#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/12/2010 11:00
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θα έχει κανένας λεφτά για να τον φορολογήσουν;Ούτε αρνητικά ούτε θετικά μας εξέπληξε ο κ. Παπακωσταντίνου καταθέτοντας το νέο φορολογικό νομοσχέδιο. Γνωστά είναι όλα τα μέτρα που περιέχει, απλά έχοντας εθιστεί στην καταστροφή και την πράσινη λαίλαπα ακόμη και τα φορολογικά χαράτσια μας φαίνονται απλή υπόθεση.

Το νομοσχέδιο προβλέπει αύξηση του ΦΠΑ από το 11% στο 13% και από 5,5% σε 6,5%. Επίσης, μείωση του συντελεστή ΦΠΑ για τα φάρμακα και τη διαμονή σε ξενοδοχεία και καταλύματα από το σήμερα ισχύον 11% στον νέο συντελεστή 6,5%.

Η καμπάνα έρχεται από του χρόνου το φθινόπωρο με την απλοποίηση του συστήματος διακίνησης πετρελαίου θέρμανσης με την κατάργηση της καταβολής του αυξημένου ΕΦΚ καυσίμου κατά τον εκτελωνισμό από τους προμηθευτές πετρελαίου θέρμανσης. Θα διπλασιαστεί η τιμή και… καλύτερα να βρείτε καμιά παλιά θερμάστρα.

Τα μαστίγια είναι γνωστά, όπως και τα καρότα. Μεταξύ αυτών κίνητρα για την αγορά πρώτης κατοικίας και αυτοκινήτου. Τώρα ποιος θα έχει λεφτά να πάρει οτιδήποτε σε λίγο, αυτό είναι άλλο θέμα. Πάντως, από την επόμενη χρονιά θα ισχύσεις:
- Αναστολή της εφαρμογής του πόθεν έσχες για την αγορά πρώτης κατοικίας αντικειμενικής αξίας έως 200.000 ευρώ ή 120 τ.μ. Επίσης, κλείνει το μάτι σε όσους έχουν χρήματα στο.. μαξιλάρι, να τα βγάλουν και να τα δώσουν στα παιδιά τους για αγορά σπιτιού.
- Μείωση του φόρου κατανάλωσης για την ηλεκτρική ενέργεια για την οικιακή χρήση (από 5 ευρώ/MWh σε 2,2 ευρώ/MWh), αύξηση των επιχειρηματικών τιμολογίων εκτός της υψηλής τάσης (από 2,5 ευρώ/MWh σε 5 ευρώ/MWh) και πλήρης απαλλαγή από τον φόρο για την κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας για γεωργική χρήση. Η ρύθμιση αυτή γίνεται αντισταθμιστικά στο πλαίσιο της αναμόρφωσης των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας. Με λίγα λόγια, μας ρίχνουν τώρα το τυράκι προκειμένου να μας ρίξουν ένα 30% πάνω στο ρεύμα μέχρι το 2013.
- Παροχή κινήτρων για την αντικατάσταση οχημάτων παλαιάς τεχνολογίας με έκπτωση των τελών κυκλοφορίας και αναπροσαρμογή του φόρου πολυτελείας σε αυτοκίνητα μεσαίας εργοστασιακής αξίας. Ισως το πιο αντιαναπτυξιακό μέτρο. Κίνητρα για να αγοράσουμε αυτοκίνητα ώστε το χρήμα να φύγει για τις χώρες που ανήκουν οι αυτοκινητοωβιομηχανίες.
- Μείωση του συντελεστή του ΕΦΚ στον καπνό από το 67% στο 65% και την αύξηση του παγίου στοιχείου από το 10% στο 15%.

Σε κάθε περίπτωση, τα μέτρα αυτά κρίνονται από πολλούς αναποτελεσματικά καθώς θα ρίξουν την ήδη διαλυμένη αγορά σε κώμα. Πώς λοιπόν θα εισπράξει του χρόνου ΦΠΑ το κράτος όταν δε θα υπάρχει σάλιο;

ΣΧΟΛΙΑ

 1. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 10/12/2010 11:16:29

  Όταν πεισθούν ότι δεν υπάρχουν άλλα λεφτά, τότε θα πτωχέυσουμε. Ρωτήστε οποιονδήποτε δουλέυει σε τμήμα καθυστερήσεων και εμπλοκών τράπεζας.

  ΔΕΝ τους νοιάζει. Κυβέρνηση εκκαθαριστών και ανιασθησιολόγων. Και άσχετα αν φοράνε ακριβές γραβάτες, τους λυπάμαι ώρες ώρες. Γιατί ΔΕΝ είχαν και δεν έχουν το θάρρος ή το θράσος να πούνε "this is Πάρτα" ή "έλα όταν έχω". Απλά γιατί δεν είναι "Εθνική" κυβέρνηση. Όπως δεν είχαμε "Εθνική" κυβέρνηση από το 1989 (ή το 1981) και μετά. Είχαμε επίφαση Κυβέρνησης που εξυπηρετούσε συλλογή "αποκλειστικών αντιπροσώπων", με διάφορα δεκανλικια συνδικαλιστών , κλπ, και με τα ΜΜΕ στο πλευρό τους.

 2. KAPS avatar
  KAPS 10/12/2010 12:23:15

  Μην τους ξυπνάτε τους γραικούς ..Γεμίστε τα ΜΜΕ με τσόντα γκομενάκια πουστράκια και όλα καλά κυλούν .. δώστε και μια αύξηση του μεγέθους του 1 ευρώ το μήνα στους συνατξιούχους και όλα θα είναι κάλμα . Α ρε Ελληνα που έχεις την απαίτηση και τη χαρά να σε λένε Ελληνάρα Στα δύσκολα είσαι κοτάρα και στα εύκολα ο μάγκας της κλανιάς . Αλλά άσε φταίνε πάντα κάποιοι άλλοι αλλά όχι εσύ ... Ακόμα και οι ξένοι ζηλεύουν την χώρα μας το νέο Ισλαμαμπάντ ...χαχαχαχαχαχα άντε και καλό ξημέρωμα ελληνάρες

 3. Σοσιαληστής avatar
  Σοσιαληστής 10/12/2010 14:28:35

  Δεν μπορεί, αφού λεφτά υπάρχουν.

 4. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 10/12/2010 17:54:06

  Δεν ανησυχώ είναι η καταλληλότερη κυβέρνηση (κατά τα ΜΜΕ), αφού για άλλη μια φορά αναβλήθηκε ο φόρος 20% επί των τηλεοπτικών διαφημίσεων που είχε είχε αναβληθεί για την 1η Οκτωβρίου.
  Εξάλλου μην είμαστε και παράλογοι ως κοινωνία και έθνος.Τι θέλουμε δηλαδή;

  -να πληρώσουν φόρο τα ΜΜΕ;
  -να μην είναι ευγενές Ταμείο οι δημοσιογράφοι;
  -να πληρώνουν ΦΠΑ στα μπλοκάκια όπως όλοι οι άλλοι;

  Ελεος σε λίγο θα βρεθούν ορισμένοι υβριστές και θα ζητήσουν πχ να μείνουν 200 υπάλληλοι στη Βουλή και όλοι οι οι υπόλοιποι να μεταταγούν σε Υπηρεσίες με κενά. Θα γλιτώσουμε δεκάδες εκατομμύρια €; Απαράδεκτο...
  Τι θέλουμε δηλαδή ως αχάριστοι από τους κυβερνώντες;
  Να εφαρμόσουν τα ...έκτακτα μέτρα του γιατρού και στα παιδιά τους; στους φίλους τους; τα αφεντικά τους ;
  Σε λίγο θα βρεθούν και αιρετικοί να πουν για τον Μαντέλη, τον Τσουκάτο ή τους Υπουργούς που έβαζαν την υπογραφή για προμήθεια τρένων φαρδύτερων από τις ράγες.
  Απαράδεκτες απαιτήσεις έχετε.
  Ξυπνάτε. Είμαστε ή εμείς ή αυτοί.
  Κομματικές χούντες έχουμε που προσέχουν τη επιμήκυνση της περιφέρειάς τους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.