09/10/2009 12:29
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα με την δωρεάν στήριξη των μαθητών στα σχολεία(Ανανεωμένο) Το πρώτο μέτρο της νέας υπουργού παιδείας δεν είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για τη δημόσια εκπαίδευση.

Πριν από λίγο έφτασε στα σχολεία απόφαση της Υπουργού Παιδείας κ Διαμαντοπούλου με την οποία "Η υλοποίηση του Προγράμματος της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης προσωρινά αναστέλλεται
Υπενθυμίζουμε ότι η πρόσθετη διδακτική στήριξη ήταν τα δωρεάν φροντιστήρια που γίνονταν στα σχολεία για τους οικονομικά αδύνατους μαθητές και όχι μόνο, με πολύ καλά αποτελέσματα.
Προφανώς αν σταματήσουν τώρα, έστω και προσωρινά αυτά τα φροντιστήρια Οκτώβρη μήνα, οι μαθητές αναγκαστικά θα πάνε στα ιδιωτικά φροντιστήρια.

Απάντηση υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων                 

Απο το γραφείο Τύπου της υπουργού λάβαμε την εξής διευκρίνησ:

Διαβάσαμε το κείμενο σας για το ζήτημα της πρόσθετης διδακτικής στήριξης και  θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για το θέμα που προέκυψε με την Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη επισυνάπτοντας τη σημερινή δήλωση της Υπουργού Άννας Διαμαντοπούλου που αποκαθιστά τα πράγματα και τονίζει τη συνέχιση του προγράμματος: Η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη ( ΠΔΣ ) θα ξεκινήσει άμεσα και στις δεδομένες συνθήκες θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια να εξασφαλισθούν οι αναγκαίοι πόροι και οι διαδικασίες πρόσληψης να διέπονται από αξιοκρατία και διαφάνεια.  

Ανακοίνωση του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΝ για την απαράδεκτη αναστολή λειτουργίας  της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης

 Με στραβοπατήματα ξεκινά η νέα ηγεσία του Υπ. Παιδείας, καθώς κοινοποιήθηκε στα σχολεία απόφαση σύμφωνα με την οποία το Πρόγραμμα Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης (ΠΔΣ) των παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες «αναστέλλεται προσωρινά», γιατί μέχρι σήμερα «δεν έχουν εξασφαλιστεί οι αναγκαίοι οικονομικοί πόροι για την επιτυχή και αποτελεσματική υλοποίησή του». 

Είναι άξιο απορίας πώς συμβιβάζεται αυτή η απόφαση με τις νωπές ακόμη προεκλογικές υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι θα χρηματοδοτήσει αφειδώς την εκπαίδευση με το ποσό του 1 δισ. από το πρώτο έτος και ότι θα θέσει σε προτεραιότητα τα ζητήματα ισότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης στην εκπαίδευση.

Αγνοεί άραγε η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ότι τα προγράμματα εκπαιδευτικής στήριξης των μαθητών/μαθητριών πρέπει να ξεκινούν αμέσως μετά την έναρξη του σχολικού έτους, για να έχουν σοβαρά αποτελέσματα; 

Μήπως αγνοεί και το γεγονός ότι οδηγούνται οι μαθητές και μαθήτριες στα ακριβοπληρωμένα ιδιωτικά φροντιστήρια, εφόσον διαπιστώνουν τις παλινωδίες του Υπ. Παιδείας στην εφαρμογή των προγραμμάτων; 

Ή μήπως το Υπ. Παιδείας δεν γνωρίζει πόσο απαράδεκτο είναι να εμπαίζει εκπαιδευτικούς που έχουν δεσμεύσει τον ετήσιο προγραμματισμό τους στην Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη με επαχθείς όρους, και τώρα τους αφήνει κυριολεκτικά μετέωρους με την προσχηματική επίκληση της μη εξασφάλισης των αναγκαίων πόρων; 

 Η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να εξασφαλίσει άμεσα τους πόρους που απαιτούνται για τη λειτουργία της ΠΔΣ, όπως και για την κάλυψη των οφειλών προς τους εκπαιδευτικούς της περσινής χρονιάς. Μέχρι να συμβεί αυτό, η ΠΔΣ πρέπει να λειτουργήσει κανονικά, ώστε να μη χαθεί πολύτιμος διδακτικός χρόνος, και, βέβαια, με διαφανείς και αντικειμενικές διαδικασίες πρόσληψης εκπαιδευτικών

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/10/2009 13:15:39

  Eχει παρει μαζι της τις σημειωσεισ απο τη Λεσχη... !!

  Αννουλα μου.... κουκουλες βλεπω...


  ΠΠ

 2. Wolverine avatar
  Wolverine 09/10/2009 13:34:24

  Ούτως ή άλλως η ΠΔΣ πληρωνόταν μετά βίας και με μεγάλες καθυστερήσεις. Οι περισσότεροι δε μαθητές πήγαιναν σε ιδιωτικά φροντιστήρια.

  Επίσης υπήρχαν πάρα πολλές ατασθαλίες στη δήλωση των ωρών από τους διευθυντές των σχολείων (πλασματικές ώρες διδασκαλίας κλπ.)

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Wolverine 09/10/2009 13:35:36

   Δηλαδή, πονάει κεφάλι κόβει κεφάλι;

 3. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 09/10/2009 13:53:08

  Έμμεση πλην σαφής πριμοδότηση των φροντιστηρίων είναι αυτή.

  Τρικυμία στο κρανίο.

  Διαπιστώνω ότι έχουν έλθει με έτοιμες κάποιες αποφάσεις που σε πρώτη ανάγνωση είναι τουλάχιστον αλλοπρόσαλλες.

 4. αρτινος avatar
  αρτινος 09/10/2009 14:05:06

  ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ - ΟΛΟΗΜΕΡΑ ΣΧΟΛΕΙΑ - ΔΩΡΕΑΝ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΑ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ
  δεν ηταν αυτα που ελεγε το πασοκ προτου γινει κυβερνηση?
  Τι αλλαξε μεσα σε διαστημα τριων ημερων?

  • Κασσάνδρα avatar
   Κασσάνδρα @ αρτινος 09/10/2009 17:00:11

   Ότι έπισαν τον κόσμος και έκατσαν στις καρέκλες τώρα μην τον είδαμε... θα μας εφαρμόσει η Αννούλα όλες τις «πρωτοποριακές» ιδέες της λέσχης!

 5. Blimblomblim avatar
  Blimblomblim 09/10/2009 14:12:22

  Αφήστε το, φίλοι. Μόλις έμαθα ότι το Δεκέμβριο η ενισχυτική θα επανέλθει. Αλλά... με διδάσκοντες τώρα πια τα "δικά τους παιδιά". Αυτά εδώ που ενίσχυαν μέχρι σήμερα ήταν γαλάζια.

  Κι ό,τι νόμιζα ότι αυτά τελείωσαν το 1993...

 6. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 09/10/2009 15:24:49

  Μήπως πρέπει να μάθουμε και το πως αιτιολογήθηκε η απόφαση ή αν θα αντικατασταθεί ή θα αλλάξει κάτι στον σχεδιασμό της; Γιατί εγώ ξέρω οτι πληρωνόντουσαν όποτε υπήρχε χρήμα,υπήρχαν πολλές πλασματικές ώρες γιατί δεν υπήρχε κανονική και τακτική παρακολούθηση, και ήταν και ένας περίεργος τρόπος μοριοδότησης ημετέρων για διορισμό και παράκαμψη της σειράς στις επετηρίδες.

 7. κι όμως avatar
  κι όμως 09/10/2009 15:32:08

  από το υπουργείο ανακοινώθηκε ότι: η απόφαση φέρει την υπογραφή του Α. Σπηλιοτώπουλου, με ημερομηνία 29.09.09 και έφτασε στις κατά τόπους διευθύνσεις στις 06.10.09.
  υπάρχουν πολλοί λόγοι να "χτυπήσει" κανείς την Διαμαντοπούλου, ας κάνουμε όμως λίγο υπομονή...
  Ο Άρης από την άλλη, όπως φαίνεται, κατά την τελευταία του εβδομάδα στο υπουργείο υπέγραψε πολλά και διάφορα, που όλα ευνοούν τους κάθε λογής φροντιστηριάρχες. καλά κι αυτό το παιδί τόσα χρόνια στην πιάτσα, το περίμενα λίγο πιο περπατημένο, δηλαδή δεν του πέρασε από το μυαλό ότι θα φάει τελικά μεγάλο κράξιμο; η μήπως "είναι πολλά τα λεφτά, Άρη" ;

  • Anonymous avatar
   Anonymous @ κι όμως 09/10/2009 20:53:24

   http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1726279

 8. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 09/10/2009 16:42:12

  Είδες παροχές η πράσινη ανάπτυξη;

  Τελικά αλλοι φοβόταν μην τους πουν δεξιούς και άλλοι έχουν την χάρη.

 9. paris avatar
  paris 09/10/2009 16:45:48

  εγω λεω να καταργησουμε και το μαθημα της Ελληνικης γλωσσας....στα σχολεια
  να εχουμε επισημη γλωσσα τ'αγγλικα....

 10. kwstas avatar
  kwstas 09/10/2009 16:46:16

  μπραβο αλεξανδρα ακριβως αυτο.ηταν μετρο που αρχισε επι πασοκ και καταστρατηγηθηκε απο τα μεσα απο τουσ ιδους τους καθηγητες στην αρχη ιδιαιτεραδες τους αποκαλουν.μετα το αρπαξαν οι γαλαζιοι δινανε μοριοδοτηση και ξεπερνουσαν ετσι την επετηριδα....ρωτωντας πας στην πολη λεει μια παροιμια για αυτο μην βιαζεστε να κρινετε....

 11. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 09/10/2009 17:20:19

  Αννουλα από την θεωρία στην πράξη, τα ελληνόπουλα στα χέρια της πράσινης μαντάμ.

 12. Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
  Μποτίλια στο Πέλαγος 09/10/2009 17:20:39

  Το έγραψα και στις 5 Οκτωβρίου. Η κυρία αυτή αποσκοπεί στην διάλυση των εναπομεινάντων λειτουργούντων εγκεφαλικών κυττάρων το μαθητών. Επί του προκειμένου πρόκειται προφανώς για πρόβα τζενεράλε, για να σταθμιστούν οι αντιδράσεις για τα χειρότερα που έπονται.
  Βγήκαν τότε οι απολογητές των πρώτων μέτρων του ΓΑΠ και κατήγγειλαν όσους έκαναν κριτική για προκατάληψη, απαιτώντας περίοδο ανοχής. Η κριτική δεν εξασκήθηκε όμως για πράγματα που δεν έγιναν.
  Το φροντιστήρια εντός των σχολείων έχουν θετική επίδραση στους μαθητές, όχι μόνο όσο αφορά τις επιδόσεις καθ' εαυτές, αλλά τους παρέχουν την δυνατότητα να συμμετέχουν σε μια διαδικασία βελτίωσης για την οποία από μόνοι τους δεν θα ανέπτυσσαν πρωτοβουλία. Η κάθε προσπάθεια, άσχετα εάν είναι περισσότερο ή λιγότερο επιτυχής, προάγει θετικό αποτέλεσμα. Τώρα θα έχουμε περισσοτερη τηλεόραση, πλέι στέισον, χαβαλέ και αλητοπαρέα.
  Είναι γνωστό πώς εξελίσσεται η διαδικασία της πτώσης των επιδόσεων: Οι κακοί μαθητές καταλαμβάνουν τα τελευταία θρανία. Στην καλύτερη περίπτωση αδρανούν, στην χειρότερη ενοχλούν το μάθημα. Η αποκοπή από το σύνολο των μαθητών και ο υποβιβασμός ακολουθούν. Η εξέλιξη είναι γνωστή: Εγκατάλειψη του σχολείου, έλλειψη προοπτικής αρχικά, χασισάκι και το σκληρό στην συνέχεια. Άρα η Μπίλντερμπεργκ πάλι κονομάει από παραγωγή στο Αφγανιστάν και το εμπόριο.
  Άξιος ο μισθός της κυρίας.
  Για ένα τρύπιο δολάριο οι ψηφοφθόροι ξεπούλησαν τα παιδιά τους.
  Ή όπως είπε ο ανώνυμος που μιλάει με τα ντουβάρια: Κατ' ευθείαν αγγλικά και μετανάστευση στο Ιράκ, που οι μισθοφόροι κονομάνε καλά.

  • ataktos avatar
   ataktos @ Μποτίλια στο Πέλαγος 09/10/2009 17:34:05

   η κυρία πάντα θα παραμείνει ραουλίδου (περιστρεφόμενη) !!!

 13. Κασσάνδρα avatar
  Κασσάνδρα 09/10/2009 17:32:36

  Τουλάχιστον πήρε πίσω το δώρο του Αρούλη κάτι είναι και αυτό, έτσι για να είμαστε και δίκαιοι.

 14. Giannis76 avatar
  Giannis76 09/10/2009 17:38:51

  παιδιά είναι πολύ απλό γιατί έγινε αυτό.
  Στην πρόσθετη διδακτική έκανε μάθημα όποιος είχε μπάρμπα στην Κορώνη σε αντίθεση με την πρόσληψη ωρομισθίων που γίνονταν οι προσλήψεις μέσω πίνακα. Έτσι χιλιάδες γαλάζια παιδιά διορίζονταν μέσω βύσματος...

  Η ΜΟΝΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΝΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΕΣΩ ΠΙΝΑΚΑ..

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ Giannis76 09/10/2009 17:47:39

   Οπότε ήρθε η Διαμαντοπούλου και λέει "θα βάλουμε τους δεξιούς όταν τόσα δικά μας παιδιά περιμένουν;".

   Ειλικρινά θα περίμενα να το έπαιζαν δίκαια και να έλεγαν "τέρμα το βύσμα, όλοι μέσω πίνακα". Ο ΓΑΠ σε κάνει να πιστεύεις ότι μπορεί και να εννοεί τα όσα λέει. Τόσο πια δεν τα εννοεί; Με το καλημέρα διαψεύδονται στην πράξη;

   • Giannis76 avatar
    Giannis76 @ Blimblomblim 09/10/2009 18:34:54

    περίμενε να δούμε τι θα γίνει! μη βιάζεσαι! Αν γίνει αυτό θα βγω πρώτος και θα πετροβολήσω..

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Giannis76 09/10/2009 18:39:34

   Ορθόν, αλλά η κατάργηση καταργεί και τον πίνακα και το βύσμα.

   • Giannis76 avatar
    Giannis76 @ Μποτίλια στο Πέλαγος 09/10/2009 21:34:54

    φίλε ανώνυμε στο υπουργείο Παιδείας μέχρι πέρυσι έβγαινε η ΔΑΚΕ! Το ίδιο και στους καθηγητές! Ξεκολλάτε με αυτή την πιπίλα με το πράσινο κράτος...
    Α,δες και τις δημοσκοπήσεις μετά τις εκλογές του 2004.
    Πρώτο κόμμα στους δημόσιους υπαλλήλους η ΝΔ...
    Στους ιδιωτικούς το ΠΑΣΟΚ...

 15. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 09/10/2009 19:09:08

  Απο ποιά κονδύλια χρηματοδοτείται η πρόσθετη εξωσχολική στήριξη; Απο τότε που ειχε γίνει η εξαγγελία της, οι συνδικαλιστές λέγανε οτι ήταν κονδύλια της Ε.Ε. και οτι θα τελείωναν σε 2 χρόνια. Αρα δεν είχε μέλλον. Απο τότε πέρασαν πολλά περισσότερα.
  Ωστε λίγο πρίν τις εκλογές την κατάργησε ο πρώην του ΥΠΕΠΘ: Αξιος ο μισθός του Αρούλη. Το είπαμε. Τουρισμό έκανε στο Παιδείας. Και οι κολλεγιοφροντιστηριούχοι ζήτησαν να πληρωθεί ο λογαριασμός.

  • Μποτίλια στο Πέλαγος avatar
   Μποτίλια στο Πέλαγος @ Αλεξάνδρα 09/10/2009 19:14:57

   Το Τουρισμού γιατί το πήγανε στο Πολιτισμού, ενώ όπως πιστοποιείς ανήκει στο Παιδείας;

 16. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 09/10/2009 19:13:02

  Συγνώμη : Διορθώνω (Π.Δ.Σ.)η Πρόσθετη Διδακτική Στηριξη

 17. Αλεξάνδρα avatar
  Αλεξάνδρα 09/10/2009 19:24:42

  Αυτό γράφω Μποτίλια; Και το πιστοποιώ κιόλας;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.