#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/09/2012 13:14
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουν την Ελλάδα μπανανία, με εργάτες… Κινέζους και μισθούς Ουγκάντας.Δεν έχει τέλος η αθλιότητα των μέτρων που αναμένεται ν αποφασιστούν κατ’ απαίτηση της τρόικας. Εκτός από τις περικοπές σε μισθούς και συντάξεις που αφορούν δημόσιες δαπάνες, σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα απαίτησε από τον Γ. Στουρνάρα και τον Γ. Βρούτση, και σειρά παρεμβάσεων που αφορούν στον ιδιωτικό τομέα.

Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για μεγάλες αλλαγές που ζητούν οι ξένοι σε ότι αφορά το καθεστώς εργασίας στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα αλλά και σε γενναίο ψαλίδι στις αποζημιώσεις που παίρνουν οι υπάλληλοι είτε όταν απολύονται είτε όταν συνταξιοδοτούνται.

Αν το μπιλιετάκι της τρόικας γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση τότε θα προκληθεί μεγάλη ανατροπή στον ιδιωτικό τομέα με μεγάλη μείωση των εισοδημάτων των εργαζόμενων κι ότι αυτό συνεπάγεται για την οικονομία γενικότερα αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Φαίνεται ότι η τρόικα απαιτεί νέα παρέμβαση για τις αποζημιώσεις έτσι ώστε οι επιχειρηματίες να δίνουν πολύ λιγότερα απ’ ότι σήμερα. Ήδη δίνουν τη μισή αποζημίωση όταν έχουν ειδοποιήσει τον εργαζόμενο ότι θα τον απολύσουν τέσσερις μήνες πριν. Φαίνεται λοιπόν ότι  ζητείται ακόμη μεγαλύτερη μείωση του εργοδοτικού κόστους και πρόκειται ασφαλώς για ένα «τρελό» δωράκι στους επιχειρηματίες οι οποίοι θα μπορούν και να απολύουν όποτε θέλουν και να πληρώσουν όσα θέλουν και σε όσες δόσεις μπορούν.

Επίσης, η τρόικα ζητά ακόμη πιο ευέλικτες μορφές εργασίας με τη δυνατότητα να αλλάζει το ωράριο, να μειώνεται η καθημερινή εργασία με μείωση μισθού, να καταργηθούν 5νθήμερα και 8ωρα και ο εργαζόμενος να είναι έρμαιο της εργοδοτικής αυθαιρεσίας που θα μπορεί να τον χρησιμοποιεί για όσο χρόνο θέλει και χωρίς φυσικά υπερωρίες.

Αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες αυτές τότε έχουμε να κάνουμε μια δραματική αλλαγή στον ιδιωτικό τομέα που ευνοεί τους επιχειρηματίες και προκαλεί νέο σοκ στους εργαζόμενους. Κανείς δεν καταλαβαίνει το λόγο της παρέμβασης της τρόικας στις επιχειρήσεις, εκτός κι αν θέλει να κάνει πολύ φθηνή την εργασία στην Ελλάδα ώστε οι ξένοι να έρθουν και να βρουν ιδανικές συνθήκες για να επενδύσουν. Χώρα μπανανία, με εργάτες… Κινέζους και μισθούς Ουγκάντας. Μας περιμένουν ωραία πράγματα…

ΣΧΟΛΙΑ

 1. blue nile avatar
  blue nile 03/09/2012 13:18:43

  Τα έγραψα σε σχόλιο στην προηγούμενη ανάρτηση αλλά νομίζω ότι ταιριάζουν εδώ καλύτερα.
  Οπότε αντιγράφω:

  ...Αν υπήρχε έστω και μια πιθανότητα επιτυχίας του Μνημονίου ΙΙ να σφίγγαμε τα δόντια και να το εφαρμόζαμε.
  Όμως το Μνημόνιο ΙΙ δεν αποτελεί λύση για το ελληνικό πρόβλημα, αντανακλά την θέληση της Γερμανίας.
  Και ποια είναι αυτή;
  Ή η έξωση μας από το ευρώ με ευθύνη που θα φαίνεται ότι θα είναι δική μας επειδή δεν εφαρμόσαμε το πρόγραμμα που δεν εφαρμόζεται.
  Ώστε να εκμεταλευτεί η Γερμανική κυβέρνηση τους αναπόφευκτους κλυδωνισμούς για να πείσει τους φοβισμένους πλέον ψηφοφόρους της να εκταμιεύσουν πέντε τρις για την σωτηρία της Ισπανίας και της Ιταλίας.
  Ή με την βίαιη φτωχοποίηση της εσωτερικής υποτίμησης να μετατραπούμε σε παράδειγμα προς αποφυγή για να μην θελήσει καμιά άλλη χώρα να κουρέψει τα χρέη της.
  Ή αν τελικά καταφέρουμε να παραμείνουμε να δούμε την μετατροπή μας σε τριτοκοσμική χώρα φτηνού εργατικού δυναμικού.
  Εγώ θέλω να ρωτήσω.
  Είναι δυνατό ποτέ να βγούμε απο την Κρίση χωρίς τους πολίτες;
  Οι ίδιοι αυτοί πολίτες που τώρα είναι στα πρόθυρα κατάθλιψης πως θα μπορέσουν να σηκώσουν το βάρος της απεμπλοκής της χώρας από την Κρίση χωρίς καμιά ακτίδα ελπίδας;
  Aκόμα και να ξεπεράσουν το ψυχολογικό σοκ για να επέλθει η αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού χρειάζεται σύγχρονη τεχνολογία.
  Ποιος επενδυτής θα επενδύσει στην τεχνολογία όταν φτυνήνει πολύ το εργατικό δυναμικό;
  Μάλλον κανένας.
  Οπότε η Ελλάδα προορίζεται για μια νέα Βουλγαρία που θα μπορεί να λειτουργήσει και ως διευρυμένο τουριστικό θέρετρο.
  Με μεγάλο μέρος της δημόσιας περιουσίας της υποθηκευμένη με Βρετανικό δίκαιο.
  Η μόνη μας ελπίδα είναι η γρήγορη διάλυση του ευρώ, που φαίνεται όλο και πιθανότερη, χωρίς να έχουν συντελεστεί άλλες δυσάρεστες εξελίξεις για μας.
  Ευτυχώς που το πράμα πάει κατακεί με την Ιταλία να μη μπορεί να αντέξει άλλο τη φυγή μηνιάιως κεφαλαίων ύψους 8 δις και την επερχόμενη απώλεια της τραπεζικής πίστης των επιχειρήσεων της. Ενώ δεν μπορεί να αποφασιστεί κάτι θετικό γαι την διάσωση της από τους υπόλοιπους...

 2. Ηλίας avatar
  Ηλίας 03/09/2012 13:26:26

  Ναι αλλά έσπασε ο πάγος με την Άνγκελα...

  • Ted avatar
   Ted @ Ηλίας 03/09/2012 14:51:41

   Χα χα χα!
   Το καλύτερο σχόλιο που διάβασα

  • ano-kato avatar
   ano-kato @ Ηλίας 04/09/2012 01:50:32

   Και με τον Ολάντ το ίδιο.Αλλάζει το κλίμα ραγδαία.......

 3. Βασίλης avatar
  Βασίλης 03/09/2012 13:26:39

  Αν υπάρχει τέτοιου είδους απαίτηση, πρέπει είτε η κυβέρνηση να πει ένα κατηγορηματικό όχι και να αφήσει το ευρώ είτε να παραιτηθεί αμέσως. Σε περίπτωση που το αποδεχτεί όλοι οι συμμετέχοντες έχουν δικαιωματικά θέση στο έδρανο του Ειδικού Δικαστηρίου μαζί με τον ΓΑΠ

  • Μαθηματικός avatar
   Μαθηματικός @ Βασίλης 04/09/2012 02:36:58

   Ακριβώς !!! Η τρόικα μπορεί να ζητάει ότι της γουστάρει. Αυτοί που αποφασίζουν να αποδεχτούν τις προτάσεις ή να τις απορρίψουν, έχουν την τελική ευθύνη.

 4. drider avatar
  drider 03/09/2012 13:39:09

  Αυτά ακριβώς είναι τα αποτελέσματα της μη διαπραγμάτευσης. Το μόνο οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης για τη κρίση αφορά το κυνήγι των διαδηλωτών με αντλίες νερού (αντιμετώπιση του "εσωτερικού" εχθρού)...

 5. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 03/09/2012 13:46:23

  Συγκεκριμενα, οι τροϊκανοι σωτηρες μας επειδη πιστευουν οτι ειναι υπερβολικα προστατευμενη η αγορα εργασιας μας σε σχεση με αλλες ευρωπαϊκες χωρες (πχ. Βουλγαρια) ζητανε περικοπη ή καταργηση αποζημιωσης απολυσης, ευελικτο ωραριο εργασιας που θα καθοριζεται καθε εβδομαδα, μετατροπη του 5ημερου σε 6ημερο και επεκταση του 8ωρου σε 13ωρο.

  Τουλαχιστον θα εχουμε κρεβατια μεσα στο χωρο εργασιας μας να κοιμηθουμε για να ξυπνησουμε το επομενο πρωϊ και να ξαναρχισουμε την δουλεια μας, οπως στην Κινα ή θα χανουμε χρονο πηγαινοερχομενοι σπιτι-δουλεια; Θα εχουμε δωρεαν και ενα πιατο φαϊ ή θα πρεπει να το πληρωνουμε απο την τσεπη μας;

  Α και μην ξεχασω, τροϊκανοι μεσσιανιστες μου. Με αυτα τα μετρα ειναι ΣΙΓΟΥΡΟ οτι θα εχουμε αναπτυξη τουλαχιστον 10% το 2013 και 14% το 2014. Έτσι δεν ειναι; Οι φθηνοι μισθοι δεν ειναι που κανουν σε μια χωρα να γινονται επενδυσεις; Τωρα κατι ψιλοεξαιρεσεις με κατι Ελβετιες, Αγγλιες, Ιρλανδιες, Ισλανδιες, Αυστραλιες, Νορβηγιες, Σουηδιες, Δανιες, Γαλλιες, Ζηλανδιες, κτλ ειναι απλα εξαιρεσεις που επιβεβαιωνουν τον κανονα.

 6. Εθνικιστης avatar
  Εθνικιστης 03/09/2012 13:55:54

  Α, και κατι ακομη. Υπερβολικα αισιοδοξο το αρθρο οταν μιλα για Βουλγαρια, Κινα και Ουγκαντα, αυτες οι χωρες μπορει να εχουν μικρα μεροκαματα αλλα εχουν και μικρες τιμες. Εμεις θα γινουμε κατι χειροτερο απο Ανγκολα, δηλαδη τιμες Μονακού με μισθούς Βουλγαρίας, εκτός κι αν αναμένει κανείς κανά αποπληθωρισμό 20%...

  Καλά, μιλάμε για πιο πάτο δεν πάει αυτή η χώρα...

  • drider avatar
   drider @ Εθνικιστης 03/09/2012 22:25:45

   Οι Βούλγαροι μόλις "πάγωσαν" τα σχέδια για ένταξη τους στην ευρωζώνη... μήπως ξέρουν κάτι παραπάνω από εμάς;

   Speaking in interviews in Sofia, Prime Minister Boyko Borisov and Finance Minister Simeon Djankov said that the decision to shelve plans to join the currency area, a longtime strategic aim of successive governments in the former communist state, came in response to deteriorating economic conditions and rising uncertainty over the prospects of the bloc, alongside a decisive shift of public opinion in Bulgaria, which is entering its third year of an austerity program.

   "The momentum has shifted in our thinking and among the public…Right now, I don't see any benefits of entering the euro zone, only costs," Mr. Djankov said. "The public rightly wants to know who would we have to bailout when we join? It's too risky for us and it's also not certain what the rules are and what are they likely to be in one year or two," Mr. Djankov said.

   Πηγή: h**p://online.wsj.com/article/SB10000872396390443759504577629323056333022.html?mod=WSJEurope_hpp_MIDDLETopStories

 7. ΠΕΛΙΑΣ avatar
  ΠΕΛΙΑΣ 03/09/2012 14:30:24

  Δεν γίνονται αυτά στην ΕΛΛΑΔΑ. Μας ζηλεύουν οι κουτόφραγκοι!!!!

 8. Greco21 avatar
  Greco21 03/09/2012 14:56:58

  Η υπερπροστασία του εργαζόμενου είναι ταφόπλακα της παραγωγής και του ταλέντου.

  Φυσικά αυτό ισχύει σε μια ανταγωνιστική οικονομία. Όπου η εργασία έχει αξία.

  Σε ετούτο τον τόπο ο κάθε δεινόσαυρος έχει πιάσει μια θεσούλα, στρογγυλοκάθεται σε ένα ωραίο μισθό και το μόνο που κάνει είναι να εκπαιδεύει τους επόμενους δεινόσαυρους. Αλήθεια εκτός από τους χιλιάδες άνεργους πόσα στελέχη επιχειρήσεων ξέρετε να είναι κάτω των 35 (και δεν τα βρήκαν έτοιμα από τον μπαμπά...)

  Συμφωνώ στο να γίνει ανελαστική η εργασία. Όχι όμως σε αυτή την Ελλάδα. Σε αυτή την οικονομία θα γίνει δουλεμπορία και μόνο.

  • Νικήτας avatar
   Νικήτας @ Greco21 03/09/2012 16:24:06

   +1

  • Astrahan avatar
   Astrahan @ Greco21 03/09/2012 17:55:34

   Είναι σίγουρο ότι δεν δούλεψες ποτέ σε ιδιωτική επιχείρηση (μικρή ή μεγάλη)! Οι ιστορίες με τους δεινοσαύρους που αναφέρεις είναι απο άλλο παραμύθι........το "δημόσιο παραμύθι".
   Θα πρότεινα να ξαναδιαβάσεις με μεγάλη προσοχή το παραμύθι που ισχύει στον ιδιωτικό τομέα.

 9. chris avatar
  chris 03/09/2012 16:09:05

  "μέτρων που αναμένεται ν αποφασιστούν κατ’ απαίτηση της τρόικας"
  Σοβαρα;
  Μονο της τρόικας;
  Εκεινη την καταγγελια για τον προεδρο του ΣΕΒ;
  Για τον εδω συμβουλο του ΔΝΤ "αξιοτιμο" κο. Μανο;
  Και το σεναριο που θα παιχτει ειναι το εξης:
  Μετα απο την σθεναρη αντισταση ολης της συγκυβερνησης και συσσωμου του εργατικου συνδικαλισμοιυ , η τρόικα θα παρει πισω το μετρο προς χαρην της αναπτυξης (οπως σθεναρα θα απαιτησει ο μπολσεβικος Κουβελης) Ειδικων Οικονομικων Ζωνων.
  Καλο ε;

 10. επιχειρηματιας avatar
  επιχειρηματιας 03/09/2012 16:23:01

  Καντε ονειρα,ουτε με μισθους ουγκαντας δεν θα ελθουμε να επενδυσουμε στο ελλαντα, γιαυτο φροντιστε να ζητιανευεται απο τους ξενους κανενα δανεικο και αγυριστο για να την περνατε.Για κοροιδα ψαχνετε?

 11. armageddon avatar
  armageddon 03/09/2012 16:27:50

  Το Ερώτημα είναι απλό.Θέλετε να είστε σκλάβοι των Γερμανών; Ναι ή Όχι;

 12. επιχειρηματιας avatar
  επιχειρηματιας 03/09/2012 16:44:54

  Εγω θελω να παραμεινω σκλαβος των γνωστων προμηθευτων...αρα οχι βεβαια.

 13. λakmos avatar
  λakmos 03/09/2012 16:54:34

  Παει αλλος ενας. Δειτε εδω:
  http://www.zougla.gr/greece/article/aftoktonise-anergos-ma8imatikos-sto-mesologi

 14. Pneumo72 avatar
  Pneumo72 03/09/2012 17:56:08

  Υποτίθεται ότι το μύνημα των εκλογών ήταν και να προστατευθεί ο εργαζόμενος από τον εργασιακό μεσαίωνα που τον έβαζαν τα μέτρα Παπαδήμ(ι)ου! Αλλά που! Σκλαβοποίηση και άγιος ο Θεός! Μερικοί πιστεύουν ότι όταν τους κυνηγάνε στους δρόμους θα τους προστατεύσει η αστυνομία! Δε μάθαν από τις περσινές παρελάσεις του Οκτωβρίου!

 15. Enzo avatar
  Enzo 03/09/2012 19:39:22

  Ποιος θα δουλέψει με μισθούς της πλάκας ;
  Ο ένας θα κοροϊδεύει τον αλλον .

 16. Λιογκος avatar
  Λιογκος 03/09/2012 21:39:29

  Θα πέσουν φάπες....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.