#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
11/07/2011 11:25
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλουμε Μνημόνιο ή δάσος;Θέλουμε Μνημόνιο ή δάσος; Αυτό είναι το ερώτημα των ημερών μετά τις πρώτες μεγάλες φωτιές που ξέσπασαν στην Αθήνα, την Εύβοια και άλλες περιοχές. Μέχρι τώρα ο καιρός δεν ευνοούσε την εκδήλωση πυρκαγιών και οι εμπρηστές είχαν αναδουλειές. Με τα πρώτα μποφόρ, όμως, βγήκαν παγανιά ξέροντας φυσικά ότι η ελληνική πολιτεία είναι δέσμια του Μεσοπρόθεσμου και οι ελλείψεις θα είναι τρομακτικές.

Και δυστυχώς στο παραπάνω δίλημμα η απάντηση δεν είναι υπέρ του δάσους.

Πυροσβέστες, εθελοντές και οργανώσεις προστασίας των δασών κάνουν ήδη σοβαρές καταγγελίες για ανοχύρωτη χώρα η οποία θα «θρηνήσει» και φέτος χιλιάδες στρέμματα δάσους, δεκάδες πνεύμονες πρασίνου. Δυστυχώς ο μισός Ιούλιος και ολόκληρος ο Αύγουστος θα είναι η χαρά των εμπρηστών και οι πυροσβέστες θα κάνουν το σταυρό τους περιμένοντας θεία παρέμβαση.

Μιλώντας σε κανάλια όλοι κάνουν λόγο για μεγάλη έλλειψη κονδυλίων, περικοπές σε χρήματα και υλικό που είναι απαραίτητο για να αντιμετωπιστούν οι φωτιές. Προσλήψεις ούτε λόγος φυσικά σε Πυροσβεστική και δήμους, περίσσευμα για επιπλέον οχήματα δεν υπάρχουν και όλοι ελπίζουμε σε καμιά χορηγία.

Μιλώντας στο Mega, o πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Δασολόγων, Νίκος Μπόκαρης, περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση λέγοντας ότι δεν έχουν εκταμιευθεί χρήματα που έπρεπε να δοθούν για καθαρισμό δασών και διάνοιξη δρόμων.  «Θα καεί η χώρα και θα ψάχνουν πάλι ποιος φταίει», είπε.

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικής Φίλιππος Παντελεάκος, έκανε μια πολύ σοβαρή καταγγελία λέγοντας ότι το 20% των οχημάτων της πυροσβεστικής είναι εκτός λειτουργίας ενώ ανέφερε ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι σε καίριες θέσεις.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Πάρνηθας Βασίλης Λαζάρου ανέφερε ότι οι πρόποδες της Πάρνηθας είναι «πυριτιδαποθήκη” καθώς ακόμη δεν έχουν έρθει τα κονδύλια για τον καθαρισμό. «Φέτος δεν πήραμε ούτε ευρώ. Δεν υπάρχουν χρήματα ούτε για τη βενζίνη των οχημάτων» λέει και ο Χρύσανθος Κονταρής, αντιδήμαρχος Αχαρνών.

Φυσικά και υπάρχουν οικονομικά προβλήματα, φυσικά και η χώρα βρίσκεται στο χείλος της χρεοκοπίας. Όμως, υπάρχουν και κάποιες προτεραιότητες εθνικής σημασίας που πρέπει να λαμβάνονται υπ’ όψη. Δεν μπορούμε να αφήσουμε το δασικό πλούτο που απέμεινε στη χώρα αυτή να γίνει έρμαιο των εμπρηστών επειδή το μνημόνιο δεν αφήνει να γίνουν προσλήψεις και να δοθούν κονδύλια για εργασίες απαραίτητες προκειμένου να μην καούν τα δάση.

Ας απαντήσει ο πολιτικός υπεύθυνος της Πυροσβεστικής, κ. Παπουτσής για το χάλι που επικρατεί κατακαλόκαιρα κι ας αφήσει κατά μέρους τον «πόλεμο» που κήρυξε στον ΣΥΡΙΖΑ και τους Αγανακτισμένους.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. dx avatar
  dx 11/07/2011 11:39:01

  θελουμε να επανελθει η Αγροφυλακή

 2. Χρήστος Δημάρης avatar
  Χρήστος Δημάρης 11/07/2011 11:40:48

  ΠΡΩΤΑ Η ΖΩΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΕΟΣ: Αυτό το λέει η κοινη λογική και ο Κορέα του Εκουαδόρ. ΠΡΩΤΑ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ: Αυτό το λέει η νομολογία μας. Το είδαμε σε απόφαση δικαστηρίου μας για την υπόθεση Ρικομέξ.

 3. ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
  ΝΤΑΝΤΟΝ 11/07/2011 11:42:26

  Ο πολύ καλός τίτλος του άρθρου ...σε άλλο πράγμα παραπέμπει.

  Ξεκίνησαν και οι φωτιές στην ¨ Ανυπάκοη Κερατέα¨ ... και οι ¨κλιματικές εκρήξεις σε στρατόπεδο της της Εθνοφρουράς στην Κύπρο...¨

  Θέλετε ¨Μνημόνιο και Παπανδρέου...Η΄...¨

 4. parsifal avatar
  parsifal 11/07/2011 11:54:48

  Αυτό που πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, στο "και πέντε" είναι να αξιοποιήσει η Π.Υ. τις δυνάμεις εθελοντών και οσα τεχνικά μέσα διαθέτουν πρός πλήρωση των κενών.
  Η νοοτροπία "οχι πολίτες στα πόδια μας" και η "απομόνωση" των ομάδων εθελοντών είναι τελειωμένη, οι "πολίτες" ενίοτε διαθέτουν εκπαίδευση, οχήματα και υποδομές ισάξιες με της Π.Υ. και οπωσδήποτε εκείνων των εποχιακών πυροσβεστών.
  Στην Ευρώπη εως και 50 - 60 % των πυροσβεστών είναι εκπαιδευμένοι εθελοντές και δεν είναι δυνατόν σε καιρούς μνημονίου και περικοπών να περιμένωμε ...προσλήψεις και προμήθειες υλικού !
  Πέραν τούτου, η διάθεση μεικτών περιπολιών στρατού - ΕΛΑΣ - Π.Υ. σε επικίνδυνες περιοχές πρέπει να γίνει ΤΩΡΑ, οχι οταν ξεκινήσει το κύμα πυρκαιών ως συνήθως. Τα τελευταία χρόνια, τα περίπολα βγαίνουν αφού εκδηλωθούν μείζονα περιστατικά οπως της ΒΑ Αττικής...
  Ακόμη η κατάσταση είναι ελέγξιμη, αφού λόγω βροχών η χαμηλή βλάστηση είναι ακόμη χλωρή, κάτι που δεν θα ισχύει μετά απο μια εβδομάδα μελτέμι και υγρασία 30 - 40 %. Περιφρούρηση, οργάνωση, αναγνώριση και ανάθεση τομέων ευθύνης ΤΩΡΑ !

  • BellaDonna avatar
   BellaDonna @ parsifal 11/07/2011 12:59:00

   ++++++++++

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ parsifal 11/07/2011 13:11:53

   Δεν διαφωνώ με την ανάγκη να υπάρξει ουσιαστική και απρόσκοπτη συμμετοχή εθελοντών πολιτών. Δεν μπορούμε όμως να βασιζόμαστε σε τέτοιες λύσεις για να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Προϊόντος του χρόνου θα τεθούν και διλήμματα όπως "μνημόνιο ή υγεία", "μνημόνιο ή παιδεία", "μνημόνιο ή ασφάλεια" κ.λπ. Εκεί, τι θα κάνουμε; Θα αποδεχτούμε στωικά τις περικοπές που κάνουν τα κτήνη του νεοφιλελευθερισμού και θα αρχίσουμε να βασιζόμαστε σε "εθελοντές γιατρούς", "κρυφά σχολειά" και "πολιτοφύλακες";

   • σκαθάρι avatar
    σκαθάρι @ Αυριανιστής 11/07/2011 15:10:01

    υπάρχει και συνέχεια οι βουλευτές άνω των 65 πχ. σιούφας, πάγκαλος, κακλαμάνης κλπ να μηνπαίρνουν και σύνταξη και το μισθό τους...και να πάνε σε πυροπροστασία...

    • Αυριανιστής avatar
     Αυριανιστής @ σκαθάρι 11/07/2011 15:15:20

     Σοβαρευτείτε λίγο εσείς οι νεοφιλελεύθεροι. Όχι τίποτε άλλο, αλλά χάνετε τα όποια ψήγματα αξιοπιστίας σάς έμειναν...

 5. Κτησιας avatar
  Κτησιας 11/07/2011 12:04:50

  Για τα μπάζα είναι όλοι τους ,καραβανάδες ! Στο παρελθόν με ελάχιστα μέσα αλλά με τους πολίτες σε εγρήγορση είχαμε λιγότερεs πυρκαγιές !Τώρα τα κλιμάκια της πυροσβεστικής που είναι διασκορπισμένα κάνουν πρωταθλητισμό στο τάβλι όλο το χρόνο !Οι πολίτες έχουν η δεν έχουν υποχρέωση να έχουν αποψιλωμένα τα κτηματά τους που βρίσκονται δίπλα σε δρόμους ?Τους έγινε καμιά σύσταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες? Μόνη ελπίδα να διαλυθούν όλα τα σώματα και να ξαναδημιουργηθούν πάλι σε καινούργια βάση, με ανθρώπους που θα σέβονται την αποστολή τους και όχι έρμαια της καραβάνας

 6. dead by dawn avatar
  dead by dawn 11/07/2011 12:06:30

  To ζητημα δεν ειναι μονο οι περικοπες που αφηνουν τα δαση ανυπερασπιστα,αλλα και οι διαταξεις εκεινες του μεσοπροθεσμου (που ο Κυριακος Μητσοτακης ειπε οτι ειναι χειροτερες απο της χουντας,και η ΝΔ νομιζω οτι καταψηφισε)που επιτρεπουν την πωληση δασων,και την δομηση μεσα σε αυτα ξενοδοχειων,καζινο,νοσοκομειων και οτι μπορεις να φανταστεις,γιαυτο κιολας βαλανε τον Παπακωσταντινου αρμοδιο Υπουργο,για να τα πουλησει ολα.
  Αυτος ειναι ο πραγματικος κινδυνος
  ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ-ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ !!!!!!!

  • ΝΤΑΝΤΟΝ avatar
   ΝΤΑΝΤΟΝ @ dead by dawn 11/07/2011 13:18:15

   +!!!+

 7. dracon avatar
  dracon 11/07/2011 13:16:56

  Κυβέρνηση και εμπρηστές συνένοχοι .
  Η Κυβέρνηση σε ρόλο ηθικού αυτουργού στο ολοκαύτωμα των ελληνικών δασών ψηφίζει τον εφαρμοστικό που προβλέπει¨"διευκολύνσεις" των επενδυτών που θέλουν να δομήσουν μέσα στα δάση ,που φθάνουν μέχρι τη καταργηση της περιβαλλοντικής νομοθεσίας και την αλλαγή των όρων δόμησης με υπουργική απόφαση .
  Το ΠΑΣΟΚ μετά την κατάλυση της εδαφικής κυριαρχίας και της ελευθερίας του ελληνικού πληθυσμού με τα μνημόνια τώρα καταστρέφει το περιβάλλον μετατρέποντας την Ελλάδα σε επίγεια κόλαση.
  Πάντως ο Παπουτσής χερακι χερακι με τον μοχθηρό κοσμοπολίτη δήμαρχο αθηναίων Καμίνη (τέως συνήγορο του πολίτη και νυν εξολοθρευτή των ελευθεριών του πολίτη) έχουν άλλες προτεραιότητες,όπως την απελεύθερωση της πλατείας συντάγματος από τα τσαντήρια των αγανακτισμένων .
  Ο δήμος Αθηναίων παράρτημα του Υπουργείου δημόσιας τάξης .Αυτό να προβληματίσει όσους ψήφισαν Καμίνη-παρόλο που κατέβηκε σαν υποψήφιος ΠΑΣΟΚ-τυφλωμένοι από την αίγλη του σαν φιλομετανάστη συνηγορου του πολίτη.
  Ισως οι αγανακτισμένοι γλυτώσουν από το ελευθεριοκτόνο μένος του Καμίνη αν μεταμφιεστούν σε μετανάστες και ξεκινήσουν απεργία πείνας ζητώντας πολιτικό άσυλο.

  • Αυριανιστής avatar
   Αυριανιστής @ dracon 11/07/2011 15:11:14

   Άραγε οι σαλονάτοι ψευτοαριστεροί της Κύρκαινας, που δική τους πρόταση ήταν ο λαθροΚαμίνης, δεν κόπτονται για τα "δημοκρατικά δικαιώματα" τώρα που ο εκλεκτός τους έγινε "λαγός" του Παπαϊωάννου και του Παπουτσή και υπερθεματίζει για βίαιη εκκαθάριση της πλατείας από τους αγανακτισμένους;

 8. Dee Jay Stelios avatar
  Dee Jay Stelios 11/07/2011 14:39:26

  Τον θυμάμαι τον ΓΑΠ στα καμμένα της Ηλείας να έχει ένα ύφος δήθεν περίλυπο για τη χώρα του που καιγότανε και αποφασισμένο όταν γίνει κυβέρνηση να μην επιτρέψει να ξανασυμβεί.Να δούμε σε λίγο καιρό τι θα λέει....

 9. σκαθάρι avatar
  σκαθάρι 11/07/2011 15:03:28

  να απολυθούν 1000 κοπρίτες υπάλληλοι της βουλής και να δοθούν τα χρήματα σε πυροπροστασία, επίσης να απολυθούν και μερικές χιλιάδες άλλοι και το λύσαμε το πρόβλημα...υπάρχει και άλλη λύση να τους μετατάξεις τους κοπρίτες της βουλής σε υπηρεσίες φύλαξης και δασοπροστασίας...αλλά βέβαια αυτά είναι "νεοφιλελεύθερα"....

 10. ΕΥΑ avatar
  ΕΥΑ 11/07/2011 15:10:35

  +++Αυριανιστή
  βεβαίως και να συμμετέχουν οι πολίτες, βεβαίως και να απαλλαγούν οι στρατιωτικοί από τη νοοτροπία του ΄΄καραβανά΄΄ αλλά να μην ξεχνάμε και τους εκατοντάδες πυροσβέστες που φτάνουν στα έσχατα όρια της σωματικής τους αντοχής όταν έχουν να αντιμετωπίζουν φωτιές που προέρχονται από αρρωστημένα μυαλά..

 11. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 11/07/2011 15:24:45

  Βασικά θέλουμε ανεμογεννήτριες.

  Δείτε την εικόνα της Πάρνηθας με τις εκατοντάδες ανεμογεννήτριες και τα εργοτάξια που το βουνό έγινε εργοτάξια-οροπέδια:

  "Το ηλιοβασίλεμα στην Πάρνηθα δεν θα είναι ποτέ ξανά το ίδιο. Το αιολικό εργοστάσιο έγινε".

  Με φωτό.

 12. η Dimi avatar
  η Dimi 11/07/2011 17:51:51

  Αδέλφια, Σημασία ΔΕΝ ΕΧΕΙ, τι θέλουμε Εμείς, οι Ελληνες.
  Σημασία ΕΧΕΙ, τι θέλει, ο ξενόφερτος νεοταξίτης, Νέρωνας.
  Αυτός και οι Εντολείς που τον επέβαλαν στην Ελλάδα, Θέλουν:
  ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ!!! Ιδού.

  «ΥΠΟ ΔΙΑΛΥΣΗ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ»
  Τσούγκαρης Βασίλης, Πυροσβεστική Πύλη:
  ONLINE MAGAZINE Fire Rescue News (fire.gr 13/6/2011)

  Δεν ξέρω ΠΩΣ τα κατάφεραν οι «αρμόδιοι», τι είχαν στο πίσω μέρος του κεφαλιού τους αν αυτό υπάρχει (όχι το πίσω μέρος αλλά το κεφάλι) και πετυχαν τον «σχεδιασμό της απόλυτης κατάντιας».

  Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ; ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ.

  Από πού να ξεκινήσω, και που να καταλήξω.
  Από τον γερασμένο στόλο οχημάτων;
  Από τις ελλείψεις σε ανταλλακτικά και ελαστικά;
  Από τα καθηλωμένα Καναντέρ;
  Από τις ελλείψεις σε προσωπικό;
  Από τις περικοπές, σφάξιμο να το πούμε καλύτερα σε μισθούς;
  Από τα «χρωστούμενα» στο προσωπικό;
  Από τους απλήρωτους συμβασιούχους;
  Να πω κι άλλα;

  Διανύουμε ήδη την αντιπυρική περίοδο, και οι πυροσβέστες λεν να βάλει ο Θεός το χέρι του! Εκεί καταντήσαμε.

  Και ενώ υπήρχε αυτή η κατάσταση, ήρθε και το «κερασάκι στην Τούρτα».
  «ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ, ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥΣ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ».

  ΌΠΩΣ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΣΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΝΕΑ «ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΟΤΙ

  ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Η ΠΟΛΗ ΜΕΝΕΙ ΧΩΡΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ.

  Οι ελλείψεις είναι τραγικές τόσο σε ανθρώπινο δυνητικό όσο και σε μέσα , όσον αφορά την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και το Λιµενικό.

  "Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των σωμάτων συρρικνώνεται...οδηγούμαστε σε κενό ασφαλείας, η διαχείριση του οποίου θα είναι αδύνατη", αναφέρεται χαρακτηριστικά. Το εν λόγω έγγραφο έχουν συντάξει επιτελικά στελέχη των τριών σωμάτων ασφαλείας αφού κατέγραψαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

  "Αυτό πρακτικά σηµαίνει ότι η ΕΛ.ΑΣ., το Λ.Σ. και το Π.Σ. – ίσως και... οι εγκληµατίες, η ακτοπλοΐα και οι φωτιές –θα λειτουργούν Δευτέρα έως Παρασκευή και θα αργούν τα Σαββατοκύριακα", επισηµαίνεται χαρακτηριστικά, ενώ προσθέτεται πως "το πάσης φύσεως και µορφής οργανωµένο έγκληµα διαρκώς εξελίσσεται, η µικροεγκληµατικότητα σε όλη τη χώρα εξαπλώνεται, η γενική πολιτική ένταση της περιόδου οξύνεται"…

  Ένα άλλο δημοσίευμα αναφερει: «Στο έλεος των πυρκαγιών η χώρα»

  Μόνο 8 από τα 21 "Καναντέρ" βρίσκονται σε ετοιμότητα. Ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος τα 5 ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος.

  Εκτός λειτουργίας και το 20% των υδροφόρων οχημάτων Με τις χειρότερες προϋποθέσεις από πλευράς μέσων πυρόσβεσης και έμψυχου δυναμικού ξεκίνησε η φετινή αντιπυρική περίοδος, σύμφωνα με καταγγελία της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος, που κρούει τον κώδωνα του κινδύνου προς την πολιτεία.

  Σύμφωνα με την καταγγελία της Ενωσης Αξιωματικών, μόνο οχτώ από τα 21 πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου "Καναντέρ" βρίσκονται σε ετοιμότητα. Τα υπόλοιπα είναι καθηλωμένα στο έδαφος λόγω βλάβης ή έλλειψης συντήρησης.

  Το ίδιο συμβαίνει με τα πέντε ιδιόκτητα ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος (τα δύο "Σούπερ Πούμα"), που είναι ασυντήρητα και καθηλωμένα στο έδαφος.

  Η εκμίσθωση πυροσβεστικών ελικοπτέρων δεν έχει προχωρήσει, όπως καταγγέλλεται, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή να μην υπάρχει ούτε ένα διαθέσιμο.

  Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας "Το Έθνος", οι ελλείψεις δεν σταματούν εδώ. Το 20% των υδροφόρων πυροσβεστικών οχημάτων είναι εκτός λειτουργίας, ενώ εκτιμάται ότι τους μήνες που παρατηρείται μεγάλη συχνότητα πυρκαγιών (Ιούλιο, Αύγουστο) το ποσοστό θα έχει αυξηθεί δραματικά, με δεδομένο ότι το 25% των πυροσβεστικών οχημάτων είναι γερασμένο και οι δαπάνες για τη συντήρησή τους έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με το 2010.

  Πρόβλημα υπάρχει επίσης και με τις προμήθειες ελαστικών, που βρίσκονται σε διαδικασία ακύρωσης, όπως καταγγέλλει η Ενωση Αξιωματικών Οι ελλείψεις σε προσωπικό είναι επίσης σημαντικές, καθώς υπολογίζονται στο 33% του συνόλου, με τις κενές οργανικές θέσεις να έχουν ανέλθει σε 4.100.

  Σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, οι συμβασιούχοι που προσελήφθησαν με την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου παραμένουν απλήρωτοι, ενώ οι πιστώσεις για νυχτερινά και πενθήμερα επαρκούν μέχρι και τον Σεπτέμβριο.

  Η Ενωση Αξιωματικών καταγγέλλει επίσης ότι το προσωπικό υποχρεώνεται σε υπερεργασία που δεν πληρώνεται, αφού παρατηρείται άρνηση καταβολής του "δασικού" επιδόματος.

  Να αναφέρω κι άλλα;
  Καλύτερα όχι.

  ΝΑ ΑΠΕΥΘΥΝΩ ΕΚΚΛΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΡΗΣΤΕΣ, ΝΑ ΒΑΖΟΥΝ ΦΩΤΙΕΣ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΜΕΧΡΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΓΙΑΤΙ ΤΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΑ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΘΑ ΕΧΕΙ «ΚΑΤΕΒΑΣΕΙ ΡΟΛΑ»;

  Για ΠΟΙΟΝ σχεδιασμό μιλάτε κύριοι «αρμόδιοι»;
  Για να διαλύσεις κάτι, δεν χρειάζεται ιδιαίτερος σχεδιασμός.
  Η ασχετοσύνη χρειάζεται και είναι προσόν το οποίο διαθέτετε.
  Δεν το λέω εγώ αυτό.
  Τα «έργα» σας το δηλώνουν.

  Και κάποιος πυροσβέστης γράφει στο διαδίκτυο!
  «μετά τον επίσημο σχεδιασμό του Α.Π.Σ. και του Υ.Π.του Π. για εργασία των συμβασιούχων Α και Β οκτάωρο, όχι αργίες και Κυριακές ακόμα και οι Πυροφυλακες(οι πλέον σημαντικοί για την ειδοποίηση την ώρα έναρξης της Πυρκαγιάς).....είμαστε σίγουροι ότι κάνανε συμφωνίες για εκδήλωση και διάρκεια Πυρκαγιών μόνο 6 μέρες την εβδομάδα και σίγουρα όχι βράδυα και αργίες.»

  Και ενώ από την μια η ΚΡΑΤΙΚΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΕΤΑΙ, από την άλλη ξεπετιούνται οι «ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΕΣ». Αυτό ήταν το ζητούμενο;

  ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΕΝΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΣΩΜΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΕΙ Η ΠΥΡΟΣΒΕΣΗ ΣΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ; ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

  Βασίλης Τσούγκαρης
  Monday, June 13 @ 11:23:00 EEST
  ♠ ♠ ♠

  Εάν ζούσαν στη τουρκιά και αποτολμούσαν να διαπράξουν έστω ένα από τα κατά συρροή και διάρκεια κοινωνικο-οικονομικά εγκλήματα και σκάνδαλα τα οποία διαπράττουν ΑΥΤΟΣ και η μέχρι τον 10/2009 χρεωκοπημένη εξωθεσμική δυναστεία του, με αρχηγό τη φουκαριάρα μάνα του, ΟΛΟΙ αυτοί, οι μασκαρεμένοι οι οποίοι σήμερα βίαια προκαλούν το Περί Δικαίου Αίσθημα, θησαυρίζοντας χυδαία και χωρίς εχέγγυα, και μπαζώνοντας στον "Λευκό Οίκο Κορινθίας" τον Συνταγματικά Κατωχυρωμένο στους Πολίτες, Αιγιαλό, και παριστάνουν τους μεγαλορυθμιστές και μεγαλοπαράγοντες και μεγαλοτσιφλικάδες και βυθίζοντας στα ατέρμονα ανεξόφλητα ΤΕΧΝΗΤΑ ΧΡΕΗ και ξεπουλώντας την Ελλάδα και τους αγέννητους Ελληνες, θα είχαν το ίδιο τέλος με αυτό του Μεντερές. Δηλαδή, Κρεμάλες στη Κεντρική Πλατεία!

  ΤΕΛΟΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΟΥ ΝΕΡΩΝΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.
  ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ, ΤΩΡΑ, ΕΚΛΟΓΕΣ !

  Είναι νωπή ακόμα Η Φρίκη του πιό τέλεια οργανωμένου σατανικού σχεδίου εμπρησμών, οι οποίοι ήταν από τους μεγαλύτερους, πιό φονικούς και κυκλικούς εμπρησμούς (Ωστε να μην υπάρχουν Διέξοδοι Διαφυγής!!!) της σύγχρονης Ελλάδας, τον Αύγουστο 2007.

  Οταν, η πιό γλυκειά κι από τη ζάχαρη κατάφυτη Ζαχάρω, έγινε στάχτη.
  Οταν, 268.834 εκτάρια καλλιεργήσιμης Γης, εξαφανίσθηκαν
  Οταν, 4.5 εκαττομύρια ελαιόδενδρα, κάηκαν.
  Οταν, 1,500 κατοικίες, κατέρρευσαν.
  Οταν, 60,000 ζώα, ψήθηκαν ζωντανά!

  Οταν, περισσότεροι από 63 άνθρωποι απανθρακώθηκαν: ήταν μαμάδες, μπαμπάδες και παιδιά, που είχαν πάει γιά να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών στο χωριό, με τους παπούδες και τις γιαγιάδες.

  Οταν, 6,000 απελπισμένοι άστεγοι, οι περισσότεροι γέροντες και γερόντισσες, έπαθαν καρδιακή προσβολή επάνω στ' αποκαϊδια των σπιτιών τους.

  Οταν, τα σπάνιου αισθητικού κάλλους Δάση Μας, έγιναν κουκίδες μαύρης στάχτης και καπνός, στους δορυφορικούς χάρτες Terra της ΝΑSA (26/8/2007).

  Οταν, το ύψος των καταστροφών έφθασε τα Πέντε Δισεκατομμύρια Ευρώ!

  Οταν, Ο ψευτοπαληκαράς-πιστολέρο-δήμαρχος Ζαχάρως, Πανταζής Χρονόπουλος αλλά και ο Νομάρχης Ηλείας, ΑΓΝΟΗΣΑΝ το "σήμα κινδύνου" ότι η περιοχή τους συγκεντρώνει τον υψηλότερο βαθμό επικινδυνότητας...

  Οι Noμοί οι οποίοι επίσης επλήγησαν από τους εμπρησμούς:
  Μεσσηνίας, Αρκαδίας, Ηλείας, Αχαϊας, Λακωνίας, Αργολίδος, Κορινθίας, Αττικής (Η Κόλαση του Δάντη στον Εθνικό Δρυμό της Πάρνηθας, με τα συγκλονιστικά μικρά ελαφάκια με ΔΑΚΡΥΣΜΕΝΑ, ΟΛΟ ΑΠΟΡΙΑ ΜΑΤΑΚΙΑ, ν'αναζητούν την απανθρακωμένη μαμά τους!), Ευβοίας, Φθιώτιδος και ο Νομός Ηλείας, να δέχεται το πιό εκτεταμένο και φονικό πλήγμα.

  Οι φωτιές της περιόδου του Αυγούστου, οι οποίες κορυφώθηκαν ιδιαίτερα μετά την 23η Αυγούστου, δηλαδή λίγες μέρες μετά την προκήρυξη πρόωρων βουλευτικών εκλογών από τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, αποτέλεσαν συνέχεια πλειάδας πυρκαγιών οι οποίες έπληξαν την Ελλάδα, από τα τέλη Μαΐου και συνεχίστηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.
  (Πηγή: Wikipedia: ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ το 2007 )

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.