#_CRON_JOB_#
#_CRON_JOB_#
10/06/2010 12:43
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΣΧΟΛΙΟΥ

Η Siemens, οι επιχειρηματίες και οι λογαριασμοί τουςΠροειδοποιήσαμε εγκαίρως ότι οι υπόγειες συναλλαγές μέσω του «συστήματος Ζήμενς» δεν αφορούσαν μόνο δωροδοκίες πολιτικών, αλλά και διακίνηση «μαύρου χρήματος»

Όπως αποκαλύπτεται τώρα  στο έγγραφο της Εξεταστικής για την Ζήμενς που δημοσιεύσαμε χθες (Ποίων οι λογαριασμοί ζητά να ανοίξουν η Εξεταστική για την Ζήμενς), κεντρικό ρόλο στο σύστημα διακίνησης «μαύρου χρήματος» κατείχε σύμφωνα με τον σημερινό Τύπο, «το τραπεζικό στέλεχος της Dresdner Βank της Ελβετίας Jan Claude Οswald. Όπως αναφέρεται στο έγγραφο που δημοσιεύσαμε  «οι “εισπράξεις” που ελάμβαναν χώρα κατά τον παραπάνω τρόπο στην Ελλάδα “ εξοφλούνταν” από τον Οswald ως τραπεζικό διαχειριστή των λογαριασμών των εταιρειών που ήλεγχαν οι (κατηγορούμενοι σήμερα) Μαυρίδης, Λέτσας, Καλδής, Χριστοφοράκος, με τραπεζικά εμβάσματα στους λογαριασμούς που διατηρούσαν στο εξωτερικό οι διάφοροι έλληνες “ενδιαφερόμενοι” που συνεργάστηκαν» .

Το έγγραφο που δημοσιεύσαμε περιγράφει λεπτομερώς τις διαδρομές του χρήματος από τα παράνομα ταμεία της Siemens στην Ελλάδα που κατέληγαν στους:

Νικόλαο Δεβλέτογλου, χρηματιστή, κάτοικο Κηφισιάς…
Αθανάσιο Ράμμο, χρηματιστή, κάτοικο Αθηνών…
Γεώργιο Κορωνιά, επιχειρηματία, κάτοικο Φιλοθέης Αττικής
Λαυρέντιο Λαυρεντιάδη, επιχειρηματία, ως δικαιούχο των λογαριασμών των υπεράκτιων εταιρειών WED International Ltd και Ursula Marketing Corp και της εταιρείθας Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης Α.Ε.
Δημήτριο Δαμκαλίδη
Γιαννη Δαμκαλίδη
Κωνσταντίνο Κορμά
Μάριο Νικολιδάκη
Χρήστο Μαρκόπουλο
Αντώνιο Περίσσιο
Αντώνιο Κανά
BALISEA
Παναγιώτη Κουκουλομάτη
KPMG
Prince Pacific Ltd
Kienest H, Γερμανό υπήκοο, συνταξιούχο που διαμένει στην Ελλάδα

Άλλα στοιχεία

Οι offshore, Placid blue και Fairways, στις οποίεες εμπλέκονται οι Γεώργιος Καλδής και Αλέξανδρος Λέτσας ελέγχονταν από τον Μιχάλη Χριστοφοράκο. Από αυτές εστάλησαν χρήματα προς τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας Μurtenhnik Βunkering LΤD του Βασίλη Τυρογαλά, και σε δύο ακόμη τραπεζικούς λογαριασμούς στην ΒΝΡ Ρaribas της Γενεύης. Ο ένας από αυτούς τραπεζικούς φέρεται να ανήκει στον χρηματιστή Αθανάσιο Ράμμο, πρώην στέλεχος της Πήγασος Χρηματιστηριακής που είχε ελεγχθεί στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων και ο δεύτερος σε έναν ακόμη γνωστό χρηματιστή. Πάντως, αυτά τα τρία άτομα δεν είναι οι τελικοί αποδέκτες των εμβασμάτων. Ήταν οι διαμεσολαβητές προς «διευκόλυνση» κάποιων άλλων προσώπων, οι οποίοι ήταν και οι τελικοί αποδέκτες.

Είναι γνωστά εξάλλου όσα έχουν δημοσιευθεί για τις σχέσεις του κ. Τυρογαλά με γνωστή και για τις σχέσεις της με την Ζήμενς πολιτική οικογένεια.

Χρήματα από τα «μαύρα ταμεία» εστάλησαν και σε λογαριασμούς χρηματιστών, όπως οι Νίκος Δεβλέτογλου και Σάββας Γιαννακάκης. Ολοι αυτοί, καταθέτοντας στον εισαγγελέα, «άδειασαν» τον Χριστοφοράκο, λέγοντας ότι τα λεφτά τελικώς τα γύριζαν στον ίδιον. Συνολικά, 12 εμβάσματα, περίπου πέντε εκατομμυρίων ευρώ, εστάλησαν από τις 18-11-2004 έως τις 6-7-2005, μέσω των offshore εταιρειών Placid Blue και Fairways.

Οι ελληνικές αρχές είχαν ζητήσει το άνοιγμα λογαριασμών στην «Ελληνική Τράπεζα Κύπρου», όσο και στη Τράπεζα Κύπρου. Κατά πληροφορίες προέκυψε ότι από την Placid Blue εστάλησαν πέντε εμβάσματα συνολικού ύψους 1,2 εκ.ευρώ, προς την εταιρεία, Martechnic Bunkering.

Για τον κ. Λαυρεντιάδη τέλος έχουμε γράψει εδώ: Ερωτήματα για το «φαινόμενο Λαυρεντιάδη»

ΣΧΟΛΙΑ

 1. Επώνυμος avatar
  Επώνυμος 10/06/2010 13:13:46

  Πάντως, αν σκεφτούμε οτι ο Λαυρεντιάδης δεν αγοράζει τον Ολυμπιακό (που λογικά θα έπρεπε να είναι ο πρώτος υποψήφιος αγοραστής), το πιο πιθανό είναι ότι του τελείωσε το έως τότε φαινομενικά ατελείωτο μετρητό.

  Να δούμε βέβαια και τη συνέχεια.

 2. sakis avatar
  sakis 10/06/2010 13:47:33

  http://vimeo.com/12451444

 3. Dimi avatar
  Dimi 10/06/2010 16:04:22

  Στο σχολειό, μαθαίναμε γιά τους Μεγάλους Εθνικούς Ευεργέτες Ελληνες,
  οι οποίοι ξενητεύτηκαν, θυσίασαν τους κόπους και τις οικονομίες
  της ζωής τους, προς όφελος της Πατρίδας Ελλάδας.

  Σήμερα, καταχραστές και πολιτικοί διεφθαρμένοι, υπό το καθεστώς μιάς
  ιδιότυπης ασυλίας, υφαρπάζουν, ξοδεύουν ανερυθρίαστα τον Εθνικό πλούτο
  και πτωχεύουν την Πατρίδα Ελλάδα, πρός ίδιον όφελος.

  Πως αλλάξαν οι καιροί. Πως αλλάξανε τα ήθη!..

  • λοτοφαγος avatar
   λοτοφαγος @ Dimi 10/06/2010 23:21:09

   o tempora o mores, Cicero

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

Τα δεδομένα σας είναι ασφαλή! H διεύθυνση email δε θα δημοσιευθεί. Τα στοιχεία θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για τη δυνατότητα σχολιασμού στο antinews.gr .

Tα πεδία με αστερίσκο (*) είναι υποχρεωτικά.