#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
09/10/2010 10:02
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουμε πίσω την Αθήνα των ονείρων μαςΟι αυτοδιοίκητες εκλογές του Νοεμβρίου 2010 είναι με την αποδοχή όλων των κομμάτων , πολιτικές εκλογές .

Είναι οι εκλογές εκείνων, που στήριξαν το μνημόνιο και εκείνων που το αντιπολιτεύονται . Αυτές οι εκλογές είναι μεγάλη πρόκληση για τον Ελληνικό λαό, γιατί μπορεί να στείλει πολλαπλά μηνύματα εναντίον εκείνων που μείωσαν δραστικά το εισόδημά τους, που τον οδήγησαν στην ανεργία, που του έκλεισαν τις επιχειρήσεις, που του στέρησαν το χαμόγελο και που τους αναγκάζουν να προσπαθούν να εξηγήσουν καθημερινά, στα παιδιά τους, για το τι έφταιξε τελικά και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις απέναντί τους.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνούμε, πως οι εκλογές αυτές αφορούν πρωτίστως , την τοπική αυτοδιοίκηση που αποφάσεις της πολλάκις καθορίζουν τις συνθήκες ζωής στον τόπο μας, το περιβάλλον στο οποίο ζούμε, τον αέρα που αναπνέουμε. Έτσι θα πρέπει, κριτήριο στην ψήφο μας, να είναι αυτοδιοίκητοι συνδυασμοί που πράγματι δείχνουν να νοιάζονται για τα πραγματικά προβλήματα των τοπικών κοινωνιών και προεκλογικά , τα αναδεικνύουν .

Γνωρίσαμε μια Αθήνα πανέμορφη!! Την Αθήνα των Ελληνικών ταινιών, όπου όλοι κυκλοφορούσαν στους δρόμους της χωρίς φόβο, που έλυναν τα προβλήματά τους στα « λαϊκά δικαστήρια », των αυλών και των πεζοδρομίων των σπιτιών. Την Αθήνα των θερινών σινεμά , που ο περίγυρος τους μοσχοβολούσε γιασεμί, όπου παιδιά τότε, παίζαμε μπάλα, φτιαγμένη από υφάσματα, στους χωματόδρομούς της και όταν περνούσε κάποιο αυτοκίνητο, φωνάζαμε «σύρμα» για να σταματήσουμε, προκειμένου να περάσει .

Βέβαια αυτή η Αθήνα πέρασε ανεπιστρεπτί!!!

Όμως από εκείνη την Αθήνα των ονείρων μας, έχει τεράστια διαφορά η σημερινή, όπου οι κάτοικοί της κατά ένα μεγάλο ποσοστό είναι μετανάστες, οι περισσότεροι παράνομοι και στοιβάζονται μέσα σε μικρά εκμισθωμένα διαμερίσματα με αποτέλεσμα να τίθεται εκτός των άλλων και τεράστιο ζήτημα υγιεινής, όπου η εγκληματικότητα έχει ακουμπήσει το κόκκινο και στους δρόμους της πλέον, μέρα μεσημέρι, βλέπεις νέους ανθρώπους να κάνουν χρήση ηρωίνης και μπροστά στα μάτια περαστικών, γίνεται αγοροπωλησία ναρκωτικών, όπου επί εικοσιτετραώρου βάσεως βλέπεις γυναίκες από όλη την υφήλιο να επιδίδονται στον αγοραίο έρωτα  ,όπου « ανθεί » το παραεμπόριο εις βάρος μικροεπιχειρηματίων, που πληρώνουν κανονικά τους φόρους τους στο ελληνικό δημόσιο και βλέπουν να ευτελίζεται η αξία της περιουσίας τους .

Θα πρέπει λοιπόν, να δεσμευτούν όλοι εκείνοι, που διεκδικούν την διοίκηση αυτής της πόλεως, απέναντι των κατοίκων της, πως θα προσπαθήσουν να επιλύσουν τα παραπάνω τεράστια προβλήματα και να κάνουν πιο ανθρώπινη την πόλη των θεών. Την πόλη που κοσμείται από τον αρχαίο ναό του Παρθενώνα, που είναι το σημαντικότερο πολιτισμικό κόσμημα της ανθρωπότητας.

Αποστόλου Παναγιώτης

ΣΧΟΛΙΑ

 1. A.M. avatar
  A.M. 09/10/2010 10:44:24

  Μπορούμε να θέλουμε όσο θέλουμε.

  Την Αθήνα των ονείρων μας αποκλείεται να την ξαναδούμε ποτέ.

  Εκτός και βγεί ένας «δικτάτορας» εντός ή εκτός εισαγωγικών και με συνοπτικές διαδικασίες επιφέρει τις δέουσες μεταβολές διά της βίας όχι μόνον έναντι όσων παράνομα διαβούν στην πρωτεύουσα και στην Ελλάδα γενικότερα αλλά και έναντι όσων υποστηρίζουν αυτήν την παράνομη διαβίωση.

  Στρατόπεδα συγκέντρωσης και μαζικές απελάσεις χωρίς δεύτερη κουβέντα για οποιονδήποτε δεν έχει νόμιμη άδεια παραμονής στην χώρα και για όποιον Έλληνα υποστηρίζει - παράνομα - την παραμονή των λαθρομεταναστών στην χώρα.

  Η μόνη περίπτωση για να ξαναδούμε μια Αθήνα όχι βέβαια όπως την είχαμε γνωρίσει αλλά τουλάχιστον με ανθρώπινο πρόσωπο.
  Άλλη περίπτωση και άλλος τρόπος εξανθρωπισμού της Αθήνας - με δεδομένη την σημερινή κατάσταση - δεν υπάρχει.

  • Misha avatar
   Misha @ A.M. 09/10/2010 10:58:26

   A.M.

   Τα όσα λες εδώ ακυρωνουν πλήρως τις συμπαθητικές τοποθετήσεις σου στο θέμα για την εκκλησία.
   Mε τη «λογική» αυτή θα απέλαυνες και τον «λαθρομετανάστη» Χριστό που έφυγε με τη μανα και τον πατριό του, κυνηγημένος στην Αίγυπτο.
   Διάβασε την προς Διόγνητον επιστολή και ίσως ανοίξει κάπως η οπτική σου.
   Η Αθηνα, ναι έχει τα χάλια της αλλά δε θα λυθεί το πρόβλημα της με νύχτες του αγίου Βαρθολομαίου.
   Είναι δε ανεδαφική η πρόταση σου και για πρακτικούς λόγους: Η ΕΕ έχει ανοίξει τα σύνορα και εμείς έχουμε υπογράψει τη συμφωνία το Δουβλίνου που μας εγκλωβίζει.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Misha 09/10/2010 11:15:33

    @Misha
    Όταν μιλάμε για πολιτικές επιλογές, για γεωστρατηγικά ζητήματα, για εθνική άμυνα, για πατρίδα και έθνος αφήνουμε έξω τα της θρησκείας και της πίστεως.

    Αν θέλεις να τοποθετηθώ Ορθόδοξα δεν έχω κανένα πρόβλημα.

    «Επιτρέπει ο Θεός να είναι έτσι η Αθήνα, έχει το σχέδιό Του και όλα στο τέλος θα γίνουν όπως Εκείνος αποφάσισε.»
    Τα αφήνουμε όλα στο έλεος του Θεού και δεν κάνουμε τίποτε.
    Εξ άλλου και επί Τουρκοκρατίας οι ανθρώπινες ψυχές σώζονταν και μάλιστα περισσότερες - κατά την δική μου αυθαίρετη εκτίμηση - απ όσες σώζονται σήμερα.
    Ο Θεός «θέλει πάντας σωθήναι και εις επίγνωσιν αληθείας ελθείν»
    Άρα έφερε αυτούς τους μετανάστες και τους λαθρομετανάστες εδώ για να ενσωματωθούν, να γνωρίσουν τον Χριστό και να σωθούν»

    Όπως καταλαβαίνεις κάνω μια αυθαίρετη ερμηνεία των πιθανών σχεδίων του Θεού.
    Και αν φτάσω στην ησυχαστική «απόλυτη εγκατάλειψη στο θέλημά Του» τότε δεν χρειάζεται να κάνουμε τίποτε. Εκείνος γνωρίζει.

    Μόνο που εδώ απάντησα στο αν ανθρωπίνως είναι εφικτό να δούμε ξανά μια ανθρώπινη Αθήνα όπως την γνωρίσαμε κάποιοι από εμάς.

    Και κατά την γνώμη μου αν δεν ληφθούν τέτοια δραστικά μέτρα δεν πρόκειται να την ξαναδούμε.
    Ίσως δεν είναι κάν απαραίτητο να την ξαναδούμε όπως ήταν.
    Όλα στην ζωή αλλάζουν και η Αθήνα άλλαξε και σήμερα είναι αυτή που είναι.

    Επαναλαμβάνω όμως πως ΑΝ θέλουμε να την δούμε πιο ανθρώπινη και ΑΜΕΣΑ πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα όπως τα περιέγραψα παραπάνω.

    Κατά το ανθρώπινον προσεγγίζοντας το θέμα τοποθετούμαι έτσι.
    Όχι κατά Θεόν.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 09/10/2010 11:33:17

    «Aνθρώπινη» μια κοινωνία δε μπορεί να γίνει, κυνηγώντας τους ταπεινούς και καταφρονεμένους φτωχοδιαβόλους.
    Το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης είναι υπαρκτό και μεγάλο και δεν μπορεί να αντιμετωπισθεί όσο είμαστε εντός ΕΕ εφόσον οι φτωχοδιάβολοι τη βολεύουν ως φτηνό εργατικό δυναμικό(ολα τα έργα της Ολυμπιάδας του άισχους φτιάχτηκαν από μετανάστες)
    Γκέτο «ασφάλειας και τάξεως» , γεμάτα μπατσους και τείχη τσιμέντου ίσως να μπορεί να δημιουργηθούν αλλά αυτά απέχουν πολύ από ανθρωπινες κοινωνίες.
    Η θρησκεία δεν είναι αλά καρτ για να την χρησιμοποιείς κατά το δοκουν.

   • A.M. avatar
    A.M. @ Misha 09/10/2010 11:47:30

    Δεν αναφέρθηκα σε «θρησκεία».
    Δεν είμαι θρησκευόμενος άνθρωπος.
    Είμαι πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός.

    Και σαφώς τα θέματα - κατά την δική μου πάντα άποψη - μπορεί να τα προσεγγίσει κάποιος από διάφορες οπτικές.

    Αν θα ήθελα να προσεγγίζω τα διάφορα κοινωνικόπολιτικά και εθνικά θέματα μέσα απ την Ορθόδοξη οπτική τότε δεν θα είχα ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΛΟΓΟ να σχολιάσω το οτιδήποτε.

    Μπαίνω στην διαδικασία σχολιασμού και έκφρασης απόψεων επί των προαναφερθέντων θεμάτων για να συμμετέχω σε μια συζήτηση, να παραθέτω τις κατά άνθρωπον απόψεις μου και να διαβάζω τις απόψεις των άλλων ανθρώπων.

    Απ την αμιγώς Ορθόδοξη οπτική του θέματος και εν επιγνώσει μου βρίσκομαι σε πτωτική κατάσταση όταν συζητώ τα θέματα στο κοινωνικοοικονομικό, εθνικό, γεωστρατηγικό, πολιτικό κλπ επίπεδο.
    Αν τα δώ καθαρά απ την Ορθόδοξη οπτική δεν υπάρχει λόγος να συμμετέχω.
    Επειδή όμως κάποιες φορές αρέσκομαι να κάνω ανθρώπινες συζητήσεις και να συμμετέχω, θεωρώ τα θέματα και τοποθετούμε επί των θεμάτων κατά το ανθρώπινον.

    Έχω όμως την επιλογή και να μην το κάνω κάτι τέτοιο, αν και όταν το θέλω.

   • Misha avatar
    Misha @ Misha 09/10/2010 12:31:04

    @A.M.

    Eφόσον λές ότι είσαι πιστός Ορθόδοξος Χριστιανός θα έπρεπε να θυμάσαι πως (και) σημερα η Εκκλησία γιορτάζει στο εορτολόγιο της «λαθρομετανάστες»:
    Αβραάμ : «έξελθε εκ της γης σου και της γής της συγγενειας σου», Λωτ (μετάνάστης από τα Σόδομα) , αλλά και οι δύο σύζυγοι Ανδρόνικος και Αθανασία, ακόμα και ο απόστολος Ιάκωβος που πήγαινε απρόσκλητος δεξιά κι αριστερά για να μιλήσει για την Ανάσταση.
    Η Ορθόδοξη Θεολογία δεν είναι ούτε μοιρολατρική , όπως μάλλον νομίζεις, ούτε χωρίς λόγο για τα κοινωνικά προβλήματα (θυμήσου πως ο Χρυσόστομος εξορίστηκε και αφοριστηκε γιατί υπερασπίστηκε το δίκιο μιας χήρας έναντι στην αυτοκράτειρα, και γιατί πουλουσε τα μάρμαρα των εκκλησιών για να ταϊσει τους φτωχούς).
    Ο Χριστιανός δεν είναι χριστιανός από τις 7-10πμ των Κυριακών και των μεγάλων γιορτών.
    Κάνει τον αγώνα του για να παραμένει φιλόθεος, φιλάδελφος και πονόψυχος σε όλη την αναστροφή του.Τα αποτελέσματα του αγώνα αυτού (εσωτερικού και εξωτερικού) είναι στα χέρια του Θεού.
    Χριστιανός τοκογλύφος ή εθνικιστής ή οπαδός «τελικών λύσεων» δε μπορεί να υπάρξει.
    Η μετανάστευση είναι φαινόμενο που προκύπτει από την εκμετάλλευση του Γ Κόσμου από τις πολυεθνικές της Δύσης και γι αυτό η οργή μας θα πρέπει να στρέφεται προς την αιτία του προβλήματος και όχι στο σύμπτωμα ή στα θύματα.

   • Jimmy Daras avatar
    Jimmy Daras @ Misha 09/10/2010 17:46:20

    Den mas englovizei tipota otan vrethi o katallilos arxigos kai sxisi ola afta ta palioxarta. Se ligo, tha arxisoun na ton mimountai oles oi xwres tis EE, pou krifa efxonai na doune poios tha arxisi prwtos.
    O skopos panta agiazei ta mesa.

  • Κάποιος avatar
   Κάποιος @ A.M. 09/10/2010 11:46:54

   Κάνω ένα κολλάζ από τα λεγόμενα σου.
   Άλλη περίπτωση και άλλος τρόπος εξανθρωπισμού της Αθήνας-δεν υπάρχει.Εκτός και άν:
   ...βγεί ένας «δικτάτορας».
   ...επιφέρει τις δέουσες μεταβολές διά της βίας γενικότερα.
   ...Στρατόπεδα συγκέντρωσης.
   ...μαζικές απελάσεις.


   Το άρθρο μιλάει για εξανθρωπισμό και όχι για απανθρωπισμό της Αθήνας.

  • 11888 avatar
   11888 @ A.M. 09/10/2010 15:36:37

   Θετεις το θεμα σε πολυ σωστες βασεις αλλα αφηνεις να αιωρουνται πολλα ερωτηματα στον αερα.

   Τα στρατοπεδα θα αφορουν μονο μεταναστες ή και αλλες μειονοτητες(Μη κανουμε παλι μισες δουλειες).

   Θα εχουν μεγαφωνα οπου θα απαγγελονται επι εικοσιτετραωρου βασης ,ο "αγων μου" και ο fascista?

   Θα εχουν κλιβανους?

   θα εχουν φωτοβολταικα στη ταρατσα ωστε να μην επιβαρυνεται το συστημα της ΔΕΗ?

   Θα τελειται επιμνυμοσυνη δεηση ή θα πηγαινουν ακλαφτοι οι αμαρτωλοι?

   • Κάποιος avatar
    Κάποιος @ 11888 09/10/2010 17:54:43

    Θα τους διαβάζουνε πρώτα και όσοι θέλουν θα εξομολογούνται.
    Χριστιανοί είμαστε όχι απολίτιστοι βάρβαροι.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ A.M. 10/10/2010 12:56:21

   Οποιος αγαπά πολύ τους αφροασιάτες λαθρομετανάστες, ας τους ανοίξει το σπίτι του. Απλά και χριστιανικά. Οι από πληκτρολογίου και εκ του ασφαλούς χριστιανικές νουθεσίες έχουν την ίδια αξία με το διαδικτυακό σεξ.

 2. η Dimi avatar
  η Dimi 09/10/2010 11:14:08

  «Το μόνο δροσερό που αισθάνθηκα τον τελευταίο καιρό ήσαν οι πρώτες σταγόνες της βροχής, που, όταν έγιναν βροχή, καθάρισαν κάπως τον εξωτερικό μας ρύπο.

  Για ποια ελληνική κοινωνία μιλάτε; Αυτό το πληθυσμιακό αμάρευμα (=κατακάθι) δεν είναι κοινωνία, είναι α-κοινωνία.

  Με ποιον ή με τι κοινωνούμε; Το τι είμαστε, το έχει προσδιορίσει προφητικά και χλευαστικά ο Ηράκλειτος: «Σάρμα εική κεχυμένον ο κάλλιστος κόσμος μας» (=Σκουπίδια άτακτα χυμένα ο ωραιότατος κόσμος μας)!

  Στο μόνο που διακρινόμαστε είναι η παραγωγή και η έκθεση σκουπιδιών.
  Δημιουργούμε – όντας σκουπίδια της ιστορίας – τον «Πολιτισμό των Σκουπιδιών».

  Ας μη μιλάμε πια για πρόσωπο. Όπως συχνά έχω γράψει, είμαστε μια απρόσωπη έκφραση προσωπικότητας. Δεν έχουμε πρόσωπο και γι’ αυτό, όπως έλεγε ο λαός, όταν ήταν λαός κι όχι πολτός, «Δεν βλέπουμε Θεού … Πρόσωπο»!

  ~Σαράντος Καργάκος: Iστορικός, Συγγραφεύς, Φιλόλογος

  • Misha avatar
   Misha @ η Dimi 09/10/2010 11:34:14

   ++++++

   • η Dimi avatar
    η Dimi @ Misha 09/10/2010 14:28:20

    Kαλό Μεσημέρι, Misha Φίλε μου.

 3. Γλίτσας avatar
  Γλίτσας 09/10/2010 11:53:19

  Η λύση είναι μια: Κρεμάλες και μπουλντόζες. Όλα τα άλλα είναι ημίμετρα και νάχαμε να λέγαμε.

  • Φαινότυπος avatar
   Φαινότυπος @ Γλίτσας 10/10/2010 20:24:48

   Η πιο πρακτική λύση είναι μπουλντόζες με κρεμάλες. Άμα τις αγοράσουμε ξεχωριστά θα μας στοιχίσει ο κούκος αηδόνι.

 4. Π.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ avatar
  Π.ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ 09/10/2010 12:28:21

  Το θέμα της λαθρομετανάστευσης είναι τεράστιο. Όμως καμία Ε.Ε.δεν μας επέβαλε να έχουμε ανοικτά τα σύνορα και να εισέρχονται κατά χιλιάδες όλοι αυτοί οι δυστυχισμένοι , όπως δεν μας επέβαλε την διαγραφή του θρησκεύματος από τις ταυτότητες. Τα περισσότερα κράτη της Ε.Ε.έχουν θεσπίσει την ποσόστωση επί του πληθυσμού τους και υπάρχουν προγράμματα ανάγκης εργατικού δυναμικού κατά περιοχή . Δυστυχώς στην πατρίδα μας , από καμία κυβέρνηση δεν υπήρξε μεταναστευτική πολιτική .Είναι μείζον θέμα , στο οποίο πρέπει να υπάρξει άμεση προσέγγιση από όλα τα κόμματα και να δοθούν λύσεις πριν να είναι πολύ αργά , από την στιγμή που καθημερινά η ύφεση αυξάνεται .

 5. Ορθολογιστής avatar
  Ορθολογιστής 09/10/2010 13:06:46

  Ένας αρχαίος Έλληνας μετά από αιώνες
  ήρθε είς τήν πρωτεύουσα νά δεί τούς απογόνους του,
  νά δεί πώς ζούνε σήμερα κι άν λειτουργούν κανόνες,
  μά τούτα πού αντίκρισε, θά τό ομολογήσει,
  ούτε στήν μαύρη Αφρική δέν είχε συναντήσει.
  Εκάναν τήν Αθήνα του τών ζωντανών αχούρι
  όχι νά ζήσουν άνθρωποι μά ούτε καί γαϊδούρι.
  Είδε καί νεοέλληνες πού μοιάζουνε μέ ζόμπι,
  νά’χουν γιά απασχόληση ένα σπουδαίο χόμπι,
  κάθονται κι εκτοξεύουνε φούμαρα καί αέρια
  πώς τάχατες θά φέρουνε δημοκρατία πλέρια.

 6. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 09/10/2010 13:43:25

  Δεν μπορώ άλλο παιδιά. Δεν μπορώ.

  Δεν μπορώ να ακούω πόσο "κρίσιμη", πόσο "αποφασιστικής σημασίας", πόσο "καθοριστική" θα είναι ΚΑΙ ΑΥΤΗ η εκλογή. Και μάλιστα μια εκλογή αυτοδιοικητική.

  Εσείς κάνετε την δική σας δουλειά, και καλώς, και το επαναλαμβάνετε. Κι εγώ θα κάνω την δική μου δουλειά και θα το λέω και θα το ξαναλέω, μέχρι να μαλλιάσει Ο στόμαΣ μου:

  Εχω δει κι έχω δει εκλογές, 30-τόσα χρόνια. Κι όλες ήταν "καθοριστικές" και "κρίσιμες" και "αποφασιστικής σημασίας". Και αμέσως μετά από ΟΛΕΣ τις εκλογές αυτές, πηγαίναμε ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ.

  Δεν είναι ότι με, πως να το πω, "ενοχλεί πολιτικἀ" το επιχείρημα. Δεν πιστεύω ότι έχει και μεγάλη βαρύτητα ως επιχείρημα πολιτικό, για να με ενοχλήσει.

  Είναι ότι με εξοργίζει ως άνθρωπο, γιατί με θεωρεί τελειως μ.α.λάκα και αμνήμονα. Ε, δεν είμαι τόσο...

  Θραξ Αναρμόδιος

  • AegeanHawk avatar
   AegeanHawk @ Θραξ Αναρμόδιος 09/10/2010 14:41:57

   Οι παλαιότεροι δεν πιστεύουν πια σε τίποτα και οι νεώτεροι δεν ελπίζουν πια σε τίποτα.....

   "Ωραιότατα" !!!!!

 7. antiochos avatar
  antiochos 09/10/2010 14:40:42

  Aγγιζουμε ηδη την Αθηνα των ονειρων μας.
  Με μπροσταρη το λαθρονικητα και την ψιψινα του ,μοσχοβολα ξανα η μολοχα κιο ασβεστης.

 8. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 09/10/2010 15:56:15

  http://www.youtube.com/watch?v=FhEaIbiMxW4&feature=related

  The Mission

  Believe in magic believe in lore legend and myth
  And the hand that guides in the cunning of hope in the weaving
  of dreams
  And the lady of the lake takes my hand and leads me
  To the holy isle and the fairy rings and the circles of stone
  Forever and again

  Give me, give me, give me, deliverance
  Brother, sister, give me, give me
  Deliverance, deliver me

  Surrender to the wisdom of age and the spirits of time
  Remember our souls entwined for eternity
  And the healing hand of the fairy queen will come to all who
  have faith in her
  And the apple tree will bear its fruit in the gardens of Avalon
  Forever and again

  Give me, give me, give me deliverance
  Brother, sister, give me, give me
  Deliverance, deliver me
  Give me, give me, give me, deliverance
  Brother, sister, give me, give me
  Deliverance, deliver me

  Let me sleep for awhile and dream of Avalon and the Beltane
  fires
  And a silent kiss steals away into the mist and out to the lake
  Where the sword will rise again from the water into the
  Hands of the chosen one the righteous one
  Forever and again

  Give me, give me, give me, deliverance
  Brother, sister, give me, give me
  Deliverance, deliver me
  Give me, give me, give me, deliverance
  Brother, sister, give me, give me
  Deliverance, deliver me

  ΠΠ

 9. Enzo avatar
  Enzo 09/10/2010 17:51:32

  η αθηνα ειναι μια απο τις ασχημοτερες πολεις του κοσμου.

 10. kourasmenos avatar
  kourasmenos 09/10/2010 20:40:19

  Το δόλιο εγκληματικό και αδιάφορο κράτος έχει νομοθετήσει δήθεν με σκοπό την "αποκέντρωση" και στην ουσία έχει πετάξει το μπαλάκι της "εφαρμογής των νόμων" στους πλέον ανυπόληπτους φορείς, στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, που καλούνται να κυνηγήσουν α) τους λαθρομετανάστες, β) τους ασκούντες το παραεμπόριο έξω από τα νόμιμα καταστήματα τα οποία έτσι καταστρέφουν, γ) τα στέκια με τους πρεζάκηδες, δ)τις παράνομες πέργκολες ή άλλες προεκτάσεις κάθε λογής καφετέριας, ε)την άναρχη δόμηση και τις αυθαίρετες κατασκευές, σε μπαλκόνια, ταράτσες, κοινόχρηστους χώρους ή άλλους χώρους που δημιουργούν κινδύνους για τη ζωή των πολιτών στ) τα παράνομα παρκαρίσματα αλλά ε)τώρα μάλιστα ακόμα και την αστυνόμευση της απαγόρευσης του καπνίσματος.

  Έτσι το αχρείο κράτος, εμφανίζεται σαν Πόντιος Πιλάτος, σε όλες αυτές τις καταστάσεις που μας έχουν κάνει τη ζωή κόλαση και εφιάλτη, καθώς και την Αθήνα μας σε μια κακάσχημη και επικίνδυνη πόλη, ένα νέο Ισλαμαμπάντ χωρίς δομές του Ισλαμαμπάντ, όπου με μαθηματική ακρίβεια η έλλειψη μεταναστευτικής πολιτικής (ηθελημένη και από τα δύο κόμματα, την οποία θα ήθελαν σύμφωνα με τις δηλώσεις τους ευχαρίστως να επαυξήσουν τα άλλα δύο, ή να εκμεταλλευτεί ένα άλλο εθνικιστικό), θα καταλήξουν σε εκρήξεις ρατσιστικής βίας ή σε δημιουργία μισθοφορικών ιδιωτικών αστυνομικών ομάδων περιφρούρησης.

  Με τέτοιες συνθήκες και προϋποθέσεις, και δεδομένου ότι το μόνο κόμμα που μιλάει για μεταναστευτική πολιτική δεν κατεβάζει κανέναν σοβαρό υποψήφιο, ενώ οι άλλοι εμφανίζουν αυτούς που θα φυτέψουν λουλούδια, ίσως ψηφίσω έναν συγκεκριμένο άξιο αγωνιστή ανθρωπίνων δικαιωμάτων - υποστηριζόμενο από ένα διεφθαρμένο κόμμα και μια ομάδα αποστατών της αριστεράς - που ούτως ή άλλως δεν βγαίνει δήμαρχος ούτε με σφαίρες, και αδιαφορήσω ακόμα και να ακούσω τα αποτελέσματα, βλέποντας το βράδι των εκλογών, 2-3 ταινίες βίντεο και πίνοντας.

  • ΒΙΣ avatar
   ΒΙΣ @ kourasmenos 10/10/2010 13:00:31

   Μα ο Καμίνης έτσι και αλλιώς είναι ο υπέρμαχος των "δικαιωμάτων" των λαθρομεταναστών εις βάρος των ντόπιων.
   Με αυτά που γράφεις, θα σε θεωρούσε ρατσιστή, ξενόφοβο και διάφορα άλλα γνωστά από το παλιό και δοκιμασμένο οπλοστάσιο της "νέας Αριστεράς".
   Μπουμπούκι του παλιού ΚΚΕ Εσ είναι, ένας από τους πολλούς Εσωτερικάκηδες που έχουν καταλάβει κάθε θέση με επιρροή, συνήθως του κρατικού τομέα ή της δημοσιογραφίας.

 11. πελ avatar
  πελ 09/10/2010 20:52:16

  Δεν εχετε καταλαβει οτι παρα τους ανθρωπιστικους οδυρμους των Βορειων στην πραγματικοτητα ο νοτος και ειδικοτερα η Ελλαδα γινεται το πολυποθητο buffer zone τους για το μεταναστευτικο.
  Βομβαρδιζουν οι Γερμανοι στο Αφγανισταν, γινονται προσφυγες οι Αφγανοι, καταληγουν εκατονταδεςε χιλιαδες ατομα στο κεντρο. Εγω λεω να απαιτησουμε τ αδικαια και καθε χωρα να παρει τη ποσοστωση της απο παρανομους μεταναστες αλλοιως να βαλουν αυτοι ποδι για συμφωνιες προωθησης

  • kourasmenos avatar
   kourasmenos @ πελ 09/10/2010 21:59:02

   Αυτό που λέει ο φίλος μας, σημαίνει ότι η Ελλάδα:

   α)Θα προτείνει νέας μορφής Ευρωπαϊκή Ένωση, στην οποία αυτός που παραμελεί τη φύλαξη των συνόρων του και του μπαίνουν λαθρομετανάστες θα δικαιούται να τους μοιράζει με τους υπόλοιπους που διαχειρίζονται καλύτερα και τη φύλαξη των συνόρων και τη μεταναστευτική πολιτική. Θα πρέπει να γίνει νέα Συνθήκη που θα αντικαταστήσει την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με τα καπρίτσια της Ελλάδας.

   β) Θα γίνει τροποποίηση των Συμβάσεων του Δουβλίνου 1 και 2, που σήμερα ορίζουν ότι υπεύθυνη για τη διαχείριση των λαθρομεταναστών και για την επιστροφή τους από εκεί που ήρθαν είναι η χώρα της πρώτης εισόδου (δηλαδή η Ελλάδα γι' αυτούς που έρχονται από τον Έβρο, από το Αιγαίο, από τη Μεσόγειο στα Δωδεκάνησα, από την Αλβανία). Θα τους πούμε ότι σύμφωνα με όσα σοφά είπε ο Καρατζαφέρης, εσεις οι κουτόφραγκοι τα υπόλοιπα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν έχετε παρά να μοιραστείτε αυτούς που δεν καταφέραμε να κρατήσουμε έξω από τα όρια της αιγιαλίτιδας ζώνης μας (των 6 ναυτικών μιλίων που δεν μπορούσαμε να ελέγξουμε και μάλιστα λέγαμε ότι θα τα αυξάναμε στα 12 ναυτικά μίλια, ώστε με κολύμπι 3 λεπτών από τις τουρκικές ακτές κάθε λαθρομετανάστης να γίνεται ευθύνη της Ελλάδας).

   γ) Θα δείξουμε στους κουτόφραγκους το χάρτη της Ελλάδας που έχουμε στα σχολεία, σαν και αυτόν που είχε δείξει κάποτε και ο Ζίγδης στη Βουλή, και θα τους πούμε "αυτά εδώ είναι τα θαλάσσια συνορά μας με την Τουρκία και επομένως είναι θαλάσσια σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και επομένως είναι και δική σας ευθύνη που τα παραβίασαν οι λαθρομετανάστες, τους οποίους πρέπει να να μοιραστούμε όχι κατά ίσα μερίδια αλλά ανάλογα με την έκταση και τον πληθυσμό σας δηλαδή θα πάρετε τα 9/10 και εμείς θα κρατήσουμε το 1/10, χα, χα, χα!" Λες και 1) έχουν χαραχτεί θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία και 2)υπάρχει έτοιμη αποδοχή από την Ε.Ε. της έννοιας των "θαλασσίων συνόρων" και η αποδοχή τους από τους κουτόφραγκους.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.