#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
17/11/2010 19:19
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέμα ακυρότητας της ψηφοφορίας για το Βατοπέδι

Ανάγκη παρέμβασης από Πρόεδρο της Βουλής Φίλιππο Πετσάλνικο για να λυθεί το μείζον ζήτημα που δημιουργείται και να προστατευθεί το Σύνταγμα αλλά και το κύρος του Κοινοβουλίου.Για εξαπάτηση των βουλευτών μπορεί να μη μίλησε ακόμα επίσημα το ΚΚΕ, αλλά ο ΣΥΡΙΖΑ άφησε το ενδεχόμενο ανοιχτό.

Φωτιές ανάβει η καταγγελία του Βουλευτή της ΝΔ Κ. Τζαβάρα στη Βουλή. Όπως είπε, εάν τα κόμματα της αριστεράς είχαν ψηφίσει σύμφωνα με την πρόταση του πορίσματός τους και με την προφορική διευκρίνιση που έκαναν λίγο πριν την ψηφοφορία, κανένας από τους Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα δεν θα παραπεμπόταν και για κανένα αδίκημα.

Όλα δείχνουν πως αύριο η ΝΔ θα καταθέσει και επίσημη πρόταση για επανάληψη της ψηφοφορίας, αφού η καταγγελία είναι σοβαρή και που αποκλείει την πιθανότητα ο Φίλιππος Πετσάλνικος να την αφήσει να αιωρείται…

Όπως καταγγέλλει ο κ. Τζαβάρας, η ψήφος τους (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) που αφορούσε άλλο αδίκημα, (απιστία, άρθρο 390 του ΠΚ) συνυπολογίστηκε μαζί με την ψήφο των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που αφορούσε άλλο αδίκημα (απιστία περί την υπηρεσία 256 ΠΚ) και έτσι εξ αιτίας της εξαπάτησης των βουλευτών της αριστεράς σχηματίστηκε η απαιτούμενη από το σύνταγμα πλειοψηφία ( η οποία δεν θα είχε επιτευχθεί εάν ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν με βάση το πόρισμά τους) και ασκήθηκε έτσι  παράνομα η δίωξη εναντίων των Δούκα, Μπασιάκου και Κοντού.

Εάν δηλαδή το ΚΚΕ και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφιζαν το αδίκημα που εκείνοι είχαν προτείνει (απιστία, ΠΚ 390) δεν θα υπήρχε παραπομπή ούτε και για αυτούς τους τρείς παραπεμφθέντες περί απιστίας λόγω ελλείψεως της απαιτούμενης πλειοψηφίας. Δηλαδή αθροίστηκαν στο τέλος ετερόκλητοι ψήφοι, κάτι που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και καταρρακώνει το σύνταγμα και το κύρος του κοινοβουλίου.

Επιβάλλεται, τα δυο κόμματα της αριστεράς να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους και να διαχωρίσουν τη θέση τους για να μην θεωρηθούν συνεργοί του ΠΑΣΟΚ στην παραβίαση στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων που προστατεύουν την τιμή την υπόληψη και την ελευθερία πολιτών.

Αύριο θα κατατεθεί αίτημα της ΝΔ αλλά και του Κ. Τζαβάρα προς τον Πρόεδρο της Βουλής προκειμένου να κηρυχτεί άκυρη η ψηφοφορία, παράνομη η παραπομπή και πρέπει να επαναληφθεί η ψηφοφορία. Διαφορετικά η βουλή θα μείνει στον αιώνα τον άπαντα ως σφαγείο ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Λίγο αργότερα ήρθε και η επιβεβαίωση της καταγγελίας του Κ. Τζαβάρα από τον κ. Δρίτσα για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, μέλος της Εξεταστικής Επιτροπής για το Βατοπέδι (ΣΥΡΙΖΑ) σχολιάζοντας την ονομαστική ψηφοφορία είπε πως «Από το πόρισμα που συντάξαμε προκύπτει σαφώς για ποιες πράξεις και για ποια πρόσωπα προτείνουμε την άσκηση ποινικής δίωξης διά της παραπομπής στο Δικαστικό Συμβούλιο.

Πλην όμως, στα ψηφοδέλτια που διανεμήθηκαν για τη ψηφοφορία ήταν κατά τέτοιο τρόπο διατυπωμένες οι καταγγελλόμενες πράξεις, ώστε να υποχρεωθώ εκ μέρους και των άλλων μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., παρά το γεγονός ότι η ψηφοφορία είναι μυστική σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής, να αιτιολογήσω τη ψήφο μας όπως ήταν διατυπωμένη στο Πόρισμα μου, αφού κάθε διαγραφή ή διευκρίνιση στο ψηφοδέλτιο θα το καθιστούσε άκυρο, γεγονός που δεν επιθυμούσαμε». Το ίδιο έκανε και ο Εισηγητής του ΚΚΕ κ. Αντ.Σκυλάκος.

Η πλημμέλεια αυτή παράγει συνέπειες, λόγω και του οριακού αριθμού των ψήφων που έλαβαν οι καταγγελλόμενες πράξεις για τα συγκεκριμένα πρόσωπα, δεδομένου ότι η αντικειμενική υπόσταση της περιγραφόμενης πράξης με αριθμό 2, και με τον τίτλο αυτουργία και συναυτουργία, για τους κ.κ. Μπασιάκο, Κοντό και Δούκα, δεν είναι τελικώς αυτή του άρθρου 390 ΠΚ, όπως αναντίστοιχα και αβάσιμα αναφέρεται. Εμείς επιπρόσθετα στο πόρισμά μας δεν έχουμε αποδεχθεί οποιαδήποτε μορφή συναυτουργίας για τους παραπάνω εγκαλούμενους.

Είμαι υποχρεωμένος κατά συνέπεια να δηλώσω ότι οι βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. δεν ταυτιζόμαστε με το αντιφατικό περιεχόμενο αυτής της απόφασης που ελήφθη στην Ειδική Συνεδρίαση της Βουλής, της 16ης Νοεμβρίου 2010. Οι αρχές του Κράτους Δικαίου ή όσες έχουν απομείνει, με ευθύνη του δικομματισμού και των επιλογών του τα τελευταία είκοσι χρόνια, δεν θυσιάζονται στο όνομα καμιάς σκοπιμότητας. Μετά από αυτήν την εξέλιξη τις επόμενες μέρες θα καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

ΣΧΟΛΙΑ

 1. anonymous avatar
  anonymous 17/11/2010 19:31:57

  Δεν υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι η διαδικασία είναι απόλυτα άκυρη. Έτσι λέγεται στα νομικά.

 2. ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ avatar
  ΞΕΝΟΦΩΝΤΑΣ 17/11/2010 19:32:02

  ΤΟ "ΣΚΑΝΔΑΛΟ" ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΗΚΕ ΚΑΤ' ΑΡΧΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑ, ΔΙΩΚΟΜΕΝΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ~ 5 ΧΡΟΝΙΑ ΓΙΑ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΦΥΣΕΩΣ (ΑΥΞΗΣΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΣΤΗΝ INTERAMERICAN). Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΘΗΚΕ ΝΑ ΤΕΘΗ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΕΙΟ, ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΑΥΤΟΣ ΑΝΕΛΑΒΕ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΤΟΥ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΝ ..ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΕΣΗ ! ΜΕΤΑ ΠΡΟΣΕΤΕΘΗΣΑΝ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΟΙ ΑΛΛΟΙ, Π.Χ. ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ΕΧΘΡΟΙ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ, ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΤΩΝ Μ.Μ.Ε., ΑΔΗΦΑΓΟΙ ΓΙΑ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗ / ΑΚΡΟΑΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ (ΑΝΘΡΩΠΟΦΑΓΟΙ) ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ, Κ.Λ.Π. ΣΩΣΤΑ ΕΛΕΧΘΗ ΠΩΣ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΕΡΟΣ ! ΑΛΛΑ, ''ΕΣΤΙΝ ΔΙΚΗΣ ΟΦΘΑΛΜΟΣ, ΟΣ ΤΑ ΠΑΝΘ' ΟΡΑ''...

 3. Ο Ιθαγενής avatar
  Ο Ιθαγενής 17/11/2010 19:46:01

  Για να μιλήσουμε επί της ουσίας:

  ...ο Βουλγαράκης και ο Ρουσόπουλος είναι αθώοι; Έτσι είπε η Βουλή των βολευτών.Και όλοι αυτοί που έσχιζαν τα ιμάτιά τους στα παράθυρα;
  ...θα πάνε στο νέο κόμμα;
  ...ο τιραμόλας τι λέει;
  ...τα ΜΜΕ;

  Έγινε ο χαμός τόσο καιρό με κατηγορίες ξεπλύματος χρημάτων, κακουργημάτων, ...πτώσης της Τροίας για αυτό; το αποτέλεσμα αυτό;

  Το σημαντικότερο όμως για να μιλήσω σοβαρά:

  τι γίνεται ρε παιδιά στη Βουλή;
  Οι μισοί δεν ξέρουν να διαβάζουν τι ψηφίζουν; (...δεν το είπα εγώ κύριε Πετσάλνικε η Τρόικα το είπε)
  Οι άλλοι μισοί, αν ευσταθεί η καταγγελία του κ Τζαβάρα, δεν καταλαβαίνουν τι ψηφίζουν;

  • ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ avatar
   ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ @ Ο Ιθαγενής 17/11/2010 20:57:46

   Είναι αποδεδειγμένο εδώ και χρόνια ότι η ελληνική βουλή απαρτίζεται από άτομα χαμηλής επεξεργαστικής δυνατότητας δεδομένων.(ή αλλιώς ανόητους)

 4. Armageddon avatar
  Armageddon 17/11/2010 19:53:52

  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΗΣΤΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΔΕΝ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΑ, ΑΛΛΗΘΕΙΑ ΘΑ ΕΠΙΣΤΡΑΦΟΥΝ ΤΑ ΧΡΑΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ;

 5. panagos avatar
  panagos 17/11/2010 20:25:04

  Ένα πράγμα σκέφτομαι και θλίβομαι. Όλοι αυτοί οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί των συκοφαντιών κυκλοφορούν ελεύθεροι.
  Σας υπενθυμίζω ότι οι δύο "αφορμές" της στυγερής δολοφονίας του Σ.Γκιόλια ήταν ( δηθεν ) το παραδικαστικό και το Βατοπέδι. Και σήμερα αποδείχθηκε και επίσημα από Δικαιοσύνη και Βουλή ότι δεν ήταν σκάνδαλα, ούτε κυκλώματα.
  Αυτοί που όπλισαν το χέρι των δολοφόνων με αυτές τις αφορμές , ΤΙ ΨΥΧΗ ΘΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ;
  Ντρέπομαι για τους εκδότες, τους μεγαλοκαναλάρχες, τους μεγαλοδημοσιογράφους, τους μεγαλοτηλεπαρουσιαστές, όλους εκείνους που ΣΥΚΟΦΑΝΤΟΥΣΑΝ ατελείωτα ... Τώρα μας τελείωσε η ...μαφία του Αγίου όρους !!! Αλλά, όπως έλεγαν και οι αρχαίοι, σίγουρα υπάρχει , μετά την ύβρη, και η ΝΕΜΕΣΗ... Ξεφτιλισμένοι, όλα για το κόμμα και την καρέκλα. Διαλύσατε την Ελλάδα, με ανύπαρκτα σκάνδαλα για μας φέρετε τον εθνοσωτήρα Γιωργάκη και το ΔΝΤ, για να ρημάξει την μεσαία αστική τάξη και τα λαϊκά στρώματα.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ panagos 17/11/2010 21:00:52

   Ειναι μαρξιστες και δεν πιστευουν στην υπαρξη καμμιας ψυχης.

   • panagos avatar
    panagos @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:08:31

    Σιγά μην ήταν ... ιδεολόγοι. Κοινοί εγκληματίες του ποινικού δικαίου, που έπρεπε να φιμώσουν μια ανεξέλεγκτη - γι' αυτούς - φωνή. Τα άλλα ήταν φαιδρές δικαιολογίες των πατρώνων τους.

   • Misha avatar
    Misha @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:08:47

    Ψυχραιμία
    Μη τρελαίνεσαι .
    Ο Ντόουκινς είναι πολύ σκληρότερος άθεος και από τον Στάλιν ακόμα και δεν είναι μαρξιστής.
    Φιλελεύθερος του στυλ Μάνου και Ανδριανόπουλου είναι.

   • Orestios avatar
    Orestios @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:15:13

    Σοσιαλιστές είναι και για τον σοσιαλισμό αγωνίζονται.
    Στα βήματα του Τσαουσέσκου σαν ρομποτάκια βαδίζουν

   • ψυχραιμια avatar
    ψυχραιμια @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:17:45

    @ Misha

    O Ντωκινς εχει αρχες και δεν συκοφαντει και ας ειναι αθεος.Οι μαρξιστες δεν εχουν.

    • Misha avatar
     Misha @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:42:00

     Τι έχει ο Ντώκινς; Τον έχεις παρακολουθήσει;
     Αμοραλιστής του κερατά είναι και πανηδονιστής σαν τον Ονφρέ και τους άλλους της ίδιας φιλελευθεράθεης φράξιας

     • Orestios avatar
      Orestios @ Misha 17/11/2010 21:45:49

      Σοσιαλιστής δηλαδή είναι

     • Misha avatar
      Misha @ Misha 17/11/2010 21:52:37

      Ψυχραιμία,

      έγραψες πως «Ειναι μαρξιστες και δεν πιστευουν στην υπαρξη καμμιας ψυχης.» και η απάντηση ήταν ο φιλελεύθερος και σκληρος αντιχριστιανός Ντώκινς.

      Τα υπόλοιπα είναι άλλης τάξεως συζήτηση.
      Οι μαρξιστές έχουν ένα μη ματεριαλιστικό κωδικα αξιων, οι φιλελευθεράθεοι νοιάζονται μόνο για τον μαμωνά και την κατανάλωση

     • ψυχραιμια avatar
      ψυχραιμια @ Misha 17/11/2010 21:58:46

      @ Μisha

      Aπαντησα στον παραπανω που ρωτησε τι ψυχη θα παραδωσουν.Αυτο αφορουσε τη σημερινη κυριαρχη ομαδα δημοσιογραφων συκοφαντων.
      Μετα εσυ εκανες τη συγκριση με ενα ξενο φιλελευθερο αθεο.Πραγματι αλλο θεμα.
      Οι φιλελευθεροι μπορει αν ειναι ηδονοθηρες αλλα οι μαρξιστες ειναι συνειδητοι συκοφαντες και κατα περιπτωσεις δολοφονοι για πολιτικους σκοπους.

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ψυχραιμια 17/11/2010 21:26:02

    !!!!

 6. Misha avatar
  Misha 17/11/2010 21:06:46

  3 εκατομμύρια μπαξισι παιρνουν οι εθνοπατερες από τις τρεις επιτροπές που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  Κροισοι σε καιρό ΔΝΤ εις υγεία των κορόιδων.
  Κι αυριο θα κόψουν την σύνταξη της πολύτεκνης μάνας, τα καθάρματα.

  • panagos avatar
   panagos @ Misha 17/11/2010 21:14:07

   Τι περιμένεις ; Έκαναν επιτροπή για το Βατοπέδι και αθώωσαν όλους όσους έβριζαν και συκοφαντούσαν επί δύο χρόνια οι φυλλάδες, οι κάποιοι πολιτικοί ηγέτες, τα διαπλεκόμενα κανάλια τους , το ελεγχόμενο από αυτούς διαδίκτυο.
   Και ξεγέλασαν , εξαπάτησαν ( πρώτη φορά θαναι ; ) τους χαχόλους και πλερώθηκαν για τον ... κόπο τους. Και αύριο θα κυκλοφορούν πάλι ελεύθεροι οι συκοφάντες... Ούτε παραδικαστικό υπήρχε, ούτε σκάνδαλο Βατοπεδίου, αλλά παραπέμφθηκαν 3 για αδίκημα που έχει παραγραφεί.
   Αυτοί πήραν τη ψήφο του ελληνικού λαού, πριν λίγες μέρες ! ΝΤΡΟΠΗ.
   Ανήμερα του Πολυτεχνείου, ξεφτιλίζουν την ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και την ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ. Ούτε ένα συγγνώμη δεν θα πουν. Ούτε θα κατεβάσουν το κεφάλι. Σήμερα οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ εξευτέλισαν το κόμμα τους και την ηγεσία τους.

   • Misha avatar
    Misha @ panagos 17/11/2010 21:47:02

    Δεν πήραν ψηφο. Το 1/3 των εκλογέων ψήφισε ,εχουν χάσει πλέον κάθε ηθική και πολιτική νομιμοποιηση και τα δύο κομματα, εξαιρουμένου ισως ατομικώς του Σαμαρά λόγω μακροχρόνιας αποχής του από την πολιτική.

 7. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 17/11/2010 21:26:49

  Χανουμε το δασος αδερφιαααααα αποπροσανατολισμος του κερατα του ΓΑΠ.
  Δε μασαω σε καμια εξεταστικη και ψηφοφορια.
  Γιατι δεν φερνουν τον Τσουκρατο σε ψηφοφορια στη Βουλη. Φυλακη ή μη φυλακη ?? οι αδερφες του ελεους, ΟΥΣΤ !

  ΠΠ

 8. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 17/11/2010 21:44:31

  Δεν λεει συνειδητα ψεματα.

 9. perastikos avatar
  perastikos 17/11/2010 23:45:30

  εδω παραμονές των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου και ο ΓΑΠ τα έλεγε σε καβάτζα του ΠΕΝΤΕΛΙΚΟΥ με τον Μπόμπολα!
  Αν πιάνανε στα πράσα σε τετοιο τετ-α-τετ τον Σαμαρά τώρα θα τον ειχαν βγάλει στα μανταλάκια.
  Το σημερινό κυβερνητικό σύστημα αντλεί την ύπαρξή του απο τα γνωστα νταβατζοεκδοτικομεγαλοεργολαβικοκάναλα. Καλά ειναι ολα οσα λέμε αλλά να μην χάνουμε την ουσία και τον πυρήνα του προβλήματος.
  ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ λοιπον στα νταβατζοκάναλα και τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια τους, με κάθε τρόπο... email, sms, τηλεφωνηματα, κλπ.

 10. Κοντη Λιζα avatar
  Κοντη Λιζα 18/11/2010 14:04:01

  Γειά σου Αθάνατο ΠΑΣΟΚ. Το παλιό καλό ΠΑΣΟΚ σε νέες περιπέτειες. Οι μαρξιστοσοσιαληστές ή σοσιαλομαρξυστές, το κόμμα του τιραμόλα που θα σώσει την Ελλάδα.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.