14/07/2008 22:09
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα μακεδονικής μειονότητας θέτουν επισήμως τα Σκόπια

Προκλητική επιστολή Γκρούεφσκι που θέτει θέμα επιστροφής περιουσιών και απόδοσης ιθαγένειας σε σλαβομακεδόνες έστειλε στον Έλληνα Πρωθυπουργό, ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Νίκολα Γκρούεφσκι, εγείροντας έτσι και επισήμως ζήτημα μακεδονικής μειονότητας στη χώρα μας. Ο Έλληνας πρωθυπουργός θα απαντήσει εντός της εβδομάδος. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Θεόδωρο Ρουσόπουλο, ο Νίκολα Γκρούεφσκι «επαναλαμβάνει τις γνωστές απαράδεκτες δηλώσεις περί ανύπαρκτων μειονοτήτων και επιχειρεί να προκαλέσει εμπόδια στη διαδικασία διαπραγματεύσεων που διεξάγεται στα Ηνωμένα Έθνη». Ο ίδιος εντάσσει την επιστολή Γκρούεφσκι σε τακτική κωλυσιεργίας από την πλευρά της FYROM και τονίζει ότι «η Ελλάδα δε θα παρασυρθεί και δε θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε απόπειρα εκτροπής της διαπραγμάτευσης από το αντικείμενό της, που είναι η εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτής λύσης στο όνομα».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, δήλωσε: «Εμείς, χάριν των εθνικών μας συμφερόντων, πρέπει να προσπαθήσουμε να βρούμε λύση, εννοείται, όμως, με κάποιο minimum, χωρίς να διακυβευτεί ο μακεδονικός λαός, το έθνος και η γλώσσα». Ενώ πριν από λίγες ημέρες είχε δηλώσει ότι «η αναγνώριση μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας» αποτελούν γι αυτόν την «κόκκινη γραμμή» των διαπραγματεύσεων για την ονομασία. Είναι λοιπόν προφανές ότι επί της ουσίας η σκοπιανή πλευρά αλλάζει τακτική και ζητά να αναγνωριστεί η ύπαρξη μακεδονικού έθνους και μακεδονικής γλώσσας, ενώ η ελληνική πλευρά αιφνιδιάζεται και πάλι.

Η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη σλαβομακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αλλά όχι και την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας. Επειδή κάτι τέτοιο θα άνοιγε στο μέλλον τον δρόμο για να εμφανιστούν επεκτατικές βλέψεις στη λογική ότι το μόνο ελεύθερο κομμάτι της Μακεδονίας είναι αυτό της FYROM και τα άλλα δύο βρίσκονται υπό ελληνική και βουλγαρική κατοχή. Η στροφή αυτή στην τακτική των Σκοπίων αποσκοπεί στον επηρεασμό της διεθνούς κοινότητας, αφού επιχειρεί να τοποθετήσει την διένεξη με την Ελλάδα στην βάση του αυτοπροσδιορισμού. Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή Γκρούεφσκι, στο πρώτο σχόλιο.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2008 22:10:30

  Η επιστολή Γκρούεφσκι προς τον Κ. Καραμανλή
  Δευτέρα, 14.07.08
  «Αξιότιμε Κύριε Καραμανλή.
  Αποστέλλω επιστολή προς Εσάς για δύο εξαιρετικά σημαντικά θέματα, των οποίων η επίλυση είμαι πεπεισμένος θα αποκαταστήσει πολλές ιστορικές αδικίες - αδικίες οι οποίες και σήμερα είναι αισθητές και θα βελτιώσει τη ζωή πολλών ανθρώπων, ενώ, οπωσδήποτε, θα συνδράμει στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ της “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και της Ελληνικής Δημοκρατίας.
  Συγκεκριμένα, περί τα τέλη της δεκαετίας του ‘40, κατά τη διάρκεια του Εμφυλίου Πολέμου στην Ελλάδα, αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες και ολόκληρες οικογένειες, στον ανεμοστρόβιλο του Πολέμου, με το καθεστώς των προσφύγων εγκατέλειψαν τις εστίες τους, τις περιουσίες τους και το κράτος της Ελλάδας, όπου είχαν γεννηθεί.
  Ένα τεράστιο μέρος αυτών των ανθρώπων «ως επί το πλείστον εθνικής καταγωγής “Μακεδόνες” που έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα» ήρθαν να ζήσουν στην τότε Σοσιαλιστική Ομοσπονδία της Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας και συγκεκριμένα στην περιοχή της σημερινής “Δημοκρατίας της Μακεδονίας” και παρέμειναν εδώ για πάντα. Σε αυτό πολύ πιθανόν συνέβαλε και το γεγονός ότι ομιλούσαν την ίδια γλώσσα και ένιωθαν ότι ανήκουν σε έναν ίδιο λαό, τον «μακεδονικό» . Ένα μέρος αυτών αναγκαστικά εγκαταστάθηκαν σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και στην Αμερική, την Αυστραλία και τη Ρωσία, αλλά και αυτοί που μετοίκησαν επίσης, στην πλειοψηφία είναι εθνικής καταγωγής «Μακεδόνες», ομιλούν ίδια γλώσσα με εμάς, νιώθουν ότι ανήκουν στο ίδιο έθνος, το «μακεδονικό», ενώ το μεγαλύτερο μέρος αυτών κατέχουν και διπλή υπηκοότητα, «μακεδονική», καθώς και της χώρας όπου διαβιούν.
  Δυστυχώς, μετά από δεκαετίες, μετά από την εγκατάλειψη των τόπων γεννήσεως και των κατοικιών τους, ακόμη και αφότου έληξε ο πόλεμος, ήταν αδύνατον γι’ αυτούς - δηλαδή τους απαγορεύθηκε - η επιστροφή στους τόπους γέννησής τους, στις οικογενειακές τους εστίες και στις περιουσίες τους. Αυτό απαγορεύθηκε και στους ίδιους, αλλά και στους απογόνους τους. Από αυτά που γνωρίζω, κάπου στις αρχές της δεκαετίας του ‘80, στην Ελλάδα υιοθετήθηκαν περισσότεροι νόμοι με τους οποίους κατά κάποιο τρόπο τους κατασχέθηκαν οι περιουσίες και θα συμφωνήσετε ότι τέτοιου είδους νόμοι αντιβαίνουν στα πρότυπα της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, αλλά και στα διεθνή πρότυπα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις εγγυήσεις για την ιδιοκτησία. Σήμερα αυτοί οι πολίτες, πλέον υπήκοοι της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας», και ενώ έχουν γεννηθεί στην Ελλάδα, είναι εκτεθειμένοι σε πολιτική τριπλής διάκρισης. Πρώτον, δεν δύνανται να λάβουν πίσω τις περιουσίες τους. Δεύτερον, αντιμετωπίζουν σοβαρές δυσκολίες για την είσοδό της στην Ελλάδα και Τρίτον, εφόσον κάποιος θελήσει, δεν δύναται όπως κάθε άλλος άνθρωπος που έχει γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ελλάδα, σύμφωνα με τους ελληνικούς νόμους να έχει το δικαίωμα στη διπλή υπηκοότητα: «μακεδονική» και ελληνική, σε συνθήκες που η Ελλάδα παραχωρεί το δικαίωμα της διπλής υπηκοότητας. Λαμβάνοντας υπόψη ότι κατά τις προηγούμενες δεκαετίες, η Δημοκρατία και στις δύο χώρες αναπτύσσονταν, ενώ η χώρα Σας κατέστη και μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ - θεσμοί όπου δίδεται ιδιαίτερη προσοχή στα ανθρώπινα δικαιώματα και στους κανονισμούς για την εγγύηση της ιδιοκτησίας αναμένω ότι Εσείς ως Πρωθυπουργός θα λάβετε μέτρα για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας έναντι μεγάλου αριθμού ανθρώπων με δύσκολο πεπρωμένο και πορεία.
  Στη «Δημοκρατία της Μακεδονίας» οι πολίτες αυτοί είναι οργανωμένοι σε περισσότερους συλλόγους πολιτών και σε αρκετές συναντήσεις μαζί τους ζήτησαν να απευθυνθώ προς Εσάς, ως Πρωθυπουργό γείτονος χώρας, από την οποία, νιώθουν αυτοί, ότι ασκήθηκε πολιτική διακρίσεων.
  Το δεύτερο θέμα για το οποίο θα ήθελα να Σας παρακαλέσω και πιστεύω ότι Εσείς με ικανοποίηση θα συμβάλλετε ώστε να βοηθήσετε, είναι η αναγνώριση της «μακεδονικής» μειονότητας στην Ελληνική Δημοκρατία και η υλοποίηση των θεμελιωδών δικαιωμάτων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα για την Παιδεία στη μητρική γλώσσα («μακεδονική»), η καλλιέργεια των πολιτιστικών παραδόσεων και εθίμων μέσω των διαφορετικών μορφών οργάνωσης, χρήση της «μακεδονικής» γλώσσας στους τοπικούς θεσμούς, στα μέρη όπου στην Ελλάδα κατοικεί σημαντικός αριθμός αυτών και άλλες δυνατότητες, τις οποίες παραχωρεί κάθε δημοκρατικό κράτος στους πολίτες της, οι οποίοι ανήκουν σε εθνοτική κοινότητα, διαφορετική από αυτή που επικρατεί.
  Κύριε Πρωθυπουργέ,
  Εγώ πιστεύω ότι Εσείς θα εξετάσετε με καλή βούληση αυτά τα ζητήματα και ευελπιστώ ότι σε μια λογική χρονική περίοδο θα προτείνετε λύση γι’ αυτά τα καυτά προβλήματα. Εγώ και οι θεσμοί της «Δημοκρατίας της Μακεδονίας» είμαστε στη διάθεσή σας για οποιουδήποτε είδους επικοινωνία επ’ αυτού του ζητήματος, επιπρόσθετες πληροφορίες, ενώ είναι εφικτή και συνάντηση ομάδων ειδικών από τις δύο χώρες, οι οποίες πιστεύω ότι σε μία σύντομη, κάποιων μηνών, περίοδο θα επιβεβαιώσουν όλα τα δεδομένα και τις λεπτομέρειες, με τις οποίες θα ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα, τα οποία σίγουρα θα συμβάλλουν στη διατήρηση των σχέσεων καλής γειτονίας.
  Όλοι γνωρίζουμε ότι για την επίλυση αυτών των προβλημάτων είναι αναγκαία πρωτίστως η πολιτική βούληση, την οποία πιστεύω ότι εσείς, ως δημοκρατικό κράτος και χώρα-μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, θα έχετε. Ειδάλλως, στη σημερινή εποχή, όταν γίνεται λόγος για ανθρώπινα πρότυπα, για εγγυήσεις για την ιδιοκτησία και για μειονοτικά δικαιώματα, δεν γίνεται λόγος για το εάν θέλουμε ή όχι να τα επιλύσουμε, αλλά είναι απαραίτητο να τηρούνται ρητώς τα διεθνή πρότυπα.
  Κύριε Πρωθυπουργέ, εγώ και Εσείς δεν μπορούμε να αλλάξουμε την Ιστορία και το παρελθόν, αλλά με καλή βούληση μπορούμε να αποκαταστήσουμε πολλές αδικίες του παρελθόντος, ενώ σίγουρα μπορούμε να συνδράμουμε στη διαμόρφωση πολύ καλύτερου μέλλοντος για τους πολίτες μας, εφόσον προσεγγίσουμε αντικειμενικά και ψύχραιμα τα πραγματικά προβλήματα.
  Ελπίζοντας σε θετική απάντησή Σας σύντομα,
  Νίκολα Γκρούεβσκι».

 2. john avatar
  john 14/07/2008 22:36:23

  Οι Σκοπιανοί είναι ένα βήμα πριν την καταστροφή και ο Γκρουέφσκι θα αποδειχθεί ο νεκροθάφτης τους...

  Οι Βούλγαροι και οι Αλβανοί τους έχουν στη γωνία ενώ οι Σέρβοι θα τους περιποιηθούν μόλις τα Σκόπια προχωρήσουν σε αναγνώρηση του Κοσόβου που ετοιμάζονται για το προσεχές μέλλον.

  Το μόνο που απομένει στο Καραμανλή είναι να πάρει δύο τηλέφωνα... ένα στη Μόσχα και ένα στο Μπαιρακτάρη (Μία από όλα).

 3. Ανωνυμος avatar
  Ανωνυμος 14/07/2008 22:38:13

  Εκανε και η μύγα κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο.

 4. Factorx avatar
  Factorx 14/07/2008 22:46:04

  Συνάντηση σκοπιανών στη Φλώρινα.Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή..
  Χαμηλούς τόνους τηρεί η Αθήνα απέναντι στην πρόθεση των Σκοπιανών να διοργανώσουν την "4η Παγκόσμια Συνάντηση Παιδιών Προσφύγων από την Αιγαιατική Μακεδονία", στη Μελίτη της Φλώρινας το επόμενο Σαββατοκύριακο. Έπειτα από μυστική σύσκεψη που έγινε πριν από περίπου έναν μήνα, όταν επιβεβαιώθηκαν οι προθέσεις της ηγεσίας της FΥRΟΜ - διότι ουδείς στο υπουργείο Εξωτερικών πιστεύει ότι η συνάντηση δεν είναι υποκινούμενη..-, αποφασίστηκε πως η ελληνική πλευρά θα δώσει τη μικρότερη δυνατή σημασία. Οι λόγοι που η Αθήνα κατέληξε σε αυτήν την ορθή-κατά την άποψη μας-απόφαση είναι δύο:

  *Ο πρώτος αφορά τις συνθήκες στη Βόρεια Ελλάδα. Κρίθηκε λοιπόν απαραίτητο να μην εξαφθούν τα πνεύματα και δημιουργηθούν τυχόν επεισόδια μεταξύ θερμόαιμων της μίας και της άλλης πλευράς. Ούτως ή άλλως, έχει ενημερωθεί και το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να λάβει τα μέτρα του.

  *Ο δεύτερος λόγος είναι καθαρά πολιτικός. «Όσο μεγαλύτερη σημασία τους δώσουμε τόσο μεγαλύτερη προβολή θα έχουν οι διεκδικήσεις τους- δηλαδή, η αναγνώριση μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα και μετά η ύπαρξη περιουσιών που υποτίθεται ότι τους ανήκουν.», έλεγε διπλωματική πηγή, που είναι σε γνώση των κινήσεων των Σκοπιανών.

  Η συνάντηση υποτίθεται ότι διοργανώνεται από απογόνους κατοίκων της ελληνικής Μακεδονίας που εκδιώχθηκαν από τους Έλληνες διότι ήταν... "Μακεδόνες"! Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες του υπουργείου Εξωτερικών, η κυβέρνηση Γκρουέφσκι έχει ξοδέψει μεγάλα ποσά ώστε να έρθουν στη Φλώρινα «Αιγαιάτες Μακεδόνες» και από το εξωτερικό διεκδικώντας την αναγνώριση της μακεδονικής μειονότητας. Στόχος φυσικά, να περιληφθεί και το... μειονοτικό θέμα στις συνομιλίες για την ονομασία της FΥRΟΜ.
  Προσοχή!
  Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δοθεί τόσο απ΄τον ντόπιο πληθυσμό όσο και από τα εγχώρια ΜΜΕ αλλά και τα blogs -που αποκτούν ολοένα και μεγαλύτερο μερίδιο στην ενημέρωση της κοινής γνώμης- για να μη παιχθεί το παιχνίδι με τους όρους των Σκοπιανών..
  Σε περίπτωση έστω και μικροεπεισοδίων η εικόνα είναι σίγουρο πως θα ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο μέσω των πρακτορείων ειδήσεων που"διψούν" για τέτοιου είδους ειδήσεις μεγαλοποιώντας ένα ανύπαρκτο ζήτημα.Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά τόσο οι διοργανωτές της εκδήλωσης όσο και οι υπεύθυνες Ελληνικές άρχες που απεύχονται κάποια προβοκάτσια η οποία και θα είναι βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών επιδιώξεων αλλά και των "υπερατλαντικών" καθοδηγητών τους.
  Αν πραγματοποιηθεί όμως η συνάντηση χωρίς βέβαια να συμβεί το παραμικρό έκτροπο το γεγονός θα τύχει της μικρότερης δυνατής δημοσιότητας.
  Δυστυχώς έτσι λειτουργεί"το σύστημα"και θα πρέπει να το αντιληφθούν όλοι.Απ'τη στιγμή που συμβεί το παραμικρό υπάρχουν τα κατάλληλα κέντρα που θα το εκμεταλευθούν ποικιλοτρόπως.Ακόμα και οι διπλωματικές σχέσεις πολλές φορές κατευθύνονται από δημοσιοποιήσεις τέτοιων γεγονότων.
  Όπως έχει πει και ο Ρούπμπερτ Μέρντοχ "γεγονός είναι ότι μεταδίδεται απ'τα ΜΜΕ.Τα υπόλοιπα απλώς δεν υπάρχουν."
  Ας κάνουμε τη"συνάντηση"αυτή να μην υπάρχει..
  http://greece-salonika.blogspot.com/

 5. PORTA PORTA avatar
  PORTA PORTA 14/07/2008 23:04:13

  Τα λόγια: το πιο δυνατό ναρκωτικό απ' όλα
  που επινόησε η ανθρωπότητα.

  ΠΠ

 6. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 14/07/2008 23:43:46

  Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ των όρων "εθνότητα" και "ταυτότητα". Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τους συμπατριώτες μου αν συμφωνούν ότι αν μια κοινότητα που συναπαρτίζεται από ανθρώπους που μιλάνε την ίδια γλώσσα και αναγνωρίζουν κοινή ιστορία, συμβαίνει να έχουν κοινά ήθη και έθιμα και έχουν και την πρόθεση να πορευτούν ως οργανωμένη και συγκροτημένη κοινότητα προς το μέλλον έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως εθνότητα ή εθνοτική ομάδα.

 7. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 00:11:21

  Το θέμα εδώ είναι η κοινή γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, η ιστορία και η πρόθεση για κοινό μέλλον. Αναγνωρίζουμε αγαπητοί συμπατριώτες ότι το σύνολο αυτών των γεγονότων τους δίνει τη δυνατότητα, αλλά και το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζονται ως έθνος; Και έχω και άλλη μια απορία: Όταν στη βόρεια Ελλάδα, σε κάτι χωριά εκεί κοντά στη Φλώρινα λένε ότι κάποιος παππούς μιλάει "γαλλικά", τι εννούνε; Γιατί φοβούνται να πούνε "σλαβομακεδονικά" ή "μακεδονικά" (διαλέχτε, δε με νοιάζει), λες και παλιά έτρωγαν ξύλο αν μιλούσαν αυτή τη γλώσσα...

 8. Νἰκος avatar
  Νἰκος 15/07/2008 00:35:56

  ΠαραγονταΧ λες;
  Θαθελα να ηξερα, πως γινεται κυβερνηση ξενου κρατους να μπορει να οργανωνει και χρηματοδοτει εκδηλωσεις εθνικιστικες σε αλλη χωρα, εναντιον της οποιας δρα αλυτρωτικα, και η χωρα αυτη να δεχεται να το κανει διοτι...τι θα πουν οι αλλοι; Τι ειδους λογικη ειναι αυτη;
  Επισης, λες "Η Ελλάδα αναγνωρίζει την ύπαρξη σλαβομακεδονικής ταυτότητας και γλώσσας αλλά όχι και την ύπαρξη μακεδονικής εθνότητας και γλώσσας." Υπαρχει διαφορα οσον αφορα σ'εμας;
  Και τελος, γιατι η Ελλαδικη Α(ε)λιτ δεν μπορει να χρησιμοποιησει την στρατιωτικη ισχυ της ως πολιτικο οπλο οπως κανει η Τουρκια, που εχει και αδικο, και σφιγγονται οι Αθηναικοι κωλοι και μιλαν για προσεγγισιες κλπ;
  Πως να μας παρουν στα σοβαρα οταν συζητουμε ...τι θα δωσουμε σε καθε γυφτο (ζητω ειλικρινα συγγνωμη απο τους Τσιγγανους αλλα δεν υπαρχειπιο λακωνικη εκφραση) που εγειρει αξιωσεις εναντιον μας, και εχουμε το αριστερο νεοταξικο Αμερικανοτσολιαδισταν των Αθηνων να κανοναρχει τους ξενους εθνικιστες;
  Μωραινει Κυριος ους βουλεται απωλεσαι.

 9. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 00:41:28

  Μα είναι τόσο δύσκολα τα ερωτήματα που έθεσα;... ή μήπως αν απαντηθούν φαίνεται η γύμνια της ντόπιου εθνικιστικού λόγου;...

 10. Ελένη avatar
  Ελένη 15/07/2008 00:47:11

  Ενέργειες, όπως η σημερινή επιστολή του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ προς τον Ελληνα πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, επιβαρύνουν το κλίμα, λειτουργούν στην παρούσα φάση αρνητικά και δεν συνεισφέρουν στην επιδίωξη της αναζήτησης λύσης, επισήμανε ο Γ. Μπαλάφας, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ με ευθύνη για την Εξωτερική Πολιτική και τις Διεθνείς Σχέσεις.Σύμφωνα με το στέλεχος του ΣΥΝ, «αυτό που απαιτείται για να αντιμετωπιστεί η διαφορά της χώρας μας με την ΠΓΔΜ, ως προς την ονομασία της γειτονικής χώρας, είναι να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ώστε να οδηγηθούμε το ταχύτερο δυνατόν σε μια αμοιβαία αποδεκτή λύση, η οποία οφείλει να είναι μια σύνθετη ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό».


  ΓΙΑΤΙ Ο ΣΥΝ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΕΙ ΑΠΕΡΙΦΡΑΣΤΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΘ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ;

 11. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 00:51:37

  Μα, Ελένη, γιατί υπάρχει!

 12. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 01:04:44

  ανώνυμε 1254, συμφωνώ μέχρι και στα κόμματα, να ξέρουμε για τι πράγμα μιλάμε...

 13. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 01:31:45

  και γιατί τότε η Ελλάδα δεν αναγνωρίζει σλαβομακεδονική μειονότητα; δε θα ήταν και αυτό ένα επιχείρημα ισχυρό στη διένεξη για το όνομα της χώρας;

 14. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 01:41:06

  Έ όχι και μειονότητα οι Βούλγαροι... Ούτε τα Αμερικάνσκι δεν το είπανε αυτό!

  Περιμένω όμως τον ΣΥΡΙΖΑ σε έξαρση ηλιθιότητας ή μειοδοσίας να πεί το αντίθετο και να μιλησει για μειονότητα στην Ελληνική Μακεδονία. Για να αρχίσει να πέφτει και καμμιά σφαλιάρα στους επαγγελματίες πεμπτοφαλλαγγίτες.

  Ερώτηση: (Σλαβο)πατριώτη! Ο Βοσκόπουλος είσαι ή ο Βαλιανάτος;

 15. doing avatar
  doing 15/07/2008 02:51:34

  Ψιτ. Έλληνα(;) Πατριο-παπαριώτη...

  Η τάχα-δήθεν Σλαβομακεδονική μειονότητα που υποστηρίζεις ότι υπάρχει δεν ξεπερνά τα 2.500 με 3.000 άτομα. Οι Σουηδέζες που ζουν μόνιμα στη Ρόδο είναι πιο πολλές.

  Για πες μας κάτι άλλο. Ελληνική μειονότητα στα Σκόπια υπάρχει;

 16. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 02:56:23

  greg, δεν είμαι σλαβοπατριώτης, καθώς και οι δυο μου γονείς τυχαίνει να είναι αλβανοί στην καταγωγή, αλλά εγώ έμαθα στο σχολείο ότι είμαι απόγονος του Περικλέους. Εσύ δεν ξέρω ποιανού ένδοξου Έλληνα απόγονος είσαι και ονειρεύεσαι σφαλιάρες, δικαίωμά σου να έχεις ότι φαντασιώσεις θέλεις βέβαια. Όσο για το επώνυμό μου, δεν είναι κάποιο από αυτά, αν και συμμερίζομαι κάποια από τα γούστα και των δύο. Πάντως greg πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν όταν σκέπτεσαι και δρας σε ενδιαφέρει τι συμβαίνει πραγματικά ή τι θα ήθελες να συμβαίνει και άρα πρέπει να αποκρύψεις μέρος της πραγματικότητας για να ταιριάζει στην αφήγησή σου. Υπάρχει ή δεν υπάρχει μειονότητα η οποία καταδιώχθηκε και μεγάλο της κομμάτι εκδιώχθηκε, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν περιουσίες; υπάρχει ή δεν υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα; υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι που βασανίστηκαν επειδή μιλούσαν "γαλλικά"; Ο εθνικός μας ποιητής, συμπατριώτη μου, είπε πως πρέπει να θεωρούμε εθνικό ό,τι είναι αληθές! Εσύ χτυπιέσαι με το τι λένε οι Αμερικάνοι ή ο Σύριζα και με το τι σε βολεύει εσένα. Έλα ρε πατριώτη, άκου τον Ποιητή!

 17. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:07:46

  Doing, το σχόλιό σου είναι χαρακτηριστικό του λέω ό, τι με βολεύει! Γέλασα με την ψυχή μου, στο ορκίζομαι. Μα διάβασες τι έγραψες πριν το στείλεις; Λες "τάχα. δήθεν", δηλαδή αρνείσαι την ύπαρξή της και μετά δίνεις αριθμό συγκεκριμένο, κατά τα άλλα για κάτι ανύπαρκτο!!! Εκτός αν θεωρείς ότι από έναν αριθμό και κάτω, οι κοινότητες δεν έχουν διακαιώματα. Είναι μια λογική... Μιλάμε συμπατριώτη για εκδιωγμένη κοινότητα, που διεκδικεί τις περιουσίες της. Μη μου πεις ότι δεν υπήρξε! Και ποιοι είναι οι πρόγονοι των 2-3000; Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε στον Παπαχελά ότι απάντησε στον Μιλόσεβιτς όταν ο μακαρίτης του πρότεινε να μοιραστούν τη (Σλαβο/Ανω/Βόρεια)Μακεδονία οι Σέρβοι και οι Έλληνες ότι είδαμε και πάθαμε να τους διώξουμε και ότι δεν τους θέλουμε πάλι πίσω στην επικράτειά μας, δεν επιβεβαίωνε το γεγονός της ύπαρξης αυτής της κοινότητας; Έλληνας Πατριώτης είναι αυτός που αναγνωρίζει ως εθνικόν το αληθές και όχι το αντίστροφο!

 18. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:10:39

  Για την ελληνική μειονότητα στα Σκόπια δεν γνωρίζω, γιατί δεν έχω ταξιδέψει από κει να το διαπιστώσω. Είμαι ανοιχτός σε ενημέρωση όπως επίσης και σε απόψεις σχετικά με την δέουσα πολιτική, σχετικά με το αν αυτοί οι άνθρωποι (αν υπάρχουν) έχουν δικαίωμα να μιλάνε ό,τι γλώσσα θέλουν και να τη μαθαίνουν στο σχολείο

 19. Σπύρος avatar
  Σπύρος 15/07/2008 03:21:03

  Πλάκωσε το Αλβανικό Ουράνιο Τόξο.Αλλο παράρτημα αυτό..
  Και επιθυμεί και ΄νηφάλιο διάλογο΄στό copy-paste πού έκανε ...Και ζητά να διδάσκεται μιά ανύπαρκτη γλώσσα στα Ελληνικά Σχολειά...
  Εχουν δοθεί οι απαντήσεις στά περί ΄Μακεδονικής Μειονότητας΄όπως και γιά τά περί ανύπαρκτης ΄Μακεδoνικής Γλώσσας(ουσιαστικά γλωσσικό ,κατασκευασμένο ιδιωμα απο την περιοχή τού Περλεπέ τής Δ.Boυλγαρίας)΄σε πάμπολλα παλιότερα πόστ...
  Τι έγινε??
  Εκλεισε το blog τού Νικου Δήμου και ψάχνουν στέγη τά εθνομηδενιστικά μαλάκια..??
  O ΣΥΡΙΖΑ Υμητού μαζί με τον Κωστόπουλο απο τούς Ιούς διοργανώνουν νέα εκδρομή στά Σκόπια...
  Οποιος θέλει πάει και ξελαμπικάρει...
  Τζάμπα είναι.
  Τα εισιτήρια τά έχει πληρώσει ο Σόρος....................................

 20. Nίκος avatar
  Nίκος 15/07/2008 03:30:14

  Προς τον (ψευδο) Ελληνα "Πατριωτη":
  Πως εισαι τοσο βεβαιος οτι δεν υπαρχουν απογονοι του Περικλη και κυριως του Αλεξανδρου;

 21. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 03:33:54

  ΜΑΚΕΔΝΟΣ- ΜΑΚΕΔΩΝ & ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΕΙΔΟΣ

  "Ο Ωκεανός και η Τηθύς γέννησαν τον Ινάχο, από τον οποίο πήρε το όνομα ο ποταμός Ινάχος στο Άργος. Ο Ινάχος και η Μελία, κόρη του Ωκεανού, γέννησαν το Φορωνέα και τον Αιγιαλέα. Ο Αγιαλέας πέθανε χωρίς να κάνει παιδιά. Κατόπιν ο Φορωνέας έγινε δυνάστης, (: Πελοπόνησος = Φορωνίδα) .. Μετά, ο Φορωνέας και η νύμφη Τηλεδίκη απέκτησαν τον Άπιν, -από τον οποίο η Πελοπόννησος ονομάστηκε Άπια-, καθώς και τη Νιόβη. Ο Απις πέθανε χωρίς να κάνει παιδιά, όμως επειδή νομίστηκε θεός ονομάστηκε Σάραπις. Από τη Νιόβη και το Δία (πρώτη θνητή με την οποία κοιμήθηκε ο Ζευς) γεννήθηκε ο Άργος .. και ο Πελασγός .. Ο Ησίοδος τον Πελασγό τον λέει αυτόχθονα. Ο Πελασγός και η Μελίβοια, κόρη του Ωκεανού ή κατ’ άλλους η Κυλλήνη, γέννησαν τον Λυκάονα, τον βασιλιά των Αρκάδων που με πάρα πολλές γυναίκες απόκτησε 50 γιους: Θεσπρωτό, ΜΆΚΕΔΝΟ, Μαίναλο, Φθίο, Λύκιο, Ορχομενό …", (Διόδωρος Σικελιώτης).
  *****

  “ Όσιρις ως πατήρ του ΜΑΚΕΔΟΝΟΣ.

  Η σύνδεσις εκ πρώτης όψεως φαίνεται πολύ παράξενος .. Βεβαίως και ο Όσιρις -όπως και ο Μακεδών (1ον γενεαλογικόν δένδρον)- φέρεται ως υιός του Διός και της Ήρας, γεγονός επιτυγχάνων μια πρώτη σύνδεσιν, έστω έμμεσον, ως αναγόμενοι, δηλαδή, αμφότεροι εις το γένος του Διός (διογενείς). Διευκρίνισις του όρου «διογενής». Με το «διογενής» ημπορούν να εννοηθούν τα εξής:

  1. Ήσαν οι διογενείς άνθρωποι σπουδαίοι, ανήκοντες εις το γένος του Διός, δηλαδή όλοι αυτοί οι διογενείς είχον ως κοινόν γενάρχην τον Δία.
  =>Εδώ ο Ζευς θεωρείται άνθρωπος θνητός, βασιλεύσας επί της γης μετά τον Κρόνον -κατά την ελληνικήν Μυθολογίαν- και ευεργετήσας την ανθρωπότητα τα μέγιστα. Ούτος μετά τον θάνατό του και μετά παρέλευσιν χιλιάδων ετών εθεοποιήθη υφ’ όλων των λαών της γης υπό διάφορα ονόματα.

  2. Οι διογενείς ήσαν επίσης άνθρωποι σπουδαίοι, καταγόμενοι όμως εκ του θεού Διός, της τρίτης γενεάς της θεογονίας, πάλι κατά την Ελληνικήν Μυθολογίαν.
  Ουρανός -> Κρόνος -> Ζευς
  =>Εν τη παρούση περιπτώσει, είτε ο Ζευς ήλθεν εις μίξιν, «εζευγαρώθη» μετά θνητών γυναικών,
  δημιουργώντας ούτω το διογενές γνεαλογικόν δένδρον, είτε ο ίδιος μετήλλαξε (δια τεχνητής μεταλλάξεως) τους προϋπάρχοντας Γραικούς (μη ανθρώπους) εις ΕΛΛΗΝΑΣ (ανθρώπους), είτε τέλος, ο αυτός εδημιούργησε (γενετική δημιουργία του ανθρωπίνου είδους) γενετικώς τον άνθρωπον, τον Έλληνα δηλαδή, οι απόγονοι του οποίου απετέλεσαν το διογενές γενεαλογικόν δένδρον επί της γης.

  3. Το «Ζευς», τώρα, ταυτίζεται με ή απεικονίζει μίαν νέαν τροπήν του οικολογικού περιβάλλοντος της Ελλάδος μόνον, κατά την οποίαν επήλθεν μετάλλαξις -υπό την επενέργειαν συμπαντικών και ειδικών (του είδους) δυνάμεων- του μη ανθρώπου Γραικού (αντιπροσωπεύοντος -ως ελέχθη- το γένος των γηίνων) εις Έλληνα άνθρωπον (φυσική μετάλλαξις).

  Αυτός ο ΕΛΛΗΝ δηλαδή, έκτοτε αντιπροσωπεύει το είδος των ανθρώπων επί της γης, το ανθρώπινον είδος της λευκής φυλής:
  => Αίρεται, τοιουτοτρόπως, η σύγχησις περί την εναλλακτικήν χρήσιν των «ανθρώπινον γένος» και «ανθρώπινον είδος».
  => Ο άνθρωπος δια του Έλληνος ανήκει εις είδος και όχι εις γένος. Το ορθόν επομένως είναι να λέγεται «ανθρώπινον είδος», το οποίον είναι και μοναδικόν. Ό,τι δεν ανήκει εις το ελληνικόν γένος, ανήκει εις το γένος των μη ανθρώπων [τέλος διευκρινήσεων (: ωραίος!)]”,
  Κοσμάς Μαρκάτος, καθηγητής Πληροφορικής των ΤΕΙ Λάρισας, «Προέλευσις των Μακεδόνων δια της Λεξαριθμικής θεωρίας», εκδ. Ελληνικός Δόμος, Λάρισα, 1998, (: σχόλιο του Γεωργίου Ράπτη, από το «Πλούταρχος, Ίσις και Όσιρις», εκδ. Το Βήμα – Ζήνδρος, σελ. 88-90

 22. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:35:37

  Μα το μόνιμο επιχείρημα όταν στερεύουν τα ουσιατικά είναι ότι πληρώνει ο Σόρος! Ειλικρινά γελάω με την ψυχή μου! Μήπως να πάω πάντως στην εκδρομή, να διαπιστώσω αν όντως είναι 368 οι Έλληνες που μένουν στα Σκόπια, όπως λένε τα επίσημα στοιχεία ή παραπάνω, οπότε να κάνουμε πόλεμο να τα πάρουμε...
  Όσο για την ιστορική αλήθεια τι να πω μπορεί να έχετε δίκιο και ο Χιλμή Πασάς να ήταν και αυτός πράκτορας του Σόρος και η απογραφή του, σύμφωνα με την οποία οι Ελληνόφωνοι ήταν ισχνή μειοψηφία στην ευρύτερη Μακεδονία, πληρωμένη και αυτή... Θα τρελαθούμε τελείως...Εγώ θα επιμένω να θεωρώ εθνικό το αληθές συμπατριώτες μου!

 23. Nίκος avatar
  Nίκος 15/07/2008 03:36:11

  Προταση προς ολους. Μπορει να διαφωνουμε μεταξυ μας στα επι μερους αλλα σε "Ελληνες Πατριωτες" σαν το "μαλακιο"που ειπε ο Σπυρος δεν πρεπει να τα τιμουμε με απαντησεις.

 24. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:37:50

  Νίκο, δεν είμαι βέβαιος, εσύ όμως πρέπει πρώτα να αποδείξεις ότι υπάρχουν, μετά από χιλιάδες χρόνια, στοιχειώδης λογική! Για να σε δω!

 25. Nίκος avatar
  Nίκος 15/07/2008 03:44:28

  Μπoρεις να γελας οσο θελεις. Γελας μονος σου. Εχεις ακουσει για βιολογια πλυθησμων, για τις εργασιες του Cavalli-Sforza κ.α; Φανταζομαι πως μαλλον οχι. Αντε, πανε να μαθεις αγραμματο Σορακι και μετα μιλαμε για συνεχεια του ελληνισμου. Αλλα δεν θα παραβω την προταση μου. Τελειωσε ο διαλογος με σενα. Φανταζομαι ομως οτι δικαιολογεις τους Σκοπιανους ως κατ'ευθειαν απογονους των Μακεδονων.

 26. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:45:53

  Ύβρεις εισέπραξα, επιχείρημα ουδέν!

 27. ελληνομετρης avatar
  ελληνομετρης 15/07/2008 03:50:24

  Ελα, για να βγαινουν τα ελληνομετρα.

  Ποιος ειναι ο πιο Ελληνας, ποιος εχει την πιο Περικλε μυτη και ποιος ειναι πιο απευθειας του Μεγαλεξαντρου;

  Ο Ελληνας Πατριωτης λεει πολυ απλα: "ΕΘΝΙΚΟΝ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ". Και ρωταει:
  Υπάρχει ή δεν υπάρχει μειονότητα η οποία καταδιώχθηκε και μεγάλο της κομμάτι εκδιώχθηκε, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν περιουσίες; υπάρχει ή δεν υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα; υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι που βασανίστηκαν επειδή μιλούσαν “γαλλικά”; Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε στον Παπαχελά ότι απάντησε στον Μιλόσεβιτς όταν ο μακαρίτης του πρότεινε να μοιραστούν τη (Σλαβο/Ανω/Βόρεια)Μακεδονία οι Σέρβοι και οι Έλληνες ότι είδαμε και πάθαμε να τους διώξουμε και ότι δεν τους θέλουμε πάλι πίσω στην επικράτειά μας, δεν επιβεβαίωνε το γεγονός της ύπαρξης αυτής της κοινότητας;

  Εσεις τι λετε? Για τον Σορος?

 28. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:51:19

  Μόνο ως αλητεία μπορώ να αντιληφθώ την ατάκα ότι θεωρώ τους Σκοπιανούς απογόνους των Μακεδόνων. Διάβασε Νίκο το σχόλιό μου: "Θα ήθελα κάποιος να μου εξηγήσει τη διαφορά μεταξύ των όρων “εθνότητα” και “ταυτότητα”. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω τους συμπατριώτες μου αν συμφωνούν ότι αν μια κοινότητα που συναπαρτίζεται από ανθρώπους που μιλάνε την ίδια γλώσσα και αναγνωρίζουν κοινή ιστορία, συμβαίνει να έχουν κοινά ήθη και έθιμα και έχουν και την πρόθεση να πορευτούν ως οργανωμένη και συγκροτημένη κοινότητα προς το μέλλον έχει το δικαίωμα να αυτοπροσδιορίζεται ως εθνότητα ή εθνοτική ομάδα". (πλάκα έχει το Σοράκι, θα το λέω...)

 29. ελληνομετρης avatar
  ελληνομετρης 15/07/2008 03:54:55

  Ωραια, βγηκανε στη φορα και οι βιολογιες πληθυσμων.

  Η Ελληνικοτητα δεν ειναι βιολογικο στοιχειο. Ο Ελληνισμος δεν προερχεται απο τς ορχς του πατρος μου. Το Γενος των Ρωμαιων, ο Ελληνισμος, οπως θες πεστο ειναι ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. Γιαυτο μετραμε στους δικους μας τον Ιωαννη τον Δαμασκηνο και τον Ιουστινιανο. Γιαυτο η Μπουμπουλινα ηταν Ελληνιδα και ας μην μιλαγε αλλη γλωσσα απο αρβανιτικα. Γιαυτο ειναι Ελληνες οι Αρβανιτες, οι Βλαχοι, οι Σαρακατσανοι. Οχι γιατι τραβανε "βιολογικα" απο τον Περικλη.

  Ο Φαλμεραγιερ πεθανε. Σταματηστε να ετεροπροσδιοριζεστε απο τις φυλετικες παπαριες του.

 30. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 03:57:11

  ελληνομέτρη σε ευχαριστώ για την επανάληψη, γιατί θα μας τρελάνουνε εδώ, μου θυμίζουν κάτι ιστορίες που μου λεγε ο πατέρας μου ότι μπορεί να σου κάνανε φάκελο επί χούντας αν παράγγελνες "τούρκικο" καφέ και όχι "βυζαντινό" (ο "ελληνικός" ήρθε ακόμα αργότερα)Τώρα αν λες το αυτονόητο σε λενε μαλάκιο και σοράκι(άπαιχτο το σοράκι!!)

 31. Nίκος avatar
  Nίκος 15/07/2008 04:13:24

  Ελληνομετρη και "Πατριωτη":

  Λετε βλακειες γιατι ειστε ασχετοι και προκατηλειμενοι.
  Επιμενω, διαβαστε πληθυσμιακη βιολογια ευρωπαικων πληθυσμων. Ουυπς, τι λεω. Ειστε ασχετοι. Ξερετε μονο αυτα που σας δασκαλευουν οι Σοροι και ως Σορακια μιλατε. Δεν εχει χωρο εδω για να τα αντιληφθειτε αυτα. Εξ'αλλου εχω παραβει τον κανονα μου.

 32. ελληνομετρης avatar
  ελληνομετρης 15/07/2008 04:19:04

  Ρε μαγκα, δεν αρνειται κανεις την πληθυσμιακη βιολογια. Δε σου λεει κανενας οτι δεν εισαι γιος του παππου σου και δε σου λεει κανενας οτι οι μαυροι ειναι μπλε.

  Αυτο που δεν μπορεις να καταλαβεις ειναι οτι δεν μπορεις να χρησιμοποιεις τη βιολογια για να βγαζεις πολιτικα συμπερασματα. Ναι πολιτικα, γιατι εθνος χωρις πολιτικη εκφραση, εστω και υποτυπωδη δεν οριζεται, δεν υφισταται.

  Οποτε, η γενετικη κατανομη του πληθυσμου στην Ελλαδα, τη ΦΥΡΟΜ ή αλλου, δεν εχει ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΣΗΜΑΣΙΑ οταν μιλαμε για το Εθνος σαν ταυτοτητα, δηλαδη σαν πολιτικη.

  Τι και αν ειμαστε βιολογικοι απογονοι τι και αν δεν ειμαστε? Τι σημασια εχει? Σε κανει λιγοτερο Ελληνα αν η προγιαγια σου ητανε Βουλγαρα ή Νεοζηλανδη?

 33. Νίκος avatar
  Νίκος 15/07/2008 05:52:49

  Ελληνομετρη (δηλαδη, μαλλον Νικο Δημου)φασκεις και αντιφασκεις. Σου λειπει η λογικη. Εγω δεν ειπα ΠΟΤΕ οτι μετραει. Μου ειναι αδιαφορο αν ειμασταν ή οχι απογονοι οποιουδηποτε.
  Εσυ και ο "Πατριωτης" την αρνειστε με θρησκευτικη νεοταξικη βεβαιοτητα. Χμμ. Αναρωτιεμαι γιατι.
  Αρα, αρνειστε την πραγματικοτητα. και ειμαι βεβαιος οτι κραδαινετε τον ορθολογισμο οπως οι παπαδες το σταυρο, Ολα τα κακα σκορπα και ολα τα εθνικιστικα κακα τα πολεμα...αρκει να ειναι Ελληνικα, μονο. Ολοι οι αλλοι εχουν δικιο...αρκει να μην ειναι Ελληνες. Αυτα, μαθετε πρωτα να σκεφτεστε με πραγματικα γεγονοτσ (οπως εινσι κσι η Ελληνικη συνεχεια) και μετα πειτε τις μπουρδες του καφενειου.

 34. asxetos avatar
  asxetos 15/07/2008 06:09:10

  στις απογραφές πληθυσμού που διενεργεί η ΕΣΥΕ κάθε 10 χρόνια, η συμπλήρωση/καταγραφή των στοιχείων είναι επώνυμη ή ανωνυμη;

  πόσοι δήλωσαν σε αυτήν την απογραφή μακεδόνες, βούλγαροι, τούρκοι σε αυτές τις περιοχές;

  όχι βέβια οικονομικοί μετανάστες

 35. asxetos avatar
  asxetos 15/07/2008 06:12:40

  Έλληνας Πατριώτης Says:
  July 15th, 2008 at 3:57 am
  ελληνομέτρη σε ευχαριστώ για την επανάληψη, γιατί θα μας τρελάνουνε εδώ, μου θυμίζουν κάτι ιστορίες που μου λεγε ο πατέρας μου ότι μπορεί να σου κάνανε φάκελο επί χούντας αν παράγγελνες “τούρκικο” καφέ και όχι “βυζαντινό” (ο “ελληνικός” ήρθε ακόμα αργότερα)Τώρα αν λες το αυτονόητο σε λενε μαλάκιο και σοράκι(άπαιχτο το σοράκι!!)  καλά εδώ γράφονται ΟΙ ΜΑΛΑΚΙΕΣ!

  Βυζαντινό καφέ πρώτη φορά το ακούω όντας 60 χρονών!
  Ήξερα για την καφετέρια ΒΥΖΑΝΤΙΟ π.χ. στη Νέα Φιλαδέλφεια... αλλά καφε "βυζαντινό" ποτέ

 36. Νίκος avatar
  Νίκος 15/07/2008 06:31:40

  Ασχετε,
  εχουν πολλη (Σ[κ]οριασμενη) φαντασια και λιγη λογικη και ο μεν και ο δε.
  αντε ντε, που ακουστηκε βυζαντινος καφες; Εχω σκασει στα γελια.
  Το μουκωσαν ομως. Οι πιθανοτητες ομως ειναι μεγλαες να μην ειναι Σορακια. Με τετοιους διεθνισταδες το εχει χαμενο το παιγνιδι ο Σ(κ)ορος.
  Το μονο ενοχλητικο ειναι οτι πρεπει να σπαταλαμε πληκτροκτυπηματα για τετιους..ορθολογιστες, αντιεθνικιστες κλπ, κλπ.
  Καληνυχτα και καλη τυχη...

 37. ελληνομετρης avatar
  ελληνομετρης 15/07/2008 07:07:39

  Υπάρχει ή δεν υπάρχει μειονότητα η οποία καταδιώχθηκε και μεγάλο της κομμάτι εκδιώχθηκε, υπάρχουν ή δεν υπάρχουν περιουσίες; υπάρχει ή δεν υπάρχει σλαβομακεδονική γλώσσα; υπάρχουν ή δεν υπάρχουν άνθρωποι που βασανίστηκαν επειδή μιλούσαν “γαλλικά”; Όταν ο Μητσοτάκης έλεγε στον Παπαχελά ότι απάντησε στον Μιλόσεβιτς όταν ο μακαρίτης του πρότεινε να μοιραστούν τη (Σλαβο/Ανω/Βόρεια)Μακεδονία οι Σέρβοι και οι Έλληνες ότι είδαμε και πάθαμε να τους διώξουμε και ότι δεν τους θέλουμε πάλι πίσω στην επικράτειά μας, δεν επιβεβαίωνε το γεγονός της ύπαρξης αυτής της κοινότητας;

 38. λήθη avatar
  λήθη 15/07/2008 07:30:12

  καλά, οκ .. να έρθουν οι διωγμένοι.

  για τους εκτελεσμένους από τα δοσιλογικά δικαστήρια για εθνοτικά εγκλήματα;

  τι θα γίνει με αυτό; θα υπάρξει αποκατάσταση κι αποζημίωση στους συγγενείς τους;

  άντε να παίρνει σειρά για αποκατάσταση κι επιστροφή με τόκο των χαμένων κερδών της οικογένειας του χίλτερ.

  ???
  πού βαδίζουμε...

  αμ το άλλο με αυτόν που αποκεφαλίζει τα αγάλματα στην έδεσσα;


  τον ξέρουν αλλά δεν τολμούν να τον αγγίξουν!

  ---
  αμ η σύναξη των παιδιών των αιγαιατών;

  το υπουργείο συνιστά χαμηλούς τόνους - να μη τους ενοχλήσουν.. να μη γίνουν είδηση!


  ΠΟΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΜΟΙΡΑΣΟΥΝ ΒΑΖΕΛΙΝΗ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΥ;

  ------
  Για όσους θέλουν να εκπλαγούν, ας μάθουν πως στη δυτική θράκη υπάρχει πληθυσμιακή ομάδα αυτή που λέμε "νέγρικη" (δεν ξέρω αν ο όρος είναι σωστός μη ρατσιστικός, διορθώστε αν είναι.)

  Ντόπια φυλή, πάππου προς πάππου!
  Μουσουλμάνοι!
  Τους έφεραν με τα σκλαβοπάζαρα πριν 2-3 αιώνες.

  τι θα γίνει με αυτούς κατά τους σορικούς;

 39. λήθη avatar
  λήθη 15/07/2008 07:33:27

  μάλλον θα πρέπει να ξεκινήσει χορήγηση ελληνικών διαβατηρίων στους φυρόμιανς (με επιλογή-αποκλεισμό των δηλωμένων "μακεδόνων"), που θα επιλέξουν και την ελληνική εθνικότητα

  έτσι θα στηθεί μέσα σε μια δεκαετία ισχυρό ελληνικό δικαίωμα μέσα τους.

 40. Σαος avatar
  Σαος 15/07/2008 09:18:00

  Εγώ προσωπικά προσβάλλομαι ως Μακεδόνας να αναφέρονται οι βουλγαρίζοντες ως "Μακεδόνες". Όταν στις αρχές του 20ου αιώνα πέταγαν έναν από τους προπαππούδες μου σε ομαδικό τάφο μέσα σε ασβέστη μαζί με άλλους που ήταν Έλληνες, δεν δήλωναν Μακεδόνες αλλά Βούλγαροι. Στις ανταλλαγές πληθυσμών όσοι δήλωσαν Έλληνες παρέμειναν εδώ. Προφανώς, οι προγόνοι των Βοσκόπουλων και ΣΙΑ, δήλωσαν ψευδώς Έλληνες, ίσως και με βουλγάρικη καθοδήγηση.

  Σε καταλαβαίνω φίλε αλβανέ, νιώθεις όπως αυτοί οι λίγοι Βούλγαροι του Ουρανίου Τόξου. Ξένος στον τόπο που γεννήθηκες. Άσε όμως εμάς τους λίγους Έλληνες να φωνάζουμε για τον Ελληνισμό που τόσο προσπάθησαν να αφανίσουν οι ορδές Περσών, Ρωμαίων, Σλάβων, Τούρκων και Αλβανών. Ναι μπορεί να μην είμαι κατεθείαν απόγονος του Μ.Αλεξάνδρου, αλλά δικαιωματικά έχω περισσότερο σχέση με αυτόν από ότι έχεις εσύ ή ο Βοσκόπουλος ή ο Γκρούγιος (Γκρουέσκι). Τον αλβανικό εθνικισμό σου να τον περάσεις πάνω από το Δυρράχιο. Κανονικά ούτε εκεί πρέπει να εφαρμόσεις τον εθνικισμό σου, αφού οι αλβανοί δεν έχουν καμία σχέση με τους αρχαίους Ιλλυριούς (ούτε βιολογικά, ούτε γλωσσικά, ούτε πολιτισμικά). Ψάξε λίγο στο Wikipedia να δεις περίπου που τοποθετούν την κοιτίδα των Αλβανών (περίπου στην Νότια Σερβια αν δεν κάνω λάθος)

 41. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 10:14:18

  Το κακό με τους Αλβανούς είναι, ότι έχουν σκέτο μίσος αντί του δημιουργικού μίσους(*), εξ' ού και η ιστορική τους διαδρομή.

  Το κακό με μας είναι ότι έχουμε μαλάκες δάσκαλους (και εκείνο τον γελοίο το Στεφανόπουλο) οι οποίοι μάθανε στον Αλβανό ότι είναι απόγονος του Περικλή και του μετέδωσαν την ειρωνική φράση του Ισοκράτη -"καταντήσαμε να θεωρούμαστε Ελληνες όσοι μετέχουμε της Ελληνικής παιδείας"... με ανάποδη έννοια! Το χειρότερο δε είναι ότι ο Αλβανός έχει την δυνατότητα να είναι προκλητικός.

  Το μόνο καλό είναι, ότι έχει άγνοια - μια και είναι καταφανέστατα ανιστόρητος - για το πώς μεταστρέφεται η Ελληνική κοινή γνώμη μέσα σε δευτερόλεπτα και πώς μπορεί να μετατραπεί σε πραγματικά εθνικιστική. Και δεν αναρωτιέται ο ανόητος, πώς βρέθηκαν στα Σκόπια οι παντοδύναμοι κομιτατζήδες που σφάζανε στο γόνατο και σήμερα διεκδικούν περιουσίες, μιλώντας για μειονότητες κλπ.

  Εδώ είμαστε όμως για να τον παρακολουθήσουμε να το μαθαίνει...

  (*) στο μάθανε αυτό οι δάσκαλοί σου απόγονε του Περικλή;

 42. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 10:15:22

  Το παραπάνω σχόλιο απευθύνεται στον Αλβανοσκοπιανοπράκτορα πατριώτη...

 43. isnogood avatar
  isnogood 15/07/2008 10:47:57

  ANTIGRAFH APO TO PRESS-GR

  ΜΙΑ ΥΠΟΘΕΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΟΝ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ

  Κύριε Γκρουέφσκι

  Έλαβα το γράμμα σας προχθές και ομολογώ ότι μου προξένησε μεγάλη έκπληξη.
  Τελικά θα αποφασίσετε τι είστε τέλος πάντων;
  Από πού βαστά η σκούφια σας;
  Και εσείς, αλλά και ο υπότροφος σπουδαστής του ιδρύματος Κόκαλη, ο υπουργός των Εξωτερικών σας, ο κύριος Αντώνιο Μιλόσοσκι;
  Διότι δεν μπορεί κύριε πρωθυπουργέ να συζητάμε στη Νέα Υόρκη σήμερα για το όνομά σας και ΑΥΡΙΟ να έρθετε να μου πείτε:
  <>
  Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά κύριε Γκρουέφσκι.
  Αποφασίστε κάποτε, τι είστε πραγματικά!
  Εδώ μέχρι και ο πρώτος πρόεδρός σας, ο Κύρο Γκλιγκόρωφ είχε δηλώσει Βούλγαρος!
  Όπως ξέρω, το δήλωσε στις 13-8-1942 όταν έκανε αίτηση για να γίνει μέλος στο δικηγορικό σύλλογο των Σκοπίων.
  Στο κουτάκι με τη λέξη εθνικότητα, έγραψε Βουλγαρική.
  Εξάλλου, το ότι οι σημερινοί κάτοικοι των Σκοπίων, δεν έχουν καμία σχέση με την αρχαία Μακεδονία, το δήλωσε ο Γκλιγκόρωφ και μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.
  Το ίδιο έκαναν και αρκετοί διπλωμάτες σας στο εξωτερικό μέχρι σήμερα.
  Αν θέλετε να σας στείλω και τα ανάλογα βίντεο.
  Δεν μπορεί να με κοροϊδεύετε τώρα εσείς τόσο χοντρά!
  Ποιος την έχασε την Μακεδονία και την βρήκατε εσείς;
  Όπως λένε μέχρι σήμερα τα στοιχεία, τουλάχιστον 250.000 Σλαβόφωνοι, που εσείς τους λογαριάζετε ως δήθεν ψευτομακεδόνες, έχουν ΔΗΛΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ βγάζοντας βουλγαρικό διαβατήριο!
  Πόσοι κάτοικοί σας λέτε να δηλώσουν Έλληνες, όταν τους δώσω το δικαίωμα να αποκτήσουν ελληνικό διαβατήριο;
  Α και να μην ξεχάσω!
  Πείτε σε εκείνον τον ψευτομακεδόνα τον Μιλοσόσκι – ναι αυτόν που σπούδασε στην Αμερική με τα χρήματα του ιδρύματος…Κόκαλη- ότι πριν ασχοληθεί με την πολιτική, όταν αρθρογραφούσε στην τοπική εφημερίδα Utrinski Vesnik, θαύμαζε το Μακεδονοβουλγαρικό λόμπι του Καναδά και των ΗΠΑ και έγραφε άρθρα επαινώντας επίσης και τον δημοσιογράφο Zivko Adija, δηλωμένο Βούλγαρο και πολέμιο των Σέρβων!
  Ο κρυφοβούλγαρος!
  Τελικά κύριε πρόεδρε, σας βλέπω με μεγάλη συμπάθεια, γιατί μου θυμίζετε κάτι κρυφές αδελφές που έχουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα!
  Βγείτε τουλάχιστον περήφανα και… δηλώστε το!
  Αντρίκια!
  Πείτε επιτέλους τι είστε!
  Δεν είναι τυχαίο ότι δυο πρώην πρωθυπουργοί σας έχουν δηλώσει ΒΟΥΛΓΑΡΟΙ!
  Μαθαίνω επίσης, ότι ο κύριος Γκεοργκιέφσκι –μάλλον Γκεοργκίεφ είναι το σωστό- ζήτησε να έρθει ως ΠΡΕΣΒΗΣ της Βουλγαρίας στα Σκόπια!
  Καταλαβαίνω την σύγχυση και την αγωνία σας πρόεδρε Γκρουέφσκι – ή θα σας λέμε και εσάς κύριο …ΓΚΡΟΥΕΦ σε λίγα χρόνια;-, αλλά για να κρύβετε εσείς τη Βουλγάρικη καταγωγή σας τόσα χρόνια, δεν μπορώ να ανεχτώ να παραποιείτε την Ελληνική ιστορία.
  Αν θέλετε να παραμείνετε κράτος, να μπείτε στους Ευρωατλαντικούς θεσμούς και να μην κινδυνέψετε ΠΟΤΕ από τον Βουλγαρικό επεκτατισμό, η Ελλάδα θα σας συμπαρασταθεί.
  Αφήστε όμως κατά μέρος τις ανοησίες περί καταγωγής σας από τον Μέγα Αλέξανδρο!

  Πάντα με καλή διάθεση

  Κώστας Καραμανλής

  Υ.Γ.
  Παίζω και καλή μπάλα, όταν σταματήσεις τις χαζομάρες, παίζουμε ένα μονό.

  Για την υποθετική αντιγραφή
  Αναστάσιος Καζαντζίδης
  Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

 44. Helmut avatar
  Helmut 15/07/2008 10:48:59

  Όπου λαλούν πολλά κοκόρια...

  Δηλαδή οι Αλβανοί πως πρέπει να νιώθουν όταν το νότιο μισό της χώρας τους το αποκαλούμε "Βόρεια Ήπειρος" με σαφέστατα επιθετικά-διεκδικητικά υπονοούμενα;

 45. isnogood avatar
  isnogood 15/07/2008 10:50:09

  ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ
  'Κώστα κοίταξε, έκανα λάθος τόσο καιρό, παρασύρθηκα, άλλαξα γνώμη, οι γονείς μου είναι Βούλγαροι, όπως και του πρώην πρωθυπουργού μου του Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι, που μια μέρα ξύπνησε και πήγε στη Βουλγαρία, έβγαλε Βουλγαρική ταυτότητα και διαβατήριο και άλλαξε το επίθετό του κόβοντας τη σερβική κατάληξη φσκι και το έκανε Γκεοργκίεφ!'

 46. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 10:55:26

  «Μίλα ήρεμα αλλά κρατά κι ένα χοντρό ρόπαλο» έλεγε ο Θήοντορ Ρούσβελτ (26ος πρόεδρος ΗΠΑ, εθνοτικά μάλλον γερμανό-ολλανδός).

  Δεν υπάρχει λογική ή μάλλον η λογική του να συζητάμε και-καλά με «λογικά» επιχειρήματα αν υπάρχουν μειονότητες και πόσο «μακεδόνες» είναι οι Φυρομίτες είναι ερώτηση-παγίδα (ή ερώτηση αρλούμπα). Τα Βαλκάνια ήταν γεμάτα μειονότητες που επί Βυζαντινής και Οθωμανικής Αυτοκρατορίας είχαν εξαπλωθεί ελευθέρα παντού. Αν αρχίσουμε να το συζητάμε πάλι θα καταλήξουμε σε ένα νέο γενικευμένο βαλκανικό πόλεμο να ανακαθορίσουμε τα σύνορα. Άλλωστε οι ίδιοι οι πρωθυπουργοί τους δείχνουν πόσο σοβαρά παίρνουν τα επιχειρήματα τους και πόσο ανούσια είναι όλη η φασαρία. Γι’ αυτό άλλωστε όταν βαριούνται τον «μακεδονικό αγώνα» τους αποσύρονται στην Βουλγαρία, παίρνουν βουλγαρικό διαβατήριο (που είναι και ΕΕ) και χαλαρώνουν σε κανένα σπα.

  Η ιστορία είναι απλή και δοκιμασμένη. Ο αρχιμαφιόζος που πουλάει προστασία σε όλη την περιοχή για να μην του κουνηθεί κανένας κονομημένος μπακάλης της γειτονίας βάζει πάντα έναν πειναλέο stooge που δεν έχει τίποτα να χάσει, να αρχίσει την παρενόχληση για μερικά δολάρια. Όταν αγριέψουν τα πράγματα «επεμβαίνει» ο νονός, ξαναμοιράζει την πίτα αφού τραβήξει και μερικές σφαλιάρες ένα γύρο και όλοι λουφάζουν κλαίγοντας. Κάποιοι χαμένοι, κάποιοι κερδισμένοι.

  Φαντάζεται κανείς τους Φυρομίτες να έκαναν τέτοιες μαγκιές π.χ. στην Τουρκία ή το Ισραήλ; Δεν το νομίζω. Σε ένα 24ωρο θα είχαν τόσους πολλούς λόγους να μετανιώσουν που δεν νομίζω να συνέχιζαν. Εδώ οι προαναφερθέντες έχουν λιώσει αυθεντικούς αυτόχθονες με χιλιάδες χρόνια ιστορία όπως οι Κούρδοι και οι Παλαιστίνιοι. Σε μια παρέα βουλγάρων που θέλουν να αυτοπροσδιορίζονται Βουκεφάλες θα κόλλαγαν; Το πρόβλημα είναι ότι εμείς με την «πολιτική του κατευνασμού» και του «δεν διεκδικούμε τίποτα» όλα αυτά τα χρόνια έχουμε δώσει να καταλάβουν όλοι ότι είμαστε κότες όποτε δικαίως πλάκωσε και ο τσίφτης (ο Γκρουεβσκι).

  Δεν έχουμε ηγεσία (μονο κάτι κοτούλες), αντιδρούμε σπασμωδικά και φοβισμένα και το χειρότερο, δεν έχουμε όραμα, στρατηγική και γεωπολιτικό σχεδιασμό. Τώρα αν τους πληρώνει ο Σόρος ή τους καθοδηγούν ισραηλινοί «ειδικοί δημόσιων σχέσεων», δεν παίζει ρόλο. Εμείς φταίμε που δεν τους κόβουμε τον αέρα αποφασιστικά και δραστικά με όλα τα οικονομικά και πολιτικά μέσα. Τέρμα μπίζνες, τέρμα όνειρα για ΕΕ και ΝΑΤΟ, τέρμα οι συζητήσεις. Να μη σου πω ότι αρχίζουμε (το γνωστό δοκιμασμένο) κόλπο και τους κατηγορούμε για «σχέσεις με τη διεθνή τρομοκρατία» με τους ταλιμπάν κλπ (αφού καλούν και Αφγανούς φύλαρχους) και άσ’ τους μετά να κουρεύονται. Αλλά αυτά όλα δεν γίνονται από τη Ραφήνα ή τον Μπαϊρακτάρη. Θέλει να πας και λίγο γραφείο για να τα οργανώσεις….

  Φιδιας

 47. port porta avatar
  port porta 15/07/2008 10:57:27

  Θα συμφωνησω με τον Greg σε οσα γραφει.

  αλλο θεμα τωρα ---->

  Αυτος ο Βυζαντινος Καφες... πολυ μου αρεσε.

  μπορουμε να παραγγελνουμε και " ενα Βυζόγαλο " !

  τι λες "νήπιε γέρωντα" ??εσυ Φακτωρα ??? ψηνεσαι για ενα ΒΥΖΟγαλο???

  ΠΠ

 48. port porta avatar
  port porta 15/07/2008 10:58:20

  να κερασουμε και το "φιδία" το φιλο μας ενα "Βυζογαλο"... καλημερα !

  ΠΠ

 49. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 11:04:54

  Καλημερα ΠΠ. Στο Κολωνάκι μαθαίνω που είναι μπροστά και φιλοιταλοί ήδη το λένε Βυζουτσίνο

 50. port porta avatar
  port porta 15/07/2008 11:12:46

  αααα ναις.
  οποτε ενα ζευγαρι παραγγελνει

  - ενα Βυζογαλο στον κυριο κ'
  - ενα Βυζουτσινο στην κυρια !

  ολοι ικανοποιημενοι και χαλαροι και δεν χρειαζεται αγχος με οσα πολυ σωστα γραφεις πιο πανω. Γλωσσοπλαστες ειμαστε και για βρισια θα το ακουνε.

  ΠΠ

 51. Βυζαντινός καφές avatar
  Βυζαντινός καφές 15/07/2008 11:43:14

  @ Ελληνα Πατριώτη

  Φίλε μου μη μασας με τα μυρηκαστικά φασιστάκια που μυρηκάζουν τη ρητορική του ΛΑΟΣ και τρωνε χρυσά αυγά!

  Ο Αράβικος καφές που μετά έγινε τούρκικος γιατί μας ήρθε απ' την Τουρκιά, τώρα ονομάζεται ελληνικός αλλά επι χούντας, στα πλαίσια της εθνικής καθαρότητας, επιχειρήθηκε να μη λέγεται τουρκικος αλλά βυζαντινός!

  Οι παρωπίδες τους (σαν αυτές του νίκου) δεν μπορούσαν να δεχθούν κάτι ξένο στην κουλτούρα μας!

  Αλήθεια, το ΤΣΑΜΙΚΟ πώς τους ξέφυγε, και το χόρευαν με τόση περηφάνια;

  Τελοσπάντων, η χούντα αφησε πολλά κατάλοιπα σε μερικά μυαλά, και είναι φανερά ως τις μέρες μας!

  Κι επειδή είπες ότι οι γονείς σου είναι Αλβανοί:

  Ξανά μη μασας!
  Εμείς είμαστε πολύ πιο Αλβανοί απ΄όσο νομίζουμε, και οι Αλβανοί πολύ πιο Έλληνες απ' όσο νομίζουν!
  Γιατί Αρβανιτιά και Ρωμιοσύνη συμπορεύτηκαν για εκατοντάδες χρόνια και πολέμησαν σαν αδέλφια!

  Ζήτω η Ελληνοαλβανική κοινή παράδοση!
  Ζήτω η Φουστανέλα!
  Ζήτω το Τσάμικο!
  Ζήτω η Μπουμπουλίνα!
  Ζητω η φιλία των εθνών!

 52. port porta avatar
  port porta 15/07/2008 11:48:39

  @Βυζαντινός καφές,

  φιλε μου πολλες φουσκαλες ειχε το Βυζογαλό σου και σε εχει πειραξει. " παρααααααλογοοοοοο!!!!!"

  Να πινεις Αλβανογαλο να ισιωσεις μπαντυ..! τη συνταγη θα σου τη δωσω αργοτερα.

  ΠΠ

 53. Σπατζιώτης avatar
  Σπατζιώτης 15/07/2008 12:23:43

  Σχετικά με την παραπάνω συζήτηση (αλλά κει γενικότερα) δύο πράγματα μου κάνουν ιδιαίτερη εντύπωση και μου έχουν δημιουργήσει μεγάλες απορίες;
  Πρώτον: η μανία κάποιων να υποστηρίξουν με νύχια και με δόντια οποιαδήποτε μικρο- ή μεγαλοπροσπάθεια που μπορεί βλάψει, να μειώσει, να εκθέσει, να δημιουργήσει προβλήματα στην Ελλάδα. Κάνουν γαργάρα το γεγονός ότι εκατομμύρια Έλληνες σφάχτηκαν και διώχτηκαν από τις πατρογονικές τους εστίες, τη Μικρά Ασία και τον Πόντο, τη Μαύρη Θάλασσα (Αγχίαλος, Μεσημβρία, Σωζόπολις, Πύργος, Βάρνα κλπ), τη βαλκανική ενδοχώρα (Σκόπια, Μοναστήρι, Φιλιππούπολη, Στενήμαχος, Μελένικο κλπ), τη Βόρειο Ήπειρο και πάει λέγοντας, και δείχνουν μια υπέρμετρη, κραυγαλέα (και ασφαλώς ύποπτη ευαισθησία) όχι μόνο για τις πραγματικές ή κατασκευασμένες μειονότητες στην Ελλάδα και τις τάχα καταπατήσεις των δικαιωμάτων τους, αλλά και για τις εδαφικές τους διεκδικήσεις. Μου θυμίζουν κάποιους που βάζουν φωτιά στο ίδιο τους το σπίτι πανηγυρίζοντας
  Δεύτερον: το βαθύ δράμα των Σκοπιανών. Είναι πραγματική τραγωδία και απίστευτο στραπατσάτρισμα ψυχής το να ντρέπεσαι για το σόι σου, για τη μάνα σου, τον πατέρα σου, τη γιαγιά σου και τον παππού σου, και να εμφανίζεις άλλους ως προγόνους σου. Η περίπτωσή τους θα μπορούσε κάλλιστα να αποτελέσει θέμα για κωμωδία (απ' αυτές του Ψαθά), αν δεν φανέρωνε ένα τόσο βαθύ και χαίνον υπαρξιακό τραύμα.

 54. port porta avatar
  port porta 15/07/2008 12:27:19

  Πες τα ρε "Σπατζιώτης". Δεν αντεχουμα αλλο τις ετικετες σε οτι λογικο υποστηριζουμε. Δεν ειμαστε "σουπα" οσο κι αν θελουν οι Τριπρολαγνοι να μας κανουν.

  ΠΠ

 55. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 15/07/2008 12:32:22

  ΜΕΤΑ ΤΗΝ ... ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΛΙΓΗ ΠΡΑΞΗ
  ==================================
  Είναι πολύ απλό. Ο κάθε συμμετέχων 'Ελληνας να έχει στην τσέπη του ένα τσιβί. Και με την πρώτη ευκαιρία επίκυψη και κάρφωμα στα μάγουλα των ελαστικών των αυτοκινήτων με αριθμό SK. Είναι κάτι μεταξύ σοβαρού και αστείου. Το ίδιο μάλιστα, άν με ένα χαρτάκι στα σύνορα προειδοποιούσαν τους αφικνουμένους οδικώς να έχουν μαζί τους 4 ρεζέρβες, γιατί το ελληνικό κράτος δεν θα φέρει καμία ευθύνη για τα ελαστικά των σκοπιανών.

  Και άς δοκιμάσουν να έλθουν ξανά του χρόνου.

  Δοκιμάστε λοιπόν το τσιβί. Είναι εργαλείο που χρησιμοποιούσαν για τα φόντα οι τσαγκάρηδες τον προηγούμενο αιώνα. Υπάρχει όμως ακόμα σε αρκετά μαγαζιά, που πουλούν σιδηρικά. Είναι μικρό με ξύλινη ή πλαστική λαβή, κοστίζει απο 3 μέχρι 6 ευρώ και κάνει απίθανη δουλειά.

  Εμπρός λοιπόν, γιατί τα πολλά λόγια είναι φτώχεια

  ΠΕΛΙΑΣ

 56. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 13:07:24

  Όταν ο απέναντι ξηγιέται τόσο επιθετικά και απροκάλυπτα, αφήνεις στην άκρη τις όποιες αντικειμενικότητες και την όποια «αλληλεγγύη». Μη τα κάνουμε όλα αχταρμά. Σλαβομακεδονική μειονότητα, ίσως. Στο «Μακεδονική» σκέτο, οφείλεις να αγριέψεις. Διότι μεταξύ κατεργαρέων, χρειάζεται αν όχι ειλικρίνεια (για πολιτική μιλάμε), τουλάχιστον μέτρο.
  Εντάξει, έτσι όπως έχουμε γίνει εδώ και αιώνες στα Βαλκάνια, χάνει η μάνα το παιδί. Δεν θα μας καβαλήσουν και στο σβέρκο όμως και μάλιστα τόσο χύμα.

 57. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 14:03:30

  "100 ΧΡΟΝΙΑ ΜΟΝΑΞΙΑΣ...",

  by ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ


  "Σιχαινομαι τη φρονιμαδα σου. Αν μπορουσα να καταστρεψω μονος μου το κρατος το Ελληνικο θα το εκανα αμεσως. Τι χρησιμευει ενα κρατος Ελληνικο που αντι καθε αλλη εξωτερικη πολιτικη διοριζει προξενους στην Ανατολη και πρεσβεις στη Δυση και τους ξεπροβαδιζει με την μονακριβη ευχη και οδηγια "προσεχετε να μην γεννατε ζητηματα". Αν το κρατος δεν νοιωθει τι μπορει και τι πρεπει να κανει, δεν αξιζει να ζει.

  Εχουμε δυναμεις αμετρητες και στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στην Θρακη και σε ολη την Ανατολη. Και αν το κρατος δεν τις ξερει, δεν θα πει πως πρεπει να μην τις ξερω και εγω. Και αν το κρατος τις αφηνει κρυμμενες η σκορπιες και δεν θελει να τις περιμαζεψει, δεν ειναι λογος να μην τις περιμαζεψω εγω, η τουλαχιστον να προσπαθησω.

  Ναι εσυ θα σωσεις το ρωμεικο, ω φρονιμε. Ο καθενας πρεπει να ξερει οτι σε αυτον ελαχε να σωσει το εθνος του, ετσι θα προσπαθησουν πολλοι και θα το σωσει οποιος μπορεσει. ΚΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΝΑ ΗΤΑΝ ΠΩΣ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΔΕΝ ΒΡΙΣΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

  Αλλα κρατη αρπαζουν πολιτειες και χωρες και εμεις , και εκεινα που ειναι δικαμας, και εκεινα δεν κρατουμε. Σκιαζομαστε μην μας πουν οι Ευρωπαιοι πως δεν ειναι δικα μας. Με ντροπη μας μεγαλη και δειλα-δειλα ξεστομιζουμε πως εχουμε καποια επιρροη στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, γιατι τι θα πει η κοινη γνωμη αν μας ακουσει; Αφου οι Βουλγαροι την εχουν στο ματι την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και φωναζουν και την θελουν δικη τους, ταιριαζει να μην την θελουμε εμεις;

  Δεν με μελει αν βαλω σε δυσκολη θεση την κυβερνηση, μια κυβερνηση που δεν την σεβομαι, δεν ειμαι καμωμενος για την κυβερνηση η για το κρατος, εγινα για το εθνος, και το ξερω επειδη γιαυτο ισα-ισα πονω. Για την κυβερνηση μου ερχεται σιχαμος και καταφρονια, αμα συλλογιζομαι την κυβερνηση ξεπεφτω, μαργωνω και μαραινομαι. Σηκωνομαι, ξανοιγω και ανθοβολω αμα νοιωθω τον ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ.

  Σε οποια γωνια του ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ και αν βρεθω, θα πασχιζω παντα να δυναμωνω, να ξυπνω, να ζωντανευω την ψυχη του, και ας γινει οτι γινει.

  ΞΥΠΝΩ καθε υπνο,
  κεντριζω καθε βαρεμο,
  συνδαυλιζω καθε σταχτη,
  ξεσκεπαζω καθε σπιθα κρυμμενη
  και αναβω καθε φωτια σβησμενη,
  βγαζω καθε πνοη κουρασμενη
  και παιζω καθε χορδη σιωπηλη.

  ΞΥΠΝΩ, ΞΥΠΝΩ, ΞΥΠΝΩ...",

  --------
  ΥΓ. Το κείμενο γράφτηκε πριν 100 χρόνια...

 58. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 15:03:45

  ΜΟΡΦΩΘΕΙΤΕ, ΓΙΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕ, παίδες...


  «Ανεξαρτησία στη Μακεδονία και στη Θράκη:

  Η ντόπια κεφαλαιοκρατία... καταπιέζει τι ΕΘΝΙΚΕΣ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ στη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και στη Θ ρ ά κ η... η ελληνική πλουτοκρατία καταδυναστεύει ένα μέρος του μακεδονικού και θρακικού λαού, κρατώντας με το σίδερο και τη φωτιά τη μακεδόνικη και θρακική χώρα στην υποταγή της .. Αν δεν συντρίψουμε τον ΕΘΝΙΚΟ ζυγό της ντόπιας μπουρζουαζίας που βαρύνει στη Μακεδονία και στη Θράκη, δεν μπορούμε να τσακίσουμε τον κοινωνικό ζυγό της ίδιας μπουρζουαζίας που βαρύνει επάνω σε μάς ..

  Ζήτω η εργατοαγροτική επανάσταση της Βουλγαρίας! ΖΗΤΩ Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ και ΘΡΑΚΗ!
  Ζήτω η Ομοσπονδία των Βαλκανικών εργατοαγροτικών δημοκρατιών!
  Ζήτω η Παγκόσμιος Προλεταριακή επανάσταση.

  Αθήναι 3 Δεκεμβρίου 1924
  Το Προεδρείο», (3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ, 26 Νοε. - 3 Δεκ. 1924).

  Ο e- φίλος μας «Νταντόν» έγραψε σε μια υπέροχη -ως συνήθως- ανάλυσή του περί “VARDARSKA”: «..Και βέβαια η “εργατική τάξη” δεν είναι πάντα επαναστατική. Η επίκληση στην “επαναστατική αλληλεγγύη” των εργατικών τάξεων των Βαλκανικών χωρών η οποία θα ανατρέψει τα φιλοπόλεμα σχέδια των αστικών τάξεων αποτελεί τη συγκεκριμένη ιστορική στιγμή (σσ. μιλάει για σήμερα. Η διαχρονικότητα εχέγγυο αλήθειας) ένα ανέξοδο βερμπαλισμό που συσκοτίζει τους κινδύνους και διευκολύνει την ανεμπόδιστη επέλαση των ιμπεριαλιστών και των Γενιτσάρων τους ..

  Σε πολλές ιστορικές στιγμές η εργατική τάξη, γενικότερα οι εργαζόμενοι, υπήρξε και αντιδραστική και αντεπαναστατική. Σύμφωνα με τον Κ. Μάρξ μ ό ν ο όταν εξελιχθεί από “τάξη γενικά” ( KLASE AN SICH ) σε “τάξη για τον εαυτό της” (FUEHR SICH ), δηλαδή συνειδητοποιημένη και αυτόνομη, θα είναι επαναστατική . Μέχρι τότε, θα έλεγα, πως θα πρέπει να προσπαθεί κανείς να πετύχει το καλλίτερο…».

  *****
  ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΤΕΥΧΘΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ "ΚΑΛΛΙΤΕΡΟ",
  ή
  ΠΩΣ ΘΑ ΜΕΤΑ-ΤΡΑΠΕΙ Η "KLASE AN SICH" ΣΕ "FUEHR SICH"
  ή
  ΠΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΩΡΙΜΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΚΑΙ ΥΠΟΚΕΙΜΕΝΙΚΑ ΩΡΙΜΕΣ,

  -επιτέλους, ρε, καρντάση, γιατί "νήπιος" ήμουν και "γέρων" έγινα, και τα ίδια ακούω;;;


  Η μελέτη της ελλ. ΙΣΤΟΡΙΑΣ*, -που ισούται με την Παγκόσμια, (ΩΧ! μάνα μου, λούκι!!!), και της αρχαίας ελλ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ, που είναι και ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ, θα πρέπει να γίνει η πρωτεύουσσα ΠΟΛΙΤΙΚΗ ιδεολογία μας, για τα επόμενα 30 χρόνια. Κουτσά, στραβά, θα την βγάλουμε μέχρι τότε. Θα επιβιώσουμε, έστω και πάμπτωχα, όποιες και να 'ναι οι οικονομικές συνθήκες. Μετά, όμως, θα έχουμε ξεστραβωθεί ΕΜΕΙΣ και θα μπορέσουμε να ξεστραβώσουμε και όλους τους άλλους συνανθρώπους μας στην Οικουμένη.

  Γιατί ο "LOGOS" είναι αμετάφραστη λέξη σε όλες τις γλώσσες και σημαίνει, πρώτον, "ομιλία", που είναι η ειδοποιός διαφορά ανθρώπου - ζώου, και, δεύτερον, "ΑΙΤΙΑ". Από την "ομιλία" προέρχεται ο "ΟΜΙΛΟΣ", που κύριο συστατικό του είναι η ΣΥΝ-ΖΗΤΗΣΗ, και η οποία λειτουργεί υπό την συνθήκη:

  ΑΝΤΙ-ΛΟΓΟΣ -> ΔΙΑ-ΛΟΓΟΣ => ΛΟΓΟΣ (= ΑΙΤΙΑ, της κάθε φοράς συν-ζήτησης).

  ---------
  * Η λέξη «Ιστορία» παράγεται από το ρήμα «οίδα» = γνωρίζω, από το ασθενές του θέμα "ισ-", που εμφανίζεται στα τρία πληθυντικά πρόσωπα της οριστικής τού Αορίστου (ίσ-μεν, ίσ-τε, ίσ-σασι). Πρβλ. επ-ίστ-αμαι (= γνωριζω καλά), επ-ιστ-ήμη).

 59. λήθη avatar
  λήθη 15/07/2008 15:13:04

  1.βυζαντινό καφέ πρέπει να τον έλεγε ο ηθοποιοός που έπαιζε με τη ραντου τον"κωνσταντίνο βυζαντινοβλαμμένο"

  άρα κάτι θέλει να πει ο πιτσιρικάς
  μόνο που μπέρδεψε τις 10ετίες

  2. δεν κάνει απευθείας επαφή με την πηγή στο βυζόγαλο, όταν ο λήπτης είναι μεγάλης ηλικίας.
  υπάρχουν και αφλατοξίνες

 60. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 15:29:58

  @ βυζαντινό καφέ

  Και ο (Αλβανο)πατριώτης να μασήσει που οι γονείς του είναι Αλβανοί αλλά "έχει άποψη" για το Σκοπιανό και σύ να μασσήσεις που αλβανοφέρνεις και αγνοείς ότι η ονομασία "Βόρειος Ήπειρος" είναι θεσπισμένη από διεθνείς συνθήκες και δεν την ονομάζουμε έτσι εμείς μόνο(ημιμαθέστατε).

  Και ανόητος δείχνεις όταν λές ότι η ξενομανής Ελλάδα δεν δέχεται κάτι ξένο στην κουλτούρα της. Απλά δεν υπάρχει Αλβανική ή Γυφτοσκοπιανή κουλτούρα! Μόνο ως μίνι ανέκδοτο ακούγεται...

  Οι Αλβανοί όπως είπα και στον (Αλβανο)πατριώτη δεν έχουν δημιουργικό μίσος. Σκέτο μίσος έχουν εδώ και κάτι αιώνες, που τους έφερε ο Ιουστινιανός για να μαζεύουν μπάζα και πορτοκάλια στην Πελοπόννησο τα καλοκαίρια και πιστοί στις παραδόσεις τους πάλι μπάζα και πορτοκάλια μαζεύουν.... Και θα συνεχίσουν όσο κώλο και να στήσει ο ΣΥΡΙΖΑ!

 61. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 15:42:49

  @NΗΠΙΟΣ

  Πολύ χρήσιμα κείμενα φίλε, τού Δραγούμη σαν να γράφτηκε χτές και αυτό απο το "3ο Έκτακτο Συνέδριο του ΚΚΕ" μπας και πάρουν είδηση τίποτα αυτοί που γράφουν με ΚΕΦΑΛΑΙΑ (αλλά πάλι "προβοκάτσια" θα φωνάξουν - λέξη που τους σώνει απο την φτώχια ιδεών κι επιχειρημάτων).

  Λόγος σημαίνει και διαίρεση, μαθηματικό κλάσμα ("ο λόγος του 1/x") αρα σημαίνει και ανάλυση, ετσι δεν είναι; "τι ωραία μαθηματική γλώσσα..." (R. Graves)

  Φιδιας

 62. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 15:54:38

  ARISTOTELES says at 384-322 B.C.:

  Παίδες,

  "οι λαοί, οι οποίοι κατοικούν σε ψυχρές περιοχές και στην ΕΥΡΩΠΗ, είναι πραγματικά θαρραλέοι, υπολοίπονται όμως σε πνευματικό πολιτισμό. Σέβονται αληθινά την ελευθερία τους, είναι όμως ανίκανοι στη διαμόρφωση της πολιτείας τους και ως εκ τούτου δεν είναι σε θέση να δεσπόσουν των γειτόνων τους.

  Οι λαοί της ΑΣΙΑΣ αληθινά από πνευματική και καλλιτεχνική άποψη στέκουν υψηλότερα, γι’ αυτό όμως τους λείπει η ανδρεία και εξ αυτού βρίσκονται σε συνεχή κατάσταση εξαρτήσεως και δουλείας.

  Η ελληνική φυλή όμως συνδυάζει και τα δύο πλεονεκτήματα, καθώς οι χώροι εγκαταστάσεώς της καταλαμβάνουν ΚΛΙΜΑΤΟΛΟΓΙΚΩΣ μία μέση θέση. Επειδή αυτός ο λαός είναι θαρραλέος και συγχρόνως πνευματικά στέκεται ψηλά, γι’ αυτό χαίρεται συνεχώς την ελευθερία, εμφανίζει τις κάλλιστες μορφές πολιτείας και θα ήταν ικανός να δεσπόση σε όλους τους λαούς, εάν συνεκροτείτο σ’ ένα ενιαίο κράτος", Πολιτικά, 7, 7.

  Άρα: δεν ήταν ο αρχαίος ελληνικός Πολιτισμός αποτέλεσμα ...εξωγήινης παρέμβασης ΟΥΤΕ φυλετικής ιδιαιτερότητας και γονιδιακού καπρίτσιου. ΟΡΘΟ-ΛΟΓΙΚΟΣ ήταν ο Logos της αξεπέραστης μέχρι και σήμερα επιτυχίας του, μας είπε ο ορθολογικότερος των ορθολογιστών όλων των εποχών και, -κυρίως!-, της σημερινής των ...λογιστών, (η Οικονομία ως πρώτιστο ζητούμενό της, και οι ..."αρχι-λογιστές του Θεού" στην Εξ-ουσία του Κόσμου).

  Ήδη, από την εποχή του Aristoteles, όπως διαμαρτυρόταν κι ο Ισοκράτης, (που οι εξελίξεις, όμως, τον είχαν κι αυτόν ακόμα ξεπεράσει), η φυλετική ειδοποιός διαφορά είχε υποχωρήσει της πνευματικής, όσον αφορά του ποιος ήταν "Έλλην-ας". Γι' αυτό και το να είσαι έκτοτε Έλληνας "τω πνεύματι" ήταν/είναι αντι-ρατσιστική υπόθεση, αφού, εν δυνάμει, ΟΛΟΙ οι γήινοι μπορούσαν/μπορούν να είναι Έλληνες.

  ΕΜΕΙΣ που κατοικούμε σήμερα στην Ελλάδα, μπορούμε σύμφωνα με τον Αρίστο να αποκτήσουμε την ίδια με τους αρχαίους Έλληνες ιδιο-συγκρασία και ψυχο-σύνθεση, λόγω Περιβάλλοντος, ΑΝ αποκτήσουμε ΚΑΙ την ίδια με αυτούς ΠΑΙΔΕΙΑ. Το πλεονέκτημά μας, αλλά και η ΕΥ-ΘΥΝΗ μας, απέναντι σε όλους τους άλλους λαούς- έθνη, είναι ότι μιλάμε την ίδια Γλώσσα και ζούμε στο ίδιο Περιβάλλον με τους Αρχαίους Έλληνες.

 63. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 16:03:26

  Βρε greg τους αδικείς κατάφορα. Δεν τους είχε φέρει το πρώην χωριατόπαιδο απ' το Ταυρήσιο της Δαρδανίας, ο Πέτρος Σαββάτιος (αργότερα Ιουστινιανός) μόνο για να μαζεύουν μπάζα και πορτοκάλια, αλλά παρέα με κάτι μισθοφόρους Σλαύους, είχαν αναλάβει το θεάρεστο έργο να εκχριστιανίσουν δια πυρός και σιδήρου τους πεισματάρηδες έλληνες που επέμεναν στα δικά τους.

  Φιδιας

 64. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 16:03:56

  “Απλά δεν υπάρχει Αλβανική ή Γυφτοσκοπιανή κουλτούρα!”

  Τώρα ποίος βάζει τα χέρια του να βγάλει τα μάτια του περισσότερο, οι ημιμαθείς αριστερούληδες του πωπού ή άνθρωποι που λένε τέτοια κουβέντα? Γιατί με το που κάνεις αυτή την δήλωση, οι προβολείς πέφτουν ΑΥΤΟΜΑΤΩΣ και στη δική μας κουλτούρα. Όχι των ανθρώπων που κατοικούσαν σε αυτά τα χώματα πριν αιώνες, για τη δική μας μιλάω.
  Τρομερή χαριτομενιά επίσης η σύλληψη της φράσης «δημιουργικό μίσος».
  Το ένα άκρο, τροφοδοτεί με τις ανοησίες του το άλλο και τούμπαλιν σε αυτό τον τόπο. Αρκετές φορές με καφρίλα, άλλοτε δια της πλαγίου.
  Από την «εθνική καθαρότητα», στο «πηδήχτε όλοι τα σύρματα και ελάτε μέσα τώρα που γυρίζει». Από το «βούρ στο Mall για ψώνια σα λυσσασμένα», στο «πάμε να πάρουμε την Πόλη».
  Πόσες δεκαετίες πια θα μας πάρει να σοβαρευτούμε?

 65. ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ avatar
  ΠΕΑ ΚΥΑΝΕΑ 15/07/2008 16:20:40

  Πατριώτη, εννοείς ότι οι γονείς σου είναι αρβανίτες ή ότι έχουν αλβανική καταγωγή; Γιατί το ένα από το άλλο είναι τελείως ξεχωριστά πράγματα.

 66. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 16:24:40

  Άλλος από εκει. Χωριατόπαιδο ο τάδε, μας κουβαλούσανε τα πορτοκάλια και ξεκολλάγανε τις τσίχλες το πάτωμα οι δείνα. Μου θυμίζει επιχειρηματολογία τύπου Πλεύρη για μπριζόλες που μαλάκωναν κάτω από τη σέλλα και τρωγόντουσαν ωμές. Αλήθεια είναι. Και λοιπόν? Του λες οτι δεν δικαιούται να ομιλεί ή να σηκώνει κεφάλι σήμερα, λόγο καταγωγής? Εσύ που διεκδικείς δάφνες, τίτλους και nickname από ισχυρές μορφές της Αρχαίας Ελλάδας είσαι τόσο σίγουρος για τη δική σου?
  Από που και ως που? Έχουμε λαλήσει εντελώς?
  Τι άσχημες προσωπικότητες που είστε ορισμένοι ρε. Μου δίνει να καταλάβω πως θα μου συμπεριφέρονταν άνθρωποι σαν κι εσάς και με τι βλέμμα θα με κοιτούσαν αν ήμουν Αλβανός, Τούρκος, Γύφτος ή Αφρικανός και βρισκόμουν στο δρόμο τους.
  Δεν θα ήθελα ούτε μισό ποτήρι κρασί να πιω μαζί σας. Από τύχη την έχω βγάλει καθαρή δηλαδή και μου λετε μια εγκάρδια καλημέρα στο δρόμο αντιμετωπίζοντάς με ως συνάνθρωπο και όχι ως κατώτερο δείγμα. Και να πεις οτι είστε τίποτα γαλαζοαίματοι πάει στα κομμάτια, έτσι είναι η ζωή. Από νεοελληνικό στόμα τέτοιο υφάκι? Ήρεμα ρε περίεργοι, ήρεμα.

 67. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 16:35:21

  ΔΕΙ ΔΗ ΙΣΤΟΡΙΑΣ...

  "Εν τώ πολιτικώ και εν τώ κοινωνικώ της ανθρωπότητος βίω, δεν υπάρχει ιδέα γόνιμος η μη προαχθείσα εκ του έθνους του ελληνικού. Εν ταυτώ όμως όλαι εκείναι αι αρχαί αίτινες προκύψασαι εις μέσον διά της ελληνικής ευφυΐας, κατέστησαν ευτυχή τοσαύτα άλλα έθνη, σπανίως κατωρθώθη να γίνωσι πράγμα παρ’ ημίν. Διατί άραγε τούτο; Διατί δεν ηδυνήθημεν ποτέ να καταστήσωμεν επί μακρόν οπωσούν χρόνον χρήσιμον και εις ημάς την ανεξάντλητον πολιτικήν και κοινωνικήν του έθνους περιουσίαν, από της οποίας άχρι τούδε ωφελήθη όλος ο άλλος πεπολιτισμένος κόσμος παρεκτός ημών;

  Μήπως διότι παρ’ ημίν η διανοητική δύναμις είναι ως επί το πλείστον ισχυροτέρα της ηθικής;

  Μήπως διότι μη έχοντες την συνείδησιν της ανισότητος ταύτης, δεν ενησχολήθημεν ποτέ προσηκόντως να φέρωμεν εις ισορροπίαν τάς δύο ταύτας δυνάμεις;

  Οι μέν κατ’ ιδίαν άνθρωποι, εί και αποστερημένοι της ηθικής δυνάμεως δύνανται ενίοτε να μεγαλουργήσωσι και να κλεϊσθώσιν. Αλλά τά έθνη τά παραδίδοντα την τύχην αυτών εις άνδρας μη έχοντας την αρετήν εκείνην, δύνανται άραγε να συντηρηθώσι και να ευδαιμονίσωσι;

  Ζήτημα καίριον διά το ενεστώς και το μέλλον ημών. Ζήτημα το οποίον δεν δύναται να λυθή ορθώς ειμή εάν αποφασίσωμεν επί τέλους, μεγάλοι και μικροί, άρχοντες και λαός, νά ΜΕΛΕΤΗΣΩΜΕΝ άνευ εθνικών προλήψεων την ΠΑΤΡΙΟΝ ΙΣΤΟΡΙΑΝ ίνα διδαχθώμεν εξ αυτής ού μόνον τά προτερήματα, αλλά και τά ελαττώματα ημών, τά απαραιτήτου δεόμενα επανορθώσεως", Παπαρηγόπουλος, β. 10, τ. β΄
  ***

  "Η φιλοδοξία μόνη δεν μεγαλουργεί πάντοτε, αλλ’ όταν συνδυάζεται μετά της περί την εκλογήν των επιτηδείων ανθρώπων ευχερείας, προσεγκίζει οπωσούν προς την μεγαλοφυΐαν, διότι έχει την τέχνην να δανείζεται παρ’ άλλων τάς αρετάς όσας στερείται οίκοθεν προς επιτέλεσιν των εαυτής βουλευμάτων".

 68. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 16:39:37

  @ Ξένος Δάκτυλος
  (για το οποίο δεν έιχαμε καμμία αμφιβολία)

  Δηλαδή λεβέντη μου από την αρχαία Ελλάδα πηδήξαμε απ' ευθείας στο 2008;

  Ούτε πτολεμαίους είχμε, ούτε 1000 χρόνια Βυζάντιο είχαμε, ούτε ελληνικές κοινότητες στη Βενετία είχαμε, ούτε Γεμιστό, ούτε greco, ούτε Σολωμό. Οι σταυροφόροι που έκλεβαν περγαμηνές και αγόραζαν με κάθε μία ένα σπίτι όταν γύρναγαν μογκολικά έργα διακινούσαν...

  Ούτε ρήγα είχαμε, ούτε Παλαμά, ούτε Καβάφη ούτε Ροΐδη, ούτε Ελύτη, ούτε Ρίτσο, ούτε Καζατζάκη, ούτε Θεοδωράκη, ούτε Χατζιδάκη, ούτε Κάλας.

  Ενώ οι Αλβανοί έχουν Γκαζμέντ Καπλάνι... και μας τον δανείζουν για να τον βάζουμε στα σχολικά βιβλία της Γ' Γυμνασίου.

  Άσε τις χαριτωμενιές λοιπό περί χούντας, εθνικιστών, πλεύρηδων κλπ. Ο λαός κουράστηκε να μετέχει της αλβνογύφτικης κουλτούρας, σιχάθηκε την μειοδοσία, αγανάκτησε με τα ψέμματα και σιγά σιγά αποβάλλει και τον κακώς εννοούμενο καθωσπρεπισμό της αποδοχής της αγνωμοσύνης και του πεμπτοφαλλαγγιτισμού που μας επιβάλλουν οι ξενόφερτοι και οι ξενόδουλοι (ντόπιοι και ξένοι... για να μην παρεξηγούμαι)

  Και όταν ξεσπάσει (πλησιάζει...) τότε αγαπητά μου ΣΥΡΙΖΟπουλα θα ψάχνετε να κρυφτείτε!

 69. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 16:52:05

  Σιγά βρε Ξένος Δάκτυλος, το "χωριατόπαιδο" δεν είναι υποτιμητικό, το ανέφερα γιατί είναι ιστορική αλήθεια και απλά σημαίνει οτι ως χωριατόπαιδο με μικρή πείρα στα βαθειά νερά της Ρωμαϊκής πολιτικής της εποχής χρησιμοποίησε τυφλοσούρτη διάφορα κολλήματα τού θείου του για να επιβιώσει και να επιβληθεί πολιτικά. Μεταξύ αλλων και τον βίαιο εκχριστιανισμό ως συγκολητική ουσία, ως επίσημα αυτοκρατορική ιδεολογία. Μην πίνεις κρασί μαζί μου αλλά μην βγάζεις κι εσύ τα ματάκια σου πριν καταλάβεις τι ακριβώς εννοει ο άλλος σε ένα μικρό σχόλιο που προσπαθει να είναι πει όσα περισότερα μπορεί. Τα άλλα για πορτοκάλια κλπ προφανώς ήταν αστείο. Έλεος!


  Φιδιας

 70. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 16:52:29

  Εκτός από την Κάλας συμπεριλαμβάνεται και το τσάμικο στον ελληνικό πολιτισμό συμπατριώτη! Γκέγκε; Δε θα κουραστώ να το επαναλαμβάνω: Εθνικόν το Αληθές έλεγε ο Σολωμός, τον οποίο καλά κάνεις και αναφέρεις.
  Οι γονείς μου πέα κυανέα είναι αρβανίτες, που οι παππούδες τους δεν μιλούσαν λέξη ελληνικά, μάζευαν ποτροκάλια και μπάζα, χόρευαν τους χορούς που χορεύουμε τώρα όλοι στους γάμους και στα πανυγήρια, φορούσαν φουστανέλα,το αλβανικό ένδυμα της εποχής και στρέψαν τα καρυοφίλια κατά του πασά.

 71. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 16:55:33

  Greg φυσικά και είχαμε Σολωμό, Καβάφη, Ροίδη και Ρίτσο απλά από τον τρόπο που αναπτύσσετε την επιχειρηματολογία και τις θέσεις σας ορισμένοι, δείχνει να τους έχετε βάλλει στα μάτια σας.
  Άσε που όλα τα προαναφερθέντα ονόματα που παρέθεσες, αν γνώριζαν οτι τους πιάνεις στο στόμα σου ΕΣΥ για να πεις ΑΥΤΑ, ίσως θα προτιμούσαν να είχαν ασχοληθεί καλύτερα με τίποτα άλλο στη ζωή τους.
  Αφού προσθέσω οτι τα περί αερογέφυρας μεταξύ Αναξίμανδρου και Κώστα Χαριτοδιπλωμένου έχουν αναλυθεί εκτενέστατα σε προηγούμενα posts, κλείνω λέγοντας οτι το βολικό βάφτισμα «ψηφοφόρος του ΣΥΡΙΖΑ» καθενός που αντιτίθεται στον τρόπο με τον οποίο προσπαθείς να υπερασπιστείς τα συμφέροντά σου (μας!), έχει καταντήσει εμετικότερο σαν ταμπέλα από το «εθνικιστής» για κάθε έναν που αγαπάει τον τόπο του

 72. Έλληνας Πατριώτης avatar
  Έλληνας Πατριώτης 15/07/2008 16:55:48

  πανηγύρια

 73. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 17:05:06

  "ΠΕΡΙ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ"


  "O χωρισμός (Ελλήνων-Αλβανών) από φυσικής ή ψυχικής απόψεως είναι αδύνατος .. Η μόνη διασταύρωσις δι' ήν δεν θα είχε αντίρρησιν η ανθρωπολογία, θα ήτο μετά των Ιλλυριών-Αλβανών.
  Πρόκειται περί αδελφού λαού είτε το θέλουμε εμείς ή εκείνοι, είτε όχι", (I. Κούμαρης: ΕΓΚΥΚΛΟΠΑΙΔΕΙΑ ΗΛΙΟΣ -AΛΒΑΝΟΙ).


  Αν ζούσε σήμερα ο καθηγητής Ι. Κούμαρης, πιθανώς δεν θα τολμούσε να διατυπώση την παραπάνω επιστημονική του άποψι διότι διάφοροι ή ανίκανοι ή άσχετοι ή θερμοκέφαλοι πολιτικοί εκατέρωθεν, άλλοι εκούσια και άλλοι ακούσια όργανα της πλανητικής δικτατορίας, έκαναν πράξι την μεθοδολογία διχασμού και σποράς μίσους σε αδελφικούς λαούς. Οι Έλληνες, λόγω αθλιότητος και ανικανότητος των πολιτικών-θρησκευτικών ηγεσιών τους, υπέστησαν πολλάκις στο παρελθόν αυτή την εθνοφθόρο διχαστική πολιτική αλλά δεν εδιδάχθησαν εξ αυτής διότι η καραδοκούσα αόρατος πανεξουσία επέβαλε την ιστορική σιωπή μέσω απαιδείας ή χρεοκοπίας του εκπαιδευτικού συστήματος. Τοιουτοτρόπως, είμαστε καταδικασμένοι και εμείς οι νεοέλληνες και όλοι οι γειτονικοί λαοί, άπαντες απόγονοι των κοινών προγόνων Πελασγών, να αλληλομισούμεθα και να μην χάνουμε ευκαιρία προς αλληλοεξόντωσι και δημιουργία αγεφυρώτων εθνικών χασμάτων, προς τέρψιν του ΣΟΡΟΣ και της αθλίας παρέας του σήμερα, (σ.σ. τα "σοράκια", του e-φίλου Σπύρου!).
  ...
  Οι Αλβανοί του Καυκάσου, γνωστοί στην αρχαιότητα π.χ. Στράβωνα, έλαβον το όνομά των όχι φυλετικώς αλλά γεωγραφικώς λόγω του ότι ήσαν ορεσίβιοι. Με άλλα λόγια, οι Πελασγοί, όταν ήθελαν να προσδιορίσουν κάποιον ως ορεσίβιο, είτε ζούσε στις Άλπεις, είτε στην Πίνδο, είτε στα Ουράλια, είτε στις Ίνδεις, είτε στα Ιμαλάια, είτε στον Καύκασο, είτε στο Κιλιμάντζαρο, θα τον ωνομάτιζαν, (μη εξετάζοντας την φυλετική του προέλευσι αλλά μόνο τον τόπο διαμονής), Αλβανό, ή Αρβανό, ή Αλπηνό, η Αρβωνίτη, ή Αρβανίτη, ή Αρβωνίτη, ή Αρβώνιο κλπ με το ίδιο σκεπτικό που θα ονομάτιζαν νησιώτη είτε τον κάτοικο των νήσων του Αιγαίου είτε κάτοικο της Πολυνησίας, είτε κάτοικο της Καραϊβικής, δίχως να υπάρχη εθνοφυλετικός προσδιορισμός σε αυτές τις ονομασίες.

  Μετά τα παραπάνω προκύπτει το ερώτημα.
  -Είναι σωστή εννοιολογικώς η λέξις ΑΛΒΑΝΟΣ για τους γείτονές μας;

  Η απάντησις είναι φυσικά αρνητική. Αλβανοί μπορούν να ονομάζονται π.χ. οι Ελβετοί ως 100% ορεσίβιοι αλλά όχι οι Σκιπετάροι-Αλβανοί διότι η χώρα των, εκτός από ορεινή είναι και παραθαλάσσια. Είναι δηλαδή γλωσσικό ατόπημα ή οξύμωρο να ονομάζεται Αλβανός=ορεσίβιος ο κάτοικος του παραθαλάσσιου Αυλώνα. Η Αλβανία όμως του Κλαυδίου Πτολεμαίου ήταν μόνο στα βουνά κι όχι παραθαλάσσια. Επομένως, πρέπει να αναζητήσουμε πληρεστέρα ονομασία των γειτόνων... σε επόμενο άρθρο.

  Στην εποχή μας, κυρίως λόγω αφ' ενός εκπληκτικής ιστορικογλωσσικής ημιμαθείας και αφ' ετέρου λόγω εθνικιστικού παροξυσμού ενεργοποιηθέντος υπό της εγκαταστάσεως Αλβανών στην Ελλάδα (δικαιολογημένου εν μέρει υπό της συμπεριφοράς μικράς μερίδος αυτών και της γενικής ανικανότητος του ελλαδικού αχυροκράτους), πολλοί νεοέλληνες θέλουν τους Αλβανούς του Καυκάσου αυθαιρέτως να έχουν ...μεταναστεύση ομαδικώς στην Αλβανία. Σε χρόνους πνευματικής παρακμής όμως ακούγονται και τέτοια ανιστόρητα ευτράπελα. (όπως π.χ. με τον ψευτο-όρκο του Αλεξάνδρου στην Ώπη κλπ)", Γρηγόρης Μπέλλος, (http://www.hellotia.com/index.php?option=com_content&task=view&id=2613&Itemid=53)

  ***

  "Ποσάκις υμάς υπό σφων απολλυμένους
  η δόξα των προγόνων περισώσει";
  (Αππιανού, Ρωμαϊκά: Ρωμαϊκών Εμφύλιων, βιβλ. 2, κεφ.13).

 74. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 15/07/2008 17:09:06

  καλοί άνθρωποι, αν είναι η επιστολή Γκρουέφσκη να μας κάνει να τσακωνόμαστε, να απόδειξη της επιτυχίας του και των αδυναμιών μας...όλα στην σωστή διάσταση. Πολλά από τα προηγούμενα σχόλια έχουν την «σωστή» διάσταση...

 75. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 17:09:40

  Ωπα βρε "Έλληνας Πατριώτης" θα με αναγκασεις να διορθώσω κάπως την άποψη σου για την "φουστανέλα,το αλβανικό ένδυμα της εποχής" (με κινδυνο να με επιπλήξει πάλι ο Ξένος Δάκτυλος και να με χαρακτηρήσει... Πλεύρη).

  Η φουστανελα ήταν ενδυμα που φορέθηκε απο τους μεσαιωνικούς χρονους απο όλους τους Βαλκάνιους, από την σημερινή Ρουμανία και κατω, και μάλλον ήταν εξέλιξη του αντίστοιχου αρχαιου ελληνικου. Το όνομα προέρχεται απο το μεσαιωνικό λατινικο fustis (!) που σημαίνει το "αδράχτι" με το οποίο ύφαιναν το ύφασμα fustagno (κανε Google τη λεξη). Όντως για τα πανηγύρια γίναμε...

  Φιδιας

 76. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 15/07/2008 17:18:35

  Με το πέρας του Α' Παγκοσμίου Πολέμου και σε περίοδο οικομονικής ύφεσης στην Γερμανία ο Χίτλερ έγινε καγκελλάριος λέγοντας κάποια παραμύθια για ανώτερες φυλές και πράσινα άλογα. Και να φανταστείτε ότι δεν είχε να παρουσιάσει κάποιον αρχαίο Γερμανικό πολιτισμό...

 77. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 17:29:19

  @Αθ. Κλάρας

  Μήν τρομάζεις. Οι Έλληνες εφήυραν την Δημοκρατία (αλλά και την οχλοκρατία) επειδή έχουν όλοι αποψη για όλα. Οι δικτατορίες που είχαμε ήταν όλες "απο πάνω" και ποτέ δεν ειχαν μεγάλη λαϊκή αποδοχή. Για να βγάλεις Χίτλερ χρειάζεσαι και γερμανική "πειθαρχημένη" κουλτούρα. Εδώ δεν κινδυνεύουμε απο "παραμύθια για ανώτερες φυλές" αλλά μόνο από την τρέλα ή τη βλακεία μας

 78. Αθ. Κλάρας avatar
  Αθ. Κλάρας 15/07/2008 17:34:35

  @Φιδίας
  Για σκέψου όμως ένας βλάκας πάνω στην τρέλλα του τι είναι ικανός να κάνει.

 79. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 17:35:38

  ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ

  "Τη 25η Μαρτίου 1380 είχεν αποθάνει ο δεσπότης του Μισθρά Μανουήλ Καντακουζηνός. Ο ανήρ ούτος είχε περιστείλει τάς στασιαστικάς αξιώσεις των αρχόντων της χώρας, επειδή όμως είχεν ελαττωθή ο πληθυσμός, ο Μανουήλ εκάλεσεν εις αναπλήρωσιν του κενού τους τότε αρχίσαντας να καταβαίνωσιν εις τάς ελληνικάς χώρας ΑΛΒΑΝΟΥΣ. Ώστε κατά τους χρόνους τούτους επήλθον εις το νοτιοδυτικόν και το μέσον της χερσοννήσου οι πρώτοι ΑΛΒΑΝΟΙ άποικοι
  ...
  Ενώ η Ναυαρική εταιρεία (Καταλανική εκ της ισπανικής Ναυάρα, εξ ού και το Ναυαρίνο) κατείχε πράγματι την φραγκικήν Πελοπόννησον, ο δεσπότης της ελληνικής Πελοποννήσου Θεόδωρος Α΄ ο Παλαιολόγος ήριζε προς τους Ενετούς περί της κατοχής της Αργολίδος, ήριζε προς τους ιδίους αυτού άρχοντας και εδέχετο εν ταίς χώραις αυτού 10.000 ΑΛΒΑΝΙΚΑΣ οικογενείας
  ...
  Μετά την αποτυχία της επαναστάσεως του 1770, αι μέν νήσοι του Αιγαίου πελάγους ουδέν μέγα κακόν έπαθον μετά την αναχώρησιν της ρωσικής κατοχής, αι άλλαι όμως ελληνικαί χώραι έπαθον τά πάνδεινα ουχί υπό των Τούρκων αλλά υπό των Αλβανών. Οι τελευταίοι, ούς η Υψηλή Πύλη εξηκόντισεν κατά της Πελοποννήσου τώ 1770, αφού ευχερώς κατέπνιξαν το ασθενές εκείνο κίνημα, εξετράπησαν εις λεηλασίαν και δήωσιν δεινήν. Συμποσοθέντες βαθμηδόν εις 60.000, κατέστρεψαν πόλεις και χώρας, και τους μέν ευπορωτέρους παντελώς γυμνόσαντες, κατηνάγκαζον να υπογράψωσι χρεωστικάς ομολογίας ποσών μεγάλων, τους δε πενεστέρους απεμπόλουν ως κτήνη.

  Η οικτρά αύτη κατάστασις διήρκεσεν έτη εννέα, ήρχισαν δε να επιτίθενται οι Αλβανοί και κατ’ αυτών των Τούρκων (σ.σ. !!!) , απαιτούντες μισθούς και φόρους. Τότε η κυβέρνησις ανέθηκεν την κατατρόπωσιν αυτών εις τον αρχιναύαρχον Χασάν, όστις συνεπικουρούμενος υπό των κλεφτών (σ.σ. !!!) ηνώρθωσε τελικώς την τάξιν εις Πελοπόννησον και στερεάν. Επειδή όμως οι κλέφται δεν προσήλθον να προσκυνήσωσι τον οσμανίδην, το επόμενον έτος, 1780, ο Χασάν επήλθε κατ’ αυτών και των Μανιατών.

  Εις τάς συγκρούσεις εκείνας εφονεύθη και ο Κωνσταντίνος Κολοκοτρώνης, πατήρ του Θεοδώρου, δεκαετούς τότε, του τοσούτον κλέος κτησαμένου εν τη τελευταία επαναστάσει"
  ...
  Αλλά πλήν των αρματωλών και των κλεφτών, προέκυψαν επί τουρκοκρατίας δύο έτερα προπαιδευτήρια του πεζικού στρατού, του διεξάγοντος την επανάστασιν. Το μέν εν Ηπείρω, το δε εν Πελοποννήσω, το μέν εις το Σούλι, το δε εις την Μάνην.
  Εν καιρώ ειρήνης οι Σουλιώται επλήρωναν εις την Πύλην τον συνήθη των ραγιάδων φόρον, ό εστι το χαράτζι εις χρήματα, και πλήν τούτου το δέκατον των ποιμνίων αυτών, του βουτύρου και του τυρού. Ενταυτώ όμως εισέπραττον την αυτήν δεκάτην και το αυτό χαράτζι από των κατακτηθέντων υπ’ αυτών χωρίων. Ώστε ήσαν άρχοντες άμα και αρχόμενοι.

  Ουδέ τούτο ήρκει, αλλά επληρώνοντο και ιδίαν χρηματικήν εισφοράν υπό των γειτόνων αγάδων και πασάδων, ίνα μη λεηλατώσι τά κτήματα αυτών. Πάσα δε η συμπολιτεία των Σουλιωτών ωμοίαζε πολύ προς το αρχαίον σπαρτιατικόν πολίτευμα. Αι δε σχέσεις μεταξύ των 11 αρχικών χωρίων και των κυριευθέντων 60, ανακαλούσι παραδόξως εις την μνήμην ημών τάς μεταξύ Σπαρτιατών και περιοίκων σχέσεις. Ήσαν δε οι ΣΟΥΛΙΩΤΑΙ κράμα Ελλήνων και ε ξ ε λ λ η ν ι σ θ έ ν τ ω ν ΑΛΒΑΝΩΝ", (σ.σ. το ίδιο μπορεί να γίνει και τώρα! Όλοι οι καλοί χωράνε, γιά!), Παπαρηγόπουλος.
  *****

  Να προσθέσω εδώ ότι, από τους 59 πληρεξούσιους στην Επίδαυρο, υπογράφει δίπλα από το "Αλβανοί σύμμαχοι" και ένας (1) Αλβανός την Διακήρυξη! Δυστυχώς, η σελίδα "Τα αρχεία της Ελληνικής Παλιγγενεσίας" ΔΕΝ ανοίγει εδώ και πολύ καιρό, ώστε να κατατεθεί η μαρτυρία από κει. Η ευθύνη ανήκει στην Βουλή!!!

  Υπήρχαν, δηλαδή, Αλβανοί εχθροί μας και Αλβανοί συμπολεμιστές μας. Σημειωτέον ότι, ο αρχηγός της Εθνικής Ελλάδος χάντμπωλ στους "Ολυμπιακούς" της Αθήνας λεγόταν Γιώργος (;) Αλβανός.

  Ας μην ξεχνάμε και ότι, ο μεγαλύτερος πεζογράφος της νυν Ελλάδας, ο Καζαντζάκης, καταγόταν από το χωριό "Βάρβαροι"!!!

  ΥΓ. Επιτέλους, ΤΕΛΟΣ!

 80. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 17:36:45

  Φιδίας σωστά τα είπες, δεν διόρθωσες κάτι γιατί δεν ήταν λάθος που το χαρακτήρισε από την πλευρά του "αλβανικό ένδυμα της εποχής" εκτός αν λεει οτι από αυτούς προέρχεται ως σύλληψη. Βαλκάνια ενδυμασία ήταν, βαλκάνιοι και οι αμιγώς αλβανοί ή οι αρβανίτες. Πάντως σαν ένδυμα, χωρίς να έχει κάποια ιδιαίτερη σημασία, περισσότερο μετεξέλιξη του Ρωμαϊκού παρά της αρχαιοελληνικής χλαμύδας μοιάζει, ίσως να κάνω και λάθος.

  Να συμπληρώσω επίσης για τους περισσότερους που τα χώνουν σε αρκετούς αμετροεπείς ή ισοπεδωτικούς και αμόρφωτους αριστερίζοντες, αποτελούν διαχρονικά με την στάση τους την γενεσιουργό τους αιτία. Μη τα ρίχνουμε όλα στο εβραικό λόμπι και τον Σόρο.
  Ειδικά όταν κάποιους να λένε «είμαι Μακεδόνας!», αντί του ηπιότερου «είμαι από την Μακεδονία», επόμενο είναι να εισπράττουν ειρωνικό σχόλιο τύπου «εσύ και ο Αλέξανδρος φίλε». Αν δεν υπήρχαν κάτι τέτοιοι συνέλληνες αυτής της νοοτροπίας και αισθητικής, κόμματα τύπου ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έπιαναν 10-15% σήμερα, αλλά θα είχαν μείνει εκεί που τους πρέπει, στο 5% και κάτω. Εσείς τους δημιουργείτε, εσείς τους γιγαντώνετε, εσείς τους κάνετε μεγέθη, ως αντίδραση στην -εδώ και πολλές δεκαετίες- δική σας δράση.

 81. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 17:40:25

  Πολλά κι επικίνδυνα, συμφωνώ. Το έχουμε δεί συχνά στην ιστορία μας. Γι αυτο χρόνια προτείνω να αντικαταστήσουμε τα παραδοσιακά μας δίπολα προοδευτικός-συντηρητικός, αριστερός-δεξιός κλπ με το βλάκες-τρελοί. Για να μήν ξανακινδυνέψουμε απο το επικινδυνο μίγμα!

 82. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 17:41:28

  το παραπάνω πήγαινε στο #14 του Αθ. Κλάρας

 83. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 18:11:04

  Φιδίας, αν τοποθετήσουμε πάντως τις έννοιες του προοδευτισμού και του συντηρητισμού σε μια κοινωνικο-βιοψυχολογική βάση (ως ιδιοσυγκρασιακοί φαινότυποι) και όχι κομματική για να μη μπουρδουκλωθούμε, και οι δύο τάσεις χρειάζονται. Και οι δύο. Οι μεν μας πάνε μπροστά, πράγμα που καθρεφτίζεται συνήθως στην πολιτική-πολιτειακή τους τοποθέτηση, και οι δε από την δική τους πλευρά κρατάνε το ίσο, για να μη μπατάρει η βάρκα από τον υπέρμετρο ενθουσιασμό των πρώτων. Η βλακεία παίρνει διάφορες μορφές κατά καιρούς και διεισδύει παντού, επί του συγκεκριμένου και στις δύο.
  Όπως και να έχει, ως μεγέθη και τάσεις καλό είναι οι πρώτοι (προοδευτικοί), να υπερισχύουν ελαφρώς των δεύτερων για να μη μένουμε στάσιμοι ή πισωγυρίζουμε.
  Αυτές είναι λεπτές ισορροπίες που στην σημερινή Ελλάδα δεν γίνεται να τηρηθούν όπως πρέπει λόγο ποιότητας του εκλογικού σώματος. Με αποτέλεσμα να είμαστε αυτοί που είμαστε ως λαός.

 84. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 18:13:41

  @Φιδιας: γειά σου, φίλε! Είχες ψιλοχαθεί κι ανησύχησα.

  @Ξένος Δάκτυλος: Καλώς όρισες, ξανά! Μας έλειψες, ρε, συ!

 85. Βυζαντινός καφές avatar
  Βυζαντινός καφές 15/07/2008 19:07:25

  Αρκετά σας ανακάτωσα αγαπητοί συμπατριώτες και μισητά φασιστοειδή με τους βυζαντινούς καφέδες και την ελληνοαλβανική φουστανέλα!
  Ξαναλέω ελληνοαλβανική καθότι είναι κοινή παράδοση.

  Να θέσω κάτι άλλο:

  Έχετε φάει κεράσια Βοδενών;

 86. Βυζαντινός καφές avatar
  Βυζαντινός καφές 15/07/2008 19:46:27

  @τουρκοβούλγαρος

  αν ήμουν τουρκόσπορος θα με φώναζαν καράτζαφερ!
  Αλλά είμαι έλλην και έχω ελληνικό επίθετο!

 87. Σαος avatar
  Σαος 15/07/2008 19:46:42

  "Βυζαντινός καφές Says:
  July 15th, 2008 at 7:07 pm
  Να θέσω κάτι άλλο:
  Έχετε φάει κεράσια Βοδενών;"

  :-O

  Μη μου πεις!!!! Μετά τον Αδάμ και την Εύα, και τα κεράσια είναι "Μακεδονική" εθνικότητας;;;

 88. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 15/07/2008 19:47:44

  Μπράβο "τουρκοβούλγαρε" δείχνεις ποιότητα που μας αντιπροσωπεύει όλους,και τους μεν και τους δε.

 89. Τουρκοβούλγαρος avatar
  Τουρκοβούλγαρος 15/07/2008 19:49:12

  @Βυζαντινός καφές :

  Δεν κάνουν τα ρούχα τον παπά. Και ο Πάγκαλος ελληνικό όνομα έχει, αλλά δηλώνει αλβανός

 90. Τουρκοβούλγαρος avatar
  Τουρκοβούλγαρος 15/07/2008 19:50:46

  @Βυζαντινός καφές

  Επί της ευκαιρίας δεν μας λες και από που κατάγεσαι;

 91. Φιδίας avatar
  Φιδίας 15/07/2008 20:04:54

  @Ξένος Δάκτυλος

  Για να μην παρεξηγηθώ τονίζω ότι το προτεινόμενο δίπολο βλάκες-τρελοί ήταν μια εναλλακτική πρόταση και έπ’ ουδενι δεν εννοούσα βλακες=αριστεροι, τρελοι=δεξιοι (άλλωστε ξέρουμε ότι βλάκες και τρελοί υπάρχουν σε όλες τις παρατάξεις). Απλά ήταν λίγο η συνεχεία ενός προηγούμενου κάπως εύθυμου διαλόγου με τον "Αθ. Κλάρας" και το πρότεινα ως εναλλακτική λύση στα κλασικά μας διλήμματα (επίσης για να χωρίσουμε τεχνητά το εκρηκτικό μίγμα βλάκες+τρελοί). Μονο που φοβάμαι ότι σε περίπτωση που γινόταν δεκτή η πρόταση μου, οι "τρελοί" θα κέρδιζαν πάντα τις εκλογές γιατί κανένας έλληνας, ακόμα και οι βλάκες, δεν θα δεχόταν να δηλώσουν οπαδοί του κόμματος των "βλακών". Αυτά. Κατά τα άλλα συμφωνώ.

  @νήπιος γέρων
  Γεια σου φίλε. Είχα κάτι προβληματάκια με υπολογιστές, συνδέσεις κλπ (ανάδρομος Ερμής ίσως ;) και μετά έπεσε δουλειά. Αλλά παρακολουθώ μόνιμα το διάλογο, ακόμα κι αν δεν συμμετέχω.

  @Τουρκοβούλγαρος και "Βυζαντινός καφές"
  Χωρίς να θέλω να παραστήσω τον δικηγοράκο του διάβολου, επισημαίνω ότι εδώ συνήθως απ' ότι έχω καταλάβει όλοι συμφωνούμε να μην ανακατεύουμε την αντιπαράθεση ιδεών με γεννητικά όργανα, σεξουαλικές πράξεις, σωματικά απόβλητα (έχεις το ελεύθερο να υποθέσεις ότι είμαστε λιγότερο σεξουαλικοί από αλλα μπλογκ)

  Φιδιας

 92. Greg avatar
  Greg 15/07/2008 20:08:12

  Αφού δημιούργησα "εμμετικές τάσεις" στα μικροαστικά μαλάκια, που δια της "ηπιότητας" κάνουν "περήφανο" τον Σολωμό που έγραψε ότι η ελευθερία είναι βγαλμένη από τα κόκαλα, καταλαβαίνω ότι η οποιαδήποτε αντιπαράθεση με τουρκαλβανούς "έλληνες πατριώτες", συριζοεθνομηδενιστές, και ανθρώπους που είναι έτοιμοι να θεωρήσουν ότι τα Βοδενά προηγούνται της Πέλλας και ότι η Αλβανική "Ωτ Κοτούρ" επεκράτησε της ελληνικής λόγω υπεροχής της αλβανικής κουλτούρας είναι χαμένη...

  θα πάω αμέσως να ρωτήσω τους φίλους μου τους Αρβανίτες αν είναι Αλβανοί, τους Βλάχους αν είναι Ρουμάνοι, και τους Πόντιους αν είναι Τούρκοι.

  Οι Σουλιώτες πάντως έχω αρχίσει να πείθομαι ότι πρέπει να ήταν τουρκαλβανοί και πολέμαγαν μέχρι θανάτου από σπορ...

  Ρε δε μου ντρεπόσαστε... Και δεν ντρεπόμαστε και μείς που δεν σας έχουμε αρχίσει στις καρπαζιές...

  Σαν τον μπαρμπαγιώργο με το Βεληγκέκα!

 93. Τουρκοβούλγαροσκοπιανός avatar
  Τουρκοβούλγαροσκοπιανός 15/07/2008 21:21:45

  και για να το πω (γράψω) και στην γλώσσα των προγόνων σου:


  Monkeydonians са гей

 94. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 21:24:18

  Greg, πάντως ο Σολωμός και άνθρωποι παρόμοιου πνευματικού βεληνεκούς, εξυμνούσαν την παλιγγενεσία της ρωμιοσύνης χωρίς να επιτίθενται φραστικά και να μειώνουν λεκτικά τους άλλους, ούτε καν τους Τούρκους.
  Άλλο πράγμα "αγαπάω τον τόπο μου", άλλο "μισώ τον απέναντι". Όταν το ένα είναι αλληλένδετο με το άλλο, υπάρχει πρόβλημα σοβαρό.
  Άλλο "μου τη σπάει ο Γκουέφσκι", άλλο οι "Γυφτοσκοπιανοί". Χάσμα. Οι πρώτοι που θα σε σφαλιάρωνανε για τον τρόπο που τοποθετείσαι, μιας και έκανες λόγο πριν για σφαλιάρες, είναι τα ονόματα των πνευματικών ογκόλιθων που παρέθεσες.
  Και φυσικά δεν αναφέρομαι σε εσένα συγκεκριμένα, συνήθως αποφεύγω να απευθύνω τον λόγο σε σχολιαστές που αναφέρονται επαναλαμβανόμενα σε «τσιριζάκια», «σοράκια» και «πράκτορες», είναι σαν να ανοίγω διάλογο με μια ξαπλώστρα ή με πλυντήριο. Απλά τυχαίνει να εκπροσωπείς συγκεκριμένη μερίδα ανθρώπων που χρησιμοποιούν υβριστικές εκφράσεις για ολόκληρους λαούς, έθνη και φυλές για να ισχυροποιήσουν τη δική τους θέση, καταφέρνοντας ακριβώς το αντίθετο, παίρνοντας μας η μπάλα και εμάς τους υπόλοιπους που δεν έχουμε καμία σχέση μαζί σας.
  Και τολμάς να θεωρείς πως υπερασπίζεσαι τα «ιερά και όσια» που πρεσβεύει ένας Σολωμός, ένας Ροίδης και ένας Καβάφης.
  Σου υπενθυμίζω πως ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κάθε ΣΥΡΙΖΑ, ξεπηδάει ως αντίδραση απέναντι στην δράση ανθρώπων της δικής σου κοσμοαντίληψης, της ειδεχθέστερης όλων των υπολοίπων.
  Χίλιες φορές ο μαθητής που δηλώνει στην κάμερα πως «το 1821 διώξαμε τους Γερμανούς από την Ελλάδα αλλά δεν προλαβαίνω να σας πω άλλα γιατί με περιμένει ο Τακης για freddo στο Θησείο», παρά εσύ με αυτά τα αντανακλαστικά και φρασεολογία.
  Έτσι ξεπετάχτηκε και ο Αντρέας στο πολιτικό σκηνικό κάποτε, συσπειρώθηκαν γύρω του άνθρωποι που είχαν σιχαθεί αυτό το οποίο περίπου εκπροσωπείς εσύ και όμοιοί σου. Εσύ έκανες τον Αντρέα πρωθυπουργό, εσύ ανεβάζεις δυστυχώς το ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπήσεις. Και όσο γκαρίζεις και ξελαρυγγιάζεσαι με τέτοιους χαρακτηρισμούς και βρίζεις και φτύνεις και κλοτσάς, θα ανεβαίνει κι άλλο.
  Είναι οι Αλβανοί και οι Σκοπιανοί γύφτοι, κι εσύ είσαι λέει ο large και ο elegant των Βαλκανίων.
  Άμα αργήσω φάε. Είσαι το τρανό παράδειγμα της αιτίας για την οποία δεν προχώρησε το «Σλαβομακεδονία» όταν έπρεπε και βρισκόμαστε τώρα όλοι σε αυτή την θέση, μοιραζόμενοι μαζί σας τις συνέπειες του δικού σας κάλου

 95. Τουρκοβούλγαροσκοπιανός avatar
  Τουρκοβούλγαροσκοπιανός 15/07/2008 21:34:36

  Αλήθεια ο Korovecci δεν είναι ιταλοαλβανικής καταγωγής;

 96. ιρανός avatar
  ιρανός 15/07/2008 21:49:05

  τσακώνονται οι φυρόμιανς με τους γκρηκς και κονομανε οι αφγανοί, οι πακιστανοί, ο γκαλάς, οι χαν... όσοι μαυρόγυφτοι δηλώνουν παιδιά του ισκεντερ

 97. ιρανός avatar
  ιρανός 15/07/2008 21:52:02

  ο καραμαντζαφέρης.. καπου εκεί από αρκαδία μεριά δεν είναι;

  γιατί στο μεσαίωνα μόνο αλβανοί πήγαν κι έμειναν εκει

 98. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 15/07/2008 21:56:00

  Τουρκοβούλγαροσκοπιανός κατανοητή η θέση σου, αλλά αν ήξερε ο Διάκος όταν του έμπαινε το παλούκι ότι το τρωει για να τον πιάσεις στο στόμα σου εσύ, θα προτιμούσε μια βόλτα στα Goody’s με την Καλομοίρα. Και ο Μαρτάκης δώρο στις Σουλιώτισες.
  Με άλλα λόγια όσοι πολίτες τηρούν μια ψυχραιμότερη και διαλλακτικότερη στάση, αναζητώντας μεθοδευμένες και έξυπνες ενέργειες είναι «φλώροι» και «μειοδότες», ενώ εσύ ο ντόμπρος της υπόθεσης «που τα λες έξω απ τα δόντια να ούμε και βαράς και τη γροθιά στο μαχαίρι κι άμα λάχει ρίχνεις και κανα καντήλι». Δεν ξέρουμε να μιλήσουμε και οι υπόλοιποι όπως εσύ εδωμέσα δηλαδή, ήρθες να μας δώσεις το φώς. Αν το λαϊκό ρητό «σκύλος που γαβγίζει δεν δαγκώνει» ισχύει, σε περίπτωση πολέμου σε βλέπω να λουφάζεις στη γωνία.
  Όλοι όσοι πεθάναν στους πολέμους της χώρας μας, δεν πέθαναν ούτε για σημαίες, ούτε για μάρμαρα ούτε για πέργκολες. Πέθαναν γιατί αγαπούσαν τους συνέλληνές τους. Εσύ δεν αγαπάς κανέναν, παρά μόνο αυτό το πλέγμα ανοησίας που υπάρχει στο κεφάλι σου. Το μόνο που αγαπάς δηλαδή, είναι να μισείς τους γείτονες, είτε τούρκοι είτε σκοπιανοί, είτε βούλγαροι. Και αυτό δεν είναι ούτε λεβεντιά ούτε σε κάνει παλικάρι. Ένα γίδι και μισό σε κάνει

 99. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 22:47:41

  @άσχετος: "Ήξερα για την καφετέρια ΒΥΖΑΝΤΙΟ π.χ. στη Νέα Φιλαδέλφεια…". Πού το θυμήθηκες το "Βυζάντιο", ρε, φίλε; Τι μου θύμησες, τώρα!Λες να κάναμε κοπάνες από κοινού εκεί;
  ***

  Παίδες, παρακαλώ, την προσοχή σας:

  «ΦΙΛΟΚΑΛΟΥΜΕΝ ΜΕΤ' ΕΥ-ΤΕΛΕΙΑΣ (= με διακριτικότητα) ΚΑΙ ΦΟΛΟΣΟΦΟΥΜΕΝ ΑΝΕΥ ΜΑΛΑΚΙΑΣ», Θουκυδίδης, "Επιτάφιος Περικλέους"

  Ή: "Την μαλακίαν πολλοί ηγάπησαν τον μαλάκα ου-δ'-είς, -ή, μάλλον, ου-δε-...μία", Νήπιος Γέρων!

 100. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 15/07/2008 23:56:22

  Διόρθωση στο σχόλιο 65: "Η λέξη «Ιστορία» παράγεται από το ρήμα «οίδα» = γνωρίζω, από το ασθενές του θέμα “ισ-”, που εμφανίζεται στα τρία πληθυντικά πρόσωπα της οριστικής ΕΝΕΣΤΩΤΑ (ίσ-μεν, ίσ-τε, ίσ-σασι). Πρβλ. επ-ίσ-ταμαι (= γνωριζω καλά), επ-ισ-τήμη)".

 101. Βυζαντινός καφές avatar
  Βυζαντινός καφές 16/07/2008 00:10:05

  @Ξένος Δάκτυλος
  φίλε τα λες πολύ καλά, αλλα με το Συριζα μου το χάλασες λίγο.

  @Τουρκοβούλγαροσκοπιανός
  @greg

  όπως λέει κι ένας Αριστερός ποιητής και αγωνιστής απ΄τη δικιά μου Ελλάδα:

  "σε τουτα εδω τα μαρμαρα κακιά σκουριά δεν πιάνει,
  μηδ' αλυσίδα στου Ρωμιού και στ' αγεριού το πόδι"

  εσείς είστε η κακιά σκουριά, οι πατριδοκάπηλοι, οι μισανθρωποι, οι αλυσίδες της κοινωνίας. Εσείς που μιλάτε με τόση σιγουριά για αυτά που κουβαλάτε στη χοντροκεφάλα σας, και είστε έτοιμοι να το επιβάλετε στον άλλο με τα τανκς, εσείς που νιώθετε ότι σας πνιγει το "δίκιο" και φορτώνετε στον άλλο με τόση ευκολία κουβέντες που δεν έχει πει, και ιδρώνετε αηδιαστικά σαν τα ροδοκόκκινα και καλοξυρισμένα μάγουλα του Άδωνη όταν πουλάει βιβλία και βγαζει κύρηγμα!

  Εξω από την Ελλάδα μου φασίστες!
  Η Ελλάδα και η Ρωμιοσύνη είναι πνεύμα ελευθερίας, και ανήκει σε ελεύθερα πνεύματα ανεξαρτήτου εθνοτικής ομάδας! Λαθραίοι σ' αυτή τη χώρα είστε εσείς με τη σκουριά σας και τα χρυσά αυγά σας, όχι οι άνθρωποι που έρχονται για να δουλέψουν!

  "Οποιος συλλογάται ελεύθερα, συλλογάται καλά" έλεγε ο Μπαρμπα-Γιάννης, κι αν κάποια στιγμή σας δοθεί Ελληνική παιδεία και συλλογιστείτε ελευθερα θα καταλάβετε!

  Απαντήσεις δέχομαι μόνο με στιχους ποιημάτων. Ψαξτε να βρείτε κανένα φασίστα ή εθνικιστή ή μισαλόδοξο ή μισάνθρωπο ποιητή κι αν βρείτε να μου γραψετε...

 102. Φιδίας avatar
  Φιδίας 16/07/2008 00:32:16

  Αν και πατριδοκάπηλος, μισανθρωπος, αλυσίδα της κοινωνίας, έρχομαι χωρίς τα τανκς και τα μάγουλα του Άδωνη. Μόνο με τρείς στίχους. Ελπίζω ο ποιητής που διάλεξα να μην θεωρηθεί κατώτερος των περιστάσεων ή ο απόλυτος φασίστας:

  "Αφρήτωρ αθέμιστος ανέστιός εστιν εκείνος, ος πολέμου έραται επιδημίου, οκρυόεντος" (Όμηρος, Ιλιάδα, Ι 63)
  Ακοινώνητος, άγριος και άπατρις είναι αυτός που τον εμφύλιο πόλεμο αγαπά.

  "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάτρης" (Όμηρος, Ιλιάδα Μ 243)
  Ένας είναι ο καλύτερος οιωνός, ν’ αγωνιζόμαστε για την πατρίδα

  "Αιέν αριστεύειν και υπείροχον έμμεναι άλλων, μηδέ γένος πατέρων αισχυνέμεν" (Όμηρος, Ιλιάδα Ζ 208)
  Πάντα να είσαι πρώτος και ανώτερος από τους άλλους και να μην ντροπιάζεις τη γενιά των προγόνων

  Φιδιας

 103. Φιδίας avatar
  Φιδίας 16/07/2008 00:40:04

  Έχω κι άλλο άσσο στο μανίκι

  "Σκλάβος ειν' αυτός που απ' άλλον
  τη λευτερία προσμένει" (Έζρα Πάουντ)

 104. ΠΔύο avatar
  ΠΔύο 16/07/2008 01:19:28

  Αυτό το "εις οιωνός άριστος, αμύνεσθαι περί πάρτης" με ηδονίζει.

 105. greekpoliticalreview avatar
  greekpoliticalreview 16/07/2008 01:31:33

  @ Ξένος Δάκτυλος

  Να "αγιάσει" το...πληκτρολόγιό σου μεγάλε .

  Ειδικά στο 9:24 και στο 9:56 !

  Βέβαια τα τρολλ-ακια (εκ του σοράκια) δεν πτοούνται . Duracel και Βιάγκρα κι όλα εντάξει

 106. Σπύρος avatar
  Σπύρος 16/07/2008 02:00:32

  Ξενε δακτυλε τι εγινε παλληκαρι μου,καιρό ειχες να φανείς
  Βρηκες δουλειά νεε μου τών 25 χρονών όπως εγραφες πρίν μερικούς μήνες και μπαίνεις πού και πού να γράψεις έ??
  Kαι μιά και πιάνεις στο στόμα σου τον Σολωμό θα σού σύστηνα να διαβάσεις την Μελέτη τού Ζησιμου Λορεντζάτου για τον Σολωμό 25 ετή νέε μου και να επιστρέψεις μετά διμηνο με τον κηδεμονα σου να μάς πείς τι κατάλαβες εάν κατάλαβες..
  Kαι πούσαι μήπως γνωρίζεις κάποιον εθνομηδενιστή Γαβριηλίδη πού σέ ένα βιβλίο του γιά κρετίνους εθνομηδενιστές θεωρεί πώς ο Υμνος εις την Ελευθερίαν περιέχει ΄ματοβαμένους στίχους΄ επιδή ακριβώς καταφερεται εναντίον τών Κατακτητών??
  Και πούσαι??
  Εχεις διαβάσει τον διάλογο πού έχει γράψει ο Σολωμός με τον Σοφολογιότατο πού απαντά τότε(1823)στά ευρωλιγούρια τής εποχής πού είχαν ακριβώς τήν ίδια αντίληψη για την Πατρίδα όπως και τώρα??
  O Σολωμός θεωρήθηκε εθνικιστής απο κάποιους εθνομηδενιστές καραγκιόζηδες ακριβώς γιατί σέ αρκετά του ποιηματα έγραφε ΄κακά πράματα΄γιά τούς Οθωμανούς...
  Ρωτα τον Γαβριηλίδη,θα στά πεί αναλυτικά αυτός..
  Α και πούσαι ακόμα και ο ευρωλιγούρης ο Κοραής έχει γράψει κείμενο πού μιλά γιά την βαρβαρότητα τών Τούρκων αυτή την μάστιγα τής ανθρωπότητας...

  Υ.Γ
  Σέ ένα αμυντικό πόλεμο όταν σκοτώνεσαι για τον συνάνθρωπό σου σκοτώνεσαι για την Πατριδα σου...
  Πλην κάποιων δοσίλογων στην Κατοχή πού έλεγαν ΄πώς δεν αξιζει να υπάρχει αντισταση κατά των Γερμανών,γιατί ειναι ισχυρότεροι΄...
  Οπως ακριβώς σημερα τά Σοράκια πού επικροτούν την λογική τής πλήρους υποταγής.....
  Τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη.

 107. "νήπιος γέρων" avatar
  "νήπιος γέρων" 16/07/2008 03:20:01

  Γερνάει, φίλε, όποιος σταματάει να πιστεύει ότι θα αλλάξει τον κόσμο...

  *****
  Για τα φιλαράκια του antinews.gr και όσους αντιστέκονται:

  "ευθύνη+ελπίδα@Hellas.come"!

  «Αληθινά τραγική ’ναι η θέση της Ελλάδας.
  βαριά πολύ η ΕΥΘΥΝΗ του σημερινού Έλληνα.
  απιθώνει στους ώμους μας επικίντυνο, δυσκολοεχτέλεστο χρέος.
  καινούριες δυνάμεις ανεβαίνουν από την Ανατολή,
  καινούριες από την Δύση,
  κι η Ελλάδα,
  ανάμεσα
  πάντα
  στις δυο συγκρουόμενες ορμές, γίνεται πάλι στρόβιλος. Η Δύση, ακολουθώντας την παράδοση της λογικής και της έρευνας, ορμάει να καταχτήσει τον κόσμο. κι η Ανατολή, σπρωγμένη από τρομαχτικές υποσυνείδητες δυνάμες,
  χιμάει κι αυτή να καταχτήσει τον κόσμο.
  κι η Ελλάδα,
  ανάνεσά τους
  ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟ και ΨΥΧΙΚΟ σταυροδρόμι του κόσμου,
  χ ρ έ ο ς έχει πάλι να φιλιώσει τις δυο τούτες τεράστιες ορμές, βρίσκοντας τη σ ύ ν θ ε σ η.

  Θα μπορέσει;
  Ιερή, πικρότατη μοίρα ..

  Ένας ζωντανός άνθρωπος
  σήμερα
  που ΝΟΕΙ κι ΑΓΑΠΑΕΙ κι ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ
  δεν μπορεί να σεριανίζει π ι α
  και να χαίρεται αμέριμνα την ωραιότητα.
  Σήμερα
  η αγωνία μεταδίδεται σαν πυρκαγιά,
  και καμιά πυρασφαλιστική εταιρεία δεν μπορεί να σε ασφαλίσει .. Κι απάνω απ’ όλους
  αγωνίζεται η Ελλάδα.
  ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η Μ Ο Ι Ρ Α ΤΗΣ…»,
  "Αναφορά στον Γκρέκο", Καζαντζάκης

 108. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 16/07/2008 07:25:19

  Σπύρο δεν περίμενα ότι μετά από τόσους μήνες θα μου απηύθυνες το λόγο κάνοντας εισαγωγή με αναφορές στην ηλικία μου, περί «έλα με τον κηδεμόνα σου», «τι έγινε παλικάρι μου», «βρήκες δουλειά και μπαίνεις που και πού», νόμιζα ότι θα είχες σοβαρευτεί απέναντί μου ως σχολιαστής.
  Περίμενα διαφορετική προσέγγιση γιατί όπως και να το κάνουμε, εμάς τους δυο μας συνδέουν μερικά σεντόνια και ένα ωραίο κλείσιμο ως συνομιλητές εκατέρωθεν, δεν καταλαβαίνω γιατί ξεθάβεις εκ νέου την μικροπρέπεια ως επιχειρηματολογική γραμμή (υπερασπιζόμενος τί ακριβώς? Το «γυφτοσκοπιάνοι» και «αλβανόγυφτοι» των προλαλήσαντων?), πίστευα οτι το είχαμε πάει σε διαφορετικό επίπεδο.
  Πριν φύγω για δουλειά πάντως, θα σου πω οτι μπορώ να υποπτευθώ γιατί κινείσαι έτσι, η διαλεκτική ανωριμότητα δεν έχει να κάνει με την ηλικία, συμβαίνει και στους καλύτερους 50άριδες.
  Αν πίστευα οτι θέλεις πραγματικά να κάνουμε διάλογο, θα τον κάναμε ευχαρίστως και το έχω αποδείξει εμπράκτως ειδικά απέναντί σου. Δεν θέλεις να συζητήσουμε και φαίνεται από το ύφος αλλά και το άσχετο με την ουσία περιεχόμενο σχεδόν κάθε γραμμής του σχολίου σου. Και δεν θα σου τα έλεγα όλα αυτά, αν δεν είχα προσδοκίες από εσένα ως σχολιαστή.
  Επίσης συγκρατήσου λίγο με την χρήση των εννοιών και των λέξεων, δεν είμαστε σε στρατηγική επιθεώρηση πριν το μέτωπο εδώ, αν οι Τούρκοι είναι «μάστιγα της ανθρωπότητας», ο καρκίνος, το AIDS, η πείνα, η δίψα και τα ναρκωτικά είναι να πηγαίνουν για ξόβεργες.

 109. Βυζαντινός καφές avatar
  Βυζαντινός καφές 16/07/2008 09:03:34

  @Φιδιας

  με τον Όμηρο, και στίχους για τη φιλοπατρία βρήκες να μου απαντήσεις;

  Σαν πολύ εύκολα με κατέταξες στους απάτριδες, και ταυτίστικες με αυτούς που απευθυνόμουν!

  Άλλο πραγμα η φιλοπατρία και άλλο η μισαλλοδοξία. Αλλο να αγαπάς τον τόπο που μεγάλωσες και τις παραδόσεις του, και άλλο να μισείς το διπλανό σου, και να μην παραδέχεσαι τις ομοιότητες σου μ' αυτόν.

  Βρες κανένα άλλο ποιητή. Ο όμηρος ήταν πολύ ελευθερο πνεύμα για να του βάλεις ταμπέλα. Ακόμα και με θεούς τα 'βαλε!

 110. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 16/07/2008 11:42:14

  Διάλειμμα από την προσφορά στο ΑΕΠ της χώρας για να πώ τούτο:

  Βυζαντινέ, ότι και να γράψεις, θεωρείται οτι υπονοείς άλλα, που δεν τα λες. Δεν βολεύει να σταματούν εκεί που σταματάς κι εσύ, το προεκτείνουν με το ζόρι. Όταν λες οτι είναι ηθικά υπεύθυνοι για την εγκατάλειψη του «Σλαβομακεδονία» προ δεκαετίας και βάλε, με αποτέλεσμα να κρατάμε τον κώλο μας σήμερα όλοι, σου βάζουν στο στόμα και άλλες δικές τους προεκτάσεις για να διευκολυνθεί ο λιθοβολισμός. Σε βάζουν στο ίδιο τσουβάλι με τον ασυναίσθητο νεανία που ζητάει άμεση κατάργηση στρατού και συνόρων.

  Το πιο γελοίο από όλα όμως, είναι όταν εισπράττεις το τρισμέγιστο «αν οι Κολοκοτρωνιδες ήταν ήπιων τόνων, θα φορούσες ακόμα τουρκικό φέσι». Σωστό. Που θέλεις να καταλήξεις όμως? Κάθε πράγμα στον καιρό του.
  Αν ο πρωτόγονος άντρας δεν έσουρνε από το μαλλί τη γυναίκα στην σπηλιά για να την αυτώσει, ίσως σήμερα ανθρώπινο είδος να μην υπήρχε. Άρα (?!), ζήτω οι σημερινοί εν έτη 2008 ακραίοι φαλλοκράτες και βιαστές που αποτελούν συνέχεια του ένδοξου παρελθόντος! Να μη τους κλείνουμε φυλακή, να μη τους απομονώνουμε, να μη τους παρακολουθούμε ψυχιατρικά, αλλά να τους τιμούμε και να τους κερνάμε ούζα.
  Τους διαφεύγει οτι όσο εξελίσσεται ο άνθρωπος και όσο αναπτύσσεται ο πολιτισμός, τα κόζια αλλάζουν. Σου πετάνε ένα βαρύγδουπο «να χέσω την εξέλιξη και τον πολιτισμό σας» και εκεί τελειώνει αναγκαστικά η κουβέντα.
  Κουνήθηκε η «ΜογγολοΤουρκία»? Ζητούν «μακεδονοκάτι» στην ονομασία τους τα «ΓυφτοΣκόπια»? Μπαίνουν «άπλυτοι λαθρομετανάστες» αέρα πατέρα στη χώρα? ΝΤΟΥ! Απαιτούν ξύλο, ανακρίσεις, φυλακές, σβήσιμο τσιγάρου στο μάτι, ποίος ανατίναξε τη γέφυρα γουρούνι, και άλλα τέτοια.
  Ε φάε ένα σκέτο «Μακεδονία» στη μάπα τώρα να δούμε πως θα ξεμπλέξεις φίλε που θα μου το παρουσιάσεις οτι υπεύθυνος για την σημερινή κατάληξη είναι ο «ήπιων τόνων» χειρισμός και όχι ο δικός σου δογματισμός που λειτουργούσε και λειτουργεί ως μπαμπούλας απέναντι στις διαπραγματεύσεις και σωστή δουλειά δεν μπορεί να γίνει.
  Όπως το πολυτεχνείο έφερε τον Ιωαννίδη με τα γνωστά αποτελέσματα, έτσι και οι υστερίες τους το 90’-95’ έφεραν τον Γκουέφσκι σήμερα, και τις προκλήσεις του για «Μακεδονική μειονότητα», που υπό άλλες συνθήκες θα ονομαζόταν «σλαβομακεδονική» οπότε οι όροι θα ήταν διαφορετικοί.
  Συνεχίστε έτσι, παλαιοκομματικά και αγκυλωμένα να μας πάρουν τα σώβρακα όλοι από παντού.
  Αλλά βέβαια έτσι όπως τα κάνατε, κάποια πράγματα δεν διορθώνονται. Απλά να σας γίνει μάθημα για το μέλλον σε επόμενα θέματα που ίσως προκύψουν με άλλες χώρες και σε άλλα πεδία.

  Ξύπνησε ο άλλος πρωί-πρωί λεει και επειδή είχε τον Ερμή ανάδρομο, είπε να ενισχύσει τον Τσίπρα στις δημοσκοπήσεις. Να μη βάζατε το ΛΑΟΣ στη Βουλή και ο Τσίπρας με τον ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟ λαϊκισμό του δεν θα έπιανε σήμερα μία.
  Να μη τρομάζατε τον κόσμο με την αναβίωση παλαιότερων πολιτικών στάσεων και πρακτικών και δεν θα συμπεριφερόταν σαν αλαφιασμένος σήμερα. Μάθετε να αναλαμβάνετε τις ευθύνες σας.
  Όσο το τραβάτε, τόσο θα σας έρχεται μπούμερανγκ αφού δεν ζούμε στο ‘21 και θα την πληρώνουμε μαζί σας όλοι οι υπόλοιποι. Συνεχίστε να κωφεύετε και να στρουθοκαμηλίζετε απέναντι στον νέο τρόπο που παίζονται σήμερα τα παιχνίδια στη διεθνή σκακιέρα. Συνεχίστε τις κορώνες για πολέμους, εμπάργκα και διάφορα τέτοια και αφού τους αερίσετε μια μάντρα όρχεις, να τους προσφέρετε και τον Λευκό Πύργο στο πιάτο. Και μετά θα σας φταινε οι αριστερούλιδες, οι emo νεανίσκοι και ο Ψινάκης.
  Προσβάλετε τον πατριωτισμό, με τον ίδιο τρόπο που η Ελένη Λουκά προσβάλει αυτό που στην ουσία προσπαθεί υποτίθεται να υποστηρίξει. Γιατί όπως κι εσείς, δεν το κάνει από αγάπη σε αυτό που πιστεύει, αλλά κινητήριος δύναμή της είναι πρωτίστως το μίσος απέναντι σε αυτό που πιστεύει ο άλλος. Έτσι κι εσείς, Λουκάδες του πατριωτισμού. Όλοι οι υπόλοιποι θέλαμε το κακό της χώρας ενώ εσείς και καλά είχατε πάρει επ’ ώμου τα συμφέροντα μας. Ε πάρτε και την επιστολή Γκουέφσκι στην κωλότσεπη της παραλλαγής και τραβάτε για τα σύνορα τώρα

 111. Βυζαντινός καφές avatar
  Βυζαντινός καφές 16/07/2008 17:51:05

  Φίλε Ξένε Δάκτυλε,
  Συμφωνώ σε πολλά σημεία απόλυτα μαζί σου,αλλά όπως σου ξαναείπα διαφωνώ ριζικά σε καποια άλλα (στη στάση σου απέναντι στο φαινόμενο Συριζα, στο ατυχές παραδειγμα με το πολυτεχνείο και τον ιωαννίδη).
  Αλλά έτσι είναι η ζωή και οι άνθρωποι. Γι αυτό έχουμε δημοκρατία, για να μπορούμε να συνυπάρχουμε όντας διαφορετικοί.
  Το σίγουρο είναι ότι έχουμε αναγνωρίσει και οι δύο αυτούς που βλάπτουν τη χώρα, και θέλουν να την δηλητηριάσουν με την ανασφάλεια και τη φοβικότητα τους.

 112. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 16/07/2008 19:48:46

  Για τον ΣΥΡΙΖΑ οκ είναι θέμα κομματικών εκτιμήσεων του καθενός. Δεν μπορείς όμως να μην αναγνωρίσεις οτι το Πολυτεχνείο, ασχέτως της εμβληματικής του υπόστασης, δεν έριξε την Χούντα. Η Κύπρος την έριξε. Ίσα ίσα που αμέσως μετά το Πολυτεχνείο η Χούντα έγινε σκληρότερη. Οι υστερίες, όπως και η σιωπή –τα δύο άκρα- σπανιότατα βγαίνουν σε καλό.
  Πάντως λεπτοί χειρισμοί και αριστοτεχνικές κινήσεις, μάλιστα σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, υπό την βοή και τις κραυγές ενός ανενημέρωτου και μη επαρκώς καλλιεργημένου πλήθους δεν γίνονται.
  Γίνονται τσαπατσουλιές, παλινδρομήσεις και κουταμάρες. Γι αυτό κάποιοι πριν κατέβουν στους δρόμους ή γράψουν τις απόψεις τους σε blogs ευρείας αναγνωσιμότητας για οτιδήποτε εθνικό, τουλάχιστον ας μη χάνουν το μέτρο και να μη σκάβουν τον λάκκο όλων μας, γενόμενοι στενόμυαλοι και χυδαίοι.

 113. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/07/2008 02:53:46

  Οταν διαβάσεις Σολωμό τά ξαναλέμε..
  Και οπωσδήποτε τον Γαβριηλίδη πού αναλύει τά ματοβαμένα στιχάκια τού Σολωμού.
  Υ.Γ.
  Πάντως Ξενε Δάκτυλε γιά 25 χρονών παλληκάρι κάνεις πολύ ΄πονηρές αναλύσεις΄.Τελικά γιά όλα φταίνε οι Υστερικοί Ελληνες πού έφεραν τον Γκρουέφσκι στην εξουσία.
  Αδελφέ ΄έξυπνες΄αναλύσεις πού ξενάνε ,ως συνήθως και τον Ιμπεριαλιστικό παράγοντα.
  Οσο γιά τά περί Λουκάδων τού πατριωτισμού άστα καλύτερα αγόρι μου...Εχεις δεί καλύτερη Λουκά απο τον Σωμερίτη και τον Ιό??
  Μέ τό ζόρι κρατιέσαιπάντως να φωνάξεις ΄Ζήτω η Μακεδονία΄
  Και πραγματικά είναι απορίας άξιο πώς ξεπετάγεστε πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι μόλις τίθενται θέματα Εθνικού συμφέροντος..

 114. pa avatar
  pa 17/07/2008 07:24:04

  Τα βωδάκια δεν έχουν καταλάβει.

  Αποκλείεται να έρθουν για την εκδήλωση Σκοπιανοί από τα Σκόπια, από αυτούς που έφυγαν άρον άρον το 1948-49. Και αυτό επειδή είναι όλοι "φακελωμένοι" και δεν πέρνουν βίζα από το Προξενείο (δικό μας ή άλλης χώρας Σένγκεν)ούτε αυτοί ούτε οι γιοί τους ούτε τα εγγόνια τους, για να έρθουν στην Ελλάδα.

  Αυτοί που θα έρθουν θα είναι σκοπιανής ή (ας πούμε) "Σλαβο-Μακεδονικής καταγωγής Καναδοί ή Αυστραλοί πολίτες που δεν χρειάζονται βίζα αφού έχουν κανονικότατα Καναδικά ή Αυστραλιανά διαβατήρια.

  Αν κρίνουμε από αυτούς που κάνουν κάθε τόσο φασαρία για το "μακεδονικό" στον Καναδά και στην Αυστραλία, θα έχουν μαζί τους και κανα δυό Καναδούς ή Αυστραλούς ίδιας καταγωγής βουλευτές τους ή άλλα σημαίνοντα πρόσωπα, ώστε με βιντεοκάμερες να καταγράψουν τα ζωώδη ένστικτα και την ελεεινή αντιμετώπιση που θα τους επιφυλάξουν οι ανεγκέφαλοι (και όχι απλά θερμοκέφαλοι) διοργανωτές των αντισυγκεντρώσεων διαμαρτυρίας τύπου "Χρυσά Αυγά" κλπ.

  Επειδή είναι κάπως στριμωγμένοι οι σκοπιανοί με τις τελευταίες εξελίξεις στο ΝΑΤΟ όπου δεν υπήρξε σημαντική αντίδραση Αμερικανών και ΕΟΚικών συνήθων υποστηριχτών τους, χρειάζονται οι άνθρωποι κάποια νέα στοιχεία για να παρουσιάσουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τη χώρα μας ότι καταπατάει τα ανθρώπινα δικαιώματα, αρνείται ακόμα και σε απογόνους τρίτης γενεάς των ¨"αναχωρησάντων" να ανάψουν ένα καντήλι στα χωριά των πατεράδων τους κλπ κλπ.

  Είμαι βέβαιος ότι τα χουντικά κατάλοιπα στην Ελλάδα θα κάνουν ότι μπορούν για να βάλουν βούτυρο στο ψωμί των Σκοπιανών. Έτσι οι Σκοπιανοί όσο λίγοι και να είναι αυτοί που θα έρθουν, δεν θα δυσκολευτούν να παρουσιάσουν όσο πιο έντονα το επιχείρημα ότι "με την Ελλάδα δε μας χωρίζει το θέμα του ονόματος μόνο, αλλά οι αμέτρητες παραβάσεις του ελληνικού κράτους που θα επιβεβαιωθούν από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων".

  Από μία χώρα σαν την Ελλάδα όπου καθυστερημένοι άλλαξαν το συσχετισμό δυνάμεων στην Κύπρο στο διάστημα 1967-1974 ώστε οι Τουρκαλάδες να μη βρούν κατά την "..απόβασή" τους στην Κύπρο το 1974 ούτε ελληνική μεραρχία στο νησί ούτε τον Μακάριο, ούτε το Γρίβα ζωντανό, ούτε κανόνια στον Άγιο Ιλαρίωνα που είχε βάλει ο Γρίβας, ώστε να αποβιβαστούν με λίγες απώλειες, είμαι σίγουρος ότι σε μια αμελητέα ομάδα που θα διαδηλώσει στο χωριό κοντά στη Φλώρινα (που θάπρεπε να δείξουμε όση αδιαφορία δείχνουν οι Γάλλοι για τους Κορσικανούς, οι Ισπανοί για τους Βάσκους και τους Καταλανούς, οι Άγγλοι για τους Ιρλανδούς και τους Σκωτσέζους), όλα μπορώ να τα περιμένω.

 115. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 17/07/2008 08:43:51

  Σπύρο επιμένεις στις ίδιες αναφορές και υπονοούμενα, στα ίδια αυθαίρετα συμπεράσματα, στο ίδιο ύφος, την ίδια λάσπη.Αντιτίθεσαι για να αντιτεθείς λόγο momentum, χωρίς να συνειδητοποιείς τι ακριβώς είναι αυτό που υποστηρίζεις στην συγκεκριμένη περίπτωση. Έμπλεξες.
  Για τα περί Σολωμού, κράτα εσύ τα αιματοβαμμένα ρούχα, σπαθιά, κόκαλα και λινάτσες που θεωρείς οτι γράφτηκαν για να εκφράσουν απόψεις και θέσεις όπως οι δικές σου, και άσε σε εμένα απλά και μόνο τον στοίχο «ολίγο φως και μακρινό, σε μέγα σκότος κ’ έρμο», με όλους τους τόμους εγκυκλοπαίδειας που θα απαιτούντο για να τον συνοδεύσουν ως ανάλυση.
  Που θα μου κάνεις εξέταση εσύ εμένα στον Σολωμό, φιόγκε

 116. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/07/2008 10:31:50

  Kοίτα Ξένε Δάκτυλε.
  Αμα εισαι μονον 25 ετών και έχεις καταφέρει να κατανοήσεις τον Σολωμό ή είσαι ΄Αγόρι-Φαινόμενο΄ή τόσην ώρα αναφέρεσαι στο ψάρι σολωμό ή είσαι Παιδί-Κουμπί πού κάποιοι τό ενεργοποιούν κάθε φορά πού προκύπτει συζήτηση γιά Εθνικό Θέμα.
  Η αναφορά μου στον Γαβριηλίδη ,τόν όμοιό σου ,έγινε γιά να σού θυμίσω ότι υπάρχουν κρετίνοι Εθνομηδενιστές πού θεωρούν ΄ματοβαμένο ΄τον Σολωμό,΄νεκρόφιλο΄τον Ρίτσο,΄εθνικιστή΄τον Ελύτη ,κ.λ.π.,κ.λ.π.
  Εκπροσωπούν τήν γνωστή ηλίθια Αποδομητική Σχολή Σκέψης(o Θεός να την κάνει Σχολή και Σκέψη βέβαια)στην οποία ανήκουν ολοι οι Λιακορεπούσηδες,οι Γιαννουλόπουλοι και οι λοιπές ΄ντίβες΄τών ψευτοπροοδευτικών φυλλάδων και τών Media,πού λένε απροκάλυπτα αυτά πού προσπαθείς νά πείς συγκεκαλυμένα.
  Τώρα εάν ενοχλήθηκες πού θεωρώ την Τουρκιά κράτος βαθειά αντιδραστικό και απολίτιστο ,ειλικρινά συντρίβομαι.Πέστο και στον Ταγίπ γιά την ΄συντριβή΄μου.
  Kαί πούσαι Τρελλό Αγόρι,ο φιόγκος πού λές δέν σού αφήνει υπονοούμενα,σού λεει κατάμουτρα ότι εμφανίζεσαι εργολαβικά κάθε φορά πού τίθενταi Εθνικά Θέματα στό blog και πονηρά-πονηρά (μαθαίνεις σέ σχέση με τίς προηγούμενες φορές πού εμφανίστηκες)και πλαγίως, επιρρίπτεις μονίμως ευθύνες στην Ελληνική Πλευρά.
  Τέλος μέ συγκλονίζει ,πού επέλεξες απο τον Σολωμό να μάς παραθέσεις αυτή την μικρή αναφορά περί ΄ολίγου φωτός΄,όπως προφανώς θεωρείς τον εαυτό σου και τούς ομοίους σου ανάμεσα στό ΄μέγα σκότος ΄πού κυκλοφορεί ,Τεράστιε 25 ετή Νέε.
  Υ.Γ.
  Αναμένω την στιγμή πού θα χάσεις την ψυχραιμία σου και θά ανακράξεις ΄Λευτεριά στά αδούλωτα Μακεδονίτικα Αδέλφια μας΄.
  Εντάξει ΄Αγόρι -Φαινόμενο΄τών 25 ετών πού παίζεις τον Σολωμό στά δάκτυλα..??
  Και είπαμε Λορεντζάτο και Διάλογο με τον Σοφολογιώτατο μπάς και πάρεις χαμπάρι τί εστί Ευρωλιγούρικος μιμητικός συρφετός.
  Σε φιλώ,ο Φιόγκος σου.................................

 117. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 17/07/2008 11:10:57

  Όταν δω τον αδερφό μου να φτύνει κάποιον με την δικαιολογία ότι «ο άλλος το ξεκίνησε», δεν θα ασχοληθώ πρώτιστος με τον άλλον αλλά με τον αδερφό μου τον ίδιο, λέγοντάς του πως απέναντι στην άσχημη συμπεριφορά υπάρχουν εξυπνότερες κινήσεις που ούτε χειρότερα τα κάνουν, ούτε μπελάδες δημιουργούν, ούτε σε παγίδες σε ρίχνουν, ούτε και στο επίπεδό του του άλλου.

  Αν λες πως όχι μόνο δεν είμαι στην ηλικία των εικοσιπέντε (εικοσιέξι εδώ και καιρό, να τα εκατοστίσω) αλλά ότι έρχομαι εδώ κάθε φορά να πω αυτά επειδή πληρώνομαι από ξένους κύκλους (Σόρος, εβραϊκή λέσχη, τόξα και βάλε να πάνε) για να ζημιώνω τη χώρα που ζω, επιβεβαιώνεις τη θέση μου οτι συνομιλώ με κομοδίνο.
  Δώσε βάση στο πρώτο-πρώτο σχόλιο που έκανα και ασχέτως με την άποψή σου επί αυτού, ρίξε μια ματιά αμέσως πιο κάτω και δες από ποιο σημείο και μετά ξεκίνησα να τα χώνω σε συμπολίτες μου.

  Δεν χρειαζόταν να μου υπενθυμίσεις την ύπαρξη εθνομηδενιστών, είναι ευνόητο πως τους έχω υπ’ όψη μου και σου εξήγησα για ποιους λόγους ξεφύτρωσαν και ποιοι είναι ουσιαστικά υπεύθυνοι για την δημιουργία αυτού του δύστυχου και ακραίου φαινομένου. Το οτι αυτο-τοποθετήθηκες στην κατηγορία των υπαιτίων, παραπέμπει σε γνωστές παροιμίες για μύγες και μυγιάσματα, δεν έκανα αναφορά στο πρόσωπό σου. Έσπευσες να υπερασπιστείς μια κατηγορία ανθρώπων από την οποία, αφού έχεις μυαλό και πνευματική καλλιέργεια, όφειλες να κρατάς αποστάσεις.

  Επιπρόσθετα το να δημοσιοποιήσω εδωμέσα στοιχεία ταυτότητας, οδό, αριθμό, email και νούμερο κινητού να ακούσεις τη φωνή μου για να μη βάζεις με το νού σου ότι σε βολεύει δεν πρόκειται να συμβεί, κυκλοφορούν και ψυχανώμαλοι με άκρες και σουγιάδες. Μια ηλικία (και επάγγελμα) έκανα το λάθος να αποκαλύψω πριν καιρό και προσπαθείς να τα αξιοποιήσεις για να απαξιώσεις τους συλλογισμούς μου, με τον πλέον γραφικό τρόπο.
  Πάντως για να μιλήσω στη γλώσσα σου, από την δική σου πλευρά για έμπειρος μεσήλικας προσπαθείς να κάνεις διάλογο με όρους δεκαεπτάχρονου wanna be απουσιολόγου.
  Τέρμα η αντιπαράθεση αυτού του είδους, δεν ενδιαφέρει τους υπόλοιπους, απλά σοβαρέψου και στάσου στο ύψος της ηλικίας και του –όποιου- πτυχίου σου, που θεωρείς την ποίηση του Σολομού, του μεγαλύτερου ίσως Έλληνα ποιητή (και μάλιστα αποσπασματικού) που έβγαλε ο τόπος και τον οποίο ίσα που έχουμε αρχίσει δειλά δειλά να τον αποκωδικοποιούμε, πως είναι τσιφλίκι σου για να εδραιώνεις απάνω και σε αυτήν, την κάθε επιζήμια συμπλεγματική σου θέση. Τελειώσαμε.

 118. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 17/07/2008 11:22:34

  Συζητήσεις και εικασίες περί «προθέσεων του συνομιλούντα», οι πιο άκυρες συζητήσεις όλων

 119. Σπύρος avatar
  Σπύρος 17/07/2008 22:19:06

  Συμπλεγματικός αγόρι μου είσαι και φαίνεσαι..
  Και το μονον πού γνωρίζεις απο σολωμούς είναι τά ψάρια..
  Τράβα διαβασε και να επιστρέψεις με τούς ΄Κηδεμόνες΄σου...
  Κάποια στιγμή θα αποκαλυφθεί η ΄αλήθειά΄σου είτε είσαι 25 είτε 125.
  Τα σέβη μου.

 120. Ξένος Δάκτυλος avatar
  Ξένος Δάκτυλος 18/07/2008 01:03:49

  @Σπύρος
  "Συμπλεγματικός αγόρι μου είσαι και φαίνεσαι.."

  Χέχ, ναι, κάνε και "καθρεφτάκι" αποτυχημένε συνομιλητή

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.