Θα βγούμε στις αγορές, ή θα ασχολούμεθα με την παραπολιτική τους νόμους της νύχτας και τους μπράβους;
06/04/2014 07:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα βγούμε στις αγορές, ή θα ασχολούμεθα με την παραπολιτική τους νόμους της νύχτας και τους μπράβους;

Έφτασε η ώρα για να δρέψουν οι Έλληνες πολίτες τους καρπούς των θυσιών τους. Θα αφήσουμε να το ακυρώσουν αυτό ένας υπόδικος σαν τον Κασιδιάρη κι ένας λομπίστας που έπαιζε προσωπικά παιχνίδια;

Το ερώτημα που πλανάται πάνω από την Ελλάδα, τουλάχιστον στους πολίτες που αγαπάνε την πατρίδα και θέλουν το μέλλον της είναι ένα: «Θα αφήσουμε τους… Μπαλτάκους και τους Κασιδιάρηδες» να υπονομεύσουν τη χώρα που λατρεύουμε και θέλουμε να τη δούμε να πηγαίνει μπροστά;»

Κάποιοι θα απαντήσουν με τα γνωστά τσιτάτα της παραπολιτικής όπως «η ΝΔ και η κυβέρνηση είναι βαθιά πληγωμένη» ή ότι «δεν ξεχνιέται ότι ο Μπαλτάκος ήταν στέλεχος της κυβέρνησης και μη διανοηθείτε να αλλάξετε την ατζέντα για να μας ρίξετε στάχτη στα μάτια». Το ερώτημα παραμένει ωστόσο: «Θα γυρίσουμε στην πολιτική ή θα μείνουμε στην παραπολιτική, το παρασκήνιο, τους νόμους της νύχτας, το βρόμικο παιχνίδι των μπράβων και των πρακτόρων;»

Όπως έχουμε γράψει και σε πρόσφατο άρθρο, η Ελλάδα και οι Έλληνες δεν πρέπει να κάνουν το ιστορικό λάθος. Να κολλήσουν δηλαδή στο βούρκο μιας εγκληματικής οργάνωσης και των συνεργών της που επιδιώκουν να πλήξουν τη δημοκρατία αδιαφορώντας για το αν θα επιφέρουν ανεπανάληπτο πλήγμα στην οικονομία.

Αν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Μπαλτάκου να καταλογιστούν με νηφαλιότητα, όταν θα έρθει η ώρα και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και να γίνει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά σταγονίδια. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της οικονομίας.Τώρα είναι η ώρα για τα εξής βήματα:

1. Την επόμενη εβδομάδα η Ελλάδα βγαίνει ενδεχομένως στις αγορές έπειτα από 4 χρόνια βαθιάς «κατάψυξης». Από το 2010 είχε να εκδοθεί ελληνικό ομόλογο και όλη αυτή την περίοδο η χώρα δανειζόταν και υπέγραφε μνημόνια. Ακόμη και 2 δις ευρώ μόνο να είναι η έκδοση, ακόμη και το επιτόκιο να είναι 5% η κίνηση αυτή βάζει τέλος σε μία τετραετία απομόνωσης της Ελλάδας. Είτε το θέλουν κάποιοι είτε όχι πρόκειται για ενίσχυση της εμπιστοσύνης στη χώρα, με άμεσες θετικές επιπτώσεις τις καλύτερες συνθήκες άντλησης ρευστότητας για τις ελληνικές τράπεζες και την επιστροφή των καταθέσεων. «Μπορεί να συμβεί. Πριν από μερικά χρόνια τα ελληνικά ομόλογα διασύρθηκαν, αλλά τώρα τα ομόλογα του Ελληνικού Δημοσίου έχουν την καλύτερη απόδοση που υπάρχει στην ευρωζώνη», αναφέρει η Telegraaf.

2. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η πρώτη έκδοση ομολόγων μετά από χρόνια θα οδηγήσει σε ομαλότερη ροή χρηματοδότησης προς επιχειρήσεις και νοικοκυριά, με χαμηλότερα επιτόκια. Ειδικότερα για τις επιχειρήσεις δημιουργείται πλέον η προσδοκία για λήψη δανείων από το εξωτερικό με κουπόνι στα επίπεδα του 5%, όταν τα προηγούμενα χρόνια το επιτόκιο δανεισμού ξεπερνούσε το 8%. Τι σημαίνει αυτό; Ότι οι επιχειρήσεις μπορούν να αποπληρώνουν ευκολότερα τις υποχρεώσεις τους και να επιστρέψουν σε κερδοφόρες χρήσεις. Το Grexit είναι πλέον παρελθόν, τώρα είναι η ώρα του success story, το οποίο έλεγε ο κ. Σαμαράς και όλοι τον κορόιδευαν γιατί δεν τον πίστευαν. Η κυβέρνηση τους αποστόμωσε.

3. Η κυβέρνηση ετοιμάζει αναπτυξιακή ατζέντα. Ένα μακρόπνοο πλάνο συζητήθηκε την Παρασκευή στο Μαξίμου και παρουσιάστηκε από τον Γ. Στουρνάρα στους Α. Σαμαρά και Β. Βενιζέλο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σχέδιο προβλέπει την επιστροφή του ΑΕΠ το 2020 στα επίπεδα των 230 δις ευρώ, όταν ήταν δηλαδή πριν την κρίση. Ουσιαστικά είναι μια 6ετία στην οποία, σύμφωνα με έρευνα του ΚΕΠΕ, του ΙΟΒΕ και της εταιρείας McKinsey, θα αυξηθεί το ΑΕΠ κατά 43 δισ. ευρώ σε σχέση με σήμερα. Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τουρισμός, ενέργεια, τρόφιμα, αγροτικός τομέας, τηλεπικοινωνίες - νέες τεχνολογίες, αγορά ακινήτων, μεταφορές και διαχείριση απορριμμάτων είναι ορισμένοι από τους κλάδους που θα παίξουν πρωταγωνιστικό ρόλο βάσει του σχεδίου αυτού.

4. Πλεόνασμα και κοινωνικό μέρισμα. Μέχρι τις 23 Απριλίου θα ανακοινωθούν τα στοιχεία για την ελληνική οικονομία από την Κομισιόν. Θα επικυρωθεί το πρωτογενές πλεόνασμα και θα δοθεί το πράσινο φως για κοινωνικό μέρισμα ύψους 500 εκατ. ευρώ. Για πρώτη φορά μετά από χρόνια θα δοθεί έστω κι ένα ευρώ σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Παράλληλα, την ερχόμενη εβδομάδα η επίσκεψη της Μέρκελ στην Ελλάδα γίνεται ακριβώς για να αναδειχθεί η τεράστια πρόοδος της οικονομίας και να επισφραγιστεί η έξοδος από την κρίση. Το λένε όλες τις προηγούμενες ημέρες οι Γερμανοί, όσο και αν οι τζάμπα μάγκες της ψευτοαριστεράς θέλουν να μειώσουν την επιτυχία αυτή. Δεν τους βολεύει να βρίσκεται η Ελλάδα έξω από τα μνημόνια και τον διεθνή έλεγχο διότι έτσι χάνουν το λόγο ύπαρξής τους.

5. Η ευνοϊκή συγκυρία φέρνει επενδυτές. Καθόλου τυχαίες δεν είναι οι αναλύσεις κορυφαίων ξένων μέσων ενημέρωσης ότι η Ελλάδα κρύβει τεράστιες επενδυτικές ευκαιρίες. Αυτό είναι το επόμενο μεγάλο στοίχημα. Να έρθουν επενδυτές στη χώρα μας, να ανοίξουν δουλειές, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας, να μειωθεί η ανεργία.

6. Οι οικονομικές εξελίξεις στην Ευρώπη. Οι πληροφορίες από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναφέρουν ότι ο Μ. Ντράγκι είναι έτοιμος να υιοθετήσει μια τακτική τύπου FED για διάσωση των ευρωπαϊκών τραπεζών και για αποφυγή του κινδύνου ενός παρατεταμένου αποπληθωρισμού. Μπορεί να μην είναι έτοιμη η Γερμανία για έκδοση ευρωομολόγου (το απέκλεισαν το Σάββατο Μέρκελ και Γιούνκερ) υπάρχουν ωστόσο κι άλλα εργαλεία. Την περασμένη Πέμπτη ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, επισημοποίησε τη στροφή του γερμανικού στρατοπέδου στη Φραγκφούρτη. «Το διοικητικό συμβούλιο ομόφωνα δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει όλα τα αντισυμβατικά εργαλεία που διαθέτει, ώστε να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι κίνδυνοι από παρατεταμένη περίοδο χαμηλού πληθωρισμού», δήλωσε, σε συνέντευξη Τύπου που ακολούθησε τη συνεδρίαση του Δ.Σ. Αμέσως μετά αποσαφήνισε ότι εξετάστηκαν «όλα τα εργαλεία που περιλαμβάνονται στην αποστολή της ΕΚΤ, περιλαμβανομένου του QE, δηλαδή της ποσοτικής χαλάρωσης». Πίσω από την τεχνική αυτή ονομασία κρύβεται η… εκτύπωση χρήματος. Η περίοδος επομένως για την Ελλάδα είναι ευνοϊκή και συμβαίνει αυτό που έλεγαν όλοι οι σοβαροί άνθρωποι. Πως αν η Ελλάδα αντέξει, αν δεν χρεοκοπήσει τότε θα έχει θέση στις εξελίξεις, τότε που η Μέρκελ και η παρέα της θα καταλάβουν ότι η κρίση είναι πανευρωπαϊκή και συστημική. Η Ελλάδα άντεξε και πλέον μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τους Ευρωπαίους.

Θα πει κανείς διαβάζοντας όλα αυτά: Δηλαδή μας λέτε ότι σωθήκαμε όταν 3 εκατ. Έλληνες είναι σε καθεστώς φτώχειας; Έτσι είναι. Κανείς δε σώθηκε, όμως μπήκαν οι βάσεις ώστε να μη γίνει η Ελλάδα… Βενεζουέλα ή Αργεντινή. Ήδη στην αγορά επιστρέφει η αισιοδοξία, η κατανάλωση αυξάνεται έστω και οριακά, ο κόσμος βγαίνει έξω, η Ελλάδα δεν βρίσκεται στο μαύρο σκοτάδι. Δεν χρεοκοπήσαμε, επιβιώσαμε.

Όλα τα παραπάνω θα τα ακυρώσει ένας υπόδικος σαν τον Κασιδιάρη κι ένας λομπίστας που έπαιζε προσωπικά παιχνίδια; Όχι δεν θα τους αφήσουν οι υγιείς δυνάμεις του τόπου. Η πατρίδα χρειάζεται όσους την αγαπάνε και δεν την επιβουλεύονται. Όσους βλέπουν μπροστά κι όχι στο παρελθόν. Όσους λειτουργούν στο φως κι όχι στο σκοτάδι. Είναι η ώρα που οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δρέψουν τους καρπούς των θυσιών τους. Ή όπως έλεγε ο μεγάλος Ελύτης «Αρκετά λατρέψαμε τον κίνδυνο κι είναι καιρός να μας το ανταποδώσει».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Στέφανος avatar
  Στέφανος 06/04/2014 09:21:43

  Δηλαδή για να καταλάβω. Προκειμένου να βγούμε στις αγορές θα καλύπτουμε παράνομες πράξεις υπουργών; (Αν υπάρχουν φυσικά, γι αυτό πρέπει και να ερευνηθούν). Το δίλημμα νομίζω είναι εκβιαστικό. Ο.κ. αν είναι ψέματα τα λεχθέντα από τον κ. Μπαλτάκο. Αν είναι όμως αλήθεια αυτοί που παρανόμησαν θα καλύπτονται πίσω από από επιχειρήματα "Θα βγούμε στις αγορές, ή θα ασχολούμεθα με την παραπολιτική τους νόμους της νύχτας και τους μπράβους;"

  • Factorx avatar
   Factorx @ Στέφανος 06/04/2014 09:43:36

   Δείτε πάλι τι γράφει το άρθρο: "Αν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Μπαλτάκου να καταλογιστούν με νηφαλιότητα, όταν θα έρθει η ώρα και χωρίς μικροπολιτικές σκοπιμότητες. Και να γίνει το ξεκαθάρισμα λογαριασμών με τα ακροδεξιά, φασιστικά και νεοναζιστικά σταγονίδια. Τώρα, όμως, είναι η ώρα της οικονομία..."

   • Στέφανος avatar
    Στέφανος @ Factorx 06/04/2014 10:09:43

    Το διάβασα με μεγάλη προσοχή το άρθρο σας. Γράφετε:"Αν υπήρξαν πολιτικές ευθύνες για την υπόθεση Μπαλτάκου...". Εγώ δεν εννοώ πολιτικές ευθύνες. Αυτές, αν υπάρχουν, θα αποδοθούν στην κάλπη με την ψήφο. Εννοώ ποινικές ευθύνες. Κατά την άποψή μου ήδη θα έπρεπε να ανακρίνεται ο κ. Μπαλτάκος για το αν αληθεύουν τα όσα είπε και όχι μόνον για το αν τραβήχτηκε παράνομα το βίντεο ή όχι. Αν θέλουμε να λεγόμαστε ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα με δημοκρατία δυτικού τύπου. Ευχαριστώ για την απάντησή σας.

    • Factorx avatar
     Factorx @ Στέφανος 06/04/2014 10:16:36

     Συμφωνώ μαζί σας. Οχι μόνο "ανάκριση", αλλά κανονικό "ξετίναγμα" του συνομιλητή του Χαστουκιάρη. Δεν ειναι συνηθισμένα πράγματα αυτά.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ Στέφανος 06/04/2014 10:38:54

   Κάτι τέτοια διλήμματα είχαν οι αρχαίοι Αθηναίοι μετά την ναυμαχία στις Αργινούσες και θανάτωσαν όλους τους νικηφόρους στρατηγούς τους, επειδή υποτίθεται ότι δεν έκαναν ό,τι έπρεπε για να σώσουν όσους πολεμιστές τους ήταν στη θάλασσα. Είμαι βέβαιος ότι όσοι ζήτησαν την καταδίκη τους σκεφτόταν περίπου όπως εσείς. Βέβαια, τη συνέχεια δυό χρόνια μετά τη γνωρίζουμε...

   • Decimus Maximus avatar
    Decimus Maximus @ Διογένης 06/04/2014 10:49:21

    Ε οχι και "νικηφόρος στρατηγός" ο ... Μπαλτάκος, Διογένη μου; Και τι θα έκαναν άραγε οι Αθηναίοι σε κάποιον που θα "πολούσε" τον αρχηγό τους;

    • Διογένης avatar
     Διογένης @ Decimus Maximus 06/04/2014 12:48:43

     Δεν νομίζω να αναφερόταν στον Μπαλτάκο ο σχολιαστής, μάλλον σε υπουργούς κλπ. αναφερόταν. Εγώ πάντως δεν αναφερόμουν στον Μπαλτάκο. Και ας μην γελιόμαστε, αυτή τη στιγμή ο στόχος είναι ο Σαμαράς, δεν είναι ούτε οι υπουργοί ούτε κανένας άλλος. Εγώ πάντως στον Σαμαρά αναφερόμουν. Αυτή τη στιγμή αποτελεί ύψιστη εθνική προτεραιότητα να προστατευθεί το πρόσωπο του συγκεκριμένου πρωθυπουργού. Τα υπόλοιπα είναι αντιπερισπασμοί που δημιούργησαν οι εχθροί της χώρας για να ασχολούνται οι αφελείς κάτοικοι αυτής της χώρας και να χάσουν την ουσία.

   • Γεώργιος Τ. avatar
    Γεώργιος Τ. @ Διογένης 06/04/2014 11:43:00

    Αυτά κάνει το θυμικό χωρίς λογική. Και ενώ η δεύτερη λείπει καιρό τώρα από την πλειονότητα των Ελλήνων, το πρώτο έχουν φροντίσει τα ΜΜΕ με την αντιπολίτευση να ηγείται μακράν στις αποφάσεις μας. Η πλήρης αποτυχία της παιδείας μας.

 2. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 06/04/2014 11:03:35

  Καλημέρα. Προσωπικά, και άσχετα απο κομματικές σκοπιμότητες ,με ανησυχεί το γεγονός πως , χωρίς αμφιβολία ,βγαίνουμε στις αγορές νωρίτερα απ' οτι θα επέτρεπε ένας συστηματικός σχεδιασμός , λόγω εκλογών του Μαΐου. (ε ,αν είναι να συζητάμε σοβαρά,μην μας πει κανείς πως δεν είναι έτσι...)

  • Decimus Maximus avatar
   Decimus Maximus @ ΣΤΕΛΙΟΣ 06/04/2014 11:40:39

   Ξέρεις και απο οικονομία; Πολυπράγμων βλεπω, ή απλώς αντιγράφεις τα κομματικά τσιτάτα; Σου θυμίζω λοιπόν ότι τα περί εξόδου στις αγορές το 2014 (β εξάμηνο ή και νωρίτερα) ακουγονται από πέρυσι

  • Γεώργιος Τ. avatar
   Γεώργιος Τ. @ ΣΤΕΛΙΟΣ 06/04/2014 11:44:58

   Τα σπρεντς στην Ιρλανδία έπεσαν καταιγιστικά αμέσως μετά την πρώτη επιτυχή έκδοση η οποία έγινε στο 6%. Μετά από 2-3 μήνες πήγαν στο 2-3%. Επομένως καλώς θα πάρουμε ένα μικρό ποσό άμεσα για να ξαναβγούμε μέχρι τέλος του χρόνου με πολύ μικρότερο επιτόκιο. Είναι δοκιμασμένη συνταγή και δεν ενέχει κίνδυνο αποτυχίας.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ΣΤΕΛΙΟΣ 06/04/2014 12:55:14

   Βγαίνουμε στις αγορές πολύ αργότερα από τότε που μας το επέτρεπαν τα οικονομικά μας δεδομένα. Θα μπορούσαμε να είχαμε βγει στις αγορές από τον Μάιο του 2013. Το ακύρωσε ο Στουρνάρας τότε ως "παρακινδυνευμένο" και εν συνεχεία η ραγδαία, τότε, πτώση των σπρεντ εξουδετερώθηκε από την κρίση της ΕΡΤ, που έμμεσα πάλι η τρόικα προκάλεσε με την απαίτησή της για άμεσες απολύσεις. Δέστε το σχετικό ρεπορτάζ του οικονομικού τύπου του Μαϊου 2013: http://www.capital.gr/newstheme.asp?id=1798779 Και αναζητήστε και το σχεδιάγραμμα με την πορεία των σπρεντ εκείνη τη χρονική περίοδο και αμέσως μετά, για να δείτε από πότε επέτρεπε η οικονομική μας κατάσταση έξοδο στις αγορές.

 3. Άλυτη εξίσωση avatar
  Άλυτη εξίσωση 06/04/2014 11:51:19

  '' Θα πει κανείς διαβάζοντας όλα αυτά: Δηλαδή μας λέτε ότι σωθήκαμε όταν 3 εκατ. Έλληνες είναι σε καθεστώς φτώχειας; Έτσι είναι. Κανείς δε σώθηκε, όμως μπήκαν οι βάσεις ώστε να μη γίνει η Ελλάδα… Βενεζουέλα ή Αργεντινή.'' Τα πανηγύρια και οι χαρές δυστυχώς, δεν δικαιολογούνται. Απαιτείται σοβαρότητα, σεμνότητα και χαμηλοί τόνοι, γιατί κάποιοι ζουν στην Ελλάδα που ...γλίτωσε απ΄τη χρεοκοπία, σαν κάτοικοι Βενεζουέλας και Αργεντινής και το χειρότερο είναι, οτι ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΚΟΥΣΤΕΙ, ούτε ένα πειστικό εφαρμόσιμο σχέδιο για άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας (όχι 5άμηνα χαρτζηλικάκια και κοροϊδίες). Κάθε άνθρωπος έχει μονάχα μιά ζωή με το συγκεκριμένο όχημα σ΄ετούτο τον κόσμο.... Δεν είναι διόλου χρήσιμο λοιπόν το ...όραμα που παραπέμπει σε μετά θάνατον δικαίωση γιατί τάχα ...θα υπήρχαν και χειρότερα.... Υ.Γ. Παράλληλα με τις εξόδους δε στις αγορές του Αλ Χαλίλι, γιατί να μη μαθαίνουμε και λεπτομέρειες για όσα συμβαίνουν πίσω απ΄τις ...κουϊντες; ΑΠΛΕΤΟ ΦΩΣ. Οι επιζήμιοι, οι άχρηστοι και οι ιντριγκαδόροι, ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΙΑΔΑ. Λαός πληροφορημένος, ποτέ παραπλανημένος.

 4. Α avatar
  Α 06/04/2014 11:57:41

  Ο Σαμαράς πέτυχε δύο πολύ σπουδαία πράγματα στην Ελλάδα της κρίσης την Ελλάδα που κινδύνευε να βγεί εκτός ευρωζώνης. 1. Πέτυχε πρωτογενές πλεόνασμα που το διανέμει μέα στη χώρα και 2. Βγάζει την Ελλάδα στις αγορές, τερματίζοντας έτσι τα μνημόνια. Αν αυτοί είναι οι λόγοι που κάποιοι θέλουν την πτώση του Σαμαρά ... ας διαλέξουν την Ελλάδα του ΓΑΠ και των ομοίων του. Εμείς πάντως δεν θα κάτσουμε να παρακολουθήσουμε το ίδιο έργο, το πισωγύρισμα και την καταστροφή της Ελλάδας.

 5. foros1 avatar
  foros1 06/04/2014 12:04:51

  οι διαφορές μας με την ΕΚΤ είναι πολύ βαθύτερες. το τύπωμα χρήματος αλα-FED, αν γινόταν 3 χρόνια πριν, δεν θα φθάναμε την εξαθλίωση που ζούμε σήμερα. ποιος θα χρεωθεί την μέχρι σήμερα στενομυαλιά του γερμανοκρατούμενου ΔΣ της; στις ευρωεκλογές πολλές "αντιμνημονιακές" ψήφοι κλείδωσαν πολύ πριν το θέμα Μπαλτάκου.

 6. AUCHENTOSHAN avatar
  AUCHENTOSHAN 06/04/2014 12:42:26

  Tάδε έφηΕυάγγελος Αντώναρος για τον Φαήλο.. «Δεν μπορεί σε καμία περίπτωση το στίγμα της ευρωπαϊκής Κεντροδεξιάς να το δίνουν άτομα που αφού περιπλανήθηκαν σε ανύπαρκτους ή ασήμαντους πολιτικούς χώρους, προσπαθούν όχι μόνο να βρουν στέγη στη Ν.Δ., αλλά σε κάποιες περιπτώσεις και να της επιβάλουν τη δική τους ιδεολογική ταυτότητα», τόνισε στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο στενός συνεργάτης του Κώστα Καραμανλή, καλώντας τους ψηφοφόρους του κόμματος να «μαυρίσουν» όσους έχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Τα σχόλια περιττά.. Καλό βράδυ ΝΔ..

  • cynthia avatar
   cynthia @ AUCHENTOSHAN 06/04/2014 14:20:48

   Ο Ευάγγελος Αντώναρος ως τι μιλάει ? Ποιό είναι το πολιτικό έργο που έχει παρουσιάσει , η ιδεολογική έστω συνεισφορά του στον χώρο της ΝΔ ? Οσο αφορά τα όσα γράφει για τον Φαήλο και άλλους που περιπλανήθηκαν όπως λέει, απο που βγαίνει οτι προσπαθούν να επιβάλλουν το ιδεολογικό τους στίγμα ? Υπάρχει η όχι πλουραλισμός μέσα στα δημοκρατικά κόμματα ? Υπάρχει η όχι ο επικεφαλής που συνθέτει στο μέτρο του δυνατού τις διάφορες απόψεις ?

  • roadrunner avatar
   roadrunner @ AUCHENTOSHAN 06/04/2014 21:04:16

   Οκ, το διαβάσαμε και αυτό. Τώρα μπορεί να επιστρέψει στον ύπνο του, ο ..πρώην ..εκπρόσωπος.... Όσο για εμάς που θα στηρίξουμε Φαήλο και όποιον άλλον αξίζει να βρεθεί στην Ευρωβουλή, δεν επηρρεαζόμαστε από τέτοιες δηλώσεις παλαιοκομματικής λογικής..

 7. ikaros avatar
  ikaros 06/04/2014 13:54:50

  Ψήφισα και στήριξα Σαμαρά. Δεν μπορώ να δεχθώ όμως έξοδο στις αγορές λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές και μοίρασμα πλεονάσματος λίγες μέρες πριν τις εκλογές. Πρέπει να ωριμάσουν οι πολιτικές μας ηγεσίες.

  • Διογένης avatar
   Διογένης @ ikaros 06/04/2014 15:47:30

   Η έξοδος στις αγορές γίνεται πολύ πιο αργά απο ό,τι θα έπρεπε, καθώς ήταν δυνατή πολύ νωρίτερα. Δέστε το σχόλιό μου παραπάνω. Νομίζω ότι οι εκλογές χρησιμοποιούνται ως επιχειρήμα πολιτικού χαρακτήρα κυρίως προς τους Γερμανούς, οι οποίοι κυρίως μπλόκαραν μέχρι σήμερα την έξοδο. Για το μοίρασμα του πλεονάσματος έχετε δίκιο, αλλά τι να πούμε. Στο λαό του "λεφτά υπάρχουν" ίσως τελικά να χρειάζεται και λίγο όπιο. Όλες οι ψήφοι ζυγίζουν το ίδιο, καλώς ή κακώς (καλώς). Και η ελληνική κοινωνία δεν έχει ωριμάσει τόσο πολύ ακόμη.

  • George N avatar
   George N @ ikaros 06/04/2014 21:03:06

   Όντως μυρίζει παλαιοκομματισμό και περισσότερο απωθεί παρά προσελκύει. Ίσως θα είχε πολιτικάντικο νόημα να μειώσει τις αντικειμενικές ώστε να εξουδετερώσει στο μέτρο του δυνατού την βόμβα του φόρου ακινήτων. Είναι παρόμοιο λάθος, αν και πολύ μικρότερο, με αυτό του Πασοκ που πήγε ενστικτωδώς για φουλ φόρους αντί να μειώσει κράτος. Το αποτέλεσμα ήταν και το δημόσιο να στραφεί εναντίον του και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι, με αποτέλεσμα τη συντριβή. Δυστυχώς επί 40 χρόνια έτσι εκπαιδεύσαμε τους πολιτικούς μας και θα τους πάρει κάποιο διάστημα για να προσαρμοσθούν.

 8. Διογένης avatar
  Διογένης 06/04/2014 15:51:12

  Η κυβέρνηση να προσέξει πολυ στην επικοινωνιακή διαχείριση της εξόδους στις αγορές. Αν δεν είχε μεσολαβήσει η υπόθεση Μπαλτάκου, όλα θα είχαν εξελιχθεί ομαλά. Τώρα, να μην δώσει την εντύπωση στημένων πανηγυρισμών. Ας τους αφήσει να εξελιχθούν ομαλά. Έτσι κι αλλιώς, η έξοδος στις αγορές είναι αφορμή πανηγυρισμού (ενώ το πλεόνασμα των αιματηρών θυσιών μας δεν ήταν). Θα το πανηγυρίσουμε όλοι δεόντως.

 9. η Dimi avatar
  η Dimi 06/04/2014 16:52:21

  κ. Μπαλτάκο, “δίχως προδότη, κάστρο δεν πατιέται”, λέει ο λαός. Και εσείς, με τη πρωτοφανή προδοσία σας και το υβρεολόγιό σας, αποδείξατε ότι: η ανεύρεση του χαμένου σεβασμού στα παντελόνια του κώδικα ανδρικής τιμής, είναι το μέγα ζητούμενο σε αυτούς τους ευτελείς, ενδοτικούς καιρούς που ζούμε σήμερα. Όνειδος!

  • Diamond Angel avatar
   Diamond Angel @ η Dimi 06/04/2014 19:38:45

   Αχάριστος . Και ούτε καν μια δημόσια συγγνώμη για τον άνθρωπο που τον εμπιστεύτηκε και αυτός τον εξέθεσε με τόσο άδικο τρόπο .

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Diamond Angel 06/04/2014 19:56:53

    Aπό άδεια παντελόνια τι θα μπορούσε κανείς να περιμένει.

 10. ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
  ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/04/2014 21:36:59

  Factor, έχεις απόλυτο δίκαιο. Δεν πρέπει να ρίχνει σκιά το θέμα Μπαλτάκου στην μεγάλη προσπάθεια της κυβέρνησης στο θέμα της οικονομίας και αυτό των αγορών. Είναι δύο τελείως ξεχωριστά θέματα. Μην μπερδέουμε το "σώβρακο" με την "γραβάτα". Τέτοια θέματα σαν του Μπαλτάκου θα υπάρχουν πάντα στην πολιτική ζωή και όχι μόνο της Ελλάδας. Εμένα με απασχολεί άλλο θέμα. Βγαίνουμε, όπως όλοι λένε στις αγορές. Πως θα διασφαλίσουμε ότι τα λεφτά που θα δανειστεί ο ελληνικός λαός θα πάνε σε σωστές, αυτή την φορά, τσέπες ? Και λέω, αυτή την φορά, γιατί όλα τα χρόνια μέχρι το 2010 που αντλούσαμε λεφτά από τις αγορές, δεν πήγαιναν σε σωστές τσέπες. Αυτό ήταν και η κύρια αιτία που φτάσαμε εδώ που φτάσαμε. Πως θα διασφαλίσουμε ότι δεν θα ξανασυμβεί ? Ξέρεις ότι όταν δανείζεσαι από ΔΝΤ, υπάρχει αυστηρός έλεγχος στο που πάνε τα λεφτά. Όταν όμως τα λεφτά τα δίνουν οι αγορές ...

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ 06/04/2014 21:49:04

   Δηλαδή,μάλλον συμπεραίνεις (συγνώμη αν κάνω λάθος),ότι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ο αυστηρός έλεγχος. Σωστά,αλλά από ποιόν;

   • ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ avatar
    ΕΝΕΡΓΟΣ ΠΟΛΙΤΗΣ @ Κυθήριος 06/04/2014 22:08:40

    Λάθος συμπέρασμα. Θέλω να διασφαλιστεί, με κατάλληλους θεσμούς, ότι αυτή την φορά "έχουν γνώση οι φύλακες". Έγω προσωπικά θα χειροκροτήσω (και θα ψηφίσω) εκείνον τον πολιτικό που θα με πείσει, ότι αυτή την φορά, τα λεφτά των αγορών θα πάνε σε σωστές τσέπες.

 11. Νέστωρ avatar
  Νέστωρ 07/04/2014 16:52:47

  H NΔ επωμίστηκε βαρύ πολιτικό κόστος για να ξελασπώσει τη χώρα από το βούρκο στον οποίο την οδήγησε ο τριτοκοσμικός σοσιαλισμός του παλαιοΠασόκ. Οι Έλληνες πρέπει να την στηρίξουν, δυνατά και καθαρά.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.