#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
03/11/2010 18:16
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

«Θέλουμε όλο το Ναυπηγείο και όχι ανάπηρο»Ισκαντάρ Σάφα: «Θέλουμε όλο το Ναυπηγείο και όχι ανάπηρο» (http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1891735)

Πάντα είμαι επιφυλακτικός όταν διαβάζω τέτοια, αλλά αυτό μοιάζει αυθεντικό.  Κάποιος να πει στον κόσμο ένα από τα ανταλλάγματα που δώσαμε σαν λαός στους Γερμανούς για την τιμή να υπερχρεωθούμε, να καταναλώσουμε και να χρεοκοπήσουμε.  Μας πλήρωσαν να καταστρέψουμε καλλιέργειες, μας επιδότησαν να καθόμαστε, τους πληρώσαμε για να φτιάξουν τα υποβρύχια όπως καλύτερα ήξεραν (πληρώθηκαν για να πάρουν τον Σκαραμαγκά… δεν πλήρωσαν). Και τώρα που τέλειωσε το φαγάκι τους και ο ρόλος μας, δείχνουν τι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση:  Αυτό που περιορίζει την δουλειά στην περιφέρεια για να έχει η Μητρόπολη.

Ετσι, αρχικά μέσω Μητσοτάκη, και τελικά μέσω Πασόκ και συνδικαλιστών έκαναν στην Ολυμπιακή αυτό που της έκαναν.  Είναι οι ίδιοι που μέσω Γιωργάκη και Αντρίκου και κυρίας Κλιματικής Αλλαγής, μας λένε για Πράσινη Ανάπτυξη.  Να βάψουμε τα Ναυπηγεία πράσινα, να αναπτυχθούνε.Δεν θα πω «μπουρλότο», θα πω ΚΑΝΟΝΙ, κι ας ακούγεται ανεύθυνο.

A.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. kiki avatar
  kiki 03/11/2010 18:25:48

  Αλλη μια επιτυχια επενδυτικη της κυβερνησης.Στο Καταρ εργατη θα τον στειλουμε τον Τουρκμετζογλου.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ kiki 03/11/2010 18:55:47

   Η επιτυχία είναι του Πασόκ και του ξένου Εθνους που εκπροσωπεί. Το "Εθνος" έχει συμφέροντα, το Πασόκ διόριζε κλέφτες και μεθόδευε λαμόγια συνδικαλιστές. Ρωτήστε οποιονδήποτε στο Πέραμα. Ρωτήστε ανθρώπους του Νιάρχου. Ρωτήστε ανθρώπους της Ελευσίνας. Πολλά τα λεφτά (αλλά για την Μητρόπολη, όχι για εμάς). Αν δεν έχετε καταλάβει ότι οι Ευρωπαίοι γραφειοκράτες είναι του "Έθνους"...

   Ο Σκαραμαγκάς έχτισε στόλους φορτηγών πλοίων, μπείτε στην αίθουσα υποδοχής, θα δείτε μερικά. Το Πασόκ το έφερε στον ξεπεσμό του 2001-2. Με ξένη βοήθεια.

   • Calamari avatar
    Calamari @ archaeopteryx 04/11/2010 02:50:48

    Aκριβως τα ιδια στην Ολυμπιακη... Οπως σωστα αναφερει ο Φακτορας.

 2. Αθωος Περαστικος avatar
  Αθωος Περαστικος 03/11/2010 19:07:53

  Για δειτε και αυτα τα αισχη...

  Σκανδαλώδης "μαύρη" τροπολογία: Έδωσαν φορολογική αμνηστεία σε Λιβανέζους και Γερμανούς των ΕΝΑΕ!
  03-11-2010 17:17:01
  Μέσα στην χθεσινή σκοτεινή νύχτα, λίγο πριν το ξημέρωμα, την ώρα που η Δημοκρατία και οι Έλληνες πολίτες αναπαύονταν, στην Βουλή εκδηλώθηκε από την κυβέρνηση αυτό που ο βουλευτής του Συνασπισμού - αριστερός μεν, πατριώτης δε - Παναγιώτης Λαφαζάνης χαρακτήρισε «Κοινοβουλευτικό πραξικόπημα»: Ψηφίστηκε αιφνιδιαστικά σε άσχετο νομοσχέδιο τροπολογία που δίνει φορολογική αμνηστεία (!) στους νέους ιδιοκτήτες των ΕΝΑΕ, αλλά αλλάζει ουσιαστικά τον προηγούμενο νόμο, καταργώντας την Abu Dhabi Mar και «βαπτίζοντας» και επίσημα την Privinvest την εταιρεία του Ι.Safa, ως νέο ιδιοκτήτη των ΕΝΑΕ!

  Η όλη μεθόδευση (νύχτα, κατάθεση τροπολογίας σε άσχετο νομοσχέδιο, διακίνηση του κειμένου της τροπολογίας στις ημισκότεινες καμάρες του Κοινοβουλίου) σίγουρα δεν περιποιεί τιμή σε κανέναν από τους πρωταγωνιστές του. Και ειδικά στον συνταγματολόγο Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος εν πάση περιπτώσει πρέπει να μας δηλώσει μέχρι ποίου σημείου φτάνει η ανοχή του στο συγκεκριμένο θέμα. Διότι πάλι τα έργα του έρχονται σε αντίθεση με τα λόγια του: "Δεν πρόκειται να υπάρξει φορολογική αμνηστεία" δήλωνε όταν απαντούσε στο περίφημο non paper.

  Το ότι ήταν και εξακολουθεί να είναι αντίθετος σε αυτό το έκτρωμα, τον τιμά, αλλά μέχρι πότε «θα κάνει χάρες»; Το νομοσχέδιο με το οποίο δίνεται φορολογική αμνηστεία στην Privinvest αφορούσε την ... ηλεκτρονική συνταγογράφηση! Και η κατάθεση της άσχετης τροπολογίας στηλιτεύθηκε και από τον πρώην πρόεδρο της Βουλής Απόστολο Κακλαμάνη.

  Αλλά πως αλλιώς θα μπορούσε να περάσει χωρίς την παρουσία βουλευτών το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα; Ας δούμε τι περιλαμβάνει η τροπολογία της μαύρης νύχτας μέσω των όσων είπε για το θέμα ο μοναχικός Παναγιώτης Λαφαζάνης, ο οποίος ευρισκόμενος εκείνη στην στιγμή παρά το προχωρημένο της ώρας στα έδρανα είπε χαρακτηριστικά:

  «Η τροπολογία αφορά τα άλλοτε κραταιά Ναυπηγεία Σκαραμαγκά τα οποία κατάντησαν όπως κατάντησαν και δυστυχώς απ’ότι βλέπω έχουν πολύ κακή τύχη για το αύριο. Η συμφωνία που ψηφίστηκε από την κυβερνητική πλειοψηφία μεταβίβαζε τα ναυπηγεία στην ADM και άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο στο μέλλον και μία συνδεδεμένη εταιρεία. Είναι νομικός ο όρος «συνδεδεμένη εταιρεία».

  Ήταν απαράδεκτο αυτό, βεβαίως στη συμφωνία, τότε. Και ξαφνικά δεν στέγνωσε το μελάνι στης συμφωνίας και η ADM μετατράπη σε Privinvest μία άλλη εταιρεία και από το Abu Dhabi πήγαμε στο Λίβανο με άλλη ιδιοκτησία του κυρίου Safa. Ποιος μας το λέει ότι είναι συνδεδεμένη εταιρεία; Εμείς που το γνωρίζουμε; Ποιο είναι το βάθος και το είδος της σύνθεσης; Ποια είναι η μετοχική σύνθεση της Privinvest; Την ξέρουμε; Μπορείτε να μας πείτε την μετοχική σύνθεση της Privinvest; Και το είδος της σύνδεσης μπορούμε να το ξέρουμε; Ποιος την έλεγξε; Που κρατάει η σκούφια της; Η Lazard έλεγξε την ΑDM. Που δίνουμε εμείς τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά; Τι ψήφισε η Βουλή και που φτάσαμε τώρα; Φτάσαμε εδώ, για τον απλούστατο λόγο ότι η κυβέρνηση υπέστη έναν εκβιασμό με τα υποβρύχια και με την φορολογική αμνηστεία.

  Στο δεύτερο μέρος της τροπολογίας έρχεται μια ρύθμιση για να παραγραφούν να διαγραφούν με μια μονοκοντυλιά, εικονικά και πλαστά τιμολόγια ή φορολογικές παραβάσεις. Μπορούν να γίνονται αυτά τα πράγματα;»

  Απάντηση βέβαια δεν πήρε ο βουλευτής, ούτε πρόκειται να πάρει. Όπως απάντηση δεν πρόκειται να πάρουν και εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες που διώκονται ανελέητα αν τα περίπτερα ή τα μαγαζιά τους ξεχάσουν να κόψου κάποια απόδειξη, αλλά για τα πλαστά τιμολόγια, πλαστά παραστατικά, μίζες κλπ των Γερμανών και των συνεταίρων τους στα ΕΝΑΕ, υπάρχει πάντα η κατάλληλη τροπολογία φορολογικής αμνηστείας.

  Σήμερα το πρωί ο Ι.Safa, άλλα είπε στους εργαζόμενους («Δεν πρόκειται να απολυθεί κανείς αν παρακολουθήσει τον τρόπο που δουλεύουμε») και άλλα στο υπουργείο ενώπιον του Ε.Βενιζέλου όταν ρωτήθηκε αν μπορεί να εγγυηθεί τις 1200 εργασίας:

  "Δεν μπορώ να εγγυηθώ τίποτα, όπως πουθενά στο κόσμο. Το μόνο που μπορώ να εγγυηθώ είναι ότι θα κάνω ότι το καλύτερο για να πετύχουμε", είπε ο Ι.Safa, ο οποίος είπε ακόμα το πρωί στους εργαζόμενους ότι «Περιμένει από την κυβέρνηση να δώσει στα ΕΝΑΕ αυτά που υποσχέθηκε» και ότι «Είναι ανοικτό το θέμα των πολιτικών κατασκευών» Μα αυτό υποτίθεται ότι έκλεισε και έτσι σβήστηκε το πρόστιμο των 225 εκατ. ευρώ (συν τους τόκους) που έχει επιβάλλει η Διεύθυνση ανταγωνισμού της Ε.Ε. Ή όχι;

  Δημοσιεύουμε διά του λόγου το αληθές ολόκληρο το κείμενο όπου περιλαμβάνονται οι δύο σκανδαλώδεις τροπολογίες:

  Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

 3. ballomatou avatar
  ballomatou 04/11/2010 07:36:29

  Ποιος παρακαλουσε ποιον να αγορασει τα ναυπηγεια? Ποιος σωφρων επιχ/τιας θα δεχοταν να αγορασει αμφιβολης βιωσημοτητας επιχ/σεις και δη Ελληνικες? Δυστυχως δεν μπορουμε να καταλαβουμε οτι πρεπει να αλλαξουμε για να δουμε ασπρη μερα. Πολυ σωστη η αποφαση να διαγραφουν τα χρεη και εξ ισου τιμια η δηλωση του ιδιοκτητη για την διατηρηση των θεσεων εργασιας. Δυστυχως για μαι ακομη φορα προσπαθουμε να μεταφερουμε την νοοτροπια του δημοσιου σε ιδιωτικη επιχειρηση. Προφανως δεν γνωριζετε ποσα ναυπηγεια πωλουνται αυτην την στιγμη.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.