19/05/2009 00:18
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα μειονότητας σε Κω και Ρόδο με τη βοήθεια Ελληνοκύπριου βουλευτή!


______________________________________________________________________________________________
Θέμα «τουρκικής μειονότητας στην Κω και στη Ρόδο» επιχειρείται να στηθεί στο Συμβούλιο της Ευρώπης και το πλέον εντυπωσιακό είναι ότι στην προσπάθεια αυτή πρωτοστατεί και ο Ελληνοκύπριος βουλευτής του ΔΗΣΥ Χρήστος Πουργουρίδης.

Στον επίσημο ιστότοπο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης αναρτήθηκε η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στις αρχές Μαρτίου ο Ελβετός βουλευτής Αντρέας Γκρος και άλλοι δεκαέξι βουλευτές με τίτλο «Η κατάσταση της τουρκικής μειονότητας στη Ρόδο και στην Κω».

Είναι ενδεικτικό των προθέσεων ότι η Ρόδος και η Κως αναφέρονται και με τα τουρκικά ονόματά τους (Rhodes- Rodos και Kos-Istankoy), ενώ οι περισσότεροι εκ των βουλευτών που το υπογράφουν είναι Τούρκοι, δίπλα στους οποίους φιγουράρει και ο Κύπριος Χ. Πουργουρίδης (από τους σθεναρούς υποστηρικτές του Σχεδίου Ανάν το 2004 και σφοδρός πολέμιος του αείμνηστου πρώην προέδρου της Κύπρου Τάσσου Παπαδόπουλου).

Ο υποκινητής της προσπάθειας αυτής Ελβετός Α. Γκρος είναι ο ίδιος βουλευτής που πέρυσι είχε πραγματοποιήσει αποστολή στην Ίμβρο και την Τένεδο και είχε καταγράψει την καταθλιπτική κατάσταση των δικαιωμάτων της αναγνωρισμένης και από τη Συνθήκη της Λοζάνης ελληνικής μειονότητας των δύο νησιών. Τότε όμως είχε προαναγγελθεί από Τούρκους αξιωματούχους ότι θα υπάρξει ως αντιστάθμισμα ανάλογη έκθεση όχι βεβαίως μόνο για τη Θράκη (όπου την εργολαβία έχουν αναλάβει και άλλοι «απεσταλμένοι» πέραν του κ. Γκρος) αλλά για την «τουρκική μειονότητα στην Κω και στη Ρόδο».

Η εξέλιξη αυτή, εφόσον δεν αποτραπεί η υπερψήφιση της πρότασης Γκρος, θα συνιστά διπλωματική ήττα για το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο στην καλύτερη των περιπτώσεων δείχνει αδύναμο να αντιδράσει, καθώς υπάρχει και το χειρότερο σενάριο της αποδοχής της συμπερίληψης και του μειονοτικού ως θέματος στη διμερή ελληνοτουρκική ατζέντα, όπως παγίως διεκδικεί η τουρκική εξωτερική πολιτική

http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=11378&subid=2&tag=8777&pubid=3668765

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Strange Attractor avatar
  Strange Attractor 19/05/2009 00:20:48

  Και που είσαι ακόμη.....

 2. Orestios avatar
  Orestios 19/05/2009 00:25:53

  Επιτέλους, βρέθηκαν τα στρέμματα που προκαλούν ανησυχία στον ύπνο του GAP.

 3. Σπύρος avatar
  Σπύρος 19/05/2009 00:37:18

  Ο ΔΗ.ΣΥ είναι το μοναδικό Δεξιό Κόμμα πού λατρεύουν κάτι ψευτοαριστερούληδες ...Γιατί οι θέσεις του είναι ολόϊδιες μέ τις δικές τους.
  Ο Αναστασιάδης μετά το χαστούκι πού έφαγε το Κομμα του στο Δημοψήφισμα έτρεχε στάς Ευρώπας και έκανε καταγγελίες περί Βίας και Νοθείας...
  Γιά την ανίερη συμμαχία στην Κύπρο όμως οι ψευτοαριστερούληδες τόχουν βουλώσει κανονικά.
  Εδώ Βρώμικο 89 εκεί Συμμαχία τής ΄Λογικής΄.

  Μήπως είχε ο εν λόγω κύριος κανέναν πρόγονο πού ανέμιζε την Τουρκική Σημαία επί Αττίλα??
  Kαλά αυτόν θα τον βραβεύσει ο Δημητράς και οι Λοιποί ,μέ την πρώτη ευκαιρία.

 4. Μίνως avatar
  Μίνως 19/05/2009 10:52:44

  "Των οικιών ημών εμπιπραμένων ημείς άδομεν"(κυριολεκτικά.Eurovision γαρ).

 5. Anonymous avatar
  Anonymous 19/05/2009 16:46:16

  Η θέση της μειονότητας στη Ρόδο είναι αξιοπρεπής. Έκανα φαντάρος εκεί και είχα 2 ντόπιους μουσουλμάνους φίλους. Δεν πρέπει να είναι πάνω από 3.000-4.000 και κάποιοι έχουν αρκετά χρήματα κι επιχειρήσεις. Η Τουρκία προσπάθησε να τους εκμεταλλευτεί αλλά έφαγε πόρτα. Θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα και σε μια σύρραξη κάποιοι, οι φτωχότεροι, ίσως να πάνε με τους Τούρκους για να γίνουν αφεντικά αλλά οι περισσότεροι θα μείνουν με εμάς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.