#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/04/2010 21:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Θα βοηθήσουμε μόνο αν εξουθενώσετε τον ελληνικό λαό»

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ότι η Γερμανία θα συνεισφέρει στον μηχανισμό οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, μόνο αν η ελληνική κυβέρνηση συμφωνήσει να λάβει νέα μέτρα λιτότητας τις επόμενες μέρες. Η Γερμανία και οι άλλες χώρες «δεν μπορούμε να αφήσουμε την Ελλάδα να γίνει Lehman Brothers», είπε, αναφερόμενη στην κατάρρευση της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας(το 2008), που συγκλόνισε το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Η ίδια πρόσθεσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την παροχή της οικονομικής βοήθειας πρέπει να επιταχυνθούν.

«Πρέπει να επιταχυνθούν οι διαβουλεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε ο μηχανισμός στήριξης της ΕΕ για την Ελλάδα να ενεργοποιηθεί το συντομότερο δυνατόν», τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Άνγκελα Μέρκελ πρόσθεσε ότι η απόφαση περί ένταξης της Ελλάδας στην ευρωζώνη μπορεί να υπήρξε λανθασμένη. «Κατέστη φανερό ότι η απόφαση αυτή πιθανό να μην ελέγχθηκε με τρόπο διεξοδικό», είπε και ευχαρίστησε τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου(ΔΝΤ) Ντομινίκ Στρος Καν-με τον οποίο συναντήθηκε-για την εμπλοκή του ΔΝΤ στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης προς την Ελλάδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. panos avatar
  panos 28/04/2010 21:13:37

  Τους τελευταίους μήνες είχαμε την τύχη να γνωρίσουμε πραγματικά σπουδαίους ανθρώπους. Όλοι μας προσέγγισαν με την ίδια αιτία: Την ανησυχία για αυτά που έρχονται (όταν εμείς εδώ τυρβάζαμε για προγράμματα 100 ημερών και Ασεμπίγιο).

  Μέσα σε αυτούς τους ανθρώπους, ήταν κάποια πρόσωπα – έκπληξη που δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι…

  Ήταν Έλληνες! (Ελληνικής καταγωγής)
  Κατείχαν τέτοιες θέσεις κλειδιά, ώστε να μας παρέχουν την εκ των έσω ενημέρωση που εντέλει επιβεβαιώθηκε μέχρι κεραίας.
  Ήθελαν πραγματικά να βοηθήσουν την πατρίδα τους, άλλοι ορμώμενοι από συναισθηματισμό, συγκεκριμένοι όμως από καθαρό αίσθημα δικαίου. Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την πρώτη επικοινωνία μας με έναν άνθρωπο – κλειδί της παγκόσμιας οικονομίας που μας προσέγγισε λέγοντας “Θεέ μου, τι πάνε να σας κάνουν”. Με έκδηλη την απορία του “Γιατί το κάνουν αυτό”.
  Ετερόκλητοι άνθρωποι με ένα κοινό χαρακτηριστικό: Το πραγματικό ενδιαφέρον για την Πατρίδα, για το μέλλον του Ελληνικού λαού, έστω και αν κάποιοι είχαν έρθει στην Ελλάδα μόνο για διακοπές.
  Παράλληλα, έχουμε γύρω στα 1,500 ΕΠΩΝΥΜΑ μηνύματα συμπολιτών που μας προσέγγισαν με το σκεπτικό της συμβολής στον αγώνα που έχουμε ξεκινήσει. Όπως κάθε αγώνας όμως, έχει τεράστιες ευθύνες και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ περιθώριο για γελοιότητες, ιδιοτέλεια και υστεροβουλία.

  Άλλωστε στις ημέρες μας το ΑΚΡΙΒΟΤΕΡΟ αγαθό είναι η ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ. Αυτό δεν εξαγοράζεται μα κυρίως ΔΕΝ ΠΡΟΔΙΔΕΤΑΙ.

  Έτσι, βάσει της εμπιστοσύνης που μας έδειξαν αυτοί οι άνθρωποι – κλειδιά, είμαστε σε θέση (από νωρίς δηλαδή), να γνωρίζουμε όλες τις μεθοδεύσεις στο θέμα της οικονομίας. Δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς τις επόμενες σκοπιμότητες, αλλά ΤΕΡΜΑ Η “ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ”.

  Είναι ώρα για Δημιουργική Δράση. Βλέπετε ότι κάθε στιγμή που περνάει το μαχαίρι μπαίνει βαθύτερα στο κόκκαλο. Οι άνθρωποι είναι αδίστακτοι, δεν φοβούνται, νιώθουν ότι η εξουσία τους δεν κινδυνεύει. Συνεχίζουν λοιπόν τον βιασμό σε ένα κουφάρι που μοιάζει νεκρό, όμως δεν είναι.

  Είμαστε όλοι εμείς. Εμείς λοιπόν θα υψώσουμε κεφάλι, θα γίνουμε ο αστάθμητος παράγοντας που θα τους σταματήσει. Και θα τους παλέψουμε με τα ίδια τους τα όπλα. Διότι έκαναν το λάθος να μπουν στο γήπεδο θεωρώντας ότι δεν υπάρχει αντίπαλος.

  Ε λοιπόν και αντίπαλος υπάρχει και μάλιστα το γήπεδο είναι δικό μας. Τόσο καιρό το μελετάγαμε και συγκεντρώναμε στοιχεία φωτιά. Τα διασταυρώναμε. με την βοήθεια των “ειδικών”. Θυσιάσαμε τα πάντα για να μάθουμε το παιχνίδι και τις λεπτομέρειες. Και τώρα…

  Γνωρίζουμε ΠΩΣ κινήθηκαν και πως κινούνται
  Γνωρίζουμε ενόχους “υπεράνω υποψίας” με διαβάθμιση ενοχής.
  Γνωρίζουμε πραγματικά ΠΟΥ υπάρχουν τα λεφτά και ΠΩΣ θα έρθουν πίσω
  Γνωρίζουμε τις επόμενες κινήσεις τους, τις offshore τους, τις κινήσεις των “μυστικών” λογαριασμών τους.
  Από το μικρολαμόγιο του δημοσίου μέχρι τον κάτοχο εξουσίας, τον εργολάβο, τον ευυπόληπτο επιχειρηματία. Γνωρίζουμε το νομικό σύστημα και τα πλαίσια που πρέπει να κινηθούμε ως Έθνος μέσα στα πλαίσια του κράτους.

  Αυτό δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση ότι θεωρούμε το “χθες” ιδανικό. Όχι βέβαια, αυτό το χθες μας οδήγησε εδώ που φτάσαμε. Και η αιτία σε όλες τις περιπτώσεις είναι απλή:

  Αυτοί που έβαζαν το τομάρι τους πάνω από την Πατρίδα, πάνω από το σύνολο.

  Η νοοτροπία του “εγώ να ‘μαι καλά και οι άλλοι να πάνε να πνιγούν”.

  Ο δημόσιος υπάλληλος που φίλαγε τον πουλημένο πολιτικό για να διοριστεί και αντί να εκτιμήσει την πατρίδα που τον ταΐζει, τον σκληρά εργαζόμενο που τον πληρώνει, κοίταζε να συνεχίσει την ασέλγεια.

  Ο πολιτικός, που εξέθρεφε αυτό το σάπιο σύστημα για να μπορεί να ληστεύει ανενόχλητος, βάζοντας ΠΑΛΙ το τομάρι του πάνω από το σύνολο. Τελευταία μάλιστα είχαμε φτάσει σε επίπεδα ποινικοποίησης του πατριωτισμού, αφού στην ουσία ο μόνος λόγος αντίστασης στην εξουσιαστική λαίλαπα ήταν η αγάπη για την πατρίδα, για τον συνάνθρωπο και τίποτε άλλο.

  Ο Κρατικοδίαιτος Επιχειρηματίας. Αυτά τα παχύδερμα που όσο και αν φαίνεται υπερβολικό, είναι η κύρια αιτία αυτών καθαυτών των ελλειμάτων. Ασέλγεια κατά συρροή. Στη Φύση, στον Άνθρωπο, στο Γένος. Για να πουλήσει τα αεροπλανάκια του και να χτίσει τις γέφυρες του γέμιζε με εξαθλιωμένους δούλους την κοινωνία και με πνευματική μόλυνση την παιδεία. Πως νομίζετε ότι έγιναν οι Δραγώνες; Με παρθενογέννεση;

  Τώρα λοιπόν γνωρίζουμε. Γνωρίζουμε ότι με τις σωστές ενέργειες μπορούμε να:

  Επαναπατρίσουμε 145 δις Ευρώ από τα μήκη και τα πλάτη του πλανήτη. Λεφτά που ανήκουν στην Πατρίδα. Γνωρίζουμε Που βρίσκονται και πως θα έρθουν πίσω.
  Γνωρίζουμε ΠΩΣ θα διαπραγματευθούμε το εξωτερικό χρέος αναίμακτα, ώστε να το μειώσουμε ρεαλιστικά και ραγδαία.
  Γνωρίζουμε ΠΩΣ θα διώξουμε δικαστικά τους επίορκους, τους πολλούς επίορκους, έστω και αν καλύπτονται από το νόμο περί ευθύνης υπουργών.
  Γνωρίζουμε πως θα εφαρμόσουμε στην Ελλάδα τους νόμους περί διασπάθισης δημοσίου χρήματος σε όλη την αλυσίδα των εμπλεκομένων, ακόμα και στη “μαρίδα”, με τις ανάλογες μετατροπές ώστε να μην κρίνονται “αντισυνταγματικά”.
  Όχι, δεν θέλουμε να δούμε “αίμα”. Τη λέξη HORCA τη λέμε σχηματικά. Θέλουμε να δούμε κάθε έναν καταχραστή ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ, σύμφωνα με το Αμερικανικο δίκαιο. Να ζήσει εως το τέλος της ζωής του με τα πάντα ελεγχόμενα , αφού θα έχει κατασχεθεί κάθε ακίνητη – κινητή περιουσία αυτού και περί αυτού.

  Πληροφοριακά, στην Αμερική (που το ΔΝΤ φυσικά δεν ήρθε εδω΄για “δικαιοσύνη”) παρέχεται ένα βασικό ποσό επιβίωσης στον καταχραστή, ανάλογα με τον βαθμό συνεργασίας του και ελέγχονται ακόμα και τα ψώνια του στο Super Market. Πήρες Σολωμό; ΠΟΙΝΗ. Θα ζήσεις όπως οι ΜΗ προνομιούχοι τους οποίους λήστεψες.

  Αυτό ως ένα μικρό παράδειγμα αφού σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμο ολόκληρο το σχέδιο διάσωσης.

  Τι θα το κάνουμε;

  Όχι, δεν θα δοθεί ούτε στις “αρχές” ούτε σε κόμματα ούτε στη δικαιοσύνη. Θα επιβληθεί. Εδώ είναι ο αστάθμητος παράγοντας.

  Θα το επιβάλλουμε ως ένα Ευρύτατο Πατριωτικό Μέτωπο χωρίς κομματική ταυτότητα.

  Και τότε θα δείτε για πότε ο κύριος και η κυρία της UBS στη Μεγάλη Βρετάνια θα “πατήσουν” τις συμφωνίες τους. Τότε θα δείτε πως η Credit Suisse δίνει τα στοιχεία των “μαυροφορεμένων” Ελληναράδων.

  Και άλλα πολλά που ούτε τα φαντάζονται. Ακόμα και η κοπελίτσα στο δήμο Αμαρουσίου λ.χ. που πέρνει τον παχυλό μισθό της χωρίς να πατά ποτέ στη δουλειά.

  Πάμε λοιπόν, όσοι Ζωντανοί, όσοι Καθαροί. Και είμαστε πολλοί και άξιοι.

  ΥΓ. Η προσφορά όλων σας για πληροφορίες είναι ανεκτίμητη. Βλέπετε πόσο εύκολο είναι να αλλάξουμε τα πράγματα σε αυτή τη χώρα; Αρκεί μόνο η πρόθεση.

  • Δαναός avatar
   Δαναός @ panos 28/04/2010 21:59:42

   Θέλω να σε πιστέψω. Μαζί σου.

  • πολίτης avatar
   πολίτης @ panos 28/04/2010 22:05:30

   Τι γίνεται ρε παιδιά; Γιατί με μπερδέύετε; Αστείο είναι, πραξικόπημα, τί;

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ πολίτης 29/04/2010 00:05:50

    Δίκιο έχεις. Βρε παιδιά, όταν βάζουμε κείμενα από αλλού, βάζουμε ένα σύνδεσμο να ξέρουμε τι γίνεται.

    Από εδώ είναι:

    http://olympia.gr/2010/04/28/horca-3/

   • πολίτης avatar
    πολίτης @ πολίτης 29/04/2010 00:34:45

    Γιάννη Σ. Ευχαριστώ.

  • la poderosa II avatar
   la poderosa II @ panos 28/04/2010 22:49:19

   Νομιζω πως στην ελλαδα τα πραγματα ειναι τοσο τραγικα που δεν αρκει καποιοι να μπουν φυλακη, πρεπει να στηθουν στα 3 μετρα. Αν το ειχαν κανει αυτο πριν 40 χρονια, ισως σημερα τα πραγματα να ησαν διαφορετικα!

  • otiprepei avatar
   otiprepei @ panos 29/04/2010 11:02:17

   Ο δημόσιος υπάλληλος που φίλαγε τον πουλημένο πολιτικό για να διοριστεί και αντί να εκτιμήσει την πατρίδα που τον ταΐζει, τον σκληρά εργαζόμενο που τον πληρώνει, κοίταζε να συνεχίσει την ασέλγεια.   ΕΤΣΙ! ΠΕΣΤΑ!!!!
   Τα πόδια των φορολογούμενων Ελλήνων πρέπει να φυλάνε οχι των πολιτικών.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ panos 29/04/2010 12:29:21

   Μαλλον ειναι η νεα παραφιλολογια τυπου Ομαδα Ε.
   Δεν υπαρχει καμμια συνωμοσια κατα τη γνωμη μου.Απλως μας δουλεψε ολους η μεγαλυτερη ελληνικη συμμορια του 20ου αιωνα ΠΑΣΟΚ Α.Ε. για ιδιον οφελος.
   Σε πρωτη φαση πουλησαν σοσιαλισμο αναμικτο με πατριωτισμο,εκμεταλλευθηκαν και τα εμφυλιακα συνδρομα και εκθρονισαν τη δεξια απο το κρατος.Σε δευτερη φαση οταν ειχαν γινει πια καθεστως πουλησαν εκσυγχρονισμο αναμικτο με διεθνισμο οχι γιατι ηταν "προδοτες"αλλα γιατι ηθελαν να εξασφαλισουν τη νεα καθεστωτικη θεση τους και οι πολεμοι ή τα θερμα επεισοδια παντα εχουν ρισκα.Οπωσδηποτε δεν ηταν ηλιθιοι σαν τους χουντικους και φροντιζαν εγκαιρα να απεμπλεκονται απο δυσκολες καταστασεις (Ιμια,Οτσαλαν) για να διατηρησουν το καθεστως και τη μασα.
   Ειχαν προγραμματισει να υπογραψει ο Καραμανλης τη συνθηκολογηση με την Τουρκια (σχεδιο Αναν,συμφωνια Ελσινκι) και περιμεναν να αρχισει και τη λιτοτητα ωστε αφου του τα φορτωσουν ολα να επανελθουν εν δοξη και τιμη.
   Αυτος αρνηθηκε να παιξει το ρολο αυτο,ουτε υπεγραψε τιποτα,ουτε λιτοτητα αρχισε.Οταν λοιπον αρχισε η παγκοσμια κριση εκαναν γενικη επιθεση με καναλια και "αντιεξουσιαστες",τον ανετρεψαν με παλαιου τυπου συνθηματα "λεφτα υπαρχουν -οπως για ακομη καλυτερες μερες" που ηξεραν οτι πλεον ειναι ανεφικτα και ταχυτατα οδηγησαν τη χωρα σε χρεωκοπια για να την αποδωσουν σε αυτον μαζι με τις αναγκαιες υποχωρησεις ωστε να συνεχισουν μαζι με τους παπανδρελληνες να κυβερνουν.
   Δεν προκειται δηλαδη για μεγαλοσυνωμοτες.Απλως για καποιους πονηρους που εκμεταλλευονται την αφελεια του ελληνικου λαου.

 2. Dimi avatar
  Dimi 28/04/2010 21:18:55

  Η παγκόσμια οικονομία με απλά παραδείγματα:

  ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Και τις ανασχεδιάζεις.
  Γιά να ζουν 100 χρόνια.
  Και να τρώνε μία φορά τον μήνα.
  Και να αυτοαρμέγονται!

  ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες
  Πουλάς τη μία.
  Αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα,
  που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες.
  Προσλαμβάνεις εμπειρογνώμονα για ν’αναλύσει,
  τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή.

  ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  300 ανθρώπους γιά να τις αρμέγουν.
  Ισχυρίζεσαι ότι εξασφαλίζεις πλήρη απασχόληση
  Και υψηλή παραγωγικότητα.
  Και συλλαμβάνεις τον δημοσιογράφο,
  που ανακοινώνει τους ανωτέρω αριθμούς.

  ΡΩΣΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  Μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5.
  Τις ξαναμετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42.
  Τις ξαναμετράς γιά 3η φορά και μαθαίνεις ότι έχεις πάλι 2.
  Σταματάς να μετράς.
  Και ανοίγεις ακόμα ένα μπουκάλι Votka.

  ΙΝΔΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Και τις λατρεύεις και τις 2, επειδή είναι ιερά ζώα.

  ΒΡΕΤΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  Και είναι και οι 2 τρελλές αγελάδες.

  ΙΤΑΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Έχεις 2 αγελάδες.
  Αλλά επειδή δεν ξέρεις που είναι.
  κάνεις διάλειμμα με carbonara.

  ΓΑΛΛΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Και απεργείς.
  Eπειδή θέλεις 3 αγελάδες.

  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
  Εχεις 2 αγελάδες.
  Τις πουλάς όσο-όσο.
  Με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν,
  δίνεις προκαταβολή για να πάρεις πανάκριβο αυτοκίνητο.
  Το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις..

  • nancy avatar
   nancy @ Dimi 28/04/2010 23:24:01

   Χαχαχα φοβερό!

   • Dimi avatar
    Dimi @ nancy 28/04/2010 23:41:44

    Κυκλοφόρησε τηλεφωνικά, την ώρα της συνέντευξης Μέρκελ "γιά τη βοήθειά μας"..

  • Στέργιος avatar
   Στέργιος @ Dimi 29/04/2010 10:52:51

   Διορθώνω:
   ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
   Έχεις 2 αγελάδες.
   Έχεις έναν Τούρκο για να τις αρμέγει.
   Το γάλα κοστίζει δυο φορές περισσότερο από ό,τι σε άλλες χώρες και είναι χαμηλότερης ποιότητας.
   Δωροδοκείς Έλληνες πολιτικούς για να αγοράσουν το υπερτιμημένο γάλα σου.
   Δημοσιεύεις ρατσιστικά άρθρα εναντίον τής Ελλάδας.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Dimi 29/04/2010 11:02:05

   Το πανάκριβο αυτοκίνητο που αγοράζει ο Έλληνας είναι φυσικά Γερμανικής κατασκευής. Η συνέχεια: Ο εν λόγω τύπος, μόλις το πάρει, παροτρύνει αμέσως (τους άλλους) για πανελλαδικό μπουκοτάζ στα Γερμανικά προιόντα.

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ Dimi 29/04/2010 11:43:58

   @Στέργιος
   Το γάλα στη Γερμανία (όπως και τα πιό πολλά προιόντα ευρείας χρήσης) πουλιέται πιό φτηνά από ότι στην Ελλάδα. Και οι έλεγχοι ποιότητας εκεί δεν είναι δια το θεαθήναι, όπως εδώ.

 3. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 28/04/2010 21:25:38

  Αρχισε το blame game και στη Γερμανια.Η αμυνα της Μερκελ απεναντι στους ψηφοφορους θα ειναι "οι σοσιαλδημοκρατες του Σρεντερ μας φορτωσαν την Ελλαδα στο ευρω".

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ ψυχραιμια 29/04/2010 10:39:08

   Σωστό!
   Και η παλιά φρουρά των Χριστιανοδημοκρατών (o φραξιονιστής αντίπαλός της Σόιμπλε και ο "λαδιάρης" Κόλ), που συμφώνησαν με τον Σρέντερ για να μας μπάσουν στο Ευρώ! Τουε παρέσυρε όλους ο Φίσερ, δωροδοκώντας τους με λουκάνικα μπράτβουρστ και μπύρα πίλς!
   Μέχρι και ο Κόνραντ Αντενάουερ θα φταίει, που ήθελε Ομοσπονδιακή Ευρώπη!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:04:28

    Άν δεν είχαμε μπεί πάντως, τώρα θα είμασταν οικονομικά Ζιμπάμπουε! Χάρις στον "γερμανοτραφή" Σημίτη είμαστε τουλάχιστον Τζίπ-μπάμπουε. Κάτι είναι κι αυτό, συγκριτικά, πήτε τουλάχιστον ένα ευχαριστώ!

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:07:56

    Άν δεν είμασταν στην Ευρωζώνη, θα μας δάνειζαν τώρα ...οι Άγγλοι (που χρωστάνε ίδιο ποσοστό του ΑΕΠ);
    Ή θα έλεγε η ΝΔ και το ΚΚΕ ναί στο ΔΝΤ, μή έχοντας άλλη λύση;
    Για τον πολιτικάντη, είναι εύκολο να δημαγωγεί, δύσκολο να είναι ειλικρινής. Έτσι είναι παντού και πάντα.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:28:27

    Μην προεξοφλείς ότι θα ήμασταν Ζιμπάμπουε. Θα είχαμε ένα αδύναμο νόμισμα, αλλά μπορεί να μη βρισκόμασταν στο μάτι του κυκλώνα. Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα π.χ. η Βουλγαρία ή η Τσεχία;

    Ίσως να ήταν και καλύτερα αν δεν είχαμε μπει, από την άποψη ότι δεν θα παραμυθιαζόμασταν με τα φληναφήματα περί "ισχυρής Ελλάδας" που μας σέρβιρε ο αχαμνός λογιστάκος, και άρα θα προσέχαμε να μην εκτροχιαστούμε και στην μετά από αυτόν πενταετία.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:36:30

    @ Αυριανιστής
    Η Βουλγαρία και η Τσεχία είναι κανονικές Ευρωπαικές χώρες. Εκεί δεν παραμυθιάζονται με "αντιιμπεριαλιστικές" μεσανατολίτικες ιδέες, ούτε έχουν φίλους της Χαμάς και των Ταλιμπάν, ούτε διώχνουν τουρίστες από κρουαζιερόπλοια, ούτε έχουν δεξιά συνδικάτα που αρνούνται να συναντηθούν με υπουργούς. Και προπάντων, το κατά κεφαλήν ποσοστό Porsche Cayenne εκέι είναι πολύ μικρότερο από το δικό μας. Πολύ ανιαρές, δυτικές χώρες...
    Άλλωστε η τσέχικη κορόνα δεν είναι αδύνατο νόμισμα (και εξάγουν υπέροχη μπύρα και ωραία αυτοκίνητα Skoda - συνεργάζονται με τους Γερμανούς μη έχοντες ανάγκη μιζών)

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:38:50

    Η Βουλγαρία πάντως, θέλει σαν τρελή να μπεί στο Ευρώ, η Τσεχία νομίζω το ίδιο (μη βλέπεις τον Τόρυ πρόεδρο Κλάους, αυτός όντως μοιάζει κάτι καραδεξιούς δικούς μας).
    Εμάς μας χαρίσανε παλάτι και βάλαμε στο σαλόνι τους γαιδάρους.

   • Sic transit gloria mundi avatar
    Sic transit gloria mundi @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 12:13:35

    @ Αυριανιστής,
    σωστό! Οι Βούλγαροι φέρονται με σοβαρότητα, αναδιαρθρώνονται οικονομικά. Αλλά και πολιτικά η παλιά "γνωστή" Βουλγαρία - ταραξίας της Ευρώπης (σε συνεργασία με τους Γερμανούς, δύο Παγκόσμιοι κτλ) δεν υπάρχει πιά. Είναι μια κανονική Ευρωπαική χώρα χωρίς καθόλου εξτρεμισμούς και αναρχο-φασιστο-λαικισμούς.
    Η Ρουμανία είναι μεγαλύτερη, έχει όμως περισσότερα οικονομικά προβλήματα. Η Τρανσυλβανία είναι όντως κεντροευρωπαική: Έχει και μεγάλη Ουγγρικη μειονότητα. Έχει ακόμη και τους Γερμανούς της, αλλά απέμειναν πολύ λίγοι, κυρίως γέροντες.

 4. ataktos avatar
  ataktos 28/04/2010 21:33:58

  Μήπως πρόκειται ...για δήλωση του διδύμου ΓΑΠ, Παπακωνσταντίνου (που μας παπαγαλίζουν καθημερινά τα ΜΜΕ)… και μας κάνεις πλάκα????

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ataktos 29/04/2010 00:41:14

   Οχι την ειδα ο ιδιος στην τηλεοραση να λεει οτι το 2000 ισως να μην επρεπε να μπει η Ελλαδα στο ευρω.

 5. panos avatar
  panos 28/04/2010 21:48:27

  TO INTERNET ΗΡΘΕ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΥΠΝΩΣΗΣ. ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΩΣ ΜΕΣΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ!!!!!!!!

 6. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 29/04/2010 00:37:45

  δεν νομίζω ότι κανένας σας θα δάνειζε χωρίς εχέγγυα.....γιατί λοιπόν
  να το κάνουν οι Γερμανοί?
  Και δεν μιλάμε για 1000-2000 ευρώ, αλλά για δισεκατομμύρια ευρώ......

  Με τα μέτρα που μας ζητά η Γερμανία να πάρουμε :

  - εξασφαλίζεται η μείωση των ελλειμμάτων, κάτι που θα οδηγήσει σε μείωση του δημόσιου χρέους (και 100 δις ευρώ να μας χάριζαν, αν δεν καταφέρναμε να μειώσουμε το δημόσιο χρέος, πάλι σε 2-3-4 χρόνια θα είχαμε το ίδιο πρόβλημα, μάλλον και πιο οξυμμένο).

  - μπορεί να δικαιολογήσει η γερμανική κυβέρνηση επαρκώς στους πολίτες τους το τεράστιο μέγεθος του δανεισμού.
  Γιατί μην ξεχνάμε ότι χρήματα Γερμανών φορολογούμενων δανειζόμαστε, την στιγμή μάλιστα που οι ίδιοι θα προτιμούσαν αυτά τα χρήματα να κατευθυνθούν στην χώρα τους.

 7. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 29/04/2010 00:39:59

  δεν καταλαβαίνω γιατί έχουμε την παράλογη αξίωση-απαίτηση να μας δάνειζαν οι εταίροι μας ανεξέλεγκτα..........

 8. Orestios avatar
  Orestios 29/04/2010 05:04:06

  Η μπλόφα του GAP για επαναδιαπραγμάτευση της συνθήκης του Μάαστριχτ και τα παραμύθια για αλλαγή στην ΕΕ, όταν μόλις πρόσφατα ψηφίστηκε η Νέα συνθήκη, οδηγούν με απόλυτη ακρίβεια στην έξοδο από ΕΕ και ευρώ. Η δήλωση αυτή δεν είναι τυχαία και έρχεται να επιβεβαιώσει ότι η κυβέρνηση GAP το μόνο που κατάφερε είναι ένα τεράστιο τίποτα. Φιάσκο παντού.
  Έχοντας καταφέρει το GAP να χάσει η Ελλάδα την εθνική κυριαρχία, το πάρτυ αρχίζει. Επαναδιαπραγμάτευση χρέους συνεπάγεται επαναδιαπραγμάτευση συνθηκών. Μπράβο Γκόγκο, η Ελλάδα παίρνει τη θέση που της αξίζει στο παγκόσμιο στερέωμα. Με το Γκόγκο επιτέλους θα γίνουμε τριτοκοσμικοί.

  Το ερώτημα που έρχεται αυθόρμητα είναι: Έχουμε κυβέρνηση φαύλων ή ηλιθίων?

 9. μια αλεπού στο παζάρι avatar
  μια αλεπού στο παζάρι 29/04/2010 06:24:10

  συνέχισε να κινδυνολογείς για έξοδο από Ε.Ε και ευρώ....εσύ θα διαψευστείς πανηγυρικά και κατά συνέπεια θα εκτεθείς....

  • Orestios avatar
   Orestios @ μια αλεπού στο παζάρι 29/04/2010 06:49:22

   Κινδυνολόγω? Μάλλον αστειεύεσαι.
   Μίλησα πρώτος για τιτανικούς και αχαρτογράφητα νερά? Μίλησα για απώλεια εθνικής κυριαρχίας? Μίλησα για γκρεμούς? Μάλλον η κομματική σου τύφλωση δεν σου επιτρέπει να δεις ποιός κινδυνολογεί.

   Η πραγματικότητα είναι πολύ σκληρή. Μακάρι να διαψευστώ, αλλά με δεδομένες τις αποτυχίες του GAP βλέποντας το παρελθόν της πολιτικής του δραστηριότητας, μόνο πίνοντας πολύ μαύρο θα μπορούσα να κάνω φυγή από την πραγματικότητα και να υμνώ το GAP.
   Αλήθεια, τί πίνεις???

 10. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 29/04/2010 10:44:04

  Ο Γύργκεν Τρίττιν, πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας των Πρασίνων της Γερμανίας, δήλωσε ότι ο Τρισέ και ο Στρός Καν του ανακοίνωσαν ότι το ολικό ποσό που θα πάρει η Ελλάδα σε 3 χρόνια θα είναι 120 δις Ευρώ και για το διάστημα αυτό, η Ελλάδα θα αποσυρθεί εντελώς από την αγορά ομολόγων.
  h**p://www.tagesschau.de/wirtschaft/griechenland580.html

 11. otiprepei avatar
  otiprepei 29/04/2010 10:57:57

  Με το γερμανοτραφή Σημίτη θα πεί τίποτε κανείς?
  Ο φαντομάς είναι και πουθενά δεν φαίνεται αυτός ο άνθρωπος??
  Μας πηραν τ αυτιά να μπούμε στην ευρωζωνη κάποτε δεν το θυμάσται? Θέλαμε να μπούμε, τα γκάλοπ τι ελεγαν? Απο το 97 το 98 έστω το 99 αρχές?
  Μετά το χρηματιστήριο μαε λέγανε οτι θα σωθούμε απο τη χασούρα μας αν μπούμε. Γιατί τα ξεχλάμε αυτά?
  Ο ΓερμανοΣημίτης έχει ευθύνες μαζί με τους Γερμανούς.

 12. σιδεράκιας avatar
  σιδεράκιας 29/04/2010 11:09:20

  http://www.faz.net/m/%7B098E6C97-FD65-4366-89BE-38995344B4FB%7DPicture.jpg

  σημερινή γελοιγραφία από τη Frankfurter Allgemeine Zeitung.
  η λεζάντα κάτω γράφει: Η καλή είδηση! Η χρεωκοπία της Ελλάδας αποφεύχθηκε.

  και μέσα στη γελοιογραφία: Χαίρομαι τόσο πολύ gertrud που η Τουρκία έσωσε την Ελλάδα κι εμείς μπορούμε να κρατήσουμε τα λεφτά μας.

  του κόσμου το περίγελο...αν είναι αθώο...

  • Sic transit gloria mundi avatar
   Sic transit gloria mundi @ σιδεράκιας 29/04/2010 11:15:37

   Η Τουρκία, δεκαετίες τώρα, "σώζει" τη Γερμανία. Με γυράδικα, φτηνά μανάβικα και ψιλιακτζίδικα στο Berlin-Kreuzberg, εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες που φτιάχνουν ωραίες Mercedes και μετά τις αγοράζουν (!), και προπάντων με άπειρα φτηνά καλοκαιρινά σπίτια και ξενοδοχεία για "τσιγκούνηδες" Γερμανούς τουρίστες στο Κουσάντασι και στο Μποντρούμ, με το συμπάθειο.

   • σιδεράκιας avatar
    σιδεράκιας @ Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:41:58

    από τη στιγμή που άρχισε το πανηγύρι, κυρίως μετά το μοντάζ του Focus με την Αφροδίτη, διαβάζω σε καθημερινή βάση δημοσιεύματα του γερμανικού τύπου. Υπάρχουν οι έξαλλες φωνές όπως και λογικές ή και πραγματιστικές. Δε λαμβάνω υπόψη την Bild, απαράδεκτοι χαρακτηρισμοί, αλλά δεν περιμένει κανείς και κάτι άλλο. Το χειρότερο απ'όλα είναι ότι μας χαρακτηρίζουν τεμπέληδες. Από προσωπική πείρα όταν ήμουν στη Γερμανία, έδινε ο καθηγητής εντολή να κάνουμε κάτι, οτιδήποτε. Είμασταν 8 Γερμανοί, ένας Αραβας κι εγώ. Είχαμε σε μόνιμη βάση συζητήσεις από τους Γερμανούς, εγώ δεν κάνω, έκανα, τι είμαι κορόιδο; Το αποτέλεσμα ήταν ότι σχεδόν πάντα τη δουλειά την ξεκινούσαμε οι ξένοι και κάποιοι έρχονταν στο "φιλότιμο" κι έβαζαν ένα χεράκι. Οποιος δεν έχει ζήσει κι εργαστεί εκεί δεν έχει ιδέα. Για όποιον ξέρει γερμανικά μία λέξη θα πω....Feierabend. Δε μεταφράζεται ακριβώς, αλλά σημαίνει τελείωσα να δουλεύω για σήμερα κι ας καεί ο κόσμος.

    ¨οτι και να λένε, όσο "χαμένα κορμιά" και να είμαστε, έχουμε διαφορετική νοτροπία. ας ανσκουμπωθούμε κι ας δουλέψουμε. κι ας μην επιτρέψουμε ξανά να μας κοροϊδέψουν, οι δικοί μας. έχουμε το μυαλό κι έχουμε τα άντερα. κι εν τέλει ας βοηθήσουμε ο ένας τον άλλο. κι ένα πρέπει να το ξεχάσουμε....το έχει ο θεός! δεν έχει, εμείς μπορούμε, αλλιώς να κλαίμε τη μοίρα μας!

  • Μάρκο Τ avatar
   Μάρκο Τ @ σιδεράκιας 29/04/2010 11:38:24

   Οπως "διάβασα" τη γελοιογραφία, μου φάνηκε πολύ αυτοσαρκαστική για τους Γερμανούς. Και πολύ ειρωνική για τους Τούρκους.

 13. Sic transit gloria mundi avatar
  Sic transit gloria mundi 29/04/2010 11:52:35

  Συμφωνώ, έχω ζήσει και εγώ πολλά χρόνια στη Βάδη-Βυρτεμβέργη. Τελικά οι ρυθμοί ζωής είναι πιό χαλαροί στη Γερμανία απ' ότι εδώ, τους προτιμώ. Αιτία: Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ η μεθοδικότητα, ο ορθολογισμός, τόσο του κράτους όσο και του απλού ιδιώτη. Εδώ, με το άρπα κόλα, το ανατολίτικο "έχει ο θεός", τα ψέματα που λέμε ακόμη και στον ίδιο τον εαυτό μας, και προπάντων με τη δήθεν "μαγκιά" (που είναι κουραδο-μαγκιά), μόνοι μας σκάβουμε το λάκκο μας.
  Όταν είμαστε έξω, μετανάστες, βγάζουμε συχνά τον καλύτερο ευατό μας. Εδώ, πολλούς μας παρασύρει ως άτομα η περιρρρέουσα ατμόσφαιρα.

 14. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 29/04/2010 11:58:26

  Η Βουλγαρία πιθανότατα θα τα καταφέρει να μπει στο Ευρώ, και μάλιστα πιο σύντομα από όσο νομίζουμε. Προ κρίσης (2008), νομίζω ότι υπήρχε χρονοδιάγραμμα εισδοχής της για φέτος, αλλά τώρα έχει μετατεθεί για το 2013.

  Η Ρουμανία επίσης είχε αρχικό χρονοδιάγραμμα για το 2013, αλλά τώρα λόγω ΔΝΤ είναι αβέβαιο το πότε θα μπει. Θα μπει όμως, γιατί εξακολουθεί να έχει βιομηχανία και γιατί η νοοτροπία του λαού της (όπως την έζησα εγώ πρόπερσι σε ταξίδι μου εκεί) είναι εντελώς διαφορετική από τη δική μας, ειδικά στην Τρανσυλβανία είναι νοοτροπία κεντροευρωπαϊκού λαού.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.