#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
16/10/2011 20:47
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουν και τον σκύλο και την πίτα και την...Ακρόπολη

 Διαβάζω με έκπληξη περισπούδαστες αναλύσεις κινδυνολογικού χαρακτήρα, σύμφωνα με τις οποίες η αντιμνημονιακή ρητορική ορισμένων πολιτικών κομμάτων, τροφοδοτεί με «αντι-ευρωπαικά αισθήματα» τον ελληνικό λαό.

Τα αντιευρωπαικά αισθήματα μπορεί να εντείνονται, αλλά δεν οφείλονται στην στήλίτευση των τακτικών που υιοθετεί η «τρόικα» για να μας συνετίσει. Οφείλονται στις ίδιες τις εκβιαστικές τακτικές της τρόικας, στο υψωμένο δάχτυλο του Σαρκοζί, στα χλευαστικά σχόλια του γερμανικού τύπου και στα απειλητικά τελεσίγραφα της Καγκελαρίας που μας δείχνει με τρόπο την πόρτα της εξόδου...

Αν κάποιοι πιστεύουν πραγματικά ότι η στάση των ισχυρών της Ευρώπης προς την δοκιμαζόμενη Ελλάδα συνάδει με οποιαδήποτε έκφανση «αλληλεγγύης», έχουν μάλλον ποτιστεί με το πνεύμα οσφυιοκαμψίας και μαζοχισμού που διατρέχει την παραπαίουσα ελληνική κυβέρνηση.

Η αλήθεια είναι ότι οι «εταίροι» και κατά κύριο λόγο δανειστές μας, κάθε άλλο παρά μας συμπονούν. Αντιθέτως, μας εκβιάζουν ωμά και στυγνά. Ειδικά η μεθόδευση κατατρομοκράτησης του ελληνικού λαού με το θρίλερ της 6ης δόσης παραπέμπει σε μέθοδο ψυχολογικού πολέμου που επιστράτευουν προπαγανδιστικοί μηχανισμοί ολοκληρωτικών καθεστώτων. Και αυτό, καμία σχέση δεν έχει με τις περίφημες ευρωπαϊκές αρχές δημοκρατίας(και ισοτιμίας) πάνω στις οποίες δομήθηκε η ένωση ελεύθερων και ανεξάρτητων κρατών.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το «κινέζικο μαρτύριο» στο οποίο μας υποβάλουν τις τελευταίες εβδομάδες οι εντολοδόχοι των δανειστών, αποτελεί μία προειδοποίηση για όλα όσα μας περιμένουν. Μία πρόβα δηλαδή, για το τι θα σημάνει στάση πληρωμών για μισθούς και συντάξεις στο δημόσιο και συνακόλουθη διάλυση των υποδομών κοινωνικής πρόνοιας, μέριμνας και περίθαλψης. «Πάρτε μια πρόγευση για να ξέρετε τι σας περιμένει» είναι το μήνυμα που μας στέλνουν οι δανειστές. Στην προσπάθεια τους να διαλύσουν με καθαρά γκαιμπελικές μεθόδους τις τελευταίες αντιστάσεις ενός πανικόβλητου λαού και να εγκαθιδρύσουν συνθήκες τριτοκοσμικού προτεκτοράτου που θα τους επιτρέψουν να λεηλατήσουν την ελληνική δημόσια περιουσία.

Προσωπικά δεν είμαι της άποψης ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για το σημερινό δημοσιονομικό κατάντημα που μας οδήγησε στη μνημονιακή αιχμαλωσία. Καταναλώσαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να παράγουμε. Ως εδώ όμως. Αυτού του είδους η τιμωρία με μεθόδους «σοκ και δέος» που επιβάλλουν οι Ευρωπαίοι για να μας «συνετίσουν», ξεφεύγει από κάθε έννοια πολιτισμένων διακρατικών συμπεριφορών μεταξύ εταίρων.

Αν άλλωστε είχαν στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι να μας βοηθήσουν, θα είχαν προ καιρού εγγυηθεί ρητά και απερίφραστα την υπεράσπιση των συνόρων μας. Γεγονός που θα μας επέτρεπε να μειώσουμε τους αμυντικούς προϋπολογισμούς και να εξυπηρετήσουμε το χρέος μας.  Πώς όμως να το κάνουν αυτό; Να χάσουν τα έσοδα από τα όπλα που εδώ και δεκαετίες μας προμηθεύουν;

Και τον σκύλο και την πίτα και την...Ακρόπολη θέλουν οι δανειστές μας, αλλά δεν έχουν καταλάβει ότι οι απελπισμένοι κάποια στιγμή καταφεύγουν και σε λύσεις...απελπισίας!

Γ.Χ.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. calogero.1 avatar
  calogero.1 16/10/2011 21:03:29

  δεν εχουν καταλαβει οι δυστυχεις οτι επαναδιαπραγματευση ΤΕΛΟΣ.
  Τωρα υπαρχει μονο ΕΚΒΙΑΣΜΟΣ!!!

 2. parsifal avatar
  parsifal 16/10/2011 21:22:44

  Εκβιασμός απο ποιούς ? Απο ηγέτες και λαό που επιχαίρουν γιατί επιτέλους οι Τούρκοι στριμώχθηκαν απο Ισραηλινούς, Ρώσσους, Αμερικανούς και λοιπούς πλήν ημών ?
  Εκβιασμός σημαίνει "είμαι ζωσμένος, ελάτε να με πάρετε αν σας βαστά να τιναχθούμε μαζί". Βλέπεις τίποτε σχετικό γύρω σου ?

 3. Σταύρος avatar
  Σταύρος 16/10/2011 21:23:57

  Ας φροντίσουν αυτοί να βελτιώσουν τα "φιλελληνικά" τους αισθήματα και μετά ας ζητήσουν ευθύνες.
  Ας τους κάνω την χάρη να ξεκινήσω από τα Δάνεια των Αδελφών Ρικάρδο(και όχι ενωρίτερα), να πάω μια βόλτα μέχρι τον Πατσίφικο, τους Εμπορικούς αποκλεισμούς των λιμένων, την παγίδα της Μικράς Ασίας και φυσικά την σημερινή εποχή αρχής γενομένης από την 4η Αυγούστου του 1936.
  Τα καλά και υπάκουα πειραματόζωα των Κυβερνήσεών των και των οπλικών Βιομηχανιών των είμασταν και είμαστε ακόμα.
  Τώρα φήμες ισχυρίζονται ότι μας έστειλαν και την Eurogendfor (h**p://www.eurogendfor.eu/) για να βοηθήσει την Χούντα του ΜΠΑΤΣΟΚ σε όλα έχουν καταφέρει να "αρπάξει" μέχρι στιγμής και σε όσα σκοπεύουν στο μέλλον.
  Η eurogendfor αποτελεί (τουλάχιστον για μένα) στρατό κατοχής και θεωρώ ότι έχω καθήκον να τους αντιμετωπίσω με όποιον τρόπο μπορώ και δύναμαι.
  Άντε, γιατί παρατράβηξε το αστείο των καλών ΕυρωπΕων και των σπάταλων απατεώνων Ελλήνων.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 16/10/2011 21:24:31

  ΔΕΝ με ενοχλεί πλέον η "Ευρώπη". Μερικοί από τους καλύτερους φίλους μου είναι "Ευρωπαίοι". Ούτε με ενοχλεί το μαρτύριο της σταγόνας, την δουλειά τους κάνουν οι πιστωτές και τα κράτη που τους εκπροσωπούν.

  Με ενοχλεί η έλλειψη εκπροσώπησης των δικών μας συμφερόντων που την αποδίδω στο ότι άτομα, πρόσωπα, άνθρωποι, είναι δέσμιοι των "Ευρωπαίων", όχι απλά με ταύτιση συμφερόντων ή ιδεολογιών, αλλά δέσμιοι με την κυριολεκτική έννοια: Πληρώθηκαν και τώρα ...κωλύονται.

  Επειδή τα πράγματα θα γίνονται ΠΟΛΥ χειρότερα, και επειδή ΟΠΟΙΟΣ και άν αναλάβει μετά τον ΓΑΠ θα έχει ΠΟΛΥ χειρότερο πρόβλημα από ότι ο ΓΑΠ το 2009 ή ο ΚΚ το 2007 ή το 2004, θερμά παρακαλώ, 1) μία γενική αμνηστία για όλους, και 2) όσους "επηρεάστηκαν" από την Siemens από το 81 ή το 89 και μετά, να το ομολογήσουν και να παραιτηθούν από τις πολιτικές ή κομματικές σκηνές, και να κρατήσουμε (εάν δηλαδή τρώγεστε για αυτό) τον όποιο Ευρωπαϊκό προσανατολισμό θέλετε αλλά ΧΩΡΙΣ τον εκβιασμό που υποψιάζομαι ότι κρύβεται πίσω από τα φαινομενικά αδιέξοδα.

  (Και, Γ.Χ., έχω αρχίσει και αποβάλω ακόμα και ενοχές για το ότι καταναλώσαμε περισσότερα από όσα πάραγαμε. Όπως έιπα και σε μία κυρία, κατ' ιδίαν, για το θέμα: "εάν καλούσες, κούκλα μου, έναν νηστικό και παραμελημένο αλλοδαπό 18-22 ετών στο σπίτι της την νύχτα και του μιλούσες για φαϊ και για σεξ, τι θα περίμενες να κάνει ο αλλοδαπός"; Χαμηλά επιτόκια, σκληρό νόμισμα και πολλή διαφήμιση. Δεν δέχομαι την ενοχή. Τα παράπονα στους διαφημιστές, και τους κεντρικούς τραπεζίτες).

  • Dal avatar
   Dal @ archaeopteryx 16/10/2011 22:16:53

   Πολύ σωστό το τέλος, έτσι πράγματι είναι. Όταν είχαμε ανάπτυξη 4 και 5% όλοι πανηγύριζαν. Κανένας δεν έλεγε ότι η ανάπτυξη ωφείλεται στο υπέρμετρο δανεισμό. Οδηγηθήκαμε στο καταναλωτισμό και κατά συνέπεια στην υπερχρέωση, όπως άλλωστε και ο πληθυσμός όλων των δυτικών κοινωνιών.

   • Απορία avatar
    Απορία @ Dal 16/10/2011 22:25:37

    Τα περισσότερα σοβαρά άτομα έλεγαν ότι οφείλεται στον υπέρμετρο δανεισμό και έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου, αλλά όποτε άνοιγαν το στόμα τους κόντευαν να λιντσαριστούν.

    Βλέπεις το χρηματιστήριο έδινε "λεφτά" τότε με το τσουβάλι και ο εύκολος δανεισμός έδινε πλαστή ευμάρεια, ποιος λοιπόν να άκουγε τις "κασσάνδρες" όταν όλα ήταν τόσο ρόδινα;...

    • archaeopteryx avatar
     archaeopteryx @ Απορία 16/10/2011 22:59:36

     Τα περισσότερα σοβαρα ατομα έλεγαν διάφορα, αλλά όπως συμβάινει και σε άλλους τομείς, απλά δεν ακουγόταν ή χανόνταν στην ομίχλη. Αν το 2001 έλεγες ότι είναι λάθος οι Ολυμπιακοί, ή το 1997 λάθος η Γέφυρα, ή το 1991 λάθος το Αεροδρόμιο, ή το 2001 λάθος η πώληση του Σκαραμαγκα... θα το ήξερε κανείς; Στην μαύρη τρύπα θα χανόταν οι αποψεις (και στα δύο κόμματα).

     Από το 1995 μέρχι σήμερα πέρασαν 15-16 χρόνια. Αν υπάρχουν servers (και αρχαιοπτερυγες) σε άλλα 15 χρόνια θα πάω να δω τι έλεγα εγω το 2011 για τις ΑΠΕ.

 5. makis avatar
  makis 16/10/2011 21:51:18

  Πρόεδρος Εφετών: "Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που μειώνουν την εθνική κυριαρχία" http://shar.es/b227h

 6. Nikos Draxma avatar
  Nikos Draxma 16/10/2011 21:53:23

  Η ΚΡΙΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ , ΟΧΙ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

  Δεν ειμαστε τραπεζικα τερατα που επιδοτηθηκαν την τελευταια 5 ετια με 150 δις

  Δεν παιξαμε εμεις τοξικα ομολογα των υγειων ασφαλιστικων ταμειων στην εποχη της δραχμης στο χρηματιστηριο και τα χασαμε

  Δεν καναμε συμφωνια με την goldman sucks με τα swaps και και τα δομημενα ομολογα

  Δεν πηραμε εργολαβιες τα δημοσια εργα , ουτε μιζες και εξοπλιστικα

  Δεν ειμαστε χρεωκοπημενοι επιχειρηματιες που ζητησανε στηριξη απο το κρατος και την πηραν

  Τελος μια ευρωπη που ηξερε απο την αρχη οτι οι κυβερνωντες ειναι διεφθαρμενοι , δεν εβαλαν μυαλο ουτε το 2009 που αντι να πουν την αληθεια στον ελληνικο λαο . στηριξαν τους δοσυλογους , με την ελπιδα θα τους βγουν τα σκοτεινα σχεδια τους , μαγειρευωντας και τα στοιχεια της ΕΛΣΤΑΤ

  Τωρα βεβαια που ο ελληνικος λαος σταθηκε ορθιος απο το δογμα σοκ , αντεδρασε δυναμικα και υπο το βαρος της καθολικης ανυπακοης, οι δοσιλογοι καταρρευσαν και τα ξερασαν ολα
  Τωρα μας κανουν κηρυγμα , ποιοι οι γερμανοι , που τους εσωσαν οι αμερικανοι απο την χρεωκοπια στο β παγκοσΜιο πολεμο χαριζωντας τους τα χρεη και φταιχνωντας την οικονομια με τα δικα τους λεφτα , οπως και με τα κλεμμενα της ευρωπης

  Λετε καταναλωσαμε ?

  Ποιος καταναλωσε ασχετοι ?

  Το ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΧΡΕΟΣ στην ελλαδα ειναι το μικροτερο στην ευρωπη (133 δις) και ταυτοχρονα οι ελληνες κατεχουν το μεγαλυτερο ποσοστο ακινητης περιουσιας στο κοσμο , αυτο και μονο δειχνει οτι δεν ειμαστε σπαταλοι , αλλα οι καλυτεροι επενδυτες ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ

  Η λυση στο προβλημα μας ειναι η επιστροφη στο εθνικο νομισμα οπως επιτασουν οι κανονες της οικονομιας

  http://press-gr.blogspot.com/2011/10/to_12.html

 7. Απορία avatar
  Απορία 16/10/2011 21:54:06

  Εξαιρετικό άρθρο, αναλύει όλους τους λόγους για τους οποίους δεν έχουμε πλέον κανένα λόγο να είμαστε στην ΟΝΕ. Τα ίδια ισχύουν κατά κάποιον τρόπο για τα υπόλοιπα PIIGS και τις φτωχές χώρες της ΕΕ.

  Ας μείνουν με τη Γερμανία, η Ολλανδία, η Φινλανδία, η Γαλλία, η Αυστρία ή όποιος άλλος μπορεί να αντέξει τους παραλογισμούς τους.

  Η υπόθεση ευρώπη για την Ελλάδα έχει τελειώσει, μην κοροιδευόμαστε. Το ποτήρι έχει ραγίσει. Φρόντισε ο ΓΑΠ για αυτό που αφού πρώτα μας διέσυρε εμάς τον λαό σαν κλέφτες, διεφθαρμένους και ψεύτες, στη συνέχεια με τις πράξεις του απόδειξε ότι τα ίδια είναι και αυτός.

  Για τους ευρωπαίους είμαστε πλέον "bad credit", "liars and thieves". Δεν μας γουστάρουν και ό,τι ήταν να πάρουν από μας το πήραν. Για να αναστραφεί δε αυτή η κατάσταση θα χρειαστεί να περάσει τουλάχιστον μια γενιά.

  Δεν υπάρχει λόγος να ξεπουληθούμε σωματικώς αλλά και πνευματικώς για κάτι που δεν μπορούμε να πετύχουμε και εκ των πραγμάτων από ό,τι φαίνεται σε λίγο δεν θα υφίσταται, τουλάχιστον με την παρούσα του μορφή.

 8. ο Αρης avatar
  ο Αρης 16/10/2011 22:03:31

  Βγάλε ρε φίλε την κωλοπινακίδα που λέει ότι ΠΩΛΕΙΤΑΙ, ΔΕΝ ΠΩΛΕΙΤΑΙ, και άς λένε ό,τι θέλουν, τι κοπανάτε και εσείς; Στο BILD τα κάνουν αυτά.
  ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ να γράψετε.
  Επιτέλους

 9. lampros avatar
  lampros 16/10/2011 22:17:48

  Προσωπικά δεν είμαι της άποψης ότι οι Έλληνες πολίτες δεν έχουν μερίδιο ευθύνης για το σημερινό δημοσιονομικό κατάντημα που μας οδήγησε στη μνημονιακή αιχμαλωσία. Καταναλώσαμε περισσότερα από όσα μπορούσαμε να παράγουμε.

  Αυτό το αυτο-μαστίγωμα είναι βλακεία, και καλό είναι να κοπεί.

  Το ιδιωτικό χρέος των ελλήνων είναι μικρό, από τα μικρότερα στην Ευρώπη.

 10. jbj avatar
  jbj 16/10/2011 22:20:54

  Οι 10 εντολές του ΔΝΤ http://shar.es/b2sjr

 11. αλλήθωρος avatar
  αλλήθωρος 16/10/2011 22:21:32

  Parsifal έχεις δίκιο.
  Αν από την αρχή δείχναμε αποφασισμένοι να φθάσουμε στα άκρα, ότι μας διακατείχε το «Σύνδρομο του Σαμψών»,τα πράγματα θα ήσαν διαφορετικά.
  Αλλά για να το κάνεις αυτό χρειάζεσαι κότσια και όχι να το παίζεις γελαστός χαζοχαρούμενος γεράκος.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.