#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/07/2008 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα γίνει φύλλο φτερό και ο ΟΤΕ;

Ο αναγνώστης μας JK επισημαίνει (εμείς δεν το είδαμε) ότι όπως έγραψε χθες η «Αυριανή» η U.S. Securities and Exchange Commission των ΗΠΑ γνωστοποίησε στον ΟΤΕ ότι είναι «υπό έρευνα» και ζήτησε να της καταθέσει τους φακέλους όλων των Συμβάσεων που συνήψε (ο ΟΤΕ) «ἀπό γεννέσεως χρόνου». Ο ΟΤΕ ως γνωστόν είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, και υπόκειται στην Αμερικανική νομοθεσία περί ελέγχου εταιρειών. Δεν γνωρίζουμε αν η πληροφορία της «Α» ανταποκρίνεται και πόσο στην αλήθεια. Ή αν η «Α» απειλεί το αντίπαλο του Μαξίμου «σύστημα» για να σταματήσει να …κουνιέται. Φαντάζεστε όμως να υποβληθεί και ο ΟΤΕ θα στο ίδιο καψόνι όπως η Siemens; Φαντάζεστε να γίνουν όλα φύλλο και φτερό κι εκεί; Αν συμβεί, αρχίστε να ψάχνετε από τώρα για πολιτικές ηγεσίες. Επειδή όλοι τους, με ελάχιστες εξαιρέσεις, είναι μπλεγμένοι σε βάθος χρόνου. Και μην ξεχνάτε ότι η διαπλοκή γεννήθηκε στον ΟΤΕ. Θυμίζω λοιπόν εν συντομία όσα έχουν συμβεί εκεί από το 1990.

 31 Ιανουαρίου 1990: Επί «οικουμενικής», οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί (Μητσοτάκης – Παπανδρέου – Φλωράκης) δίνουν τις πρώτες συμβάσεις για τον εκσυγχρονισμό του ΟΤΕ στην Siemens και την Intracom, στον γιο του Πέτρου και τους φίλους του που θα έλεγε και ο Χαρίλαος.

Ιανουάριος 1992: Λόγου του σάλου που προκαλείται, ο τότε 7ος τακτικός ανακριτής ασκεί ποινική δίωξη εναντίον των Siemens και Intracom για τις προηγούμενες συμβάσεις. Η δίωξη θάβεται επί κυβέρνησης Μητσοτάκη, ενώ ο ανακριτής ενεπλάκη πρόσφατα στα παραδικαστικά κυκλώματα (!!!)

23 Ιουλίου 1992, επί κυβέρνησης Μητσοτάκη ο ΟΤΕ προκηρύσσει τον διαγωνισμό για τον τις περίφημες 1.000.000 ψηφιακές παροχές και ξεσπά ο πρώτος πόλεμος της διαπλοκής επειδή οι άμεσα ενδιαφερόμενοι είναι εκτός της Ζήμενς και της Ιντρακόμ και ο όμιλος Βαρδινογιάννη (Alcatel). Ο Μητσοτάκης δε προλαβαίνει να κατακυρώσει τη σύμβαση επειδή τον ανατρέπουν.

Μάρτιος 1994: Η κυβέρνηση Ανδρέα Παπανδρέου κατακυρώνει τις 1.000.000 ψηφιακές παροχές στην Siemens και την Intracom. Πρόεδρος του ΟΤΕ είναι ο κ. Π. Λάμπρου που αποκαλείται και «ταμίας του ΠΑΣΟΚ».

Δεκέμβριος 1994: Ο εισαγγελέας εφετών Γεώργιος Ζορμπάς διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την προηγούμενη σύμβαση και τον Ιούνιο του 1995 ζητεί να ασκηθούν ποινικές διώξεις κατά Siemens και Intracom. Αναλαμβάνουν δυο εφέτες – ειδικοί ανακριτές, αλλά το 1998 (επί Σημίτη)  η υπόθεση μπαίνει κι αυτή στο αρχείο.

12 Μαρτίου 1996: Η κυβέρνηση Σημίτη αναθέτει με τη σειρά της την προμήθεια από Siemens και Intracom άλλων 270.000 ψηφιακών παροχών. Ιανουάριος 1997: Η κυβέρνηση Σημίτη τους δίνει ακόμα 338.000 ψηφιακές παροχές.   9 Δεκεμβρίου1997: Η κυβέρνηση Σημίτη συνάπτει προγραμματικές συμφωνίες μεταξύ άλλων για την προμήθεια 3.000.000 παροχών συνολικού ύψους 370 δισ. δρχ.

Μάρτιος 2002 ο εισαγγελέας Δ. Παπαγγελόπουλος ασκεί κατά το Σ. Κόκκαλη τη γνωστή ποινική δίωξη για σειρά σοβαρών αδικημάτων, ως συνέχεια της έρευνας Ζορμπά

Φεβρουάριος 2006
, επί κυβέρνησης Καραμανλή μπαίνει κι αυτή η υπόθεση στο αρχείο. Ανακριτής, ο κ. Οικονόμου, ο εισαγγελέας της υπόθεσης Ζαχόπουλου.

Τώρα: Η κυβέρνηση πουλάει τελικά τον ΟΤΕ στους Γερμανούς και ξεσπάει το σκάνδαλο της Ζήμενς

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Lara avatar
  Lara 03/07/2008 22:27:34

  na giati h Ellhnikh dikaiosunh kolovi den stathke pote ikanh na ekdikasei mexri telos mia upothesh.
  apla, giati manipoularetai apo th ekastote boulh ton 300
  Kleftes!¨¨
  lara

 2. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 03/07/2008 22:56:14

  μα ό,τι πλησιάζει των Πρόεδρο, χάνεται στην Μαύρη Τρύπα... και γιατί να το κρύψωμεν, έχει δώσει και ένα σκασμό δωρεές σε ιδρυματα των ΗΠΑ.

  Πάντα είχα πίστη στην SEC. Η SEC ως τμήμα της δικαστικής εξουσίας (αν και στο Εκτελεστικό) δεν αστειεύεται.

 3. μπάμιας avatar
  μπάμιας 03/07/2008 22:57:49

  άντε πάλι Παναγή Β, ταξιδάκια στο Αμέρικα

 4. exon avatar
  exon 03/07/2008 23:04:07

  αν οντως γίνει αυτό βλέπω τους γερμανούς να πουλάνε τις μετοχές μισό ευρώ και να την κάνουν τρέχοντας.

 5. thanos avatar
  thanos 03/07/2008 23:15:31

  Αφου το γραφει η "Αυριανη"του Κουρη, ειναι μπαρουφα.

  Ενω αν το εγραφε η "Χωρα" του Τραγκα,πιστευτος 100%

 6. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 03/07/2008 23:24:58

  "ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΩΝ ...ΜΙΖΩΝ, Α- ΜΕ- ΡΙ- ΚΑ- ΝΟΙ"!

  Ρε, πού φτάσαμε!

  Τσούλα η φαντασία μπροστά στην πραγματικότητα, -τελικά!..

 7. arcaheopteryx avatar
  arcaheopteryx 03/07/2008 23:56:45

  λοιπόν, ιδού μακροσκελής διακήρυξη...αρίθμησα τα εδάφια ώστε οι κράζωντες να αναφέρονται στους αριθμούς που δεν χωνεύουν...Συγνώμη δεν μπορώ να περικόψω άλλο.

  1. Όταν οι καιροί το επιβάλουν, είναι επιτακτικό για τον λαό να απορρίψει το πολιτικό σύστημα που μέχρι τώρα τον κρατούσε δέσμιο και να αναζητήσει τις αρχές και τις αξίες που θέλει να διέπουν την ύπαρξή του.

  2. Θέλουμε να ανακτήσουμε την υπερηφάνειά μας, όραμα για το μέλλον μας, τιμιότητα στα κοινά, διαφάνεια στην διαχείριση, ισότητα ενώπιον της δικαιοσύνης.

  3. Δεν θέλουμε να ανακαλύψουμε νέο ή ουτοπικό πολιτικό-οικονομικό σύστημα, θέλουμε τα προφανή: να είμαστε ελεύθεροι, να μην μας κλέβουν, να μην μας ξεπουλάν, να μην μας εκπορνεύουν, να μην μας κοροϊδεύουν. Η ελευθερία του ενός να σταματάει εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου.

  4. Ξέρουμε ότι είμαστε φτωχή χώρα. Ας προοδεύουν οι ικανοί και οι εργατικοί. Οι ανίκανοι και οι φτωχοί να έχουν ίσες ευκαιρίες και, αν δεν τα καταφέρνουν, να έχουν κάποιο δίχτυ κοινωνικής προστασίας, μέσα από το φορολογικό σύστημα.

  5. Δεν θέλουμε ταμπέλλες Ανατολής-Δύσης, Βορρά-Νότου. Είμαστε αυτοί που είμαστε.

  6. Θέλουμε διαχωρισμό εξουσιών. Είναι το ένα μοναδικό, πιο κρίσιμο απαραίτητο συστατικό για την αναγέννηση και την εθνική επιβίωση. Νομοθετική, Εκτελεστική, Δικαστική. Η εκλογή και των τριών εξουσιών να είναι από τον λαό. Θέλουμε διαφάνεια στην χρηματοδότηση των αιρετών και των κομμάτων.

  7. Η πρώτοι εκλεγμένοι να μας απαλλάξουν από την πολυνομία. Και από εκεί πηγάζει η διοικητική αγκύλωση και η διαφθορά. Να μας απαλλάξουν επίσης από την σημερινή Δημόσια Διοίκηση, στο μέγεθος και την φαυλότητά της.

  8. Οι επίορκοι αιρετοί να στερούνται δικαιώματος συμμετοχής στα κοινά, για πάντα, και να δημεύεται η περιουσία των ιδίων και των συγγενών τους. Δόλιες προσπάθειες παράκαμψης αυτού του όρου και δόλιες προσπάθειες παράκαμψης της ανεξαρτησίας των τριών εξουσιών, να επιφέρουν έσχατες ποινές.

  9. Το «Κράτος» δεν είναι Κράτος, είναι Πολιτεία. Του Λαού, των Πολιτών. Δεν θα έχουμε Υπηκόους, οι υπήκοοι είναι του παρελθόντος. Έλληνες πολίτες θέλουμε. Έλληνες πολίτες είναι όσοι ζούνε εδώ, με την θέλησή τους, μιλάν ή μαθαίνουν την γλώσσα, και συμμερίζονται τις αρχές της ελευθερίας, τιμιότητας, διαφάνειας και εθνικής ανεξαρτησίας.

  10. Τρία είναι τα μελήματα της Πολιτείας: Οικονομία, Παιδεία, Ανεξαρτησία.

  11. Το φορολογικό σύστημα είναι μοχλός οικονομικής ανάπτυξης. Όχι διπλές φορολογίες, όχι αλλαγές κάθε χρόνο, σταθερότητα. Κοινή λογική. Ισορροπημένος προϋπολογισμός, πάντα. Αδυναμία εκπλήρωσης και τήρησης αυτού του όρου να συνεπάγεται αυτόματη παραίτηση του Εκτελεστικού. Η στήριξη των αδυνάτων να είναι μόνο μέσα από «αρνητική» φορολογία. Η ισορροπία της ελευθερίας της αγοράς με τον ρόλο της Πολιτείας να διέπεται από διαφάνεια και κοινή λογική. Η προστασία του περιβάλλοντος είναι θέμα καλής Οικονομίας.

  12. Η Παιδεία να μας θυμίζει τι είμαστε και να μας ετοιμάζει για το μέλλον. Οι αρχές και οι αξίες να ξεκινάν από την Παιδεία…άλλα δεν ξέρω.

  13. Εάν, σε θέματα Εθνικής Ανεξαρτησίας, οι μίζες τιμωρούνται με θανατική καταδίκη και συνοπτικές διαδικασίες, νομίζω ότι αυτό θα είναι το ευκολότερο των τριών μελημάτων

  * * * * * * *

  Χμμ.., βγήκε 13. Λίγες απλές αρχές και λίγα αρχαία ελληνικά ιδεώδη. Εύκολο είναι.

  Δεν είμαι πολιτικός, και έχω δηλώσει άσχετος σε αυτά τα θέματα. Αλλά ας δω ή ας ακούσω έναν που να μου λέει με ειλικρίνεια λίγα από τα παραπάνω… Δεν είμαι υποψήφιος για τίποτα γιατί υπάρχω μόνο εικονικά.

  Ζητείται τίμιος, με όραμα, και δυνατότητα επικοινωνίας

 8. Φιδίας avatar
  Φιδίας 04/07/2008 00:07:51

  @arcaheopteryx

  Μπορει να μείνεις στην ιστορία ως ο Τόμας Τζέφερσον της Ελλάδος :)

 9. Factorx avatar
  Factorx 04/07/2008 00:08:29

  Καλό κείμενο arcaheopteryx, αλλά γιατί βρε παιδί μου το έβγαλες παραμονή της Indepedence Day; Μήπως επειδή είμαστε τελικά όπως φαίνεται εξαρτημένοι απο τους Γερμανούς και οχι απο τους Αγγλοσάξωνες, πρέπει να διαδαχθούμε απο τον Τζέφερσον; Θα το μελετήσω και θα επανέλθω

 10. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 04/07/2008 00:12:06

  Χα!Χα!Χα! δεν βαστιεμαι απο το γελιο!!! Λες να μας κανουν τετοιο καλο οι Αμερικανοι?
  Ε ρε να μας βαλουν πρωθυπουργο την Κοπρολιζα με ανταλλαγμα την αφεση αμαρτιων σε εφιαλτη,θυγατερα(smiling tank)και πρασινοτσουτσουνους!!!

  Αστεροεσσα θα γινει (και τυποις δηλαδη) η γαλανολευκη...

  Αχ βρε Μανο Χατζηδακη,Αντωνη Τριτση και Οδυσσεα Ελυτη εσεις φυγατε νωρις...

  Φτασαμε στην εσχατια της ιστοριας μας. Δυστυχως ομως για να μπει το βουλοκερι που θα σφραγισει τις σταχτες τις γυφτειας μας θα χυσουμε τοννους δακρυα...(Ανακυκλωνονται βεβαια...)

 11. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2008 00:23:41

  Οι Τζέφερσον της Ελλάδας είναι ο Ρήγας, ο Κολοκοτρώνης και ο Μακρυγιάννης.

 12. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 04/07/2008 00:25:28

  Συμφωνώ και επαυξάνω!

  "Ζητείται τίμιος, με όραμα, και δυνατότητα επικοινωνίας"

  Γνωρίζω κανα δυο εδώ μέσα,τι λέτε!

  archaeopteryx, τι λες?
  Προφήτη, κοιμάσαι?
  Φιδία, είσαι εδώ?
  Νήπιε Γέροντα? Ακούς?
  Γάϊδαρε, δεν πιστεύω να κάνεις τον κουφό!
  Factorx, όλα καλά?

 13. Φιδίας avatar
  Φιδίας 04/07/2008 00:30:08

  @arcaheopteryx

  Οσο το διαβάζω τόσο περισότερο μ' αρέσει γιατι έχει την δύναμη της κοινής λογικης (που τόσο μας λείπει στο απέραντο φρενοκομείο του ανηψιού του "θείου"). Μπορεί να λες οτι δεν έχεις "σχέση μ'αυτα" αλλά το βρίσκω πολύ πολιτικό κειμενο. Μπράβο archaeo

  Φιδιας

  Υ.Γ. Το δυστύχημα με αυτή την χώρα είναι ότι με την πολιτική ασχολούται "επαγγελματικά" μόνο βλάκες, νούμερα, "διάδοχοι" και λαμόγια. Οι ικανοί είναι "απέξω"

 14. Φιδίας avatar
  Φιδίας 04/07/2008 00:33:08

  @Πανέξυπνη

  Οι περισότεροι απ' οτι βλέπω, εδώ είμαστε. Που να είμαστε; ¨Εχει γίνει εθισμός (τλχιστον γι μένα χαχαχαχα)

 15. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 04/07/2008 00:39:03

  “Ζητείται τίμιος, με όραμα, και δυνατότητα επικοινωνίας”

  Fantoma? δεν απαντάς ε?
  Le canard, κάνεις την πάπια?
  Ανώνυμοι τι θα λεγατε?

 16. Vass avatar
  Vass 04/07/2008 00:49:43

  Ήγκεικεν ημέρα ανεξαρτησίας.

 17. βοιωτός avatar
  βοιωτός 04/07/2008 01:48:19

  Η επιστροφή των κλεμμένων με μια γενική εφαρμογή του πόθεν έσχες είναι εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση για την έλευση της δημοκρατίας.
  Και κάνει και 14 τα άρθρα του αρχαιοπτέρυγα, με τον οποίο εδιαφωνώ και ως προς τούτο.
  Πολλούς αιρετούς έχουμε, οι οποίοι με την εκπληκτική πατέντα της πολιτικής ευθύνης λυμαίνονται το δημόσιο λογιστικό.
  Αν έχουμε πραγματική διάκριση των εξουσιών και αδέκαστη δικαιοσύνη ας περιοριστούν οι αιρετοί. Υπάρχουν δουλειές που ένας ευσυνείδητος υπάλληλος θα ήταν πολύ πιο αποτελεσματικός από τον λαοπρόβλητο:π.χ. αντιδήμαρχος.

 18. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/07/2008 03:35:36

  @archaeopteryx: καλό! έχω όμως μια ένσταση. Γιατί "οικονομία, παιδεία, ανεξαρτησία" μ' αυτή την σειρά; Παιδεία, πρώτα, παιδεία. Επακόλουθα όλα τα υπόλοιπα. (Είναι αργά τώρα, δηλαδή, είμαι ...ψιλο-πτώμα, θα σου γράψω πιο πολλά αύριο, περί του τι εννοώ). Πάντως, εξεπλάγην, φίλε/η. Θετικά. Δεν περίμενα ποτέ ότι θα άφηνες το λαχανόκηπο και τα λουλούδια σου και θα αφιέρωνες χρόνο και κόπο για συγγραφή πολιτικού κειμένου! Και μ' αυτό συνειδητοποίησα ότι, θα πρέπει να υπάρχει ΜΕΓΑΛΗ ανάγκη πολιτικής έκφρασης και συνακόλουθης δράσης στα της κοινωνίας μας. Ενθαρρυντικότατο αυτό, ε;

  @Πανέξυπνη: κυρία μου, μας κολακεύετε!

  @Φιδιας: προσυπογράφω με τρέλλα τα περί "εθισμού"! (Επίτηδες δεν βάζεις τόνο στο Φιδιας, ε; Διπλασιάστηκε, τώρα, ο αρχικός θαυμασμός μου για το νικ σου!)

  ΚΑΛΟ ΞΗΜΕΡΩΜΑ, σε όλους, παίδες...

 19. Φιδίας avatar
  Φιδίας 04/07/2008 04:05:00

  @Νήπιε

  Αν και αρμόδιος ο Archaeo, υποθέτω οτι οικονομια πρώτη, γιατί χωρις οικονομία δυστυχώς δεν μπορείς να έχεις τίποτα αλλο.

  (: Το νικ σε ευχαριστεί)


  @βιωτός

  Προτείνω και κλήρο. Οι αρχαίοι δεν ήταν αφελείς που χρησιμοποιούσαν πολυ τους "κληρωτούς" δημόσιους άρχοντες. Ούτε προεκλογική καμπανια, ούτε έξοδα (αρα μιζες), ούτε υποσχέσεις....

 20. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2008 08:19:55

  καλημέρα νήπιε,

  Η σειρά αντανακλά το τι νομίζω ότι ξέρω...

  Η ιδέα ήταν να πω δυο γενικότητες και να αναλάβετε εσείς. Αυτό δεν είναι η συγγραφή διακήρυξης;

  αν μπορέσεις να απαντήσεις «πως αναβαθμίζεις την παιδεία» με λίγες βασικές κινήσεις, χωρίς να μας δείρουν...

 21. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 04/07/2008 08:32:14

  Ο μονος τροπος ν ανακαλυφθει το ποθεν εσχες ειναι, μια μια, τις βιλλες Εκαλη Ψυχικο Φιλοθεη κλπ να κανουν φυλλο και φτερο στην ερευνα την προελευση των χρηματων που επετρεψε την αγορα τους!

  Δεν ειναι χαζοι αλλου...

 22. πανέξυπνη avatar
  πανέξυπνη 04/07/2008 08:46:43

  Την θεωρία την φτιάχνουμε εμείς κι από μας εξαρτάται κι η πράξη.

  Αρκεί μονάχα να βρεθεί
  ο τίμιος, με όραμα, και δυνατότητα επικοινωνίας...

 23. αιθεροβάμων avatar
  αιθεροβάμων 04/07/2008 08:49:30

  ανώνυμε 8:38

  η παιδεία δεν θα έχει άσυλο
  η πρωτοβάθμια και η δευτεροβάθμια θα έιναι δωρεάν
  η τριτοβάθμια θα πληρώνεται
  η Πολιτεία θα εγγυάται φοιτητικά δάνεια μέχρι 75% των αναγκών, με βάση ακαδημαϊκες επιδόσεις και οικονομική ανάγκη
  θα υπάρχουν ιδιωτικά πανεπιστήμια
  η αγορά θα κρίνει την αξία των ιδιωτικών πανεπιστημίων
  θα υπάρχει βαθμολογία μετά από την 4η δημοτικού
  οι εισαγωγές σε ΑΕΙ θα είναι αυστηρότερες με διέυθυνση των προϋποθέσεων

  το άσυλο στα πανεπιστήμια δεν θα χρειάζεται γιατί αγάπη μου, όταν είναι δύσκολο να μπεις και πληρώνεις για να πας, σου κόβεται η όρεξη για ανοησίες.

  Ή θα τα κάνουμε απλά ή να πάμε στους ...λαχανόκηπους

 24. αιθεροβάμων avatar
  αιθεροβάμων 04/07/2008 08:50:15

  «διεύρυνση» προϋποθέσεων

 25. ανώνυμος avatar
  ανώνυμος 04/07/2008 09:02:39

  arcaheopteryx, είναι ωραίο αυτό, η βασική αντίρρηση που εκφράζεται και με το "Ελληνική πραγματικότητα" έχει να κάνει με την εφαρμογή. Ποιος θα διαμορφώσει νέους πολίτες με αξίες? Τέτοιες δυνατότητες εμφανίζονται μόνο μετά από μεγάλες καταστροφές (εθνικού επιπέδου, όπως π.χ. πόλεμος). Ο Καμύ έλεγε "όταν ο λύκος χρησιμοποιεί την προβιά του αρνιού για να πετύχει, πρέπει το αρνί να απολογηθεί γι΄ αυτό". Οι ωραίες ιδέες και τα ιδεώδη γίνονται εργαλεία των πονηρών. Δυστυχώς δεν υπάρχει διέξοδος. Το "ιδιωτεύω" είναι πλέον ο μονόδρομος των ιδεολόγων.

 26. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2008 09:12:00

  ανώνυμε 9:02, πιάστα ένα ένα.

  Βρες έναν πολιτικό που να αποδέχεται τις ιδέες. Αν βγει και πει αυτό που λές για «μεγάλες καταστροφές» θα τον ακούσουν. Εξ άλλου είμαστε ενώπιον μεγάλης καταστροφής που λέγεται «ξηλωμα των δυό τριών οικογενειών» με «ύφεση»

  Ένα-Ενα. Συμπλήρωσε τις αρχες που λέιπουν και που ξέρεις, κάποιος θα πει «εγώ μπροστά», και θα πάρουν με λεμονόκουπες ότι πάμε να φτιαξουμε κόμμα...αυτός ο Αντώνης Σ. που βρίσκεται; ΑΝΤΩΝΗ έλα δώσε χεράκι (μην φοβάσαι, γνωριζόμαστε)

 27. χαμένη αξιοπρέπεια avatar
  χαμένη αξιοπρέπεια 04/07/2008 09:47:21

  archaeopteryx !! Συμφώνω απόλυτα με όσα λες, λε όλο το σεβασμό επιτρεψέ μου 2 σχόλια. 1ον)δεν το έχει αναφέρει κανένας σας. Γίνονται τόσες και τόσες συζητήσεις για το πως θα λέγονται τα Σκόπια, την στιγμή που μας αποκαλούν GREEKS και όταν οι ίδιοι ανάφέρουμε ότι είμαστε από την Greece και τα πάντα είναι .gr !!!!! Δεν γνωρίζω για έσας αλλά εμένα με πονάει γιατί δεν μένω στην Γραικία αλλά στην Ελλάδα ....
  2ον) στο εδάφιο 10 η σειρά θα πρέπει να είναι ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ το γιατί το βιώνουμε τώρα πια έντονα.
  Φάκτορα συνέχισε την καλή δουλειά !!

 28. ανώνυμος(Δημήτρης) avatar
  ανώνυμος(Δημήτρης) 04/07/2008 09:47:27

  archaeopteryx, Πολλοί πολιτικοί θα αποδεχτουν τις ιδέες. (Ο λύκος). Η καταστροφή δεν αναφέρεται στο πολιτικό σκηνικό, αλλα στον κόσμο-λαό που θα ξεβολευτεί και θα αρχίζει να "χτίζει" από την αρχή. Θα βρώ καιρό να συμετέχω, δεν ξεχνιέται η ελπίδα, φυτρώνει και στους λαχανόκηπους.

 29. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 04/07/2008 10:19:45

  όποια σειρά θέλουν οι πολίτες! εγώ από αυτά που ξέρω ξεκίνησα...

 30. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 04/07/2008 10:42:59

  " Όλα ΣΑΣΑ Όλα Μπάστα! "

  κλεμενο απο Bollywood. Φακτωρ φιλε μου. Ο τιτλος της Χρονιας.

  ππ

 31. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 04/07/2008 18:56:21

  ΕΜΕΙΣ: Εναλλακτικό Μέτωπο Ελληνικής Ιστορικής Συνέπειας,
  ή
  ΠΑΙΔΕΙΑ> ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ> ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ


  Σαν σήμερα, παίδες, σηκώσαμε το "τιμημένο" Πανευρωπαϊκό! Το ότι ήταν κάτι το "μυστήριο", το καταλάβαμε πολύ καλά φέτος, -έτσι; Το κείμενο που ακολουθεί είναι αφιερωμένο, ΤΙΜΗΣ ΕΝΕΚΕΝ, στους άνδρες της Εθνικής, (: προσβολή θεωρώ το "τα παιδιά", που υποδηλώνει ανευθυνότητα, και αναπαράγεται συνεχώς από αδαή άτομα), και τον μέγιστο εν ζωή ποδοσφαιράνθρωπο, "Ρεχακλή", για την "απο το πουθενά" ευ-δαιμωνία μέχρι δακρύων που μας προσέφεραν εκείνες τις θεϊκές ημέρες.

  Και φυσικά, στους archaeopteryx, Φιδια, Factorx, Anonymous 12:10, Πανέξυπνη, Vass, βοιωτό, αιθεροβάμωνα, χαμένη αξιοπρέπεια, ανώνυμο(Δημήτρη), PORTA PORTA, που έγραψαν σ' αυτό το ποστ, αλλά και όλους τους λοιπούς επώνυμους, (ξέρουν αυτοί), κι ανώνυμους φίλους του ANTINEWS...

  *****


  Αρμονίη αφανής φανερής κρείττων
  ή
  THE GREEK SUMMER 2004

  Το καλοκαίρι του 2004, οι Θεοί ο Θεός το Θείον εστίασαν την κάμερα του Χρόνου και του Κόσμου στην Ελλάδα. Το γεγονός πιστοποιήθηκε δυο φορές: την 4η Ιουλίου, με την κατάκτηση από την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου του Πανευρωπαϊκού Κυπέλλου στην Λισσαβόνα, (: ιδρυτής της οποίας είναι ο κατ' εξοχήν αντιπροσωπευτικός τύπος Έλληνα, ο Οδυσσέας (= Ulysses), προστατευόμενος της θεάς τού Πολέμου και της Σοφίας, Αθηνάς), και την 13η Αυγούστου, με την απίθανη τελετή έναρξης των 28ων Ολυμπιακών Αγώνων των Αθηνών. Μάλιστα, δε, επί τρεις εβδομάδες και σε παγκόσμια κάλυψη, χρησιμοποίησαν το συγκλονιστικά εκπληκτικό "EURO 2004", ως …promotion των Ολυμπιακών της Αθήνας! Οπότε:

  TO «MHNYMA» EINAI OIKOYMENIKO !!!

  Εστιάζοντας ο Θεός των Θεών του Θείου, την κάμερα του Χρόνου και του Κόσμου στην «Ελλάδα του 2004», θέλει να μας δείξει ότι, οφείλουμε να προσηλωθούμε, να μελετήσουμε και να εξερευνήσουμε την Ελλάδα και ό,τι λαμβάνει χώρα, εδώ, στην πατρίδα μας, σε μας, τώρα, -καλή ώρα! Η Ελλάς είναι απείρως μικρή σε έκταση, μα, απείρως πυκνή σε Γνώση. Είναι πάντα εκεί, όταν καλείται να μας φωτίσει στα σκοτάδια της νύκτας της Άγνοιας, ώστε να βγούμε από αδιέξοδα και λαβύρινθους πνευματικής φρίκης. Όπως, τότε, μετά τον Μεσαίωνα, που 'φερε την «Αναγέννηση», η οποία εκκόλαψε την «Γαλλική Επανάσταση» που γέννησε την Δημοκρατία, ύστερα από 1789 ολόκληρα χρόνια, για πρώτη φορά στον «Δυτικό» Κόσμο, -έστω, ρε, αδερφέ, και κατ΄ όνομα -, και, εν τέλει, γαλούχησε τον «Διαφωτισμό» του «Ρομαντισμού» και των «Καρμπονάρων»!

  Έτσι και τώρα, η εμβάπτιση του δυτικού ανθρώπου στο ελληνικό Πνεύμα, θα φωτίσει τον Νου του να διακρίνει την μοναδική διέξοδο διαφυγής που έχει απομείνει στον Κόσμο, ώστε να επιβιώσει από τον φρικτά φοβερό πόλεμο που έχει ενσκήψει στον πλανήτη σαν λαίλαπα κι απειλεί να τον εξαφανίσει. ΑΝ ο πλανήτης σωθεί, ΑΝ ο πλανήτης προλάβει να σωθεί, υιοθετώντας, επιτέλους!, το ελληνικό «Μέτρον», τότε, θα μπορέσει να συνεχισθεί ο σε σπερματική, τώρα, μορφή, Πανγήινος Πολιτισμός, (ο πρώτος Πολιτισμός που, ήδη, έχει αρχίσει και δημιουργείται και είναι όλων των φυλών, όλων των χωρών, όλων των θρησκειών). Είναι δυνατόν δε, να θεσπισθεί απ' όλους μ-α-ζ-ί τους Γήινους πολίτες του e- ΑΜΕΣΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ως Πολίτευμα αυτού του θαυμαστού σε προοπτική ενιαίου γήινου Κόσμου, τον οποίο αυτός ο παν-ανθρώπινος Πολιτισμός υπόσχεται και μπορεί να φέρει.

  @

  Οι νυν Έλληνες, - δηλαδή, οι κάτοικοι της Ελλάδας κι οι καταγόμενοι απ' αυτήν -, ΕΜΕΙΣ, έχουμε την ευθύνη, το καθήκον και την υποχρέωση, λόγω ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ, ΓΛΩΣΣΑΣ και ΙΣΤΟΡΙΑΣ, να ανακαλύψουμε και να προτείνουμε τον Σκοπό και τους Στόχους αυτού του Πανγήινου Πολιτισμού όπως, επίσης, και να προσδιορίσουμε τον τρόπο, την τεχνική, το «Know How» και, ά ρ α, την «ΠΟΛΙΤΙΚΗ», με την οποία θα πραγματοποιηθούν αυτά. Γιατί: η Πολιτική Τέχνη είναι αυτή που κάνει εφικτό, -μέσω προσωπικών αγορεύσεων και συν-λογισμών συν-λογικών συν-ζητήσεων-, τον «Λόγο της Ιδέας» τού κάθε φορά επιδιωκόμενου Σκοπού των πολιτών/οπλιτών*. Δηλαδή, με την Πολιτική, οι πολίτες-οπλίτες, κάνουν πραγματικότητα αυτό που είναι το «Ιδεα-τόν» ζητούμενό τους, ή υλοποιούν την «Ιδεο-λογία» τους, και, μέσω αυτής, εν τέλει, καθ-ιερώ-νουν το «Πολίτευμα» που επι-θυμεί η Ψυχή τους. (Αυτό, δηλαδή, που προσπαθούμε κι ΕΜΕΙΣ, τώρα, με την ..."Χάρτα του Αρχαιοπτέρυγα", -έστω και ερασιτεχνικά)…

  Η αδιάλειπτη καθημερινή εν-θυμ-ηση κι ο επακόλουθος εν-θουσιασμός, όταν η εικόνα απ' τις «πύλες» τής Ψυχής περνάει στα «δώματα» της Καρδιάς, καθώς κοιτάμε απ' την Πατησίων προς …, απ' την Πειραιώς προς …, απ' την Συγγρού προς …, απ' την Ηλιουπόλεως προς …, απ' την Κηφισίας προς …, απ' την Βασ. Σοφίας προς …, απ' τα Τουρκοβούνια προς ..., απ' τον Λυκαβητό προς …, απ' τον Βύρωνα προς …, απ' την Πετρούπολη προς …, απ' το Αιγάλεω προς …, απ' το Κερατσίνι προς …, ή απ' το Πέραμα προς…, ή, νοερά, απ' όλα τα μέρη της Ελλάδας προς... την μαρμαρόπετρα του δαχτυλιδιού του «Χρυσού Αιώνα» της ανθρωπότητας, τον Παρθενώνα της Ακρόπολης, plus και συν, ο θυμός που αναβλύζει μέσα μας και στάζει αγίασμα εξέγερσης φιλότιμου στο θυμικό μας, ένεκα της συνειδητοποίησης της μη ύπαρξης, πια, σήμερα, στις ημέρες μας, αυτού του Πολιτεύματος της ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, -που παρήγαγε Φειδίες, Σωκράτες, Περικλήδες και Κυναίγειρους-, μας υπενθυμίζουν, ότι: «Βοήθα τον εαυτό σου, φιλαράκι, κι ο Θεός των Θεών του Θείου θα σε βοηθήσει», ή, …ινδο-ευρωπαιο-φοινικιστί, «συν Αθηνά κ-α-ι χείρα κίνει», άνθρωπε!

  @

  Η κύηση αυτού του «Θαυμαστού Καινούργιου Κόσμου», που θα βρίσκεται στον αντίποδα του Οργουελιανού αντίστοιχου, θα πάρει, -τουλάχιστον!-, δύο-τρεις αιώνες, (λέμε, τώρα!), και θα είναι οδυνηρή, αφού, όπως είπε μία αυθεντικά σοφή του Ιδαίου Άντρου κυρία και τραγουδάει ένας γνήσιος του θεσσαλικού κάμπου Ινδιάνος, που «Αγαπάει-τ'-άλογα»: «ό,τι αξίζει, πονάει κι είναι δύσκολο»!!!

  Όμως,
  μετά ,

  θα ε-ξ-α-φ-α-ν-ι-σ-θ-ο-ύ-ν οι αντιθέσεις, οι διαφορές, οι διαχωρισμοί και τα σύνορα ... και τα χρώματα, που ξεχωρίζουν σε φυλές κόκκινες, μαύρες, κίτρινες κι άσπρες ... και οι θρησκείες, που διαχωρίζουν τους ανθρώπους σε πιστούς ή άπιστους ... και οι ιδεολογίες, που διαμοιράζουν τον κόσμο σε δικούς μας, ή φίλους, και σε ξένους, ή εχθρούς ...

  @

  Το «καλο- καίρι του 2004», ή "Greek Summer 2004", ο «σκηνοθέτης» τού Σύμπαντος Κόσμου, live και σε πλανητική κάλυψη, ανέβασε στην σκηνή τής Παγκόσμιας Συν-είδησης το κλασικό αριστούργημα «ΕΛΛΑΣ». Ό,σοι βλέπουν, και δεν κοιτούν, απλώς, χαζεύουντας, είδαν και ξέρουν, (το «τι» και το γιατί του «τι» κι όλα τα διότι και τα επειδή, οπόταν, άρα: σί-γου-ρα!), το «τι» δέον γενέσθαι.

  ΔΙΑ ΤΑΥΤΑ

  -τριάντα χρόνια οικτρής εκπαίδευσης! Τριάντα χρόνια «κουπί» και «τράβηγμα» επιμόρφωσης! Τριάντα χρόνια μελέτης τής ελληνικής Ιστορίας, -που ισούται με την Παγκόσμια!-, και της αρχαίας ελληνικής Γραμματείας, που είναι κι αυτή οικουμενική. Με ταυτόχρονη απόσυρση από τον κοινωνικό συρμό τού «φέρεσθαι» του «Homo Teleopticus», τον κόσμο της μαγικής «γυάλινης σφαίρας» της τηλεόρασης!

  Η αποδέσμευση από την εξάρτηση του ψεύτικου Παράδεισου του τηλε-οπτικού Κόσμου, -αυτόματα!-, απελευθερώνει ΧΩΡΟ ΧΡΟΝΟΥ στην ζωή μας, που απαιτεί γέμισμα. Γέμισμα ,δε, με όχι «στενές επαφές τρίτου τύπου» ειδώλων εικονικής και πλαστής πραγματικότητας, όπως συμβαίνει παντού γύρω μας, αλλά, ουσια-στικές επαφές …πρώτου -απλού κι απαλού- τύπου, με την σάρκα και τα οστά συνανθρώπων μας, και δεύτερου τύπου, με τα λόγια των Λόγων από τις συν-ζητήσεις μαζί τους.

  Στόχος, η κάθετη αύξηση του «κατά κεφαλήν» δείκτη μόρφωσης, για ό,σους δηλώνουν στο φρόνημα «Έλλην», και με Σκοπό : την δημιουργία πολιτών-οπλιτών ελληνικής ΠΑΙΔΕΙΑΣ (= κριτικής, επιστημονικής Σκέψης και, συν άμα, ελληνικής Αρετής = ανδρείας*), οι οποίοι θα γ ν ω ρ ί ζ ο υ ν πολύ καλά, Τ-Ο-Τ-Ε, σε τριάντα χρόνια από σήμερα, κι ΕΚΕΙΝΟΙ, ως οι έτοιμοι έτυμοι**, πλέον, Έλληνες πολίτες, «τι» θα πρέπει να κάνουν, για να πάρουν την Εξουσία τής διοίκησής τους στα χέρια τους. Αυτοί, θα μυήσουν τους Γήινους στο οικουμενικό:

  «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ
  ΟΙ ΤΗΣ ΗΜΕΤΕΡΑΣ/ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ».

  Πολλοί, θα μας κατηγορήσουν, ως σφόδρα ρομαντικούς ή ουτοπιστές. ΕΜΕΙΣ, θα τους πούμε, ότι είμαστε γεννημένοι και ταγμένοι γι' αυτά ακριβώς τα δύσκολα, επειδή είναι θαυμαστά, όπως κάθε «καλόν καγαθόν». Άλλοι, θα πουν, ότι ματαιοπονούμε. ΕΜΕΙΣ, θα τους θυμίσουμε τους στίχους και θα τους τραγουδήσουμε: «Δεν αφήνουν σημάδια στην άμμο του Χρόνου, γιατ' ακίνητοι μένουν...». Περισσότεροι, θα οχυρωθούν πίσω από το, δήθεν, ακατόρθωτο του εγχειρήματος. ΕΜΕΙΣ, θα τους βροντοφωνάξουμε, για να ξεβουλώσουν τ' αυτιά της Ψυχής τους:

  «Ο ΜΟΝΟΣ ΧΑΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΟΘΗΚΕ».

  Ή θα τους ψιθυρίσουμε, σε χαμηλές ποιητικές συχνότητες, μπας και συν-τονισθεί η χορδή της συνείδησής τους στην τρυφερή αρμονία της ευ-αισθησίας και κατανοήσουν, ότι σημασία δεν έχει η Ιθάκη, αλλά, το «πολύχρωμο και διευρυντικό της Συνείδησης» tripάκι προς την Ελευθερία.... Στο κάτω - κάτω, ισχύει, αυτάρ after all, ή όλα:

  "ΑΝ ΜΗ ΕΛΠΗΤΑΙ ΑΝΕΛΠΙΣΤΟΝ ΟΥΚ ΕΞΕΥΡΗΣΕΙ"!!!

  «Αν δεν ελπίζεις στο ανέλπιστον, δεν πρόκειται να σε βρει», του προ-προ-παππούλη μας, Ηρακλείτου…

  @

  «Μείζων αλλαγή Ιδεολογίας,
  απαιτεί
  μείζονα αλλαγή ταυτότητας», (R. F. Lifton***)

  ---------
  * ΠΟ-λίτης/ΟΠ-λίτης: επειδή οι λέξεις υποδηλώνουν σχεδόν συνωνυμία, έχουμε μια απλή εναλλαγή των δυο πρώτων γραμμάτων!!! ** ανδρεία: στα αρχαία ελληνικά σήμαινε την υποστήριξη του δικαίου. Οπότε, και οι γυναίκες συμπεριλαμβάνονται. Δεν είναι ρατσιστικός ο όρος
  *** έτυμος = αληθινός
  **** "Thought Reform and the Psychology of Totalism", (1961), σελ. 454

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.