#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/11/2010 16:32
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα πρόωρων εκλογών θέτει ο ΚαστανίδηςΓια επαναδιαπραγμάτευση συγκεκριμένων όρων του μνημονίου, μίλησε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, προσθέτοντας ακόμη ότι η μείωση του ελλείμματος πρέπει να γίνει με ηπιότερους ρυθμούς και σε μακρύτερο χρόνο.

«Υπάρχει μια εμμονή όχι τόσο από την πλευρά του ΔΝΤ όσο από την πλευρά της Ευρώπης να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα μέχρι το 2013 μείωσης του ελλείμματος. Αυτή η εμμονή οδηγεί σε βαθύτερη ύφεση. Όσο λοιπόν πιέζουμε σε επιπλέον εισπρακτικά μέτρα και είμαστε στον φαύλο κύκλο της ύφεσης τόσα λιγότερα έσοδα θα έχουμε», παρατήρησε ο κ. Καστανίδης σε δηλώσεις του στον Real FM.

«Εγώ λοιπόν είμαι της γνώμης ότι από την πλευρά της κυβέρνησης στο πλαίσιο των υποχρεώσεων μας με τους δανειστές μας, είναι να επαναδιαπραγματευτούμε συγκεκριμένους όρους του μνημονίου», υπογράμμισε ο υπουργός Δικαιοσύνης.

Μιλώντας για το υψηλό ποσοστό αποχής στις εκλογές, είπε πως αυτό εξηγείται μόνο με την εκδήλωση αμφισβήτησης ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού συστήματος προς το πολιτικό σύστημα.

«Είναι προφανές ότι ο κόσμος δυσκολεύεται, έχει πολλά ερωτήματα. ο ελληνικός λαός αισθάνεται πως αναλαμβάνει υπέρμετρα βάρη στην προσπάθεια να βγει η χώρα από την κρίση , άρα οι πολίτες δικαίως ή αδίκως λένε ότι επιβαρυνόμαστε και δεν θέλουμε άλλη τέτοια επιβάρυνση», δήλωσε συγκεκριμένα, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση θα πρέπει να σκεφθεί τι ακριβώς πρέπει να κάνει «για να αντιστοιχηθούμε προς το μήνυμα που μας στέλνουν οι εκλογείς».

Ο κ. Καστανίδης άφησε επίσης να εννοηθεί ότι θα έπρεπε να γίνουν πρόωρες εκλογές, καθώς όπως είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα βρίσκεται σε πολύ δύσκολες συνθήκες. Θα πρέπει να έχει μία εθνική συμφωνία με τον κόσμο και συνεπώς θα ήταν λογικό σε έγκαιρο χρόνο, ανεξαρτήτως από διλήμματα σε αυτοδιοικητικές εκλογές να τεθεί το ερώτημα αν η Ελληνική κοινωνία παρέχει την εμπιστοσύνη της σε μία Κυβέρνηση να τραβήξει το γολγοθά της».Σχολιάζοντας ο Εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Πάνος Παναγιωτόπουλος,

τα όσα είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Καστανίδης, αλλά και άλλα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το ένα μετά το άλλο, τα κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ, υποχρεώνονται να παραδεχθούν ότι χρειάζεται “επαναδιαπραγμάτευση όρων του Μνημονίου”. Δηλαδή, ομολογούν ότι το Μνημόνιο, που υπέγραψε ο Πρωθυπουργός, οδηγεί τη χώρα μας σε δραματικά αδιέξοδα. Και γι΄ αυτό ομιλούν για αλλαγή των όρων.

Έχει προηγηθεί, βεβαίως, ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, ο οποίος στη διακαναλική του συνέντευξη αναφέρθηκε σε “επαναδιαπραγμάτευση των επαχθών όρων του Μνημονίου”.

Όταν, λοιπόν, η ίδια η κυβέρνηση -έστω και αργοπορημένα- διαπιστώνει τα δραματικά αδιέξοδα της πολιτικής του Μνημονίου, γιατί κατηγορεί τη Ν.Δ., που ζήτησε από τον Ελληνικό λαό να στείλει μήνυμα για την καταδίκη αυτής της πολιτικής και για την ανάγκη να αλλάξουμε αμέσως πορεία;

Σε κάθε περίπτωση, το σωστό μήνυμα εστάλη από τον Ελληνικό λαό και η κυβέρνηση έχει καθήκον να το καταλάβει και να αλλάξει αμέσως πολιτική».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. deldio avatar
  deldio 09/11/2010 17:20:57

  Άστο φερέφωνο Καστανίδη δεν "τσιμπάμε", το κόλπο της εσωκομματικής τάχα μου αντιπολίτευσης στο ΠΑΣΟΚ για την προσωπική πολιτική διάσωση είναι παλαιό και δεν πιάνει πλέον. Άλλωστε αυτό που συνιστάς αποτελεί αναδιάρθρωση του χρέους που έχει αποκλείσει επανειλημμένα η κυβέρνησή σου όμως ήδη γίνεται στην πράξη με πρωτοβουλία και προς όφελος των πιστωτών και βέβαια με διαρκή, βάρβαρη λιτότητα σε βάρος των Ελλήνων, οπότε άστο καλύτερα ήρθες δεύτερος.

 2. Κώστας Ροδινός avatar
  Κώστας Ροδινός 09/11/2010 19:04:44

  Υπομονή μέχρι τη Δευτέρα που θα αρχίσουν να ανοίγουν τα στόματα πιό εύκολα.

 3. TASSOS avatar
  TASSOS 09/11/2010 19:41:54

  Κ. Καστανίδη δικαίωμα ομιλίας έχουν μόνο όσοι δεν ανήκουν στον χώρο του ΠΑΣΟΚ. Όλοι εσείς που βαρύνεστε με τόσα πολλά - τα τελευταία 30 χρόνια- καλύτερα να ψάξετε για χρυσό στην σιωπή.

 4. ΒΙΣ avatar
  ΒΙΣ 09/11/2010 19:47:16

  Ο Καστανίδης, σαν καλός και τροφαντός αρουραίος, θέλει ίσως να πηδήξει έξω από τον Τιτανικό.
  Δεν τσιμπάμε, θυμόμαστε την πολιτεία του, με τον επαίσχυντο νόμο που απαγορεύει την προφυλάκιση κακοποιών αν δεν έχουν καταδικαστεί άλλη φορά τελεσίδικα για το ίδιο ή παραπλήσιο αδίκημα. Από τα πρώτα διαλυτικά νομοθετήματα της παρέας GAP and Friends.
  Δεν υπάρχουν καλοί και κακοί μπάτσοι στο ΠΑΣΟΚ. Είναι το όλον ΠΑΣΟΚ συνυπεύθυνο.

 5. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 09/11/2010 19:47:56

  Ποιος το είπε; Ο Χάρης "δια τούτο λέγω" Καστανίδης;
  Αει, καλά τότε...

 6. Μαύρος Ιάκωβος avatar
  Μαύρος Ιάκωβος 09/11/2010 21:58:08

  ΑΧΑΧΑΧΑΧΑ έχει πολύ πλάκα ο καλύτερος φίλος των λαθρομεταναστών.Θα μας πεί ο χαρούλης για τις μη προφυλακίσεις εγκληματιών,για τις πενθήμερες που παίρνουν οι έμποροι ναρκωτικών και δεν επιστρέφουν πίσω,για τη βρωμιά κ τη σαπίλα που υπάρχουν στο χώρο του ή να μιλάμε περι ανέμων και υδάτων;

 7. neotera avatar
  neotera 09/11/2010 22:35:35

  "Λαγός" του ανελέητου που έλαβε καθυστερημένα το μήνυμα της λαϊκής οργής, αλλά δεν θέλει να το δείξει ο ίδιος και έβαλε τον πονηρό αρβανιτόβλαχο να μιλήσει για αναθεώρηση, επιμήκυνση και άλλα προεκλογικά μήπως και πάρουν κανένα ψηφαλάκι παραπάνω την Κυριακή.

 8. NONOS avatar
  NONOS 09/11/2010 23:30:08

  Τωρα ειναι αργα για δακρυα Στέλλα.
  Τη βαφτιση τη λεμε βαφτίσια το γάμο με το ΔΝΤ αραγε πως τον λέμε????????

 9. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/11/2010 23:37:51

  Ρε Καστανιδη ακομη δε μας ειπες γιατι παραιτηθηκες τοτε... που σε πιεζαν... και εσυ δε μασησες. Σημερα παλι ηρωας το παιζεις?? Σε Αμερικανακια μονο πιανει το κολπο ! Βρηκες και τα κανεις. Μαγκα.
  Ενα IQ Test ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΑΠ !!!!!!!!!!!!
  http://www.filefactory.com/file/b431fcg/n/Ultimate.IQ.Test.Book.pdf

  ΠΠ

 10. Μακκις Friss Τσιαβόλο avatar
  Μακκις Friss Τσιαβόλο 10/11/2010 02:22:35

  Το παιδί και το πιστόλι: μία τραγωδία της καθημερινότητας

  Tου Στεφανου Κασιματη / kassimatis@kathimerini.gr

  Φαντασθείτε ένα μικρό παιδί: ένα αγόρι, στην ηλικία εκείνη όπου, συνήθως, τα όπλα ασκούν στα αγόρια ακαταμάχητη γοητεία, ενώ συγχρόνως η περιέργειά τους είναι αχαλίνωτη. Ο άφρων πατέρας του έχει αφήσει ξεκλείδωτο το συρτάρι στο οποίο κρύβει ένα πιστόλι που κατέχει νομίμως και ο μικρός, που του αρέσει να σκαλίζει τα πράγματα των μεγάλων, βρίσκει το όπλο και αρχίζει να το περιεργάζεται. Τι μπορεί να συμβεί; Το χειρότερο σε κάθε πιθανή εκδοχή του: ο μικρός κατά λάθος να αυτοπυροβοληθεί, να πυροβολήσει το αδελφάκι του ή τη μητέρα του κ. λπ. Συμβαίνει αυτό στη ζωή και δεν είναι σπανίως τα παρόμοια τραγικά περιστατικά που αναφέρονται στο αστυνομικό δελτίο.

  Πολύ φοβάμαι ότι αυτό ακριβώς συνέβη με την περίπτωση του Γιώργου και την απειλή των εκλογών: βρήκε το «πιστόλι» των εκλογών, άρχισε να παίζει με αυτό και το δραματικό γεγονός δεν άργησε να συμβεί. Βέβαια, μπορεί να αντιτείνει κανείς ότι, εφόσον ο Γιώργος εν τέλει απέσυρε την απειλή των εκλογών, η τραγωδία αποφεύχθηκε. Είχαμε, δηλαδή, τη σπάνια περίπτωση που το παιδάκι της μεταφοράς μας στάθηκε τυχερό: δεν προκάλεσε την εκπυρσοκρότηση του όπλου και το έβαλε ξανά εκεί όπου το βρήκε, στο συρτάρι του μπαμπά του. Δεν είναι έτσι όμως.

  Η αναλογία των δύο καταστάσεων που χρησιμοποιούνται στη μεταφορά (παιδάκι με πιστόλι/Γιώργος με εκλογές) ευσταθεί μόνον ως προς τη σχέση των πρωταγωνιστών τους (παιδάκι/Γιώργος) με τα μέσα που συνιστούν την απειλή (πιστόλι/εκλογές). Οχι όμως και μεταξύ των δύο μέσων που αντιπροσωπεύουν την απειλή. Διότι, πράγματι, το πιστόλι μπορεί να μην εκπυρσοκροτήσει και να επιστραφεί από το παιδάκι στο συρτάρι, ενώ ακόμη και αν ο Γιώργος αποσύρει την απειλή των εκλογών -όπως έκανε με τη δήλωσή του το βράδυ της Κυριακής- η σκιά της απειλής παραμένει.

  Το βέβαιο είναι ότι η εντύπωση της αποφασιστικότητας του πρωθυπουργού να κυβερνήσει με την εντολή της 4ης Οκτωβρίου 2009 (αν υποθέσουμε ότι υπήρχε...) έχει πια ξεθωριάσει. Ποιος μπορεί να πιστέψει ότι τα πενιχρά κέρδη από την όποια συσπείρωση των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ άξιζαν την ασύμμετρη απειλή των εκλογών; Η δυσαναλογία απειλής και οφέλους είναι τεράστια, ώστε να καθησυχάζει κανείς από τη διαβεβαίωση του πρωθυπουργού ότι συνεχίζει προσηλωμένος στους στόχους του. Εξάλλου, τα δύσκολα, όσον αφορά αυτούς τους στόχους μόλις τώρα αρχίζουν. Οι οριζόντιες περικοπές των δαπανών τελείωσαν. Πολύ δύσκολα μπορεί να φαντασθεί κανείς την κυβέρνηση να περικόπτει, λ. χ., τους μισθούς του δημοσίου τομέα κατά ένα 5% επιπλέον. Τέτοιου είδους μέτρα παίρνονται διά μιας. Αν μια κυβέρνηση τα επιβάλει με δόσεις, απλώς πληρώνει το κόστος πολλαπλασίως.

  Τώρα, λοιπόν, φθάσαμε στο σημείο των κάθετων περικοπών: στο σημείο όπου ολόκληρα κομμάτια του ευρύτερου δημόσιου τομέα (θυγατρικές των ΔΕΚΟ, άχρηστοι οργανισμοί κ. ά.) θα πρέπει να κλείσουν και το πλεονάζον προσωπικό να μείνει χωρίς δουλειά. Αναρωτιέμαι πόσο εύκολο θα είναι για τον πρωθυπουργό να προχωρήσει σε αυτά τα δύσκολα, με το διαβόητο εκείνο «λεφτά υπάρχουν» να τον κυνηγά σε κάθε βήμα που θα επιχειρεί. Επομένως, δεν γλιτώσαμε από το ενδεχόμενο της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες. Και, για να επανέλθουμε στη μεταφορά με το παιδάκι και το όπλο, μπορεί το κακό να μην έγινε - δόξα τω Θεώ, δεν ακούσθηκε «μπαμ» στον αέρα. Ομως το παιδάκι ξέρει πια πού κρύβει ο μπαμπάς το πιστόλι και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα ξαναγυρίσει εκεί για να παίξει με αυτό το παράξενο και γοητευτικό παιχνίδι των μεγάλων...

  http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_1_09/11/2010_421682

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.