#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
31/08/2010 20:35
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η «Siemens της Νέας Εποχής», χωρίς ψιλοτάκουναΕνώ ο θόρυβος του σκανδάλου Siemens εξακολουθεί να προκαλεί στην Ελλάδα και διεθνώς ισχυρούς κραδασμούς και οδηγεί σε σοβαρές αποκαλύψεις γύρω από χρηματισμούς και διαφθορά πολιτικών και κρατικών παραγόντων, η γερμανική εταιρεία περί άλλα τυρβάζει, και ασχολείται με την «πολιτική μείωσης του θορύβου». Όχι του θορύβου από τα σκάνδαλα και τις εντονότατες διαμαρτυρίες που ακούγονται ακόμα και σήμερα στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ότι «η Siemens μας δουλεύει», αλλά του θορύβου μέσα στον εργασιακό χώρο. Ετσι, η σημερινή διοίκηση της «Siemens της Νέας Εποχής», όπως αυτοχαρακτηρίζεται πλέον η εταιρεία, έφτασε στο σημείο να εκδώσει ακόμα και εσωτερική «ντιρεκτίβα», με την οποία «βάζει βέτο» στα τακούνια και πολύ περισσότερο στις ψηλοτάκουνες γόβες, και συστήνει να μην γίνονται συζητήσεις στους διαδρόμους για πάνω από ένα … λεπτό.

Η «ντιρεκτίβα» της Siemens Hellas με το γερμανικό μοντέλο πειθαρχίας στους εργασιακούς χώρους και αντίστοιχων σε άλλες πολυεθνικές, φέρει τον τίτλο «Το πρότυπο: Εσω ευέλικτος» (Paradigm Shift: Be flexible»). Περιλαμβάνει δε, ορισμένες «απολαυστικές» οδηγίες σχετικά με την «Πολιτική μείωσης θορύβου» και τους «Κανόνες του νέου εργασιακού περιβάλλοντος». Ως γνωστόν, η εταιρεία, αφού πούλησε πρόσφατα το κτίριό της, το οποίο κατελάμβανε σχεδόν ένα ολόκληρο οικοδομικό τετράγωνο στο Μαρούσι, νοίκιασε πάνω από τρισίμισι ορόφους σε κτίριο ιδιώτη, στον ίδιο Δήμο. Οι οδηγίες έχουν να κάνουν με συστάσεις για τη ρύθμιση του ήχου των κινητών και σταθερών τηλεφώνων από τους υπαλλήλους, μέχρι για το εάν πρέπει να φοράνε τακούνια ή όχι. Ενδεικτικά, αναφέρεται ότι το «πέρασμα από τους διαδρόμους πρέπει να γίνεται με όσο το δυνατόν πιο ήσυχο τρόπο. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με προσεκτικό περπάτημα στους ξύλινους διαδρόμους (ιδιαίτερα όταν φοράμε υποδήματα με τακούνια), καθώς και με χαμηλόφωνες ομιλίες». Επίσης, ότι «οι διάδρομοι που περνούν ανάμεσα στους εργασιακούς χώρους δεν είναι χώροι κατάλληλοι για ομιλίες που ξεπερνούν το ένα λεπτό». Και καταλήγει το κείμενο: «Είναι πολύ σημαντικό να γίνει μια προσπάθεια από όλους μας, ώστε να μπορέσουμε να συνυπάρχουμε στο χώρο εργασίας και να αποδίδουμε χωρίς να ακούμε διαρκή “σσσσςςςς” από τους συναδέλφους μας».Η υπακοή και η πειθαρχία στους «Κανόνες του νέου εργασιακού περιβάλλοντος» εκ μέρους των εργαζομένων, φαίνεται πως για τη νέα διοίκηση της Siemens Hellas αποτελεί βασική προϋπόθεση που «δείχνει έμπρακτα τη στήριξή τους στη Siemens της Νέας Εποχής». Ωστόσο, ως φαίνεται, η εταιρεία κατ’αρχήν θα πρέπει να λύσει το πρόβλημα του χώρου, αφού «κάθε ημέρα ο εργαζόμενος θα πρέπει να επιλέγει της θέση εργασίας του, σύμφωνα με τις διαθέσιμες θέσεις και ανάλογα με τις ανάγκες του για τη συγκεκριμένη μέρα». Πολύ περισσότερο, η νέα διοίκησή της, έχει να αντιμετωπίσει άλλους πολύ μεγαλύτερους «πονοκεφάλους», όπως το να πάει μεγάλες δουλειές στην Ελλλάδα. Είναι ενδεικτικό ότι σε άλλο μήνυμά της προς τους εργαζόμενους αναφέρει ότι η Siemens κάνει «σκληρές προσπάθειες ώστε να ανακτήσει την εμπιστοσύνη στην ελληνική αγορά», υπογραμμίζει την σφοδρή επιθυμία της για να «συμμετέχει σε δημόσιους διαγωνισμούς» και τονίζει ότι η εταιρεία ρίχνει ιδιαίτερο βάρος στις πωλήσεις προϊόντων της που έχουν σχέση με τις «Πράσινες Τεχνολογίες και τη βιωσιμότητα».

(Ελεύθερος Τύπος)

Η φωτογραφία είναι από τα νέα γραφεία της Ζήμενς (τα παλιά του Ελ.Τύπου) που νοικιάζει από την Αγγελοπούλου.

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Θραξ Αναρμόδιος avatar
  Θραξ Αναρμόδιος 31/08/2010 23:50:58

  Μη γνωρίζων την σύνθεσιν του μισθολογίου της καλής εταιρίας, τολμώ να εικάσω ότι αποτελείται εξ ημεδαπών και αλλοδαπών υπαλλήλων. Και μη δυνάμενος να φανταστώ ότι οι, προδήλως Γερμανοί, αλλοδαποί υπάλληλοι απώλεσαν την εκ φύσεως δεδομένην ευγένειάν των και τους καλούς των τρόπους, άτινας συντηρούν και αναβαθμίζουν από γενεάς εις γενεάν με γερμανικήν επιμέλειαν, καθώς και την παροιμιώδην τευτονικήν των λεπτότηταν, συμπεραίνω οτι είναι οι αυτόχθονες εκείνοι οιτινες διερχόμενοι των διαδρόμων φωνασκούν. Ιδία οσάκις συναντήσουν έτερον τινά συνάδελφον, οπαδόν αντιπάλου ποδοσφαιρικού συγκροτήματος. Η έστω καλαθοσφαιρικού τινός.

  Τα δε ημέτερα θήλεα επιθυμώντα να επιδείξουν τον εξοπλισμό των ποδών των, ον άρτι επρομηθεύθησαν εκ των φθινόντων καταστημάτων του κέντρου της πρωτευούσης μας, έναντι αλμυρωτάτου ασφαλώς αντιτίμου, επιδίδονται εις αυτόν τον ενοχλητικώτατον κροταλισμόν των ακριβών υποδημάτων των, φθείροντα το γερμανικόν δάπεδον, και επισύροντα τον φθόνον των πτωχοτέρων ημεδαπών θηλέων, των αδυνατούντων να ανταπεξέλθουν εις παρομοίαν δαπάνην, και ως εκ τούτου αναγκαζομένων να καταφεύγουν εις τα λαϊκάς αγοράς και τους εγχρώμους πωλητάς υποδημάτων, ους καταδιώκει μετ' αξιοθαυμάστου επιμονής και πενιχράς αποτελεσματικότητος, ο επί της Προστασίας του Πολίτου Υπουργός.

  Αναμένω μετά την διακοίνωσιν της ευγενούς εταιρίας σας, ότι οι αλλοδαποί υπάλληλοι θα επιδείξουν την απαράμιλλον τάσιν των προς πειθαρχίαν, την τόσον αγαπητήν άλλωστε εις αυτούς, και την τόσον γνωστήν και φημισμένη και εις το τελευταίον χωρίον της απειθάρχου πατρίδος μας, ης η απειθαρχία, κυρίως η δημοσιονομική, οδήγησεν αυτήν εις την παρούσαν απορίαν και δυσπραγίαν, ως και η γερμανίς πρωθυπουργός μας βεβαιεί περί τούτου, και το ελληνικόν δημόσιον εις την απελπισίαν, εξ αιτίας της αδυναμίας ευρέσεως ευγενών αγοραστών δια τας ομολογίας του.

  Αντιθέτως αναμένω ότι οι ημεδαποί υπάλληλοι, θα επιδείξουν μίαν συμμόρφωσιν τα πρώτας ημέρας, αλλά κατά την παγιαν αυτών συνήθειαν θα επιστρέψουν τάχιστα εις τας πατροπαραδότους απειθάρχους συμπεριφοράς και έξεις, ως και η απελπισία του ημετέρου Υπουργού Υγείας μαρτυρεί, όστις δια πέμπτην ή έκτην φοράν, άπελπις, επιχειρεί να εφαρμόσει τον νόμον της απαγορεύσεως του καπνίσματος.

  Βέβαιος κατόπιν τούτου ότι ο εσωτερικός κανονισμός της εταιρίας θα παραβιαστεί από τους ημεδαπούς υπαλλήλους, θα πρότεινα εις την καλήν εταιρίαν να προμηθεύσει εις μεν τα ημέτερα θήλεα στρατιωτικά υποδήματα, παρόμοια με τα υποδήματα των αμερικανικών στρατευμάτων της ελευθερίας εις το Ιράκ, το Αφγανιστάν και εις άλλα μέρη του υπερθερμαθέντος λόγω ανθρωπίνης αβλεψίας πλανήτου μας, όπου οι σύμμαχες αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις προβαίνουν εις εφαρμογήν και εμπέδωσιν της δημοκρατίας εις τους αδαείς εις την δημοκρατίαν λαούς, εις δε τους άρρενες ημεδαπούς υπαλλήλους φίμωτρον, ως το μέτρον εκείνον που θα μειώσει τον θόρυβον και το κάπνισμα ταυτοχρόνως.

  Εχω την ταπεινήν γνώμην ότι τα μέτρα αυτά θα επαναφέρουν τους απείθαρχους εις την τάξιν και την πειθαρχίαν εκείνην ήτις δέον να εφαρμόζεται εις το κτίριον μιας ευγενούς γερμανικής εταιρίας, η οποία τόσον συχνά συνδράμει εκ των ισχνών οικονομιών της την ταλαίπωρον πατρίδα μας και δεν λησμονεί να χορηγεί και τα απαραίτητα ποσά εις τους ακάματους ημεδαπούς πολιτικούς ώστε να ανταπεξέλθουν εις το βαρύ και κοπιώδες πολιτικόν των έργον, το της διοικήσεώς μας, με το οποίον τους έχωμεν αδικαιολογήτως βαρύνει.

  Θραξ Αναρμόδιος

  • anonymous avatar
   anonymous @ Θραξ Αναρμόδιος 01/09/2010 00:10:42

   λαθος εικαζεις

   οι ελληνες σε αυτες τις εταιρειες εχουν απολυτως ελεγχομενη συμπεριφορα

   οι οδηγιες συμπεριφορας και τα εργασιακα μνημονια ειναι παντα μεταφρασεις αντιστοιχων γερμανικων διοτι η μητρικη εταιρεια αποφασιζει για ολες τις θυγατρικες της και δινει τις ντιρεκτιβες οι οποιες πρεπει να τηρουνται απαρεγκλιτα

   στις εταιρειες αυτες η πλειοψηφια των υπαλληλων προερχονται απο τις ταξεις των "εκλεκτων" αποφοιτων της γερμανικης σχολης αθηνων και γερμανικων ανωτατων σχολων που εχουν μαθητευσει στο στιλ αυτο απο μικρα παιδια

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.