Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός
31/05/2014 10:12
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα ημερών ο ανασχηματισμός

Ο σχεδιασμός άλλαξε και πάλι ξαφνικά και φαίνεται ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να επισπεύσουν τον ανασχηματισμό διότι κινδύνευαν να παραλύσει η κυβέρνηση.

Ο ανασχηματισμός είναι προ των πυλών και είναι εκτός απρόοπτου ζήτημα ημερών να ανακοινωθεί, παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει προς τα τέλη του Ιουνίου. Ο σχεδιασμός άλλαξε και πάλι ξαφνικά και φαίνεται ότι οι Αντώνης Σαμαράς και Ευάγγελος Βενιζέλος αποφάσισαν να τον επισπεύσουν διότι κινδύνευαν να παραλύσει η κυβέρνηση.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να κινηθεί εκτός λογικής ισορροπιών. «Όταν λέει για μηδενική βάση, το εννοεί» σημείωναν οι συνομιλητές του Πρωθυπουργού.

Αναγνωρίζει και ο ίδιος ότι η κυβέρνηση αυτή είναι η τελευταία ευκαιρία του να δώσει χρώμα, στόχους και περιεχόμενο στη δεύτερη περίοδο της τετραετίας του. Άρα, να κάνει σοβαρό λίφτινγκ και στο πρόσωπο της κυβέρνησής του.

Επί της ουσίας ο Πρωθυπουργός είναι σχεδόν αναγκασμένος από τις περιστάσεις και από την ίδια τη στρατηγική που επέλεξε, να κάνει έναν ανασχηματισμό πολύ πιο τολμηρό από αυτούς που συνηθίζει. Διαφορετικά, κινδυνεύει να βρεθεί σε χειρότερη θέση και από αυτήν προ των ευρωεκλογών. Το μήνυμα ήταν σαφές από την κάλπη και αποκωδικοποιήθηκε…, όπως λένε από το Μέγαρο Μαξίμου, αν και αυτό μένει να αποδειχθεί.

Όμως, κακά τα ψέματα, το πολιτικό μήνυμα που θέλει (και χρειάζεται...) να στείλει ο Αντώνης Σαμαράς δεν θα προκύψει ούτε από τους βουλευτές που θα γίνουν υπουργοί, ούτε από τους υφυπουργούς που θα επιστρέψουν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα. Θα προκύψει (ή δεν θα προκύψει) από τη μεταχείριση που θα επιφυλάξει στους κορυφαίους υπουργούς.

Αν ρωτήσεις τον καθένα χωριστά, όλοι δηλώνουν βέβαιοι ότι θα παραμείνουν στις θέσεις τους. Αν τους ακούσεις, για όλους υπάρχει ένας ισχυρός λόγος να μην πάνε πουθενά αλλού. «Το πιθανότερο είναι ότι θα αλλάξουν σχεδόν όλοι υπουργείο πλην του Βενιζέλου και του Δημήτρη Αβραμόπουλου» έλεγε κυβερνητικός παράγων που συνομιλεί συχνά με τον Πρωθυπουργό.

Σε αυτό ακριβώς το επίπεδο, το μεγάλο ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Γιάννη Στουρνάρα που θεωρείται σίγουρο ότι φεύγει από το υπουργείο Οικονομικών. Που πηγαίνει; Η περίπτωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν είναι στο σχεδιασμό, ενώ ίσως μετακινηθεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και αντικαταστήσει τον Γιώργο Προβόπουλο.

Το μεγάλο θέμα όμως είναι ποιος θα γίνει υπουργός Οικονομικών. Σε αυτό το ερώτημα υπάρχει κενό και ουδείς μπορεί να δώσει σαφή απάντηση. Αυτό είναι και το κρίσιμο στοιχείο του ανασχηματισμού, καθώς τα υπόλοιπα λύνονται πολύ πιο εύκολα και είναι ζήτημα μισής μέρας.

Σε επίπεδο προσώπων, λοιπόν, το ενδιαφέρον του ανασχηματισμού μονοπωλείται από τον Γιάννη Στουρνάρα. Σε επίπεδο πολιτικής είναι σαφές ότι το Μαξίμου πρέπει να εξισορροπήσει τις εκλογικές απώλειες στους μικρομεσαίους, τους αγρότες και τον ιατροφαρμακευτικό κλάδο, αλλά και να πυροδοτήσει την ανάπτυξη. Ως εκ τούτου θεωρούνται βέβαιες οι αλλαγές στο Ανάπτυξης (Κωστής Χατζηδάκης), Αγροτ. Ανάπτυξης (Τσαυτάρης), Υγείας (Αδ. Γεωργιάδης).

Σε δεύτερο επίπεδο, το ενδιαφέρον θα στραφεί στον Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και άλλους που βλέπουν έξοδο από την κυβέρνηση λόγω της στάσης τους και στην είσοδο στην κυβέρνηση από πλευράς ΝΔ του Μάκη Βορίδη και από πλευράς ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης ενδιαφέρον έχει και η άποψη πως είναι η ευκαιρία για να έλθει στα πράγματα «η γενιά Σαμαρά». Εκ των πραγμάτων λοιπόν, ο Πρωθυπουργός θα οδηγηθεί σε μια μείξη παλαιού και νέου, με την ελπίδα ότι το νέο θα δώσει τελικά τον τόνο. Και κυρίως δεν θα περάσει η εικόνα στην κοινή γνώμη πως επιβλήθηκε η άποψη του ΠΑΣΟΚ...

Μάρκος Αυρήλιος

ΣΧΟΛΙΑ

 1. gnik61 avatar
  gnik61 31/05/2014 10:30:15

  Δεν ξέρω τα πρόσωπα του ανασχηματισμού, αλλά αν είναι αυτά που ακούγονται - Λοβέρδος, Κουκουλόπουλος κλπ - νομίζω ότι ο Σαμαράς πετάει λευκή πετσέτα. Σίγουρος ότι έρχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, - ας μη γελιόμαστε στις ΗΠΑ πας μόνο αν σε καλέσουν για το χρίσμα - κάνει τις τελευταίες κινήσεις για να κερδίσει χρόνο, πριν παραδώσει την εξουσία. Η, βλέποντας ότι δεν διασώζεται τίποτα πιά στην οικονομία, φεύγει σαν τον Καραμανλή που πριν τις εκλογές του 09 και λίγες μέρες πριν, αύξησε ακόμα και τα διόδια για να είναι σίγουρος ότι θα χάσει και άλλες ψήφους. Είναι δυνατόν να βάζεις στην κυβέρνηση Λοβέρδο και να προσδοκείς κάτι άλλο?

  • ΘΕΟΦΙΛΟΣ avatar
   ΘΕΟΦΙΛΟΣ @ gnik61 01/06/2014 07:19:19

   Συμφωνώ φίλε μου και να θυμίσω ότι Κουβέλης και Βενιζέλος "οι δημοκράτες"είχαν θέσει βέτο στη υποουργοποίηση Άδωνη και Βορίδη.Απαίτηση της βάσης είναι να ανταμειφθούν βουλευτές που τράβηξαν όλο το βάρος και έβαλαν πλάτη σπαρά την πίσεη του κόσμου και τις καθημερινές αντιδράσεις.Επίσης νέα γενιά Σαμαρά δεν μπορεί να είναι αυτοί που τον χρεώνουν με τα λάθη τους και λειτουργούν ως κυρίες της αυλής

 2. κοινός νούς avatar
  κοινός νούς 31/05/2014 11:16:18

  Nα πω την αλήθεια , με ενοχλεί αφάνταστα το γεγονός ότι ο διαλυμένος εκλογικά Βενιζέλος , έρχεται να επιβάλλει τους όρους του . Πιστεύω ότι ο Σαμαράς έχει μιά ιδανική ευκαιρία να επιβάλλει τους δικούς του , λέγοντας στον Βενιζέλο , ότι υπάρχουν επιλογές είτε εκλογών , είτε μιάς άλλης κυβέρνησης ακόμα και μειοψηφίας μιά και έχουμε τόσους ανεξάρτητους βουλευτές , ακόμα και προγραμματικής συνεργασίας με τον Σύριζα . Το να είμαστε οι κακοί που τσακίσαμε τους πάντες και αύριο οι δανειστές να μας πετάξουν σαν στημένη λεμονόκουπα , θα είναι το χειρότερο σενάριο γιατί αν η ΝΔ έρθει στην αντιπολίτευση και ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση , τότε η παράταξη θα περάσει αρκετό χρόνο και διασπάσεις μέχρι να βρεθεί , αν βρεθεί κάποιος να ενώσει όλη την παράταξη . Βλέπετε εμάς δεν μας ενώνουν τα κλεμμένα και οι διορισμοί όπως τους πασόκους σε όποιο κόμμα και αν είναι αυτοί τώρα .

 3. EVANGELOS avatar
  EVANGELOS 31/05/2014 11:58:48

  όσο και αν διαφωνώ με την κυβέρνηση και να θεωρώ καταστροφή την πολιτική της , δεν μπορώ να καταλάβω τη λογική να φύγει ο Γεωργιάδης και ο Στουρνάρας ,

  ή είναι σωστη η πολιτική , ή είναι λάθος , αν είναι σωστή όπως υποστηρίζει ο πρωθυπουργός με ποια λογική θα αλλάξει 2 υπουργούς που ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ?

  κοροιδευόμαστε μεταξύ μας δηλαδή ? , στο Υγείας και Εθν. Οικονομίας κάνανε του κεφαλιού τους δηλαδη ?

  δεν ειναι σοβαρά πράγματα αυτά φίλοι μου ...

  στο βωμό της πασοκικής αναγέννησης φαίνεται ότι γίνει ο ανασχηματισμός και αν θέλετε τη γνώμη μου θα αποτελέσει το κύκνειο άσμα της κυβέρνησης (που εγώ το εύχομαι) αυτή η παραδοχή λαθών ... γιατί χωρίς κανένα λόγο μετά από καθολική νίκη (επι της ουσίας) στις ευρωεκλογές εισάγει μόνη της καινά δαιμόνια

  ο Βοναπάρτης έλεγε ότι στην πολιτική όλα επιτρέπονται εκτός από το να παραδεχτέις ότι έκανες λάθος

  • aliggator avatar
   aliggator @ EVANGELOS 31/05/2014 20:14:13

   +100

  • Greco avatar
   Greco @ EVANGELOS 01/06/2014 01:11:55

   ας παει ο αδωνις στου πολιτισμου, που θα ναι στο αντικειμενο του και να τολμησει ο σαμαρας να πιασει το τιμονι. Στο οικονομικων

 4. Μιχάλης avatar
  Μιχάλης 31/05/2014 12:13:53

  Δεν ξέρω εάν κυκλοφορεί για πλάκα ότι ο Πέτρος o Τατσιόπουλος θα αναλάβει Υπουργείο . Το σίγουρο είναι ότι εάν γίνει στη κυβέρνηση της ΝΔ υπουργός ο υβριστής του Κολοκοτρώνη , του Καραΐσκάκη κλπ θα πρότεινα να κάνει ο Αντώνης και την Ρεπούση Υπουργό Παιδείας για να δούμε ....προκοπή .

 5. MantisKalhas avatar
  MantisKalhas 31/05/2014 12:27:18

  Εδώ που φτάσαμε κάποιος από τους μεγάλους της Ν.Δ θα αναλάβει το ΥΠΟΙΚ. Εξάλλου το συγκεκριμένο υπουργείο για να το πάρεις πρέπει να είσαι "μεγάλος" ούτως ή άλλως. Συνεπώς ή ο Σαμαράς πάει για το κόλπο γκρόσο με δικό του άνθρωπο ή ακόμη και τον ίδιο ή Μητσοτάκης για σταθερές πολιτικές αποδόσεις υπερ του Σαμαρά και ρίσκο για τον Κυριάκο. Τα υπόλοιπα υπουργεία θα εξαρτηθούν από την πρώτη επιλογή. Οι πολιτικές συμμαχίες με μπένι και αβραμό παραμένουν και εκκρεμεί ο Καραμανλής που σίγουρα θα πρέπει να περιμένει λόγω της συγκυρίας. Απόλυτος παίκτης ο Σαμαράς.

  • Φωτεινή avatar
   Φωτεινή @ MantisKalhas 31/05/2014 13:07:04

   Τί ἐννοεῖς ". . .ἐκκρεμεῖ ὁ Καραμανλῆς. . ." Κεφάλαιο γιά τήν ΝΔ ἀναμφίβολα.

   • Κυθήριος avatar
    Κυθήριος @ Φωτεινή 31/05/2014 22:44:39

    Εξαφανισμένο κεφάλαιο Φωτεινή...

    • airman avatar
     airman @ Κυθήριος 01/06/2014 08:22:27

     Μάλλον αδρανές κεφάλαιο. 'Ομως όταν έρθει η ώρα ...

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ airman 01/06/2014 19:44:23

      "῞Ομως ὅταν ἔρθει ἡ ὥρα πολλοί ΝΔς θά ἐπανέλθουν στό μαντρί, ἀγαπητέ Αirman. Μία κίνηση του μόνο. . .

     • μαρκουλας avatar
      μαρκουλας @ Φωτεινή 01/06/2014 21:09:20

      Ωραίος ο Καραμανλής φεύγει στα δύσκολα, και θα επανέρθει όταν θα έχουν περάσει. Μεγαλος ηγέτης.

     • Φωτεινή avatar
      Φωτεινή @ μαρκουλας 02/06/2014 00:51:37

      ῎Αν δέν μέ ἀπατᾶ ἡ μνήμη μου ἔχασε τίς ἐκλογές τοῦ 09 ἀπό τόν "Λεφτά ὑπάρχουν" πού ἴσως ἔβαλες καί ᾿σύ τό χεράκι σου!

 6. Ένας βάλτος που λέγεται Ελλάδα avatar
  Ένας βάλτος που λέγεται Ελλάδα 31/05/2014 12:27:57

  Είναι το λυσσασμένο ΠΑΣΟΚ για εξουσία.

 7. Κυθήριος avatar
  Κυθήριος 31/05/2014 14:00:29

  Έτσι,να μπεί ο ''δεν υπάρχει σάλιο'' Υπουργός Οικονομικών,να δείς εγκεφαλικά πάλι η Μέρκελ...

 8. Απόδημος avatar
  Απόδημος 31/05/2014 14:54:00

  Ο Λοβέρδος στην κυβέρνηση; Αυτή είναι εικόνα ανανέωσης; Μόνο και στην ιδέα χάνω τον ύπνο μου.

 9. Marcelos avatar
  Marcelos 31/05/2014 15:01:47

  Συμφωνώ πιο πάνω με τον Vangelis. Ο Γεωργιάδης είναι ο πρώτος υπουργός της μεταπολίτευσης που κατάφερε να δεχτεί ΠΥΡ ΟΜΑΔΟΝ από τους νταβατζήδες της υγείας και τα οργανωμένα συμφέροντα γύρω από αυτήν (φαρμακευτικές, ιατροί φακελάκηδες των δημοσίων νοσοκομείων, συντεχνίες και συνδικάτα κτλ.). Ο Στουρνάρας έκανε ότι μπορούσε σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία πάντα με τις προτροπές του πρωθυπουργού χωρίς ποτέ να σηκώσει "μπαϊράκι", έχοντας μάλιστα και προσωπικό κόστος. Αυτοί που θα έπρεπε να φύγουν πρώτοι λόγω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ είναι Αρβανιτόπουλος, Δένδιας, Αθανασίου! Λόγω ΑΝΙΚΑΝΟΤΗΤΑΣ όχι λόγω "ισορροπιών" ούτε επειδή π.χ. ο Αρβανιτόπουλος υποστήριξε τον Μώραλη... Ο Αρβανιτόπουλος κράτησε 5 μήνες τα πανεπιστήμια κλειστά για να μην "στεναχωρήσει" κανέναν από τα 300 άτομα από το ίδιο σόι που προσελήφθησαν ρουσφετολογικά στις γραμματείες των πανεπιστημίων!!! Ο Δένδιας παραλίγο να καταφέρει να στείλει τον Κασιδιάρη στον δεύτερο γύρο! Ο κόσμος ΦΟΒΑΤΑΙ να βγει να κυκλοφορήσει στο δρόμο (πλέον φοβάται και μέσα στο σπίτι του), το ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ των Αφρικανών και των Ασιατών ανθίζει, η παράνομη πορνεία των Νιγηριανών είναι σε έξαρση και αυτός (ο Δένδιας) είναι επιφορτισμένος με το να στέλνει το εσωτερικών υποθέσεων στα τμήματα, να ξεγυμνώνουν τους Αστυνομικούς, να δούνε αν έχει κάποιος τατουάζ καμία περικεφαλαία αρχαίου πολεμιστή... Ο Αθανασίου έβγαλε έξω τους Ξηρό, Μαζιώτη και Σακκά με συνέπεια ο Ξηρός να βάλει 75 κιλά βόμβα (!!!) μέσα σε αυτοκίνητο 250 μέτρα από τη Βουλή (με τις ζημιές να υπερβαίνουν τα 2,5 εκατομμύρια Ευρώ) και ο Μαζιώτης να δολοφονήσει δύο νέους ανθρώπους που στέκονταν έξω από ένα κτίριο καθώς και να ληστεύει τράπεζες μέρα μεσημέρι (Κλειτορία) πυροβολώντας αδιακρίτως στο πλήθος για να ξεφύγει... Αυτοί οι τρεις υπουργοί θα μείνουν στην κυβέρνηση;;;;;;;;;

  • Jason avatar
   Jason @ Marcelos 31/05/2014 20:43:54

   Αγαπητέ Μαρσέλο, ζείς στην Ολλανδία, νομίζω, και θεωρείς στα σοβαρά τον Γεωργιάδη οτι πέτυχε ως Υπουργός υγείας να βελτιώσει την παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους 'Ελληνες που είναι και η δουλειά του και όχι να πλακώνεται με τα "συμφέροντα" μόνον on camera?. Δεν έμαθες στην Ολλανδία οτι δεν πρέπει να καταπίνεις πολύ χαζοκούτι? Ενας πλασιέ βιβλίων της πλάκας Υπουργός Υγείας Ευρωπαικού κράτους? Επειδή σκηνοθετεί με "εξυπνακισμό" δήθεν "μεγάλες συγκρούσεις" κι ας έχει προκαλέσει την μεγαλύτερη καταστροφή στο ΕΣΥ απο ιδρύσεώς του? Ή για σένα μετράει η εικόνα με την οποία θα εξαπατήσουμε τον κόσμο και όχι η ουσία, που πρέπει να πληρώνει δεύτερη φορά τα φάρμακά του? Είναι διανοητό αυτό στην Ολλανδία? Αν το πείς σε Ολλανδό δεν θα νομίσει οτι μιλάς για Αφρικανικό κράτος? Ολα θυσία στο κομματικό όφελος για να κρατήσουμε με μανία την κουτάλα?

   • ΜανώληςΜ. avatar
    ΜανώληςΜ. @ Jason 31/05/2014 22:59:34

    Προφανώς ότι έχει εξασφαλίσει ένας πλασιέ βιβλίων ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους Έλληνες πολίτες δεν περιποιεί τιμή για τους αντίστοιχους ιατρούς που θήτευσαν σε αυτή τη θέση. Δεν νομίζεις Jason?

   • Marcelos avatar
    Marcelos @ Jason 01/06/2014 01:10:05

    Αγαπητέ Jason, εγώ δεν έχω καμία κουτάλα εδώ στην Ολλανδία και δει "κομματική". Δεν ενημερώνομαι από το χαζοκούτι αν και έχω NOVA. Το έβαλα για τα παιδιά να έβλεπαν κανα ελληνικό αλλά τελικά τα κανάλια από τις 10:00 το πρωί δείχνουν μόνο τους ξεβράκωτους επαΐοντες του "αδερφάτου" του καλλιτεχνικού και ενίοτε και του ακαδημαϊκού στερεώματος της χώρας... Οι γονείς μου επαναπατρίστηκαν μετά από 46 χρόνια στο εξωτερικό και ζούνε σε μικρή επαρχιακή πόλη στην Ελλάδα. Χρειάζονται κι εκείνοι φάρμακα. ξέρω πως είναι. Το ΕΣΥ στην Ελλάδα το ρήμαξαν πρώτον οι ΛΑΘΡΟμετανάστες που περιθάλπτονται τζάμπα και χωρίς εισφορές, δεύτερον η κακοδιαχείριση, τρίτον η διαφθορά και τέταρτον η ασυδοσία των ταμείων. Όπως έχω ξαναγράψει , έχω συμμετάσχει σε διάφορα task force στην Ελλάδα. Αν θέλεις να σου γράψω για μεγάλες φαρμακευτικές που έκαναν το εξής: Φόρτωναν ένα φορτηγό με φάρμακα για π.χ. 1 εκατομμύριο. Ξεκινούσε το φορτηγό από Αθήνα. Σταματούσε π.χ. στο νοσοκομείο στη Λαμία. Έβγαιναν 2-3 μιλημένοι (διοικητής, λογιστής, ταμίας, έφορος, αποθηκάριος κτλ.). Έδιναν στον οδηγό παραστατικό ότι ξεφόρτωσε ενώ το φορτηγό δεν έμπαινε καν μέσα στο προαύλιο! Έπαιρνε ο οδηγός την επιταγή του ενός εκατομμυρίου χωρίς να ξεφορτώσει! Αυτό γινόταν σε 7-8 νοσοκομεία στην επαρχία σε μία διαδρομή! Ο οδηγός της φαεμακευτικής τελικά ξεφόρτωνε π.χ. στη Δράμα αλλά είχε μαζέψει 7-8 επιταγές του ενός εκατομμυρίου!!!!!!!! Οι πόλεις είναι υποθετικές φυσικά. Έχω ξαναγράψει εδώ μέσα ότι δυστυχώς δεσμεύομαι και έχω οικογένεια αλλιώς θα έβγαζα στοιχεία που θα ξεσηκωνόταν ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ και θα φώναζε να μπει βόμβα napalm σε όλο το Δημόσιο... Τα νοσοκομεία δεν τα έλεγχε κανείς αυτά τα χρόνια! Μα κανείς όμως!!! Τώρα ελέω τρόικας γίνονται έλεγχοι για αυτό έχουν ΛΥΣΣΑΞΕΙ οι φαρμακευτικές... Όσο για τον Άδωνι, προτιμώ έναν υπουργό που πεντάρφανος από μικρός έκανε μόνος του 5-6 βιβλιοπωλεία από κάποιον που τον "έστειλαν" να σπουδάσει στο Χάρβαρντ και στη συνέχεια "κληρονόμησε" ένα υπουργείο...

 10. η Dimi avatar
  η Dimi 31/05/2014 16:37:44

  Mακάρι, να αναλάβει και το ΥΠΟΙΚ, ο Έλληνας Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Επιστήμων Οικονομολόγος ο οποίος όχι μόνο γνωρίζει Οικονομικά αλλά και μιλάει Οικονομικά στον 'Ελληνα Πολίτη με κατανοητά επιχειρήματα, αντί των ψυχρών αριθμών. «Το Κράτος, για να είναι Αυστηρό, πρέπει πρώτα να είναι Δίκαιο. Το θέμα του συμψηφισμού, το έθεσα εξ αρχής. Πόσα έχεις να μου δώσεις για φόρους αύριο; «Δέκα». Σου χρωστάω εγώ το κράτος οκτώ, θα μου δώσεις δύο. Τελείωσε! Αυτή είναι η πραγματικότητα. Θέλω δε να γνωρίζετε ότι ένα θέμα το οποίο για εμάς είναι πολυσήμαντο, είναι το γεγονός ότι από το 2010 και μετά, δημιουργήθηκε, κύριε Αυτιά, ένα Εσωτερικό Χρέος του Κράτους του Ελληνικού προς τον Έλληνα Πολίτη, που φτάνει στο απίστευτο ποσό των 6 Δις. 4 Δις θα πέσουν άμεσα το 2012 που θα είναι μία μεγάλη ανάσα για τη ρευστότητα. Γιατί, για να μιλήσουμε για τον άλλο μεγάλο ασθενή της Ελληνικής Οικονομίας, είναι η Ρευστότητα που τώρα δεν υπάρχει.» (Απόσπασμα Συνέντευξης Αντώνη Σαμαρά στον Γιώργο Αυτιά, Τρίτη, 3 Ιουνίου, 2012). Η απόφαση για τον Διοικητή ΤτΕ, εναπόκειται στον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, και μακάρι, να επιλεγεί Διοικητής της ΤτΕ. ο κ. Γ. Στουρνάρας. Ο νυν διοικητής ΤτΕ, ο παντός καιρού κ. Γιώργος Προβόπουλος, ώρα να πάει ατιμώρητος κι αυτός, στο σπίτι του. Δεν πρόκειται να μας λείψει. Οι κερδοσκοπικές ρυθμίσεις Τ3 και Τ10 το 2010, έχουν ανέκκλητα αμαυρώσει την υστεροφημία του.

  • Jason avatar
   Jason @ η Dimi 31/05/2014 20:34:04

   Γιατί ο Στουρνάρας? Το ΠΑΣΟΚ διαθέτει πολύ ανώτερους οικονομολόγους και κυρίως με μεγαλύτερη εμπειρία απο τον Στουρνάρα (π.χ.Βάσω Παπανδρέου, Γιάννος Παπαντωνίου, Νικος Χριστοδουλάκης)

 11. Π.Κ. avatar
  Π.Κ. 31/05/2014 16:39:26

  Επειδή τα χρονικά περιθώρια του Σαμαρά και η...ανοχή είναι ελάχιστα έως μηδενικά καλό θα ήταν ο Σαμαράς να μιμηθεί τον Ιταλό πρωθυπουργό που πήρε σκουπόξυλο και έριξε όλη την παλιά σαβούρα στα σκουπίδια. Ο τόπος θέλει τα αυτονόητα που δεν τολμάει κανείς γιατί είναι εξαρτώμενος από τα κόμματα και τις πελατειακές σχέσεις. Τώρα χρειάζονται ανατροπές και ρήξεις και....ισοπέδωση του πολιτικού προσωπικού, των διοικητών οργανισμών,των συμβούλων, παρασυμβούλων και το κυριότερο κύριε Πρόεδρε ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΟ ΜΙΣΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ. Δεν γίνεται πουθενά στον δυτικό κόσμο ένας διοικητής του ΙΚΑ να συνεχίζει, ενώ έχει....ρίξει έξω ένα κόμμα(ούτε να το ονοματίζω θέλω) και να βγαίνει και ο....αντιπρόεδρός μας και να ζητάει περισσότερη προοδευτική δήθεν κυβέρνηση με περισσότερα μέλη του υπουργικού συμβουλίου από του καταστροφείς της χώρας τους σοσιαΛΗΣΤΕΣ. Δεν χρειάζεται και καμία....ανακύκλωση προσώπων ανίκανων που παίρνουν θέσεις μόνο με συνδιαλλαγή. Ο Ιταλός άλλαξε όλους τους διοικητές οργανισμών του δημοσίου που ήταν κομματικά θελήματα και άχρηστοι για το δημόσιο συμφέρον. Απαιτείται μείωση αμοιβών ολων των διευθυντικών στελεχών, συμβούλων και διώξιμο των παρατρεχάμενων από τα κομματικά σκουπίδια. Αν ο Σαμαράς...υποκύψει στον νικητή των εκλογών τον κύριο αντιπρόεδρο της κυβέρνησης τότε είναι σίγουρο ότι η Ν.Δ. θα εξαφανιστεί από τον πολιτικό χάρτη δίνοντας χώρο πάλι στα φαντάσματα του παρελθόντος και στα πολιτικά κατασκευάσματα τύπου σύριζα που εκφράζουν το βρώμικο χθές, και έχουν βρει καταφύγιο οι κλεφταράδες της μεταπολίτευσης και της σύγχρονης νεοελληνικής ιστορίας.

  • Σωκράτης avatar
   Σωκράτης @ Π.Κ. 31/05/2014 21:06:51

   Καυμένε Σαμαρά.. - Με τα αποστελέσματα στις εκλογές και τις "δηλώσεις" Βενιζέλου... καταλαβαίνω ότι αισθάνεσαι πολύ μόνος.
   - Με τα όσα γράφονται και προτείνονται εδώ μέσα από υποτιθέμενους "φίλους", "συμπαθούντες" και "υποστηρικτές" σου, φαίνεται να μην έχεις καμία ελπίδα. Φταίς κι εσύ, επειδή ανέχθηκες πολλά από πολλούς, μεσα και έξω από το κόμα της ΝΔ, υπακούοντες σε σκοπιμότητες που δεν σε δικαίωσαν Εύχομαι να κάνεις πράξη τις υποσχέσεις σου, να τα "πάρεις στο κρανίο" και να τους αποτελειώσεις όλους.. τους ξερόλες ... τους φίλους.. τους υποστηρικτές!!! σου, τους υπονομευτές σου. Δεν σου μένει άλλη ευκαιρία. Θα είμαστε δίπλα σου ἢ τὰν ἢ ἐπὶ τᾶς"

 12. Decimus Maximus avatar
  Decimus Maximus 31/05/2014 20:24:59

  Υπάρχουν εισηγήσεις για είσοδο στην κυβέρνηση του Αρη Σπηλιωτόπουλου και του Γιώργου Κουμουτσάκου, ωστόσο θεωρείται δύσκολο, καθώς διατυπώνονται ενστάσεις στην ΚΟ της ΝΔ. Στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας θα παραμείνει ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, ενώ εκτός υπουργικού συμβουλίου φαίνεται πως μένει ο Κωστής Χατζηδάκης, όπως και ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος έχει δηλώσει πως για προσωπικούς λόγους δεν επιθυμεί να αναλάβει μια θέση το επόμενο διάστημα.
  Υπό μετακίνηση είναι ο υπουργός Παιδείας Κ.Αρβανιτόπουλος, ενώ ερωτηματικό είναι τι θα γίνει με τον Αδωνη Γεωργιάδη και τον Γιάννη Μιχελάκη. Θετικό είναι το πρόσημα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη, για τον Πάνο Παναγιωτόπουλο και για τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

  Πιθανή είναι η αναβάθμιση για τον Χρήστο Σταϊκούρα, ενώ δεν αποκλείεται να τοοθετηθεί σε παραγωγικό υπουργείο ο Νίκος Δένδιας.
  Προβάδισμα για είσοδο στην κυβέρνηση έχουν, σύμφωνα με την εφημερίδα, ο Μάκης Βορίδης και η Αννα Ασημακοπούλου.

  • Harris avatar
   Harris @ Decimus Maximus 31/05/2014 22:53:45

   Ο Αβραμόπουλος και βέβαια να παραμείνει στο Άμυνας. Με την ανυπαρξία του κατάφερε το σύνολο σχεδόν των στρατιωτικών να παει στη ΧΑ. Ποιες ήταν οι νομοθετικές ρυθμίσεις που πέρασε για να καλυτερεύσει τη ζωή των στρατιωτικών; Το μονο που έκανε ήταν να κρατικοποιήσει και πάλι τα ναυπηγεία και να πληρώνει το Πολεμικό Ναυτικό τους μισθούς των εργαζομένων. Α, ξέχασα και να κάνει συνέχεια ταξίδια στο εξωτερικό, γιατι ακομα νομίζει οτι είναι ΥΠΕΞ. Αν δεν διώξει ο Αντώνης όλους τους βαρόνους προκοπή δε βλέπουμε. Πρεπει να καταλάβει οτι το 23% ήταν προσωπική και μονο επίδοση. Που ήταν ο Αβραμοπουλος στην προεκλογική περίοδο; Τον είδε κανείς στα κανάλια; Γιατι να λερωθεί;

   • airman avatar
    airman @ Harris 01/06/2014 23:06:01

    "Που ήταν ο Αβραμοπουλος στην προεκλογική περίοδο; Τον είδε κανείς στα κανάλια;" Πάλι καλά που δεν εμφανίστηκε να λέμε! Τι μπορείς να περιμένεις εκτός από .... τίποτα!

 13. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 31/05/2014 22:19:54

  Θα είναι κρίμα,το μόνο κριτήριο για την μετακίνηση Αρβανιτόπουλου από το Υπ.Παιδείας, να είναι η στάση τους απέναντι στην κυβερνητική πειθαρχία. Κάτι τέτοιο, θα σήμαινε, ότι στο πολύ σημαντικό υπουργείο θα πάει κάποιο καλό παιδί, κάποιος υπάκουος... Αυτά λίγο θυμίζουν διοίκηση στρατοπέδου... Βασικό κριτήριο για την μετακίνηση του, θα πρέπει να είναι η προχειρότητα με την οποία αντιμετώπισε την Παιδεία. Τρανταχτό παράδειγμα των ημερών, το πόσο άκριτα υιοθέτησε και εφαρμόζει το νομοσχέδιο για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια, της αποτυχημένης πρωην υπουργού παιδείας-φωτοτυπίας Αννας Διαμαντοπούλου. Από τις πρώτες κιόλας ημέρες εφαρμογής του έχουν φανεί η προχειρότητα, η ασυναρτησία και τα αμέτρητα κενά του... Στο Υπουργείο Παιδείας πρέπει επιτέλους να πάει κάποιος που καταλαβαίνει τι θα πει παιδεία ισότιμη κι ουσιαστική για όλα τα παιδιά κι όχι μόνο για τους αποφοίτους των γνωστών κολλεγίων, με ήδη κλεισμένες θέσεις στο Χάρβαρντ....

  • Κυθήριος avatar
   Κυθήριος @ μελιτίνη 31/05/2014 23:07:31

   Πολύ σωστό σχόλιο,μπράβο!

   • μελιτίνη avatar
    μελιτίνη @ Κυθήριος 01/06/2014 09:54:49

    Ευχαριστώ με Σαντορινιές καλημέρες.

    • Κυθήριος avatar
     Κυθήριος @ μελιτίνη 01/06/2014 10:09:55

     Ωωω,ευχαριστώ και ανταποδίδω! Καλό μήνα.

 14. μελιτίνη avatar
  μελιτίνη 31/05/2014 23:07:51

  Αυτός ο υπέροχος πίνακας, στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, είναι Κοκκινίδης, Βασιλείου ή Τέτσης, ή κάποιου άλλου ζωγράφου, γνωρίζει κανείς;;;

  • my way avatar
   my way @ μελιτίνη 31/05/2014 23:35:45

   Βασιλείου με τίποτα.

   • μελιτίνη avatar
    μελιτίνη @ my way 01/06/2014 20:39:41

    μάλλον Τέτσης ..., μάλλον Υδρα φεγγαρόφωτη...

 15. Ανέστης avatar
  Ανέστης 31/05/2014 23:28:53

  Γιατί να αλλάξει τον Αρβανιτόπουλο; Σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση έφτασε επί υπουργίας του την Παιδεία στην Ελλάδα εκεί που πλέον καμιά άλλη χώρα δεν μπορεί να μας φθάσει. Στην τελευταία θέση της Ευρώπης!

  • Γιώργος avatar
   Γιώργος @ Ανέστης 01/06/2014 07:49:39

   Αν σε ένα τόσο ευαίσθητο υπουργείο όπως το Παιδείας δε βρεθεί αυτή τη στιγμή ένας μετριοπαθής υπουργός που θα προσπαθήσει να "μαζέψει" τις καταστροφές που αφήνει πίσω του ο τωρινός...(και οι συνέπειες θα φανούν πολύ έντονα στην καινούρια σχολική χρονιά) θα δείτε όχι μόνο και τους τελευταίους εκπαιδευτικούς να γυρίζουν την πλάτη στη ΝΔ αλλά ΚΑΙ τους γονείς στα κάγκελα! Ελπίζω να ΜΗΝ αληθεύει το όνομα που έχει δημοσιευτεί αλλού, γιατί αυτό σημαίνει ότι θέλετε βαθιά και οριστική ρήξη με την κοινωνία. Όσον αφορά τους υπουργούς με τα ...κληρονομικά χαρίσματα που δεν έχουν παρουσιάσει (όσο και αν οι ίδιοι θέλουν να λένε ότι έχουν πιάσει τον ταύρο από τα κέρατα) έργο, στο χέρι σας είναι να τους στείλετε σπίτια τους. Πιστέψτε με ένας ανασχηματισμός ανακύκλωσης προσώπων χωρίς συγκεκριμένη κατεύθυνση, απλά για να βολευτούν κάποιοι και μάλιστα οι πασόκοι, θα διώξει ακόμα περισσότερο κόσμο είτε δεξιότερα είτε αριστερότερα.

   • νεφέλη avatar
    νεφέλη @ Γιώργος 01/06/2014 10:25:21

    Σαν να λέμε δηλαδή, απόφοιτος κολεγίου με κληρονομικό χάρισμα δεν είναι κι ο καταλληλότερος για θέματα δημόσιας παιδείας!

 16. η Dimi avatar
  η Dimi 01/06/2014 07:48:54

  Για το Υπουργό Παιδείας, ο καθηγητής κ. Σαράντος Ι. Καργάκος, άριστος γνώστης της Ελληνικής, γλωσσομαθής, φιλόλογος, διανοητής, ιστορικός, συγγραφέας, παιδαγωγός, θα ήταν κατά τη γνώμη μου, η σωστή επιλογή. “Δανειακή πολιτική που σημαίνει πως ζούμε με Δανεική ζωή.” Σαράντος Ι. Καργάκος: “Μιά χώρα που δεν θέλει να ζήσει.” (αποσπάσματα) Περιοδικό "Ευθύνη", Τεύχος 242, Σελίδες 102-104, Φεβρουάριος 1992. “Ο Έλληνας αρέσκεται σε λύσεις της στιγμής που συχνά είναι λύσεις αυτοκτονίας... Θρησκευόμενος! Δός ημίν σήμερον. Για τα σπουδαία του αύριον έχει ο Θεός! Λες κι ο Θεός είναι πιστωτικά ταμεία της ΕΟΚ. Κάνουμε όχι αναπτυξιακή αλλά Δανειακή πολιτική που σημαίνει πως ζούμε με Δανεική ζωή.” "Η πολιτιστική μας πολιτική ή αλλοιώς "πολιτική κουλτούρας" χρόνια τώρα μοιάζει με τσιμπούσι κατσαπλιάδων. Και όμως, μακάριοι κολυμπάμε στη θάλασσα της καταναλωτικής μακαριότητος, που είναι γεμάτη από καρχαρίες, που φυσικά δεν έχουν τις δικές μας ηθικές ευαισθησίες. Στο βάθος του σκοτεινού ορίζοντα, ολόφωτος αρμενίζει ο "Μέγας Aνατολικός" του έθνους." “Όλοι σήμερα μιλούν για κρίση. Και πολλοί -επιτέλους- συνειδητοποίησαν ότι η κρίση είναι πρωτίστως ηθική. Ως έθνος έχουμε παραλύσει ηθικώς. Δεν έχουμε αποθέματα ψυχικής αντοχής. Μας λείπει η πίστη σε ένα εθνικό ιδανικό, σ' ένα ιδανικό που ζωογονεί και ζωοδοτεί.”

 17. my way avatar
  my way 01/06/2014 10:30:19

  Μετά την ολοκλήρωση της δίκης για τα δομημένα ομόλογα, και κανείς από τους καταδικασθέντες είναι πολιτικό πρόσωπο, ομοίως με την υπόθεση του Βατοπεδίου (απαλλαγή του Αγγέλου, με βούλευμα) τίθεται ένα ερώτημα. Το ερώτημα είναι πόσο έκθετοι είναι οι του ΠΑΣΟΚ, τότε αλαλάζοντες. Να ζητήσουν συγγνώμη, πριν τους βάλει στο νέο κυβερνητικό σχήμα ο Σαμαράς.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.