24/10/2010 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα γίνουν ή δεν θα γίνουν πρόωρες βουλευτικές εκλογές;

Γνωρίζετε φυσικά ότι από καιρό σας έχουμε επισημάνει το ενδεχόμενο πρόωρων βουλευτικών εκλογών, κυρίως για τον λόγο ότι ο Γ. Παπανδρέου αισθάνεται πλέον ισχυρές τις φυγόκεντρες δυνάμεις στο κόμμα του και ως εκ τούτου πρέπει να κάνει κινήσεις που θα ισχυροποιήσουν την θέση του. Μια από αυτές τις κινήσεις είναι και η διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών μέσα στο 18μηνο που προβλέπει η νομοθεσία,  έτσι ώστε να εξασφαλίσει τουλάχιστον μια συμπαγή κοινοβουλευτική ομάδα για τις ημέρες που έρχονται. Από την άλλη μεριά εκλογές με «λίστα» σημαίνουν πρώτον ένα μεγάλο δώρο στον Σαμαρά που θα απαλλαγεί έτσι από τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει με την σημερινή κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ και δεύτερον αποχή των βουλευτών που δεν θα προκριθούν για την λίστα και άρα μειωμένη σταυροδότηση για το κυβερνητικό κόμμα.

Γράψαμε επίσης πριν από λίγες ημέρες ότι ο κ. Παπανδρέου απείλησε την Τρόικα ότι θα κάνει πρόωρες εκλογές τις οποίες θα χάσει φυσικά και έτσι θα τον ...χάσουν. Με τον τρόπο αυτό, λένε κυβερνητικοί παράγοντες, κατάφερε να πείσει την Τρόικα να μην επιβάλει τώρα τα νέα μέτρα, αλλά μετά τις εκλογές για την Αυτοδιοίκηση.

Ωστόσο τα σενάρια περί πρόωρων γενικών εκλογών επιμένουν στον σημερινό Τύπο για τους εξής κυρίως λόγους:

Πρώτον, οι δημοσκοπήσεις προβλέπουν μεγάλη ήττα του ΠΑΣΟΚ το Νοέμβριο και γι αυτό τον λόγο ο κ. Παπανδρέου ετοιμάζεται για το ενδεχόμενο να ζητήσει ανανέωση της λαικής εντολής λόγω « δυσαρμονίας μεταξύ της παρούσας Βουλής και της λαϊκής ετυμηγορίας, εάν η υπέρ του ΠΑΣΟΚ διαφορά των δέκα ποσοστιαίων μονάδων στις εκλογές του Οκτωβρίου του 2009 έχει μειωθεί σε οριακό προβάδισμα έναντι της Ν.Δ.”

Δεύτερον, στην περίπτωση κατά την οποία το ΠΑΣΟΚ «αποδοκιμαστεί» στις επικείμενες κάλπες, ο κ. Παπανδρέου θα αντιμετωπίζεται ως πρωθυπουργός «περιορισμένης ισχύος» και στο εξωτερικό της χώρας.

Για να έχετε όλο το παζλ μπροστά σας, υπενθυμίζουμε τι είχε γράψει ο Κώστας Ροδινός στις 21 Σεπτεμβρίου:

Η κοινωνία θα ζητήσει (σύντομα) πρόωρες εκλογές

Σύντομα, το αίτημα για προσφυγή σε πρόωρες εκλογές, θα είναι αίτημα της κοινωνίας!  Τα αδιέξοδα του κ. Παπανδρέου είναι τόσα πολλά και η αποτυχία της εφαρμοζομένης οικονομικής πολιτικής, τόσο βέβαιη, που ο κόσμος  θα συνειδητοποιήσει ότι οι θυσίες που υποβάλλεται είναι χωρίς αποτέλεσμα και αντίκρυσμα. Και τότε  θα αναζητήσει μια άλλη διέξοδο, μια άλλη λύση.  Τότε θα αρχίσει να απαιτεί εκλογές για να έρθει μια άλλη κυβέρνηση. Τότε το αίτημα του κ. Σαμαρά για πρόωρες εκλογές, θα είναι μια λυτρωτική διέξοδος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. avatar
  ΜΑΝΩΛΗΣ Μ. 24/10/2010 21:33:57

  Τέτοια ανατροπή δεν την φανταζόταν το διαπλεκόμενο σύστημα

 2. bromoskylo avatar
  bromoskylo 24/10/2010 21:46:04

  Oι εκλογές έπρεπε να γίνουν μαζί με τις δημοτικές το Νοέμβριο για 2 λόγους:
  1) Για λόγους εντιμότητας. Το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει μόνο αυτά που ΔΕΝ έλεγε προεκλογικά. Ας έθετε λοιπόν τη μνημονιακή πολιτική του απευθείας στη κρίση των πολιτών.
  2) Για λιγότερα έξοδα (υποτίθεται ότι έχουμε οικονομική κρίση). Γιατί ούτως ή άλλως ο κόσμος θα αποδοκιμάσει αυτή τη πολιτική.......

 3. (A)θανάσης avatar
  (A)θανάσης 24/10/2010 21:53:04

  Δεν πρόκειται να γίνουν εκλογές. Οι τροϊκανοί δεν πρόκειται να το επιτρέψουν με τίποτα. Εκτός αν είναι σίγουροι για τη διάδοχη κατάσταση (την έχουν στήσει δηλαδή) και μας περάσουν δια του πυρός με διαδοχικές προδοτικές κυβερνήσεις, διότι η μια μόνη δεν αντέχει. Τώρα όμως τι σόι κυβέρνηση μπορεί να κάνει ο Γκαπ, η Ντόρα, ο Καρατζαφέρης και ο Κουβέλης, μυστήριο. Γι αυτό νομίζω πως θα τον ζορίσουν τουλάχιστον ένα χρόνο ακόμη τον Γκιόργκος, να δέσει το γλυκό της πολυκομματικής κυβέρνησης πρώτα. Να καλλιεργήσουν και το κλίμα στον κοσμάκη οι ποικιλόχρωμοι παπαγάλοι (ο δικομματισμός φταίει, αν είχαμε κυβέρνηση συνεργασίας θα ήταν καλύτερα κλπ) και να σιγουρευτεί το πράμα.

  • tsilivithras avatar
   tsilivithras @ (A)θανάσης 24/10/2010 22:04:59

   (Α)θανάση αν μου επιτρέπεις...

   Συμφωνώ κι εγώ ότι "θεωρητικά" εκλογές δεν γίνονται αν δεν πει η Τροικα.
   Από την άλλη όμως μην ξεχνάμε ότι και όλα αυτά που κάνουνε δεν είναι εύκολα πράγματα.Θέλω να πω όσο κι αν εμείς θα θέλαμε περισσότερη ζωντάνια και αντίδραση στους δρόμους, γι αυτούς τα πράγματα δεν είναι εύκολα.
   Έμπλεξαν και με περίεργο λαό και με ανίκανους δοσίλογους.

   Και είναι πολύ πιο μπροστά σε σκέψη από εμάς καθώς φυσικά αυτοί στρώνουν το παιχνίδι κι εμείς ακολουθούμε.
   Τα λεφτά που έδωσαν (ή που έστω υποσχέθηκαν) είναι πάρα πολλά.
   Ενέχεται μεγάλος κίνδυνος όσο περνάει ο καιρός να ανακαλύπτονται περισσότερα στοιχεία για την εμπλοκή παραμέτρων όπως η Goldman Sachs αλλά και να προκύψει κανένα δεδομένο περί τελικής νομιμότητας ή μη του Μνημονίου.
   Επίσης θεωρώ ότι υπάρχει σχέδιο σε παγκόσμια κλίμακα να ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΘΕΙ η "κοινωνικοποίηση της χασούρας" ώστε να μην έχουν δικαίωμα οι λαοί (έστω και ρητορικά) να ΜΗΝ αναγνωρίζουν χρέος τοκογλυφικό.

   Τα παραπάνω μπορούν να ωριμάσουν μόνο σε συνθήκες κοινωνικής ηρεμίας.
   Αυτό πάει...μας τελείωσε.Ο κόσμος ξυπνά και αντιδράει.

   Ίσως ένας έντιμος "συνεργάτης" με ικανότητες εξημερώματος της μάζας να είναι προτιμότερος από έναν εμφανώς ανίκανο ο οποίος επιπλέον ερεθίζει τις μάζες σε κάθε του εμφάνιση.

   Ίσως λέω...

   Αν θυμάσαι ξαναείπα ότι ο τύπος τους κοστίζει πολύ πλέον.

   • (A)θανάσης avatar
    (A)θανάσης @ tsilivithras 24/10/2010 22:39:04

    Τσίλι, (αν μου επιτρέπεις κι εσύ, λολ), νομίζω ότι οι matrix όπως τους αποκαλείς, ενδιαφέρονται (πλέον)όχι μόνο για το αποτέλεσμα, αλλά και για τους συμβολισμούς. Θέλουν να "παιδεύσουν" δηλαδή, να δείξουν ποιός κάνει κουμάντο. Ακριβώς γιατί πιστεύουν ότι τις μάζες τις έσπασαν, ή τις ελέγχουν. Και για παραδειγματισμό στους επόμενους.

    Απλά τη γνώμη μου λέω, αλλά έχω τους λόγους μου να την πιστεύω.

   • tsilivithras avatar
    tsilivithras @ tsilivithras 24/10/2010 23:24:09

    (Α)θανάση συμφωνώ με τους συμβολισμούς.

    Αλλά όποιος κάνει τακουνάκια και μυτιλίκια κινδυνεύει να φάει το γκολ...

    Πρώτα επιτυγχάνεις τον πρωτεύοντα στόχο και μετά όλα τα άλλα.
    Αυτό λέω...ότι είναι δύσκολο αυτό που κάνουν και τίποτα δεν είναι σίγουρο.
    Πρέπει να διαφυλαχθεί το primary objective πρώτα.

    Ο καιρός λειτουργεί εναντίον τους.
    Για να δουλέψει ΥΠΕΡ ΜΑΣ όμως πρέπει να κουνήσουμε τον κ*λο μας.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ (A)θανάσης 25/10/2010 01:38:17

   Συμφωνώ απολύτως μαζί σου (Α)θανάση. Και, εν πάση περιπτώσει, ακόμα κι αν γίνουν πρόωρες εκλογές, δεν θα γίνουν νωρίτερα από το Μάρτιο. Όπως δεν γίνονται ΠΟΤΕ εκλογές Ιούλιο και Αύγουστο (τα "μπάνια του λαού" γαρ), έτσι δεν γίνονται και από Δεκέμβριο έως και Φεβρουάριο, καθώς το χειμώνα υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να είναι πολλά δυσπρόσιτα χωριά, αποκλεισμένα λόγω καιρικών συνθηκών -χώρια οι αυξημένοι γενικά κίνδυνοι μιας θεομηνίας που ως συνήθως φέρνει κρατική παραλυσία και επιτείνει την όποια αντικυβερνητική οργή. Το '89, το ΠΑΣΟΚ αναγκάστηκε να συρθεί στην οικουμενική ακριβώς γι' αυτόν το λόγο: οι εκλογές έγιναν το Νοέμβρη, και επανάληψή τους το Δεκέμβρη μπορεί να δημιουργούσαν προβλήματα μετάβασης (λόγω καιρού) σε πολλούς εκλογείς, που θα σιχτίριζαν από μέσα τους και θα τιμωρούσαν αυτόν που θα την είχε προκαλέσει. Ακόμα και οι εκλογές του 2004 έγιναν νωρίς το Μάρτη, και δυο βδομάδες νωρίτερα είχε μεσολαβήσει θεομηνία με σφοδρές χιονοπτώσεις (θυ θυμάστε το επικοινωνιακό τρικ του Γιωργάκη πάνω στο γκρέιντερ, που φυσικά δεν τον έσωσε από την πανωλεθρία).

 4. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 24/10/2010 21:53:39

  Δεν υπαρχει καμια περιπτωση προωρων εκλογων.Το διλημμα εχει πεσει εκβιαστικα για να γυρισουν τα αδεσποτα στο μαντρι.
  Κατ αρχην ετσι και κανει κανενα αστειο και διαλυσει τη βουλη με την αυτοδυναμια που εχει(165 βουλευτες)τοτε ειναι που θα τον παρουν με τις πετρες.Ο χαρακτηρισμος του φυγα για τον Καραμανλη των 152 βουλευτων θα ειναι ανεκδοτο μπροστα του.
  Δευτερον το ιδιο το συστημα δεν θα του το συνχωρεσει.Γιατι ολοι αυτοι που τον στηριξαν θα δουνε τις προσδοκιες τους να εξαφανιζονται.
  Οποτε μη μασισει κανεις.Μαυριστε τον ωστε στα ταξιδια του να εχει το best-looking μαυρισμα που ειχε πολιτικος ever.

 5. Nίκος Θ. avatar
  Nίκος Θ. 24/10/2010 22:05:56

  Θα ήταν θείο δώρο οι πρόωρες εκλογές, αφού η λίστα θα έδινε στον Αντώνη Σαμαρά τη υνατόητα να καθαρίσει την κόπρο του αυγείου από τη Νέα Δημοκρατία. Εξαφάνιση φέουδων, αρωστημένης οικογενειοκρατίας και τζακιών, πολλαπλής μετριότητος και μειωμένης ικανότητος. Ολοι μαζί καταψήφιση της Κυβέρνησης του Μνημονίου και εξαναγκασμό της σε προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Nίκος Θ. 25/10/2010 03:02:35

   Συγγνώμη ρὲ παιδιά, ἀπὸ ποῦ προκύπτει ὅτι ἡ λίστα εἶναι ἡ εὐκαιρία νὰ κάνει ὁ Σαμαρᾶς ὅ,τι πάντοτε μύχια ἐπιθυμοῦσε;;; Καλῶς ἢ κακῶς, ἔχει ἐπιλέξει τὴν στρατηγικὴ "εἶμαι πρόεδρος ὅλης τῆς ΝΔ, ἀλλὰ δημιουργῶ τὶς συνθῆκες γιὰ νὰ ἀνέλθουν μὲ φυσικότητα οἱ δικοί μου"- δηλαδή, ἡ λίστα μεταθέτει τὴν εὐθύνη τῆς "ἐκκαθάρισης" μεγάλης κλίμακας στὸν Σαμαρᾶ, ὁ ὁποῖος τὴν ἔχει ἀποποιηθεῖ, ἀπὸ τοὺς ψηφοφόρους-σταυροδότες, στοὺς ὁποίους ὁ Σαμαρᾶς ποντάρει γιὰ νὰ βγάλουν τὸ τελικὸ φίδι ἀπὸ τὴν τρύπα. γι'αὐτὸ βάζει ὅλους τοὺς "ἐξ οὐρανοῦ" (Μηταράκης, Τζότζολα κλπ.) κατ' ἀρχὰς ἀναπληρωτὲς τοῦ τομέα τους- ἅμα οἱ ἄνωθεν ἐπιλογὲς τύπου λίστας ἦταν his thing, θὰ τοὺς εἶχε βάλει κατ' εὐθείαν στὴν πρώτη θέση, καὶ ὄχι με σύντομο ἐπετηρίδα.

   Δὲν συμφωνῶ κατ' ἀνάγκην μ' αὐτὴν τὴν ἐπιλογή, ἀλλὰ νὰ ξέρουμε τ΄λέμε.

 6. bromoskylo avatar
  bromoskylo 24/10/2010 22:16:01

  (A)θανάσης says: "Οι τροϊκανοί δεν πρόκειται να το επιτρέψουν με τίποτα. Εκτός αν είναι σίγουροι ...."

  Τι συζητάμε λοιπόν; αφού είμαστε τελειωμένοι!

 7. loretta avatar
  loretta 24/10/2010 22:27:39

  εχετε την αισθηση οτι ο ΓΑΠ ειναι απο τους πολιτικους με "ευαισθησιες"....ικανος να θυσιασει ολη του την οικογενεια...(νικο ανδρικο και το κληρονομικο δικαιωμα)...για 10.000.000 ελληνες???

 8. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 24/10/2010 22:45:01

  Ο κ. Σημίτης γιατί βγήκε να μας πεί ότι δεν χρειάζονται πρόωρες εκλογές;

  • LEWNIDAS avatar
   LEWNIDAS @ Κώστας Ροδινός 24/10/2010 23:00:35

   γιατι μετα τις εκλογες θα γινει στο πασοκ της ............διασπασης.

  • δρόμος avatar
   δρόμος @ Κώστας Ροδινός 26/10/2010 19:12:07

   και επειδή οι Γερμανοί πρέπει να εξασφαλίσουν τα λεφτά τους

 9. nick avatar
  nick 24/10/2010 23:13:50

  Δεν τολμάνε...
  Είναι βέβαιοι ότι η δυσαρέσκεια θα περιοριστεί μόνο στις περιφερειακές;
  Δε ρισκάρουν με την καμία να χάσουν αυτά που με τόσο κόπο, προπαγάνδα και ψέμα κατέκτησαν.
  Και θα εξαντλήσουν κάθε milisecond εξουσίας μέχρι να λήξει άδοξα, η πρώτη και τελευταία θητεία τους...

 10. Orestios avatar
  Orestios 25/10/2010 00:56:57

  Θα τις κάνει ή θα κολώσει?
  Η διενέργεια εκλογών θα είναι η ευκαιρία απαλλαγής των Ελλήνων από την κυβέρνηση Τσολάκογλου.
  Καιρός είναι να τελειώνουμε με τους νταβατζήδες που τολμούν να μας απειλούν.

  • Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης avatar
   Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης @ Orestios 25/10/2010 03:04:32

   Ρὲ παιδιὰ περιμένετε λίγο καιρὸ νὰ ὡριμάσουν τὰ ἐΝΔοκομματικά. Θέλετε νὰ κυβερνήσει ὁ Σαμαρᾶς σὰν Σαμαρᾶς ἢ σὰν Καραμανλῆς Βραχύς;;; Τὸ καλὸ πράγμα ἀργεῖ νὰ γίνει, μὴν "κάψουμε" τὴν τελευταία ἐλπίδα ποὺ ἔχουμε γιὰ ἀνάκαμψη.

   • Orestios avatar
    Orestios @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 25/10/2010 03:58:05

    Ψήφισε ΠΑΣΟΚ αφού σε πήρε ο πόνος για την ΝΔ.

   • δρόμος avatar
    δρόμος @ Ἀστυάναξ Καυσοκαλυβίτης 26/10/2010 19:14:26

    Ορέστιε, δεν είναι όλα τόσο εύκολα, όσο νομίζεις

 11. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 01:59:46

  κανένας δεν θέλει πρόωρες εκλογές....ούτε οι πολίτες, ούτε η κυβέρνηση, ούτε η ΝΔ....

  "Το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών θα έβαζε τη χώρα σε μια ανώφελη περιδίνηση τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου στη ΔΕΘ, και ως εκ τούτου όχι μόνο πρόκειται να υποβάλει σχετικό αίτημα αλλά είναι και αντίθετο με ένα τέτοιο ενδεχόμενο...."

  http://www.eklogika.gr/news/2354


  "Η ΝΔ δεν πρόκειται να ζητήσει τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογώναν το αποτέλεσμα του Νοεμβρίου την ευνοεί.
  Οι πολίτες μπορούν να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση μέσω της κάλπης τρία χρόνια πριν από τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών» τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Π. Παναγιωτόπουλος..."

  http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&ct=32&artId=361507&dt=19/10/2010

  Όλα τα παραπάνω τι δείχνουν?
  Ότι η ΝΔ επιζητά και πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές?
  Ή ότι η ΝΔ δεν θέλει ούτε να ακούσει για πρόωρες εκλογές?
  Γιατί όμως αυτή δεν θέλει πρόωρες εκλογές?

  Έχετε συνειδητοποιήσει ότι η ΝΔ δεν θέλει, ούτε πρόκειται να ζητήσει πρόωρες εκλογές, γιατί αν υποθετικά τις κερδίσει, θα πρέπει να λάβει μέτρα σκληρά και επώδυνα, σε αντίθεση με τις μέχρι τώρα εξαγγελίες της?

  Κάτι παρόμοιο έκανε και το ΠΑΣΟΚ....από τις προεκλογικές εξαγγελίες του στυλ"υπάρχουν λεφτά","όχι στην αύξηση του ΦΠΑ", βρεθήκαμε απότομα μετεκλογικά στις μειώσεις μισθών και συντάξεων και στην αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ.......

 12. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 02:01:56

  @ Orestios....όπως τελείωσε και ο κύριος Καραμανλής με τους νταβατζήδες.....και τους έκανε να χάσουν τον ύπνο τους!!!!!!!!!!!!!!

  Που αν έμοιαζε πολιτικά έστω και λίγο στον θείο του, θα έπρεπε να τους αλλάξει τα φώτα και να τους συντρίψει!!!!!!!!!!!!!!!!

 13. δαιμονάκι avatar
  δαιμονάκι 25/10/2010 02:04:38

  ο κύριος Παπανδρέου δεν θέλει στην πραγματικότητα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές.....πιθανόν όμως να θέσει τέτοιο θέμα, θέλοντας έτσι να βάλει δίλημμα στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και να τους συσπειρώσει,για να μην καταποντιστεί το ΠΑΣΟΚ στις επικείμενες εκλογές!!!!!!!!!!!!!!

 14. αντισταση avatar
  αντισταση 25/10/2010 05:29:40

  ti mas perimenei meta tis ekloges
  http://www.youtube.com/watch?v=NChYwpTRc9s

 15. Λασκ avatar
  Λασκ 25/10/2010 06:44:14

  Κατά τη γνώμη μου σε πρόωρες εκλογές θα πάμε σύντομα γιατί το πράγμα δεν τραβάει. Θα καθυστερήσει λίγο για να ετοιμαστούν τα εξαπτέρυγα (κόμμα Ντόρας κλπ. Δεν θα είναι αυτή τη φορά νικητής των εκλογών ο Σαμαράς γιατί ο ΓΑΠ θα βοηθηθεί από τους τρεις (τον Κουβέλη δεν καταλαβαίνω), όπως θέλει και η Τρόικα ίσως. Στη συνέχεια και σύντομα μάλλον θα έχουμε ανατροπές από το λαό, λέω εγώ, που εν τω μεταξύ θα ξυπνήσει και θα πάμε σε αναδιάρθρωση του χρέους, που είναι αναπόφευκτη, από το Σαμαρά. Πάντως βρισκόμαστε σε ελέυθερη πτώση και πρέπει εγκαίρως να ανοίξουμε αλεξίπτωτο. Τι θα είναι αυτό; Το αίσθημα αυτοσυντήρησης του λαού γνωρίζει καλύτερα.

 16. anonymos avatar
  anonymos 25/10/2010 09:30:21

  Οποτε και να γίνουν Γιωργάκη έχεις τελείωσει. Εκπλήρωσες την αποστολή σου. Οδήγησες την χώρα στην χρεοκοπία. Ειδικό δικαστήριο σε περιμένεις το σκάσεις ή όχι

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.