Θέλει η... διχόνοια να κρυφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ και η χαρά δεν την αφήνει
25/09/2014 20:17
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Θέλει η... διχόνοια να κρυφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ και η χαρά δεν την αφήνει

Άρχισαν οι οργανοπαίκτες να παίζουν στην Κουμουνδούρου μετά την στροφή στο ρεαλισμό που πραγματοποιεί ο Τσίπρας και η ομάδα του.

Την ίδια στιγμή που Δραγασάκης και Τσακαλώτος συναντιούνται με τον «εχθρό» Στουρνάρα και την ώρα που ο Γ. Σταθάκης ανακοίνωνε ότι θα εκπροσωπούσε το κόμμα του στη διάσκεψη του ΔΝΤ με την Παγκόσμια Τράπεζα (τα τέρατα του καπιταλισμού δηλαδή), η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να βαράει τα νταούλια. Πριν μερικές μέρες ο οικονομολόγος Κ. Λαπαβίτσας κατηγορούσε τον Τσίπρα ότι δεν έχει πρόγραμμα και σήμερα ο Γ. Τόλιος, εκφράζοντας την σκληρή γραμμή στο κόμμα είπε ξεκάθαρα ότι πρέπει να πάει η χώρα σε «κούρεμα» και μάλιστα έφτασε στο σημείο να κάνει λόγο ακόμα και για στάση πληρωμών λέγοντας «σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία ΣΥΡΙΖΑ-τρόικας η χώρα δεν θα δίνει τα τοκοχρεωλύσια».

Ακριβώς την ίδια ώρα ο Σταθάκης έλεγε ότι στόχος του ΣΥΡΙΖΑ είναι το χρέος να καταστεί βιώσιμο και διευκρίνισε πως για να γίνει αυτό η ετήσια δόση για την εξυπηρέτηση θα πρέπει να μειωθεί στα 4 δισ. ευρώ.

Δεν μίλησε για “κούρεμα” και εξήγησε πως ο στόχος θα μπορούσε να επιτευχθεί με επιμήκυνση του χρέους στα 100 χρόνια. Όταν του ζητήθηκαν περισσότερες εξηγήσεις ανέφερε πως υπάρχει ένας γνωστός μαθηματικός τύπος που απαντάει στο πρόβλημα.

Αλλά και ο Στάθης Κουβελάκης, γράφοντας άρθρο στο iskra. gr για τις συμφωνίες για το χρέος στην Ευρώπη των περασμένων δεκαετιών καταλήγει: Η μετατροπή της ευρωπεριφέρειας σε «αποικία χρέους» αποτελεί δομικό αποτέλεσμα αυτής του «κλειδωμένου» από τις ευρωπαϊκές συνθήκες μοντέλου και όχι κάποια συγκυριακή πολιτική επιλογή της Μέρκελ ή όποιου άλλου ηγέτη. Όσοι νομίζουν ότι οι Συμφωνίες του Λονδίνου ως πρότυπο συναινετικής διευθέτησης του χρέους με θετικούς για τον οφειλέτη όρους μπορούν σήμερα να επαναληφθούν απλώς καλλιεργούν αυταπάτες, τις οποίες μπορεί να πληρώσει αύριο πολύ ακριβά ο ελληνικός λαός.

Είναι πλέον φανερό ότι θέλει η... διχόνοια να κρυφτεί στον ΣΥΡΙΖΑ και η χαρά δεν την αφήνει. Μπορεί η προοπτική εξουσίας να τους καλμάρει κάπως, όμως, για σκεφτείτε τι έχουν να δουν τα μάτια μας αν γίνουν κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. GregA avatar
  GregA 26/09/2014 09:59:44

  Η κυβέρνησή τους δύσκολα να διατηρηθεί στην εξουσία για ένα εξάμηνο. Οι μεγάλες ιδεολογικές διαφορές μεταξύ τους θα είναι καταλυτικές. Αυτό δίνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία στην ανάγκη άμεσης αναδιοργάνωσης της παράταξης με αστραπιαίες κινήσεις μετά τις επερχόμενες εκλογές. Η δική μας ετοιμότητα θα είναι το κρίσιμο κριτήριο για τη χρονική διάρκεια της Τσίπρειας διακυβέρνησης. Γι' αυτό πρέπει η κυβέρνηση και το κόμμα να αρχίσουν από σήμερα να προσβλέπουν σε αυτή την εξέλιξη και να κάνουν το πρώτο βήμα, την αποστασιοποίηση από τον θανατηφόρο εναγκαλισμό του ΠΑΣΟΚ και ιδιαίτερα του Βενιζέλου που είναι αποδεδειγμένα πλέον επικίνδυνος και απόλυτα επιζήμιος.

 2. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/09/2014 12:22:12

  Στρα-Λα-Λα (Στρατούλης - Λαφαζάνης - Λαπαβίτσας) εναντίον Μη-Τσα-Δρα-Στα. Οπως τον παλιό καλό καιρό: Δομάζος-Αντωνιάδης εναντίον Μπέμπη-Σιδέρη-Πολυχρονίου

 3. Uncle Stgm avatar
  Uncle Stgm 26/09/2014 12:23:11

  Τρα λα λα, βραστα κι άστα

  • ΕΕ. avatar
   ΕΕ. @ Uncle Stgm 26/09/2014 13:26:25

   Λες να φαγωθούν μεταξύ τους και να την σκαπουλάρουμε θείο τώρα που τα χάσαμε όλα σχεδόν?

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.