#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
05/10/2011 10:45
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουμε κράτος για τους πολίτες και όχι για τους κολλητούςΤο 1911 εάν δεν με απατά η μνήμη μου ο Βενιζέλος κατοχύρωσε την μονιμότητα των Δ Υπαλλήλων για να μην μπορεί η εκάστοτε πολιτική ηγεσία να εναλλάσσει τους υπαλλήλους.

Το 2011 ένας άλλος Βενιζέλος ανακάλυψε την υπερφαλάγγιση της συνταγματικά καταχωρημένης μονιμότητας.

Να ξεκαθαρίσουμε εδώ ότι ο Δ Υπάλληλος δεν είναι μόνιμος για να είναι μόνιμος αλλά για να μπορεί να εργάζεται ανεπηρέαστος από τον μπαμπούλα του πολιτικού προϊστάμενου ….και νόμοι υπάρχουν για την αξιολόγησή του την προαγωγή του ή και την απόλυσή του που όπως όλοι οι νόμοι απλά δεν εφαρμόζονται γιατί  οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί πάτρωνες προστατεύουν  τους πελάτες τους, οπότε χάρη στα αδέσμευτα και ανεξάρτητα ΜΜΕ των (με το Δημόσιο συναλλασσόμενων)  ιδιοκτητών τους , οι λαμπτήρες της δημοσιογραφίας έχουν διαμορφώσει  τη νέα  συλλογική ευθύνη αποδίδοντας ως μομφή στο σύγχρονο Ελληνικό Κράτος το νέο αστέρι : Δημόσιος Υπάλληλος.

Φυσικά για τους πολιτικούς και για την πλειοψηφία των πολιτών της χώρας το κατανοώ: κανείς δεν θέλει ένα Κράτος με δομές λειτουργίες, κανόνες βρε αδερφέ, παρά την εξυπηρέτηση, το ρουσφετάκι, την ταχτοποίηση μωρέ που λαμβάνει χώρα και με την ανοχή έως έμμισθη τύφλωση ορισμένες φορές  και των εμπλεκομένων Δ Υπαλλήλων.

Βέβαια δεν συμφέρει να τιμωρηθεί ο επίορκος γιατί κάποιος πολιτευτής τον έβαλε, κάποιος συνδικαλιστής τον κάλυψε, κάποιος πολιτικός τον διέταξε και τον αντάμειψε, κάποιος πολίτης τον λάδωσε …γενικά ένας χώρος αγγέλων σαν την κοινωνία: τυφλών κουφών μουγκών και αμόλυντων …ένοχος είναι μόνο ο άλλος… Δεν είμαστε όμως όλοι ίδιοι.

Η Κυβέρνηση όμως είχε όπως κάθε Κυβέρνηση ένα τεράστιο δυσεπίλυτο ζήτημα: να θέσει κανόνες και λειτουργίες; Κανείς δεν το θέλει… οπότε ανακάλυψε την εφεδρεία.

Εφεδρεία; Το καινούριο κοσκινάκι λοιπόν της πολιτικής ηγεσίας 30,000 ο ένας 90,000 ο άλλος, 12 μήνες ο ένας μέχρι τη σύνταξη ο άλλος …σαν τη διελκυστίνδα Σημίτη – Καραμανλή το 2000 ποιος θα δώσει τη μεγαλύτερη σύνταξη… η Αριστερά είναι στο δίκαιο είναι το δίκαιο του εργάτη κάτω οι νόμοι και οι ποινές σε κάθε απόλυση ή ποινή στα Υπηρεσιακά Συμβούλια.

Παραμύθια  λοιπόν, γιατί:

είτε χρειάζεσαι ένα εργαζόμενο είτε όχι

είτε δουλεύει είτε λιάζεται

είτε τα πιάνει είτε την κοπανάει

είτε δουλεύει είτε λουφάρει

απλά λοιπόν εφαρμόζεις όσα οι Νόμοι ορίζουν ανταμοιβή ή ποινή και απόλυση.

ΟΧΙ βέβαια στην Ελλάδα…. Εδώ ασχολούμαστε μόνο αν άσπρισαν οι τρίχες.

Εδώ ανεξάρτητα αν ένας δουλεύει ή όχι βάζεις την ηλικία ως κριτήριο και τον διώχνεις.

Θεωρείς ότι ο ΥΕ ή ΔΕ είναι εξ ορισμού κατώτερος ενός ΠΕ …σε ένα χώρο που υπάρχουν ΠΕ χωρίς πτυχίο.

Δεν εξετάζεις την ποιότητα της εργασίας ή τις ανάγκες (κοινωνικές) κάποιου αλλά πότε γεννήθηκε.

Και τον διώχνεις.

Έτσι χωρίς κανόνες επειδή γεννήθηκε το 1951-

Την ίδια ώρα μετατάσσεις στο Δημόσιο υπαλλήλους από ΔΕΚΟ ή μαγαζιά για να βγάλεις άλλους σε εφεδρεία.

Ανακοίνωνες 50,000 σε ΜΚΟ.

Έχεις πάνω από 25,000 ΙΔΟΧ …συμβασιούχους σε δύο χρόνια.

Μα πάνω από τον κοινωνικό στιγματισμό πέρα από την κοινωνική αντιπαράθεση που έχεις δημιουργήσει θέτοντας αντιμέτωπους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους συνεχίζεις το πάρτι ως Κυβέρνηση δουλεύοντας τους πολίτες.

5,000 Νομικά Πρόσωπα …που τους εργαζόμενους τους βαπτίζουμε Δ Υπαλλήλους αγνοώντας Κώδικες και Νόμους… αλλά ας το παραβλέψω.

Σε αυτά τα Νομικά Πρόσωπα έχεις Προέδρους Δ Συμβούλους & Δ Σ, γραφεία τύπου και δαπάνες δημοσίων σχέσεων,  πάνω από 30,000 άτομα που αμείβονται μέσο επιχορηγήσεων .

Επιχορηγείς με 500,000,000+ ΜΚΟ …η κα Καιλή το είπε όχι εγώ…

Αντί να μειώσεις 30% τις επιχορηγήσεις τα ΔΣ και τα Νομικά Πρόσωπα μειώνεις 30% τους εργαζόμενους…. γιατί διαφορετικά οι Γκρούεζες της εκάστοτε Κυβέρνησης θα έπρεπε να εργαστούν, ενώ τώρα είναι …απλά του κόμματος ή περιμένουν το κόμμα τους.

Και εγώ ως Δημόσιος Υπάλληλος που δεν με πιάνει άμεσα η εφεδρεία δεν διαφωνώ και για νέους Οργανισμούς και για αξιολόγηση στο Δημόσιο και για απολύσεις με την κατάργηση και συγχώνευση Οργανισμών σε νέους Οργανισμούς με κανόνες και λειτουργίες με ποινές και ανταμοιβές γιατί θέλω ένα Κράτος που να είναι Δημόσιο για τους πολίτες και τα παιδιά μου ….και  ΟΧΙ όμως για να συνεχίζεται το πάρτι  με τους κολλητούς σας πρέπει να ανέχομαι το δούλεμα.

Ο Ιθαγενής

 

 

ΥΓ

Αφού η αξιολόγηση θα γίνει από ιδιώτες …τι θέλουμε: Υπουργούς, Αναπληρωτές Υπουργούς, Υφυπουργούς, Γ Γραμματείς, Γ Διευθυντές,  Διευθυντές και τμηματάρχες; …πλεονάζουν σας βρήκα άλλους 50,000+ έφεδρους κύριε Υπουργέ …αν βάλω και τους συνδικαλιστές έχετε 120,000 έφεδρους εδώ και τώρα…. Μόνο που θα ξεμείνουμε από σωτήρες ως χώρα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. TopGunZ avatar
  TopGunZ 04/10/2011 16:44:48

  Συγνώμη για το σπαστικό, αλλά η μονιμότητα ψηφίστηκε κάποια χρόνια μετά και τελικά εφαρμόστηκε από τον Μεταξά.

 2. idol avatar
  idol 05/10/2011 11:01:23

  πως εμένα μου λες; αστειάκια λένε; δες εδώ φίλε.
  http://infopress-gr.blogspot.com/2011/10/blog-post_05.html

 3. MAC avatar
  MAC 05/10/2011 11:17:05

  http://www.epam-hellas.gr/,
  http://seisaxthia.blogspot.com/

  ΓIATI MONO ΕΝΑ ΜΟΡΦΩΜΕΝΟ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΜΕΝΟ ΚΟΙΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ...
  http://www.youtube.com/watch?v=r0SrFscvu_I
  Συγκέντρωση του ΕΠΑΜ (στο ΚΥΒΕ Περιστερίου - 3/10/2011) - 1/3

 4. η Dimi avatar
  η Dimi 05/10/2011 11:38:53

  ΕΞΑΝΤΑΣ: ΤΟ ΠΕΙΡΑΜΑ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ

  Το πέρασμα του ΔΝΤ (είχε κληθεί γιά να .. «βοηθήσει» την Αργεντινή).

  Η κατάρρευση της 5ης πιό ανθηρής παγκοσμίως, Οικονομίας της Αργεντινής.

  Οι ΑΦΥΠΝΗΣΤΙΚΕΣ ομοιότητες με το δράμα που βιώνουμε οι Ελληνες, σήμερα
  http://bit.ly/iS55zI

 5. Κοινὸς νοῦς avatar
  Κοινὸς νοῦς 05/10/2011 11:54:51

  Στοιχηματίζω ὅτι οἱ ἀπολύσεις γίνονται γιὰ νὰ ἀπαλλαγεῖ τὸ κομματικὸ κράτος ἀπὸ τοὺς ἐνοχλητικούς, ἔτσι ὥστε ἀμέσως μετά, σὲ ἕνα-δυὸ χρόνια ἢ ὅποτε τέλος πάντων οἱ ἐκλογικοὶ στόχοι τὸ ἀπαιτήσουν, νὰ προσλάβει καὶ πάλι κατὰ κομματικὴν βούλησιν καὶ συμφέρον...

  Θὰ δεῖτε.

 6. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 05/10/2011 21:49:58

  Πάρα πολύ καλές διαπιστώσεις Ιθαγενή..ειδικά το υστερόγραφο, θα πρέπει να εφαρμοστεί άμεσα!

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.