18/09/2009 13:28
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΧΟΛΙΑ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα αποσυρθεί η Ιταλία από το Αφγανιστάν;Η  χθεσινή ισχυρή έκρηξη που σκότωσε 6 Ιταλούς στρατιώτες  στη Καμπούλ, ανάγκασε τον Ιταλό πρωθυπουργό Σίλβιο Μπερλουσκόνι ,να ανακοινώσει πως η χώρα του αρχίζει να μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο της «επιστροφής των νέων της ανθρώπων στη πατρίδα, το συντομότερο δυνατόν».

Ο Μπερλουσκόνι,  που είναι στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, αλλά που αντιμετωπίζει διάφορα πολιτικά προβλήματα στο εσωτερικό της χώρας του, ήταν προσεκτικός στην ανακοίνωσή του λέγοντας πως η Ιταλία «δεν πρόκειται αν αποσύρει μονομερώς τους  3.100 στρατιώτες της που υπηρετούν στο Αφγανιστάν», αν και όπως είπε, επιθυμεί την επιστροφή τους όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Παρά τη προσεκτικότητα της διατύπωσης του, η αντίδραση του Ιταλού πρωθυπουργού ήταν η εντονότερη που έχει ποτέ προέλθει από Ευρωπαίο ηγέτη, σε σχέση με το Αφγανικό ζήτημα και την επιθυμία απεμπλοκής από αυτό. «Είμαστε όλοι πεπεισμένοι, πως είναι προς το συμφέρον όλων, όποιοι και αν είναι, να τερματιστεί η έντονη παρουσία μας στο Αφγανιστάν, και μάλιστα γρήγορα», συμπλήρωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός.

Ανώτατοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι τόσο της Γερμανίας όσο και της Βρετανίας, εξέφρασαν επίσης την έντονη ανησυχία τους με τις αφγανικές εξελίξεις, καθώς η θανατηφόρα βία στη πολύπαθη χώρα   αυξάνεται αλματωδώς ,  και μαζί της αυξάνονται και τα θύματα.

 www.nytimes.com

ΣΧΟΛΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια στο άρθρο! Γράψτε το πρώτο σχόλιο!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.