ ΛΕΓΑΝΕ, ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΞΕΧΑΣΑΜΕ;

  Αγαπητοί ηθικά άμεμπτοι πρασινοφρουροί, σας θυμίζω τι λέγανε τα πρωτοκλασάτα στελέχη σας μέχρι πρόσφατα:

  1) "Ο Ελληνας πολίτης αηδιάζει απο την έκταση της διαφθοράς σε πολλούς τομείς των δημοσίων υπηρεσιών.
  Αρνείται να καθυστερεί ολόκληρη η Ελληνική κοινωνία απο τα μικροσυμφέροντα συντεχνιών, η μεγαλύτερα συμφέροντα που θέλουν να κηδεμονεύσουν την πολιτική ζωή. Πολλοί πολίτες θεωρούν πως το ίδιο το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει μέρος του κατεστημένου"
  ( Γιωργάκης Παπανδρέου, Καθημερινή 12-10-2003 )

  2) "Χρειάζοταν να αποκαλύψει η Αυριανή οτι έχει ο κ. Μαλέσιος σπίτι απο τον κ. Αθανασούλη, για να μάθει ο πρωθυπουργός οτι μια γενιά στελεχών του, την οποίαν το Μαξίμου διαδίδει ως "διάδοχο γενιά", έχει μέλη που έχουν παίξει στο Χρηματιστήριο με την μετοχή αυτής της ύποπτης εταιρίας;"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος 17-4-2003 )

  3) "Χωρίς λαδάκι, δεν κινείται η μηχανή. Η διαφθορά αγγίζει και αφορά ολόκληρη την Ελληνική κοινωνία"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος, Απογευματινή 22-10-2002 )

  4) "Κανείς απο εμάς δεν αρνείται την ανεργία, τις ελλείψεις του κράτους, τα φαινόμενα διαφθοράς"
  ( Βάσω Παπανδρέου 19-1-2002, 3η Συνοδος Κ.Ε. ΠΑΣΟΚ )

  5) "Θυμάμαι οτι ο πρωθυπουργός Κ.Σημιτης ενοχλείτο κέθε φορά που ανέφερε κάποιος αυτό το θέμα της διαφθοράς. Όχι γιατι δεν υπάρχει, αλλα γιατι το αναφέραμε. Βλέπω οτι τώρα κηρύσσει τον πόλεμο κατά της διαφθοράς. Έιναι αργά, αλλα είναι επιτέλους κάτι..."
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος 10-2-2002 )

  6) "Ορισμένα κρούσματα διαφθοράς έχουν δημιουργήσει κρίση αξιοπιστίας"
  ( Χρήστος Παπουτσής 7-10-2000 )

  7) "Καθυστερεί η έκδοση μιας σύνταξης για ένα, δυο, τρία χρονια, μέχρι να λαδωσει ο συνταξιουχος. Η θέση στο ΙΚΑ πωλείται 5 εκατομμύρια. Για ενα κοινό νεκροταφείο, πληρώθηκαν μίζες 700 εκατομμυρίων δραχμών"
  ( Γ. Καψής 6η συνοδος Κ.Ε ΠΑΣΟΚ, 1999 )

  8)"Γιατί ενώ τώρα καταδικάζεις και ορθώς το φαινόμενο Σαλαλέ,αγνοήθηκε η πιεστική πρότασή μου να θεσμοθετηθεί η απαγόρευση πρόσληψης δημοσίων υπαλλήλων σε επιχειρήσεις με τις οποίες συναλλάσσονταν;
  Γιατί, ενω τώρα προτείνεις τομές για την πάταξη της διαφθοράς απέκρουσες μαζι με ΟΛΗ την ηγετική ομάδα, την πρότασή μου για να αναληφθεί εκστρατεία κατά της διαφθοράς;"
  (Γ.Καψής, ανοικτή επιστολή στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, Κ. Σκανδαλίδη 18-10-2000 )

  9) "Οι αεριτζήδες κυριαρχούν. Η διαφθορά θερίζει στο Δημόσιο..."
  ( Γεράσιμος Αρσένης 8-9-2002 )


  10) "Πολλά απο τα στελέχη μας, εχουν ενσωματωθεί στην πλουτοκρατία"
  ( Θεόδωρος Πάγκαλος, ΤΑ ΝΕΑ 17-6-2003 )

  Και αφου τελείωσαν οι 10 "εντολές"... και το κερασάκι...
  "Εμείς, ΔΕΝ κλεψαμε !!!"
  ( Hazo-giorgo 16-5-2007 )

 3. Dimitris avatar
  Dimitris 01/12/2008 12:04:46

  http://www.kolonaki-press.com/o-bouleitis-pasok-dimitris-tsironis-sto-k-p-i-stasi-mou-sto-palaistiniako-einai-stasi-zois.html

 4. neoinileias avatar
  neoinileias 01/12/2008 12:34:49

  Περί της μεθόδου ο λόγος

  Εβδομάδα σημαντικών πολιτικών εξελίξεων αναμένεται να είναι η πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου καθώς θα καταθέσουν στην εξεταστική επιτροπή της βουλής συνολικά 11 πολιτικά πρόσωπα. Αμέτρητες απόψεις έχουν ακουστεί, διαφορετικά πορίσματα αναμένεται να εκδοθούν από τα πολιτικά κόμματα.
  Το γεγονός ότι κανένας δεν εξήγησε τα όσα έγιναν με το ζήτημα της siemens οδηγεί τους πολίτες στο συμπέρασμα ότι και τώρα κανείς δεν θα μπορεί να εξηγήσει την κατάσταση. Μια τέτοια περίπτωση είναι σίγουρο ότι θα συμβάλει να αποσταθεροποιηθεί περαιτέρω η πολιτική, οικονομική και κοινωνική ζωή του τόπου. Ως εκ τούτου, κρίνεται αναγκαίο να διευκρινιστούν τα δεδομένα στους πολίτες. Είναι σίγουρο ότι οι πολίτες δεν θα δεχθούν τακτικές αλληλοσυγκάλυψης. Μέσα στη γενική αναμπουμπούλα που επικρατεί οι μόνοι που δεν αντιμετωπίζουν επιφυλακτικά την τρέχουσα πολιτική κατάσταση είναι οι βολεμένοι με την κατάσταση πραγμάτων που ευνοεί τους προνομιούχους.
  Το γεγονός δεν περνάει βέβαια απαρατήρητο, η εμπιστοσύνη έχει κλονισθεί οδηγώντας τα δυο μεγάλα κόμματα της χώρας σε χαμηλά ποσοστά. Αυτή την εποχή μεγαλύτερα προβλήματα μετακινήσεων και συσπείρωσης αντιμετωπίζει η ΝΔ. Το πασοκ ως αξιωματική αντιπολίτευση δεν δείχνει να έχει αξιόπιστη και κατανοητή στους πολίτες πρόταση για τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα της εποχής μας, υπό το πρίσμα αυτό είναι απολύτως δικαιολογημένα τα χαμηλά ποσοστά που συγκεντρώνει στις δημοσκοπήσεις.
  Από την άλλη πλευρά είναι σχεδόν σίγουρο ότι το σύνολο των πολιτών επιθυμούν μια διαφορετική στάση από μέρους των διαχειριστών της εξουσίας, θέλουν τους πολιτικούς, ειδικά σε περιόδους κρίσης όπως η τωρινή, πρωτοπόρους, να ανοίγουν δρόμους με κοινωνικά αποδεκτές κατευθύνσεις και να φροντίζουν να λύνονται τόσο τα δύσκολα όσο και τα απλά κοινωνικά προβλήματα. Η ταύτιση, η προβολή και η αναπαραγωγή προτύπων και συμπεριφορών που κρίθηκαν πριν χρόνια οδηγεί στη μίμηση και αυτό θα είναι καταστροφικό για την κοινωνία.

 5. koinos_nous avatar
  koinos_nous 01/12/2008 12:35:35

  @stelios
  Σωστός!
  Φτιάξε και τον δεκάλογο της ΝΔ (με ίδια ή μεγαλύτερη βαρύτητα)για να σε εντάξουμε στους αντικειμενικούς και οχι στα "γαλάζια παιδιά".

 6. τιραμολα avatar
  τιραμολα 01/12/2008 12:52:43

  @STELIOS
  Ενταξει Ελληνα , ισοπαλια...
  Μπορεις να κοιμηθεις ησυχος....

 7. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 01/12/2008 14:02:39

  Τους ΝΔήτες δεν τους ενδιαφέρει αν είναι κλέφτες, αρκεί να φαίνονται ΠΙΟ ΛΙΓΟ κλέφτες από τους ΠΑΣΟΚους. Εξ ού και το ότι όλη η διακυβέρνηση ήταν και είναι επικοινωνιακή: οι διαμορφωτές γνώμης στην Εξουσία => ο υπουργός ΜΜΕ/εκΠΡΟΣΩΠΟς Κυβέρνησης ΔΙ- ΟΙΚΕΙ.

  Ο αχυρο-πρωθυπουργός "οικουρεί", ή τρώει, χέζει και ουρεί, διαβάζοντας Κουρή. Ήτοι, διατηρείται σε καλή φυσική ΚΑΙ πνευματική κατάσταση, για να είναι πρόχειρος στις κάμερες, ό,ποτε δει, για να τον δει η πλέμπα στην Τι Βι, κα να πιστεί, πως όντως ζει!

  Τώρα, όμως, άρχισε να μην "μασάει η κατσίκα ταραμά". Έφυγε και ο Διοικητής... Πάει το Μέγαρο! Πού να βρούνε άλλον τέτοιον παίδαρο Επικοινωνίας; Εκτός, κι αν αναλάβει ο Ντινόπουλος. Αν και από την εσωτερική έρχεται η Παπακώστα, με απόδοση γκανιάν 100 και πλασέ 40 στο δεκάρικο. Not bad at all!

  Πλάκα στην πλάκα, αλλά εδώ μυρίζει ΑΔΙΕΞΟΔΟ. Κάντε μια μελλοντική κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και δείτε τι έχουμε να δούμε. Για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και Συριζα; Ποιανού ΠΑΣΟΚ και ποίου ΣΥΡΙΖΑ; Αυτοί μπορεί να μην είναι ΚΑΝ ενιαία κόμματα τότε.

  Τους ΚΚΕδες, από την μανία απομόνωσης που τους έχει πιάσει, μήπως και τους ...μολύνουν, ή ..."ματάσουν", (τώρα, πλέον, "παίζει" κι αυτό, με τα νεο-ορθόδοξα κουνήματα μέχρι την επικοινωνιακή κορυφή που βρίσκεται η "κανέλλα"), τους βλέπω "να παίρνουν τα βουνά", για άλλο λόγο, τώρα...

  Καλά ξεμπερδέματα!

  ΥΠΟ_ ΜΟΝΗ και ΕΠΙ_ΜΟΝΗ.

  ΥΓ. Η κυρία Μανωλίδου δήλωσε "Οικολόγος" και προκλήθηκε αναταραχή και αναστάτωση στα δυο κόμματα. Ήδη, προτάθηκε μεικτή επιτροπή, από την οποία θα περάσουν την γνωστή διαδικασία "Η Ώρα της Αλήθεις" (;- έτσι λέγεται;), κατόπιν κλήρωσης, από 10 μέλη τους. Για δεοντολογικούς λόγους, και μέχρι να ξεκαθαρισθούν οι απόψεις τους, δεν τους λαμβάνουμε υπ' όψιν μας στις far out αναλύσεις που κάνουμε...

 8. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 01/12/2008 15:14:18

  Τι πολιτικές ευθύνες να δεχθεί η ΝΔ δηλαδής; Πολιτικές ευθύνες μπορεί να αναλάβει μόνο ο καταλληλότερος, όλα τα άλλα είναι φούμαρα. Αυτό δεν πρόκειται να γίνει ποτέ των ποτών. Διότι το μεγάλο κόλπο έγινε εν γνώσει του -το ελάχιστο, το λιγότερο. Ποιός Ρουσόπουλος και ποιος Εφραίμ και τρίχες κατασαρές. Αυτή είναι η πραγματικότητα και όλοι παριστάνουν ότι δεν υπάρχει, στην κυβέρνηση, στην αντιπολίτευση, στα ΜΜΕ, στα μπλογκς, αριστεροί, κεντρώοι δεξιοί, όλοι.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.