#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
06/07/2010 09:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα αλλάξουμε, ή θα σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε σφαλιάρα περιμένοντας την επόμενη;Κάθε μέρα που περνά, νοιώθω σαν τμήμα μιας βουβής ταινίας, που κάποιος πιανίστας κτυπά τα πλήκτρα προσπαθώντας να καθοδηγήσει το πλήθος στο πανί.

«Η ελληνική οικονομία έχασε 5 με 6 μονάδες ετησίως σε σύγκριση με τη Γερμανία τα τελευταία 5-6 χρόνια και σήμερα υπάρχει διαφορά 25 έως 30 μονάδων στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. Η Ελλάδα πρέπει να λύσει αυτό το πρόβλημα αν θέλει να παρουσιάσει και πάλι ανάπτυξη και να δει ένα φωτεινότερο μέλλον»

1…πρέπει να μας τσακίσουν το εισόδημα κατά 25 έως 30 μονάδες για να γίνουμε ανταγωνιστικοί.

2…πρέπει να εξαφανιστεί κάθε δίχτυ εργασιακής και κοινωνικής προστασίας γιατί είναι αντιπαραγωγικό κεκτημένο που πλήττει την ανταγωνιστικότητα. Λες και η ανάπτυξη έγινε μισθός, παιδεία, υγεία, υποδομές… που έγινε για τα παιδιά τους που τελειώνουν στο Κολέγιο ή στο γείτονα σπουδάζουν στο Λονδίνο ή στις ΗΠΑ και μέσα από την εργασιακή εμπειρία του σύμβουλου του μπαμπά, της μαμάς ή των φίλων καλούνται να μας σώσουν από τα άλλα παιδιά…

«Το τελευταίο θα αποφανθεί ότι το μνημόνιο -ως τμήμα της κοινοτικής νομοθεσίας- υπερέχει των ελληνικών νόμων και του ίδιου του Συντάγματος.»

3… και υπάρχουν βουλευτές που έχουν γίνει βολευτές που το ψήφισαν, που αποδέχονται ότι είναι υποτελείς κάποιων σελίδων που ήταν 1300 αλλά έγιναν 1200….

Αραχτοί στον καναπέ με αγώνα και θυσία το τηλεκοντρόλ, σε ελεύθερη πτώση αξιών και αρχών με αποτέλεσμα αυτό που ζούμε, την ισοπέδωση της αξιοπρέπειας στον αγώνα της προσωπικής επιβίωσης.

Και οι πολιτικοί της; Καλά αυτοί είναι αραχτοί στα έδρανα της βόλεψης

Και οι πνευματικοί της; Ζήτουλες της επιχορήγησης

Και οι δημοσιογράφοι; Σε μισθολόγια χαμένοι

Και ο λαός; Πουλά, κάθε φορά που χτυπά την πόρτα βουλευτή για κλίνη σε νοσοκομείο, για μετάθεση του παιδιού, για σβήσιμο της κλήσης, για το αυθαιρετάκι, για τη δουλίτσα, πουλά …μόνο που πούλαγε τα παιδιά του που δεν έχουν μέλλον πια αλλά δεν το ήξερε ζαλισμένος από την ευδαιμονία των δανεικών και την δόξα του ΙΧ, του τραπεζιού και της δήλωσης ξέρεις ποιος είμαι εγώ ή θα δεις ρε;

Και φτάσαμε οι υπηρέτες του λαού να είναι οι δυνάστες του που καθορίζουν την μοίρα και τις ζωές σκλάβοι στην ίδια μας τη χώρα.

Δεν είμαστε πλέον λαός, 10.000.000 άτομα που κάνουμε ότι δεν βλέπουμε όταν μας φτύνουν αλλά κοιτάμε το σάλιο στα μούτρα του απέναντι.

Αντιδράς; Πανηγύρισε που δεν σου έκοψαν τα δώρα, μόνο τις συλλογικές τις αποζημιώσεις, τον μισθό…

Μιλάς; Ζητωκραύγασε που έχεις την ακριβότερη βενζίνη και 5% επιπλέον ΦΠΑ

Σύνταξη; Μα τα ταμεία είναι ελλειμματικά και φταις εσύ και όχι κάθε Κουτρουμάνης και κάθε πρώην συνδικαλιστής και διοίκηση οπότε πρέπει να δουλεύεις έως τα 40 χρόνια εισφορές για 1.000 €

Αλλά εγώ θα σώσω τη χώρα; 10.000.000 κρίκοι που δεν γίνονται μια αλυσίδα για να βγούμε από το βόθρο των μνημονίων, μια φωνή για τα αυτονόητα που είναι αδιανόητα στη χώρα που έδωσε τα φώτα του πολιτισμού και δεν έχει παιδεία για τα παιδιά, υγεία για τους αρρώστους, μισθό για τον εργαζόμενο και σύνταξη για τον απόμαχο.

"…από τότε που αναλάβατε έχουμε δει την Ελλάδα να υποβιβάζεται, σε τίποτα περισσότερο από ένα προτεκτοράτο. Κύριε, δε νομιμοποιήστε επ’ ουδενί να κατέχετε αυτή τη θέση, και μπορώ να πω με σιγουριά, ότι μπορώ να μιλήσω εξ ονόματος της πλειοψηφίας του βρετανικού λαού που λέει: «Δεν σας γνωρίζουμε δεν σας θέλουμε κι όσο πιο σύντομα αποσυρθείτε, τόσο το καλύτερο»". Ποιος; Ένας ακροδεξιός Νάιτζελ Φάρατζ Βρεταννός, στους σοσιαλιστές της Ευρώπης στις Μέρκελ Κάνιδες, Τρισέδες και Ρένιδες που καταντούν τις ζωές των παιδιών μας εργαστηριακά πειράματα αριθμών.

Το τραγικότερο;… εμείς δεν έχουμε το δικαίωμα να τους κρίνουμε αν δεν κρίνουμε πρώτα τους εαυτούς μας, αν δεν στήσουμε στο τοίχο της συνείδησής μας όσους μας οδήγησαν έως εδώ για να μπορέσουμε να αποτινάξουμε πλέον το ζυγό. Γιατί αυτό είναι το μνημόνιο και αυτή είναι η Ελλάδα: ένας ζυγός σε ένα προτεκτοράτο και για να ονειρευτείς και για να ζήσεις πρέπει να είσαι  ελεύθερος.

Κανένας δεν έδωσε σε καμία κυβέρνηση την εξουσιοδότηση να μας πουλά στο σκλαβοπάζαρο της ανταγωνιστικότητας και των αριθμών.

Κανένας δεν παραχώρησε ζωές αξίες ιδανικά για δανεικά. Κανένας δεν τους έδωσε το δικαίωμα να κάνουν το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας υπόδουλα του μνημονίου.

Θα αλλάξουμε, αλλάζοντας τα φώτα σε δοσίλογους των δανεικών ή θα σκύβουμε το κεφάλι σε κάθε σφαλιάρα περιμένοντας την επόμενη;

Το χρωστάμε σε αυτούς που πέθαναν για την ελευθερία, την δημοκρατία, τα εργασιακά δικαιώματα. Όσα κάποιοι με αίμα μας κληροδότησαν δεν μπορούν με μελάνι να παραχωρηθούν.

Ο Ιθαγενής

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 06/07/2010 09:24:19

  Το κακό είναι, ότι το μόνο αντίπαλο δέος απέναντι σε όλα αυτά φαίνεται να είναι ο μπερλουσκονισμός (βάλτε άλλο πρώτο συνθετικό, με τον ίδιο αριθμό συλλαβών). Και τότε, φυσικά, δεν θα υπάρχουν καν περιθώρια για να αλλάξουμε και να ξεσηκωθούμε. Γιατί τότε ο Έλληνας "Μπερλουσκόνι" θα κάνει για ψύλλου πήδημα πράξη τις παραινέσεις του Μάνου "να κατέβει ο στρατός στους δρόμους"...

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Αυριανιστής 06/07/2010 09:51:24

   Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, στην νεώτερη τουλάχιστον ιστορία έχει αποδειχθεί ότι η αυτοοργάνωση των κοινωνιών σπάνια πετυχαίνει. Πάντοτε τα κινήματα καπελώθηκαν ή, έστω, χρειάστηκαν ηγεσίες που σήμερα δεν φαίνονται στον ορίζοντα.

   Τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η δική μας επανάσταση του 1821, που ξεκίνησε ως γνήσιο λαϊκό κίνημα και καπελώθηκε τελικά από τους Μαυροκορδάτους, για να συρθεί τελικά στην υποτέλεια και να γίνουμε προτεκτοράτο, αντί για ανεξάρτητο κράτος.

   Χρειάζεται ιδεολογική αφύπνιση και να πιστέψουμε ότι δεν είναι ακατόρθωτο.

   Ίσως το μοναδικό παράδειγμα επιτυχημένης και γνήσια λαϊκής επανάστασης να είναι η αμερικανική επανάσταση. Στην πορεία βέβαια το αμερικανικό κράτος κατέληξε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του τραπεζικού του συστήματος, αλλά αυτό ήταν μεταγενέστερη εξέλιξη ενώ για πάρα πολύ καιρό το αμερικανικό κράτος ήταν πραγματικά λαϊκό και δημοκρατικό και δεν είχε καπελωθεί.

   Συνεπώς, η ουσία είναι ότι μπορεί να επιτύχει η πραγματική ανεξαρτησία. Η Αμερική είχε υπέρ της τη γεωγραφία, αλλά εμείς έχουμε την ιδιοσυγκρασία μας και την ιστορία μας. Το τελευταίο που χρειάζεται είναι να δημιουργηθεί η κρίσιμη μάζα ανθρώπων που να κάνει την ανεξαρτησία συγκροτημένο και αυτοδύναμο αίτημα που δεν θα μπορεί να καπελωθεί από διάττοντες αστέρες τύπου Ανδρέα Παπανδρέου.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ Επώνυμος 06/07/2010 10:12:02

    Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου, αλλά πώς θα συγκροτηθεί αυτή η κρίσιμη μάζα ανθρώπων; Έξω, στην κοινωνία, πόσοι πιστεύεις ότι ενδιαφέρονται για την οιονεί υποτέλεια στην οποία τέθηκε η χώρα μας; Εδώ καλά-καλά δεν ενδιαφέρονται για το γεγονός ότι θα πάρουν σύνταξη 700 ευρώ μετά από 40 χρόνια εργασίας και δεν ξεκουνάνε ούτε γι' αυτό από τον καναπέ τους... κι εσύ προσδοκάς να ξεκουνήσουν για υψιπέτιδες ιδέες;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 06/07/2010 10:23:49

    Το πιστεύεις ότι συναντάω ΣΤΟ ΑΣΧΕΤΟ ανθρώπους που έχουν καρμπόν τις ίδιες απόψεις με εμένα και σε αυτό το θέμα και σε ένα σωρό άλλα θέματα; Ίσως να διαβάζουν antinews, ίσως να διαβάζουν και άλλα ιντερνετικά ανγνώσματα, πάντως η ουσία είναι ότι έχουμε τον ίδιο προβληματισμό και του δίνουμε (του προβληματισμού μας) την ίδια διέξοδο.

    Το ίντερνετ είναι χώρος απίστευτων ζυμώσεων αυτή τη στιγμή, η σκέψη μας εξελίσσεται με ταχύτατους ρυθμούς, νέα δεδομένα προκύπτουν κάθε μέρα, κάθε στιγμή, που κάνουν σοφότερους εμάς και τους γύρω μας. Σημεία σύγκλισης αναδεικνύονται, σημεία αντίθεσης καταρρίπτονται, καταλαβαίνουμε καλύτερα ο ένας τον άλλον, την πολιτική του προέλευση και τις ευαισθησίες του, και καταλήγουμε ότι το σωστό είναι τελικά το ίδιο, από όποια πλευρά και αν το δεις.

    Οι ζυμώσεις αυτές οδηγούν στην κατάρρευση των ιδεολογιών και, κυρίως, στην κατάρρευση του αριστερισμού και της μεσσιανικής αντίληψης που είχαν οι αριστεριστές για τους εαυτούς τους, καθώς και της συνακόλουθης δαιμονοποίησης οτιδήποτε "δεξιού" ή απλώς μη αριστερού. Αναδεικνύεται ένα νέο, ορμητικό και γνήσιο ρεύμα αμφισβήτησης της κατεστημένης γνώσης που δεν ικανοποιείται με ψευτιές και προσχήματα και θέλει την ΑΛΗΘΕΙΑ για να ικανοποιηθεί. Τη γνησιότητα.

    Να πω και κάτι άλλο; Γι' αυτό και δεν κατεβαίνει ο κόσμος στους δρόμους για τα μέτρα της κυβέρνησης. Πλέον και οι κινητοποιήσεις μια ψευτιά φαίνονται, μια που καπελώνονται και αποδομούνται σε βάθος από τις απόλυτα ελεγχόμενες συνδικαλιστικές ηγεσίες. Μπορεί ο Economist να πανηγυρίζει που μειώνονται οι διαδηλωτές στην Αθήνα, αλλά θα τους έλεγα να περιμένουν, διότι γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος.

    Θα έρθει κάποια στιγμή που η κατάληψη των χειμερινών ανακτόρων δεν θα είναι πια το επαναστατικό πρότυπο, αλλά η κοινωνία απλώς με μία κίνηση, συντονισμένη από ένα αόρατο χέρι, θα πετάξει πέρα την πολιτική τάξη, θα δημεύσει τις περιουσίες τους και θα εγκαθιδρύσει ένα κράτος πραγματικά δικό της, ένα κράτος που θα είναι αυτή η ίδια και όχι κάτι "ξένο", ένας "τρίτος", σαν και αυτός που έφτιαξαν οι Βαυαροί.

    Δεν ξέρω πότε θα γίνει αυτό, αλλά μέσα μου δεν έχω καμιά αμφιβολία ότι θα γίνει.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 06/07/2010 10:36:28

    Επώνυμε συμφωνώ με όλο το τελευταίο σου σχόλιο (εκτός ίσως από τις προβλέψεις σου στην τελευταία παράγραφο)

    Κι εγώ από τη πρώτη στιγμή είπα (και το έγραψα για να το θυμάμαι στο μπλογκ μου) ότι ήρθς η ώρα οι αντιδραστικές δυνάμεις (αριστερά κτλ) της κοινωνίας να αναθεωρήσουν κομμάτια της κοσμοθεωρίας τους που καταρρέει.

    Γι αυτό σε σχόλιο στο ποστ του Ροδινού είπα ότι οι οικονομικές εξαγγελίες Σαμαρά θα κρίνουν εν μέρη και τις τύχες της χώρας ως αντικραδασμικό της οργής και της ψήφου.Αρκεί να είναι ορθολογιστικές και τίμιες , τίποτα άλλο δεν χρειάζεται.

   • Γιάννης Σ. avatar
    Γιάννης Σ. @ Επώνυμος 06/07/2010 12:15:22

    Όχι και γνήσια λαϊκή επανάσταση η αμερικανική! «No taxation without representation.» Όπως κάποιοι δικοί μας ήταν ευχαριστημένοι από τα προνόμια στην Οθωμανική αυλή (γι' αυτό κράτησε και τόσο η υποταγή), έτσι και οι «πρόκριτοι» των αποίκων θα ήταν ευχαριστημένοι με κοκκαλάκια. Αν είχαν εκπροσώπηση στο Westminster και με μια αναπροσαρμογή των φόρων, θα πούλαγαν στον λαό μεγάλο παραμύθι. Αυτό φάνηκε και με τα αποτελέσματα του εμφυλίου τους, τα οποία λούζονται μέχρι σήμερα.

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ Επώνυμος 06/07/2010 12:35:25

    Επώνυμε στο 06/07/2010 at 10:23 έχεις πιστεύω ΑΠΟΛΥΤΟ δίκαιο.
    Νοιώθω οτι αυτό το διεθνές σύστημα που μας κυβερνά υπόγεια το γνωρίζει πολύ καλά για εμάς τους Έλληνες, τόσο καλά που αυτό μπορεί να είναι το μόνο που βλέπει μπροστά του ή αντιλαμβάνεται μόλις ακούει τη λέξη Έλληνες. Όπως ο Ταύρος νοιώθει για ενα κόκκινο πανί, τόσο εκνευριστικά γι αυτούς είναι τα στοιχεία της υπερχιλιετούς μας ταυτότητας. Δεν νοιώθουν πιστεύω τίποτε για εμάς παρά ενα αφύσικο εκνευρισμό που μόνο με άλλες έννοιες που συνορεύουν με τη λογική ίσως να τύγχαναν ικανοποιητικής εξήγησης. Νοιώθω οτι με κάθε τρόπο αυτό το σύστημα προσπαθεί να παρακάμψει και να διαλύσει αυτό το εκνευριστικό γι αυτούς έθνος.

 2. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 09:33:04

  η οργή ξετυλίγεται σε κλάσμα ....Δt

 3. ataktos avatar
  ataktos 06/07/2010 09:41:43

  ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ «ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ» ΖΑΦΕΙΡΑΚΗ 4 ΚΟΖΑΝΗ
  ΤΗΛ-ΦΑΞ: 24610 30668 www.seenerga.wordpress.com e-mail seenerga@otenet.gr

  Κοζάνη 6/7/2010

  ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗ ΛΗΣΤΕΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ - ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

  Κυβέρνηση, Δ.Ν.Τ και ΕΕ δεν κάνουν ούτε βήμα πίσω από τα αντεργατικά, αντιλαϊκά τους σχέδια! Ξεθάρρεψαν από την χλιαρή σχετικά αντίσταση των εργαζομένων (παρά τις μεγα-λειώδεις κινητοποιήσεις) το τελευταίο διάστημα και θέλουν να μας τα πάρουν όλα!
   Κατάργησαν τα δώρα, μείωσαν τους μισθούς και τις συντάξεις.
   Αυξάνουν όλα τα είδη λαϊκής κατανάλωσης.
   Κατεδαφίζουν τη Δημόσια Ασφάλιση.
   Απελευθερώνουν τις απολύσεις, καταργούν τις αποζημιώσεις.
   Μειώνουν ακόμα και τους κατώτερους μισθούς των 7000 Ευρώ! Γενικεύουν τις ελα-στικές μορφές απασχόλησης. Ετοιμάζουν εργασιακό μεσαίωνα για τους νέους ερ-γαζόμενους.
   Καταργούν τις ΣΣΕ, αποκλείουν και την προσφυγή στη διαιτησία, το τελευταίο κα-ταφύγιο των εργαζομένων για υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
   Καταλύουν κάθε έννοια κράτους πρόνοιας. Μειώνουν δραστικά τις Δημόσιες Κοινω-νικές δαπάνες. Βάζουν ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια ακόμα και στην Υγεία και στην Παιδεία.
   Ιδιωτικοποιούν (ξεπουλάνε) ότι Δημόσια Επιχείρηση και Δημόσια Περιουσία απέ-μεινε!
  Και δεν θα σταματήσουν εδώ! Ετοιμάζουν νέα επίθεση στον κόσμο της εργασίας, με νέα μέτρα ακόμα πιο σκληρά, με νέες περικοπές στους μισθούς και στις συντάξεις, νέους φόρους στο λαό!

  Να τους σταματήσουμε! Φτάνει πια η κοροϊδία!

  Μας λένε ότι δεν υπάρχει άλλη λύση. Ότι τα μέτρα είναι μονόδρομος. Λένε ψέματα!
  Μονόδρομος είναι να πάψουν να χαρίζονται τα δισεκατομμύρια από τον ιδρώτα μας για την αποπληρωμή του χρέους στους τραπεζίτες. Να κατευθυνθούν εδώ και τώρα σε αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις, σε σταθερή δουλειά για όλους. Να παγώσουν οι στρατιωτικές δαπάνες, να σταματήσει εδώ και τώρα η συνεχής μείωση της φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων, οι σκανδαλώδεις φοροαπαλλαγές στους εφοπλιστές, και την Εκκλησία, οι χαριστικές ρυθμίσεις που απάλλαξαν τους εργοδότες από δις ευρώ εισφορών προς τα ασφαλιστικά ταμεία.
  Αντιπαλεύουμε τις επιλογές Κυβέρνησης – ΕΕ - ΔΝΤ, και απειθαρχούμε στις αντεργατικές πολιτικές τους.

   Να αποσυρθεί τώρα το αντιασφαλιστικό έκτρωμα!
   Να πάρουν πίσω όλα τα αντεργατικά μέτρα, το «μηχανισμό στήριξης» και το Πρό-γραμμα Σταθερότητας.
   Να μην πληρώσει ο λαός το χρέος και την κρίση. Διαγραφή του χρέους - παύση πληρωμών, ανυπακοή και ρήξη με τις συμφωνίες της ΕΕ, την ΕΚΤ και την ΟΝΕ.
   Να μην ψηφιστούν τα αντεργατικά νομοσχέδια.
   Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις, με συλλογικές συμβάσεις και σταθερή εργασία ώστε να ζούμε αξιοπρεπώς από μια δουλειά.
   Για νομοθετική απαγόρευση των απολύσεων.
   Για να μην περάσουν οι ιδιωτικοποιήσεις. Για να επιστρέψουν τώρα στο δημόσιο όλες οι επιχειρήσεις που ιδιωτικοποιήθηκαν τα τελευταία χρόνια (ΟΤΕ, λιμάνια, Ολυμπιακή κλπ). Για εθνικοποίηση των τραπεζών, χωρίς αποζημίωση, με εργατικό – κοινωνικό έλεγχο.
   Καμία σκέψη για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση-μετοχοποίηση της ΔΕΗ. Να καταγραφεί η περιουσία των αποθεματικών των εργαζομένων στα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης. Εξαγορά όλων των μετοχών από τα αποθεματικά του ταμείου (11,8 δις Ευρώ). Επιστροφή της ΔΕΗ 100% στο Δημόσιο.
   Προσλήψεις τακτικού προσωπικού που να καλύπτει όλες τις οργανικές θέσεις. Κατάργηση του δουλεμπορίου και των εργολάβων!

  Να βάλουμε τέλος στη ληστεία των εργαζομένων και την υποθήκευση της δημόσιας περιουσίας του Ελληνικού λαού!

  Κανένας στη δουλειά!
  Όλοι στην απεργία!
  Όλοι στους δρόμους και στις πλατείες!


  Το γραφείο τύπου

 4. warum nicht? avatar
  warum nicht? 06/07/2010 09:47:17

  Κατά τη γνώμη μου να τι περίμενε το ΠΑΣΟΚ και ίσως να έκανε το Σαμαρά να θέσει σε ετοιμότητα τη ΝΔ.
  Το οικονομικό κλίμα δεν είχε ξεκαθαρίσει ακόμη.
  Ίσως ήδη είμαστε σε κανονικό οικονομικό κραχ ίδιο με αυτό του 1932. Κάποιοι ίσως τελικά κατάφεραν να καταστρέψουν το παγκόσμιο Οικονομικό σύστημα.

  Dow Repeats Great Depression Pattern: Charts

  The Dow Jones Industrial Average is repeating a pattern that appeared just before markets fell during the Great Depression, Daryl Guppy, CEO at Guppytraders.com, told CNBC Monday.

  “Those who don’t remember history are doomed to repeat it…there was a head and shoulders pattern that developed before the Depression in 1929, then with the recovery in 1930 we had another head and shoulders pattern that preceded a fall in the market, and in the current Dow situation we see an exact repeat of that environment,” Guppy said.

  The Dow retreated 457.33 points, or 4.5 percent last week, to close at 9,686 Friday. Guppy said a Dow fall below 9,800 confirmed the head and shoulders pattern.

  http://www.cnbc.com/id/38092759

  • Σαος avatar
   Σαος @ warum nicht? 06/07/2010 10:05:54

   Μόλις που με πρόλαβες! Ήθελα να παραθέσω το ίδιο άρθρο. Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν όλοι να λένε πως φταίει για όλα η Ελλάδα, γιατί το είδα και αυτό σε κάποιο forum από κάτι ημιμαθείς (αν όχι βλάκες) Αμερικανούς!!! Τι να πως, αν είναι να γίνει κραχ τουλάχιστον δεν θα νοιώθουμε «μοναξιά» σ' αυτό το θέμα. Το κακό θα είναι μετά από ένα τέτοιο οικονομικό κραχ να έχουμε κάποιον πόλεμο παγκόσμιας εμβέλειας.

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ Σαος 06/07/2010 12:08:37

    H Ελλάδα αν θέλεις την δική μου άποψη είναι η πιο συμπαγής κοινωνία στην υφήλιο. Δεδομένου οτι κρατούμε τους πατροπαράδοτους θεσμούς μας, οι Έλληνες θα επωφεληθούν απο την κρίση. Θα συμβεί αυτό που λένε, leveling the playing field, κατά τη δική μου γνώμη οι Έλληνες σαν λαός έχουν αντέξει χιλιετίες, ο θεσμός της γειτονιάς, της αλληλοβοήθειας, του κλήρου και της εκκλησίας που βρίσκεται ενεργά μέσα στη κοινωνία, του δωρητή ευεργέτη, του κληρωτού που καλείται να εργαστεί για το έθνος του θα μας αναδείξει κυρίαρχους αν παγκόσμια, έστω τοπικά. Φυσικά κανείς απο τους επικυρίαρχους, που μισούν το τοπικισμό και υμνούν τη παγκοσμιοποίηση δεν θα ήθελε κάτι τέτοιο, εξ αυτού και οι στείρες πολιτικές που δημιουργούν και προωθούν, όπου είναι αποτελεσματικές μόνο εφόσον η κοινωνία ευημερεί αλλά καταστρεπτικές όταν η κοινωνία προσπαθεί να ανασυνταχθεί και με ελάχιστους πόρους να επιβιώσει. Δεν γνωρίζω τη δική σου πολιτική πεποίθηση αλλά πιστεύω οτι οι φίλοι αριστεροί ας μείνουν κάτω απο το ραντάρ μέχρι να καταφέρει αυτή η κοινωνία την ανασύνταξη της, γιατί δεν έχουμε χρόνο για πολυτέλειες. Αν σε λίγο θα πεις το ψωμί ψωμάκι δεν μπορείς να διεκδικείς παντεσπάνι, δεν μπορείς να μην έχεις μια ελεγχόμενη και ελέγχουσα κεντρική θρησκευτική οργάνωση, δεν μπορείς να μην περιφρουρείς με ζήλο τη τοπική σου κοινωνία και να επιδιώκεις την ομοιογένεια του πληθυσμού.
    Η κρίση για εμάς τους Έλληνες πολίτες των χιλιετιών δεν χρειάζεται αν είναι κρίση. Ας είναι κρίση για τους νεότευκτους σωτήρες και για τα συστήματα τους.

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ Σαος 06/07/2010 12:12:05

    ήθελα να συμπληρώσω οτι εκ του πονηρού προφανώς κατηγορείται η Ελληνική κοινωνία επειδή ακριβώς θα αντέξει, αυτό για την αναφορά σου για Αμερικανούς. Γίνεται σαφέστατα για να δικαιολογηθεί διεθνώς μια επιβολή εναντίων της απο τους υποτίθεται αποστάτες συμμάχους τους.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ warum nicht? 06/07/2010 10:12:31

   Παιδιά, το ξαναλέω: Πρέπει όλοι να δείτε το ντοκυμαντέρ The Money Masters.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 06/07/2010 11:06:11

    Επώνυμε καλημέρα, ποιό ήταν το ποστ που είπες χθες; μήπως ένα που ανέβασες από το hasapis ιστoλόγιo;

  • Θραξ Αναρμόδιος avatar
   Θραξ Αναρμόδιος @ warum nicht? 06/07/2010 12:32:56

   Αυτός ο Dow Jones ("με μηχανάκι έπεσε;") ούτε προφήτης τους Λιακόπουλου να ήτανε. Ολα τα μελλούμενα τα προφητεύει. Θαύμα θαύμα.

   Είναι πιθανόν να ζήσουμε έναν εξοντωτικό πόλεμο. Σχεδιασμένο. Προσχεδιασμένο. Οπως ακριβώς και η "οικονομική κρίση". Θα μπορούσε να είναι το μεγάλο φινάλε όλης αυτής της ιστορίας.

   Ο πόλεμος είναι πειρασμός γιατί είναι πολύ ΚΕΡΔΟΦΟΡΟΣ και ίσως να έχει συμπεριληφθεί στον αρχικό σχεδιασμό. Αλλά κιαν δεν έχει σχεδιαστεί και απλώς προκύψει, λόγω διαφωνιών στις αντιμαχόμενες παρατάξεις των διεθνών εξουσιαστών, πάλι θα τον καλοδεχτούν όλες οι πλευρές. Διότι φέρνει μεγάλα κέρδη. Πολύ μεγάλα κέρδη.

   Αλλά δεν είναι μόνον τα κέρδη. Αν "αποδειχτεί", και εμπεδωθεί από τα ΜΜΕ, ότι η παγκόσμια κρίση έφερε και έναν παγκόσμιο πόλεμο και μια καταστροφή, τότε τα πράγματα θα οδηγηθούν πιο ομαλά προς την παγκόσμια κυβέρνηση, που και ο δικός μας πρωθυπουργός και άλλοι διεθνείς ροκ σταρ, δηλώνουν δημοσίως ότι "μας χρειάζεται".

   Κι εμείς, τρομοκρατημένοι από την ανέχεια την οικονομική και την καταστροφή, θα αποδεχθούμε ευκολώτερα και έναν πιο σφιχτό ΟΗΕ, ΝΑΤΟ, σε ενιαίο υπουργείο αμύνης, και ένα πιο σφιχτό ΔΝΤ-ΕΚΤ, σε ενιαίο επίσης υπουργείο οικονομικών. Δύο σε ένα.

   Από το ποιος καρπώνεται τα μέχρι στιγμής κέρδη της κρίσης, φαίνεται ολοφάνερα και ο σχεδιαστής της κρίσης.

   Απλώς δεν έχουμε δει όλο το σχέδιο ακόμη.

   Θραξ Αναρμόδιος

 5. undercover gpr avatar
  undercover gpr 06/07/2010 10:26:33

  Το παγκόσμιο "πείραμα" (που ουσιαστικά μπορεί να χαρακτηριστεί και ως διόρθωση , αν χρησιμοποιήσουμε χρηματιστηριακή αργκό) δεν ξεκίνησε από την Ελλάδα αλλά από τη Lehman και ήταν επιλογή της τότε εξουσίας των ΗΠΑ , φίλε Σάο , όπως επιλογή ήταν και η διάσωση της Bearn και της AIG.

  Ιθαγενή respect ρε φίλε , για ακόμα μια φορά !!

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ undercover gpr 06/07/2010 10:30:23

   ... όπως και της Citigroup. 316 δις δολάρια για πάρτη της, της Citigroup έδωσε ο Ομπάμα, λίγο λιγότερο από το ελληνικό χρέος.

   Το μόνο μου ερώτημα είναι αν αυτό που θα ακολουθούσε την κατάρρευση της Lehman το είχαν προβλέψει και το ήθελαν ή αν, αντιθέτως, τους βγήκε κατά λάθος και τώρα το αξιοποιούν σε άλλη κατεύθυνση. Πάντως η μη διάσωση της Lehman ήταν σκόπιμη, τουλάχιστον με την έννοια ότι εξουδετέρωνε τον κυριότερο ανταγωνιστή της Goldman Sachs. Το ερώτημα δηλαδή είναι αν υπήρχαν ευρύτερες σκοπιμότητες αναδιάταξης του παγκόσμιου οικονομικού σκηνικού και ήθελαν να δώσουν το έναυσμα της κρίσης.

   Το ξαναλέω: Δείτε το The Money Masters.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ Επώνυμος 06/07/2010 10:42:55

    Γνώριζαν τις συνέπειες στο υπογράφω αλλά όχι την έκταση που θα μπορούσε να πάρει σε παγκόσμια κλίμακα , κι αν θες κι ένα παραπολιτικό που άκουσα πρόσφατα έπαιξε ρόλο και ο CEO της Lehman τον οποίο όλοι μα όλοι οι της Wall Street και της κυβένρησης ήθελαν να εξαφανίσουν γιατί προκαλούσε η αλλαζονία του.

    Σκοπιμότητα είχε από την άποψη του χαλιναριού , δεν μπορούσε να αντέξει το παγκόσμιο σύστημα συνέχιση του ίδιου μοντέλου και θυσιάστηκαν πολλά Δ.Χ μέσω πακέτων διάσωσης για να καταφέρουν να ισορροπήσουν όπως όπως μετά την επέκταση της κρίσης εμπιστοσύνης.

 6. tiramola avatar
  tiramola 06/07/2010 10:41:57

  Καλημέρα φίλε Ιθαγενή.
  Το πρόβλημα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιλαμβάνονται τη "σωτηρία" το σύνολο του υπάρχοντος πολιτικού προσωπικού στη χώρα μας πλήν ΚΚΕ που όμως εκτός από την άρνηση και την διαμαρτυρία η πρόταση του θεωρείται οπισθοδρομική από τους "ειδικούς" σύγχρονους οικονομολόγους που προτάσουν σαν κίνητρο ανάπτυξης το κέρδος αγνοώντας τον παράγοντα άνθρωπο και την κοινωνική προσφορά.
  Η λογική στην οποία κινούνται όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες είτε πρόκειται για κεντροδεξιούς είτε για κεντροαριστερούς, έχει να κάνει με την ανάπτυξη μέσω δανεισμού τον οποίον όμως για να εξασφαλίσεις θα πρέπει να υποβάλεις σε σκληρή λιτότητα τους πολίτες προκειμένου οι δανειστές-τοκογλύφοι(υπερεθνική οικονομική ελίτ)να εξασφαλίσουν τα κεφάλαιά τους με τον ανάλογο τόκο.
  Προτάσεται η οικονομία της προσφοράς και όχι της ενίσχυσης της οικονομίας μέσω της αύξησης της ζήτησης.
  Προσφορά και στην αγορά εργασίας.
  Σύμφωνα με τα "κεφάλια" της σύγχρονης οικονομικής θεωρίας το κοινωνικό κράτος και οι θεσμοί του αποτρέπουν τους πολίτες να "προσφερθούν" για εργασία αφού τα επιδόματα ανεργίας, τα συνδικάτα και γενικά η προστασία των ασθενέστερων λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης ειδικά μετά το παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον στο οποίο πλέον μετέχουν και χώρες με συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα όσον αφορά τις εργασιακές σχέσεις αλλά και μισθούς και μεροκάματα που σε σχέση με την Ευρώπη είναι η μέρα με τη νύκτα.
  Άρα το κοινωνικό κράτος πρέπει σταδιακά να καταργηθεί, κάτι το οποίο έχει ήδη ξεκινήσει.
  Όταν ο πρόεδρος της ΕΚΤ Τρισέ δηλώνει "η ιδέα ότι τα μέτρα λιτότητας θα επιφέρουν μαρασμό είναι λάθος γιατί θα εφαρμοστούν πολιτικές που θα εμπνεύσουν εμπιστοσύνη στις αγορές και θα επιταχύνουν αντί να αναχαιτήσουν την ανάκαμψη" και την ίδια ώρα αγοράζει τα υποβαθμισμένα Ελληνικά ομόλογα που είναι απαραίτητη διαδικασία προκειμένου να πληρωθούν συντάξεις και επιδόματα αντιλαμβάνεσαι το μέγεθος της θηλιάς που έχουν περάσει στους πολίτες όχι μόνο της χώρας μας αλλά πανευρωπαικά.
  Αν λοιπόν κάποια κυβέρνηση "τολμήσει" να ενισχύσει τη ζήτηση είναι απολύτως βέβαιο ότι θα δεχθεί υποβάθμιση της πιστοληπτικής της ικανότητας από τους "οίκους αξιολόγησης" με αποτέλεσμα την επίθεση των πιστωτών και την αναγκαστική προσφυγή στο ΔΝΤ που αναλαμβάνει να κάνει την δύσκολη δουλειά.
  Αυτή η τραγική κατάσταση δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από μία χώρα μόνη της εκτός και αν η Κούβα ή η Βενεζουέλα αποτελούσαν πρότυπο για την εκλεγμένη κυβέρνηση κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο στη χώρα μας αφού και οι πολίτες δεν είναι προετοιμασμένοι για μιά τέτοια αλλαγή αφού για αρκετά χρόνια ζούσαν με την επίπλαστη ευμάρεια των τραπεζικών δανείων.
  Οι επιλογές είναι δύο και μην πιστεύεις σε "μίγματα" οικονομικής πολιτικής.
  Ή επιλέγεις την πιθανή "σωτηρία" της χώρας συστημικά όπως ανωτέρω περιέγραψα ή κάνεις την υπέρβαση με μοντέλο Τσάβες που απαιτεί συλλογική κοινωνική δράση και προσφορά.

  • Ο Ιθαγενής avatar
   Ο Ιθαγενής @ tiramola 06/07/2010 18:31:32

   Φίλε τιραμόλα θες οικονομικές λύσεις;
   Ας ανεβάσει στο διαδίκτυο λοιπόν κάθε διοικητική πράξη από τον Οκτώβριο του 2009 έως σήμερα που προκαλεί δημοσιονομικό κόστος (σύμβουλοι, μετακλητοί, προσλήψεις, οδοιπορικά Υπουργικών γραφείων και ΓΓ) να δούμε το κόστος ανά Υπουργείο και τι έχει εξοικονομήσει από την περικοπή του Επιδόματος Αδειας πχ;
   Αντί να μειώνει το εισόδημα κατανάλωση οδηγώντας τη χώρα σε ύφεση ας μείωνε στο 25% τις ασφαλιστικές εισφορές δίνοντας και μια αύξηση 4% στους μισθούς και ανταγωνιστικότερη θα γινόταν με μείωση πάνω από 15% της παραγωγής και τόνωση της κατανάλωσης θα είχαμε.
   Ας διασταύρωνε Ε1 με Ε9 και καταθέσεις και θα έπιανε όλη την φοροδιαφυγή
   θα έκλεινα εχθές τον ΟΣΕ έχοντας εξοικονομήσει τα 2.000.000 κάθε ημέρα όσα έκοψε δηλαδή από τα δώρα των συνταξιούχων
   Δεν θα αγόραζα τα υποβρύχια των μιζών ύψους 83.000.000
   Αλλά κάθε κυβέρνηση κάνει τις επιλογές και το ΠΑΣΟΚ έχει εντοπίσει το πρόβλημα σε μισθωτούς και συνταξιούχους και όχι στη διαχείριση γιατί 30 χρόνια διαχείριση έκανε κάνει και θα κάνει
   Μπορώ να σου γράφω για ώρες αλλά οι άνθρωποι εκτελούν διατεταγμένη Υπηρεσία

 7. undercover gpr avatar
  undercover gpr 06/07/2010 10:48:05

  Στην αύξηση της ζήτησης , ως οικονομική θεωρία , στηρίχτηκαν όλοι μα όλοι οι καζινοεπενδυτικοί των CDS και των naked/short απατεώνων οπότε μην είσαι σίγουρος μόνο και μόνο επειδή την συνιστά μέσα από ένα άρθρο του ο Irvin..

  Εάν υποθέσουμε ότι πρέπει να τονωθεί η ανάπτυξη μέσω της άυξησης της ζήτησης το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να φουσκώσουμε ακόμα πιο πολύ την παγκόσμια φούσκα αξιών.

  Θέλει , χειρουργικής ακρίβειας , συνδυασμό και των δυο θεωριών γιατί η παγκόσμια φούσκα βρίσκεται στα όριά της.

  • tiramola avatar
   tiramola @ undercover gpr 06/07/2010 10:58:36

   Για τον καζινοκαπιταλισμό και την κρίση που προκάλεσε έχουμε μιλήσει και γράψει πάρα πολλά και φυσικά έχει εντοπισθεί η αιτία του κακού.
   Εγώ μιλάω για αύξηση της ζήτησης μέσω της ενίσχυσης του εισοδήματος των εργαζομένων πολιτών και όχι πάσης φύσεως ανεξελέγκτων δανείων που δεν είναι εξασφαλισμένη η αποπληρωμή τους.
   Είμαι εκτός τόπου και χρόνου?

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ undercover gpr 06/07/2010 11:12:58

   Με τι λεφτά θα αυξηθεί το εισόδημα εάν τα περιθώρια κέρδους των επιχειρήσεων (όχι των 10 μεγάλων κάθε χώρας , των μικρομεσσαίων εννοούμε) δεν το επιτρέπουν?Μόνο μέσω δημοσίου χρέους αυτό μπορεί να γίνει , δηλαδή δημοσίων δαπανών οι οποίες προέρχονται κι αυτές από δανεισμό.

   Φαύλος κύκλος είναι που καταλήγει πάντα στο δανεισμό είτε κρατικό είτε ιδιωτικό έτσι όπως τα έχουν κάνει.

   Η απάντηση , κατά την ταπεινή μου άποψη , είναι μετατόπιση περιθωρίων κέρδους από τον χρηματοπιστωτικό τομέα , ο οποίος κατέχει το 30%(!!) των κερδών των δυτικών οικονομιών και απασχολεί ιδιαίτερα μικρό ποσοστό εργαζομένων , στον παραγωγικό τομέα , ο οποίος απασχολεί και το μεγαλύτερο ποσοστό εργαζομένων.

   Αλλά αυτό θέλει παγκόσμια συναίνεση και συντονισμό.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ undercover gpr 06/07/2010 11:34:14

   Ρε παιδιά, το πρόβλημα είναι ότι οι εργατικές κοινωνίες πηγαίνουν μπροστά (ΗΠΑ, Γερμανία, Ιαπωνία, ειδικά Κίνα τώρα τελευταία), ενώ οι τεμπέλικες, όπως η δική μας, πηγαίνουν πίσω.

   Φλομώσαμε στα "δικαιώματα" που τόσον καιρό είχαμε. Ή νομίζαμε ότι είχαμε. Που συνοψίζονται στο εξής ένα: Στο δικαίωμα να κάαααααθεσαι. Και να έρχεται το κράτος να σου δίνει τζάμπα λεφτά. Στο κάτω κάτω το δικαιούσαι. Είσαι απόγονος του Περικλή και του Αριστοτέλη.

   Αν πέσουμε στη δουλειά, τότε όλα θα αλλάξουν.

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ undercover gpr 06/07/2010 11:53:49

   Πηγαίνει μπροστά η οικονομία των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας βρε Επώνυμε επειδή τυπώνουν χρήμα και πληρώνουν κατόχους cds δίχως αντίκρισμα ? Η Γερμανία με τα τεράστια πλεονάσματα ζει πολιτική ρευστότητα λόγο των μέτρων λιτότητας και η Κίνα έχει όλο το δυτικό κόσμο να την δείχνει με το δάκτυλο για το γουάν.

   Η κρίση υπερευστότητας δίχως αντίκρισμα είναι η αιτία και η κρίση εμπιστοσύνης πιστοληπτικότητας το αποτέλεσμα.

 8. μας δουλεύουν avatar
  μας δουλεύουν 06/07/2010 11:39:55

  Aκροδεξιό περιοδικό Economist (1-Ιουλίου-2010).
  -"Οι Έλληνες διαδηλωτές μειώνονται, ενώ τα μέτρα λιτότητας αυξάνονται"
  Δηλαδή, δεν φτάνει που πεινάμε μας
  κοροϊδεύουν και από πάνω τα αφεντικά του Παπανδρέου.
  Αυτό δεν μπορεί να είναι τυχαίο.
  Γίναμε περίγελος εκείνων που πιέζουν για την εξαθλίωσή μας, διότι συνεχίζουμε να κρυβόμαστε στα σπίτια μας νομίζοντας πως η κρίση δεν θα μπει μέσα σε αυτά.
  Αρα, κάνει καλά τη δουλειά του το Mega και το Άλτερ.
  Well done, boys.

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ μας δουλεύουν 06/07/2010 11:47:00

   Kαταλάβατε όλοι τώρα ΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ?

   ΚΑΙ μας λοιδωρουουούν γιατί είμαστε κότες αφού μας γδύνουν και λέμε ευχαριστωωωωωωώ, ΚΑΙ υπονοούν ότι μήπως έχουμε αντοχές ακόμα, άρα υπάρχουν περιθώρια και για ααααααάλλα μέτρα ΚΑΙ υποκινουν εξεγέρσεις με στόχο το αίμα, την ανεξέλεγκτη βία και την επιβολή απροκάλυπτου οργουελικού καθεστώτος.

   ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΛΟΙ ΑΠΟ ΠΆΝΩ ΝΑ ΕΞΑΝΤΛΕΙΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΕ ΟΙΚΟΝΟΜΙΣΤΙΚΑ ΠΛΑΙΣΙΑ.

   Το πείραμα ΚΑΘΥΠΟΤΑΞΗΣ της Ελλάδας είναι πολύ σημαντικό για αυτούς.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 06/07/2010 11:57:41

    Αλλενάκι, είδες την τελευταία συνέντευξη του Παπανδρέου σε κάποιο αμερικανικό κανάλι; Είδες πόσο έλαμπε όταν έλεγε ότι πήρε επώδυνα μέτρα; Μιλάμε για μεγάλο καμάρι.

    Έχει δίκιο, το θέμα δεν είναι για εξάντληση σε οικονομίστικα πλαίσια. Η καθυπόταξη της χώρας και του λαού της είναι το θέμα. Μέσα μου όμως είμαι βέβαιος ότι θα τους γυρίσει μπούμεραγκ. Δεν ξέρουν με ποιους τα βάλανε.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ αλλενάκι 06/07/2010 12:04:45

    *'Έχεις δίκιο' εννοούσα, όχι 'έχει'.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/07/2010 12:05:33

    Αφού είναι αγορακεντρικός δεν είναι ελλαδοκεντρικός.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ αλλενάκι 06/07/2010 12:23:25

    Αλλενάκι, βλέπω μια αντίφαση.

    Από τη μία γράφεις "είμαστε κότες αφού μας γδύνουν" -σ.σ: εγώ, άλλο ρήμα με το ίδιο αρχικό γράμμα θα χρησιμοποιούσα- "και λέμε ευχαριστώωωωωωωωω", και από την άλλη γράφεις ότι "υποκινούν εξεγέρσεις με στόχο τι αίμα, την ανεξέλγκτη βία".

    Πού βλέπω την αντίφαση;

    Μα, στο γεγονός ότι είτε θα "είμαστε κότες", όπως λες (και συμφωνώ), είτε "θα γίνουν εξεγέρσεις". Και να μην είμαστε κότες, και να μη γίνουν εξεγέρσεις, δεν είναι συμβατά μεταξύ τους. Εκτός κι αν έχεις κατά νουν κάτι σε στυλ "Δημοκρατικής Αριστεράς" του Κουβέλη, που είναι "και με τον αστυφύλαξ, και με τον χωροφύλαξ". Τι απαντήσεις μπορεί όμως να δώσει κάτι τέτοιο στα σημερινά αδιέξοδα του λαού;

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/07/2010 12:27:20

    Όχι, δεν είναι δικη μου η αντίφαση, το δημοσίευμα του Economist δείχνει σε τι παγίδα μας έχουν στριμώξει.
    Και περίγελως και δαρμένοι και σκοτωμένοι.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/07/2010 12:28:25

    γιατί, δεν είμαστε σκοτωμένοι, όταν στην πρώτη ΚΑΛΗ αντίδραση είχαμε 4 νεκρούς;

    ΚΑΙ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΟΝΤΑΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ?

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ αλλενάκι 06/07/2010 12:37:59

    Αλλενάκι, θα μπορούσα να πω με περισσότερη παρρησία τα παρακάτω, αλλά φοβάμαι ότι θα με παρεξηγήσεις και τα λέω με επιφύλαξη:

    1) "Δεν γίνεται ομελέτα χωρίς να σπάσεις αβγά".
    2) "Σε κάθε πόλεμο υπάρχουν και παράπλευρες απώλειες".

    Ακούγομαι κυνικός, αλλά ευελπιστώ στο γεγονός ότι (από τα διαχρονικά γραφόμενά μου εδώ μέσα) ξέρεις ότι δεν εννοώ πως τέτοιες εξελίξεις είναι επιθυμητές (αλίμονο αν το εννοούσα). Θα μπορούσα άλλωστε να αποτελέσω και ο ίδιος θύμα τους. Ωστόσο, δεν πρέπει να παραγνωρίζουμε πως όταν η χύτρα σπάσει από την πίεση, ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις ποιον θα πάρουν τα θραύσματα. Γι' αυτό και είναι κρίσιμος, κατά τη γνώμη μου, ο ρόλος του Σαμαρά, που πρέπει να προσφέρει ένα νέο όραμα στο λαό όχι για απλή εκτόνωση της οργής, αλλά για μετατροπή της σε κινητήρια δύναμη με κατεύθυνση την άμεση απαλλαγή, έστω και υπό καθεστώς πίεσης, από τους δοσίλογους και τους γκαουλάιτερ του ΔΝΤ.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/07/2010 12:44:48

    Αυριανιστή γιατί να σε παρεξηγήσω, αφού συμφωνώ με αυτά που γράφεις.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ μας δουλεύουν 06/07/2010 11:51:24

   Το θέμα είναι να μας σπάσουν το ηθικό, αυτό θέλουν.

   Αλλά επιμένω ότι γελάει καλύτερο όποιος γελάει τελευταίος.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 06/07/2010 12:01:56

    Εξαιρετικό το άρθρο του Ιθαγενή btw.

    Aν δεν τσακιστεί η δικτατορία των ΜΜΕ που όλα ανεξαιρέτως είναι βραχίονες του εφοπλιστικού και κατασκευαστικού κεφαλαίου η χώρα ανάσα δεν παίρνει.

    400 παραγγελίες έκαναν στα κινέζικα ναυπηγεία οι Έλληνες εφοπλιστές τη δεκαετία 2000 - 2010 και από μελέτη που δημοσιεύθηκε το ότι δεν αναθέτουν εργασίες στη ΝΕΖ Περάματος ΔΕΝ οφείλεται στις εργατικές διεκδικήσεις.

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ Επώνυμος 06/07/2010 12:09:36

    Κατά τη γνώμη μου, σε αυτές τις "εργατικές" διεκδικήσεις στα ναυπηγεία πάντοτε πρέπει να υπήρχε κάποιος ξένος δάκτυλος. Να ήταν δηλαδή χτύπημα κάτω από τη ζώνη του διεθνούς ανταγωνισμού. Άραγε, του διεθνούς οικονομικού ανταγωνισμού ή κάποιου άλλου;

    Δεν είναι τυχαίο ότι ποτέ δεν μπόρεσε να στεριώσει σοβαρή ναυπηγική βιομηχανία στην Ελλάδα, την πρώτη χώρα στη ναυτιλία. Αν όμως είχαμε σοβαρή ναυπηγική βιομηχανία, θα είχε και πολύ σοβαρό και, το κυριότερο, αυτοδύναμο πολεμικό στόλο.

    Δηλαδή, πάπαλα η αγγλοαμερικανική κυαριαρχία στην Ανατολική Μεσόγειο. Θα είχαμε την άλλη στιγμή ελληνική κυριαρχία.

    Δεν έχω πληροφορίες για να βασίσω κάπου αυτό το σενάριο, αλλά από την ώρα που μου κόλλησε στο μυαλό εδώ και κανα-δυο χρόνια, μου φαίνεται όλο και πιο πειστικό.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ Επώνυμος 06/07/2010 12:12:36

    Αντιλήφθηκα τι εννοείς, εσύ το ξεκινάς από άλλη αφετηρία, από πιο μέσα, εγώ από άλλη αφετηρία, βάσει του αποτελέσματος, και καταλήγουμε στο ίδιο.

   • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
    Γιάννης Φαίλτωρ @ Επώνυμος 06/07/2010 12:22:15

    Παλιό το έργο δυστυχώς

    "Έκαψε ο Μιαούλης την φεργάδα και παπόρι κι᾿ άλλα. Υποπτεύονταν η Αγγλία να-μην γένωμεν κ᾿ εμείς θαλασσοδύναμη και με την ευκαρίστησιν του Εκλαμπρότατου Μαυροκορδάτου και συντροφιάς τα ᾿καψαν και τελειώσαμεν κι᾿ από αυτά".

    Ο Μακρυγιάννης εννοεί την πυρπόληση της ατμοκίνητης φρεγάτας Ελλάς και της κορβέττας Ύδρας από τους ανθρώπους του Μιαούλη.

  • Γιάννης Σ. avatar
   Γιάννης Σ. @ μας δουλεύουν 06/07/2010 12:17:56

   Ραγιαδισμός. Όταν καταλάβει ο Έλληνας πως τον κοροϊδεύουν με το να τον πιάνουν από το φιλότιμο, μέσα σε κλίμα απίστευτης κινδυνολογίας, τότε θα γυρίσει τούμπα η κατάσταση. Όταν σου έχουν κάνει το κεφάλι νιανιά, αδυνατείς να σκεφτείς λογική και να βρεις εναλλακτικές - που υπάρχουν.

  • warum nicht? avatar
   warum nicht? @ μας δουλεύουν 06/07/2010 12:20:02

   μας δουλεύουν

   μπορεί ο κόσμος αν μην συμφωνεί ούτε με τους κινητοποιητές ούτε με τις κινητοποιήσεις, έτσι όπως και απο εκεί όπου εκπορεύονται εκφράζονται αλλά και με αυτά που επιδιώκουν.
   Φοβάμαι οτι ήρθε το τέλος εποχής για ορισμένους, μήπως να το σκεφτούμε λίγο και αυτό? Μήπως υπάρχει ενα σύνδρομο άρνησης της πραγματικότητας απο την αριστερά? Γνώμη μου.

  • warum nicht? avatar
   warum nicht? @ μας δουλεύουν 06/07/2010 12:45:29

   Μάλλον φταίει οτι ο Έλληνας δεν "πιστεύει" στους οργανωτές της κινητοποίησης. Η αριστερά έπρεπε να είχε καταλάβει οτι έπρεπε χρόναι τώρα να μάθαινε να ρωτά και να ακούει τον λαό επιτέλους, οχι τον εαυτό της. Θαρρείς και δεν υπάρχει η αριστερά για τον λαό αλλά ο λαός για τη αριστερά. Εν πάσει περιπτώσει αν την ξεπέρασε ο λαός την αριστερά, τι να κάνουμε εμείς τώρα?
   Εμφύλιο έτσι για το γαμώτο? Για να ευχαριστηθεί η αριστερά?
   Είναι γενική η ερώτησης οχι εκ του προσωπικού.

   • Αυριανιστής avatar
    Αυριανιστής @ warum nicht? 06/07/2010 12:54:51

    Θα σου απαντήσω με μια άλλη ερώτηση.

    Δηλαδή, ή εμφύλιος ή υποταγή; Αυτές είναι οι επιλογές; Το να διώξουμε τους δοσίλογους χωρίς αίμα, δεν παίζει;

  • Ευθύμης avatar
   Ευθύμης @ μας δουλεύουν 06/07/2010 18:44:33

   ποιος θα κατέβει να διαδηλώσει όταν τα τάγματα εφόδου τις προάλες μόλις είδανε ενα μπλόκ να έχει μόνο ελληνικές σημαίες και όχι κάποιου κομματικού μηχανισμού την πέσανε και έγινε το έλα να δεις;

   Όποιος νομίζει οτι με μια χαζοπορεία και μετά πόρτα μπροστά στη βουλή απο τα ΠΑΜΕ και τα κείθε και τα δώθε θα γίνει οτιδήποτε είναι αλλού νυχτωμένος.

 9. Ατσαλάκωτος avatar
  Ατσαλάκωτος 06/07/2010 11:59:53

  Μιας και δεν είμαι τόσο "ψαγμένος", ποιός θα μου λύσει την απορία.
  Αν δεν ζητούσαμε την βοήθεια της Τρόϊκας και δεν μας δείνανε δανεικά, τι θα γινότανε την 19η Μαΐου που έληγαν τα ομόλογα των 9 δις €?
  Μήπως κάναμε λάθος που τους βάλαμε σαν μπελάδες στο κεφάλι μας, ή τα πράγματα θα ήτανε χειρότερα χωρίς "αυτούς"?

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ Ατσαλάκωτος 06/07/2010 12:07:56

   Υπάρχει ΔΗΘΕΝ ένα διάγραμμα ΕΣΟΔΩΝ-ΕΞΟΔΩΝ των δημοσιων οικονομικών που απεικονίζει την κατάσταση.

   Όσο το είδες εσύ, το είδα και εγώ,το είδαμε και όλοι μας.

   Αυτό λέμε για ΕΚΒΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟ ΠΙΣΤΟΛΙ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ!!!

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ αλλενάκι 06/07/2010 12:23:09

    και τα δάνεια μας να εξαφανιστούν απο τα χέρια των γνωστών δανειστών και να εμφανιστούν μαγικά στα χέρια των Τούρκων, σύμφωνα με τους όρους που υπέγραφε ο Παπανδρέου.

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/07/2010 12:32:31

    Πολύ σημαντικό αυτό που λες Warum nicht να μη μας διαφεύγει.

    Και δεν έχει φωτιστεί αρκετά.

    Τα δάνειά μας είναι όπως οι επιταγές που κυκλοφορούν και αλλάζουν 15 χέρια.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 06/07/2010 12:42:17

    Προς το παρόν πάντως τα δάνεια των Τούρκων είναι στα δικά μας χέρια μέσω Εθνικής.

    Υ.Γ Σιγά μην αγοράσει Ελληνικά κρατικά ομόλογα το κράτος της Τουρκίας , με τι λεφτά ?

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ αλλενάκι 06/07/2010 12:47:54

    τώρα θα κοιμηθώ ήσυχα...

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ αλλενάκι 06/07/2010 12:51:02

    αλλενάκι πραγματικά, αυτή η παράμετρος έχει διαφύγει απο ολόκληρο τον Τύπο. Συνεχίζει υπόπτως να διαφεύγει.

   • warum nicht? avatar
    warum nicht? @ αλλενάκι 06/07/2010 12:52:20

    undercover gpr κάτι είχε πάρει το αυτί μου σχετικά με Βραζιλία αλλά δεν είχα δώσει προσοχή και δεν πολυκατάλαβα.
    Μπορεί να κάνω λάθος.

   • undercover gpr avatar
    undercover gpr @ αλλενάκι 06/07/2010 12:52:56

    Στον warum παει η απάντηση αγαπητή.
    Sweet dreams btw lol.

   • Ο Ιθαγενής avatar
    Ο Ιθαγενής @ αλλενάκι 06/07/2010 19:06:40

    κοροϊδευόμαστε; για 9 δις πήγαμε στο μνημόνιο
    Πόσα είναι τα αποθεματικά των Ταμείων στην ΤτΕ;
    Πόσα είναι τα συναλλαγματικά αποθέματα της ΤτΕ;
    Γιατί όχι έντοκα γραμμάτια από το Παρακαταθηκών με 4%;
    Υπογράφει ΠΔ για μέτρα ας περάσει ένα μόνο και μετά να μιλά ότι δεν μπορεί να βγάλει κανένας € από την χώρα χωρίς πόθεν έσχες. Ας έκανε μια διασταύρωση έπειτα Ε1 με καταθέσεις και Ε9 με δέσμευση των αδικαιολόγητων και βλέπαμε αν μάζευε 9 ή 39 σε 48 ώρες

    Για να σώσουμε Τραπεζούλες και να τζιράρουμε 10 ημέρες CDs καταλήξαμε στη χειρότερη λύση

  • undercover gpr avatar
   undercover gpr @ Ατσαλάκωτος 06/07/2010 12:08:12

   Υπάρχουν 2,3 σενάρια.

   1) Θα δανειζόμασταν με επιτόκιο που στο μέλλον θα αποδεικνυόταν μεγαλύτερο των δυνατοτήτων μας να το εξυπηρετήσουμε το οποίο με τη πάροδο του χρόνου θα αυξανόταν περαιτέρω.

   2) Εάν δεν άρχιζε τους λαικισμούς και τα μαγειρέματα ο ΓΑΠ , ίσως , να είχαμε τρόικα αποτελούμενη μόνο από ΕΚΤ/ΟΝΕ (πράγμα πολύ καλύτερο από το νεοφιλελεύθερο ΔΝΤ)

   3) Θα μας χρεοκοπούσαν ετσιθελικά οι αγορές.

 10. Σαος avatar
  Σαος 06/07/2010 12:07:06

  factorx: είναι εντελώς αφερεγγυο το λινκ που παραθετεις, παραδειγμα το χθεσινό δεηθνε επεισόδιο

  • Σαος avatar
   Σαος @ Σαος 06/07/2010 16:55:14

   Όσο για την χθεσινή τουρκική προβοκάτσια δες και το παρακάτω από το εν κρυπτώ

   http://www.enkripto.com/2010/07/blog-post_9520.html

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.