#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
30/10/2011 22:46
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα εθνικής κυριαρχίας θέτει – ξανά – ο Σόιμπλε!Η Ελλάδα θα πρέπει να είναι έτοιμη ακόμα και να «παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της», σε αντάλλαγμα για τη νέα βοήθεια, σημειώνει ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε, σε συνέντευξή του στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση εάν και άλλες χώρες, εκτός της Ελλάδας, θα μπορούσαν να μπουν στον πειρασμό να επιλύσουν τα προβλήματά τους επίσης με ένα «κούρεμα» του χρέους τους, ο κ. Σόιμπλε υπογραμμίζει:

«Οι πρωθυπουργοί και αρχηγοί κρατών της ευρωζώνης, συμπεριλαμβανομένων της Πορτογαλίας και της Ιρλανδίας, κατέστησαν για άλλη μια φορά σαφές ότι: η περίπτωση της Ελλάδας είναι μοναδική, μια ξεχωριστή περίπτωση που έχρηζε ειδικής λύσης».

Σε αντάλλαγμα για τη βοήθεια, συμπληρώνει ο υπουργός, η Ελλάδα θα λάβει σκληρά μέτρα και θα πρέπει να αποδεχθεί μια πολύ πιο στενή εποπτεία, «θα μπορούσε να πει κανείς ότι θα παραδώσει προσωρινά ένα μέρος της κυριαρχίας της. Δεν πιστεύω ότι άλλη χώρα θα ήθελε να υποστεί αυτά τα σκληρά μέτρα, εκτός κι αν είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης».

Η ανάκτηση της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας θα είναι το αποτέλεσμα δομικών μεταρρυθμίσεων όπως και της μείωσης του χρέους, επισημαίνει.

Προς αυτήν την κατεύθυνση θα συμβάλλουν τόσο η μόνιμη παρουσία της Taskforce (Ομάδα Δράσης της Κομισιόν γιαν την Ελλάδα) και της τρόικας, όσο και οι ευρωπαϊκοί πόροι που είναι στη διάθεση της Ελλάδας.

«Τα προβλήματα όμως πρέπει να αντιμετωπιστούν στην Ελλάδα, όχι στην Ευρώπη, αλλά με τη βοήθεια της Ευρώπης», προσθέτει.

Τέλος, απευθύνει σαφή προειδοποίηση προς τις τράπεζες να αποδεχθούν τη σχεδιαζόμενη μείωση του ελληνικού χρέους:

«Λέγαμε πάντα ότι προτιμούμε το εθελοντικό κούρεμα, έχουμε εξηγήσει όμως επίσης ότι ένας λιγότερο συναινετικός δρόμος δεν μπορεί να αποκλειστεί», λέει ο κ. Σόιμπλε, τονίζοντας ότι εάν δεν επιτευχθεί συμφωνία, τότε αυτό θα έχει σημαντικές συνέπειες για τους ιδιώτες πιστωτές, αφήνοντας ουσιαστικά ανοικτό το ενδεχόμενο μία ανεξέλεγκτης πτώχευσης.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 30/10/2011 23:03:15

  Δηλαδή μόνο η Ελλάδα θα χάσει ''μέρος της Εθνικής της κυριαρχίας''...γιατί άραγε...

 2. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 30/10/2011 23:10:21

  Το ξανά έγραψα θα πρέπει να συζητήσουμε σοβαρά και να επιλέξουμε:

  ή θα ζήσουμε με τον ιδρώτα μας ή με τα σάλια τους.

  Αν είναι να έχουμε σε 2-3 χρόνια ανάπτυξη και το 2020 να είμαστε στο 2009 χρωστώντας το 120% ας κάνουμε σήμερα ότι δεν έκανε το 2010 η κυβερνητική σκοπιμότητα "δις ιζ πάρτα" και άντε γεια.

  ή θα ζήσουμε σαν Έλληνες ή σαν Γραικύλοι.

  ΥΓ

  και πείτε στον κύριο Σόιμπλε που τολμά να λέει

  ¨εν μέρει θα απαιτήσουν την «παράδοση από την Ελλάδα μέρους της εθνικής της κυριαρχίας, στο βαθμό που η οικονομία της και οι πολιτικές της επιλογές θα βρίσκονται υπό τον έλεγχο και την εποπτεία των δανειστών της»

  ότι ούτε στην κατοχή δεν δεχτήκαμε την κυριαρχία τους και τους στείλαμε από εκεί που ήρθαν τελικά. Βέβαια δεν τον κατηγορώ με αυτούς που συναντά και συνομιλεί δίκαια νομίζει ότι μπορεί να λέει ότι θέλει....μόνο που ξεχνά ότι υπάρχουν 11,000,000 μούντζες ακόμα πλην 154 προθύμων ανατάσεων χεριών.

 3. The Saint avatar
  The Saint 30/10/2011 23:17:44

  Λυσσασμένα σκυλιά οι Γερμανοί, να μας αποτελειώσουν -τέτοιους μ@λ@κ€$ που μας βρήκαν- μου φέρνουν στο νού την ανάλυση του μέλους "φίλος" που έγινε σήμερα σε άλλη ανάρτηση, και που αναφέρεται αναλυτικά στην κοντρα Αμερικανών (αρμα Παπανδρέου) και Γερμανών, γιά το ποιός θα έχει το πάνω χέρι στην Ευρώπη...

  σ.σ. Ο Σοιμπλε δεν είναι αυτός που είναι σε αναπηρικο καροτσάκι, η κάνω λάθος?

 4. Komis Montechristo avatar
  Komis Montechristo 30/10/2011 23:25:25

  Συμβαίνει,ΑΚΡΙΒΩΣ,ό,τι συνέβη και τον Ιούλιο,αλλά και το Μάρτιο.Το αναφέρει,εύστοχα,και το αρχικό κείμενο.Επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό.Ο Σόιμπλε αρχίζει πάλι τα ίδια.Τι δηλαδή;Έμμεσα καλλιεργεί ''κλίμα''...Αρχίζει και αμφισβητεί,με ΕΝΤΕΧΝΑ πλάγιο τρόπο,την απόφαση που πάρθηκε,με τη ''συνδρομή'' των κύκλων του...Τα ίδια δεν έγιναν μετά τη δήθεν ''συμφωνία'' της 21ης Ιουλίου;Πάλι ο Σόιμπλε,μέσω ''διαρροών'' και άλλων φερεφώνων τότε,''αμφισβητούσε'' τη ''συμφωνία'' εκείνη.Ποιο ΤΡΑΝΗ απόδειξη υπάρχει προς το ΠΟΥ το πάνε οι Γερμανοί;Είναι ΟΛΑ τόσο καλά σχεδιασμένα...Μας οδηγούν ΚΑΤΕΥΘΕΙΑΝ στην ΑΒΥΣΣΟ και την ΟΛΙΚΗ καταστροφή...Και φυσικά,τα πάντα με τις ευλογίες και την βοήθεια της ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ πασοκικής κυβέρνησης...ΟΛΟΙ στο ΚΟΛΠΟ!!!ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ!!!Να ξεπουληθεί η χώρα και οι πολίτες της στη ΠΥΡΑ!!!Μόνο ένας αφελής ή ανόητος δεν αντιλαμβάνεται προς τα ΠΟΥ πηγαίνουμε....ΕΚΛΟΓΕΣ το ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΟ!!!Πριν είναι πολύ αργά....

 5. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 30/10/2011 23:35:45

  Ζητώ συγγνώμη που γίνομαι βαρετός, και συγγνώμη που είμαι "μειοψηφία", και συγγνώμη που σε 3-4 χρόνια, εάν ζούμε και εάν υπάρχει διαδίκτυο, θα σας λέω I told you so.

  Θα μας ξε-σκί-σουν. Όχι επειδή είναι κακοί, αλλά επειδή είναι πιστωτές και είμαστε η εμπράγματη ασφάλεια. Είμαστε η ελπίδα να μειώσουν τις ζημιές τους.

  Θα μας ξεσκίσουν για να παραδειγματίσουν τις άλλες χώρες του Νότου να μην ξανακάνουν νταηλίκια.

  Οι ΣόΪμπλε/Ράϊχενμπαχ και λοιποί του συναφιού, έχουν κάνει τις μελέτες τους, έχουν τα εδώ τσιράκια τους και ξέρουν πως θα χρησιμοποιήσουν και πως θα ανκυκλώσουν προς όφελός τους κάθε κομματάκι Ελλάδας. Το Project Helios που πολλοί (από τα σχόλια και τα γραφόμενα στην μπλογόσφαιρα άλλά και σε καθεστωτικά ΜΜΕ) έχουν καταλάβει ότι είναι φόλα, δεν είναι παρά ένα Κατοχικό δάνειο. Θα το χρωστάμε εσαεί (15 χρόνια +) και εις διπλούν εάν τιτλοποιήσουν τα έσοδα. Τα ακίνητα και τις καταθέσεις τις έχουν βάλει στο μάτι. Τους ελέυθερους χώρους τους έχουν βάλει στο μάτι. Τα νησιά τα εχουν βάλει μάτι.

  Δεν τίθεται θέμα επαναδιαπραγμάτευσης ή βελτιωσης. Ούτε θα αντεξουμε να περιμένουμε να καταρρεύσει η ...Γαλλία για να σωθούμε. Πρέπει να φύγουν τώρα, ΧΤΕΣ! Η χειρότερη φτώχεια και εξαθλίωση εξόδου από ευρωζώνη και στάσης εξωτερικών πληρωμών ωχριά μπροστά στην εν ζωή εκκαθάρισή μας. Από το πρωτο θα έψουμε ψευδαίσθηση ελπίδας. Από το δεύτερο, γιοκ.

  Ιστορικά βγαίναμε από τέτοιες τρύπες επειδή υπήρχαν "Μεγάλες Δυνάμεις" που έσπρωχναν. Τώρα; Ή δεν χρειαζόμαστε, ή είναι απασχολημένοι με άλλα.

  • rally monkey avatar
   rally monkey @ archaeopteryx 30/10/2011 23:59:33

   παλιοτερα διαφωνουσα με αρκετα απο αυτα που εγραφες
   προσπαθησα με το παραπανω και διαφωνία δεν εβγαινε

   να πει κανεις ότι οι Γερμανοι εχουν υπερβει εσκαμμενα - ειναι ευφημησμος.. απο την αλλη δεν νομιζω ότι πραγματικα επιδιωκουν να βαλουν χερι (αν ήθελαν θα ειχε λιγο μακιγιαζ.. κατι.. εκτος και αν συνεχιζουν με το ίδιο 'μυαλο μικρο παιδιου') - οπως και να εχει νομιζω προσπαθουν να μας σμπρωξουν εκτος ευρωζωνης/ΕΕ - οτι και να σημαινει ευροζωνη τωρα η σε 1 χρονο
   Αν μπορουσαμε να αναχρηματοδοτηθουμε (απο Κινεζους, εξωγηινους η δεν ξερω εγω..) το dream σεναριο μου θα ηταν μακραν μια αναδιαρθρωση με κουρεμα επιλεκτικό 100% των οφειλων προς Γερμανία - μεσω των Τροικανικών δανειών (ομολογα δεν εχουν).

 6. Θετταλός avatar
  Θετταλός 31/10/2011 01:07:37

  Στην τελετή παράδοσης της προεδρίας το 2005 στον Κάρολο, η αποχωρούσα πρόεδρος της βουλής, κ. Ψαρούδα Μπενάκη, τονίζει:

  «Τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιοριστούν», «Τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται αλλά και να παραβιάζονται, από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων», «Η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμαστεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης».

  Δύο τινά συμβαίνουν : ή η Άννα είναι προφήτης, ή γνώριζε τα σχέδια των........
  Τότε ο Κάρολος χαμογελούσε αμήχανα, τώρα τι έχει να πει όταν τα βλέπει μπροστά του;;;;; Άν είναι πραγματικά αντιστασιακός και πολέμησε το φασισμό από τα 15 του χρόνια , όπως δήλωσε την 28η, ήρθε ο καιρός να το επιβεβαιώσει σήμερα.

 7. ΠΗΛΕΑΣ avatar
  ΠΗΛΕΑΣ 31/10/2011 01:53:36

  Δυστυχώς, για όλους μας, έχεις δίκαιο. Αλλά, και αν βγούμε από το Ευρώ, που είναι μάλλον η ασφαλέστερη λύση και για όλους τους άλλους λόγους, δεν θα μας χαριστούν, βέβαια. Αντίθετα, θα έχουν πρόσθετο συμφέρον να μας παραδειγματίσουν στους λοιπούς =μέσω ευρώ- πελάτες τους.

 8. Φοτις avatar
  Φοτις 31/10/2011 02:08:25

  Οι ελπίδες από Κίνα μεριά εξανεμίζονται...
  h-p://www.reuters.com/article/2011/10/30/us-eurozone-idUSTRE79R1LG20111030
  "Obviously, it is up to the European countries themselves to tackle their financial problems. But China can do within its capacity to help as a friend"

  • Φακ Κωστας avatar
   Φακ Κωστας @ Φοτις 31/10/2011 02:11:53

   Δίκιο έχεις Φότις...

 9. cosgeo avatar
  cosgeo 31/10/2011 02:13:47

  Δεν δοκιμάζουμε και στους Ινδούς?

 10. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 11:41:03

  Δυστυχώς η Ελλάδα κατάντησε να κυβερνάται από έναν ανθέλληνα Γερμανό ανάπηρο.
  Αίσχος.
  Ποιός θα αντισταθεί επιτέλους στην κατακτηρική Γερμανική λαίλαπα;

 11. The Saint avatar
  The Saint 31/10/2011 11:42:30

  Oύτε ο Κάρολος, ούτε ο Αντώνης πρόκειται να κάνουν τίποτα. Ο δεύτερος ξαναείπα ότι περιμένει τις ιδανικές γι'αυτόν συνθηκες γιά να προχωρήσει σε οτιδήποτε...
  Αυτά που φωνάζει ο Αρχαιοπτέρυγας παραπάνω, τα γράφω και εγώ εδώ και αρκετό διάστημα, πλέον πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι ο Γιωργάκης εξακολουθεί και παραμένει στην εξουσία, γιατι έτσι θέλουν οι έξωθεν δυνάμεις που τον υποστηρίζουν! Τις οποίες ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπίσει όχι ο Σαμαράς, αλλά σύσσωμη η αντιπολιτευση της χώρας!!!
  Είμαστε περικυκλωμένοι και ΑΠΟΜΟΝΩΜΕΝΟΙ!!
  Οτι είναι να γίνει γιά εκτροπή της παρούσας κατάστασης, ΑΝ γίνει, θα γίνει απο το λαό...
  Τέλος!

 12. Γιώργος Π avatar
  Γιώργος Π 31/10/2011 12:09:39

  Δηλαδή τι θέλουν;Να πάρουμε τα ποζέ και να τους αρχίσουμε;
  Εκεί πρέπει να φτάσουμε;Μετά ποιός θα τους προστατέψει;Τα ΜΑΤ;Η μήπως θα τολμήσουν να κατεβάσουν το στρατό;
  Ο Αντώνης τι περίμενει;Να αυτοδιαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και να γίνει πρωθυπουργός με λογική του ώριμου φρούτου;
  Δεν βλέπει ότι πριν διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ θα έχει διαλυθεί η κοινωνία και η συνοχή των Ελλήνων;
  Γιατί δεν παίρνει τους βουλευτές και να φύγει;Ετσι θα γλιτώσει και την πίεση από την διαπλοκή και την κυβέρνησή της για συναίνεση.
  Γιατί δεν άρει την στήριξη στον Παπούλια ανγκάζοντάς τον να παραιτηθεί;Εφόσον εκλέχτηκε με την στήριξη των 2 μεγάλων κομμάτων αν το 1 άρει την εμπιστοσύνη τότε πρέπει να παραιτηθεί.Αλλά σιγά μην θέλει να χάσει το μηνιάτικο 30άρι . Τόση αβάντα κάνει στο ΓΑΠ.
  Ε να βγάλει και αυτός κάτι..

 13. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 31/10/2011 20:02:45

  Τι έγινε;
  Ανησυχεί ο Σόιμπλε μην ανεξαρτητοποιηθεί ο Ράιχενμπαχ;

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.