#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
19/01/2011 08:04
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Siemens, ο αδελφός του Καίσαρα .....κτλΜια και το θέμα της Siemens είναι ακόμα ζεστό,  καλό θα ήταν να μας εξηγούσε και ο αδελφός του πρωθυπουργού, Αντρίκος,  λίγο περισσότερα για τη χορηγία της συγκεκριμένης εταιρείας στο συνέδριο που οργάνωσε πέρσι η ΜΚΟ του I4cence.  Οχι ότι πάει ο νους μας στο κακό, αλλά να, είναι που και ο αδελφός του Καίσαρα .....κτλ.

Η χορηγία της Siemens προς τη ΜΚΟ του Αντρίκου, την ώρα που το σκάνδαλο Siemens πρωταγωνιστούσε στην πολιτική ζωή της χώρας, δείχνει μάλλον περιφρόνηση προς τυχόν κακοπροαίρετους που σκέφτονται έτσι.

Αν η οικογένεια του πρωθυπουργού όμως, συμφωνεί με το σύνθημα του Γιώργου "Όλα στο φως" θα έδινε το καλό παράδειγμα ότι δεν εννοεί "¨Ολα -των άλλων- στο φως".  Αλλά και πάλι, μήπως θα βρεθεί κανείς, στο βασίλειο της υποκρισίας, να του το ζητήσει;

(επισυνάπτεται το ντοκουμέντο από την ιστοσελίδα http://www.ftbusinessevents.com/medsustainableenergy/Speakers.aspx)

ΣΧΟΛΙΑ

 1. ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
  ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/01/2011 10:02:32

  Αλορς ανφαν ντε λα πε πε.

  ΠΠ

 2. Misha avatar
  Misha 19/01/2011 10:13:59

  Eταιρειοκρατία, η νέα μορφή δικτατορίας

 3. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2011 10:14:48

  Τρία τινά:

  α) Είναι πολύ αφελείς
  β) Μας θεωρούν πολύ βλάκες
  γ) Είναι άπληστοι ξετσίπωτοι

  Ή συνδυασμός των παραπάνω. Βασικά , το ΥΠΕΚΑ και οι ΜΚΟ περί αυτό (από Γκρηνπής μέχρι Ι4cense, ΕΛΕΤΑΕΝ και ένα σωρό άλλα παραμάγαζα, κάνουν λόμπυ. Μάρκερτινγκ. Μάρκετινγκ (με το αζημίωτο) για την παρακάτω ιεραρχημένη δομή:

  Τι προωθoύν; Διαφορετικά πράγματα για διαφορετικές ομάδες ενδιαφερομένων (που έχουν συμμαχήσει, τυπικά, ή άτυπα) κάθε μία με κέρδος. Και θα αρχίσω από την κορυφή της πυραμίδας:

  1) Βασιλικές οικογένειες, πολύ πλούσιοι ιδιώτες, μεγάλοι μέτοχοι. Αυτοί έχουν λεφτά και περιουσίες και θέλουν να τα αυγατίσουν με ασφάλεια. Κατά προτίμηση χωρίς ρίσκο, και "κάνοντας καλό" Big Money. Πανίσχυροι, με status, συμβούλους, υπερπολιτική και υπερεθνική ισχύ κλπ.

  2) Θεωρητικοί της "σταθερής και αειφόρου ανάπτυξης", που υποσύνολο των παραπάνω. Υπερπλούσιοι με άποψη. Αυτοί προωθούν λιγότερες απαιτήσεις από τον τρίτο κόσμο (υπέρ του πρώτου), και περισσότερη και σταθερότερη ζήτηση του δεύτερου κόσμου (πάλι ύπέρ του πρώτου)

  3) Μεγάλες επιχειρήσεις που χρειάζονται σταθερή δουλειά Η Ζήμενς είναι κλασσικό παράδειγμα, σε παγκόσμια κλίμακα. Και ΑΒΒ, Schneider (σιγανοπαπαδιά αυτή). Κυρίως Ευρωπαίοι (και όλο το εγχείρημα έχει αντιαμερικανική χροιά -- οι αμερικάνοι πολεμούν για πετρέλαιο. Οι Ευρωπαίοι;)

  4)Κράτη, Τραπεζες και χρηματοοικονομικοί. Εδώ παίζει ο φόρος κάρβουνου και η αγορά ρύπων. Συχνα βλέπουμε τις Τράπεζες σαν τον "κακό". Οι Τράπεζες είναι ΥΠΗΡΕΤΕΣ του κεφαλαίου. Καλά αμοιβόμενοι, αλλά υπηρέτες, και όταν σηκώσουν πολύ κεφάλι: Παρασκευή και 13.

  5) Οι Vestas, Enel, EDF, Mικρομεσαίες επιχειρήσεις. Οι Μυτιληναίοι του Κόσμου, οι Χωματουργοί του Κόσμου. Αυτοί κερδίζουν πουλώντας αυτά που εξυπηρετούν τους παραπάνω

  6) Οι μικροί: O Μήτσοι που πουλάνε εξαρτήματα, αλουμίνια, άδειες, συνέδρια, φωτοβολταϊκά κλπ. Επιχειρηματική Μάζα που σπρώχνει

  7) Οι πλασιές και λομπίστες. Αυτοί μοιάζουν για ιδεολόγοι, μικρού ή μεγάλου βεληνεκούς, με ή χωρίς οικονομικά κίνητρα. Από τον Γκορ μέχρι τον Μήτσο. Είτε σοσαληστές, είτε οικολόγοι, ΜΚΟ, Γκρηνπής, Μουσεία, ΕΛΕΤΑΕΝ, καλές κυρίες με "σκοπό", προστάτες της φάλαινας, ακτιβιστές, ανέραστοι, αδερφοί πολιτικώνκλπ ΟΙ I4cense είναι σε αυτή την κατηγορία με δηλωμένο σκοπό να συντονίσει την πλέμπα στους ρυθμούς των αποπάνω. Αυτούς βλέπουμε.

  8) Οι επιστήμονες και οι ειδικοί. Μην υποτιμάμε την δύναμη των 1-5 να κινητοποιήσουν και να επηρρεάσουν φυσικούς, ακαδημαϊκούς, νομπελίστες. Η επιροή γίνεται είτε με τον κλασσικό τρόπο, είτε ευγενικά. Αν ήξερα ότι θα περάσω 1 βραδύ στο γιώτ της Βαρώνης Τάδε (που θέλει αιολικά) μπορεί και να άλλαζα το τροπάρι μου. Ή εάν ήμουν φτωχός και ήθελα κανένα ερευνητικό πρόγραμμα, χορηγία κλπ. επίσης. Η Κλιματολογία εντάσσεται σε αυτή την κατηγορία του expert marketing to idiots.

  Συνωμοσία; Καμία. Follow the Money (παγωταζτής). Όλα τα παραπάνω τα οδηγεί και τα ταϊζει ένα, μόνο ένα πραγμα. Ο φόρος στο ρεύμα ή η αύξηση στην τιμή του ρεύματος. Πολλοί καταναλωτές, ΟΛΟΙ (ανελαστικό) από λίγο, 30%. 60%. Άμεσα, ή με την απειλή φόρου. Θα ακριβύνει το ρεύμα, αλλά εάν ψωνίσεις Ζήμενς, θα κάνεις και καλό στον Πλανήτη (δηλαδή, θα ακριβύνει ούτως ή άλλως).

  Συνωμοσία θα υπήρχε εάν η Ζήμενς (ή 3-4 σαν κι αυτήν) το είχαν σκαρφιστεί και το μεθόδευσαν. Αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, αν και το 1900, Ζήμενς και Ντόϋτσε Μπανκ, είχαν σκαρφιστεί αντίστοιχα.

  Συγνώμη για το σεντόνι, αλλά 9 μήνες τώρα αυτό επεξεργάζομαι και έχει αρχίσει να ξεκαθαρίζει. Αυτή είναι δομή αυτής της πτυχής της Εξουσίας. (Έχει και άλλες πτυχές η Εξουσία, καλημέρα)

  • αλλενάκι avatar
   αλλενάκι @ archaeopteryx 19/01/2011 10:25:01

   Aρχαιοπτέρυγα ο Κάρολος, Καμήλα, Ελισάβετ και σία έχουν λαμβάνειν κάθε χρόνο 38 εκατομμύρια στερλίνες από τη μπίζνα με τα αιολικά που έχουν επιβάλλει στη Βρετανία επειδή ως μούμιες του τουταγχαμών έχουν longlife δικαιώματα στο seabed.

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ archaeopteryx 19/01/2011 10:28:55

   Ολα τα επρετα οι γαλαζοαιματοι και στις 2 μεριες του Ατλαντικου ελεγχουν το χρημα και τη ροη του. Τυχαιο που ολες οι χωρες με Βασιλευομενη... ειναι πρωτες σε πρασινιες???.......... μυριζουν το χρημα απο μακρια..

   ΠΠ

   • αλλενάκι avatar
    αλλενάκι @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/01/2011 10:30:25

    μόνο με βασιλευόμενη?...

    • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
     ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 19/01/2011 10:33:28

     οσο κ αν ψαχνω.. εκει καταληγω.. μεχρι Γκορ..
     Βασιλια εχουν και στη Σ Αραβια...αλλα δεν ειναι ερπετος.. αχχαα τρωει μπιτουμεν.
     και ολοι προερχονται απο την Βασ Οικ της Μ Βρετανιας. δαιδαλος.

     ΠΠ

     • archaeopteryx avatar
      archaeopteryx @ ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ 19/01/2011 11:08:48

      και της Δανίας. Η Δανέζικη οικολογία έχει οναματεπώνυμο. Δανέζικη βασιλική οικεγένεια

 4. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/01/2011 10:27:46

  Οι βρετανοί πολίτες έχουν γίνει παγοκολόνες με τα αιολικά καταχείμωνο, γιατί δεν φυσάει!!! όπως διαβάζουμε στη Daily Mail:
  __________________________________________________________
  Μον ντιε! Tι διαβάζω;
  Τα βρετανικά αιολικά πάρκα δεν μπόρεσαν να δώσουν ούτε στο ελάχιστο ρεύμα στα αγγλικά νοικοκυριά το μήνα Δεκέμβριο, ούτε τον Ιανουάριο, διότι πολύ απλά, δεν φύσηξε μια στάλα!
  Σε ολόκληρη τη Βρετανία οι θερμοκρασίες ήταν πολυ κάτω από το μηδέν, αλλά οι φτερωτες των 3.000 εγκατεστημένων Α/Γ παρέμεναν ΑΚΟΥΝΗΤΕΣ!!!
  Λειτούργησαν μόνο με το 1/100 της δυναμικότητάς τους, παράγοντας ρεύμα για 30.000 νοικοκυριά μόνο
  [όοοταν και όοοποτε... φυσούσε, προσθέτει ο Αρχαιοπτέρυξ]
  Η βρετανική ΔΕΗ αναγκάστηκε φυσικά να αναπληρώσει τη κατακόρυφη αύξηση της ενεργειακής ζήτησης και τα εργοστάσια λιγνίτη και τα Υδροηλεκτρικά δούλεψαν στο φουλ, με αποτέλεσμα:
  αύξηση του κόστους ενέργειας, που κάποια στιγμή θα μετακυλιστεί στον καταναλωτή…
  Όπως γραφει η Daily Mail, ο Δεκέμβριος του 2010 ήταν ο ψυχρότερος μήνας της τελευταίας ΕΚΑΤΟΝΤΑΕΤΙΑΣ, και ο Ιανουάριος στη Β. Αγγλία, στα Midlands και στην Ουαλία μπήκε με χιόνια και περισσότερο κρύο.
  Οι ειδικοί κρούουν πλέον τον κώδωνα του κινδύνου για την υψηλή εξάρτηση της Αγγλίας από την αιολική ενέργεια, που δεν είναι αξιόπιστη και σταθερά παραγόμενη, και κυρίως είναι εξαρτώμενη από το τυχαίο φύσημα, ειδικότερα την εποχή που τη χρειάζονται όλοι.
  Σε όλη τη Μεγάλη Βρετανία υπάρχουν 3.153 φτερωτές σε πάνω από 283 αιολικά πάρκα, που ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ… ΘΑ… μπορούσαν να παράγουν 5,2 Gigawatt ηλεκτρικής ενέργειας για 3 εκατομμύρια νοικοκυριά.
  Έτσι ισχυρίζεται η ΑΙΟΛΙΚΗ αποκαλούμενη… “ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ” …
  ΕΥΣΕΒΕΙΣ ΠΟΘΟΙ ΘΑ ΛΕΓΑΜΕ ΕΜΕΙΣ…
  Το αιολικό ΛΟΜΠΙ σχεδιάζει την εγκατάσταση άλλων 10.000 Α/Γ στην Αγγλία, για να ικανοποιήσει το στανικό πρότυπο της ΕΕ!!!
  Ως το 2020 το 30% των αναγκών των Βρετανών θα πρέπει [it's a must!!!]να καλύπτεται από τον άνεμο… .
  Έτσι Φασιστικά και απλά!!!
  … Καλά κρασιά παιδιά!

  Όπως όμως διαπιστώνεται πλέον από την αδιάψευστη πραγματικότητα λειτουργίας των Α/Γ σε όλα τα πλάτη και τα μήκη της γης, οι Α/Γ σε πραγματικές συνθήκες μπορούν στη καλύτερη περίπτωση να δώσουν μόνο το 30 τοις εκατό της ονομαστικής δυναμικότητάς τους!
  [σχόλιο Αρχαιοπτέρυγα: 25%-30% ανάλογα με το μέρος, και πόσο συνέχεια φυσάει...]
  Και το χειρότερο, όταν επικρατεί ψύχος, όταν “εχει κάτσει το κρύο” όπως λέμε στην Ελλάδα, στη Β. Ευρώπη επικρατεί ΑΠΝΟΙΑ, όπως γνωρίζει ο κάθε μετεωρολόγος.
  Ο John Constable της Renewable Energy Foundation, που αντιτίθεται στην επέκταση των αιολικών πάρκων εξηγεί: “…στη Μεγάλη Βρετανία επικρατεί άπνοια όταν κάνει το περισσότερο κρύο και όταν η ζήτηση για ρεύμα αυξάνεται, είτε έχουμε 1.000 είτε 10.000 Α/Γ εγκατεστημένες…”
  [αλλά και στην Ελλάδα ΔΕΝ φυσάει όταν έχει καύσωνα, και τα κλιματιστικά πρέπει να είναι στο φουλ!!!]

  Βέβαια το αιολικό λόμπι εξακολουθεί να πετάει πομφόλυγες και να επιμένει ότι ο άνεμος είναι αξιόπιστος και ότι μπορούμε να τον φωνάζουμε κατά παραγγελία.
  Συμπληρώσεις Αρχαιοπτέρυγα:

  1.000 αιολικά μεγαβάτ, όταν φυσάει, πράγματι εξυπηρετούν 600.000 σπίτια (με ρεύμα 2 και 3 φορές το κόστος του συμβατικού)… Όταν δεν φυσάει;…
  Όταν δεν φυσάει, βάζεις εφεδρείες (ακόμα πιο ακριβό) ή εισάγεις (επίσης πιο ακριβό). Όσο πιο πολλά αιολικά βάζεις, τόσο περισσότερη και ακριβότερη εφεδρεία.
  Θέλετε ρεύμα; Ισχύς βάσης.
  Θέλετε πράσινες απάτες; Στα Υπουργεία Κλιματικής Αλλαγής. Το λέει το όνομα.

 5. αλλενάκι avatar
  αλλενάκι 19/01/2011 10:31:50

  Πόσο αυξήθηκε ρε παιδιά το τέλος ΑΠΕ ξαφνικά?

  550% διαβάζω.

  Είναι δυνατόν?

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 19/01/2011 10:38:58

   Λιγα βαζεις....
   Αύξηση - ηλεκτροσόκ κατά 1756% στο ειδικό τέλος υπέρ Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας σε όλες τις καταναλώσεις πλην των οικιακών αποφάσισε η υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τ. Μπιρμπίλη.
   Το τέλος υπέρ ΑΠΕ πάει στα 5,57 ευρώ ανά 1.000 kWh από 0,3 ευρώ ανά κιλοβατόρα.
   Την αύξηση αυτή θα πληρώσουν 3,5 εκατ. καταναλωτές (εμπόριο, βιοτέχνες).
   Επιπλέον, για τις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες καθιερώνει εκπτώσεις 10% και 20% επί των ισχύοντων τιμολογίων.

   ΠΠ

  • ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ avatar
   ΠΟΡΤΑ ΠΟΡΤΑ @ αλλενάκι 19/01/2011 10:40:20

   Βοηθα τον Παμπουκη να φερει επενδυτες... αχχα!! μιλαμε για το θεατρο του παραλογου! Συν τις νατουρες και τα 10 στρ...
   Επενδυση στα συννεφα.

   ΠΠ

  • archaeopteryx avatar
   archaeopteryx @ αλλενάκι 19/01/2011 10:41:11

   από τα 50 ευρώ την μεγαβατώρα έως τα 100 ή τα 200 ή τα 400, είναι λεφτά. Ποιός θα τα πληρώσει; Συσδυασμός "τέλος υπέρ ΑΠΕ" και αύξησης στο βασικό τιμολόγιο (για καμουφλάζ)

   Τον λογαριασμό στον Τσιπουρίδη. ¨Καθηγητή" με άποψη. Τσιπουρίδης. Τέως ΕΛΕΤΑΕΝ, νυν ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

   Και αγωγές για απιστία στον Ζερβό. Υπογράφει συμβάσεις συνεργασίας με αιολικούς, που μόνο συμφέρουσες για την ΔΕΗ δεν είναι. Στην ΔΕΗ το κόστος, τα κεφάλαια και ο μπελά, και στους ιδιώτες οι υπερτιμολογήσεις, οι προμήθειες, και τα υπερκέρδη. ¨Ολα πληρωμένα από τους αυξημένους λογαριασμούς.

   Να μας πει και για την αλλαγή στο Κλίμα.

   Μπορεί να μεγάλα συμφέροντα να είναι σκοτεινά, αλλά οι υπηρέτες τους έχουν ονοματεπώνυμο.

 6. archaeopteryx avatar
  archaeopteryx 19/01/2011 10:44:26

  Οικογενειακή υπόθεση η Πράσινη Ανάπτυξη, έγραψε η Ελευθεροτυπία πριν ένα χρόνο. Και λέει ότι από πριν το 2007 είναι φτιαγμένη η δουλειά.

  h++p://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=162651

 7. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 19/01/2011 12:17:58

  Η μόνη ουσιαστικά πράσινη ένεργεια που συγχρόνως μπορεί να καλύψει ικανοποιητικά τις ανάγκες μιας χώρας, είναι η πυρηνική. Βεβαίως στην Ελλάδα ουδέποτε έγινε κάποια ουσιαστική συζήτηση για εγκατάσταση πυρηνικών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής. Όταν ακόμη και η Ιαπωνία που έφαγει δύο ατομικές βόμβες διαθέτει πυρηνικά εργοστάσια, στην Ελλάδα βρίσκουμε ακόμη ταμπέλες "αποπυρηνικοποιημένη περιοχή". Λες και αν πέσει ατομική βόμβα θα τη γλυτώσουν οι κουκουβάουνες ή αν θα σκάσει το Κοζλουντούι θα τη γλυτώσει η Ελλάδα.

 8. Αρματιστής avatar
  Αρματιστής 19/01/2011 12:26:12

  Θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να γνωρίζαμε τι ακριβώς προσέφερε ο κάθε χορηγός του συνεδρίου.

  Οι χορηγίες αφορούσαν τις τσάντες τα στυλό τα κορδόνια και τα αναψυκτικά, ή ήταν ζεστό χρήμα και πόσο. Διότι τώρα τι να υποθέσω; Ότι η ζήμενς έδωσε για το συνέδριο 3000 ευρώ για τα οπτικοακουστικά τη στιγμή που έδωσε στο κούλη για τα ηλεκτρονικά του γραφείου του 150.000 ευρώ;

  Η οργανωτική επιτροπή, δηλαδή ο εξής ένας, ο Αντρίκος, παρέδωσε κάποιο απολογισμό; Διότι σύμφωνα με τα τις εξαγγελίες του ΓΑΠ, η διαφάνεια είναι το κυρίαρχο στοιχείο της πολιτικής του. Εκτός αν η διαφάνεια δεν αγγίζει τον οικογενειακό του περιβάλλον.

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.