#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/04/2011 12:06
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα χρόνου η αναδιάρθρωση;Αυτό που  έγραψε χθες ο Αrchaeopteryx επιβεβαιώνεται σήμερα: Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους είναι θέμα χρόνου, δηλώνει  Έλληνας υπουργός στην γερμανική εφημερίδα Die Welt, παρά το μπαράζ επίσημων διαψεύσεων (βλ. "Ημερησία").

"Το ερώτημα δεν είναι πλέον αν θα προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση, αλλά μόνο πότε", διευκρινίζει ο ίδιος υπουργός, που δεν θέλησε να αποκαλυφθεί το όνομά του.

"Από την αρχή ήταν σαφές ότι έπρεπε να προχωρήσουμε σε αναδιάρθρωση", συνεχίζει. "Έχουμε ήδη πει στους Ευρωπαίους και το ΔΝΤ από τις αρχές του 2010 ότι θα ήταν καλύτερο η βοήθεια να συνδεθεί αμέσως με μια αναδιάρθρωση".

Ο υπουργός συμπλήρωσε ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι δεν ήταν ανοικτοί σε μια τέτοια αναδιάρθρωση όταν είχε ξεσπάσει η κρίση. "Αλλά οι συνάδελφοι στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις είχαν πει τότε: "Δεν είστε μόνο εσείς το θέμα. Πρέπει να κερδίσουμε χρόνο για να σταθεροποιηθεί όλη η ευρωζώνη και πρέπει να αποδείξετε ότι είστε ικανοί να σωθείτε και να προχωρήσετε σε μεταρρυθμίσεις πριν να μπορέσουμε να μιλήσουμε για αναδιάρθρωση"

Λέει δηλαδή ο ανώνυμος υπουργός ότι θέλαμε να το κάνουμε, από την αρχή,  αναδιοργάνωση, αλλά μας είπαν να περιμένουμε να ..θωρακιστούν πρώτα η ΕΕ και η ΕΚΤ ,να πάρουμε, ή να δείξουμε ότι παίρνουμε, μέτρα και να περιμένουμε προφανώς την Ιρλανδία και την Πορτογαλία.

Τώρα φαίνεται ότι θωρακίστηκαν και επιπλέον φαίνεται να έλυσαν όλες της εσωτερικές λεπτομέρειες.  Ακούγεται ότι υποτίθεται ότι η αναδιάρθρωση θα γίνει πριν από το τέλος καλοκαιριού, που σημαίνει, πρακτικά, από Μεγάλη Παρασκευή μεσημέρι και μετά

"Θέμα χρόνου είναι η αναδιάρθρωση" γράφει σήμερα και το Πρώτο Θέμα και επισημαίνει ότι τα σπρεντ των ελληνικών  ομολόγων έχουν διαμορφωθεί στην διεθνή αγορά σε πρωτοφανή υψηλά  επίπεδα, μεγαλύτερα και από εκείνα πριν μας επιβληθεί το Μνημόνιο.

Αν η το ελληνικό δημόσιο ζητούσε δανειστεί σήμερα, όχι για τρεις μήνες αλλά για  δέκα χρόνια,  θα πλήρωνε 14,8%, περίπου 16,4 % για 5 έτη ή 19,8% για δύο χρόνια. Αν πλήρωνε τέτοια επιτόκια Ένας Έλληνας που θέλει να δανειστεί για να αγοράσει ένα διαμέρισμα στο Παγκράτι, ασφαλώς θα φώναζε ότι πρόκεται για «ληστεία».

Οι "μύχιοι πόθοι" των κερδοσκόπων που πόνταραν τεράστια κεφάλαια στη χρεοκοπία της χώρας, σε συνδυασμό με την πρωτοφανή ανικανότητα και απραξία της κυβέρνησης που εν θέλει να σκάσει η χρεοκοπία στα χέρια της κάνει τους επενδυτές να ...ακούν Ελλάδα και να παθαίνουν νευρική κρίση.

Ακόμα και μετά τις εξαγγελίες της περασμένης Παρασκευής για αποκρατικοποιήσεις-μαμούθ με ΟΠΑΠ, ΔΕΗ, ΟΤΕ αλλά και τη βροχή διαψεύσεων από Αθήνα, Βρυξέλλες και Ουάσιγκτον, οι αγορές «τίμησαν» την Ελλάδα με έκρηξη επιτοκίων. Παρά το «φρένο» που -με επιχειρήματα- επιχείρησε να βάλει χθες ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος στα σενάρια, τείνει πλέον έτσι να εξελιχθεί σε αυτοεκπληρούμενη προφητεία η λύση της αναδιάρθρωσης για τη χώρα μας.

Σιγά  μην επιστρέψουμε στις αγορές...

Με τα δεδομένα αυτά, ένα χρόνο μετά το Μνημόνιο, η Ελλάδα πόρρω απέχει από το να επιστρέψει στις αγορές το 2011 ή το 2012. Τα περί αναδιάρθρωσης του ελληνικού  χρέους αποτελούν μόνιμο θέμα συζήτησης  διεθνώς και οι διαψεύσεις ελάχιστα μπορούν να ηρεμήσουν τις αγορές, όταν πχ μόλις εχθές:

-          ο Ντομινίκ Στρος Καν από την Ουάσιγκτον επανέλαβε επιδεικτικά σαν ... σε μαγνητόφωνο (προφέροντας αργά και σχεδόν υπαγορεύοντας την απάντηση), την ίδια "κασέτα" ότι δεν πρόκειται να γίνει αναδιάρθρωση.

-          ο Επίτροπος Ρεν, μετά τον γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκαγκ Σόιμπλε, αποκλείει μεν για άλλη μια φορά την αναδάρθρωση, αλλά αποκαλύπτει πως έχει ζητήσει μια μελέτη για βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους και περιμένει τον Ιούνιο να δει αν «βγαίνουν» τα νούμερα ή θα αναγκαστεί η ΕΕ και η Ελλάδα να αλλάξουν το Μνημόνιο και τους πολιτικούς όρους για την παροχή των 110 δισ. ευρώ στην Ελλάδα.

-          ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι, όπως και ο βέλγος υπουργός Οικονομικών Ντιτιέ, αποκλείουν την αναδιάρθρωση αλλά στέλνουν μήνυμα ότι η Ελλάδα ίσως δε μπορέσει τελικά να βγει για δανεικά στις αγορές το 2012.

-          ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος, αν και αποκηρρύσσει τις δημόσιες τοποθετήσεις του κ.Σημίτη και όσων άλλων υποστηρίζουν την ανάγκη για αναδιάρθρωση «εδώ και τώρα», αλλά εμφανίζεται να συζητά την περίπτωση να συμβεί αυτό αργότερα και σε ένα ...ευρωπαϊκό πλαίσιο (μαζί ίσως με Ιρλανδία και Πορτογαλία για τις οποίες άρχισε να «παίζει» από χθες το ίδιο σενάριο με επίμονες ερωτήσεις δημοσιογράφων στην ενημέρωση Τύπου της Κομισιόν στις Βρυξέλλες).

Διαβάστε κι αυτό: Παίρνει μορφή η αναδιάρθρωση

ΣΧΟΛΙΑ

 1. noldor avatar
  noldor 19/04/2011 12:17:50

  Λέτε να μας πέσει βαρύ το αρνάκι και να χρειαζόμαστε σόδες;

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ noldor 19/04/2011 14:35:17

   Παίζει και το ενδεχόμενο να ανακοινωθεί η χρεωκοπία το Μέγα Σάββατο, και να μη φάμε καν αρνάκι. Θα μας έχει κοπεί απότομα η (όποια επαπομείνασα) όρεξη.

   Ε, ρε, κάτι πιένες που θα δουν πάλι τις επόμενες μέρες τα τραπεζικά γκισέ...

 2. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/04/2011 12:38:27

  Τελικά, τι ακριβώς σημαίνει "αναδιάρθρωση";

 3. Νίκος avatar
  Νίκος 19/04/2011 12:46:30

  Τεχνικά μπορεί να μην είναι το ίδιο αλλά για εμάς το ίδιο (θα) είναι. Αναδιάρθρωση=πτώχευση. Μα ήδη το κράτος έχει κάνει μερική έσωτερική σταση πληρωμών (νοκομειακοί προμηθευτές κ.α.). Δεν χρειάζεται και πολύ φιλοσοφία.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ Νίκος 19/04/2011 13:10:43

   Άστους αυτούς. Οι προμηθευτές, καλό θα ήταν να χάσουν κάτι από όσα καταχρασθήκανε με τις υπερτιμολογήσεις και σπατάλες, αλλά πού...

 4. Ο Θείος avatar
  Ο Θείος 19/04/2011 13:07:18

  Ο Μ. Ανδρουλάκης πιστεύει ότι ίσως, "στο πίσω μέρος του μυαλού" της ΕΚΤ και της Κομισιόν είναι να αποσύρουν όλο το χρέος από τις αγορές (και δεν υπονοεί μόνον το Ελληνικό, αλλά και το Ιρλανδικό + Πορτογαλικό) και μετά το 2013 να το "κοινοτικοποιήσουν" με Ευρωομόλογο: Αυτό είναι που θα βγεί - τότε - στις αγορές.
  h**p://mimisandroulakis.blogspot.com/2011/04/blog-post.html
  Άν ισχύει αυτό, εξάρσεις της κρίσης όπως τούτων εδώ των ημερών, χρησιμεύουν στο να πουλούν με χασούρα ομόλογα ιδιώτες τρομαγμένοι από το μπαμπούλα της "αναδιάρθρωσης", και να τα μαζεύουν "εκεί που πρέπει" (ΕΚΤ;). Για μετά το 2013, υπάρχει και η πρόβλεψη αγοράς ομολόγων στην πρωτογενή αγορά από το Μηχανισμό.
  Ο Ανδρουλάκης είναι βέβαια υπερβολικά ευφάνταστος, αλλά....

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Ο Θείος 19/04/2011 13:13:32

   Βασικά μιλάνε για τιτλοποίση των δανείων που έχουν σήμερα τράπεζες. Εύκολο, εάν θεωρείς τον αγοραστή ομολόγων βλάκα. Αλλά ξεχνώ... Στο γερμανικό μοντέλο ο επενδυτής κάνει ότι του πει ο Φύρερ...

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ archaeopteryx 19/04/2011 13:29:06

    Μμμμ...
    Οι σοβαρές τράπεζες δεν "τρομάζουν εύκολα" και δύσκολα πουλάνε με χασούρα, εκτός άν είναι καλυμμένοι με CD's και σορτάρουν ομόλογα για να βγάλουν κέρδος από τη διαφορά.
    Αλλά είναι και κάτι διαχειριστές ξένων συνταξιοδοτικών ταμείων κτλ που "τρομάζουν εύκολα". Και τέτοιοι είχαν πολλά, πάρα πολλά ομόλογα. Αυτοί μάλλον έχουν ήδη πουλήσει αρκετά, κιαι αυτές τις μέρες, "σκότωσαν" και άλλα.
    Αυτές τις μέρες έμαθα ότι πούλησαν από τα Ελληνικά, Ιρλανδικά κτλ ομόλογα που είχαν, ιδίως οι Barclays (Ελληνικά δεν έχουν πάρα πολλά, αλλά Ιρλανδικά καραβιές) και η Morgan Stanley.
    Το ερώτημα είναι "ποιός τα αγοράζει".
    Οι μεγάλοι ξένοι ομολογιούχοι (για δικά μας BNP Paribas, Commerzbank, UBS κτλ), δύσκολα πουλάνε χάνοντας. Αυτοί, άν τυχόν ισχύει το σενάριο, θα αλλάξουν μετά το 2013 τα μεταγενέστερης λήξεως στην ονομαστική τους αξία, με άλλους "ασφαλείς" τίτλους.
    Με προυπόθεση βέβαια, ότι όσα λήγουν 2011-2013 θα εξυπηρετούνται κανονικά: Εδώ παίζεται ο παρών τζόγος: Οι αναταγωνιστές προσπαθούν να τους εξαναγκάσουν να πουλήσουν και αυτοί με χασούρα, ενώ η ΕΚΤ τους "καλύπτει τα νώτα".
    "Είναι πολλά τα λεφτά" (τα Ιρλανδικά πολύ περισσότερα), και χοντρος ο τζόγος.

   • Ο Θείος avatar
    Ο Θείος @ archaeopteryx 19/04/2011 13:41:24

    Στη χώρα του "Φύρερ" βλέπω πάντως τελευταία αυτό που λένε "πολλαπλά κέντρα εξουσίας". Ακόμη και μέσα σε ένα και το αυτό πολιτικό κόμμα.
    Έχουν επίσης εκεί σοβαρό πρόβλημα με πολλές και μεγάλες τράπεζες που ανοίχτηκαν και στην αγορά Αμερικανικών υποθηκών. Ακόμη δεν έχουν αποτιμήσει σε σημερινές αγοραίες τιμές. Προέκυψε τώρα και η αντιπυρηνική στροφή σε όλο το πολιτικό φάσμα, μεγάλη αναστάτωση σε τράπεζες αλλά και Δημόσιο τομέα.
    Ένα παράδειγμα: Στη Βάδη - Βυρτεμβέργη, με διαφαινόμενη κυβερνητική αλλαγή και με τη Φουκουσίμα σκασμένη, η προηγούμενη κυβέρνηση CDU/FDP λίγες μέρες πριν τις εκλογές, κρατικοποίησε μια σημαντική ιδιωτική ενεργειακή εταιρεία με πυρηνικά εργοστάσια. Τώρα τα εργοστάσια πάνε για κλείσιμο και η νέα κυβέρνηση Grünen/SPD ψάχνει τρόπο να ξεφορτωθεί την κρατικοποιημένη εταιρία χωρίς να φορτωθεί τις ζημίες...

    • Ο Θείος avatar
     Ο Θείος @ Ο Θείος 19/04/2011 13:51:04

     Έχουν σοβαρό πρόβλημα άν εφαρμόσουν τη "νέα Βασιλεία". Ακόμα και η Deutsche Bank.
     Ο παλιότερος αρχι-οικονομολόγος του ΙWF Simon Johnson χαρακτήρισε τον Ackerman "έναν από τους πιό ρισκαδόρους τραπεζίτες του κόσμου". "Η Deutsche Bank κινδυνεύει ιδιαίτερα, ακόμη και να αυτοανατιναχτεί στον αέρα".
     h**p://www.sueddeutsche.de/geld/josef-ackermann-einer-der-gefaehrlichsten-banker-der-welt-1.1085091

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ Ο Θείος 19/04/2011 15:28:33

   To ΠΑΣΟΚ κανει τιτλοποιηση ΕΞΟΔΩΝ !!! ειναι πρωτοφανες !!!...
   οποιος καταλαβε καταλαβε !

   ΠΠ

 5. moikanos avatar
  moikanos 19/04/2011 13:07:49

  Θείε
  Μου θυμίζεις το διάλογο με τις χαριτωμένες χωριατοπούλες που ήταν καλεσμένες σε ένα "απεριτίφ" και ρωτούσε η μία την άλλη
  -Καλέ τι ινι αυτό το ἁπεριτίφ";
  - Ποιος ξέρ !! Πάντως καλού κακού πλύν τουν κόλο ς.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ moikanos 19/04/2011 13:13:08

   "Πως τον λέν πώς τον λέν τον ποταμό";
   Θυμάμαι παλιά μερικούς άσχετους ή βλαμένους, αντί να πούν "Ιλισσό", απαντούσαν "Υμηττό".
   Όπως και τότε, "μας πήρε το ποτάμι, μας πήρε ο ποταμός".

   • archaeopteryx avatar
    archaeopteryx @ Ο Θείος 19/04/2011 13:15:00

    μπέρδευαν με το τραγούδι εκεί ψηλά στον Υμηττό. Προσωπικά προτιμω αυτό με το μαντολίνο. Κάπως το έχω ταυτίσει με την Λάσκαρη με μαύρα ... μικρά ρούχα χαχχάαα

 6. tiramola avatar
  tiramola 19/04/2011 13:32:51

  Είναι προφανές το αδιέξοδο όλων.
  Εσχάτως εμφανίστηκαν και διάφορα "είδη" αναδιάρθωσης...
  Σταματώ να διαβάζω οικονομικές αναλύσεις, μας μούρλαναν...

 7. Αλέξης avatar
  Αλέξης 19/04/2011 13:35:20

  Το ΠΑΣΟΚ θα προτιμήσει να κάνει αναδιάρθρωση παρά να διαλύσει τον κομματικό του στρατό στο δημόσιο.

 8. factorx avatar
  factorx 19/04/2011 13:49:08

  Για ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους με τη μορφή του "haircut" μιλούν ανοικτά –και επωνύμως- γερμανοί αξιωματούχοι. Ο πρόεδρος του Συνδέσμου των Γερμανικών Τραπεζών του Δημόσιου Τομέα, κ. Christian Brand, δήλωσε ότι οι γερμανικές τράπεζες μπορούν να «αντέξουν» την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ένα haircut (στο ελληνικό χρέος) δεν θα ήταν και το τέλος του κόσμου».
  Την ίδια ώρα, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο πρόεδρος της τεχνικής συμβουλευτικής επιτροπής του γερμανικού Υπουργείου Οικονομικών, κ. Clemens Fuest, δήλωσε πως η αναδιάρθρωση του υπέρογκου ελληνικού χρέους είναι αναπόφευκτη. «Πρέπει να αναγνωρίσουμε την πραγματικότητα. Περιμένω haircut», δήλωσε ο οικονομολόγος, βασίζοντας την εκτίμησή του στο γεγονός ότι το ήμισυ των φορολογικών εσόδων της Ελλάδας πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την καταβολή τόκων.

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ factorx 19/04/2011 14:56:43

   Ο Jürgen Stark, εκπρόσωπος της Γερμανίας στο Εκτελεστικό Συμβούλιο της ΕΚΤ λέει σήμερα τα ακριβώς αντίθετα από τον Fuest, τον σύμβουλο του Brüderle : "Με την αναδιάρθρωση θα χτυπήσουν στον ίδιο τοίχο ξανά σε δύο χρόνια".
   h**p://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1958928
   Γι αυτό ακριβώς μιλώ παραπάνω για πολλαπλά κέντρα εξουσίας.
   Βέβαια ο Stark κομματικά ανήκει στο CDU/CSU ενώ ο Fuest στον μικρό κυβερνητικό εταίρο FDP. Αλλά δεν ταυτίζονται όλοι του FDP με την άποψη του Fuest (π.χ. Χατζημαρκάκης), ούτε όλοι του CDU/CSU με την άποψη των Stark-Scheuble (π.χ. ο Ηans Werner Sinn).

  • Ο Θείος avatar
   Ο Θείος @ factorx 19/04/2011 15:30:34

   Ο Jürgen Stark προέρχεται από τον σταθερό υπηρεσιακό πυρήνα της Χριστιανοδημοκρατίας στο Γερμανικό Κράτος: Από το 1988 έως 1992 (επί καγκελλαρίου Κόλ) ήταν επικεφαλής του Τμήματος εξωτερικής οικονομικής - χρηματοπιστωτικής πολιτικής και αγορών της Καγκελλαρίας. Από το 1995 έως 1998 είχε τη Γενική Γραμματεία του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομικών.
   Το 1998 όταν εκλέχτηκε η κυβέρνηση Schröder-Fischer, o Stark μετατέθηκε στη Bundesbank και στη συνέχεια βρέθηκε στην EKT. Σήμερα εκτός των άλλων έχει διαδεχθεί σε μερικές αρμοδιότητες τον Λ. Παπαδήμο.

 9. factorx avatar
  factorx 19/04/2011 13:49:24

  Μη πιθανή βραχυπρόθεσμα θεωρεί την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 18/4 και τίτλο «Ελλάδα: Κινούμαστε στην κατεύθυνση της αναδιάρθρωσης». Η γερμανική τράπεζα πάντως, θεωρεί ότι μεσοπρόθεσμα μία τέτοια κίνηση θα συμβεί, ενδεχομένως αφού καταφέρει η Ελλάδα να καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα και πάντα σε συνδυασμό με άλλους παράγοντες. «Τόσο από οικονομικής όσο και από πολιτικής άποψης, εκτιμούμε ότι δεν θα γίνει αναδιάρθρωση χρεών στην Ελλάδα βραχυπρόθεσμα» αναφέρει η έκθεση της Deutsche Bank και συμπληρώνει: «Για το 2011 η Ελλάδα έχει πλήρη χρηματοδότηση από την ΕΕ και το ΔΝΤ και δεν χρειάζεται να προσφύγει στις αγορές. Κάθε άμεση αναδιάρθρωση εγκυμονεί πολλούς κινδύνους μετάδοσης, δεδομένης της μεγάλης τοποθέτησης σε ελληνικούς κρατικούς τίτλους από θεσμικά όργανα» αναφέρουν οι αναλυτές της Deutsche Bank επισημαίνοντας πως «τόσο το ΔΝΤ όσο και η Ελλάδα θα προτιμούσαν να καταγραφεί πρώτα πρωτογενές πλεόνασμα προτού γίνει αναδιάρθρωση». Η γερμανική τράπεζα πάντως, εκτιμά πως «για να υπάρξει βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους απαιτείται haircut της τάξεως του 50%». «Παρόλα αυτά, δεδομένων των συστημικών κινδύνων που εγκυμονούν στην περίπτωση της «σκληρής» προσέγγισης στην αναδιάρρθωση του ελληνικού χρέους, την θεωρούμε μάλλον απίθανη βραχυπρόθεσμα» επαναλαμβάνει η Deutsche Bank και καταλήγει: «Μία πιο μαλακή προσέγγιση, σε εθελοντική βάση για επιμήκυνση του χρέους ή για επαναγορά τίτλων με στήριξη από ΕΕ και ΔΝΤ είναι πιο πιθανή».

  • Y. avatar
   Y. @ factorx 19/04/2011 17:41:14

   Καλή ανάλυση!

 10. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 19/04/2011 14:01:21

  Πάντως, δεν είναι και πάρα πολύ δύσκολο το κουίζ. Ένας ήταν ο υπουργός που αρέσκεται να δηλώνει "από την αρχή ήταν επιλογή μας η προσφυγή στ(...) (...)".

  Ο πολιτικός προϊστάμενος και πάτρωνάς του -όπου κι αν πάει, θα τον πάρει μαζί-, τι λέει επ' αυτού;

 11. ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
  ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ 19/04/2011 14:04:03

  Η αναδιάρθρωση είναι πλέον τόσο σίγουρη που πιο πολύ γούστο έχει να σχολιάσω για τον ανώνυμο υπουργό.
  Στο πασοκ φοβούνται να πουν δημοσίως οτιδήποτε.
  Τη μια κάποιος στη Βουλή είπε πως αν δεν είχαν απεργία τα ΜΜΕ η κυβέρνηση θα έπεφτε.
  Τώρα κάποιος ανώνυμος έδωσε ολόκληρη συνέντευξη και μάλιστα ήταν και υπουργός.
  Το πασοκ πρέπει να μετανομαστεί σε ΠΑνελλήνιο ΣΟσιαλιστικό Κοτέτσι με τόσες κότες.

 12. Orestios avatar
  Orestios 19/04/2011 14:18:34

  Ω, γλυκύ μου έαρ......

  • Γιάννης Φαίλτωρ avatar
   Γιάννης Φαίλτωρ @ Orestios 19/04/2011 14:44:07

   ...Γλυκύτατη πατρίδα,
   που έδυ σου το κάλος;

   • Orestios avatar
    Orestios @ Γιάννης Φαίλτωρ 19/04/2011 14:53:09

    τρίβολοι και παγίδες
    οδοί του τρισαθλίου
    παράφρονος Ιούδα

 13. factorx avatar
  factorx 19/04/2011 18:44:17

  “Σενάρια καταστροφολογίας” θεωρεί η κυβέρνηση τα σενάρια που αναφέρονται στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής διέψευσε και τις σχετικές δηλώσεις υπουργού που δημοσιεύθηκαν ανωνύμως σε γερμανική εφημερίδα. «Εάν η εφημερίδα που τα δημοσιεύει έχει να μας πει περισσότερα στοιχεία, πραγματικά να τα δεχτούμε και να βγει αυτός ο υπουργός που υποτίθεται ότι τα είπε και να δικαιολογήσει και την άποψή του» δήλωσε. «Οσο παραμένουν ανώνυμα, τότε για εμάς δεν έχουν καμία ισχύ, το αντίθετο, εξυπηρετούν τα σενάρια καταστροφολογίας και σε κάτι τέτοιο είμαστε άκρως απέναντι».
  Για τις δηλώσεις του Επιτρόπου Όλι Ρεν, με τις οποίες θεωρείται ότι ανοίγει το δρόμο για αλλαγή των όρων του μνημονίου, ο κ. Πεταλωτής σχολίασε ότι «δεν υπάρχει καμία τέτοια σκέψη και καμία τέτοια απόφαση».
  Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση με τις αποφάσεις της 11ης Μαρτίου και της 25ης Μαρτίου βελτίωσε τους όρους της συμφωνίας για το μνημόνιο και «όλα τα άλλα σενάρια, θετικά ή αρνητικά, που ακούγονται δεν μας αφορούν» όπως τόνισε.

 14. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/04/2011 20:03:18

  ρε παιδια, κανουν μαγκιες και πουλανε!-στην κυριολεξια!! αναλυσεις, οντας στην σιγουρατζα του ΓΑΠ φιλου/αδερφου!! πλακα κανουμε??
  Αν σημερα ειχαν 2-3 αγωγες αποζημιωσεων να τρεχουν... ξερετε τι θα εγραφαν??
  Πολεμο και οχι οπως με φοκους... χειροτερο!!! δλδ η ΧΑΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ και ΤΩΝ ΑΓΟΡΩΝ !!..
  Αν τρεχουν χρωστουμεν απο Γερμανια... τι θα κανει το ρισκο τους?? θα παραμενει εκει "κατω"??? χαχαχα χαχαχα ΟΧΙ !!! διοτι θα ανοιξουν οι πονηροι Σορος τους ασκους κ αλλων κρατων εναντιον τους.... για αποζημιωσεις και θα φουνταρει το συστημα. Φυσικα ο καθε Σορο/Πολσον θα εχει αγορασει CDS Γερμανικων και θα σου πω εγω για ποτε θα βγαλουν Τρις!!! και η Μερκελ θα ερθει να μας στρωνει τα κρεβατια...

  ΞΥΠΝΑΤΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ !!!!

  ΠΠ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.