05/11/2009 14:30
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουμε να γίνουμε μια μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα; Σχετικά με το ζήτημα που προέκυψε εξαιτίας της «ρηξικέλευθης» πρότασης του πρωθυπουργού, να αποκτούν την ελληνική ιθαγένεια όσα παιδιά γεννιούνται στη χώρα μας, αλλά και των πολλών αντιδράσεων που προέκυψαν, θέλω να παραθέσω και τη δική μου προσωπική εμπειρία .

Όπως και ο Γιώργος Παπανδρέου, έτσι και εγώ, σε πολύ μικρή ηλικία (7 ετών) μετανάστευσα με την οικογένειά μου στην Αμερική το 1968. Οι λόγοι της ξαφνικής αυτής φυγής δεν ήταν βιοποριστικοί, αλλά αποτέλεσμα των συνεπειών της πολιτικής κατάστασης στην τότε Ελλάδα.

Αν οι εμπειρίες που έζησα εγώ και η οικογένεια μου, ως μετανάστες στην Αμερική, έχουν και την ελάχιστη σχέση με τις αντίστοιχες εμπειρίες του πρωθυπουργού μας, τότε πολύ φοβάμαι πως οι υποστηρικτές του υπερβάλλουν, όταν λένε πως  ο κ. Παπανδρέου «έζησε τη μετανάστευση στο πετσί του, υπέφερε  σαν ξένος σε άλλη χώρα, κλπ. κλπ.). Οι γονείς μου δεν ήταν διάσημοι, ούτε ο πατέρας μου καθηγητής πανεπιστήμιου, πρώην υπουργός  και γιος πρωθυπουργού. Κάθε άλλο. Ιδιωτικός υπάλληλος ήταν στην Ελλάδα, και ανειδίκευτος εργάτης στην Αμερική. Οπότε αν μη τι άλλο, οι δικές μου εμπειρίες θα πρέπει να ήταν κατά πολύ χειρότερες από τις αντίστοιχες της οικογένειας Παπανδρέου.

Παρόλα αυτά όμως, ήταν τέτοια η οργάνωση αλλά και η αυστηρή εφαρμογή της αμερικανικής μεταναστευτικής πολιτικής, που μια οικογένεια, παντελώς άσχετη, και με μηδενική γνώση της αγγλικής, μπόρεσε να προσανατολισθεί, να κατευθυνθεί, να εργαστεί και γιατί όχι να ευημερήσει. Δεν ένιωσα κανέναν ρατσισμό, καθότι ήδη η Αμερική ήταν ήδη προ πολλού, μια πανσπερμία εθνικοτήτων, και τόσο στο σχολείο όσο και στις υπόλοιπες μου δραστηριότητες, η ένταξη στο αμερικανικό σύστημα υπήρξε ομαλή. Η Αμερική, σαν οργανωμένη κοινωνία, φρόντιζε ώστε σε καμία περίπτωση ο ξένος να μην  αισθανθεί γκετοποιημένος (εκτός και αν το επεδίωκε ο ίδιος) ή παρίας. Αντιθέτως, τα όποια γραφειοκρατικά, και άλλα πολλά προβλήματα, τα ένιωσα όταν επαναπατριστήκαμε στην Ελλάδα το 1974. Το χάος του χάους!!!

Φαντάζομαι λοιπόν πως οι αντίστοιχες εμπειρίες του πρωθυπουργού μας, θα ήταν κατά πολύ πιο ομαλές αν όχι και πιο ευχάριστες. Συνεπώς δεν πιστεύω ότι οι προτάσεις του έχουν να κάνουν με προσωπικά βιώματα που είχε ο ίδιος σαν παιδί μεταναστών. Μάλλον στις κοινωνικές και πολιτικές του ευαισθησίες θα πρέπει να αποδοθούν.

Η ένστασή μου όμως έχει να κάνει με τη διαφορά μεταξύ των δυο κοινωνιών. Οι ΗΠΑ, ακόμη και πριν 40 χρόνια, ήταν απλά… οργανωμένες. Υπήρχαν σαφείς όροι μετανάστευσης, και απόλυτη εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας. Η Ελλάδα, αντιθέτως, ακόμη και εν έτη 2009, θυμίζει μάλλον μπανανία (στα θέματα αυτά) παρά συντεταγμένη πολιτεία. Τα σύνορά μας είναι διάτρητα, οι υποδομές μας ανύπαρκτες,  και η αθρόα λαθρομετανάστευση (μαζί με την εγκληματικότητα που εξ αυτής απορρέει) είναι για εμένα, από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε και θα αντιμετωπίζουμε στο εγγύς μέλλον. Δεν υπάρχουν τα απαραίτητα συστήματα ή  οι δικλείδες,  που θα παίξουν το ρόλο διχτύου ασφαλείας, προκειμένου η χώρα μας να μπορέσει να εντάξει ομαλά όλο αυτό το πληθυσμό που καταφεύγει σε εμάς. Είμαστε, δυστυχώς, ανοργάνωτοι. Συνεπώς, οι όποιες καλές και δημοκρατικές προθέσεις καταρρέουν εξαρχής. Είναι μάταιες. Θυμίζουν το παιδάκι της Ολλανδίας, που προσπαθούσε να σταματήσει τη διαρροή στο φράγμα, χρησιμοποιώντας το δάχτυλό του. Καλές οι προθέσεις αλλά….

Αν όποιο παιδί γεννιέται στην Ελλάδα αποκτά αυτομάτως και την ελληνική ιθαγένεια ή την υπηκοότητα κλπ. ποιος μπορεί να πει ειλικρινά, πως δεν θα γεμίσουμε με άλλους τόσους αναξιοπαθούντες και μη, που έρχονται με αποκλειστικό σκοπό την απόκτηση της ελληνικής ιθαγένειας εκ μέρους των παιδιών τους και αργότερα των ιδίων. Θα σπάσουμε κάθε ρεκόρ γεννητικότητας. Βάζω στοίχημα, πως μέχρι και οργανωμένα ταξίδια εισόδου εγκύων γυναικών θα γίνονται. Τα τσάρτερ θα πάρουν φωτιά. Σίγουρο είναι πως θα ζωντανέψει και ο «συμπαθής» κλάδος των μαιευτήρων και μαιών….

Πρέπει να σοβαρευτούμε. Καλή η δυτικοευρωπαϊκού τύπου δημοκρατικότητα, καλές και οι ανθρωπιστικές ευαισθησίες. Θέλουμε όμως να γίνουμε μια μειοψηφία μέσα στην ίδια μας τη χώρα; Μια μειονότητα; Αν ναι, τότε να το αποφασίσουμε συλλογικά και να το αποδεχτούμε. Δεν βαριέσαι; Για χάρη του ανθρωπισμού, ντέφι να γίνει. Αν όχι, τότε θα πρέπει να αντιδράσουμε οργανωμένα και να βρούμε μεθόδους ορθολογικής δράσης και σαφούς επίλυσης του ζητήματος, αρχίζοντας από μηδενική βάση.

Η Ελλάδα δεν αντέχει ούτε οικονομικά, ούτε από πλευράς χώρου. Αν δεν κάνω λάθος, το 10% του πληθυσμού μας είναι ήδη αλλοδαποί. Άρα νομίζω, πως είμαστε και είναι πολλοί. Και η λύση δεν είναι να γίνουμε περισσότεροι. Η λύση είναι να βελτιώσουμε τη υπάρχουσα κατάσταση. Αλλιώς, προβλέπω να επαληθεύεται, αυτή τη φορά κυριολεκτικά, το αστείο που είχε πει κάποτε ο Χάρι Κλιν. Ότι δηλαδή η Ελλάδα είναι η μόνη αφρικανική χώρα στην Ευρώπη….

 Strange Attractor

ΣΧΟΛΙΑ

 1. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 05/11/2009 14:44:56

  Αν από τώρα άρχισαν τα όργανα φαντάσου τι θα γίνει μέχρι να τελειώσει και η ντόρα την προσφορά της στο τόπο (αν εκλεγεί τελικά)

  Για να βρουν ψήφους συμμαχούν και με τον διάβολο, καλά τα άλλα δεν ήθελαν τους ομογενείς το κάθε καρυδιας καρύδι φαίνεται τους είναι ποιο αρεστό, τώρα σιωπή και απολαύστε μια άλλη μια φορά βιασμό κατά της παρτίδας.

 2. «Κασσάνδρα» avatar
  «Κασσάνδρα» 05/11/2009 15:24:04

  Μεγάλο θέμα στο πόσοι και ποιοι θα πάρουν τελικά ιθαγένεια...

  - Το σύνταγμα ορίζει ποιοι δικαιούνται και ποιοι όχι.
  - Οι ομογενείς αλήθεια θα αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου;

  Υ.Γ. Επί κινέζου έγινε η μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου επί ΓΑΠ θα γίνει η μεγαλύτερη αλλοίωση και αποδόμηση του Εθνους.

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ «Κασσάνδρα» 05/11/2009 15:57:30

   ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΟΥΜΕ ΟΜΑΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ;

   • trellakias avatar
    trellakias @ ΠΕΤΡΟΣ 06/11/2009 16:52:25

    Φίλε πέτρο το έψαξα αλλά δεν μας δέχονται!!!!!!!

 3. stelios avatar
  stelios 05/11/2009 15:58:15

  Tα επιχειρηματα ειναι ισχυρα απο καθε μερια,ομως εδω μπαινει θεμα Δημοκρατιας.
  ΠΟΥ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ Ο ΓΑΠ,οτι σε 1 χρονο θα αποφασιζουν και οι αλλοδαποι ποιος θα γινει Δημαρχος και Νομαρχης?
  Απο ποιον εχει εξουσιοδοτηση να το κανει?
  Απο τη μαμα του?
  Να γινει δημοψηφισμα και να αποφασισει ο Λαος.
  Ειναι δρομος χωρις γυρισμο και δε μπορεις μετα να πεις λαθος,σας παιρνω πισω την Ιθαγενεια.

 4. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 15:59:55

  το μεγάλο στοίχημα για όλους μας - Πολιτεία & κοινωνία - είναι αν τα παιδιά και εγγόνια των μεταναστών, που γεννιούνται στην χώρα μας και που
  - μην ξεχνάμε - πηγαίνουν σε ελληνικά σχολεία, καταφέρουμε να τα εντάξουμε ομαλά στην κοινωνία μας,να τα αφομοιώσουμε,να τα μάθουμε να νοιώθουν αγάπη για την χώρα που κατοικούν και να μάθουμε να την σέβονται...δεν με νοιάζει αν τελικά θα νοιώσουν Έλληνες, με νοιάζει να αγαπούν και να σέβονται την Ελλάδα και τους νόμους της.
  Ο φυλετικός ρατσισμός θα μεγαλώσει το χάσμα και θα οδηγήσει σε κοινωνική αναταραχή....

  • Blimblomblim avatar
   Blimblomblim @ fatfat 05/11/2009 16:04:34

   Το μεγάλο στοίχημα είναι να έχουν ελληνική συνείδηση. Αν δεν θα νιώθουν Έλληνες, τότε πολύ απλά, με τη σημερινή δυναμική των πραγμάτων, η Ελλάδα θα είναι κράτος που δεν θα κατοικείται πλειοψηφικά από Έλληνες.

   Fatfat, σε όλα μέσα είσαι βλέπω. Ό,τι θέλει η Νέα Τάξη. Ντόρα θέλει; Ντόρα εσύ; Σύνθετη ονομασία για τα Σκόπια και συμβιβασμένη Ελλάδα θέλει; Μέσα εσύ. Υπηκοότητα στους μετανάστες θέλει ασχέτως συνείδησης; Μέσα εσύ. Μην λες μετά ότι είναι οι δικές σου απόψεις αυτές γιατί δεν θα γίνεις πιστευτός εύκολα.

   Η πλάκα είναι ότι σταμάτησες να το παίζεις ντορικός. Μην καείς και κατευθείαν, ε;

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ fatfat 05/11/2009 16:10:25

   ΠΛΑΚΑ ΚΑΝΕΙΣ !!!
   ΔΕΝ ΣΕ ΝΟΑΙΖΕΙ ΑΝ ΝΙΩΣΟΥΝ ΕΛΛΗΝΕΣ;;;;
   ΑΛΛΑ ΒΕΒΑΙΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΜΕΘΟΔΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΑΙΔΙΑ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
   ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ!!!!!
   ΒΛΕΠΩ ΣΕ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΜΑΣ ΤΗ ΧΩΡΑ!!!

  • Σαος avatar
   Σαος @ fatfat 05/11/2009 16:41:58

   Να ρωτήσω ρε παχύπαχε (fatfat), υπάρχει αγαπησόμετρο (πως λέμε υγρασιόμετρο, θερμόμετρο κτλ) για το πόσο αγαπάει κάποιος αυτή την χώρα; Και πως θα γίνουν μαζικές μετρήσεις "αγάπης" προς την Ελλάδα; Και για να ξέρεις, στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες, η κοινωνική συνοχή κρατιέται μέσα σε γκέτο και με την χρήση βίας. Εδώ στις εποχές μας δεν υπάρχει κοινωνική συνοχή ούτε σε ομογενείς κοινωνίες.

 5. Λέλος avatar
  Λέλος 05/11/2009 16:22:30

  Ελλάς Ελλήνων Αφρικανών, Γεωργιανών, Πακιστανών.....

 6. Επαγρυπνών avatar
  Επαγρυπνών 05/11/2009 16:41:32

  Το σχεδιο των αμερικανων πευχε απολυτως.Σκοπος τους ηταν να αλλοιωθει η Ελλας πληθυσμιακα,να χασει την ιδιοτητα του εθνους-κρατους και να μετατραπει σε μια μικρη Αμερικη.Τοτε θα πετυχαινε αυτο ακριβως που ειχε προαναγγειλει ο κισισνγκερ.Η Ελλας δεν ειναι αφγανισταν για να εισβαλουν και να επιβαλουν την θεληση τους με την βια οποτε χρειαζοταν ενα καλο σχεδιο!

  Συντομα λοιπον πακιστανοι θα πιλοταρουν τα μαχητικα μας αεροσκαφη,αλβανοι θα κυβερνουν τις φρεγατες μας και ο γιος μας οταν θα παει φανταρος θα εχει για λοχαγο καποιον χασαν απο το πακισταν η καποιον μοιμπουα απο την νιγηρια.Αφου τα παιδια των ξενων θα εχουν την ελληνικη υπηκοοτητα θα μπορουν να εισαγονται στις στρατιωτικες σχολες,στην Ε.Υ.Π.,στην αστυνομια κλπ.

  Η Τουρκια θα εχει βρει την χαρα της οταν θα εχουμε 15% μωαμεθανους ελληνες πολιτες.Σιγουρα θα φροντισει με πακτωλο χρηματων να μετοικησουν πολλοι απο αυτους στην θρακη και συντομα η ελληνικη θρακη θα μετατραπει σε βαλκανικο ισλαμικο κρατιδιο.

  Το σχεδιο πετυχε και πρεπει να το παραδεχτουμε.Η εφαρμογη του αρχισε το 1990 και τελειωνει μεσα μεσα στην επομενη 5ετια!Πλεον οι ξενοι θα αποφασιζουν για το μελλον της Ελλαδας οχι εμμεσα αλλα αμεσα αφου στο σχεδιο προβλεπεται η ιδρυση κομματος αλλοδαπων με αρχηγο τον οδυσσεα τσεναι που σπουδαζει στις ΗΠΑ πολιτικες επιστημες.Χωρις την στηριξη αυτου του κομματος κανενα κομμα δεν θα μπορει να βγαλει αυτοδυναμη κυβερνηση μονο του οποτε η συνεργασια μαζι τους θα ειναι μονοδρομος!

  Ο Ελληνας αφου μετατραπηκε σε προβατο δεχτηκε με ανοιχτες αγκαλες τον σωτηρα εξ αμερικης που ακουει στο ονομα giorgos και με την βοηθεια φερεφωνων (οπως ο λαζοπουλος,οι διαφορες ΜΚΟ που επιδοτουνται αδρα απο τις ΗΠΑ,οι δηθεν αναρχικοι που αποτελουν το ιδιωτικο στρατο του σορος και συντονιζονται απο το στρατηγειο του indymedia κλπ) δεχτηκε την πληρη κατακτηση του απο ξενες δυναμεις.

  Ας καλοσωρισουμε την νεα σκλαβια που θα ονομαζεται οχι τουρκοκρατια ουτε φραγκοκρατια αλλα αμερικανο-αλλοδαποκρατια.

  ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΕΛΛΑΔΑ!ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ!!

 7. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 17:31:42

  @ ΠΕΤΡΟΣ.....δεν είπα ότι δεν θέλω προσωπικά να νοιώσουν Έλληνες....αν όμως δεν νοιώσουν Έλληνες, τι θα κάνουμε?... να τους κόψουμε τα κεφάλια?
  Πρέπει αναγκαστικά να τους βλέπουμε με μισό μάτι όπως σήμερα τους γονείς τους? Δεν πρέπει να πάρουμε τα μικρά παιδάκια των μεταναστών από τώρα με το μέρος μας, να αγαπήσουν την Ελλάδα, στην οποία και κατοικούν?......και όταν μεγαλώσουν να ζουν με σεβασμό και αγάπη για την Ελλάδα, που είναι ο χώρος που μεγάλωσαν και γεννήθηκαν?....γιατί πρέπει να τα κάνουμε εχθρούς μας,(εχθρούς της κοινωνίας μας,εχθρούς της Ελλάδας) τώρα όπως συμβαίνει με πολλούς μετανάστες?......και εγώ δεν μίλησα καθόλου για το θέμα της υπηκοότητας.....

  • ΠΕΤΡΟΣ avatar
   ΠΕΤΡΟΣ @ fatfat 05/11/2009 17:46:37

   ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΜΕΝΑ ΤΕΤΟΙΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ!!!

   ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΠΕΡΠΙΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΗΘΕΛΑ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ".

   ΟΜΩΣ ΓΙΑ ΣΚΕΨΟΥ. ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΠΟ ΕΜΑΣ;;;;;

 8. fatfat avatar
  fatfat 05/11/2009 17:52:49

  @ Blimblomblim....καμιά "νέα τάξη πραγμάτων" δεν με βάζει να γράφω για τις συγκεκριμένες απόψεις που έχω....δεν έχεις το δικαίωμα να γράφεις τόσο απαξιωτικά για έναν άνθρωπο που δεν γνωρίζεις....επαναλαμβάνω, δεν έγραψα πουθενά για την υπηκοότητα, που είναι όντως ένα πολύ δύσκολο ζήτημα....... θέλω όμως για να έχουμε λιγότερα προβλήματα στο μέλλον, τα παιδιά των μεταναστών να νοιώσουν ασφάλεια στην χώρα όπου γεννήθηκαν, να έχουν ίσες ευκαιρίες με τα δικά μας παιδιά στην μόρφωση και την εργασία....οι κοινωνικοί αποκλεισμοί δεν θα μας ωφελήσουν....που βρίσκεις το κακό αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν αγαπώντας την Ελλάδα?.....μπορεί να μην νοιώσουν Έλληνες, αλλά που το κακό αν διάκειται ευνοικά για την χώρα όπου γεννήθηκαν και μεγάλωσαν και αν την σέβονται? Και αν μεγαλώνοντας κάποια από αυτά τα παιδιά, νοιώσουν Έλληνες ή αποκτήσουν ελληνική συνείδηση, ποιος είμαι εγώ, εσύ ή οποιοσδήποτε άλλος που θα τους απαγορεύει πως θα νοιώθουν? Και αν νοιώσουν Έλληνες, δεν θα είναι υπέρ μας τελικά?.... Απορρίπτω - καταδικάζω γενικά (δεν αναφέρομαι σε κανέναν που γράφει εδώ μέσα) όλες τις ιδέες και τις κραυγές όλων των "ελληναράδων" και "υπερπατριωτών" που θα ήθελαν να εφαρμοστεί ένα ιδιότυπο "απαρχάιντ" κατά των μεταναστών, που κηρύσσουν μίσος στο όνομα του "εθνικού συμφέροντος" και της "φυλετικής καθαρότητας της Ελλάδας".......ως ευνοούμενο κράτος πρέπει να σεβόμαστε τα δικαιώματα των μεταναστών, οι οποίοι όμως έχουν και υποχρεώσεις - όχι μόνο δικαιώματα -.

  • B.K.Σ. avatar
   B.K.Σ. @ fatfat 05/11/2009 18:39:20

   δηλαδή όταν σου λέει ο άλλος πήξαμε! δεν χωράμε άλλοι! είναι Ελληναράς και υπερπατριώτης;!
   ...προσπαθείς δε λέω, αλλά όταν κάτι δεν έχει ψυχή πως μπορεί να πείσει...;

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ fatfat 05/11/2009 19:38:02

   Εντάξει ρε μεγάλε, ας νιώσουν Έλληνε και να γίνουν. Αυτό ισχύει και σήμερα, δεν λες κάτι καινούργιο. 10 χρόνια νόμιμης παραμονής και ελληνική συνείδηση και έγινες. Πού το κακό;

 9. Νικόλας avatar
  Νικόλας 05/11/2009 18:05:30

  Προσπαθώντας να το δούμε ψύχραιμα αξίζει να ενημερωθούμε για αντίστοιχες πολιτικές άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Στη Βρετανία η υπηκοότητα δινόταν σε παιδιά μεταναστών που γεννιόνταν στη χώρα ως το ~1981. Η πολιτική αυτή άλλαξε τότε ριζικά όταν έγινε αντιληπτό πως η δημογραφική αλλοίωση που είχε δημιουργηθεί είχα πάρει τεράστιες διαστάσεις. Δεν είναι τυχαίο πως τα κοινωνικά προβλήματα στη Βρετανία - παρότι ωραιοποιούνται από τα ΜΜΕ της χώρας - συμπεριλαμβάνουν και την γιγάντωση της εγχώριας τρομοκρατίας με μέλη πολιτες γεννημένους στη χώρα χωρίς ποτέ να έχουν ενστερνιστεί τις αρχές και τα ήθη και έθιμα της (θυμηθείτε τις πρόσφατες επιθέσεις στα τραίνα κλπ).

  Σήμερα τα πράγματα έχουν ως ακολούθως:
  http://www.workpermit.com/uk/naturalisation.htm
  Τέστ, γνώση γλώσσας, κλπ κλπ κλπ
  Διαβάστε το.

  Το πολυπολιτισμικό μοντέλο της Βρεατανίας είναι ένα μοντέλο προς αποφυγή - ιδίως όπως σχεδιάστηκε προ ετών και εξελίσσεται σήμερα. Οι μετανάστες από χώρες με κοινη κουλτούρα (πιθανόν επιβλημένη από τους βρετανούς αποικιοκράτες) προσαρμόζονται και ενσωματώνονται. Μετανάστες από χώρες με άλλα ήθη και έθιμα, θρησκεία, παραδόσεις, δεν προσαρμόζονται και γκετοποιούνται - δίχως αυτό να σημαίνει πως είναι φτωχοί.

  Οταν τα δούμε πιό ψύχραιμα θα καταλάβουμε τι πρέπει να κάνουμε και πως. Αλλο πράγμα η ανθρωπιά και άλλο η μεταναστευτική πολιτική.

 10. ψυχραιμια avatar
  ψυχραιμια 05/11/2009 19:26:39

  Εω συγκεκριμενες προτασεις που δεν πιστευω οτι θα τις υιοθετησει η ομπαμοπληκτη κυβερνηση του ΓΑΠ αλλα εαν τις κατεθετε η ΝΔ (που τωρα δεν εχει καμμια ρεαλιστικη προταση) μπορει να κερδιζε την αποδοχη του κοσμου και να πιεζε ετσι.
  Κατ αρχην οπως λεει το αρθρο πρεπει να παρουμε ως προτυπο την οργανωση της Αμερικης.Πρεπει να ιδρυθει Υπηρεσια Μεταναστευσεως κατα το μοντελο του Immigration Service που να αναλαβει ολα τα σχετικα με αδειες,διωξη κλπ.
  Πρεπει επισης να καθιερωθουν ποσοστωσεις (quotas) επιτρεπομενου αριθμου μεταναστων απο καθε χωρα με σαφη προτιμηση σε μικρες ανατολικοευρωπαικες χριστιανικες χωρες μεχρι 50.000 κατ ετος και να αποκλεισθει απολυτως η μεσανατολιτικη μεταναστευση.Η FRONTEX πρεπει να μεινει στο Αιγαιο και η ΝΔ χωρις να φοβηθει το σταμπαρισμα περι ρατσισμου να καταγγειλει στα ισια ολα τα κομματα και οργανωσεις που επιδιωκουν ανεξελεγκτη μεταναστευση ως οργανα ξενων συμφεροντων.
  Την αλλαγη του κωδικα ιθαγενειας δεν μπορουμε να την αποφυγουμε αλλα μπορουν να μπουν αρθρα που να προβλεπουν αφαιρεση αυτης σε περιπτωση ανθελληνικης συμπεριφορας.Χρειαζονται και τα μαθηματα ελληνικων και τα τεστ κλπ.
  Δεν πιστευω φυσικα οτι θα γινει τιποτα απο ολα αυτα.Ο κατευνασμος του ισλαμικου στοιχειου ειναι βασικη πολιτικη του Μπαρακ ΧΟΥΣΕΙΝ Ομπαμα και οι κλωνοι του εδω θα ακολουθησουν αντιστοιχη πολιτικη.
  H ΝΔ γενικα πρεπει να εγκαταλειψει τις αγονες αναζητησεις και να ψαξει διεθνεις συμμαχους μεχρι και σε "σατανικα" μερη που ειναι ομως αντιισλαμικα οπως οι Αμερικανοι συντηρητικοι ή και το Ισραήλ.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ ψυχραιμια 05/11/2009 19:39:55

   Ουφ, επιτέλους Ψυχραιμία, συμφωνώ μαζί σου. Αν εξαιρέσουμε το "δεν μπορούμε να αποφύγουμε". Πολέμα βρε ηττημένε! Και για το Σχέδιο Ανάν τα ίδια μας έλεγαν!

 11. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/11/2009 20:14:38

  Δεν θα ηταν ποιο σωστο τετοιες αποφασεις να γινονται νομοι του κρατους μετα απο τη διεξαγωγη ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ.Ειναι δυνατον μια πλειοψηφια στη βουλη να μπορει να παρει μια τετοια σημαντικη αποφαση;Οι βουλευτες μπορουν να καταλαβουν το μεγεθος της αποφασης που θα παρουν; Θα μπορεσουν να το αντεξουν;
  Και γιατι αρνηθηκαμε δικαιωμα ψηφου στους ομογενεις, οταν θα το δωσουμε στους μεταναστες;
  Ενα να ξερουν:μονο με ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ μπορει να γινει σεβαστη μια τετοια αποφαση.

  • ψυχραιμια avatar
   ψυχραιμια @ ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/11/2009 20:23:43

   Υπαρχει τεραστια κοινοβουλευτικη πλειοψηφια.Το νομοσχεδιο θα ψηφισθει απο 195 βουλευτες (ΠΑΣΟΚ + ΚΚΕ + ΣΥΡΙΖΑ) που αντιπροσωπευουν το 61% των ψηφων των τελευταιων εκλογων εκτος αν δεν το ψηφισουν τα κομματα της αριστερας με το σκεπτικο ομως να ζητουν ακομη ευνοικοτερες ρυθμισεις υπερ των μεταναστων.
   Δεν αποκλειω και ψηφο απο την πανικοβλητη ΝΔ αν και ελπιζω στο οχι.
   Οπως και να εχει το πραγμα η ΝΔ μετα την ψηφιση πρεπει να αρχισει την προσεγγιση των μεταναστων.Αλλα και να μην το κανει οταν θα χασει δεκαδες Δημους και νομαρχιες του χρονου με τους μεταναστες να ψηφιζουν μονοκουκι τους αντιπαλους θα προσγειωθει.
   Τωρα ο Επωνυμος θα παρει πισω τα καλα του λογια πλην ομως αυτη ειναι η πραγματικοτητα-χα-χα.

   • B.K.Σ. avatar
    B.K.Σ. @ ψυχραιμια 05/11/2009 20:49:54

    Ψυχραιμία, νομίζω πως σε κατέβαλε η εικόνα των μεταναστών στην Ομόνοια να πανηγυρίζουν για το πασοκ. Κι εμένα προσωπικά με πάγωσε, αλλά αισθητικά, όχι πολιτικά. Οι μετανάστες που θα ψηφίσουν είναι ήδη κοινωνικά διαπλεκόμενοι με την ίδια λογική που είναι κοινωνικά διαπλεκόμενοι οι ψηφοφόροι που βγάζουν δυο αδέρφια βουλευτές. Αυτή η διαπλοκή του πόπολου έχει μοιρασμένη πίτα στα δύο κόμματα εξουσίας και ομοίως θα μοιραστεί και στους μετανάστες.

   • ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
    ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ @ ψυχραιμια 05/11/2009 21:09:05

    ΟΚ με ολα αυτα.Το θεμα ομως ειναι αλλου.Μπορει μια κυβερνηση εστω και με μια τετοια πλειοψηφια οπως αυτη που περιγραφεις να μπορει να παρει μια τετοια αποφαση που θα αλλαζε την Ελλαδα οπως τη ξερουμε μεχρι σημερα;Και στο τελος τελος αν δεν κανουμε δημοψηφισμα ουτε για ενα τετοιο σοβαρο θεμα ποτε θα κανουμε;
    Αν θυμαμαι καλα ο κος Παπανδρεου οταν ηταν στην αντιπολιτευση ειχε ταχθει υπερ των δημοψηφισματων σε σοβαρα θεματα.Αυτο δεν ειναι σοβαρο θεμα;

   • Επώνυμος avatar
    Επώνυμος @ ψυχραιμια 05/11/2009 21:34:38

    Ο πόλεμος πρέπει να δοθεί μέσα στα κόμματα. Ειδικά στο ΠΑΣΟΚ. Μπορεί να το διακήρυξε ο ΓΑΠ, μπορεί να ψηφίστηκε στις εκλογές, μπορεί να φαίνεται ψευτοανθρωπιστικό, αλλά η ουσία είναι ότι ο ΓΑΠ ψηφίστηκε ως εναλλακτική απέναντι στον ΚΚ και όχι για να σταματήσει να είναι η Ελλάδα μονοεθνικό κράτος. Φτάνει πια με αυτή την απάτη του "προεκλογικού προγράμματος". Και δηλαδή αν βάλει κανείς στο προεκλογικό του πρόγραμμα να ρίξει πυρηνική βόμβα στο κέντρο της Αθήνας και ψηφιστεί, σημαίνει ότι πρέπει να το κάνει μετά;

    Έχει πάρει πίσω με το καλημέρα ένα σωρό διακηρύξεις, όπως για Ολυμπιακή και ΟΤΕ, και στην ψήφο των μεταναστών θα κολλήσουμε; Υπάρχουν ένα σωρό πατριωτικές φωνές μέσα στο ΠΑΣΟΚ και αυτούς τους ανθρώπους πρέπει να τους προσεταιριστούμε, να τους πείσουμε και να αναλάβουν για λογαριασμό της Ελλάδας να αποτρέψουν τον αρχηγό τους και πρωθυπουργό της χώρας από αυτή την εγκληματική πολιτική. Μπορεί να φαίνεται ανθρωπιστικό απέναντι στον έναν, αλλά δεν πρέπει να γίνει επειδή δεν έχουμε να κάνουμε με έναν, αλλά με πάρα πολλούς.

    Επιτέλους, το ΠΑΣΟΚ δεν χρειάζεται τις ψήφους των μεταναστών για να βγαίνει κυβέρνηση. Τα καταφέρνει μια χαρά και με τους Έλληνες. Επίσης, όπως απέδειξε και η εμπειρία του 1989-90, όταν ο λαός αποφασίσει να αλλάξει κυβέρνηση, τίποτε δεν μπορεί να σταθεί εμπόδιο και αλλάζουν στρατόπεδο όσοι χρειάζεται κάθε φορά, για να πάει σε άλλο κόμμα η κυβέρνηση. Έχει συλλογικό αισθητήριο ο λαός.

    Πρέπει να προκαλέσουμε συζητήσεις και το Ίντερνετ είναι ένας θαυμάσιος χώρος για να δείξουμε πόσο λάθος είναι αυτή η απόφαση. Πρέπει να προσεγγίσουμε τους Πασόκους, κυρίως. Ας μην μιλούμε για "κόμματα" συνολικά, πρέπει να πεισθεί το ΠΑΣΟΚ, αυτό είναι το ζήτημα. Άλλος ένας στόχος είναι το ΚΚΕ. Και δεν πρέπει να θεωρήσουμε δεδομένα χαμένο το ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει κι εκεί να προσπαθήσουμε. Υπάρχουν ψύχραιμες πατριωτικές φωνές και στο ΣΥΡΙΖΑ.

    Θα φωνάξουμε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη για το έγκλημα. Μπορούμε να κάνουμε πολύ περισσότερα. Έτσι μας έλεγαν και για το βιβλίο Ιστορίας και τα καταφέραμε.

 12. ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ avatar
  ΣΥΚΟΦΑΝΤΗΣ 05/11/2009 22:25:12

  Μονο μετα απο Δημοψηφισμα θα υπηρχε αποδοχη του νομου χωρις εντονες αντιδρασεις.Οι δημοτικες ειναι του χρονου.Γιατι την ημερα των δημοτικων εκλογων δεν βαζουμε το θεμα στην κριση του λαου;

 13. Fotini avatar
  Fotini 05/11/2009 22:38:19

  Factorx:

  Μια μικρη διορθωση: Ο ΓΑΠ γεννηθηκε στον St Paul, MN! Δεν πηγε οταν ηταν 7 χρονων στις ΗΠΑ. Ειναι γνησιο τεκνο των ΗΠΑ. . .γεννημα, θρεμα που λεμε. Κατα τα αλλα προσπαθει να εφαρμοση ιδεες και πολιτικες ΗΠΑ ασυμφορες για τα Ελληνικα δεδωμενα.

  Αναρωτιεμαι γιατι αρνηθηκε να υπερψηφισει στην βουλη το νομοσχεδιο της κυβερνησις της ΝΔς για δικαιωμα ψηφου των ομογενων ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΔΩΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΑΠΟΒΡΑΣΜΑ ερχεται στην πατριδα!

  Ειμαι και εγω ομογενης απο ΗΠΑ που ζω εδω και 35 χρονια (λογω γαμου) σ΄αυτη την μεγαλη χωρα μειγμα κουλτουρας, φυλων, χρωματος, και ιδεων. Παρ' ολους τους νομους κατα των φυλετικων διακρισεων και εφαρμογη ισοητας και την ΑΥΣΤΗΡΗ προσαρμογη τους απο την ομοσπονδιακη και καθε περιφερειακη (individual state) κυβερνηση, δυστυχως υπαρχουν ακομα τεραστια προβληματα και ειδικα στον Νοτο! Πως λοιπον ο ΓΑΠ θα καταφερει να δεκτουν οι Ελληνες την αστεια κατα τ' αλλα επιθυμια του να μοιραζει ιθαγενειες μονο και μονο προσβλεποντας σε εξαργυρωση ψηφων; Μηπως νομιζει οτι ζει ακομα στις ΗΠΑ μια νηπιο χωρα με 200 μολις χρονια ιστοριας που ακομα προσπαθει να βρει χρυσες τομες ισορροπιων μεταξυ του πολυκοσμικου πληθυσμου tων;

  • trellakias avatar
   trellakias @ Fotini 06/11/2009 16:58:04

   Σ Ω Σ Τ Α. Μπράβο βρε Fotini, με δύο κουβέντες όλο το νόημα!

 14. Fotini avatar
  Fotini 05/11/2009 23:11:56

  Εχω μια ευλογη απορια: Η κα Margaret Chant τι υπηκοοτητα εχει; Did she renounce her US citizenship για να αποκτησει την Ελληνικη, η ζει στην Ελλαδα με αδεια παραμονης; Τελος παντων με ποια ιδιοτητα ζει στην Ελλαδα; Ενδιαφερομαι γιατι συντομα θα επαναπατριστω στην Ελλαδα με τον Αμερικανο συζυγο μου. . .

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Fotini 06/11/2009 05:39:36

   έχεις πάρει τέτοια απόφαση; είσαι σίγουρη; για ξανασκέψου το. Και μετά ξανασκέψου του, ξανά.

 15. περιπετών avatar
  περιπετών 06/11/2009 00:23:03

  Δεν είχαμε ενσωμάτωση σε κανένα κράτος; Εγώ πάντως και στις 3 χώρες που έχω ζήσει τα τελευταία 12 χρόνια έχω δει μια χαρά ενσωμάτωση. Ακόμη και στο Ελλαδιστάν έχω δει άψογη ενσωμάτωση ακόμη και νιγηριανών, αλβανών και άλλων, δευτέρας γενεάς όταν βρίσκονται σε περιβάλλον που τους αποδέχεται. μάλιστα, σε πολλές περιπτώσεις, οι γύρω τους δεν γνωρίζουν κάν ότι οι γονείς τους ήταν άλλης εθνικότητας. Αλλά ίσως πολλοί εδώ μέσα να μην τολμάτε να πλησιάσετε τέτοιους ανθρώπους και να δείτε τι πραγματικά αισθάνονται και τι πιστεύουν. ΔΟκιμάστε το, κάνει καλό

  • ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ avatar
   ΚΑΛΛΙΜΑΧΟΣ @ περιπετών 06/11/2009 01:47:36

   Συγγνώμη, ἐὰν δυσκολεύεσθε νὰ ξεχωρίσετε τοὺς Νιγηριανούς, ἔχετε σοβαρὸ ὀφθαλμολογικὸ πρόβλημα.

  • trellakias avatar
   trellakias @ περιπετών 06/11/2009 16:54:31

   Εξαρτάται πως εννοείς το "πλησίασμα" στον Νιγηριανό! Εγώ πάντως δεν το ΘΕΛΩ!!!!!!

 16. Fotini avatar
  Fotini 06/11/2009 07:50:49

  @archaeopteryx

  Οταν ο συζυγος ειναι ερωτευμενος με την Ελλαδα, οταν εχω γονεις και αδελφη και ολους τους συγγενεις μου στην Ελλαδα με παιρνει να το ξανασκεφτω;

  "Τα ξενα δεν γινονται πατριδα και η πατριδα αρχιζει να μου φαινεται ξενη. .." η

  "Ο τοπος μου δεν χωρει κι' η ξενητεια με τρωει. . . " Συνδρομο της 35χρονης παραμονης μου στο εξωτερικο, αν και θα μπορουσα καλλιστα ν' αγορασω την Ολυμπιακη με το συναλλαγμα που εχω ξοδευσει για αεροπορικα εισητηρια, ψωνια, και πολυμηνες παραμονες στην πατριδα!

  Παντως σ' ευχαριστω για την συμβουλη σου.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Fotini 06/11/2009 07:56:35

   Καλά κάνεις κι επιστρέφεις, αλλά να προετοιμάσεις το σύζυγό σου να δει μια άλλη Ελλάδα, όχι την Ελλάδα των διακοπών του. Για να μην του έρθει ξαφνικό του ανθρώπου, όχι τίποτε άλλο.

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ Fotini 06/11/2009 09:02:08

   η Ελλάδα της ξενητειάς είναι ιδεατή Ελλάδα. Είσαι εκεί, πας βγάζει δίπλωμα σε 1,5 ώρα, έρχεσαι εδώ χρειάζεσαι πιστοποιητικό ότι ζεις, πιστοποιητικό ότι δεν έχεις πεθάνει, πιστοποιητικό ότι τα πρωτα δύο είναι αληθινά, δύο σφραγίδες και 4 υπογραφές, πρωτόκολο, χαρτόσημο, ςνημερώτητα, παράβολο, και στο γραφείο 4. Αχ δεν ειναι εδώ τώρα κατι του έτυχε.

   Αν μπορείς κάτσε εκεί που είσαι... το πολυ πολύ πήγαινε στο Oregon

  • Ανώνυμος avatar
   Ανώνυμος @ Fotini 09/11/2009 13:17:23

   "Οταν ο συζυγος ειναι ερωτευμενος με την Ελλαδα" και όταν η Φωτεινή είναι ερωτευμένη με τον σύζυγο.... τι το ψάχνουμε! :-))

   Φωτεινή μου, το σχόλιό σου 05/11/2009 at 10:38 pm είναι ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

 17. Fotini avatar
  Fotini 06/11/2009 08:31:47

  @Επωνυμος

  Την Ελλαδα δεν την γνωρισε σε διακοπες, και την ξερει με ολα τα προτερηματα και τα ελλατωματα της. Εξ αλλου εγω τον εμαθα να την αγαπαει, και την αγαπα περισσοτερο απο μενα! Τωρα βεβαια αν τα πολιτικα γιγνεσθαι ηταν οπως πριν την 4η Οκτωβριου ακομα καλλιτερα. . .

 18. Aδέσποτη avatar
  Aδέσποτη 06/11/2009 12:02:12

  Άντε βρε τί στεναχωριέστε. Αν γίνουμε μουσουλμάνοι θα έχετε όλοι από 3-4 γυναίκες. Αυτό δεν είναι το όνειρό σας.

  • trellakias avatar
   trellakias @ Aδέσποτη 06/11/2009 17:01:30

   Βρε μία έχουμε νόμιμη που μας τρώει την ψυχή και άλλη μία την πεθερά που σου τα ..... σκοτίζει, είμαστε τώρα για τέτοια ανοίγματα?

 19. Νίκος avatar
  Νίκος 06/11/2009 14:30:13

  Εδω με μια και δυσκολευομαστε, με τρεις θα πεθαινουμε πολυ νεοι, εκρος και αν αυτο ειναι σχεδιο για να κυριαρχειτε οι γυναικες, Σατανικο, στανικοτατο Αδεσποτη φιλη.

  Καλο Σαββατοκυριακο.

 20. Fotini avatar
  Fotini 06/11/2009 17:41:04

  @archaeopteryx

  Λαθος το διπλωμα μπορεις να το παρης on line!

  Oregon State University, Corvallis, Oregon--παραμονη 4 χρονων. Φανταστικη πολιτεια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.