#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
12/01/2012 16:23
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλει και ο Π. Ευθυμίου να παίξει μπάλα στην διαδοχή του ΓΑΠΕντείνεται η αγωνία στο ΠΑΣΟΚ για τις αποφάσεις του ΓΑΠ και την διαδοχή ενόψει των συνεδριάσεων του Πολιτικού και του Εθνικού Συμβουλίου. Ο Π. Ευθυμίου ανέλαβε να οργανώσει την συλλογή υπογραφών με αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία για την εκλογή νέου προέδρου και αυτή να γίνει από την βάση. Υπέρ ποιου «δουλεύει» ο Ευθυμίου; Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες δεν στηρίζει ούτε τον κ. Βενιζέλο αλλά ούτε και τον κ. Λοβέρδο, καθώς δεν θεωρεί ότι με μια άμεση εκλογή ενός εκ των δύο θα λυθούν τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ.

Με άλλα λόγια, ο κ. Ευθυμίου δεν τα βρήκε ακόμα με κανέναν από τους δυο και άρχισε να μαζεύει υπογραφές για να αποκτήσει κι αυτός έναν ρόλο.

Τις δύο τελευταίες ημέρες, πάντως, παίζει έντονα στους κύκλους του ΠΑΣΟΚ, ότι το  παπανδρεϊκό μπλοκ  θα στηρίξει τον κ. Παπουτσή για υποψήφιο διάδοχο του ΓΑΠ, εφόσον συγκληθεί το Εθνικό Συμβούλιο και δεν γίνει άμεση εκλογή νέου προέδρου του κόμματος.

Πριν από λίγο, την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ, ανακοίνωσε  ο πρωην βουλευτής του κόμματος Στέφανος Τζουμάκας.

Το κείμενο του Ευθυμίου αναφέρει:

1. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας, χωρίς ωραιοποιήσεις, χωρίς συγκαλύψεις και χωρίς μηδενισμούς. Επιβάλλεται να αναληφθούν οι ευθύνες, έτσι ώστε, μέσα από την δίκαιη κριτική και την ανοιχτή αυτοκριτική να αποκατασταθούν οι τραυματισμένοι δεσμοί εμπιστοσύνης του ΠΑΣΟΚ  με την Ελληνική Κοινωνία.

2. Την επεξεργασία ενός ρεαλιστικού προγράμματος εξόδου της χώρας από την κρίση. Ενός  προγράμματος που θα μας επανασυνδέσει με τις αρχές της παράταξής μας, αποκαθιστώντας τα θεμέλια της οικονομικής και κοινωνικής δικαιοσύνης που τραυματίσαμε. Ενός προγράμματος που θα μας εναρμονίσει με τις αναγκαίες βαθιές αλλαγές στην Ευρώπη, αλλά και στην χώρα μας, θα προωθεί ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος και θα αξιοποιεί για την ανάπτυξη όλα τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά μας. Που θα προωθεί, τέλος, την αποκατάσταση της αξιοπιστίας της πολιτικής και του πολιτικού συστήματος.

Eπιβάλλεται καθαρή λύση άμεσα, στο θέμα της ηγεσίας. Δεν υπάρχει χώρος για γκρίζες ζώνες, και για διευθετήσεις κορυφής. Την πορεία του ΠΑΣΟΚ και την ΝΕΑ ΗΓΕΣΙΑ του, πρέπει να  προσδιορίσει άμεσα  και κυρίαρχα η κοινωνία, η βάση της παράταξης, η βάση του ΠΑΣΟΚ. Τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος  πρέπει να πάρουν τον λόγο τόσο για το πρόσφατο κυβερνητικό παρελθόν όσο και για την επόμενη ημέρα. Με σεβασμό στην διαφορετική άποψη, με δημοκρατικές διαδικασίες. Το Εθνικό Συμβούλιο οφείλει να καθορίσει άμεσα σε σύντομο χρόνο την εκλογή Προέδρου από την βάση σύμφωνα με τις προβλέψεις του καταστατικού...

Το κείμενο υπογράφουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Αθανασιάδης Αλέξανδρος, Αλευράς Νάσος, Αρβανιτίδης Γεώργιος, Βαρδίκος Πυθαγόρας, Βλατής Ιωάννης, Βούρος Ιωάννης, Γιαννακοπούλου Κωνσταντίνα, Ευθυμίου Πέτρος, Καρύδης Δημήτριος, Κατρίνης Μιχαήλ, Κεδίκογλου Σίμος, Κουσελάς Δημήτριος, Μαργέλης Σπυροπάνος, Μερεντίτη Αθανασία, Μοσχόπουλος Σπύρος, Ντόλιος Γεώργιος, Παντούλας Μιχαήλ, Πρωτόπαπας Χρήστος, Στασινός Παύλος και Τσουρή Ελπίδα.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Ραβινος avatar
  Ραβινος 12/01/2012 16:39:20

  Αυτο που ειναι αξιοπροσεκτο ειναι οτι μας εχουν βαλει στην κλειδαροτρυπα και παρακολουθουμε τα βιτσια και τα οργια μιας Ρωμαικων διαστασεων κραιπαλης και Βυζαντινων μηχανοραφιων ολοι αυτοι οι ασπαλακες και υαινες της Ελλαδος !Διαβαστε τι λεει ο σφογκοκολαριος του Λαμπρακη ''. Το ΠΑΣΟΚ θα καταθέσει ένα ΠΛΗΡΗ και ΕΙΛΙΚΡΙΝΗ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ της πρόσφατης Κυβερνητικής του θητείας,..''Τι θρασος απυθμενο,! τι υποκρισια ανειπωτη !Βρε δεν πατε στον δ@@@λο και ακομα παραπερα βρυκολακες του Ελληνικου αιματος ,νεκροθαφτες απειρων νεανικων ελπιδων ,ψοφιμια του κερατα !

 2. Αυτόνομος avatar
  Αυτόνομος 12/01/2012 16:52:27

  Εάν ισχύουν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον τύπο για παραίτηση του Παπανδρέου από τη θέση του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, τότε ενισχύεται σημαντικά το σενάριο της διαρχίας. Δηλαδή, εκλογή Βενιζέλου για υποψήφιο πρωθυπουργό και διατήρηση της προεδρίας του ΠΑΣΟΚ από τον ΓΑΠ μέχρι να γίνουν εκλογές.
  Άρα ο κ. Ευθυμίου μέσω της κίνησής του να οργανώσει την συλλογή υπογραφών με αίτημα να ξεκινήσει άμεσα η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου από την βάση, μάλλον θέλει να αποτρέψει μια τέτοια εξέλιξη.

 3. ΣΤΕΛΙΟΣ avatar
  ΣΤΕΛΙΟΣ 12/01/2012 17:08:49

  Σε λίγο θα βάλει υποψηφιότητα και η Αφρα Αλ Σαλέχ!

  (πως και δεν την θυμήθηκε ο ΓΑΠ τον Νοέμβριο να την προτείνει για πρωθυπουργο?)

 4. juliet avatar
  juliet 12/01/2012 17:55:18

  Παραπλάνηση είναι ,ανασύνταξη των δυνάμεις των κάνουν.Τώρα θέλουν προσοχή.Δεν ακούμε τίποτε ,ο σκοπός μας είναι να γίνουν εκλογές εδώ και τώρα.

 5. Γιάννης Φαίλτωρ avatar
  Γιάννης Φαίλτωρ 12/01/2012 18:16:02

  Εδώ ανακοινώθηκε ότι θα βάλει υποψηφιότητα και ο τρισμέγιστος Τζουμάκας! Ναι! Ο Στέφανος!..
  Θα εκφωνήσει και βαρυσήμαντο λόγο. Περί του Στεφάνου.

 6. Τιγράνης avatar
  Τιγράνης 12/01/2012 18:45:42

  Προτείνω να ξεκινήσει το antinews συλλογή υπογραφών για να καταθέσει υποψηφιότητα ο πολιτικός της καρδιάς μας: Ο Κίμων ο μόρτης με τα ακόλαστα ματοτσίνορα... Τι παραπάνω έχει δηλαδή ο Τζουμάκας, ο ακαλλώπιστος, ο αμακιγιάριστος, ο τελευταίος... Πάτησέ τους όλους ρε Κίμωνα!

  • TopGunZ avatar
   TopGunZ @ Τιγράνης 12/01/2012 19:36:47

   Άσε που αυτός δε θα μας κοστίζει τίποτα. Ούτε 100 συμβούλους, ούτε κανό και ποδήλατα. Μια μακιγιέζ θέλει και λίγο μολύβι.

   • juliet avatar
    juliet @ TopGunZ 12/01/2012 20:08:27

    Oχι άλλο κάρβουνο.....

 7. nostos avatar
  nostos 12/01/2012 21:14:51

  Σηκώθηκαν τα πιάτα τα ρηχά και μας ζητάνε σούπα ....

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.