#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
28/10/2011 19:31
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θαύμα! Ο Γιώργος ανακάλυψε την μηχανή του χρόνουΤου Γιώργου Χαρβαλιά

Συνήθως η χρεοκοπία είναι το τελευταίο...κυριαρχικό δικαίωμα του οφειλέτη. Το οποίο βεβαίως ασκείται από τον ίδιο. Αναγγελία χρεοκοπίας μέσω κηδεμόνος πρώτη φορά βλέπω !

Γι αυτό σας λέω ότι ο νεότερος Παπανδρέου, γνωστότερος με το προσωνύμιο «Γιωργάκης», θα μείνει στην ιστορία. Αν μη τι άλλο, ως ο ηγέτης που γκρέμισε μιά χώρα και ανέθεσε την «ανοικοδόμηση» της, σε ξένους εργολάβους, χωρίς να γνωρίζει τους νέους πολεοδομικούς όρους.

Αναμφίβολα τα τελευταία 24ωρα ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου. Η Ελλάδα υποχρεώθηκε να διαγράψει χρέος μεταθέτοντας το κύριο βάρος του «κανονιού» στις δικές της τράπεζες και ταυτοχρόνως δεν θα καταφέρει να βγεί στις αγορές πριν την παρέλευση μιας δεκαετίας! Το όφελος αυτής της «ελάφρυνσης»; Να ξαναφέρουμε το δημόσιο χρέος, έπειτα από την δεκαετία αποκλεισμού, στα επίπεδα του...2009! Εκεί ακριβώς που το παρέλαβε ο εθνοσωτήρας «Γιωργάκης»!

Δεν ξέρω αν ο πρωθυπουργός μας, ανακάλυψε την... «μηχανή του χρόνου», σίγουρα όμως τα επιτεύγματα του θα περάσουν στο βιβλίο Γκίνες. Όπως άλλωστε και το θράσος του. Ο ίδιος έλεγε ότι η Ελλάδα θα μπορέσει να βγεί στις αγορές το 2011. Αργότερα η πρόβλεψη διολίσθησε στο 2012. Και χθές εμφάνισε ως εθνική επιτυχία το γεγονός ότι η χώρα πιθανόν να μπορέσει να δανειστεί από τις αγορές το...2020! Μετά από ολόκληρα δέκα χρόνια. Την ώρα που η Ιρλανδία που μπήκε αργότερα στο μνημόνιο, θα βγεί στις αγορές το 2013, ενώ ακόμη και η επισήμως χρεοκοπημένη Αργεντινή(που διέγραψε μονομερώς το χρέος της και όχι μέσω...κηδεμόνος)θα έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να δανειστεί από τις αγορές πριν από εμάς!

Επί της ουσίας, τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης, η Ελλάδα απώλεσε και το τελευταίο ανάχωμα αξιοπιστίας, για να εξασφαλίσει ένα ανέξοδο ευχολόγιο.  Γιατί πώς μπορεί κανείς να βασιστεί σε προβλέψεις βάθους δεκαετίας όταν οι μέχρι τώρα βραχυπρόθεσμες  προγνώσεις των μνημονιακών «προγραμμάτων διάσωσης»  πετιούνται στα σκουπίδια και αναθεωρούνται ανα τρίμηνο;

Το γεγονός μάλιστα ότι η χώρα μας εγκλωβίζεται σε ένα δεκαετές σπιράλ λιτότητας,παγιδευμένη στην ίδια υφεσιακή συνταγή, δεν δημιουργεί καμία σοβαρή προϋπόθεση, ούτε καν για την διασφάλιση των πρωτογενών πλεονασμάτων που προαναγγέλλει ανερυθρίαστα ο κ. Παπανδρέου. Αντιθέτως βεβαιότητα υπάρχει για την υποθήκευση της εθνικής κυριαρχίας και την εκχώρηση εξουσίας άσκησης δημοσιονομικής πολιτικής σε ξένους. Το πολυεθνικό κλιμάκιο που αναμένεται να εγκατασταθεί στην χώρα μας ως «υποβοηθητικό εργαλείο» της τρόικας θα έχει διευρυμένες αρμοδιότητες που θα γίνουν αντικείμενο ξεχωριστής συμφωνίας με την ελληνική κυβέρνηση.

Επομένως η νέα συμφωνία, εκτός από εξαιρετικά επαχθής για την ελληνική πλευρά είναι και απολύτως αβέβαιη ως προς την τήρηση της. Και να μην σας μπερδεύουν τα στημένα πανηγύρια των κερδοσκόπων της αγοράς. Τα ίδια έκαναν και τον περασμένο Ιούλιο. Όμως η υλοποίηση του κατ’ αρχήν συμβιβασμού με τους ιδιώτες ομολογιούχους, όπως απέδειξε και η πρόσφατη εμπειρία, θα είναι μία μακρά και επίπονη διαδικασία που σε καμία περίπτωση δεν εξασφαλίζει την αποτροπή πιστωτικού επεισοδίου και τον τελικό υποβιβασμό της οικονομίας μας σε καθεστώς επίσημης πτώχευσης. Πιθανότα δε, να μας προλάβουν και οι εξελίξεις, αφού ο συνεχιζόμενος δημοσιονομικός εκτροχιασμός που φέρνουν τα «πακέτα στήριξης», πιθανότατα να προκαλέσουν τον «ξαφνικό θάνατο» της παραπαίουσας ελληνικής οικονομίας.

Αυτά τα ωραία λοιπόν, κατόρθωσε ο κ. Παπανδρέου στην διάρκεια της διετούς κυβερνητικής του παρένθεσης και σήμερα πανηγυρίζει. Συνειδητά ή ασυνείδητα γκρέμισε τη χώρα και παρέδωσε τα κλειδιά στους Γερμανούς. Καιρός να γκρεμιστεί κι ο ίδιος από την εξουσία, το συντομότερο δυνατό !

(*δημοσιεύεται στον 'Τύπο της Κυριακής")

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Diamond Angel avatar
  Diamond Angel 28/10/2011 19:50:13

  Η οργή και η απελπισία του κόσμου είναι τέτοια, που αν δεν συνειδητοποιήσουν την κατάσταση στα οδηγηθούμε στα χειρότερα......Και απ'ότι δείχνουν τα σημερινά, οι πολιτικοί ζούνε σε άλλο κόσμο . Αυτό που συμβαίνει στη χώρα μας , είναι τραγικό. Δέσμευσε τη χώρα και την οδήγησε στο καθεστώς της επιτροπείας. Εσκεμμένα! Πρέπει να λογοδοτήσει και να τιμωρηθεί! Να φύγει!

 2. sitting duck avatar
  sitting duck 28/10/2011 20:14:16

  Οντως οι πολιτικοι δεν εχουν αντιληφθει τι παιζει. Κριμα γιατι θα εχουμε δραματα!

 3. Θ.Α. avatar
  Θ.Α. 28/10/2011 20:28:22

  Καλέ, άστε τον άνθρωπο στην ησυχία του. Καλά είναι στη Κρήτη προσπαθώντας να λύσει τα Αραβικά προβλήματα, αφού έλυσε πρώτα το δικό μας. Δεν φτάνει που του χάλασαν και τη σημερινή βόλτα (με το κανό), γιατί αναγκάστηκε να βγεί να κάνει και δηλώσεις για τα σημερινά γεγονότα ??? Ένα τριήμερο πήγε και αυτός. Δε το δικαιούται ???

  • manos avatar
   manos @ Θ.Α. 28/10/2011 21:10:21

   Απ'ότι λέγανε τα νέα εδώ σήμερα, άκουσε και κάτι "θρησκευτικά" στον Αγιο Νικόλαο.
   Αλλά εδώ έχουμε χάσει κάθε ελπίδα. Εκλογές να κάνει αύριο, οι μισοί συμπατριώτες μου θα τον ψηφίσουν.

 4. Χρήστος avatar
  Χρήστος 28/10/2011 21:14:40

  Κ. Χαρβαλιά λυπάμαι που σας το λέω αλλά ο Γιώργος δεν είναι Γιωργάκης. Ξεγέλασε 10.000.000 κόσμο και διέλυσε το πλέον αγαπητό πρωθυπουργό της Ελλάδας, τους ρήμαξε και δεν άνοιξε μύτη και να είστε σίγουρος ότι θα εξαντλήσει την τετραετία του. Και αν η ΝΔ δεν συμπεριφερθεί σαν κόμμα εξουσίας θα κερδίσει και τις επόμενες εκλογές, εδώ θα είμαστε.

  Γιωργάκηδες αποδειχτήκαμε όλοι μας.

 5. dorothea avatar
  dorothea 28/10/2011 21:47:42

  Θα συμφωνήσω αγαπητέ Χρήστο ότι ο Παπανδρέου δεν είναι...Γιωργάκης, αλλά κάτι άλλο πολύ πιό υποψιασμένο και μοχθηρό. Ομως και ο "πλέον αγαπητός πρωθυπουργός της Ελλάδας", κατα κόσμον Κώστας Καραμανλής, δεν είναι καθόλου άμοιρος ευθυνών με τον τρόπο που παρέδωσε στον εντολοδόχο του ξένου παράγοντα. Δραπέτευσε και αυτός με τον τρόπο του και άφησε την πατρίδα έρμαιο ενός επαγγελματία...δωσίλογου.

  • Χρήστος avatar
   Χρήστος @ dorothea 28/10/2011 21:53:16

   Συμφωνώ απόλυτα Δωροθέα. Απλώς τον ανέφερα γιατί πραγματικά ήταν πολύ αγαπητός στο λαό (πράγμα που μεγαλώνει τις ευθύνες του...)

 6. Απλή σκέψη avatar
  Απλή σκέψη 28/10/2011 22:16:50

  Ήρθε το παλληκάρι να υλοποιήσει ένα εξ΄αρχής σχέδιο εξαθλίωσης των Ελλήνων και ξεπουλήματος των πλουτοπαραγωγικών πόρων της χώρας μας, που είναι πολύ υπολογήσιμοι ειδικά για την Γερμανία και άλλα αρπακτικά.
  Να μετατρέψει τον λαό σε φθηνό εργατικό προσωπικό, την δε χώρα σε αποικία!
  Αυτά τα λέμε και τα ξαναλέμε συνεχώς επί 2 χρόνια.
  Τώρα ελλοχεύει νέος κίνδυνος. Επειδή σκοπεύουν να μας οδηγήσουν σε πλήρη πτώχευση, ώστε να ολοκληρωθεί το ¨σχέδιο¨, προσπαθούν να οργανώσουν έκτροπα και κατόπιν να τιθασεύσουν την λαϊκή αντίδραση με οτι βάζει ο νους σας!
  Το υγιές πολιτικό δυναμικό της χώρας και ο λαός πρέπει να επαγρυπνούν και να μην παρασύρονται.
  Η μόνη υγιής απαίτηση του λαού θα πρέπει να είναι: ΕΚΛΟΓΕΣ!

 7. wraia ta leme avatar
  wraia ta leme 28/10/2011 23:26:02

  Tα σημερινά δεν ήταν έκροπα. Πηγαία και αυθόρμητη λαική αντίδραση ήταν για να ξεκουμπιστεί. Εχετε ξαναδεί εσείς ενωμένους αριστεριστές, άνεργους και αγανακτισμένους με συνταξιούχους, μέλη παραχριστιανικών οργανώσεων απόστρατους και χούλιγκαν ομάδων; Ο Γιωργάκης το κατάφερε όλο αυτό. Και υπό μία ένοια είναι το μόνο θετικό που προσέφερε. Να ενώσει σύμπασα την κοινωνία που απαιτεί να ξεκουμπιστεί. Οσο για τον Παπούλια, δεν λυπάμαι καθόλου. Ας διαλέξει τι είναι; Διακοσμητικός όπως ορίζει το σύνταγμα, ή προνομιακός συνομιλητής του Τζέφρει και του Βενιζέλου; Αλλά είπαμε. Τριαντα χιλιάδες το μήνα είναι αυτές. Πρέπει να ξεπληρώσει και τα σπασμένα της ροζ βίλας...

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.