19/11/2008 18:36
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα με Παπακωνσταντίνου και το βίντεο;

(Ανανεωμένο). Θέμα δημιουργείται με τον εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ κ. Παπακωνσταντίνου και το επίμαχο βίντεο. O κ. Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε πριν από λίγο στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων ότι πριν από δυο μήνες ο κ. Πάπιστας τον επισκέφθηκε στο γραφείο του και επιχείρησε να του δείξει το dvd με την συνομιλία Κουκοβίνου - Καραμπέρη. Όπως δήλωσε ο κ. Παπακωνσταντίνου αρνήθηκε να δει το επίμαχο dvd επειδή θεώρησε ότι εν πρέπει να ασχοληθεί με τέτοια θέματα. Δεν ενημέρωσε όμως κανέναν για το περιστατικό, όπως πρόσθεσε. Ο κ. Παπανδρέου απουσιάζει στο εξωτερικό και επιστρέφει το βράδυ, οπότε θα δούμε και τη συνέχεια.

Αναθάρρησαν στη ΝΔ

Αναθάρρησαν στην ΝΔ με την παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου και ετοιμάζονται τώρα για αντεπίθεση, με το εξής επιχείρημα: «Τι έλεγε το ΠΑΣΟΚ για τον Γιάννη Ανδριανό και το DVD της υπόθεσης Ζαχόπουλου; Ότι γνώριζε την ύπαρξή του, αλλά δεν το αποκάλυψε εγκαίρως; Το ίδιο δεν έκανε τώρα και ο κ. Παπακωνσταντίνου»;

Στο μεταξύ, επιβεβαίωσε ο φίλος και κουμπάρος του επιχειρηματία Αθανάσιου Πάπιστα Μάρκος Καραμπέρης, τα όσα είχε αναφέρει ο πρώτος σχετικά με εκβιασμό του από το δικηγόρο Μ. Κουκοβίνο. Καταθέτοντας ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής, ανέφερε πως υπήρξε μία αρχική συνάντηση των τριών ανδρών στην καφετέρια «Βοξ» της Θεσσαλονίκης τον Ιανουάριο του 2007, απ’ όπου ο κ. Πάπιστας έφυγε εκνευρισμένος, όταν άκουσε τις αξιώσεις του δικηγόρου. Αργότερα δε, είπε στον ίδιο «να χειριστεί εν λευκώ την υπόθεση», με μοναδικό γνώμονα, «να μη χαλάσει το πρεστίζ της επιχείρησής του». Όπως ανέφερε, στο πλαίσιο αυτό, έδωσε στο δικηγόρο συνολικά 18.000 ευρώ μέχρι το Πάσχα του 2007, χωρίς να έχει ενημερώσει τον κ. Πάπιστα.

Οξύνεται η κατάσταση στην Εξεταστική

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, ύστερα από οξεία αντιπαράθεση στη σημερινή συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής, κατήγγειλαν τις αυταρχικές μεθοδεύσεις του Προέδρου της Επιτροπής και της Κυβερνητικής πλειοψηφίας, οι οποίοι, κατ΄ αυτούς: «Επιχειρούν πλέον ανοιχτά τη φίμωση ουσιωδών μαρτύρων, αρνούνται την εξέταση υπολειπομένων μαρτύρων από τον αρχικό κατάλογο που είχε εγκρίνει ομοφώνως η Επιτροπή στις πρώτες της Συνεδριάσεις και καταστρατηγούν αυτό που είναι ξεκάθαρα συνομολογημένο στα Πρακτικά, ότι δηλαδή μέχρι την ολοκλήρωση της έρευνας της Εξεταστικής Επιτροπής ο κατάλογος μαρτύρων παραμένει ανοικτός»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. nio avatar
  nio 19/11/2008 18:48:31

  Αλλος ενας Καλα Μπουρακης.
  Καθε λιμανι και καημος,
  καθε dvd και κυμα.

 2. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2008 19:08:46

  Το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών περισσοτέρων από δέκα προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται στο σκάνδαλο των «ιερών» ανταλλαγών, ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες η εισαγγελέας κ. Ευσταθία Σπυροπούλου. Το άνοιγμα και ο έλεγχος των τραπεζικών λογαριασμών θα γίνει με τη συνδρομή της Αρχής για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, πρόκειται για τραπεζικούς λογαριασμούς προσώπων που θα κληθούν από την κυρία Σπυροπούλου να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου.

 3. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/11/2008 19:10:57

  Πρωτιά του antinews; Δεν την έχω δει αλλού την είδηση, αλλά το εμπιστευόμαστε στο εδώ μπλογκ ότι θα είναι μάλλον και σωστή.

 4. miaouth avatar
  miaouth 19/11/2008 19:16:21

  Τελικά, τα dvd και video που προέρχονται από κρυφή κάμερα είναι ή δεν είναι παράνομα ως αποδεικτικά στοιχεία; Οι έχοντες νομικές γνώσεις θα μας ευεργετούσαν, αν μας εξηγούσαν επιτέλους τι ακριβώς ισχύει.
  Και άν όντως είναι παράνομα, ποιό Κράτος Δικαίου ισχύει εκεί στην εξαταστική Επιτροπή της Βουλής;

 5. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 19/11/2008 19:17:38

  Πολύ σωστή απορία. Το σκεφτόμουν κι εγώ.

 6. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2008 19:23:01

  εδω βρε παιδιά το δέχτηκε η Εξεταστική Επιτροπή, τι λέτε τώρα; Ο, τι νάναι γίνεται στον τόπο αυτό

 7. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/11/2008 19:33:58

  Από νομικής απόψεως τα πράγματα είναι απλά. Αν το ποικίλης διάρκειας vide-άκι έδειχνε κάποιον να λέει ότι ο ΚΚ ή έστω κάποιος Υπουργός έδωσε εντολή να γίνουν οι όποιες συναλλαγές με το Βατοπέδι, τότε το vide-άκι σαφώς και αποτελεί αποδεικτικό υλικό. Αν όμως δείχνει κάτι που αποδυναμώνει το κατά ΚΚ κατηγοριτήριο, τότε σαφώς και έπρεπε να χαρακτηριστεί ως προϊόν υποκλοπής και συνεπώς ως απαράδεκτο αποδεικτικό στοιχείο το οποίο η Επιτροπή δεν θα έπρεπε να λάβει υπόψη της. Καταλαβαίνετε λοιπόν αγαπητοί μου ότι τα πάντα, στη χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, είναι ζήτημα οπτικής γωνίας.

 8. Κασσάνδρας avatar
  Κασσάνδρας 19/11/2008 19:40:59

  Cine PASOK
  Cine ND

  Πάμε για Όσκαρ!!!

 9. αγανάκτηση avatar
  αγανάκτηση 19/11/2008 19:42:06

  Μάλλον έχει κοντή μνήμη ο ανώνυμος 7. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει. Όταν ακούγεται όνομα υπουργού ή ΚΚ σε βίντεο είναι προϊόν υποκλοπής και παράνομο, όταν τίποτα τέτοιο δεν υπάρχει είναι νομιμότατο αποδεικτικό στοιχείο. Αλλά τέτοιες κοντές μνήμες και αντιστροφές μόνο στη χώρα της φαιδρής πορτοκαλέας ανθούν. Και στον Αμαζόνιο.

 10. Προβοκατωρ. avatar
  Προβοκατωρ. 19/11/2008 20:00:00

  Το οτι δεν μπορει να σταθει σε δικαστηριο, το προιον υποκλοπης, ειναι 100%.
  Για τους βολευτες μας βεβαια, ισχυουν αλλα κριτηρια.Το ζητημα ειναι, πως θα βγαλουμε τα ματια του αντιπαλου.

 11. miaouth avatar
  miaouth 19/11/2008 20:07:22

  Άρα το σωστό ερώτημα είναι λοιπόν, ποιοί πρότειναν να "παίξει" το dvd στη Βουλή και ποιοί είπαν "ΟΚ, να παίξει".
  Εκτός άν οι νόμοι που ψηφίζουν οι εκπρόσωποί μας, νομίμως (!) δεν ισχύουν εκεί μέσα. Αρχίζει να παίρνει ανάποδες στροφές η ρόδα του κάρρου.

 12. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/11/2008 20:12:22

  Βρε τι σας μαρανε..Αν το βιντεο ειναι συννομο!

  Ξεπουλιεται ο τοπος ολος και ασχολουμαστε με πιτουρα?

 13. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2008 20:21:02

  Πριν απο λίγο υπήρξε η εξής "επίσημη" ενημερωση:

  Κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών, ο κ. Παπακωνσταντίνου δεν διέψευσε ότι είχε υπόψη του την ύπαρξη στοιχείων που αποκαλύφθηκαν προ ημερών με τη δημοσίευση του βίντεο, όμως πρόσθεσε: «Ο κ. Πάπιστας είναι εκ Κοζάνης, συνεπώς τον γνωρίζω. Προ περίπου δύο μηνών ζήτησε να με δει, τον δέχθηκα όπως και όλους τους πολίτες από το νομό Κοζάνης και μου δήλωσε ότι έχει στοιχεία και οπτικοακουστικό υλικό που αφορούν έναν εκβιασμό που του γίνεται και ότι ο ίδιος δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο. Του είπα πως αν δεν έχει κάνει τίποτα το παράνομο δεν έχει να φοβηθεί κάτι και πως αν έχει στοιχεία πρέπει να τα δώσει στους αρμοδίους και εγώ δεν είμαι αρμόδιος».

  Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ σημείωσε πως «αυτή είναι η ανάμιξή μου, όλα τα άλλα είναι προσπάθεια ψαρέματος σε θολά νερά», ενώ τόνισε ότι δεν είχε δει το επίμαχο βίντεο. Ερωτηθείς γιατί «όλα αυτά δεν τα είπε νωρίτερα», είπε ότι τα ονόματα και η υπόθεση έτσι όπως του την ανέφερε ο κ. Πάπιστας, δεν αφορούσαν αυτά «τα οποία άκουγα και έβλεπα εκείνες τις μέρες».

  «Για την υπόθεση Βατοπαιδίου υπάρχει Δικαιοσύνη και μια Εξεταστική Επιτροπή, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δεν έχει σχέση με αυτό όταν αφορά ένα συγκεκριμένο άνθρωπο» πρόσθεσε ο κ. Παπακωνσταντίνου, διευκρινίζοντας ότι ο κ. Πάπιστας του ανέφερε πως η υπόθεση είχε να κάνει με αγοραπωλησίες οικοπέδων στην Θεσσαλονίκη και πως «υπέθεσε ότι είχε να κάνει με το Βατοπέδιο».

  Στη συνέχεια επισήμανε πως «αν είχα αξιολογήσει ότι το ζήτημα αυτό έπρεπε να κοινοποιηθεί ίσως να υπήρχε και διαφορετικός χειρισμός διαφόρων μαρτύρων. Το γεγονός ότι δεν το έκανα νομίζω ότι αποδεικνύει ότι ούτε εμείς επιχειρήσαμε να βρούμε κάποιους μάρτυρες, εάν η υπόθεση πήγαινε παραπέρα πιθανόν να βλέπαμε μια διαφορετική αντιμετώπιση μαρτύρων στην Εξεταστική, εγώ δεν το πήγα παραπέρα, δεν το αξιολόγησα, ήταν δική του υπόθεση με την Δικαιοσύνη, να δώσει τα στοιχεία σε όποιον έχει θεσμική αρμοδιότητα, εγώ δεν την είχα».

 14. nas avatar
  nas 19/11/2008 20:21:18

  καλά, κάποιος απ' το ΠΑΣΟΚ θα την έκανε τη μαλ... εδώ ο τόπος καίγεται απ' το Βατοπέδι κι οι άνθρωποι είναι στον κόσμο τους...

 15. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2008 20:22:51

  1. Γιατί όλα τα μεγάλης κυκλοφορίας ενημερωτικά μπλογκς άργησαν να βγάλουν την είδηση;

  2. Θα ενοχλούσε τα κανάλια όπου εργαζονται όλοι τους;

  3. Επρεπε να γίνουν προηγουμενως συνενοήσεις με την Χαριλάου Τρικούπη;

  3 Γιατι ο κ. Παπακωνσταντινου βγαίνει υστερα απο δυο μηνες και το λέει;

  4.Φοβηθηκε μήπως τον ξεμπροστιάσουν;

 16. miaouth avatar
  miaouth 19/11/2008 20:37:33

  @ Ο Χαζος του χωριου (12).
  Δεν έχεις δίκιο.
  Δεν ειναι δυνατόν να λειτουργήσει κράτος δικαίου, και μάλιστα χώρας μέλους της ΕΕ, με τόσο φανερά αντιθεσμικό τρόπο.
  Παλαμακιστές σε χορεύτριες οριεντάλ κι σε "επιχειρηματίες" της νύχτας έχουν γίνει οι εκπρόσωποί μας (εντάξει, άς υποθέσουμε ότι για τους νομάρχες ισχύουν παραπάνω ελαφρυντικά);
  Κάπου πρέπει να μπεί ένα όριο. ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗ ΠΑΡΕΚΕΙ. Διέξοδοι υπάρχουν.
  Να γίνει παραπομπή σε Εξεταστική (για μή παραγραφή) και να παραιτηθούν τάχιστα 100 βουλευτές, διαφόρων κομμάτων, άν είναι δυνατόν όλων, σε ένδειξη διαμαρτυρίας που κάνανε το μαγαζί καμπαρέ.
  Να εκλεγεί μια νέα ΚΑΝΟΝΙΚΗ βουλή. Χωρίς συνδαιτημόνες μπράβων και "ντιζέζ".

 17. miaouth avatar
  miaouth 19/11/2008 20:42:16

  Προανακριτική ήθελα να πώ φυσικά

 18. g700 avatar
  g700 19/11/2008 20:49:26

  πονηρούλη Παπακωνσταντίνου...

 19. ataktos avatar
  ataktos 19/11/2008 20:51:51

  Factorx – αφού το ξέρεις δουλεύει από πίσω του ολόκληρο επιτελείο κοράκων και διοχετεύουν στον Γιωργάκη Π. την εργασία τους ,πάει σύννεφο .Από την εμπειρία μου έχω παρατήρηση ότι δεν έχει προσωπική ,πολιτική οξυδέρκεια ούτε κοινωνικό ενδιαφέρον το παράδειγμα στην πόλη μου είναι απόδειξη .Έξω από το πολιτικό του γραφείο υπάρχει μια δημόσια τουαλέτα .Μοναδική της πόλης .Είναι κλισμένη λόγο κακού σχεδιασμού και εκτελέσεις εργολαβικής από τον νυν δήμαρχο καλόπαιδο της Ντορουλας .έκανε ο άνθρωπος πολλές ερωτήσεις και παρεμβάσεις (βλέπε στην ιστοσελίδα του ) . Αναροτιόνται οι κάτοικοι της πόλης δεν έχει αντιλήφθη από μόνος του η από τον γραμματέα του την ανάγκη κοινωνική λειτουργία για τους κατοίκους που εκπροσωπεί .

 20. miaouth avatar
  miaouth 19/11/2008 21:00:37

  Όσοι προσπαθούν να βγάλουν με το ζόρι σωστούς εκείνους που φωνάζουν στη γνωστή κεντρική πλατεία "να καεί, να καεί, το μπουρδ... να καεί", έχουν τόσο μεγάλη ανευθυνότητα, που πρέπει επειγόντως να αδειάσουν το βουλευτικό τους έδρανο.

 21. Ανώνυμος avatar
  Ανώνυμος 19/11/2008 21:19:13

  Εδώ Ανώνυμος 7. Νομίζω ότι η ανάγνωση του μηνύματός μου σε συνδιασμό με το μήνυμα 9 του "αγανάκτηση" καλύπτουν σφαιρικά το θέμα, μα εντελώς σφαιρικά.

 22. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2008 21:21:48

  δεν σας τα ΄λεγα;

  Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε τον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου να δώσει εξηγήσεις γιατί «απέκρυψε συστηματικά» τη συνάντηση αυτή, υπογραμμίζοντας πως «ενώ στο ΠΑΣΟΚ γνώριζαν το θέμα του εκβιασμού, δεν δίστασαν να χρησιμοποιήσουν την κατάθεση μιας παντελώς αναξιόπιστης μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή στην απέλπιδα προσπάθειά τους να πλήξουν την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή».

  Παράλληλα καλεί τον κ. Παπακωνσταντίνου να απαντήσει στα ακόλουθα ερωτήματα:

  «Είχε συνεννοηθεί με τον κ. Πάπιστα να μη γνωστοποιήσουν και οι δύο αυτή τη συνάντησή τους;

  «Τι τον συνδέει με τον συντοπίτη του κ. Πάπιστα;

  «Αφού παραδέχεται ότι ήξερε εδώ και 2 μήνες την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού για εκβιασμό, γιατί δεν κατήγγειλε, όπως οφείλει ως βουλευτής, την παράνομη αυτή πράξη στον εισαγγελέα;»

  Σε ανακοίνωσή του σχετικά με τις σημερινές δηλώσεις του κ. Παπακωσταντίνου, ο κ. Πάπιστας αναφέρει: «Επιβεβαιώνω ότι τον είχα ενημερώσει, σε μεταξύ μας συνάντηση, για τη θέση μου στο θέμα της αγοραπωλησίας των οικοπέδων από την Ιερά Μονή Βατοπεδίου, καθώς επίσης και για το γεγονός ότι έχω υποστεί εκβιασμό, ο οποίος επιβεβαιώνεται από σχετικό οπτικοακουστικό υλικό. Ο κ. Παπακωσταντίνου μου είχε υποδείξει να απευθυνθώ στις αρμόδιες αρχές».

 23. Factorx avatar
  Factorx 19/11/2008 21:22:32

  Τώρα γιατί εγώ θυμάμαι την αγελάδα που μόλις κάνει το γάλα δίνει μια στον κάδο και τον χύνει, δεν ξέρω

 24. daris avatar
  daris 19/11/2008 21:34:38

  Σχετικα με το θεμα καλο θα ειναι να ακουσετε το σχολιο του ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ στο δελτιο ειδησεων του ΣΚΑΙ...Σταματηστε τον κατηφορο και στα BLOGS...φτανουν τα καναλια της TV για αυτο!!!

 25. bobos avatar
  bobos 19/11/2008 21:54:44

  Τελικά δεν το είδε το DVD? Πείτε το και στο Καμπουράκη, γιατί και εκεί δεν το είχαν δει. Νημ του ξεφύγει πάλι.

 26. Ο Χαζος του χωριου avatar
  Ο Χαζος του χωριου 19/11/2008 22:35:03

  16 miaouth

  Και 180 αν γινεται οι παραιτησεις συμφωνω κι επαυξανω...

  Α βρε Καμμενε πουτανιαρη!

 27. Νἰκος avatar
  Νἰκος 19/11/2008 23:01:35

  ΠαραγονταΧ:

  Ο Παπιστας εναι ο εκ Κοζανης Παπιστας;

  Πριν πολλα χρονια πηγαινα με τη γιαγια μου στο παπουτσαδικο του στην Κοζανη και ψωνιζαμε. Ε ρε πως αλλαζει ο κοσμος.

  Εγινε επιχειρηματιας; Ο γιος του ειναι; Μαλιστα, εκτος απο τον Μανδραβελη εχουμ και αλλους κοντοχωριανους. Εδω δεν ισχυει το τι Λωζανη τι Κοζανη.

 28. kaskanter avatar
  kaskanter 19/11/2008 23:03:59

  Καιρός είναι να στηρίξουμε και αυτό το παιδί της δημοκρατίας (Ππακωνσταντίνου) καρχιμούρης και αυτός ! Τελικά ολο το πασοκ μια διαπλοκή και τι διαπλοκή κακή! Φανταστείτε και να κυβερνήση !

 29. potamiotis avatar
  potamiotis 19/11/2008 23:04:02

  Ο ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΕ ΑΓΓΕΛΟΥ,ΟΥΤΕ ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ,ΟΥΤΕ ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ,ΟΥΤΕ ΘΕΜΟΣ-ΜΑΚΗΣ, ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΟΛΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΙΣΤΗΣ,ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΟΨΕ ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΡΑΨΕ,ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΕ,ΤΑ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΤΩΝ ΜΜΕ (MEGA-ALTER)ΘΕΛΟΥΝ Ν ΑΛΛΑΞΟΥΝ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΑΛΛΑ ΜΑΤΑΙΑ,Ο ΚΟΣΜΑΚΗΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ,ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ....

 30. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 19/11/2008 23:08:38

  Ο ΕΥΠΡΕΠΗΣ κ. ΕΚ-ΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


  Όλο το Αλαφουζέικο ...έσκιζε τις ζαρτιέρες του για τον Παπακωνσταντίνου. Σε απίστευτο βαθμό. Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Ο Μανδραβέλης ...Κούγιας! Είναι από την Κοζάνη, λέει, και ξέρει ΚΑΙ τον Πάπιστα ΚΑΙ τον Παπακωνσταντίνου. Ο ΣΚΥ, αλήθεια, τι συμφέροντα "φέρεται" να εκπροσωπεί, για να βγάλουμε από τα συμφραζόμενα και τα του κ. Παπακωνσταντίνου;

  Τέτοιοι τύποι, πάντως, είναι χειρότεροι από τους Ζορό. Διότι είναι πιο επικίνδυνοι: τον (κάθε) Ψωμιάδη με την πρώτη "τον κόβεις" ότι είναι νούμερο και "τρώει πόρτα". Ο Παπακωνσταντίνου "περνάει", α-νε-τό-τα-τα, και μια και δυο και βάλε φορές. ΑΝ δεν κάνει λάθος, αποκλείεται να αντιληφθείς την πονηριά του.

  Μπορεί κάποιος να πει ότι είναι απλώς βλαξ. Αυτό, όμως, είναι χειρότερο για το ΠΑΣΟΚ. Με τέτοιους υπουργούς στην Κυβέρνηση, θα ξυπνήσουμε καμιά μέρα και θα κυματίζει η ημισέληνος στην Ακρόπολη και ο Αυτιάς με τον Βερύκιο θα μιλάνε με τον Βλάχο στα ...τούρκικα!

  Άσε που ο Πρετεντέρης δήλωσε πως γνωρίζει ο ίδιος τουλάχιστον ένα μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ, που ήξερε περί της συνάντησης Πάπιστα - Παπακωνσταντίνου. Οπότε, ΟΛΟ το ΠΑΣΟΚ γνώριζε. Αλλά, ...δεν το αξιολόγησε ως σημαντικό γεγονός!

  Το όλο σκηνικό μου θύμισε την γκάφα της Πέιλυν με τον ...Σαρκοζί. Για τόοοοοσο κορόιδα, μιλάμε.

 31. kaxrimakis avatar
  kaxrimakis 19/11/2008 23:38:29

  Όλα δείχνουν ότι η τρίμηνη σκανδαλοθηρία έχει κεντρικό σχεδιασμό και εγκέφαλους την αυλή της προεδράρας του Πασόκ σε συνεργασία με τους γερμανοτσολιάδες του Κοντομηνά. Όλα τ' άλλα είναι λόγια της πλώρης που τα παίρνει ο άνεμος.... Γιατί ο κλέφτης και ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται! Στο δεύτερο χρόνο αρνούνται οποιαδήποτε σχέση με τον πρώτο

 32. kaxrimakis avatar
  kaxrimakis 19/11/2008 23:40:10

  δεν ειδα το ντι-βι-ντι

  παπακωσταντινου
  ανδριανος

 33. Anonymous avatar
  Anonymous 19/11/2008 23:50:19

  Πολύ καλά έκανε και τον έστειλε ,γιατί ούτε ο ρόλος του είναι του ντετέκτιβ, ούτε μπορούσε να ξέρει το σημείο αναφοράς του συγκεκριμένου γεγονότος σε σχέση με την όλη υπόθεση, αν σκεφούμε ότι και ο Πάπιστας πήγαινε για να προλάβει γεγονότα καλύπτοντας τον εαυτό του, ώστε να βρεθεί ένα βήμα μπροστά.Ήταν θρασύς και στην πραγματικότητα πήγαινε να τον χρησιμοποιήσει.Άρα ήταν ένα ρίσκο που θα του έβγαινε αρνητικά,αποτέλεσμα που φαίνεται από την εξελισόμενη πορεία της υπόθεσης.Τα υπόλοιπα είναι προπέτασμα καπνού και χόρτο για χαϊβάνια.Εδώ ξεπουλήθηκε το σύμπαν....ο κόσμος καίγεται και...

 34. Anonymous avatar
  Anonymous 20/11/2008 00:00:55

  @31ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ!!!ΤΟ ΚΛΕΨΙΜΟ ΛΕΓΕΤΑΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟΘΗΡΙΑ!!!!!ΤΡΙΜΗΝΟ, ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΜΑΤΡΑΕΙ ΚΙ ΑΥΤΟ ΛΕΕΙ ΚΛΕΨΙΜΟ......ΜΕ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΩΦΕΛΗ!!!! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΕΙΝΑΕΙ, ΜΕΝΕΙ ΑΝΕΡΓΟΣ, ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΚΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΟΔΟΣΤΡΟΤΗΡΑ!!!!!

 35. Anonymous avatar
  Anonymous 20/11/2008 01:18:12

  @35Σήμερα μαθαίνουμε, συνένοχος αυτός που τον έδιωξε και όχι αυτοί που υπέγραφαν!!Μην συκοφαντηθούν ο Καραμανλής και οι συνεργάτες του που σταυλίζονταν, συνεδρίαζαν στον Εφραίμ και αποκτούσαν σπίτια σε χρόνο dt.Μετά ταύτα κάθε νοήμων άνθρωπος λέει, να ανοιχτούν οι λογαριασμοί του Εφραιμάκου και των ελαφροχέριδων ΝΔσυνεργατών του και να ξεκινήσει, η επιχείρηση δικαιοσύνη και στο φρέσκο !!!!!!!!Όσο για το βλάκας....ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΥ ΕΞΥΠΝΑΔΑ ΣΕ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΣΑΤΕ ΤΟΝ ΑΡΙΘΜΟ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΡΑΚΥΛΑΣ!!!!!

 36. Jiovani avatar
  Jiovani 20/11/2008 08:06:16

  Τι ακριβώς προσάπτετε στον Παπακωνσταντίνου αγαπητοί;

  Ότι δεν έδωσε χείρα βοηθείας στον Πάπιστα με αντάλλαγμα να καρφώσει τους κυβερνητικούς προστάτες του;

  Ότι είχε σχέσεις μαζί του, αλλά δεν ήταν τόσο στενές όσο με το Μαξίμου;

  Ότι δεν ενημέρωσε το ΓΑΠ πως ήρθε κάποιος και τούφερε ένα βίντεο αγνώστου εγκυρότητας, που δε θα μπορούσε να παίξει -κανονικά- πουθενά με κάποιους -που δεν είναι πολιτικά πρόσωπα- να κάνουν παζάρια για να κλείσουν μιά υπόθεση;

  Μήπως υπάρχει πολύ απελπισία στο στρατόπεδο των υπόπτων του Μαξίμου, ώστε να πιάνονται από τέτοιες σανίδες;
  Αυτά είναι τα ατού για να πιεστεί το ΠΑΣΟΚ να κλείσει χαλαρά η υπόθεση;

 37. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2008 10:32:02

  Θα πρότεινα να σταθούμε στα γεγονότα και τις εκφάνσεις τους. Καθώς και στη δεδομένη αδυναμία και απληστία της ανθρώπινης φύσης.

  Να μην ξεχνούμε καταρχάς ορισμένα πολύ σημαντικά ζητήματα: 1. Η Σωτηροπούλου και ο Κουκουβίνος είναι Νεοδημοκράτες. 2. Ο Πάπιστας είναι ΠΑΣΟΚτζής. 3. Το όλο θέμα του Βατοπεδίου το έβγαλε και το συντηρεί με κάθε τρόπο ο Κοντομηνάς, ως αντίποινα για την παραπομπή του για κακούργημα αξίας 10 δις δραχμών σε αποτίμηση ακινήτου της Ιντεραμέρικαν.

  Σημαίνει άραγε το τελευταίο ότι σκάνδαλο δεν υπήρξε; Το σκάνδαλο βασικά είναι η σχέση ανταλλαγής. Αν θέλετε τη γνώμη μου, ούτε στη Βιστωνίδα βλέπω σκάνδαλο, ούτε πουθενά αλλού. Στο θέμα της δίκης στην Ξάνθη, θεωρώ εξωφρενικό το ότι ήταν γνωστό το τι γινόταν στη διάσκεψη στον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και δείχνει ότι μάλλον εκεί είναι η κακοπιστία και όχι στην πλευρά Εφραίμ. Σκάνδαλο λοιπόν μπορούμε να δούμε, αντικειμενικά, μόνον στη σχέση ανταλλαγής: στην εξωφενική υπερτίμηση της Βιστωνίδας και στην εξωφρενικη υποτίμηση των ακινήτων. Εκεί ήταν και όλη η οικονομική ζημιά για το δημόσιο.

  Δεν θεωρώ σκάνδαλο τις επαφές των πολιτικών με τον Εφραίμ από μόνες τους. Αν αυτές οδήγησαν στην υπερτίμηση - υποτίμηση που λέμε παραπάνω, αυτό είναι άλλο. Αλλά όχι το να λέμε "να, κι αυτός ήταν στο Βατοπαίδι" λες και έκανε κανένα έγκλημα.

  Πάμε τώρα στον Κοντομηνά: Ο Κοντομηνάς βγάζει το θέμα του Βατοπαιδίου και του βγαίνει λαχείο. Καταστρέφει το προφίλ της κυβέρνησης Καραμανλή, "σκοτώνει" το Ρουσόπουλο, ρίχνει τη ΝΔ κάτω από το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και απειελί με ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωση στα δημοσκοπικά τάρταρα. Ο Κοντομηνάς τρίβει τα χέρια του. Ούτε κι ο ίδιος δεν το περίμενε. Πάμε τώρα στο ΠΑΣΟΚ. Παρά τις εξωφρενικά χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης Καραμανλή σε όλα σχεδόν τα μέτωπα, το ΠΑΣΟΚ παράπαιε. Καμία προοπτική ανάκαμψης. Ξαφνικά έρχεται η ΔΕΘ. Ο Καραμανλής χάνει το ηθικό πλεονέκτημα. Το ΠΑΣΟΚ για πρώτη φορά εμφανίζεται καλύτερο και περνάει μπροστά στις δημοσκοπήσεις. Ελπίδα! Το Βατοπαίδι τους οδηγεί! Ξαφνικά έρχεται ο ΠΑΣΟΚτζής Πάπιστας στον συντοπίτη του βουλευτή. Του λέει, Γιώργο απειλούμαι. Ποιος είναι ο Πάπιστας; Φίλος και πνευματικοπαίδι του Εφραίμ, που έχει βαφτίσει μάλιστα το ένα από τα πέντε παιδιά του Εφραίμ (έτσι άκουσα αυτές τις μέρες). Άνθρωπος του Εφραίμ, που αγόρασε και όλα αυτά τα ωραία οικόπεδα στη Ραιδεστό. Τι να του κάνει ο νεαρός και ευπρεπής Παπακωνσταντίνου; Να χάσει το κελεπούρι που τους φέρνει να έχουν ελπίδα εξουσίας για χάρη του φίλου του και της πραγματικότητας; Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα. Θυσιάζει το συντοπίτη του για υπέρτερο σκοπό. Ο Πάπιστας απελπισμένος πηγαίνει στους Νεοδημοκράτες, με τους οποίους πλέον τον ενώνουν κοινά συμφέροντα. Πάμε τώρα στη Σωτηροπούλου. Βαμμένη Νεοδημοκράτισσα, υποψήφια μάλιστα στις εκλογές του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης του Φεβρουαρίου 2008 με τον επίσημο υποψήφιο της ΝΔ και έως τότε πρόεδρο του Δικηγόρικού Συλλόγου, Δημ. Γαρούφα. Τα συμφέροντα Σωτηροπούλου-Κουκουβίνου με τη ΝΔ πλέον δεν συνέπλεαν. Το Βατοπαίδι, στο οποίο είχαν ενεργή εμπλοκή, κινούνταν ως υπόθεση εις βάρος της ΝΔ. Αν ήταν να κερδίσουν, ο μόνος τρόπος ήταν να συμμαχήσουν με τον εχθρό. Φράγκα προφανώς ο Πάπιστας δεν τους έδωσε ή δεν τους έδωσα όσα ήθελαν. Οι άλλοι πλήρωναν καλύτερα, Κοντομηνάς ήταν αυτός, μάλιστα ο Κουκουβίνος ήταν και στο Δ.Σ. του Άρη επί Κοντομηνά; Πόσα να του έσταξε για να βγει η σύζυγος-σύντροφος (ό,τι κι αν είναι τέλος πάντων) να πει ότι ο Ψωμιάδης της είπε "ποιος είμαι εγώ για να τα βάλω με τον Καραμανλή"; Αν παρακολουθήσετε τις δηλώσεις Ψωμιάδη, αποκρυπτογραφήστε τη σημειολογία τους. Λέει ο αρχι-Νομάρχης: "Τέτοια λέξη εγώ δεν είπα". Ποια λέξη; Προφανώς εννοεί τη σημαντικότερη λέξη του κειμένου: τη λέξη "Καραμανλής". Άρα, τα υπόλοιπα ισχύουν. Να είπε άραγε τη λέξη "Μαξίμου"; Ενστικτωδώς, πιστεύω πως ναι. Αυτό πρέπει να είπε ή κάτι αντίστοιχο. Είδα και τη συνέντευξη της Κάνου, της ενδιάμεσης μεταξύ Σωτηροπούλου - Ψωμιάδη. Και εκεί βλέπεις ότι υπάρχει σημειολογία που παραπέμπει σε ορισμένα ψεμματάκια. Η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.

  Το συμπέρασμα είναι ότι όλοι λένε μισή αλήθεια και μισά ψέμματα. Σκάνδαλο υπάρχει, αλλά πόσο ακριβώς μακριά πάει είναι μια άλλη ιστορία. Συνωμοσία κατά Κωστάκη υπάρχει, αλλά πόσο πολύ υπάρχει είναι κι αυτό μια άλλη ιστορία. Το βέβαιο είναι ότι δύσκολα θα βαρεθούμε τις επόμενες μέρες.

 38. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2008 10:40:33

  Ξέχασα να επισημάνω στην παραπάνω συλλογιστική ότι ο Κουκουβίνος είναι και πρώτος ξάδερφος του Νεοδημοκράτη Γενικού Γραμματέα του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Νίκου Βαλεργάκη. Λέτε να τη βγάλει πάλι καθαρή με τα πειθαρχικά; Γιατί φαίνεται ότι τη βγάζει συνέχεια καθαρή με τα πειθαρχικά του.

 39. Δήμος avatar
  Δήμος 20/11/2008 10:50:11

  Υπάρχει έστω και ΜΙΑ απόφαση παραχώρησης δημοσίων γαιών στην Μονή Βατοπεδίου από υπουργούς, υφυπουργούς ή γ.γ κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ;
  Υπάρχει πουθενά υπογραφή Παπακωνσταντίνου σε οποιαδήποτε πράξη αποχαρακτηρισμού δασικών εκτάσεων ή υποτιμολόγησης-υπερτιμολόγησης ακινήτων;
  Ολα τ΄άλλα είναι έπεα πτερόεντα...

 40. Jiovani avatar
  Jiovani 20/11/2008 15:05:20

  @Επώνυμε συμφωνώ με το νηφάλιο ύφος και το συγκεκριμένο της ανάλυσης, αλλά ξέχασες τους αποχαρακτηρισμούς, τις γνωμοδοτήσεις και την κυπριακή παράμετρο.

  Το ότι ο Κκβινος ήταν ΝΔ ή ο Παπιστας ΠΑΣΟΚ δεν έχει καμία σημασία κατά τη γνώμη μου.

  ΥΓ Ο Κοντομηνάς έπαιξε το ρόλο του, αλλά τη ΣΙΑ δεν είδα, που κάποιοι την κάνανε τον "ξένο δάκτυλο" της υπόθεσης!!!

 41. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2008 20:05:32

  Για τους αποχαρακτηρισμούς, όντως, δεν γνωρίζω και καλό θα ήταν να μας διαφωτίσει κάποιος τι έγινε ακριβώς. Πάντως εκεί κρατάω πολύ μικρό καλάθι και από τα λίγα που ξέρω δεν έχω πεισθεί αν υπάρχει σκάνδαλο. Είναι πολύ εύκολο να μιλήσεις για "αποχαρακτηρισμό" ενώ στην πραγματικότητα συμβαίνει κάτι άλλο.

  Νομίζω ότι έχει σημασία τι ήταν ο ένας και τι ήταν ο άλλος, διότι βλέπουμε εδώ ΝΔ να καρφώνει ΝΔ και ΠΑΣΟΚ να καρφώνει ΠΑΣΟΚ και τελικά βλέπεις ότι ο καθένας κινείται ανάλογα με τα συγκεκριμένα συμφέροντα που έχει Ο ΙΔΙΟΣ.

  Οι Αμερικανοί προσπαθούν να ρίξουν τον Κωστάκη και ελέγχουν ένα σημαντικό μέρος του ελληνικού τύπου, όχι πολύ μεγάλο, αλλά πολύ σημαντικό ποιοτικά και μπορεί και δημιοιυργεί κλίμα. Εκεί είναι ο δάκτυλος της ΣΙΑ και είναι μόνιμος, από την υπογραφή του South Stream και μετά. Δεν το έφτιαξαν αυτοί το θέμα, πάντως κάνουν ότι μπορούν.

 42. miaouth avatar
  miaouth 20/11/2008 21:51:58

  Τελικά φάγανε ή δεν φάγανε οικόπεδα; Και άν φάγανε, ποιοί; Μήπως αυτοί που τα τα φάγανε είναι τελικά ο Κουκουβίνος, η Σωτηροπούλου και 2-3 άλλοι της Οργάνωσης ΝΔ Θεσσαλονίκης, με τον Παπακωνσταντίνου να κρατάει το φανάρι και την CIA να έχει οργανώσει αφ' υψηλού το "σχέδιο ανταλλαγών" για να κάνει ρεζίλι τον Καραμανλή - Τσάβες;
  Μας δουλεύετε φίλοι;
  O Κουκουβίνος κτλ είναι κλεφτοκοτάδες που πήγαν ν' αρπάξουν δυο τρία πουλερικά, πήτε μου όμως, τί έγινε η νταλίκα με τις κλεμμένες κόττες;

 43. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2008 22:02:16

  Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι επωφελήθηκαν άλλοι πλην της Μονής Βατοπαιδίου στο όλο θέμα. Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι υπήρξε νταλίκα με κλεμμένες κότες. Αυτό είναι το ζήτημα. Μπορεί η ανταλλαγή να έγινε σε εξωφρενικά αρνητική σχέση για το ελληνικό Δημόσιο, όμως, δεν μπορώ να αποκλείσω να έγινε αυτό καθαρά για να γλείψιμο των υπαλλήλων έναντι των πολιτικών τους προϊσταμένων που είχαν σε γλείψιμο τον Εφραίμ. Δηλαδή, δεν ξέρουμε αν υπήρξε ιδιωτική ωφέλεια για το όλο θέμα. Και πάντως δεν έχουμε στοιχεία μέχρι σήμερα. Κανένα στοιχείο θα έλεγα. Υπάρχει ωφέλεια μόνον της Μονής, η οποία δεν είναι ιδιωτική και η οποία ήδη έχει τεθεί στη διάθεση της ελληνικής Πολιτείας για τη διευκρίνιση του ζητήματος. Δηλαδή: Η Μονή πήρε τα οικόπεδα κοψοχρονιά, αλλά φαίνεται ότι τα πούλησε στην κανονική τους αξία. Συνεπώς, πού υπήρξε νταλίκα με κλεμμένες κότες. Ωφέλεια είχε μόνον η Μονή και αυτή την καταθέτει πίσω.

 44. miaouth avatar
  miaouth 20/11/2008 22:04:07

  @ Επώνυμος (38)
  Θα το ξέρεις που κολλάει το αστυνομικό σου μυθιστόρημα: Τόσο χαζοί ήταν αυτοί οι ΝΔημοκράτες -υπουργοί και λοιποί - και τρέξανε να δώσουν τα οικόπεδα -τζάμπα- σ' αυτόν τον βαμμένο ΠΑΣΟΚο, τον Πάπιστα; Γιατι ήξεραν από την αρχή σε ποιόν πήγαιναν, συνεταίρος του Εφραίμ γάρ και με παλαιές οικογενειακές σχέσεις με την εν λόγω Μονήσεις και με άλλους - π.χ. ορισμένες οργανώσεις Βορειοηπειρωτών (άν θέλετε στοιχεία για τις σχέσεις αυτές, να σας γράψω ευχαρίστως μερικά διαφωτιστικά links).
  Λυπάμαι αλλά πάλι θα ξαναγράψω: Μας δουλεύετε φίλοι;

 45. miaouth avatar
  miaouth 20/11/2008 22:13:13

  Επαναλαμβάνω: Οικογένεια Πάπιστα και Μονή Βατοπαιδίου συνδέονται με δεσμούς μακροχρόνιους.
  Η περιβόητη offshore είναι joint-venture της Μονής, Ελλαδιτών ιδιωτών (γνωστά είναι τα όνόματα)και πιθανώς Κυπρίων παραγόντων, ιδιωτών και θεσμικών (Τράπεζες, Εκκλησία της Κύπρου κτλ). Στους ιδιώτες, μέσω εταιρικών
  σχημάτων, δεν θα ήταν έκπληξη η συμμετοχή πολιτικών, ακόμα και πρώην ανώτατων πολιτειακών παραγόντων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

 46. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 20/11/2008 22:16:47

  Νομίζω πρώτος έχω γράψει εδώ μέσα ότι ο Πάπιστας συνδέεται παλαιότατα με τον Εφραίμ και τη Μονή. Μάλιστα έχει βαφτίσει "Εφραίμ" ένα από τα πέντε του παιδιά. Δεν αμφισβητείται αυτό. Αλλά δεν νομίζω να τα πήρε τζάμπα τα οικόπεδα. Στην κανονική τους αξία νομίζω τα πήρε. Κι εγώ αν είχα ένα οικόπεδο και μπορούσα να το πουλήσω στην κανονική του αξία σε έναν φίλο μου, θα προτιμούσα το φίλο μου, από τη στιγμή που έχω πει ότι θα το πουλήσω. Η Μονή τα πήρε σε χαμηλή αξία, όχι οι ιδιώτες. Δεν έχω ακούσει κάτι εγώ να έχουν επωφεληθεί να πάρουν "τζάμπα" οικόπεδα οι ιδιώτες.

 47. miaouth avatar
  miaouth 21/11/2008 00:29:25

  Είσαι σίγουρος ότι τα πήρε πραγματικά ο Πάπιστας;
  Είσαι σίγουρος ότι αυτός είναι το πραγματικό αφεντικό της εταιρίας;
  Και είσαι σίγουρος ότι είναι πράγματι η Μονή αυτή που τα πήρε σε χαμηλή αξία;Με άλλα λόγια, είσαι σίγουρος ότι και η Μονή δεν είναι βιτρίνα; Κάποιου σχήματος τραπεζικού realestate άς πούμε, ή και αφανών εξωχώριων ιδιωτών επενδυτών;
  Μη στοιχηματίζεις πάντως.

 48. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 21/11/2008 06:15:42

  Φυσικά και δεν είμαι σίγουρος. Από τη στιγμή που δεν είμαστε σίγουροι όμως, δεν μπορούμε να καταδικάζουμε τον άλλον έτσι εύκολα. Το ερώτημα που έθεσα εγώ είναι σε τι τιμή τα αγόρασαν οι ιδιώτες. Αν καταλαβαίνω καλά, δεν διαφωνείς ότι τα αγόρασαν στην αγοραστική αξία, απλώς αμφισβητείς ότι τα αγόρασαν οι ίδιοι και θέτεις το θέμα ότι μπορεί να τα αγόρασαν ως αχυράνθρωποι. Μου αρκεί αυτό ως έμμεση απάντηση στο δικό μου ερώτημα.

  Σε σχέση τώρα με το δικά σου ερωτήματα, η θεωρία ότι η Μονή ενήργησε ως realestate μεσίτης τρίτων ήταν η εντελώς αρχική θεωρία που είχε εμφανιστεί στα κανάλια. Δεν την πιστεύω. Ο Εφραίμ μπορεί να πολυ-μπλέκεται με το να ανοίγει δουλειές και να κάνει υψηλές γνωριμίες, όμως είναι άνθρωπος εγνωσμένου ήθους. Μπορεί να ακούγεται τρελό αυτό, με δεδομένο το κλίμα των ημερών, όμως προσωπικά γνώριζα γι' αυτόν τον άνθρωπο από παλιά. Δεν έχει ίσως την αγιότητα άλλων Αγιορειτών Πατέρων (π.χ., του συνονόματού του Γέροντος Εφραίμ του Φιλοθεΐτη, που είναι σήμερα στην Αμερική έχοντας ιδρύσει 35 μοναστήρια και κάνει τεράστιο πνευματικό έργο), αλλά είναι κι αυτός, όπως και ο εν λόγω συνονόματός του, καλογέρι του μακαριστού επίσης συνονόματού του Γέροντος Εφραίμ του Κατουνακιώτη, πολύ αγιασμένης μορφής του Αγιορειτικού Μοναχισμού, που εκοιμήθη το 1998. Αλλά και γενικότερα, οι καλογερικές συναναστροφές του αποδεικνύουν ότι ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να ενεργεί ως κοινός εγκληματίας. Δεν τον γνωρίζω προσωπικά, αλλά φρονώ ότι ισχύει και στην περίπτωσή του το "δείξε μου το φίλου σου να σου πω ποιος είσαι".

  Όσο για την οικογένειά του, όλοι ξέρουν στην Κύπρο ποιος είναι ο αδελφός του, Νίκος Κουτσού. Πρόκειται για έναν από τους κυριότερους αγωνιστές κατά της νέας Τουρκοκρατίας στην Κύπρο και μια από τις ηρωϊκότερες μορφές των ημερών της εισβολής. Κατά τη διάρκεια του Αττίλα ΙΙ υπερασπιζόταν τη Λευκωσία υπό τις διαταγές ενός άλλου εν ζωή ήρωα, του στρατηγού (ταγματάρχη τότε) Δημήτρη Αλευρομάγειρου. Ακόμη κι όταν ο Αλευρομάγειρος διέταξε συντονισμένη αναδίπλωση των υπερασπιστών της πόλης κατά 1000 μέτρα, λόγω της δύσκολης θέσης που τους είχαν φέρει οι Τούρκοι, ο Κουτσού, αδελφός του Εφραίμ, παράκουσε τη διαταγή και παρέμεινε με αυτοθυσία στη θέση του, σώζοντας τα 1000 αυτά μέτρα της πόλης, με αποτέλεσμα να παραμείνει ελεύθερο το σύνολο της Λευκωσίας ένθεν της πράσινης γραμμής. Το περιστατικό αυτό το γνωρίζω από τον ίδιο το στρατηγό Αλευρομάγειρο.

  Δεν στοιχηματίζω λοιπόν, θα έλεγα όμως να μη στοιχηματίζεις ούτε εσύ.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.