#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
13/02/2010 15:05
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλει πραγματικά ο Γιώργος να πληρώσουν την κρίση οι «έχοντες»;Να δυο παραδείγματα:

- Πότε λήγει η σύμβαση παραχώρησης της Αττικής Οδού;  Η σύμβαση υπογράφτηκε με την πρόβλεψη ότι  θα κινούνται περίπου 200.000 αυτοκίνητα ημερησίως. Σήμερα ο αριθμός αυτός  μπορεί και να έχει διπλασιαστεί. Η σύμβαση   έχει αναθεωρηθεί; Μήπως είναι καιρός να αναλάβει το δημόσιο την Αττική Οδό;  

- Τα ιδιωτικά κανάλια, (εθνικής και   περιφερειακής εμβέλειας) τα οποία προφανώς τα κατέχουν  «έχοντες», εδώ και είκοσι χρόνια λειτουργούν χωρίς άδεια. Δηλαδή χρησιμοποιούν δωρεάν  τις συχνότητες, που είναι  περιουσία του ελληνικού δημοσίου.  Μήπως είναι καιρός να τολμήσει το δημόσιο να εκδώσει τις άδειες και να τις  παραχωρήσει έναντι ενός σοβαρού  τιμήματος;

 Και επειδή η κυβέρνηση έχει εγκλωβιστεί στις συνταγές του Δ.Ν.Τ. ας τους θυμίσει κάποιος ότι υπάρχουν και άλλα μέτρα:

 - Γιατί   δεν ζητάνε  την  ταχύτερη  εκταμίευση του ΕΣΠΑ, προκειμένου να τονωθεί η οικονομία μας; (Έχει καταλάβει κανείς ότι χάθηκαν 36 δις από το ΕΣΠΑ;)

 - Ο εκλεκτός φίλος του Γιώργου, ο Μίμης Ανδρουλάκης, έριξε πρόσφατα την ιδέα να εκδοθεί «λαϊκό ομόλογο». Θα πρόσθετα εγώ το Ομόλογο αυτό να προωθηθεί και στους Ομογενείς μας.  Χωρίς «πόθεν έσχες».

 ΚΡ

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GEORGE avatar
  GEORGE 13/02/2010 15:46:07

  Αν μπορούσε ο ΓΑΠ να κάνει αυτά,δεν θα λεγόταν Παπανδρέου αλλά Φιντέλ Κάστρο

 2. donaE avatar
  donaE 13/02/2010 15:52:08

  Προς το παρον ταξιδευει.Που και που θυμωνει κιολας.

 3. Αυριανιστής avatar
  Αυριανιστής 13/02/2010 15:57:38

  Αν αναλάβει, όμως, το δημόσιο τη λειτουργία της Αττικής Οδού, μήπως η συντήρησή της θα γίνει "εφάμιλλη" εκείνης που "έκανε" το (αλήστου μνήμης) Ταμείο Εθνικής Οδοποιΐας; Που μας τα έπαιρνε χοντρά δηλαδή μέσω των διοδίων, και οι δρόμοι ήταν ασυντήρητες σκοτώστρες.

 4. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 13/02/2010 16:09:42

  χμμμ... θα δάνειζα την Ελληνική Δημοκρατία όπως αυτή έχει εξελιχθεί;...

 5. HOOLIGAN avatar
  HOOLIGAN 13/02/2010 16:24:54

  ΔΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΝΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΑΖΟΣ. ΕΚΤΕΛΕΙ ΚΑΤΑ ΓΡΑΜΜΑ ΣΧΕΔΙΟ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΝΤ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΚΥΡΙΡΧΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΕΠΤΑ ΑΔΕΛΦΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΜΟΝΟ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΘΑ ΤΟΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ

 6. nasos avatar
  nasos 13/02/2010 17:07:19

  Η όποια ανάκαμψη θα ξεκίνησει αφού τεθούμε υπό την επιτροπεία της Κομισιόν και του ΔΝΤ,για να την πιστωθούν ύστερα αυτοί και ο Τζέφρυ.
  Μέχρι τότε,μόνο στραγγάλισμα προβλέπεται για την οικονομία.

 7. Μάρκο Τ avatar
  Μάρκο Τ 13/02/2010 17:57:09

  Οι προτάσεις αυτές του ΚΡ είναι λογικές. Η ένσταση του Αυριανιστή είναι λογική επίσης (θα έχει τα χάλια των Εθνικών Οδών και η Αττική αν την πάρει το δημόσιο;), θα μπορούσε όμως να γίνει μία επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας.
  Δηλαδή, από τη στιγμή που ο αριθμός των καθημερινά κινούμενων οχημάτων στην Αττική Οδό υπερβαίνει κατά πολύ τις αρχικές προβλέψεις, πάνω στις οποίες στηρίχθηκε η σύμβαση, μήπως είναι δυνατό ένα μέρος των εσόδων από τα διόδια να πηγαίνει στο Δημόσιο;
  Δεν γνωρίζω αν υπάρχουν προηγούμενα σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες ή τα νομικά περιθώρια μιας τέτοιας κίνησης, αλλά είναι κάτι λογικό. Σε κάθε περίπτωση, το Δημόσιο έχει μέσα πίεσης έναντι του Μπόμπολα, αυτό είναι βέβαιο.

  • κοψοχέρης avatar
   κοψοχέρης @ Μάρκο Τ 13/02/2010 18:26:23

   ΚΡ, σε παραδέχομαι, έχεις χιούμορ!
   Να κόψει ο Γιωργάκης τη σύμβασξ στο Μπόμπολα και να περνάμε όλοι ΔΩΡΕΑΝ;
   Πώς σου πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο;
   Από αυτοκτονικό ιδεασμό νομίζεις ότι πάσχει ο πατρινός;
   Θα προτιμούσε να κόψει το δεξί του χέρι (τώρα που το σκέφτομαι και το δεξί του πόδι μαζί) παρά να δυσαρεστήσειτο Μπόμπολα.
   Δεν το ξέρεις ότι όταν λέει ο κόσμος ότι τις εκλογές τις κέρδισε ο Γιώργος ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΠΑΙΟΝΤΕΣ ΕΝΝΟΟΥΝ ΤΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ;
   Έχεις ιδέα τί έχει στα χέρια του ο Μπόμπολας για το ΓΑΠ;
   Άστο, ούτε να τα σκέφτεσαι τέτοια πράγματα, δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο δισεκατομμύριο να σταματήσεις να πληρώνεις Αττική Οδό στο Μπόμπολα.
   Φίλε αυριανιστή, το θέμα της συντήρησης λύνεται εύκολα και φτηνά εάν το δημόσιο προσλάβει ένα ιδιώτη υπεργολάβο (μετά από διεθνή διαγωνισμό) και ορίσει ένα συμβολικό τίμημα, συμφέρει, πίστεψέ με.
   Γίνεται κατά κόρον στη Δυτική Ευρώπη.

 8. στ. τακης avatar
  στ. τακης 13/02/2010 18:27:52

  ΟΤΑΝ ΣΕ ΕΞΥΜΝΟΥΝ ΟΙ ΑΓΓΛΟΣΑΞΟΝΕΣ Η ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΔΟΣΗ ΤΟ ΛΑΟ Η ΠΑΣ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΔΙΧΑΣΜΟ.

 9. Σπάρτακος avatar
  Σπάρτακος 13/02/2010 18:41:00

  Golden boy,είναι το παιντί!Golden boy,μιάς πανίσχυρης υπερκομματικής Ελληνικής(;)κυβέρνησης.Μιάς κυβέρνησης που απαρτίζεται από γνωστά τοις πάσι και μή εξαιρετέα ονόματα,ονόματα της διαπλοκής,ονόματα υπερατλαντικά.Τα εξέχοντα μέλη αυτής της κυβέρνησης,κάθονται κι απολαμβάνουν τους καρπούς του μόχθου τους,ρουφώντας νωχελικά, τον καπνό του πανάκριβου πούρου τους.Χαμογελούν μεταξύ τους και χαίρονται γιά τον κοιμισμένο και πειθήνιο λαό τους.Κι αν παρ'ελπίδι,αυτός ο λαός εκλέξει κάποιο Golden boy που δεν τους κάνει τα χατήρια,δεν χολοσκάνε.Προχωρούν υπογείως στον νούμερο δύο,που με το αζημίωτο βέβαια,υποσκάπτει τον νούμερο ένα.Οχι,στην περίπτωση αυτή,δεν εννοώ την 'πεφωτισμένη νταρντάνα'.Η γυναίκα είναι Κρητικιά όχι....Λαρισαία!Ε,λοιπόν τι θέλετε;Να τους κυνηγήσει όλους αυτούς,ο petit Georges;;;Εδώ δεν το τόλμησε ο ΚΚ, πού'μοιαζε ν'άχει και τσαγανό.Περιορίστηκε στους Μπαιρακτάρηδες.
  Υ.Γ:Τι πολίτευμα είπαμε πως έχει η Ελλάδα;;;;; 'Βασιλευόμενο' κομμουνισμό,λέω εγώ ο ...ασθενής.

 10. thespieys avatar
  thespieys 13/02/2010 18:46:20

  Αναμένατε σχετική επιστολή από τη mother!

 11. ataktos avatar
  ataktos 13/02/2010 19:17:35

  Η κρίση, όπως συνήθως, πλήττει τους φτωχότερους...

 12. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 13/02/2010 19:18:39

  Είμαστε η τελευταία σοβιετική δημοκρατία στον κόσμο (αυτόν τον άπονο)

  Η νομενκλατούρα ζεί και βασιλεύει και οι αντιρησίες ;στην σιβηρία της αφραγγίας ,στο φορολογικό ξεζούμισμα.............


  Ταμιακές στις λαϊκές.....χαχαχαχααχααχαααα.......στα βενζινάδικα Γιωργάκη χρειάζονται;....άσε μην τους ζορίσεις και σου πετάξουνε καμιά απεργία και παραλύσουμε....εξάλου αυτοί είναι μαζί σου, προείσπραξη κάναν ,φόρου ,οι άνθρωποι πριν προλάβεις να το σκευτείς ,ώς κυβέρνηση....χάνονται τέτιοι συνεργάτες για μικρολεπτομέρειες και ταμιακές τώρα.....(στις λα¨κές όμως πρωτα πρωτα....-ξέρεις πόσα μαζεύονται από μισο μισο ευρώ;-άκου λέει...)
  Υ.Γ.:Άν στο τέλος δεν μετρήσει η απόδειξη της λαϊκής στο αφορολόγητο-που δεν θα μετρήσει-.....έλα μωρε λεπτομέρειες και μικροέξοδα για κάτι αλήτες που πουλάν στο πόδι....άσε και την τώνωση της αγοράσ από την αγορά τους...

 13. Crash&Burn avatar
  Crash&Burn 13/02/2010 19:19:54

  Ας πληρωσουν και καποτε καποιοι ....
  Μην ξεγελιεστε οι δυνατοι θα ειναι παντα δυνατοι αυτο ισχυει παντου και σε ολες τις χωρες
  Ας πληρωσουν τα γνωστα επαγγελματα που ολοιξερουμε .... ας αρχισουν να πληρωνουν και αυτοι κατι ... Οσοι εχουμε εταιρειες πληρωνουμε μια ζωη και παλι εμεις θα πληρωσουμε.
  Αλλα ποιος θα ελεγξει τι ? ποιος διεφθαρμενος ελεγκτικος μηχανισμος θα κανει τη δουλεια του επιτελους ?
  Για μενα ας μπουμε σε οποια επιτηρηση και ας ερθει οποιοδηποτε ταμειο, ξενος κτλ να βαλει σε μια ταξη. Το προτιμω απο τη κοροϊδια που βλεπουμε γυρω μας
  Ιατροι δικηγοροι ταξιτζηδες βενζιναδικα (οι πρωτοι που ερχονται στο μυαλο μου) να φοροδιαφευγουν συστηματικα και με τις ευλογιες του κρατους (και τις δικες μας)

  • ETHEROVAMON avatar
   ETHEROVAMON @ Crash&Burn 13/02/2010 23:31:40

   Θα αναφέρω συμβάν της οικογενείας μου. Η κοπελίτσα Αλβανή που καθαρίζει μία φορά την εβδομάδα κερδίζει 1500 ευρώ το μήνα όπως η ίδια μας έχει πεί. Ο σύζυγός της χειριστής μηχανημάτων σε κατασκευαστική εταιρεία 1.600 ευρώ το μήνα.
   Το αφεντικό του σε συνεννόηση του δίνει το Συγκεντρωτικό ετήσιο εισόδημα για την εφορία στα 11.500 ευρώ. Έχουν δύο παιδάκια που πάνε στο σχολείο. Κερδίζουν με τον ιδρώτα τους άνω των 35.000 ευρώ συνολικά όμως…δηλώνονται τα 11.500.
   Το εκκαθαριστικό της εφορίας τους έρχεται πάντα μηδενικό και πριν ένα μήνα έλαβαν και 800 τόσα ευρώ επίδομα αλληλεγγύης. που αρκετοί πάσχοντες Έλληνες δεν το έλαβαν.
   Γιατί αυτά τα παιδιά που ήλθαν και βρήκαν έτοιμες τις υποδομές της χώρας να μην πληρώσουν το αναλογούν????

   Πρέπει να το καταλάβουμε πλέον όλοι μας. Οι κυβερνώντες τους έχουν στο απυρόβλητο και σε αυτό τον τομέα. Και όσο θα συνεχίζουν να έρχονται όλο και περισσότερο θα επιβαρύνεται ο φορολογούμενος Έλληνας από τα κόστη των νοσοκομείων, φαρμάκων, εκπαίδευσης κ.λ.π που τους παρέχονται χωρίς την συμμετοχή τους στα φορολογικά βάρη.
   Δεν θα αναφέρω τα υπαίθρια σεντόνια εμπορευμάτων των αλλοδαπών και τους φόρους που χάνει το Κράτος.
   Άρα να πληρώσουν οι Ελληναράδες που εκ συστήματος φοροκλέπτουν και φοροαποφεύγουν βεβαίως , όμως να δούμε και την άλλη πλευρά του προβλήματος. Λέγεται ότι υπάρχουν 20 δις ευρώ καταθέσεις των μελλοντικών Συνελλήνων στις Τράπεζες (πέραν του συναλλάγματος που στέλνουν μηνιαίως στις πατρίδες τους. Γιατί δεν τα φορολογούν? Αφού δεν μπορούν να πιάσουν το παραεμπόριο τους και άλλες δραστηριότητές τους?

   Πάλι τα συνήθη υποζύγια θα πληρώσουν την νύφη????

   Το σύστημα δεν διορθώνεται με τίποτα και νομίζω ότι ήλθε η ώρα να βγούμε στους δρόμους να το αλλάξουμε βιαίως.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Crash&Burn 13/02/2010 23:38:45

   Βάλε μέσα σε αυτούς που φοροδιαφεύγουν τις μίζες των Δημοσίων Υπαλλήλων που μπορούν να έχουν τέτοια, τις δεύτερες δουλειές σχεδόν όλων, και τότε θα έχεις το σύνολο.

   Άστο, μην το ψάχνεις. Όλοι παράνομοι είμαστε, φταίει το σύστημα, που θα έλεγαν και οι παλιοί κομμουνιστές.

 14. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 13/02/2010 19:36:18

  Είμαστε αστική δημοκρατία της περιφέρειας μέσα σε έναν καπιταλισμό σε βαθειά κρίση,το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ διαχειρίζονται όπως μπορούν τα πράγματα γιαυτό και στην ουσία συμφωνούν με τα αντιλαικά μέτρα.
  ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ..ευκαιρία να παρθούν πίσω κατακτήσεις και διακαιώματα,το κλίμα είναι κλίμα σαδιστών τιμωρών με αφορμή υπερβολές και ρουσφέτια του δικοματισμού...
  Ο Ελληνικός καπιταλισμός είναι τόσο σάπιος και παρασιτικός , όσο είναι και στις άλλες χώρες του κόσμου.
  Ας ανακαλέσουμε στην μνήμη μας τις προσπάθειες χειραγώγησης της Δικαιοσύνης στην Ιταλία , με σκοπό να μην έλθουν στην επιφάνεια οι σκοτεινές επιχειρηματικές δραστηριότητες του Μπερλουσκόνι , του πιο πλούσιου ανθρώπου της χώρας.
  Ας σκεφτούμε τα λαδώματα πολιτικών όλων των κομμάτων στην Αγγλία ή τον Γάλλο πρόεδρο Σαρκοζί , ο οποίος συναναστρέφεται με όλους τους ισχυρούς που ασκούν επιρροή. Ας σκεφτούμε και τις συνθήκες που ισχύουν στην ίδια την Γερμανία , οι οποίες προσομοιάζουν όλο και περισσότερο με τις συνθήκες της Ελλάδας.
  Η πελατειακή οικονομία , η φοροδιαφυγή και η διαφθορά επεκτείνεται και στην Γερμανία. Και εδώ καταρρέουν οι υποδομές της χώρας. Όμως όχι, στην έδρα του κατηγορητηρίου , ενός Δικαστηρίου που συγκροτείται από τη ” Συνέλευση των Υποκριτών” , πρέπει να εμφανιστεί -ν΄ανέβει- μόνο η Ελλάδα , “αυτός ο κατά – επανάληψη και υποτροπιάζων ψεύτης των στατιστικών στοιχείων-εγκληματίας” (Βλέπε “Financial-Times-Γερμανίας -9/11/2009 ).
  Με την ευκαιρία αυτή προσφέρεται μια καλή αφορμή για να αναλογιστούν το Γερμανικό κεφάλαιο και το Γερμανικό πολιτικό κατεστημένο τις ευθύνες τους για την Οικονομική Κρίση και στην Ελλάδα.

 15. o βουνισιος avatar
  o βουνισιος 13/02/2010 20:32:31

  μια παράμετρος που περνά απαρατήρητη και είναι σίγουρο ότι συμβάλει αρνητικά στην ανάπτυξη της οικονομίας είναι η ζημιά που έχει υποστεί ο οικονομικός και κοινωνικός ιστός των περιοχών που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές,
  σ τις πληγείσες περιοχές ακόμη «αναζητούνται» τα ειδικά μέτρα, (πρόγραμμα ανασυγκρότησης και ανάπτυξης)

 16. t avatar
  t 13/02/2010 20:37:30

  Από τους Άγγλους φίλους μας.
  Zorba the Gr€€k
  http://www.guardian.co.uk/commentisfree/video/2010/feb/12/greece-euro
  .

 17. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/02/2010 20:51:21

  Αντόνιο Γκράμσι:'Ο Γκράμσι χρησιμοποιούσε τον όρο ηγεμονία, για να ορίζει την κυριαρχία μιας κοινωνικής τάξεως επί των άλλων (π.χ. αστική ηγεμονία). Αυτή αντιπροσωπεύει όχι μόνο τον πολιτικό και οικονομικό έλεγχο, αλλά επίσης την ικανότητα της κυρίαρχης τάξεως να προβάλλει τη δική της κοσμοθεωρία, ούτως ώστε αυτοί που είναι υποτελείς της να τη δέχονται ως ‘λογική’ και ‘φυσική’ και έτσι να επιτυγχάνεται ηθελημένη και ενεργός συναίνεση..'
  Γιά νά επιστρέφουμε και εις τάς Γραφάς που ξέρω πώς δέν είναι μοδέρνες....
  Ετσι επιτυγχανεται και η ΄συναίνεση΄τού Λαού που ενοχικά αποδέχεται την ΄συλλογική ευθύνη΄...

  Και άν μερικοί ακόμα ομνύουν στον Καρατζαφύρερ καλό ειναι νά διαβάζουν οτι αποφάνθηκε πώς ΄δεν υπάρχουν φτωχοί στην Ελλάδα΄...Τολυσε το ζήτημα ο μπαρμπα Γιώργος..Ευτυχώς έπεσε οριστικά η μάσκα τού Υπηρέτη τού Κεφαλαίου πού ΄πουλούσε πατριωτισμό΄ οπότε σε λιγο βλέπω να τον υμνεί και ο Σωμερίτης...................

 18. Κρης avatar
  Κρης 13/02/2010 20:53:53

  Relax, the Greeks are doing fine
  http://www.smh.com.au/business/relax-the-greeks-are-doing-fine-20100212-nxh4.html

  (απο το taxalia)

 19. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 13/02/2010 20:55:13

  Κύριε (πριν) συγνώμη μην το πάρετε προσωπικά.........


  Αχ λατρεύω την ξύλινη γλώσσα...ξέρεις καπιταλισμός -προλεταριάτο-ινστρούχτορες!!!!!!-τί λέξη!!!-φτιάχνομαι αλήθεια....(ξέρετε,παλιά, φοιτητής, αφηνόμουνα συχνά πυκνά στο κοματικό καμάκι που μου κάνανε -ενίοτε- αξιόλογες κοπελίτσες στρατολογημένες απ'την ΚΝΕ.....καταλαβαίνετε)...και πάλι συγνώμη


  κύριε(α;) crash & burn
  συμφωνώ απόλυτα...καμία αξιοπιστία....εγώ θα πλήρωνα (σάμπως τώρα δεν πληρώνω...),για να μπει επιτέλους ένας ελεγκτής σάυτούς τους ανιστόρητους που κυβερνάνε...... σε κάθε ταμείο....σε κάθε υπουργείο.....και να φέρουν ελεγκτές της αμερικανικής εφορίας να ελέγξουν τα ταμειακά όλων των κυρίων που ασχολούνται με την νομή και την είσπαραξη του δημοσίου χρήματος....σε όλες τις βαθμίδες......πάτρωνες απ΄την EU....επιτροπές τησ κομισιόν; δεκτές...αρκεί να γίνει επιτέλους κάποιος αξιόπιστος έλεγχος....
  Αλλά δυστυχώς είμαι εντελώς απαισιόδοξος καί για αυτήν την φορά....πάλι άδικα αγωνιούμε και στριμοχνώμαστε....δυστυχώς......μακάρι να κάνω λάθος......

 20. ΠΑΝΑΓΟΣ avatar
  ΠΑΝΑΓΟΣ 13/02/2010 21:07:23

  Κύριε "πριν"η νέα ξύλινη γλώσσα :αγορές,ιδιωτικοποιήσεις,αυτορρύθμιση αγοράς,κόστος εργασίας,ρύθμιση εργασιακού χρόνου,κλπ κλπ
  Λέει ένας Ρώσος σε Ισπανούς φίλους που έμειναν άνεργοι στα ναυπηγεία της Β.Ισπανίας "ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΕΣΣΔ ΗΤΑΝ ΨΕΜΑΤΑ,ΑΛΛΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΗΤΑΝ ΑΛΗΘΕΙΑ"

 21. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/02/2010 21:32:08

  xrhxa65@
  Aμα σε χαλάνε αδελφέ δέν πειράζει..Καλή καρδιά.
  Αλλά αν θές Τέταρτο Ράϊχ στην καμπούρα σου δικό σου και το πρόβλημα..
  Μού αρέσει πού εμφανίζονται ΄ψευτοκοσμοπολίτες΄που χαίρονται που θα ξανάρθουν οι Γερμανοί ή οι Αμερικανοί...
  Ραγιάδες ολκής,χέρι-χέρι με τον Καρατζαφέρη..Ευτυχώς που έφτασε η ώρα πού αποκαλύφθηκε η αγαστή συνεργασία τών δυό δήθεν ΄συγκρουομένων κόσμων΄..
  Αλλως τε και οι μαυραγορίτες στην Κατοχή και οι ΄νουνεχείς΄τότε ΄έλληνες΄το ίδιο χαίρονταν......................................

 22. Tasos avatar
  Tasos 13/02/2010 21:33:46

  Δυστυχώς ο συντάκτης έχει δίκιο και Δυστυχώς ούτε αυτά τα 2 δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ...

 23. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 13/02/2010 21:53:13

  Κύριε Πανάγο
  Σας είπα μην το πάρετε προσωπικά και το (πριν) αποσκοπούσε στο να αποφύγω το προσωπικό....κι αυτό γιατί σας διαβάζω και εκτιμώ το λόγο σας και συμμερίζομαι την αγωνία σας για τα τεκτενόμενα στην σημερινή μπανανία που ζούμε....δυστυχώς ή ευτυχώς δεν είμαι οπαδός ούτε του ενός ούτε του άλλου συστήματος που αναφέρατε....κι αυτό γιατί τα θεωρώ ξεπερασμένα απ΄τα πράγματα.....η πραγματικότητα είναι πολυ πιό σύνθετη για να μπει σε καλούπια......εξάλου κανένα από τα δύο συστήματα δεν εφαρμόστηκαν στην πραγματικότητα....όλα τα εφαρμοζόμενα συστήματα "έχουν στοιχεία" είτε του ενός είτα του άλλου είτε είναι μίγμα....οπότε χαμένος κόπος η προσπάθεια ονομαστικού προσδιορισμού των συστημάτων....(μην ξεχνάτε ότι ο "υπαρκτός σοσσιαλισμός κατάφερε να φτάσει μόνο στο επίπεδο της δικτατορίας-του προλεταριάτου μεν , αλλά)
  Σήμερα σαν ανθρώπινο γένος έχουμε προσεγγίσει ένα επίπεδο πολυπλοκότητας προτώγνωρο για το είδος μας....τα μέσα που διαθέτουμε έχουν ιλιγγιώδη δύναμη και απίστευτους συνδυασμούς διασύνδεσης των κέντρων και παράκεντων εξουσίας και είναι αδύνατον σε οποιονδήποτε να τα ελέγξει...σύμφωνα με μια παλία υπόθεση ο πολιτισμός του ανθρώπου περνά-ή οδεύει αν θέλετε-παράλληλα με την εξέλιξη των επιστημών και δη των μαθηματικών...τα οποία μαθηματικά έχουν μπει σε κάτι θεωρίες (του χάους) που βλέπουν σημεία τάξης σε τακτά διαστήματα μέσα σε ένα χάος πραγματικό....αυτήν την στιγμή όλοι μας-όλη η γη -είναι σε σημείο αταξίας μέσα στο σύστημα....κανένας δεν ελέγχει κανέναν αλλά όλοι προσπαθούν να βγάλουν το μάτι του άλλου(Π.Χ GAP εναντίον Κ.Κ.)....και όλοι ψάχνουμε απεγνωσμένα ένα σημείο ισοροπίας...αυτό το σημείο θα ήταν εφικτό και εύκολο σε μας ή σε οποιονδήποτε θα είχε καταφερει να βρίσκεται σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας σε μια οικονομική και πολιτική ισοροπία...αν η παγκοσμιοποίηση μεγαλώνει τις διαστάσεις του κόσμου μας...η τοπικές κοινωνίες μπορούν να είναι το "σπίτι και το λιμάνι μας"....αρκεί να είναι συνειδητοποιημένες έτσι ώστε να οργανωθούν όπως αρμόζει στις απαιτήσεις της εποχής....

  τι λέω τώρα.......συγνώμη παρασύρθηκα.......

 24. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 13/02/2010 22:16:59

  Κύριε Σπύρο

  Δεν κατάλαβα λέξη ,σχετικά για το τί σας πείραξε και ειδικά για το τί ενοείτε.........διευκρινειστε σας παρακαλώ.....εσείς δεν θέλετε έλεγχο των οικονομικών της μπανανίας μας;είστε εθνικά υπερήφανος για το κόντρα ξύρισμα των εκάστοτε λαμογίων που μας γ----ν χωρίς σάλιο και το λένε ανερυθρίαστα:"δεν έμεινε σάλιο";
  Άν μπαίνατε στον κόπο να δείτε πιο πάνω θα βλέπατε άλλη ανάρτηση δική μου και ίσως καταλαβαίνατε ότι δεν είμαι αριστοκράτης αλλά ταπεινός αγρότης λαικατζής.....
  Και στις λαϊκές που βγαίνω κάθε μέρα βλέπω τον κοσμάκη να υποφέρει από μια "άλλη" κατοχή....εν πολοίς πράσινη....αυτό όμως δεν με κατάσει αυτόματα στον λαό του ΛΑΟΣ....κάθε άλλο θα έλεγα...κατά τα άλλα ....με τις υγείες σας.....λίγη αυτοκριτική δεν θα έβλαπτε.....(όποιος μιλαει εναντίον του κόματος δεν είναι αυτομάτως φασίστας....)

 25. anonymous avatar
  anonymous 13/02/2010 22:25:02

  λοιπόν μάγκες ακούστε να δείτε τώρα πως απαγορεύει και τις τραπεζικές χρηματοδοτήσεις.
  Κάποιοι επιχειρηματίες πάνε στην Κύπρο στήνουν μια εταιρια ακινήτων και αγοράζουν ακίνητα στην Αθήνα. Τα ακίνητα χρηματοδοτούνται με τραπεζικό δάνειο. Τα ακίνητα αυτά στη συνέχεια ενοικιάζονται και το ενοίκιο καταβάλλεται στην τράπεζα για να εξοφληθεί το δάνειο. Επειδή δόση δανείου και ενοίκιο είναι ίσα συμψηφίζονται τα έσοδα και τα έξοδα και το κέρδος είναι μηδέν. Με μηδενικό κέρδος δε μπορεί να πληρωθεί φόρος. Κέρδος-εισόδημα το ακίνητο θα αφήσει όταν ξεχρεωθεί.

  Σε όλο το δυτικό κόσμο αυτό που περιέγραψα πιο πάνω επιτρέπεται. Στην Ελλάδα βαφτίστηκαν φοροφυγάδες σε βαθμό κακουργήματος από το τρωκτικό και το mega !!!! Μάλιστα κύριοι! Σε αυτό το κράτος ζούμε με τέτοια ζώα για ψηφοφόρους που χάφτουν αυτές τις αθλιότητες.

  • Orestiada avatar
   Orestiada @ anonymous 16/02/2010 10:35:39

   Αυτό ονομάζεται κραυγαλέα φοροδιαφυγή και ξέπλυμα χρήματος, κύριε εξυπνίδη, καθότι η εταιρεία που συστήνεται είναι offshore. Για πες μας όμως, μια δυτική χώρα που επιτρέπεται;

   Και εξήγησε μας, με μετοχικό 20,000, και καμία λογιστική κίνηση, πως αγοράζεις ακίνητο εκατομμυρίου; σου δίνει δάνειο ή τράπεζα; Γιατί δεν πας να το κάνεις και εσύ αύριο το πρωί

   (και προετοιμάσου καλά πριν αμολήσεις την αφελή απάντηση σου, γιατί με αυτά τα θέματα βιοπορώ)

  • zonitis avatar
   zonitis @ anonymous 16/02/2010 10:51:58

   Το οτι ειναι offshore δεν ενδιαφερει και πολυ. Με μετοχικο κεφαλαιο 20000 θα βρεις τραπεζα να σου χρηματοδοτησει ακινητο αξιας περιπου 100000. Τα ερωτηματα που προκυπτουν ειναι πως δεχεται η τραπεζα αυτη τη συναλαγη χωρις να υπαρχει αποπληρωμη του δανειου, ποιο σκοπο εχει η εταιρια αν δεν υπαρχει κερδος και πως μπορει να πληρωνει τους υπαλληλους της, εφ οσον δεν υπαρχει κερδος

  • papasimonaki avatar
   papasimonaki @ anonymous 16/02/2010 10:57:03

   οχι, δεν είναι ανάγκη να είναι off-shore... Στη Κύπρο μπορείς να ανοίξεις και κανονική επιχείρηση, όπου η φορολογία τωνκερδών είναι 10%. Νομιμότα, καθαρότατα, κλπ. Μην εκπλαγείτε αν όλο και περισσότεροι πάνε προς Κύπρο μεριά....

  • zonitis avatar
   zonitis @ anonymous 16/02/2010 11:05:41

   Τουλαχιστον εδω που ζω εγω, αν πανω απο 50% των εσοδων της εταιριας προερχονται απο δραστηριοτητες της εταιριας πχ. στην Ελλαδα, τοτε θα φορολογηθει στην Ελλαδα και οχι στην Κυπρο που ειναι η εδρα της και τις περισσοτερες φορες δεν ειναι παρα μονο μια διευθυνση και ενα γραμματοκιβωτιο χωρις υπαλληλους και υποδομη καμμια.

 26. exomatiakaivlepo avatar
  exomatiakaivlepo 13/02/2010 22:40:51

  Μήπως δεν μας τα λένε και "τόσο" καλά;

  http://exomatiakaivlepo.blogspot.com/2010/02/blog-post_542.html

  • popolaros avatar
   popolaros @ exomatiakaivlepo 13/02/2010 23:47:14

   Προσυπογράφω και με τα 8 χέρια μου.
   Τα ίδια φωνάζω καιρό τώρα.
   Το παιχνίδι ήταν στημένο με την ανάληψη της εξουσίας από Yorgos.
   Ο Yorgo ήταν ενήμερος αλλά δεν ξέρω εάν του είχαν πει οι friends, όλο το σχέδιο ή το μισό.
   Τον ρόλο του τον έπαιξε πάντως.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ exomatiakaivlepo 13/02/2010 23:59:47

   Έτσι ακριβώς. Αλλά τη φιλολογία ότι "θα χρεωκοπήσουμε" δεν την ξεκίνησαν οι ξένοι, την ξεκίνησε ο ΓΑΠ.

 27. Σπύρος avatar
  Σπύρος 13/02/2010 22:41:16

  Οποτε θα αντικαταστήσω τά ντόπια λαμόγια μέ τά ευρωπαϊκά ή τά αμερικάνικα..
  Μάλιστα..
  Αλλη λύση δέν προβλέπεται............Ακόμα πιό όμορφα.
  Μια ματιά σέ ΄πραγματικές΄ειδήσεις πού έρχονται και απο το εξωτερικό δέν πείθουν πώς μόνον η Ελλάδα χρωστάει..
  Αλλως τε θα επιμείνω πώς η κρίση τού συστήματος ειναι συστατικό του και μέσα απ΄αυτό ξαναγεννιέται με νέα ανακατανομή τού πλούτου.
  Κατά τά άλλα καθείς εφ΄ώ ετάχθη.

  • Επώνυμος avatar
   Επώνυμος @ Σπύρος 13/02/2010 23:56:09

   Δεν χρωστάει μόνον η Ελλάδα, αλλά μόνον η Ελλάδα λέει "θα χρεωκοπήσουμε". Και μόνον η Ελλάδα είχε τέτοια κακή σχέση με τη λήψη μέτρων.

 28. JOHN avatar
  JOHN 13/02/2010 22:44:51

  Το στιγμα ποιος θα πληρωσει τη νυφη το εδωσε το ΠΑΣΟΚ δινοντας συνεχεια και εισπρατοντας την αρπαχτη Σουφλια με τα τελη κυκλοφοριας.Δεν εχεις να παρεις καινουριο αυτοκινητο πληρωσε 100% αυξημενα τελη!Ακολουθουν καυσημα,τσιγαρα,ισως ΦΠΑ ετσι για να γινουμε νοικοκοιραιοι!

 29. xrhxa65 avatar
  xrhxa65 13/02/2010 23:26:17

  Κύριε Σπύρο
  Κι εγώ το ίδιο πικραίνομαι και για τον ίδιο λόγο....γι'αυτό ίσως γίνομαι και τόσο "κακός"σε μερικά πράγματα.....
  Και φυσικά είναι δομικό στοιχείο του συστήματος η κρίση...όπως και οι περίοδοι σταθερότητας...το θέμα όμως είναι ότι δεν έχουμε επιλογή...'οχι γιατί μας το επιβάλει κανένας κακός....αλλά γιατί έτσι εξελίσεται η "εξέλιξη" του είδους μας... καμιά φορά ξεχνάμε ότι είμαστε εξελιγμένα πιθηκοειδή...νομίζουμε ότι κάποιος καλός ....τα έκανε τα πράγματα με τάξη για χάρη μας...μόνοι μας σαν οργανωμένες κοινωνίες μπορούμε να κρατήσουμε μια "αξιοπρέπια" στα γεγονότα που μας αφορούν....αλλά θέλει συμμετοχή ολονών μας αυτό...και δεν νομίζω ότι είναι γεγονός της παρούσης (γενιάς)............ η εξέλιξη του είδους μας εκεί θα οδηγήσει -ελπίζω- κάποτε...

 30. Σπύρος avatar
  Σπύρος 14/02/2010 02:09:28

  Μά αγαπητέ μου δέν είναι πολτός το σύνολο τού κόσμου ..
  Απο την στιγμή που οι Ιδεολογικοί Μηχανισμοί ενός Κράτους σέ κατατάσσουν στούς ΄υποτελείς΄δέν εχεις πολλούς δρόμους να διαλέξεις..
  Η διατηρείς την αξιοπρέπειά σου ή γίνεσαι ένα με αυτούς που φωνάζουν ΄φταίμε όλοι΄..
  Η ακομα καλύτερα πάς ΄απέναντι΄..

 31. pizza avatar
  pizza 14/02/2010 07:43:21

  Μια εποχη ειχε πει ο Χαρυ Κλυν "Φτωχια καταραμενη, το κρασι παλιο, το χαβιαρη μυρο, το κρασι παλιο". Οταν καταλαβουμε οτι για τα χαλια μας φταιμε εμεις και μονο εμεις, τοτε θα φτιαξουμε την Ελλαδα. Ως τοτε .....

 32. Orestiada avatar
  Orestiada 16/02/2010 11:13:03

  Εντωμεταξύ, δεν μπορώ με τίποτα να αντιληφθώ γιατί όλοι σας κράζετε τον τουρίστα Παπανδρέου και όχι τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, Θεόδωρο Πάγκαλο.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.